Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Vasas esélyt sem adott a Salgótarjánnak a negyeddöntőben

Három hely elkelt a Piros-csoport elődöntőjében, a MAFC ismét vezet a Veszprém ellen.:

:

Az elmúlt héten folytatódtak a küzdelmek a másodosztály felső- és alsóházának rájátszásában, illetve a play-outban.

A Piros-csoport elődöntőjében elsőként a Vasas „foglalt helyet”, miután az együttes a második, majd a harmadik meccset is megnyerte a párharcot pályaelőnnyel kezdő Salgótarján ellen. A csata győztese az elődöntőben a Nyíregyháza–NKA párharc győztesével találkozik, vagyis a Nyíregyházával, amely szintén 3-0-lal jutott túl pécsi riválisán – utóbbi a Salgótarjánnal küzd tovább az 5–8. helyért.

Egyenlített a Veszprém a második mérkőzésen, de a MAFC a harmadik találkozót ismét nagyon magabiztos különbséggel húzta be, így 2-1-re vezet a harmadik és hatodik helyezett csatájában. A BKG a hét közepén a Honvéd otthonában is nyerni tudott, majd vasárnap a harmadik találkozót is megnyerte, így harmadikként foglalt helyet az elődöntő mezőnyében – a MAFC–Veszprém győztesére vár.

A play-outban eldőlt, hogy az egyik kieső az MTK lesz: a TF a vesztes első találkozó után a következő két meccset behúzta, így megnyerte a párharcot, készülhet a Nagykőrös elleni folytatásra. Vasárnapra maradt a döntés a MEAFC és a PVSK-CARGATE között, miután a pécsiek egyenlítettek a második meccsen – a harmadik mindent eldöntő találkozón is pécsi siker született, így a MEAFC a másik kiesője a Piros-csoportnak. A Pécsre a Baja vár a folytatásban, a MEAFC és az MTK egymás között dönti el a két utolsó helyet.

A Zöld-csoport rájátszásában is van már két elődöntős: az Újpest a Békés ellen, a Cegléd a Bonyhád ellen jutott tovább 2-0-s különbséggel. Az Újpest az Óbuda–Pénzügyőr párharc továbbjutójára vár – ez a csata egyelőre egy-egyre áll, miután egyetlen ponttal most az óbudaiak bizonyultak jobbnak. A Cegléd a Vásárhely–Pápa párharcról kapja az ellenfelet, ahol szintén eldöntetlen még a csata: pápai egyenlítést hozott a második meccs, így szintén a harmadik kör dönt.

A kiesés elleni csata három meccsét is lejátszották a héten: előbb nyert a DEAC, majd egyenlített az Eger, végül vasárnap ismét Eger-győzelmet hozott a harmadik összecsapás, így továbbra is versenyben van a bennmaradásért az egri alakulat. A DEAC-é az utolsó hely, de mivel U23-as együttesről van szó, így ki nem eshet a Zöld-csoportból.

NB I/B

Piros-csoport, rájátszás

A Nyíregyháza veretlen maradt az NKA ellen

Ivica Mavrenski, az NKA edzője: Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez! Mi ma nagyon rosszul játszottunk, ellenfelünk pedig nagyon jól. Hazai pályán nem tudtunk hatvan pontot dobni, a vendégek viszont kiválóan dobtak kívülről, így nem lehetett esélyünk a mezőny legjobb csapata ellen. Sokat hibáztunk, a Nyíregyháza pedig van olyan jó együttes, hogy ezeket rögtön kihasználta.

Borisz Maljkovics, a Nyíregyháza edzője: Csak kettő-null, még nincs vége! Ma szép kosárlabdát mutatott a csapatom. Készülünk a következő mérkőzésre.

NKA Pécs – HÜBNER-Nyíregyháza BS 59-103 (15-27, 14-28, 18-20, 12-28)

NKA: Váits 16/9, Kocsis Z. 12, Lados 10, Benke K. 10, Kazy 3/3, Meszlényi 2, Gáspár M. 2, Molnár M. 2, Fülöp Zs. 2, Schmera -, Herger -.

Nyíregyháza: Tóth G. 19/6, Bus I. 16/6, Szobi 15/9, Vaskó 12/12, Ubilla 11/3, Bazsó 10/3 (+10 lepattanó), Dr. Mohácsi 10/6, Kiss B. 5/3, Demeter 3/3, Kuttor 2, Czinger -.


Borisz Maljkovics, a Nyíregyháza edzője: Továbbjutottunk az elődöntőbe, de ez a harmadik mérkőzés hasonlított az első mérkőzésünkre. Puha védekezéssel kezdtünk, mert úgy gondoltuk, hogy könnyen megszerezhetjük a győzelmet. Támadásban az elején sok hárompontost dobtunk rá, ami miatt rossz ütemben mentünk bele a meccsbe. A második félidőben komolyabban vettük a védekezést és a támadást is, helyrejöttek a dolgok. Szeretném megdicsérni a Rátgéber Akadémia játékosait, hiszen, ha így haladnak, nagyon szép jövő áll előttük a kosárlabdapályán. Most már a következő ellenfélre készülünk, ahol biztos kemény csatában kell megharcolni a döntőbe jutásért. Sok sikert kívánok a NKA Pécs csapatának a továbbiakban!

Ivica Mavrenski, az NKA edzője: Először is gratulálok a Nyíregyházának a harmadik győzelemhez és kívánom nekik a legjobbakat! Megpróbáltunk úgy játszani a mérkőzésen, ahogy tudunk. Nézve a statisztikát, a legnagyobb probléma a büntetőkkel volt, a Nyíregyháza harmincegyet dobott, összesen hatot hibázott belőle, míg mi tizenegyből hetet, tehát huszoneggyel többet dobtak, de kevesebbet hagytak ki, mint mi. Még egyszer kívánom a legjobbakat a Nyíregyházának!

HÜBNER-Nyíregyháza BS – NKA Pécs 92-68 (21-20, 22-22, 27-12, 22-14)

Nyíregyháza: Ubilla 24/9, Dr. Mohácsi 17/3, Bazsó 15/6, Tóth G. 15, Bus 7/3, Czinger 4, Demeter 3/3, Vaskó 3/3, Kiss B. 2, Szobi 2, Kuttor -.

NKA: Lados 14, Kocsis 13, Fülöp Zs. 10/6, Molnár M. 8/6, Herger 8, Váits 6/6, Meszlényi 4, Gáspár M. 3, Benke K. 2, Kazy -.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Nyíregyházának.


Három-nullal lépett át a Vasas a Salgótarjánon

Noha a múlt szombati, salgótarjáni párharcnyitó összecsapáson elkótyavetyélt pályaelőny visszaszerzésének határozott szándékával utazott a fővárosba az SKSE csapata, vendégszempontból egyáltalán nem az elképzelések szerint alakult a szerda esti, második csata – emlékezett a BeszterceKK.hu.

A felek korábbi találkozóihoz képest szokatlanul gólgazdag nyitó felvonás elején ugyan egyszer-egyszer még vezetni is tudtak a tarjániak, akik azonban a játékrész derekától már tulajdonképpen végig hátrányban játszottak.

Habár a vendégek a két középső negyedben védekezésben az addigiakhoz képest jócskán előre léptek, mindez a támadójátéktól vont el jelentős erőket. Az ebben a húsz percben beszedett huszonhat pontjukra a távolról nagy lelkesedéssel, ám különösen alacsony hatásfokkal tüzelő (2/15-ös triplamutató) piros-feketék csupán huszonnéggyel feleltek, így bár felzárkózniuk többször is sikerült, utolérniük, pláne beelőzniük riválisukat már egyszer sem.

A második meccset is behúzta a Vasas. Fotó: hunbasket.hu

A második félidőt Boros és Medve révén egy döntőnek bizonyuló 13-3-as etappal nyitó Vasas Akadémia a fordulást követően 49-45-nél, illetve 54-50-nél engedte utoljára igazán közel magához a kiemelt őrizet dacára ezúttal a mezőny legeredményesebb pontszerzőjének bizonyuló Herendic húzta Szabó-legénységet, a meccs hajrájában, a Farkas-Boros duó tripláinak hála, már gyakorlatilag folyamatosan kétszámjegyű különbség választotta el egymástól a két együttest. Az első találkozóhoz hasonlóan ezúttal is pontosabban, tervszerűbben kosárlabdázó (ráadásul ismét igen „kellemes” fújást kapó…) Faragó-gárda végül tizennégy egységgel bizonyult jobbnak, s így megnyugtató, kettő-nullás előny birtokában futhat neki a szombat esti harmadik találkozónak.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Az első félidő kiegyenlített játéka után a második félidőben tudtunk élni a negyedik-ötödik lehetőségünkkel ismét, hogy megcsináljunk tíz-tizenkétpontos előnyt. A védekezésünkön múlt, ami a harmadik és negyedik negyedben feljavult. Meg tudtuk tartani az előnyünket, ez volt ma a különbség. Nagyon jól koncentráltak a fiúk, idegesen is kezdtünk. Nekünk is nagyon fontos volt, hogy behúzzuk ezt a második mérkőzést, úgyhogy nem három lehetőséggel szeretnénk élni, hanem rögtön a következővel Salgótarjánban. Gratulálok a csapatnak!

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok a Vasasnak!

Vasas Akadémia – Salgótarjáni KSE 82-68 (28-22, 8-13, 18-11, 28-22)

Vasas: Boros 19/9, Medve M. 14/3, Radics 12, Sólyom Bo. 10, Farkas A. 9/9, Debreceni 7, Krasovec 6, Moravcsik 3/3, Dormán 2, Kelenföldi -.

Salgótarján: Herendic 20, Boinitzer 13/6, Sömenek 11/3, Nshimba 7/3, Karanfilovski 7/6, Joó 7/6, Molnár M. 2, Bán T. 1, Hajdu -, Bogatin -.


Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok a Vasasnak a megérdemelt továbbjutáshoz! Mindhárom találkozón volt esélyünk a győzelemre, de nagyon rossz százalékkal dobtunk végig a párharc során. A mai harmadik negyedben is huszonegyből négyszer találtunk be mezőnyből, míg ellenfelünk tízből kilencszer. Sajnálom, hogy így alakult és nem jutottunk be az elődöntőbe. Van még pár meccs hátra a szezonból, próbáljuk úgy befejezni, hogy legalább az ötödik hely meglegyen. Sok sikert a Vasasnak az elődöntőben!

Faragó Péter, a Vasas edzője: Örülök, hogy az előző mérkőzés után megint fel tudtuk szívni magunkat, és úgy jöttünk erre a harmadik találkozóra, mintha most kezdődne a párharc. Az első félidőben megint összehoztunk egy komolyabb előnyt, amiből visszajött a Salgótarján, a másodikban viszont, szerencsére, már nem tudott. Boldog vagyok, hogy így hoztuk ezt a szériát, gratulálok a srácoknak!

Salgótarjáni KSE – Vasas Akadémia 75-90 (16-24, 22-17, 10-23, 27-26)

Salgótarján: Sömenek 21/9, Bán T. 12/9, Karanfilovski 10, Nshimba 9, Molnár M. 7/3, Boinitzer 7, Herendic 5, Bogatin 2, Joó 2, Hajdu -.

Vasas: Krasovec 19, Boros 15/3, Moravcsik 12/6, Radics 12/6, Medve M. 12/3, Debreceni 10, Kelenföldi 5, Sólyom Bo. 5, Dormán -, Farkas A. -.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Vasasnak.


Veszprémi egyenlítés után újra a MAFC vezet

A mérkőzés Tóth majd Kovács egy-egy duplájával indult, amire nem sikerült a hazaiaknak válaszolniuk. Csapai viszont már hat, majd nyolc pontra növelte a MAFC előnyét két perc után. Ekkor a visszatérő Dukic megtörte a HOYA pontcsendjét. Nemsokkal később kihagyott két büntetőt a center, ám a fővárosiak pontatlan támadása után Szabó egy ziccerrel csökkentette a hazai hátrányt (4. perc, 4-8). A Veszprém fiatal magasemberei hozták közelebb a csapatot, Orgona blokkja után Futó dobhatott ziccert. Csapai egy büntetőt dobott be, Szabó viszont kettőt jó pár akcióval később. Csapai, Madár, Lakits, majd ismét Csapai szerzett két-két pontot, ekkor Baksa Szabolcs időt kért (8. perc, 10-15). A megbeszélés után Dukic szép passzából Madár dobhatott ziccert, majd jól védekezett a csapat, amit Sipos hálált meg két ponttal. Ezután azonban Polgárdy és Kovács szerzett kétszer két egységet, de Madár is betalált egy betörés végén (10. perc, 16-20) – tudósított a VeszprémKosár.hu.

A második etap négy vendégponttal indult, amire Dukicstól és Madártól jött a válasz. Bordács egyszer talált csak be a vonalról, Madár viszont két egységet szerzett egy betörés végén. Majd még kettőt. Dukiccsal szabálytalankodtak a palánk alatt, aki két pontos dobásával átvette a vezetést (14. perc, 26-25). A vendégek azonban szereztek gyorsan négy pontot, majd a Veszprém szerb centere kettőt. Madár cselezte ki a rajta kint maradt budapesti centert, és dobott egy elegáns ziccert, ismét minimális előnyre téve szert. Tóth kosarára Orgona felelt, előbbi viszont faulttal együtt is bedobta ezután, és a büntetőt is értékesítette. Szűcs viszont egyet sem a kettőből, viszont a túloldalon egyből labdát szerzett a fiatal hátvéd. Ekkor időt kértek a hazaiak (17. perc, 32-34). Csapai és Kovács négy pontjára Szabó ziccere volt a válasz, majd Futó mehetett büntetőzni. A fiatal center mindkétszer pontosan célzott. Tóth ismét eredményes volt, ám Dukic is, ráadásul a hárompontos vonalon kívülről. Az utolsó perc kezdetén már csak egy pont volt a MAFC előnye. Ekkor mindkét együttes hibázott támadásban, a fővárosiaknak azonban még maradt két másodpercük egy utolsó dobásra. A félpályás kísérlet viszont nem talált be (20. perc, 39-40).

Szoros találkozón egyenlített a Veszprém. Fotó: hunbasket.hu

A második félidő Orgona triplájával indult, amire Kovács válaszolt egy duplával. Ekkor Dukic dobott be egy középtávolit. Kovács ismét szerzett két egységet, majd Tóth még kettőt (23. perc, 44-46). Egy szép labdajáratás után Madár vihette ziccerig a labdát és egyenlített ki. Egy támadással később pedig egy távoli hármast szerzett a hetes számú játékos, amit Csapai palánkalattija követett. Nem sokkal később Tóth kettese már ismét a vendégelőnyt jelentette. Futó duplájára Csapai válaszolt, majd Szabó mehetett büntetőzni. A veszprémi csapatkapitány az egyik lehetőségét értékesítette, ezzel kiegyenlített. Tóth szintén a vonalról próbálkozhatott, ő mindkétszer pontos volt. Szabó viszont a mezőnyből nem hibázott (18. perc, 54-54). Tóthot faultolták újra, aki ezúttal csak egyet dobott be. Szabó ziccerezett hamarosan, míg Polgárdy csak egy pontot szerzett, amivel egyenlített. Madár viszont hármat az utolsó perc kezdetén! Majd a kivédekezett akció végén a HOYA első számú pontfelelőse egy büntetőt is értékesített. Ismét jól védekeztek a hazaiak, így a negyed utolsó támadása az övék volt, de nem tudtak élni ezzel a lehetőséggel (30. perc, 60-56).

Az utolsó negyedet a veszprémiek kezdhették, és jól is csinálták, hiszen Dukic szerzett egy hármast. Csapai csak egy büntetőt dobot be, Madár viszont egy triplát. Tóth mehetett a vonalra, de egyszer sem talált be. Szűcs találta meg egy szép passzal Futót, aki bedobta a helyzetét. Ekkor időt kért Garai Péter, a vendégek mestere (32. perc, 68-59). Polgárdy tört be eredményesen, majd Dukiccsal szemben szabálytalankodtak. Ekkor a MAFC vezetőedzője technikait kapott reklamálásért. Madár bedobta az ezért megítélt büntetőt. Eladták a labdát a vendéglátók, amivel Polgárdy a gyűrűig mehetett. Majd nehezebb helyzetben is szerzett két pontot, a hazaiak pedig lépéshibát követtek el. Ezután Baksa Szabolcs kért időt, hiszen négy pontra feljöttek a fővárosiak. A MAFC akciója végén Tóth szerzett szép kosarat. Polgárdy két duplája már az egyenlítést, majd a vendég vezetést jelentette. Legjobbkor jött tehát a hazaiaknak Orgona faulttal együtt bedobott kosara, majd pontos büntetője. Tóth visszavette az előnyt. Orgona viszont nem hagyta annyiban, ismét szerzett két pontot a palánk alól (36. perc, 74-73). Tóth újabb duplával jelentkezett, majd Csapai is visszatett egy támadó-lepattanót. Ekkor a Veszprém ismét időt kért, hárompontos hátránynál. Szűcs egy duplával jelentkezett, majd faultolta Tóthot. Csak egy büntetője esett be. Orgona visszaszedve egy támadó-lepattanót egyenlíteni tudott két perccel a vége előtt (38. perc 78-78). Jól védekeztek a veszprémiek, elől pedig Szabó szerzett kosarat. Orgona szabálytalankodott Polgárdyval szemben, így kipontozódott, a vendég játékos pedig bedobta mindkét lehetőségét és egalizált. Ezután mindkét fél hibázott egy támadást. Huszanhat másodperccel a vége előtt Dukic dobott egy hárompontost, ezzel megszerezve a vezetést. Polgárdy ismét büntetőzhetett tizenhét szekundummal a végső dudaszó előtt. Egyszer sem hibázott. Aztán Madáron volt a sor a büntetővonalon, de ő sem vétette el egyiket sem. Tizenhárom másodperc maradt és hárompontos Veszprém-előny. A labdát a MAFC hozhatta az egyenlítésért. Kétszer is próbálkozhattak kintről, de egyik kísérletük sem ment be, így a HOYA megszerezte a győzelmet és kiegyenlítette a párharcot (40. perc, 85-82).

Baksa Szabolcs, a Veszprém edzője: Tíz nap alatt három meccset játszottunk ugyanazzal a csapattal, folyamatosan elemezzük a mérkőzéseket. Ezáltal egyre jobban fel tudunk készülni az erősségeikből és a gyengeségeikből is. Nyilván egy Tóth Péter-szintű játékossal nehéz mit kezdeni, ma is megmutatta a klasszisát. Hazai pályán mindig olyan energiatartalékokat mozgósítunk, amikről nem is tudjuk, hogy léteznek. Gratulálok a csapatomnak és az ellenfélnek is! Megyünk tovább, készülünk a szombatra.

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez!

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MAFC 85-82 (16-20, 23-20, 21-16, 25-26)

Veszprém: Madár A. 29/9, Dukic 19/9, Szabó P. 13, Orgona G. 12/3, Futó B. 8, Sipos M. 2, Szűcs P. 2.

MAFC: Tóth P. 25, Csapai 22, Polgárdy 17, Kovács Á. 11, Bordács 3, Lakits 2, Pfandler 2, Komma -, Németh B. T. -, Misek -.


A MAFC hozta el a feldobást, majd Tóth, Kovács és Pfandler révén hat-nullás előnyre tett szert. Dukic két jó büntetőjével közeledett a HOYA, majd Sipos passza után Orgona dobta be a helyzetét. Tóth szerezte meg második kosarát (3. perc, 8-4). Kovács mehetett büntetőzni, de csak a második dobása került a helyére. A túloldalon Szabó egy szép betörésből válaszolt. Egy támadással később a Veszprém csapatkapitánya Orgonának adott remek passzt, aki faulttal együtt is bedobta, majd a büntetője is a helyére került. Ezzel kiegyenlítette a HOYA az állást. Nem sokkal később Sipos szerzett labdát, elől pedig Szabó dobta be a ziccert a leindítás végén. Pfandler is értékesítette helyzetét, ráadásul távolról, de Szabó passzából Orgona is betalált. Tóth válaszolt a másik oldalon, majd Polgárdy dobott egy ziccert (7. perc, 17-13). Dukicsot faultolták dobás közben, a büntetőit pedig nem hibázta el. Tóth újabb duplával jelentkezett, ráadásul szabálytalankodtak vele szemben, így még egy büntetőt is dobhatott, pontosan. Egy támadással később Polgárdy triplája került a helyére, majd egy labdaszerzés után egy ziccert is értékesített. Ekkor Baksa Szabolcs időt kért, hiszen tízpontos hátrányba került a Veszprém (9. perc, 25-15). A vendégcsapat következő támadása sem sikerült, Polgárdyt pedig csak szabálytalanul tudták megállítani, aki mindkét büntetőjét bedobta. Újabb eladott labda a bakonyiaknál, amit ezúttal Tóth bosszult meg. A HOYA pontcsendjét végül Szabó törte meg egy duplával, amely a negyed utolsó kosara volt (10. perc, 29-17) – olvasható a VeszprémKosár.hu tudósításában.

A második tíz perc első találatát Szabó szerezte, ráadásul a hárompontos-vonalon kívülről. Ezután több sikertelen támadás következett mindkét fél részéről, majd Kovács jelentkezett egy duplával, ismét tíz pont fölé növelve a fővárosiak előnyét, amelyet Polgárdy egy triplával még megfejelt (13. perc, 34-20). Csapai egy hármassal majd egy zsákolással duzzasztotta tovább a hazaiak vezetését. Erre Dukic passzából Szabó tudott reagálni a palánk alól. Kovács közelről talált be nem sokkal később, Pfandler viszont csak az egyik büntetőjét dobta be. Szűcs a vendégektől közelről volt eredményes, Kovács a másik oldalon pedig középtávolról. A félidő utolsó percében Futó szedett le egy támadó-lepattanót és dobta be a labdát. A MAFC-nak maradt hat másodperce, de már nem sikerült pontot szereznie (20. perc, 45-26).

A második meccs ismét a MAFC-é lett. Fotó: hunbasket.hu

Egy támadó-lepattanó után Kovács dobott egy ziccert, amire Orgona egy középtávolival válaszolt a harmadik negyed kezdetén. Ám Kovács ismét szerzett két pontot. Sipos szerzett labdát, akivel szemben Kovács sportszerűtlenül szabálytalankodott. Azonban mindkét büntetője kimaradt, és a támadásból sem szerzett pontot a bakonyi együttes. Nem úgy Csapai, aki faulttal együtt is betalált, és a büntetője is sikeres volt. Dukic is pontosan célzott a vonalról a másik térfélen (23. perc, 52-30). Tóth is mehetett büntetőzni, és ő sem hibázott. Kovács a hárompontos-vonal mögül célozhatott, és tette ezt pontosan. A Veszprém ismét nem talált be, míg a MAFC két támadó-lepattanót is leszedett, majd Kováccsal szemben szabálytalankodott Szabó. A budapestiek bedobója azonban mindkét dobását kihagyta. Tóth is próbálkozhatott a vonalról, ő a második kísérletét értékesítette. Futó egy középtávolival válaszolt, Németh viszont egy hárompontost szerzett erre (27. perc 61-34). Sipos próbálkozhatott pár támadással később két büntetővel, de csak az első ment be. A lepattanó megszerzése közben szabálytalankodtak Futóval, aki szintén mehetett a vonalra. Ő a második kísérletét dobta be. Bordács kapott szép labdát, és a palánk alól faulttal együtt bedobta, a büntetője azonban kimaradt. A MAFC labdát szerzett, amiből Bősze dobott egy ziccert. A másik oldalon Futó szerzett kosarat a palánk alól, csak úgy, mint Bősze a másik oldalon. Futó két pontos büntetővel válaszolt az utolsó perc elején. Jól védekezett a Veszprém, elől pedig Sipossal szemben szabálytalankodtak. Az egyik büntetője volt sikeres. Újabb veszprémi játékost faultoltak, Szűcs is csak egyet dobott be a vonalról. Viszont két támadó-lepattanót is szereztek a vendégek, és két másodperccel a vége előtt Sipos faulttal együtt is betalált. A plusz egy dobása viszont kimaradt. Egy másodperc még a hazaiak rendelkezésére állt, ám az időkérés után dobást igen, de kosarat nem hozott a figurájuk (30. perc, 67-44).

Az utolsó etap első kosarát Komma szerezte, majd Bősze pöcizett vissza egy kimaradt dobást. A vendégtámadások eredménytelenül zárultak, Bősze pedig újabb pontokat szerzett. A veszprémi dobások továbbra sem voltak pontosak, miközben Komma a palánk alól betalált. A HOYA pontcsendjét végül Futó törte meg, két sikeres büntetővel (34. perc, 75-46). Bősze zsákolt egyet, majd Futó dobott be egy leszedett lepattanót. Glatz blokkolt szépen, amit elől Futó hálált meg. A meccs ezen szakaszában már csak Sipos volt a pályán a vendégek kezdőcsapatából. A fiatal irányító szerzett egy szép kosarat faulttal együtt, igaz a büntetője kimaradt. Ekkor őt is lecserélte Baksa mester, Simon váltotta. Németh szerzett kosarat a palánk alól a hazaiaknak, majd pedig Bősze a hárompontos-vonalon kívülről (37. perc, 82-52). Baráz jelentkezett egy hárompontossal, Bősze pedig két büntetőt dobott be. Németh egymás után két ziccert is értékesített, ekkor a Veszprém időt kért. A megbeszélésnek meglett az eredménye, Gaál talált be, majd egy támadás múlva Simon is egy szép betörés végén. Ezután Veingartner is bemutatkozott egy sikeres távolival. Glatz ugyanígy cselekedett, ezzel beállítva a végeredményt (40. perc, 91-62).

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez!

Baksa Szabolcs, a Veszprém edzője: Gratulálok a MAFC-nak! Kettő-egy nekik. Szerdán folytatjuk.

MAFC – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 91-62 (29-17, 16-9, 22-18, 24-18)

MAFC: Kovács Á. 16/3, Tóth P. 15/3, Bősze 15/3, Polgárdy 12/6, Németh B. T. 9/3, Csapai 8/3, Pfandler 7/3, Komma 4, Baráz 3/3, Bordács 2, Biber -, Misek -.

Veszprém: Futó B. 15 (+10 lepattanó), Szabó P. 13/3, Orgona G. 9, Dukic 6, Sipos M. 6, Veingartner 3/3, Glatz 3/3, Szűcs P. 3, Gaál B. 2, Simon M. 2, Birkás -.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a MAFC-nak.


A BKG a harmadik elődöntős

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a BKG-nak! Férfias csata volt, ahol védekezésben nagyon jó dolgokat mutattunk és megcsináltuk, amire készültünk. Nem szükségeltetik egyetemi végzettség annak megállapítására, hogy miért veszítettünk. Hatvan dobott ponttal nem lehet kosárlabda-mérkőzést nyerni. Ha akarnék, se tehetnék szemrehányást a srácoknak. Jó helyzeteink voltak, kimaradtak a dobások. Ennyi a történet. Nem adjuk fel, vasárnap győzni akarunk.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Tudtam, hogy a második győzelem nehezebb lesz, mint az első, mert egyre jobban elfogy az egymás elleni fegyvertár. Szerencsére még volt megoldás, remélem kitart a harmadik meccsre is!

Budapesti Honvéd SE – BKG Príma Akadémia 60-77 (16-12, 14-16, 13-24, 17-25)

Honvéd: Stefán D. L. 26 (+17 lepattanó), Tichov 10, Tanoh 9, Takács D. 6/6, Tóth B. M. 3/3, Pintér D. 3/3, Szatmári Zs. 2, Kovács D. 1, Kopácsi -, Bea B. -, Kármán -.

BKG: Nagy Bo. Á. 34/21, Armaghani 14 (+11 lepattanó), Buzás 7/3, Reizer 5, Cooper 5, Halász 4, Szanyi 3/3, Nagy Be. Á. 2, Szeleczki 2, Nagy S. 1, Opre -.


Dr Nagy Ágoston, a BKG edzője: Úgy gondolom, mindenképp elismerés illeti a csapatot, még akkor is, ha nem is egy jóval magabiztosabb meccset játszottunk. Kicsit ez így szokott lenni, mivel a Honvéd kénytelen volt feltenni mindent egy lapra. Elkövettük ugyanazokat a védekezési hibákat, amit sajnos az előző meccseken is, mondjuk úgy, hogy felkínáltuk nekik, és ezt jól használták ki. Ügyesek voltak! Artúr, azt hiszem, hogy a gyenge pontunkra tapintott, de szerencsére, alapvetően tudtunk dominálni a kritikus időszakokban. Megcsináltuk, amiért küzdöttünk, hogy három-nullra nyerjünk. A Honvéd nagyon jó ellenfél volt, nagyon sokat lehetett ebből tanulni. Abban bízom, hogy a hátralévő időszakban, amikor jönnek az újabb és újabb ellenfelek, akkor ez, amit ma és az elmúlt két meccsen kénytelenek voltunk a hozzánk hasonlóan kellemetlen stílusú Honvéd ellen játszani, majd a segítségünkre lesz és egy kicsit meg is tudunk újulni tőle.

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Először is gratulálok a BKG-nak a győzelemhez és ezzel a továbbjutáshoz! Azt gondolom, hogy megérdemelten jutottak tovább, ők voltak a jobbik csapat. Ez a harmadik mérkőzés sokkal jobban sikerült, mint az első kettő. Úgy gondolom, hogy csapatként és egyénileg is előre tudtunk lépni. Védekezésben is csináltunk olyan dolgokat, amivel meg tudtuk lepni a BKG-t, sajnos nem elég koncentráltan bizonyos időszakokban, de ezért ők a másodikok, mi pedig a hetedikek. Ettől függetlenül egy rossz szavam nem lehet a fiúkra, mert nagyon keményen küzdöttek ma is. Volt egy pár ilyen kapkodásból adódó hiba, ami egy ilyen jó ellenfél ellen nem fér bele. Azt gondolom, ez jelentette a különbséget, meg talán a két csapat közti triplázás, ami ezt a hét pontot hozta.

BKG Príma Akadémia – Budapesti Honvéd SE 93-86 (20-22, 26-17, 25-23, 22-24)

BKG: Nagy Bo. Á. 31/15 (+11 gólpassz), Nagy Be. Á. 15/9, Cooper 13, Armaghani 12, Nagy S. 8/6, Szeleczki 6, Reizer 4, Opre 4, Buzás -, Halász -.

Honvéd: Stefán D. L. 27 (+14 lepattanó), Tichov 20/3, Szatmári Zs. 10, Szentirmai 10, Tóth B. 8/6, Takács D. 5/3, Tanoh D. A. 4, Bea B. 1, Pintér D. 1, Kármán -.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a BKG-nak.


Piros-csoport, play-out

TF-fordítás, kiesett az MTK a Piros-csoportból

Horváth Balázs, a MTK edzője: Egy-egy az állás, semmi több nem történt. Szombaton tudjuk, mi fog történni, odamegyünk és harcolunk.

Beák Gábor, a TF edzője: A mai mérkőzésen kijavítottuk a hibáinkat védekezésben. Ennek ellenére még mindig sok hibánk van, amit még ma elemzünk, és a holnapi videózás alkalmával át is nézünk, hiszen szombaton még ennél is nagyobb energiával kell dolgoznunk. Gratulálok a csapatomnak!

MTK-Elite Basket – TF-BP 65-77 (12-18, 18-19, 14-22, 21-18)

MTK: Jakab P. 22/9, Farkas S. D. 15/12, Takács A. 11/3, Jilling 9/6, Láncos 5, Hegedűs A. 2, Spiriev 1, Bognár M. -, Juhász -.

TF: Karosi 24/9, Somogyfoki P. G. 17/6, Kerkai 13, Rozs M. Z. 6, Nagy Sz. Sz. 6, Kutrovich 4, Csík Ri. 3/3, Szántó D. 2, Korompai 2.


Beák Gábor, a TF edzője: Egy külön kis bajnokság volt ez a párharc, nagy felelősséggel és nyomással. Az első mérkőzésen elszenvedett vereség után fel kellett építeni a srácokat, hiszen bár osztályozót kellett játszanunk, apróságokon múlt, hogy nem jutottunk a legjobb nyolcba. Boldog vagyok, hogy túlvagyunk a párharcon. Remélem, hogy hosszú távon az a munka, amit Nagy Bálinttal beleteszünk, még jobban kifizetődik.

Horváth Balázs, a MTK edzője: Megérdemelten nyerte meg a TF a párharcot. Az az együttes nyert, aki jobban akarta a győzelmet csapatszinten. Mindent megpróbáltunk, harcoltunk, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Ez ennyire volt elég. Csapatunk a maximumát nyújtotta, ezért nem lehet a kiesés miatt haragudni rájuk. Az egész szezon képét nézve, négy győzelmet összegyűjtve sajnos ez a realitás. Kívánok minden kosárlabdaszerető embernek sok egészséget és sok jó pillanatot ebben a sportágban! Hajrá magyar kosárlabda!

TF-BP – MTK-Elite Basket 81-71 (25-16, 18-16, 19-22, 19-17)

TF: Karosi 18/6, Nagy Sz. Sz. 17/6, Kerkai 16/6 (+10 lepattanó), Somogyfoki P. G. 15/9, Kutrovich 10/6, Csík Ri. 5, Szántó D. -, Rozs M. Z. -, Korompai -.

MTK: Jilling 23/15, Jakab P. 18/3, Farkas S. D. 11/9, Láncos 8, Hegedűs A. 3, Takács A. 3, Vranek 3/3, Bognár M. 2, Spiriev -, Juhász -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a TF-nek.


Kétszer jutott száz fölé a Pécs a MEAFC ellen

Rab Gyula, a PVSK edzője: Gratulálok a srácoknak! Győzelmünkkel kiegyenlítettük a párharcot. Vasárnap elmegyünk Miskolcra, ahol egy célunk lehet, kiharcolni a bentmaradást. A szezon legfontosabb mérkőzése vár ránk!

Szollár Gergő, a MEAFC edzője: Gratulálok a Pécsnek. A mérkőzést rossz ritmusban kezdtük, rengeteg ki nem kényszerített hibával. A második negyedben ritmust találtunk ezzel egalizálva a mérkőzést, de a félidőben történt jelentős játékvezetői felfogás-változást nem tudtuk jól kezelni. Ettől függetlenül próbáltuk tartani a lépést de sajnos ma az A csoportos játékosok jelentették a különbséget. Készülünk a vasárnapra.

Pécsi VSK-CARGATE – MEAFC-Miskolc 102-91 (30-22, 20-30, 30-20, 22-19)

PVSK: Lewis 33/9, Rátvay B. 22 (+12 lepattanó), Mándity M. 18/9, Carev 9, Martinez 8/6, Bor S. 5, Hőgye 4, Riskó 3, Lakatos P. -.

MEAFC: Kozák M. 25/6, Tóth B. 22/9, Érsek 18/12, Kozák B. 8/3, Tóth V. 8, Homoki 6, Béres D. 2, Lippai 2, Orliczki M. -, Montai -.


MEAFC-Miskolc – PVSK-CARGATE 99-107 (28-23, 22-23, 22-26, 27-35)

MEAFC: Kozák M. 30/3, Homoki 20/3 (+12 lepattanó), Tóth B. 20/12, Montai 8, Lippai 8, Béres D. 6, Kozák B. 5/3, Érsek 2., Orliczki M. -, Sándor B. -.

PVSK: Lewis 44/6, Martinez 19/9, Bor S. 12/12, Rátvay B. 12, Carev 8/3, Mándity M. 8/6. Riskó 2, Hőgye P. 2.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a PVSK-nak.


Zöld-csoport, rájátszás

Szétdarálta a Pápa a Vásárhelyt – egy-egy a párharc

Kálmán László, a Pápa edzője: Abban javultunk fel az elmúlt mérkőzéshez képest, hogy nem engedtünk másodszámú támadásokat az ellenfélnek. Jól kizártuk az ellenfeleket. Nem tudtak könnyű támadó-lepattanókat szedni. Ehhez párosult egy jó védekezés is, és ebből jó kontrákat tudtunk dobni. Sokkal jobb volt a dobószázalékunk, mint Hódmezővásárhelyen. Azt gondolom, aki pályára lépett, szívét-lelkét kitette a pályán, százhúsz százalékot nyújtott. Örülök, hogy a fiatalok is ilyen eredményesen és jól szálltak be a mérkőzésbe. Úgy gondolom, megleptük a Hódmezővásárhelyt, nem erre számítottak. Győzni megyünk oda is.

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Extrán dobott kintről a Pápa, és fizikálisan szétdarált minket. Hatékony taktikát választott dörzsölt, rutinos kollégám. Gratulálok a hazaiaknak! Szerettük volna ma lezárni ezt a párharcot, de kevesen voltunk hozzá, megérdemelten győzött a Pápa. Jobbulást kívánok a kórházi betegeknek, imádkozunk a gyógyulásukért!

Conoil Motax KC Pápa – Vásárhelyi Kosársuli 93-73 (23-20, 25-21, 19-14, 26-18)

Pápa: Sonyák 28/18, Koma 23, Kiss K. L. 10/6, Hódi 9/3, Murai 7/6, Horváth A. 6/6, Parcsami 6, Németh G. 2, Erdei M. 2, Kasza K. -, Szabó G. -, Kocsis T. Z. -.

Vásárhely: Varga Á. 18/6, Varga Z. 15/6, Rostás 13, Bálint E. 11/3, Pavlovic 7, Megyesi 4, Kozma P. 4/3, Bodócsi 1.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.


Négy között az Újpest

Balog Vilmos, a Békés edzője: Először is gratulálok az Újpest csapatának! Bajnokesélyeshez méltón hozták le a párharcunkat. Jól felkészülten, felkészítetten érkeztek. De gratulálok saját csapatunknak, játékosainknak is. Megráncigáltuk az oroszlán bajszát, nagyon motiváltan, fegyelmezetten játszottak a fiúk. Megpróbáltunk még egy mérkőzést kiharcolni, de ennyivel jobb volt az Újpest. További sikeres szereplést kívánok az Újpestnek! Mi pedig várjuk következő ellenfelünket.

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Mindenekelőtt emelem kalapom csapatom előtt, komoly munkát raktunk le ma a parkettára azt gondolom. A stratégia, amivel érkeztünk, az első negyed kivételével nagyon ült. Akkor a hazaiak irreálisan jó dobószázalékával örültem, hogy egyáltalán lépést tudtunk tartani. A folytatásban azonban sikerült a Békésre jellemző kollektivitást individuális játékra kényszeríteni, ami fokozatosan a mi malmunkra hajtotta a vizet. Játékosaimra nagyon büszke vagyok, de nem csak a győzelem miatt, hanem mert csak a játékkal foglalkoztak, kizárva minden külső tényezőt. Emiatt maximális gratulációm nekik, illetve fontos kiemelnem, s egyúttal megköszönnöm a stábom hathatós közreműködését is. A két mérkőzés alapján úgy gondolom, ennyi különbség van a két csapat között. Ellenfelünknek egészséges folytatást kívánok! Mi pedig ma még örülünk, hogy aztán holnaptól készülhessünk az elődöntőre. Mindenkinek jó egészséget kívánok! Hajrá mi!

Békési SzSK – Újpest-MT 88-106 (25-26, 19-31, 16-24, 28-25)

Békés: Krisztics 31/9, Meleg K. R. 19/3 (+13 lepattanó), Hargitai 9/3, Cvijin 8/3, Széphelyi 8/6, Frikker 6, Olic 4, Balog G. 3/3, Vass -.

Újpest: Ivosev 22/3, Horváth Á. 19/15, Kelemen B. 18/6, Csaba Gy. 16/6, Horváth K. 10/3, Mészáros B. 7/3, Peringer 6, Varga B. P. 5, Pollák Á. 3/3, Micev -, Ondima -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 az Újpestnek.


A Cegléd is elődöntős két meccs után

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Gratulálok a Ceglédnek, minden jót kívánok a továbbiakban!

Honti Viktor, a Cegléd edzője: Gratulálok a csapatomnak, hogy kettő-nullal sikerült kiütni ezt a jó erőkből álló Bonyhádot. A Bonyhádnak is gratulálok, mert a hazai mérkőzésre nagyon felszívta magát, és nagyon férfiasan, keményen, és helyenként jól is játszott. Mi koncentrálunk a további feladatainkra, céljaink vannak, és azokat szeretnénk elérni.

Atomerőmű KSE Bonyhád – Ceglédi KE 67-78 (13-21, 15-20, 18-24, 21-13)

Bonyhád: Somogyfoki Sz. 15/3, Dorogi 11, Tömösváry 10, Pajor 7/3, Baki S. 7/3, Pupp 5, Gébert 4, Verasztó 4, Heimann G. 2, Sebestyén T. 2.

Cegléd: Fekete V. N. 21/15, Tóth Z. 18/12, Hegedűs G. 11/6, Mészáros M. 6, Szabó N. 5/3, Kovács B. B. 4, Várbíró 4, Berkics M. L. 4, Dobbs 3/3, Csákvári 2, Gonda Zs. G. -, Csák B. -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Ceglédnek.


Nagyon szoros volt a vége, az utolsó meccs dönt az Óbuda és a Pénzügyőr között

dr. Bagi Melinda, a Pénzügyőr edzője: Nagyon kemény mérkőzés volt, erre lehetett számítani. Először is el kell mondjam, hogy a vereség ellenére nagyon büszke vagyok a csapatomra. Kis csapatként, újoncként a legjobb négy közé jutásért egy nálunk fizikálisan sokkal erősebb csapattal jelentős hátrányból felállva tudtunk egypontos mérkőzést játszani, ez óriási dolog. Azonban a büntetőink ma sem kerültek a helyükre, és védekezésben is több olyan hibát vétettünk, ami nem fér bele, de mindezek ellenére a szívünk a helyén volt. Az első mérkőzésen két játékosom is megsérült, ma csak az egyik tudta vállalni a játékot. A mérkőzés végén két fontos ítélet is hátrányosan érintett bennünket, bízom benne, hogy a következő mérkőzésen már nem „kis” csapatként tekintenek ránk.

Saeed Armaghani, az Óbuda edzője: Tudtuk, hogy nagyon-nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk, és sajnos az utolsó pillanatban az amerikai játékosunk, Rosemond is megsérült a pénteki edzésen, ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a csapat. Úgy gondolom, hogy óriási nagy szívvel küzdöttünk, egyébként mindkét csapat beletette mindenét. A harmadik negyedben volt egy nagyon jó periódusunk, amikor jól védekeztünk, ott átvettük a vezetést, és az utolsó percig tudtuk tartani. Mindkét csapatnak gratulálok, egy-egy az állás, megyünk tovább, a harmadik meccs is ugyanilyen kemény lesz.

Pénzügyőr Sportegyesület – Óbudai Kaszások KA 73-74 (21-13, 15-19, 20-33, 17-9)

Pénzügyőr: Kiss L. T. 19, Szálas 13/6, Horváth B. 12/6, Kovács M. 12/3, Szekeres Á. 8/3, Mihalics 5/3, Baranyi 4, Koflanovics -.

Óbuda: Vámos 24/9, Varga D. G. 18, Puszta D. Cs. 15/3, Bea G. 6, Horváth M. 4, Bencsik 4/3, Kovács B. 3/3, Vas-Teplán -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.


Zöld-csoport, play-out

Fordított az Eger is, tovább harcol a bennmaradásért

Jesper Gustavsson, a DEAC edzője: Az első félidőben nem úgy álltunk a mérkőzéshez, ahogy illett volna és ahogy elvárnám, ezért a nagyszünetben rendeznünk kellett a sorainkat. A fiúk vették az üzenetet, és a második húsz perc során a magunk javára tudtuk fordítani az összecsapást.

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Gratulálok a Debrecennek, ennél többet jelenleg nem szeretnék mondani.

DEAC U23 – EKE Eger KOK 102-84 (19-18, 25-22, 27-21, 31-23)

DEAC: Kovács Á. B. 26/9, Kalassai 21/15, Pollák B. 16/3, Fábián Sz. 13/3, Sólyom Be. 6, Batbaatar 6/3, Csikai 5/3, Ságodi 4, Nemes Á. 3/3, Balázsi 2, Kurucz -.

Eger: Csomor 20/12, Papp B. 13/9, Steier K. 12/6, Mondi 10/3, Illés B. 8, Szicsák 6, Pomázi 6/6, Klepej 5/3, Szabó M. 4.


Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Hát azért nem adjuk olyan könnyen ezt az elmúlt tizenhárom évet. Nagyon-nagyon bíztam benne, hogy visszamegyünk Debrecenbe. Ha már visszamegyünk, akkor nyerjünk is ott és akkor mehetünk tovább.

Léránt Gábor, a DEAC edzője: Összességében jó mérkőzés volt a mai, felkészülten jöttünk ide, hogy megnyerjük a meccset, de az Eger erősebb volt ma, főleg a támadó-lepattanókban. Nem sikerült megvalósítanunk, amire készültünk, megérdemelte a győzelmet az Eger.

EKE Eger KOK – DEAC U23 78-65 (15-17, 22-16, 14-9, 27-23)

Eger: Papp B. 18/3, Máté B. 13/3 (+11 lepattanó), Illés B. 12, Szicsák 10 (+13 lepattanó), Csomor 9/3, Steier K. 5/3, Klepej 5/3, Szabó M. 4, Pomázi 2, Mondi -, Kátai -, Sárosi -.

DEAC: Ságodi 17/6, Csikai 17/6, Balázsi 13/3, Pollák B. 11, Kalassai 3/3, Sólyom Be. 2, Kiss K. 2, Batbaatar -, Kurucz -, Nemes Á. -.


DEAC U23 – EKE Eger KOK 66-76 (20-24, 26-22, 10-14, 10-16)

DEAC: Csikai 15/3, Ságodi 15/9 (+10 lepattanó), Pollák 11, Balázsi 10, Kalassai 5/3, Kiss K. 4, Sólyom Be. 3, Batbaatar 3/3, Nemes -.

Eger: Szicsák 16, Szabó M. 15/9, Papp B. 14/6, Illés B. 10/3, Steier K. 8/3, Máté B. 5/3, Csomor 3/3, Pomázi 3/3, Mondi 2, Klepej -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 az Egernek.

Kiemelt kép: Hegedűs Márk/NMH/hunbasket.hu; nyilatkozatok: hunbasket.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
bakibaCsippa Recent comment authors
bakiba
Olvasó

Azt ne felejtsük el, hogy Veszprémben Madár eltiltott volt. Az MKOSZ kimagasló munkáját dicséri, hogy februári beszólása miatti fegyelmi tárgyalás pont úgy jött ki, hogy egy kulcsfontosságú playoff meccsről kellett eltiltani. Gratulálok! Közben Mohácsi (bocsánat: Dr Mohácsi) nem kapott semmit a szándékos és kimagaslóan sportszerűtlen könyöklésért. Hogy is van ez? Mondjuk a Veszprémből Dukic sem kapott semmit, amiért lefejelte a Vasas játékosát. De az sem tegnap volt, ez igaz.
Érdekes lesz ez még.

Csippa
Olvasó

Hát ez a bpi kosárlabda a Mafc és Vasas kivételével egyre gázabb. Sokat gyengült sztem a piros csoport, ehhez képest Tf, MTk tiszta szégyen, de a Honvéd is ilyen háttérrel, hát nem is tudom. Évek óta mondják, h most fel akarnak jutni, aztán mindig rájönnek, h langyos vizben könnyebb úszkálni… Veszprém is süllyed, bár legalább egy mákos becsületmeccset hozott eddig, de a másik 2 meccsen azt sem tudták, milyen rendezvényen vannak. Kiváncsi vok, köv szezonban vmelyik tud e, akar e változtatni.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés