Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Ivosev hetvenegy VAL-lal kezdte a Zöld-csoportos rájátszást

A Piros-csoportban a Vasas elvette a Salgótarján pályaelőnyét.:

:

Kezdetét vette a rájátszás a másodosztály felső- és alsóházában, ezzel együtt pedig a play-out is megkezdődött a Piros-csoportban.

A Piros-csoport negyeddöntőit három győzelemig játsszák a csapatok. Előnybe került a Vasas a Salgótarján vendégeként, míg a Nyíregyháza és a MAFC odahaza tudott nyerni – az NKA és a Veszprém volt a vesztes fél. Vasárnap a BKG fogadta a Honvédot, és esélyesebb csapatként száz dobott ponttal húzta be párharcbeli első sikerét.

A play-out első köre két győzelemig tart, itt a TF vendégeként nyert az MTK, a MEAFC pedig a PVSK-CARGATE-et győzte le.

A Zöld-csoportban a negyeddöntők első körét játszották le a héten: a párharc első meccsén a Vásárhely legyőzte a Pápát; a Cegléd a Bonyhád ellen szerzett vezetést; az Újpest Ivosev Tamás 71 VAL-os (42 pont, 20 pattanó) produkciójával lépett nagyot az elődöntő felé; a Pénzügyőr pedig az Óbuda vendégeként szerzett előnyt – ezek a párharcok szintén két győzelemig tartanak.

NB I/B

Piros-csoport, rájátszás

Elvette a Vasas a Salgótarján pályaelőnyét

A Piros-csoport legjobb nyolc együttesét felvonultató play-off nyitó körének egyik legkiegyensúlyozottabbnak ígérkező párharcát kezdte meg a negyedik helyen rangsorolt SKSE és az alapszakaszban vele hajszálra azonos mutatóval záró Vasas Akadémia nagypéntek este, s a salgótarjáni találkozó első néhány perce alapján ezúttal sem készülhettünk másra, mint a felek korábbi összecsapásait is jellemző elkeseredett, végletekig kiélezett küzdelemre, az utolsó pillanatokig nyitott, egylabdás meccsre – vezette fel a találkozót a BeszterceKK.hu.

Védekező tudományából mindenesetre hamar ízelítőt adott mindkét gárda, hogy mást ne mondjunk, a nyitó negyed derekán még csupán 7-4-es állást mutatott az eredményjelző tábla. A folytatásban azért már támadásban is kezdték valamelyest összekapni magukat a riválisok: hazai részről főként a kintről és bentről is eredményes Karanfilovski-Boinitzer páros, míg a túloldalon a többek között egy demoralizáló zsákolást is bemutató Radics, illetve a rutinos Medve révén születtek a találatok. Közjátéknyi szakaszoktól eltekintve ekkortájt jobbára a hazaiak tartottak előbbre, s Joó hármasával a Szabó-legénység végül 19-17-es vezetés birtokában vonulhatott rövid pihenőre.

A csata heve az újrakezdést követően sem csillapodott, változatlan elánnal gyűrték-gyömöszölték egymást a csapatok. Azt ugyanakkor még jóindulattal sem mondhatjuk, hogy a színvonal az egeket verdeste, sőt az üres csarnokban olykor szinte hallani lehetett, hogy a labda felsír a durva bánásmód következtében. A piros-feketék erejéből 22-19 után például jó öt percig egyetlen mezőnykosárra sem futotta, amit kihasználva hamar magához is ragadta, s a nagyszünetig már ki sem adta kezéből a vezetést a tarjániak szaporodó védekezési megingásait rendre kíméletlenül megbüntető fővárosi gárda (36-42).

Erős kezdés a Vasastól. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik felvonást Sömenek és Medve dupla gólváltása vezette be, ám a rendkívül szigorú őrizet alól csupán pillanatokra kiszabaduló Herendic triplája után csakhamar kifulladni látszott a hazaiak kezdeti lendülete. Az SKSE akciói kapkodóvá, pontatlanná váltak, s az együttes védekezése is teljesen szétesett, aminek drámai következménye egy 11-2-es vendégsorozat, s 59-45-ös Vasas-vezetés lett. A meccs ezen szakaszában a hazai játékosok kimondottan kedvetlennek, szárnyaszegettnek tűntek, egyedül Karanfilovskiról sugárzott az a küzdőszellem, ami egy ilyen csata megnyeréséhez elengedhetetlen. A piros-feketék mindenese kosarat, lepattanókat szerzett, ha kellett csúszott-mászott, s minden kósza labdára elsőként csapott le, s az utolsó kisszünet előtti percekre szép lassan a társakra is átragadt az igyekezete. Különösen az addig igazándiból nem sok vizet zavaró Bán kapta el látványosan a fonalat, s gyors egymásutánban tíz pontot bepörkölő kisembere révén a végső periódus kezdetére hat egységre mérsékelte lemaradását a védekezésén is szigorító tarjáni alakulat.

Sőt, egy Boinitzer találataira épülő 7-0-ás futás eredményeként kisvártatva immár egyetlen pontra olvadt a különbség, Bán újabb két triplájával pedig, bő négy perccel a lefújás előtt, az SKSE hosszú idő után ismét átvette a vezetést! Faragó Péternek 72-69-nél nem maradt más választása, mint hogy, jóval a végjáték előtt utolsó idejét is kikérje, s mint hamarosan kiderült, a vendégek trénerének kockázatvállalása nagyon is megérte. A megbeszélésről visszatérve ugyanis a fiatal Krasovec centergóljaival, illetve a Medve-Moravcsik páros távoli kosaraival egy 8-0-ás etapot produkált a Vasas együttese, ami a meccs sorsát gyakorlatilag el is döntötte. Lévén a hazaiaknak sem idejük, sem igazából erejük nem maradt már az újabb fordításra, így azután a pályaelőny máris átvándorolt a („hazai fújást” mindenesetre már ezen a találkozón is megkapó…) piros-kékek birtokába.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok a Vasasnak, most ők voltak jobbak pár ponttal. Nagyon sok kosarat engedélyeztünk a festékből a vendégeknek, és nem jól védekeztünk egy-egy ellen, ez volt a mai vereség két fő oka. Egy-nullra vezetnek, szerdán folytatódik a párharcot, és megpróbáljuk visszavenni a pályaelőnyt.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Hullámzó mérkőzés volt, ami tizennégy pontos előnyünknél már eldőlni látszott. A Salgótarján azonban nagy szívvel visszajött a meccsbe, főleg a támadó-lepattanóknak és a hárompontosoknak köszönhetően. Utána újra kellett építenünk magunkat, és ez most sikerült. Egy ilyen párharcot le kell tudni zárni ilyen különbségű vezetésről, úgyhogy egyértelműen mi hibáztunk, szerencse, hogy a végén meg tudtunk újulni. Egy-nulla, semmi több, két mérkőzést kell még nyernünk. Izgalmas párharc lesz!

Salgótarjáni KSE – Vasas Akadémia 75-81 (19-17, 17-25, 21-21, 18-18)

Salgótarján: Bán T. 24/15, Boinitzer 15/9, Karanfilovski 11/3 (+12 lepattanó), Sömenek 10 (+13 lepattanó), Herendic 7/3, Nshimba 4, Joó 3/3, Molnár M. 1, Hajdu -.

Vasas: Medve M. 23/9, Radics 18, Moravcsik 8/6, Boros 7, Dormán 6, Krasovec 6, Sólyom Bo. 4, Debreceni 4, Farkas A. 3/3, Barócsi 2, Kelenföldi -.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Vasasnak


Ott folytatta a rájátszást a MAFC, ahol az alapszakaszt abbahagyta

A feldobást Orgona tudta elhozni, így náluk volt a lehetőség a mérkőzés első pontjainak a megszerzésére. Ezt Madár két értékesített büntetője hozta el. Gyorsan érkezett a válasz, Lakits szerzett egy triplát a hazai gárda számára. Ugyanezzel próbálkozott Madár is a túloldalon, ám a labda a gyűrűről lepattant. Orgona azonban összeszedte azt, majd nagyot küzdött a palánk alatt, aminek végül két pont lett a jutalma. Habár mindkét csapat jól kezdte a találkozót, a következő két percben egyik fél sem járt sikerrel a támadás terén. Csapai törte meg a pontcsendet, a két pontja mellé még egy büntetőt is dobhatott, sikerrel. Nem tudott erre válaszolni a Veszprém, Orgona palánkalattija nem ért célba. Ezt a veszprémiek egykori játékosa, Kovács használta ki. A következő offenzívánál Orgona javította előző hibáját, kintről már pontos volt a dobása. Jól védekezett a vendég csapat, majd Futóval szemben követtek el személyi hibát. A kosár érvényes, és a megítélt büntetőt is értékesítette a Veszprém fiatal centere. Ezzel átvették a vezetést (5. perc, 8-10). A hazaiak gyors akciója után ezúttal Szabó triplája növelte a különbséget. Továbbra sem engedtek a kemény védekezésükből a vendégek, sorra állították meg a MAFC támadásait, majd fejezték be jól a sajátjaikat. A kilenc-nullás vendég etapot végül Lakits triplája törte meg, majd követte közvetlenül Polgárdy zsákolása. Újabb labdát veszítettek a veszprémiek, amivel ellenfelük két pontra tudott felzárkózni (8. perc, 17-19). Ekkor a veszprémi vezetőedző, Baksa Szabolcs időt kért. A megbeszélésről visszatérve Madár próbálkozott egy kintivel, ami nem járt sikerrel. A MAFC is kihagyta a dobást, így a különbség nem változott. A negyed vége előtti utolsó másodpercekben Madár szerzett egy hárompontost, így előnnyel zárhatták az első játékrészt (10. perc, 21-24) – olvasható a VeszprémKosár.hu tudósításában.

A második negyed első támadását a hazai csapat vezethette, amit Madár blokkja állított meg. Nem tarthatott sokáig az örömük, Futó passzát Lakits szerezte meg, aki végig is vitte a támadást. Ezután mindkét oldalon egy-egy hármas következett. Előbb Madártól, majd Pfandlertől. Fej-fej mellett haladt tovább a két csapat egy ideig, mindkét fél jól állította meg ellenfele támadásait. Végül a Veszprém hibázott előbb, így a MAFC előbb egy triplával, majd egy duplával növelte az előnyét. Négypontos hátránynál Baksa Szabolcs időt kért (14. perc, 31-27). A pályára visszatérve Madárral szemben követtek el szabálytalanságot, aki mindkét megítélt büntetőjét értékesítette. Gyors volt a válasz az ellenféltől, egy palánkalatti duplát szerzett. A túloldalon Sipos próbálkozott egy triplával, ami a gyűrűt érte, a lepattanót Tóth szerezte meg. Ki is használta ezt a fővárosi csapat, Polgárdy növelte három ponttal az előnyüket. Ezt követően újabb labdát vesztettek a vendégek, amiből újabb duplát kaptak. Jól fejezték be azonban a következő támadásukat, Szabó tört be sikerrel. Helyén volt ezúttal a védekezés is veszprémi oldalon, amit Madár hálált meg egy kintivel. Ismét nem engedték ponthoz jutni a hazaiakat, míg Madár újabb három ponttal csökkentette a hátrányukat, ami így már csak egy pont volt (17. perc, 38-37). Ezt a különbséget Polgárdy két értékesített büntetője növelte. Újabb büntetők következtek, Madár sem hibázott. Rögtön a következő offenzívából Tóth dobott egy jó hármast. Sipos jó passza után Futó volt eredményes, majd Szűcs dobhatott két büntetőt, ami el is hozta az egyenlítést csapatának. A félidő előtt még kivédekeztek egy támadást a vendégek, ám az akciójukat nem tudták jól befejezni, így döntetlen állásánál vonulhattak a felek a nagyszünetre (20. perc, 43-43).

A Veszprém sem tudta megtörni a MAFC sorozatát. Fotó: hunbasket.hu

A Veszprém vezethette a második félidő első támadását, amit Madár egyből pontra is váltott egy középtávolival, majd egy jó védekezés után ismét náluk volt az esély, hogy növeljék az előnyünket. Itt nem jártak sikerrel, egy eladott labda után jól vitte végig ellenfelük a leindítást. Újabb ziccert hagytak ki a vendégek a túloldalon, amit a fővárosiak ki is használtak, ezzel átvéve a vezetést. Ezt Madár nem hagyta annyiban, aki ismét a hárompontos-vonalon kívülről volt eredményes. A hazaiaknál Kovács talált a gyűrűbe, majd a jó védekezésük után dobhatott még két büntetőt, amelyből egy volt pontos. Erre Orgona közelije volt a válasz. Két támadást is jól védekeztek ki a veszprémiek, amiből Szűcs dobott egy középtávolit, így a negyed felénél két pont volt a hátrányuk (25. perc, 54-52). Ellenfelüknek is felkeményedett a védelme, két percen keresztül nem tudták ponttal zárni az akcióikat a vendégek, így a hazaiak elhúztak hat pontra. Ekkor Baksa Szabolcs időt kért. A megbeszélésről visszatérve ismét elveszítették a labdát a vendégek, majd Tóth szerzett egy közelit. A hazaiak újabb leindulásával tíz pont lett a különbség (28. perc, 62-52). Madár tripla-kísérlete volt sikertelen, majd Lakitsnak ítéltek két büntetőt, mindkettő a gyűrűben landolt. Tovább folytatódott a veszprémi rossz széria, ezúttal sem sikerült pontot szerezni. A játékrész utolsó akcióját a MAFC vezette, Lakits növelte három ponttal az előnyüket (30. perc, 69-52).

Nem indult jól a Veszprém számára a negyedik negyed, Lakits nyitotta meg azt egy triplával. Az első veszprémi offenzívából nem született pont, majd Polgárdyt faultolta Sipos. A kosár érvényes volt, és a megítélt büntetőt is bedobta a hazaiak játékosa. Szűcs törte meg végül a pontcsendjüet egy jó középtávolival. Újabb büntetők következtek, ezúttal Lakits dobhatott kettőt, mindegyiket pontra is váltotta. A túloldalon Szűcs szólója után adott gólpasszt Orgonának, majd Szabó csökkentette a különbséget egy hármassal. Szűcs követett el szabálytalanságot, ami két büntetőt jelentett. ám egyik sem volt sikeres. Ezt Szabó próbálta kihasználni, ám a dobása lepattant a gyűrűről. Egy rövid pontcsend következett, mind a hazai, mind a vendég gárda sorra hagyta ki a dobásait. Végül Polgárdy triplája törte meg a csendet. Válaszul Orgona értékesített két büntetőt. Továbbra is jól dobta a MAFC a triplákat, ezúttal Misek talált be. A túloldalon ismét Orgona büntetőzhetett, most egyet tudott bedobni, míg a másik palánknál újabb sikeres hármas következett (35. perc, 86-62). Madár labdaszerzéséből tudtak szépíteni a vendégek, Sipos dobta be a ziccert. A hazaiak újabb hármasa után Madár szerzett számukra két pontot, ami után egy adok-kapok következett, mindkét gárda jól fejezte be a támadásait. Ez viszont a MAFC-nak kedvezett, hiszen a különbség nem változott. Ezt Madár labdaszerzése, majd Futó palánkalattija törte meg. Újabb jó védekezést mutattak be a vendégek, amiből Szabó kapta meg a lehetőséget két büntetődobásra, mindkettőt értékesítette. Új erőre kaptak, sorra védekezték ki a hazai akciókat, majd ponttal fejezték be a támadásaikat. Egy perccel a találkozó vége előtt a hazai csapat vezetőedzője, Garai Péter időt kért, ahonnan visszatérve Misek dobott be két büntetőt. Ezt követően Baksa Szabolcs is megbeszélésre hívta a csapatát. Madár egyből egy hármassal jött vissza a pályára, majd Futó faultja után Németh hagyott ki két büntetőt. A dobásokat követően a játékvezető kettős faultot ítélt Glatznak és Bőszének. Ezután Baksa Szabolcs ismét időt kért. Hatásos volt a megbeszélés, Glatz fejezte be jól a támadást. Ez a találkozó kimenetelén azonban már nem változtatott, tizenkét pontos MAFC-győzelemmel zárult a negyedöntő első mérkőzése (40. perc, 95-83).

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Baksa Szabolcs, a Veszprém edzője: Gratulálok a MAFC-nak! Szerdán folytatjuk.

MAFC – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 95-83 (21-24, 22-19, 26-9, 26-31)

MAFC: Polgárdy 25/15, Tóth P. 16/3, Lakits 15/9, Kovács Á. 11, Bordács 8, Misek 7/3, Pfandler 6/6, Csapai 5, Bősze 2, Komma -, Németh B. T. -.

Veszprém: Madár A. 30/18, Orgona G. 17/3 (+11 lepattanó), Szabó P. 14/6, Szűcs P. 11/3, Futó B. 9, Glatz 2, Sipos M. -, Birkás -.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a MAFC-nak


A harmadik negyed döntött a Nyíregyháza javára

Boris Maljkovic, a Nyíregyháza edzője: Egy-nullra vezetünk, de nagyon nehéz mérkőzés volt. Azt mondtam a mérkőzés előtt, hogy az NKA Pécs egy nagyon kellemetlen csapat, fiatal, agresszív, és egy pillanatra sem adják fel a küzdelmet, harcolnak végig. Az első félidőben kétszer is elmentünk kilenc ponttal, de könnyen engedtük, hogy visszazárkózzanak. Sok eladott labdánk és sok hibánk volt, de ezekre a következő mérkőzésen figyelni fogunk és kijavítjuk. A második félidőben jobban működött a védekezés, agresszívebbé váltunk, ezáltal megjött az önbizalom a támadójátékunkban. De még mindig néhányszor kapkodunk támadásokban, rossz ritmusú befejezéseket választunk, erre is muszáj figyelni a következőkben. Gratulálok a Rátgéber Akadémia csapatának, jól játszottak ma!

Ivica Mavrenski, az NKA edzője: Először is gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez! Voltak jó periódusaink, amikor jól dobtunk és jól játszottunk, de voltak rosszak is, amikor elindultunk lefelé a végén, és sajnos elveszítettük a mérkőzést. Sok hullámvölgy volt a mérkőzésen, rengeteg problémával küzdünk. Úgy gondolom, a csapatomból mindenki a maximálisat nyújtotta. Néhány rossz döntéssel esélyt adtunk a Nyíregyházának a tízpontos különbség eléréséhez. Megnézzük, hogy mik voltak a hibáink, és megpróbáljuk azokat kijavítani a következő mérkőzésre.

HÜBNER-Nyíregyháza BS – NKA Pécs 81-71 (25-19, 15-23, 22-11, 19-18)

Nyíregyháza: Dr. Mohácsi 22/18, Tóth G. 20, Bazsó 14/6, Ubilla 10, Kiss B. 8/6, Bus I. 4, Szobi 3, Vaskó -, Czinger -.

NKA: Lados 23, Kocsis Z. 13/3, Benke K. 11, Gáspár M. 8/6, Scherer 8, Molnár M. 6/6, Fülöp Zs. 2, Schmera -, Meszlényi -, Kovács K. -, Herger -.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Nyíregyházának


Egy vereség után nem adja fel a Honvéd a BKG elleni csatát

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Örülök, hogy feljavult a védekezésünk, nemcsak a mérkőzésen az első negyedhez képest, hanem az elmúlt két-három héthez képest is. Ezen sokat dolgoztunk, mert tudjuk, hogy ez a siker egyik záloga, főleg egy olyan csapat ellen, ami olyan egyéni és kreatív játékra is képes, mint a Honvéd. Úgyhogy feladták a leckét. Szerencsére most sikerült, bízom benne, hogy a folytatás is hasonló lesz a számunkra.

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Először is gratulálok a BKG-nak, a játék minden szegmensében jobb voltak, mint mi. Teljesen megérdemelten nyert. Elbizonytalanított az, hogy Bobinak az első félidőben ennyire ment a játék, és amit kitaláltunk védekezést az hiába működött, gyakorlatilag egyedül rendezte az első húsz percet. Ráadásul támadásban is elfogódottabbak voltunk, magunkhoz képest sokkal körülményesebbek, ez beindított egy olyan spirált, ahonnan nem volt visszaút a lefújásig. Feladni nem fogjuk, nagy dolog, hogy idejutottunk a rájátszásba, ha már itt vagyunk, mi lehetne más a cél, mint a továbbjutás. Nemcsak megpróbálunk jól szerepelni, hanem igenis győzni akarunk és győznünk kell. Van egy-két ötletem, hogy mit lehet bevetni, kiderül, van most három napunk gyakorolni, rendezzük a sorokat, kicsit nyalogatjuk a sebeket és mentálisan próbáljuk kicsit gatyába rázni a fiúkat.

BKG Príma Akadémia – Budapesti Honvéd SE 100-73 (26-22, 24-14, 27-15, 23-22)

BKG: Nagy Bo. Á. 33/12 (+11 gólpassz), Armaghani 18, Cooper 11, Buzás 10/6, Nagy Be. Á. 10/6 (+11 gólpassz), Reizer 7, Szeleczki 4, Halász 4, Zsihla 3/3, Opre -, Nagy S. -.

Honvéd: Tanoh 13, Kármán 13/3, Tóth B. 11/3, Stefán D. L. 10/3, Tichov 7/3, Kopácsi 6/3, Bea B. 5, Takács D. 4, Pintér D. 2, Szatmári Zs. 2, Kovács D. -, Szentirmai -.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a BKG-nak


Piros-csoport, play-out

Előny a MEAFC-nál a PVSK ellen

Szollár Gergő, a MEAFC edzője: Gratulálok a csapatomnak! Az első félidő szinte tökéletes volt a mi szempontunkból, ültek a dobásaink és a védekezésünk is összeállt. A második félidőben tudtuk tartani az előnyt, bár a végén érződött a hiányzóink súlya. Örülök, hogy újra bebizonyította a csapat, hogy ha küzdeni kell, akkor készen állunk akár meghatározó A-csoportos játékosok ellen is. Csütörtökön jön a visszavágó, készen állva várjuk.

Rab Gyula, a PVSK edzője: Egy igazi play-out-meccset játszottunk az első mérkőzésen, ezen a meccsen azt hiszem, minden megtörtént, ami egy kosárlabda-mérkőzésen megtörténhet. A második negyedben adtunk nagyobb előnyt a Miskolcnak, itt több labdát eladtunk, amiből leindítottak bennünket. Utána ezt a megszerzett előnyt egész a negyedik negyedig egészen jól őrizték. A végén felzárkóztunk egy labdára, de nem tudtuk megfordítani a mérkőzést. Csütörtökön szeretnénk nyerni és visszajönni a harmadik meccsre!

MEAFC-Miskolc – Pécsi VSK-CARGATE 86-80 (24-23, 27-12, 20-20, 15-25)

MEAFC: Homoki 26 (+16 lepattanó), Tóth B. 18/6, Tóth V. 12/3, Kozák B. 11/3, Lippai 7, Montai 7/3, Orliczki M. 5/3, Érsek -, Sándor B. -.

PVSK: Lewis 23/6, Carev 21/3, Rátvay B. 14, Martinez 10/6, Mándity M. 8/6, Hőgye 2, Riskó 2, Bor S. -, Lakatos P. -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a MEAFC-nak


Beák Gábor, a TF edzője: Úgy jöttünk ki az öltözőből, hogy a harmadik negyed a legfontosabb, és meg kell nyerni, rá kell pakolni a különbségre. Ehhez képest megadtuk a lehetőséget az MTK-nak. Meg kell nyernünk a hátralévő két mérkőzést, hogy megmutassuk: itt a helyünk.

Horváth Balázs, a MTK edzője: Hetek óta tudtuk, hogy play-outot fogunk játszani. Akkor húztunk egy vonalat, hogy az összes hátralévő alapszakasz-meccsünk kvázi egy-egy edzőmeccs az osztályozóra, és tudatosan készültünk a párharcra. Persze, a TF is motivált volt, de ezzel ekkora tétnél nem is lehet gond. Szerencsésen jöttünk ki a végjátékból. Szeretném kiemelni, hogy ez csak egy mérkőzés volt, nincs még vége a párharcnak. Elvettük a pályaelőnyt, ennyi történt. Őszinte részvétem a Váradi családnak!

TF-BP – MTK-Elite Basket 74-82 (23-21, 20-15, 8-23, 23-23)

TF: Nagy Sz. Sz. 21/6, Kerkai 18, Karosi 13/3, Szántó D. 8, Kutrovich 7/3, Korompai 3/3, Rozs M. Z. 2, Somogyfoki P. G. 2, Csík Ri. -.

MTK: Jakab P. 31/12, Farkas S. D. 16/12, Takács A. 12 (+12 lepattanó), Jilling 10/3, Hegedűs A. 8/6, Spiriev 3/3, Láncos 2, Juhász -, Bognár M. -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az MTK-nak


Zöld-csoport, rájátszás

Az egyénieskedés lett a Pápa veszte Vásárhelyen

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Két tartalékos meglepetéscsapat ütközetéből a második félidei okosabb játékunkkal kerültünk előnybe egy jól felkészített Pápa ellen. Sokszor a küzdelem dominált, nem a szép játék, de a rájátszás már csak ilyen, örülök a győzelemnek! Nehéz fókuszálni úgy a rangadókra, hogy minden héten elmegy közülünk valaki… borzasztóan sajnálom Váradiné Szarka Ildikót, sokat tanultam tőle, nyugodjon békében! Mihamarabbi gyógyulást kívánok a betegeknek mind otthon, mind a kórházban, mindenkit vár valaki vissza!

Kálmán László, a Pápa edzője: Gratulálok a Vásárhelynek! Megtalálták azt, amivel eredményesek tudnak lenni. Az első félidőben még vissza tudtunk jönni a meccsbe, a második félidőnk botrányos volt. Amikor vezettünk négy-öt ponttal és jó ritmusban voltunk, sajnos egyénileg akart mindenki próbálkozni, a Vásárhely pedig Pavloviccsal és Bálinttal okosan elvitt bennünket. Megtalálták, hogy kire kell játszani, és a csapat is alájátszott, sok támadó-lepattanóval teljesen megérdemelten nyertek.

Vásárhelyi Kosársuli – Conoil Motax KC Pápa 87-76 (28-25, 21-23, 18-15, 20-13)

Vásárhely: Bálint E. 21/3, Pavlovic 19/3 (+11 gólpassz), Varga Z. 15/9, Rostás 13, Varga Á. 11/6, Bodócsi 5/3, Megyesi 3, Kozma P. -.

Pápa: Koma 16, Kiss K. L. 13/6, Murai 12/3, Hódi 11/9, Sonyák 11, Erdei M. 10/3, Németh G. 3/3, Parcsami -, Kocsis T. Z. -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Vásárhelynek


Ivosev elképesztő extrájával megnyerte az elsőt az Újpest

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Mindenekelőtt gratulálok a csapatomnak, azt gondolom, megérdemelten győztünk! A huszonötödik percig egy abszolút kompetitív kosárlabdát mutattak be játékosaim egy extraklasszis Ivosev vezérletével. Támadásban rendkívül tudatosan és okosan építettünk az előnyeinkre, illetve védekezésünk is jóra sikeredett addig, hisz a srácok elég jó százalékkal tartották be a megbeszélteket. A több mint húszpontos előnyünk azonban elaltatott bennünket, és ahelyett, hogy még rátettünk volna többet, hagytuk visszajönni a mérkőzésbe a nagy szívvel és akkor már megalkuvást nem tűrően játszó vendégeket. Ezután újra kellett építenünk magunkat, hogy aztán újra közel húsz ponttal nyerni tudjunk. Bosszús vagyok, mert egy ilyen mérkőzést nekünk időben le kell zárnunk. Az én felelősségem még inkább megértetni mindenkivel azt, hogy egy meccs negyven percig tart, illetve, hogy ellenfelünk se véletlenül jutott a legjobb nyolc közé. Kielemezzük a történteket, hogy aztán ezekből tanulva győzelmi reményekkel utazhassunk Békéscsabára. Egyelőre egy-null ide, semmi több, egy hét múlva igyekszünk lezárni a párharcot. Végezetül szeretném nagyon őszinte részvétünket kinyilvánítani a Megyeri Tigrisek SE nevében a Váradi családnak. Végtelenül elszomorít, hogy most már minden hétre jut egy tragédia, mely megrázza és „rombolja” a magyar kosárlabda-társadalmat. Ildi néni, nyugodj békében!

Balog Vilmos, a Békés edzője: Gratulálok az Újpest csapatának a győzelemhez! Nagyon jól kezdték a mérkőzést. Látszódott, hogy nagyon felkészültek a játékunkból, így percekig nem találtuk a játék ritmusát. A második félidőre kezdtünk egy kicsit magunkra találni. Volt egy feltámadásunk, amikor fel tudtunk zárkózni, de ez kevés volt ahhoz, hogy ezt a meccset itt meg tudjuk nyerni. Jövő héten megpróbálunk Békéscsabán fordítani.

Újpest-MT – Békési SzSK 92-75 (28-15, 21-18, 20-18, 23-24)

Újpest: Ivosev 42/9 (+20 lepattanó), Csaba Gy. 14, Horváth K. 10/6, Peringer 8, Horváth Á. 7/3, Kelemen B. 5/3, Varga B. P. 2, Nagy B. 2, Mészáros B. 2, Pollák Á. -, Micev -, Ondima -.

Békés: Krisztics 15/3, Széphelyi 13/3, Meleg K. R. 11, Hargitai 11/3, Balog G. 10, Olic 6, Frikker 5, Vass 2, Cvijin 2, Karsai Cs. -, Szabó M. I. -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az Újpestnek


Meglepte az Óbudát a Pénzügyőr

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Gratulálok a Pénzügyőr csapatának, úgy gondolom, hasonló forgatókönyvön keresztül ment a mai mérkőzés, mint az alapszakaszbeli itteni meccsünknél, végig futottunk az eredmény után, nem tudtuk átvenni a vezetést. Csak egyetlenegy adatot szeretnék mondani a mérkőzéssel kapcsolatban, az ellenfél negyvenegy darab büntetőt dobott, ellenben mi csak tizennégyet.

Óbudai Kaszások KA – Pénzügyőr Sportegyesület 86-93 (17-25, 21-17, 23-21, 25-30)

Óbuda: Puszta D. Cs. 21/15, Vámos 19/12, Bencsik 12/6, Varga D. G. 10 (+12 lepattanó), Rosemond 10/3, Kovács B. 5/3, Bea G. 4, Vas-Teplán 3/3, Horváth M. 2, Vígh -.

Pénzügyőr: Horváth B. 25/6, Szálas 22/15, Kiss L. T. 15 (+10 lepattanó), Baranyi 10, Szekeres Á. 9/3, Kollár 7, Koflanovics 5/3, Kovács M. -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Pénzügyőrnek


Ceglédi KE – Atomerőmű KSE Bonyhád 111-66 (39-20, 26-20, 26-11, 20-15)

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Ceglédnek

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
sóskekszCosmoMásikVégétFújdMegArtur DokiCsippa Recent comment authors
Cosmo
Olvasó

BKG – Honvéd párharc, első meccs, videós összefoglaló: https://youtu.be/yopkMwUTW00

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Budapest aratott a rájátszás-párharcokat illetően…
Alighanem egyértelmű, hogy sohasem szimpatizáltam fővárosi egyesületekkel túlságosan, de most szorítok nekik, hogy akármelyikük, de majd kapja el a Nyíregyházát!

sóskeksz
Olvasó

Nyíregy otthon csak 10-el verte a tartalékos Rátgébert, szerintem teljesen nyitott a feljutás.

Artur Doki
Olvasó

Ivosev Tamás…hagyjuk már ezt a nagy “magyarozást”

Károly bàcsi
Olvasó

A PSE győzelmen kívül nem volt igazi meglepetés. Salgo-Vasas szerintem 5 meccses lesz, remélem a Ratgeber is hoz egy meccset a Nyiregytől.
Azert az vicces lenne ha a TF kiesne a Zöldbe, úgy hogy nem rég még Nb1A volt.

Csippa
Olvasó

Gondolom ilyen az, amikor vhol érzelmi alapú döntést hoznak, nem szakmait. Puskás, meg Surmann meg állandóan nyilatkozatkényszerben van, mint akik egész héten erre készülnek… :)))

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés