Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Nyíregyháza–BKG döntő lesz az A-csoportért

Puskás Artúr ötödik hellyel köszönt el a Honvédtól. Az Óbuda is feljutott a Piros-csoportba.:

:

Az elmúlt héten is mérkőzéseket rendeztek a B-csoport felső- és alsóházának rájátszásában, illetve play-outjában.

A Piros-csoportban négy elődöntős meccsre is sor került, hétközben ugyanis a Vasas a Nyíregyháza, a MAFC pedig a BKG ellen egyenlítette ki párharcát, így mindkét csatában az ötödik mérkőzés döntött a fináléba jutásról. Elsőként a Nyíregyháza mérkőzött a Vasassal, és bár sokáig abszolút partiban voltak a fővárosiak, a hajrában a Nyíregyháza biztosította helyét a döntőben. Ahol az ellenfél a BKG lesz, amely az ötödik meccsen ismét legyőzte a MAFC-ot. A két vesztes a bronzéremért játszhat.

A Honvéd 17 pontos előnyt szerzett az odavágón, így hiába nyerte meg a visszavágót a Salgótarján 11 ponttal, a fővárosiaké lett az ötödik hely. Az NKA Pécs három pontnyi fórt harcolt ki az első összecsapáson, erre azonban kilencpontos győzelemmel válaszolt a Veszprém, így utóbbié lett a hetedik hely.

Ezzel a Piros-csoportban már csak a legjobb négy helyezése kérdéses, a többi pozíció ismert: 5. Budapesti Honvéd SE, 6. Salgótarjáni KSE, 7. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, 8. NKA Pécs, 9. Nagykőrösi Sólymok KE, 10. Bajai Bácska FKE, 11. TF-BP, 12. Pécsi VSK-CARGATE, 13. MEAFC, 14. MTK-Elite Basket.

A Zöld-csoportban ellenfelet kapott a már finalista és feljutó Pápa: az Óbuda átrobogott az Újpesten, így döntőt játszhat, s egyben feljutást ünnepelhet a Piros-csoportba. A vesztes újpestieknek a bronzcsata marad, melyet a Cegléd ellen vívnak.

Az ötödik helyhez a Bonyhád került közelebb, de a Pénzügyőr hátránya mindössze két pont a visszavágó előtt. A Vásárhely és a Békés a hetedik helyért csatázik, előbbi idegenben bizonyult jobbnak nyolc ponttal, így előnyből várhatja a hazai visszavágót. A második meccsen is 105 pontot dobott a Tiszaújvárosnak a Győr, ezzel 2-0-ra nyerte a kilencedik helyért zajló párharcot, míg a kiesésről a mindent eldöntő harmadik meccs dönt a SMAFC és az Eger között, utóbbi ugyanis egyenlített a második találkozón, így visszatérnek a felek Sopronba.

NB I/B

Piros-csoport, rájátszás

Elődöntő

A hazai pályából nem engedett a Nyíregyháza

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a csapatomnak, mert közepes játékkal is nyertünk egy nagyon jó csapat ellen. A második félidőben fizikálisan, taktikailag és dobásban is felülmúltuk az ellenfelet. Teljesen megérdemelt a győzelmünk, úgyhogy utazunk az ötödik mérkőzésre és igyekszünk ritmust találni, mert ma az első félidőben kevés ritmusunk volt támadásban. Nagyon jó a párharc és nagyon nagy örömmel utazunk az ötödik mérkőzésre. Remélem, hogy nyerni fogunk és gratulálok a Nyíregyházának is, jó mérkőzés lesz az ötödik.

Borisz Maljkovics, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a Vasasnak! Megyünk haza az ötödik mérkőzésre.

Vasas Akadémia – HÜBNER-Nyíregyháza BS 72-65 (10-16, 14-16, 21-13, 27-20)

Vasas: Farkas A. 19/15, Radics 12 (+12 lepattanó), Medve M. 11/6, Andrássy 10, Boros 9, Moravcsik 6, Krasovec 2, Kelenföldi 2, Debreceni 1, Dormán -, Barócsi -, Sólyom Bo. -.

Nyíregyháza: Tóth G. 19/3, Ubilla 16/6, Kiss B. 11/6, Bus I. 8, Bazsó 4, Dr. Mohácsi 4, Mokánszki 3, Vaskó -.


Borisz Maljkovics, a Nyíregyháza edzője: Döntőben vagyunk egy kőkemény széria után, mert a Vasas nagyon jól játszott minden téren, fizikálisan és taktikailag is, ezért gratulálok nekik! A mai meccsen a védekezésnek köszönhetjük a győzelmet, mert negyedről-negyedre egyre jobban összeállt. Ez a bizonyíték arra, hogy ennek a csapatnak van karaktere. Talán döntőnek beillő széria volt. Muszáj megemlítenem a játékvezetést, mert tökéletesen vezették a mérkőzést. Ebben a sikerben Siska János egész éves munkája is benne van. Gratulálok a játékosaimnak, mert a mai meccsen nagyon nagy összpontosítással harcoltak. Holnap kiderül, ki lesz az ellenfelünk a döntőben. Maximálisan fel fogunk készülni arra a párharcra is.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak, mert megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Mi a negyedik negyed elejéig, közepéig ott voltunk velük, és aztán az a kicsi tapasztalat és lendület hiányzott nekünk, hogy átlendüljünk a holtponton itt. Nagyon büszke vagyok a csapat egész éves teljesítményére és arra, hogy mekkorát javultunk a play-offban – az szinte elképesztő. Tudom, hogy most mindenki csalódott, ezzel együtt szeretnénk szépen lezárni ezt a bronzszériát, és megpróbálunk frissíteni, előrukkolni valami újjal. Azt azért elöljáróban el kell mondjam, nem nagyképűségből, hogy azt gondolom, ez volt a döntő, mert egyetlen egy csapat van a hazai B-csoportos mezőnyben, amely föl tudja venni a Nyíregyházával a versenyt, és azok mi vagyunk. Nem hiszem, hogy gondot fog okozni másik csapat nekik, akármelyik is jön arról az ágról, úgyhogy úgy gondolom, felnőttünk, jobban mondva, belenőttünk ebbe a gatyába, és ehhez gratulálok a sajátjaimnak is, a hazaiaknak meg a döntőbe jutáshoz! Óriási csata volt, nagyon élveztem még akkor is, ha kikaptunk.

HÜBNER-Nyíregyháza BS – Vasas Akadémia 82-68 (22-28, 23-16, 16-13, 21-11)

Nyíregyháza: Tóth G. 21/3, Kiss B. 15/9, Bus I. 14/6, Bazsó 12/3, Ubilla 11/3, Mokánszki 7, Szobi 2, Demeter -, Dr. Mohácsi -.

Vasas: Andrássy 28/12, Medve M. 11/6, Moravcsik 10 (+10 gólpassz), Radics 5/3, Farkas A. 5/3, Dormán 4/3, Debreceni 2, Boros 2, Sólyom Bo. 1, Kelenföldi -, Krasovec -.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-2 a Nyíregyházának.


A BKG és a MAFC is nagyot csatázott, előbbi készülhet a döntőre

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és köszönjük közönségünknek a mai fergeteges támogatást!

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy a vasárnapi mérkőzésen dobjuk a legtöbb pontot a MAFC-nak!

MAFC – BKG Príma Akadémia 74-65 (26-9, 16-20, 15-29, 17-7)

MAFC: Tóth P. 18/6, Polgárdy 17/3, Csapai 14/9, Bordács 8, Kovács Á. 8, Misek 4, Lakits 3, Pfandler 2, Biber -.

BKG: Nagy Bo. Á. 19/9, Nagy Be. Á. 18/18, Reizer 9, Buzás 8/3, Armaghani 6, Cooper 2, Szanyi 2, Halász 1, Szeleczki -, Nagy S. -.


Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Köszönöm azoknak a játékosaimnak, akik csodába illő módon vállalták a játékot sérüléseik ellenére! Nagyon szépen játszottunk az első félidőben, ahol ez volt a cél, hogy önfeledtek legyenek és magabiztosak, ez sikerült. Ennek az egész mérkőzésnek az apropója, hogy újra hiszünk a játékvezetésben!

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a BKG-nak a döntőbe jutáshoz , sok sikert kívánok nekik! Tipikus ötödik mérkőzés volt tele indulattal, szenvedéllyel, rengeteg hibával. Meg kell tanulnunk alkalmazkodni a bajnokság végére előkerülő A-csoportos bíráskodáshoz és mérkőzésekhez történő hozzáállásukhoz. Sajnálom, és bocsánatot kérek a csapat nevében a végjátékban történt, számomra is elfogadhatatlan, színvonaltalan szócsatáért! Még egyszer sok sikert kívánok mindkét döntőbe jutott csapatnak, mert minden híreszteléssel ellentétben a döntő most kezdődik!

BKG Príma Akadémia – MAFC 77-64 (21-16, 25-11, 15-16, 16-21)

BKG: Nagy Bo. Á. 20/6 (+13 gólpassz), Armaghani 20/3, Nagy Be. Á. 15/9, Buzás 10/3, Reizer 7, Szeleczki 2, Cooper 2, Opre 1, Nagy S. -, Halász -.

MAFC: Tóth P. 20/9 (+14 lepattanó), Misek 11/3, Polgárdy 10, Lakits 6, Pfandler 5/3, Kovács Á. 5, Csapai 5/3, Bordács 2.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-2 a BKG-nak.


Az 5. helyért

Maradt az előnyből, ötödik lett a Honvéd

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Nehéz értelmes mondatokba foglalni, amit most érzek. Nyolc év, megszámolhatatlan emlék. Büszke vagyok, hogy együtt búcsúzhatok legendás csarnokunkkal. Számomra a Honvéd többet jelentett egy munkahelynél. Szomorúság jár át, azonban tiszta lelkiismerettel adom át a stafétabotot. Ami a mai meccset illeti, óriási gratuláció illeti a csapatot. Minden dicséret, elismerés a játékosoké. Egy ennyire hányattatott szezon végén, ahol kevesen várták tőlük, hogy ne a kiesés ellen harcoljanak, fantasztikus emberi és sportolói kvalitásról tanúbizonyságot téve, jelen pillanatban tizenhét pontos előnnyel várhatjuk az ötödik helyért folyó párharc visszavágóját a masszív Salgótarján ellen, akiket közel három éve nem tudtunk legyőzni. Még egy fellépés vár ránk közösen. Győzelemmel akarjuk ünnepelni az együtt töltött időt.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok a Honvédnak, pénteken megpróbáljuk tizennyolc ponttal megnyerni a hazai mérkőzést.

Budapesti Honvéd SE – Salgótarjáni KSE 91-74 (28-16, 26-21, 13-20, 24-17)

Honvéd: Tichov 19/6, Stefán D. L. 16 (+11 lepattanó), Szatmári Zs. 15, Szentirmai 10, Kovács D. 6/6, Tóth B. M. 5/3, Kármán 5/3, Pintér D. 5/3, Takács D. 4/3, Tanoh 4, Bea B. 2.

Salgótarján: Boinitzer 14/9, Karanfilovski 13/6, Sömenek 11/3, Bán T. 9/3, Nshimba 8, Joó 7/3, Herendic 4, Molnár M. 4, Csépányi 2, Hajdu 2.


Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Örülök, hogy győzelemmel tudtuk lezárni a bajnokságot, sajnos nem sikerült ledolgozni a Honvéd-pályán összeszedett hátrányt. Köszönöm a játékosoknak az egész éves munkát és a vezetőségnek a bizalmat! Sajnos nem tudtuk együtt elérni a céljainkat.

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Győzni jöttünk, sajnálom, hogy nem sikerült. Gratulálok a Salgótarjánnak, ma jobbak voltak nálunk. Ettől függetlenül a srácok minden dicséretet megérdemelnek, mert az összesítés szempontjából kritikus szakaszban megőrizték a higgadtságukat és mindig akadt valaki, aki előlépett. Emelem kalapom a csapatom előtt. Az idény kezdetekor elveszítettük a kezdő hátvédpárunkat, kollektíven szenvedtük el a Covid-fertőzést, amely által újra el kellett végeznünk az alapozást novemberben. Rajtunk és a szurkolóinkon kívül mindenkitől csak lesajnáló és leereszkedő megjegyzéseket kaptunk. A biztos kiesésről értekeztek és a saját felső vezetésünk sem várt mást, mint bennmaradást. Ezek a srácok azonban rácáfoltak minden szakértő és rosszakaró véleményére, összezártak és egy brutálisan erős Piros-csoportban szerezték meg a Honvéd történetének legjobb helyezését. Remélem, a fiúk minden egyes hozzáértőnek, ellendrukkernek megköszönik az extra motivációt. Azt is szeretném, hogy akiknek hivatali kötelességük, köszönjék meg mindazt, amit ezek a fiúk ebben az évadban tettek. Én ezúton is megteszem. Köszönöm, hogy az edzőjük lehettem! Minden elismerés, dicséret a csapaté, a játékosoké, mert az érdem az övék. Hálás vagyok mindenért, amit közösen átéltünk, nagyon sokat köszönhetek nekik. Az életem piros-fehér korszaka ezzel lezárul. Szeretném megköszönni Zsoldos Andrásnak, hogy anno eszébe jutottam, Gergely Istvánnak, hogy a lehetőségekhez képest mindig igyekezett a legtöbbet adni, Imre Gézának a kezdeti lelkesedésért, Wehner Zolinak és Mócsai Milánnak, hogy a szakértelmükkel segítettek bennünket, Mészáros Istvánnak a feltétel nélküli bizalomért és a Honvéd-szurkolóknak a szeretetért. A szívem és a lelkem egy része örökre itt marad. Csak a Honvéd!

Salgótarjáni KSE – Budapesti Honvéd SE 100-89 (20-27, 25-20, 32-20, 23-22)

Salgótarján: Sömenek 20/3, Karanfilovski 19/6 (+11 gólpassz), Herendic 13/3, Molnár M. 13/3, Boinitzer 11/9, Joó 8, Hajdu 7, Nshimba 7/3, Bán T. 2, Csépányi -.

Honvéd: Tóth B. M. 16/12, Szatmári Zs. 13/3 (+12 lepattanó), Stefán D. L. 13, Szentirmai 10, Tichov 9/6, Pintér D. 8/6, Takács D. 7/3, Kármán 7, Bea B. 4, Tanoh 2, Béres B. -, Kopácsi -.

A kuparendszerű párharc végeredménye: 180-174 a Honvédnak.


A 7. helyért

A három pontot ledolgozta a Veszprém

Az NKA kezdte a meccset, és egyből egy hárompontossal nyitott Benke révén, majd egy újabb triplával jelentkeztek, amit Rosic szerzett, így már hat pont volt közte. Ekkor Madár egy betörés végén megszerezte a HOYA első két pontját. Majd Gáspár állhatott a vonalra a hazaiaktól, és egyszer pontos is volt. Ezután a bakonyiak első triplája is beesett, Szabónak köszönhetően. A Pécs Gáspár révén egy duplával válaszolt, amire Szabó is egy kettessel felelt. Aztán Benke is begyűjtött két pontot. Kollár egy hárompontossal tovább növelte a hazai előnyt (4. perc, 14-7). Kocsis közeli kosarára Szabó válaszolt, majd Gáspár dobott egy ziccert. Veszprémi szempontból jókor érkezett tehát Futó faulttal együtt szerzett két pontja, majd a plusz egy. Rosic azonban egy pontos kinti dobással nem engedte, hogy közelebb kerüljenek a vendégek. Sőt, Kocsis kosarával már több mint tíz pont volt a pécsi előny. Madár mehetett a vonalra, és mindkét dobása a helyére került. Kocsis a túloldalon csak egyszer volt eredményes ebben a műfajban (8. perc, 24-14). Dukic szerzett kosarat Madár szép passzából. Kollár dobott be aztán egy büntetőt, míg Madár egy triplát, így tovább csökkent a különbség. Herger is csak egyszer volt pontos a vonalról. Dukic egy nagyon távoli hárompontossal válaszolt, majd egy labdaszerzés után Szabó fejezte be ziccerrel a negyedet (10. perc, 27-24) – emlékezett a VeszprémKosár.hu.

A második etap Kollár sikeres büntetőivel indult, amire Birkás válaszolt egy duplával. Majd Futó egy kettő plusz egyes játékkal egyenlített. Herger azonban visszaszerezte az előnyt a hazaiaknak. Madár triplája viszont már a HOYA előnyét jelentette (13. perc, 31-32). Madár ezután újabb hárompontost szerzett, ezért a hazaiak mestere, Ivica Mavrenski időt kért, hiszen csapata négypontos hátrányba került. A rövid szünet után Orgona és Kocsis szereztek egy-egy kosarat a palánk közeléből. Molnár hármasa minimalizálta a Pécs hátrányát, ám Orgona ezt nem hagyta annyiban, ezért ő is pontosan tüzelt kintről. Dukiccsal szemben szabálytalankodtak aztán, a Veszprém szerb légiósa pedig nem hibázott a vonalról. Majd Glatz is bevert egy hármast, amit követően újra időt kértek a Baranya megyeiek (17. perc, 36-45). Ekkor viszont elkezdtek kapaszkodni a hazaiak: Herger szerzett két duplát, közte Rosic egy triplát. Így ezúttal Baksa Szabolcsnak kellett gyorsan magához hívnia játékosait, hiszen már csak két pont volt a piros-szürkék fórja. Szabó kihagyott büntetői nem bosszulták meg magukat, ugyanis Orgona blokkolt szépen, elől azonban ismét nem sikerült kosárral befejezni az akciót. Az NKA-nak viszont igen, Fülöp adott hozzá két pontot, ám Futó is hasonlóan cselekedett az ellentámadás végén. A félidő utolsó kosara Kocsis nevéhez fűződött, amelynek köszönhetően döntetlen állásnál vonulhattak a nagyszünetre a csapatok (20. perc, 47-47).

Minimális előnyt szerzett az NKA az első találkozón. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik negyed Fülöp közeli kettesével, majd Madár két jó büntetőjével indult. Kollár kihagyta mindkétszer a vonalról, viszont labdát szerzett, amiből dobott egy ziccert, ezzel átvéve a Pécsnek a vezetést. Ezt Benke növelte még kettővel, ezért időt kért a Veszprém (22. perc, 53-49). Ezután Orgona dobott be egy duplát a vele szemben elkövetett szabálytalanság ellenére, és a sikeres büntetőjének hála már csak egy volt az NKA előnye. Ezután Kollár, majd ismét Orgona szerzett egy duplát. Benke dobott be két büntetőt, amire Szabó jó betörése volt a válasz. Szabó ezután büntetőből volt kétszer is eredményes, majd Futó duplája következett. Ezzel már három egységgel vezetett a Veszprém (26. perc, 57-60). Birkás a büntetővonalról eggyel növelte a különbséget. Majd jött egy szép támadás a HOYA-tól, aminek a végén Futó szerzett kosarat a palánk alól. Ekkor időt kért az NKA, hiszen hatpontos hátrányba kerültek. Kollár szerzett egy szép kosarat a betörése végén. Dukic hármasa érkezett válaszként pár rossz támadást követően. Kollár dobott ziccert a negyed utolsó percébe lépve, majd Orgona harcolta ki magának a lehetőséget, hogy a büntetővonalra álljon. Mindkétszer jól célzott. Rosic betalált a hárompontos vonalon túlról, a veszprémi fiúknak pedig nem sikerült kosárral zárni az utolsó támadást (30. perc, 64-68).

Az utolsó tíz perc több rossz akcióval kezdődött. Ezt a szakaszt Futó palánkalatti kosara zárta le. Majd egyből betalált a Pécs is, Váits szerezett egy triplát. Majd Váits faulttal együtt is dobott egy kosarat, és a vonalról is betalált, ezzel egyenlítettetek a hazaiak (34. perc, 70-70). Ismét ő mehetett a vonalra, ezúttal kétszer dobhatott, de most sem rontott. Viszont Orgona is pontos volt a másik oldalon, miután őt is faultolták. Gáspár szerezett egy kettest, Váits pedig újra büntetőzhetett, és kétszer egy pont lett a jutalma. Futóval szemben ítéltek sportszerűtlen szabálytalanságot a játékvezetők, viszont csak egy pontot tudtak kihozni ebből a helyzetből a pécsiek, Molnár révén. Madár hármasa pont jókor jött a Veszprémnek, majd labdát is szerzett, megteremtve az esélyt az egyenlítésre. Futó élt is ezzel a lehetőséggel: leszedett egy támadó-lepattanót, majd egy dobócsel után bedobta a ziccert. Madár pedig a kivédekezett támadás után újabb triplát szerzett. Időt is kértek erre a hazaiak (37. perc, 77-80). Ekkor azonban összekapta magát a Pécs, főleg Rosicnak köszönhetően, aki előbb egy büntetőt, majd egy hármas dobott be, ezzel átvéve a vezetést. Madár két jó dobása a vonalról azonban visszavette azt. Tovább folytatódott a „büntetőpárbaj”. Ezúttal Gáspár próbálkozhatott, de csak egyszer talált be. Gáspár újra mehetett a vonalra, ismét csak egyszer volt eredményes, ezzel azonban pont vezetett az NKA az utolsó perc kezdetén. A HOYA támadása nem hozott pontot, ezért faultolniuk kellett, Rosic pedig mindkét büntetőjét bedobta. Tíz másodperccel a vége előtt, hárompontos hátránynál időt kértek a vendégek. Szabó kétpontos kísérlete azonban kimaradt, így egy triplányi az előnye a Pécsnek a szombati visszavágóra (85-82).

Ivica Mavrenski, az NKA edzője: Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Úgy harcoltunk, úgy akartunk, ahogy kell, sajnos közben volt húsz eladott labdánk, ami túl sok. Nagy különbség van a gyors játék és a kapkodás között… Ennek ellenére végülis sikerült nyernünk, aminek nagyon örülünk. Nagyon jó volt újra szurkolók előtt játszani!

Baksa Szabolcs, a Veszprém edzője: A szezon ezen periódusában kifejezetten jó mérkőzést játszott a két csapat, mindenki beletette a szívét-lelkét ebbe a meccsbe. Amikor ellenfelünk zónára váltott, nem találtuk az ellenszert, beragadtunk, rossz döntéseket hoztunk, míg a hazaiak gyors indításokból könnyű kosarakat szereztek. Várjuk szeretettel az NKA Pécset a szombati visszavágóra!

NKA Pécs – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 85-82 (27-24, 20-23, 17-21, 21-14)

NKA: Rosic 21/18, Kollár 12, Váits 10/3, Kocsis Z. 9, Benke K. 9/3, Gáspár M. 9, Herger 7, Fülöp Zs. 4, Molnár M. 4/3.

Veszprém: Madár A. 23/15, Futó B. 16, Orgona G. 14/3, Szabó P. 13/3, Dukic 10/6, Birkás 3, Glatz 3/3, Sipos M. -.


Jól kezdte a meccset a HOYA, hiszen miután elhozta a feldobást, Szűcs faulttal együtt szerzett kosarat, igaz a büntetője kimaradt. Remekül védekeztek a hazaiak több támadáson keresztül, elől pedig Szabó szép betörése hozott újabb két pontot. A harmadik perc végén, Benke révén az NKA is betalált, de Orgona gyorsan válaszolt egy kettő plusz egyes játékkal (3. perc, 7-2). Dukic hiába blokkolt szépen, elől nem dobtak ebből kosarat, ugyanakkor Rosic elsüllyesztett egy triplát. Fülöp kettese már az egyenlítést jelentette a vendégeknek. Ekkor Dukic támadásban is jeleskedett egy szép középtávolival, ám Gáspárnak volt rá válasza. Sőt, utóbbi egy hármast is bedobott, viszont Szabó gyorsan annulálta azt. Kocsis és Rosic duplái után Baksa Szabolcs időt kért (7. perc, 12-16). Egy-egy rossz támadás után Madár középtávolija közelítette a Veszprémet. Ezután Váits dobott be egyből egy büntetőt, Birkás pedig kettőből kettőt. Majd Madár is a vonalra állhatott, és egyszer sem hibázott. Ezzel ismét a hazaiaknál volt az előny. Pár másodperccel a negyed vége előtt Dukic játszotta meg szépen Orgonát, aki bedobta a helyzetét (10. perc, 20-17) – tudósított a VeszprémKosár.hu.

A második etap Váits duplájával kezdődött, ám Madár magasabb fokozatra kapcsolt, és egymás után bevert két hárompontost. Időt is kért Ivica Mavrenski, hiszen hirtelen hétpontos hátrányba került a csapata. Herger, majd Molnár duplája közelebb hozta a pécsieket, ám ekkor Dukic is szerzett egy triplát. Gáspár válaszolt ugyanebben a műfajban. Sipos szerzett labdát és indította Szabót, aki bedobta a ziccerét (14. perc, 31-26). Sipos ezután kiosztott egy újabb gólpasszt, ezúttal Orgona volt a címzett. Majd egy jó védekezés után Madár hosszú passza találta meg Szabót, aki újabb két pontot tett be a közösbe. Ismét eredményesen védekeztek a veszprémiek, Madár pedig egy ponttal növelte az előnyt, amely így pont kétszámjegyű lett (16. perc, 36-26). Ismét egy szép gólpasszt láthattak a nézők a HOYA-tól, ezúttal Szabó találta meg Dukicot. Időt is kért az NKA. Váits állhatott a vonalra, és mindkétszer jól célzott. Majd Madár és Dukic mutattak be egy oktatófilmbe illő elzárás-leválás játékot, utóbbi szerzett belőle két pontot. Váits ezúttal mezőnyből talált be, két egységet szerezve. Ezután a bakonyiak időt kértek. Ismét egy szép gólpassz következett a Veszprémnél, Madártól Futónak. Ekkor azonban két gyors pécsi dupla érkezett egymás után Fülöp és Kollár révén, majd Váits szerzett egy triplát. Az utolsó perc kezdetén így már csak öt ponttal vezetett a HOYA. Egy-egy pontatlan támadás után Futó találta meg szépen Dukicot a palánk alatt, hátul pedig jól zárt össze a Veszprém, így több kosár már nem született (20. perc, 44-37).

Fordított a Veszprém. Fotó: hunbasket.hu

A második félidő kezdetén Szabó alakította ki magának szépen a helyzetét és dobta be a távoli duplát. A túloldalon Váits mehetett büntetőzni, de csak egyszer talált be. Mindkét csapat elkapkodott több támadást is. Ezt a szakaszt Váits palánkalatti ziccere zárta le, ám Madár egyből dobott rá egy hármast. Majd egy szép akció végén, Dukic passzából Szabó dobott egy kettest. Ezzel tíz pont fölé nőtt a HOYA előnye (24. perc, 51-40). Dukiccsal szemben szabálytalankodtak, aki mindkét büntetőjét bedobta. Kocsis egy duplával válaszolt. Több rossz akció után Molnár hármasa törte meg a pontcsendet, amire Orgona egy szép betörés végén válaszolt. Majd Szabó mehetett a vonalra, és nem is hibázott. Egy remek védekezés után egy szintén remek támadást mutattak be a vendéglátók, Orgona tette fel az i-re a pontot egy ziccerrel. Időt kértek erre a pécsiek (28. perc, 59-45). A megbeszélés után Dukic szerelt szépen, majd Szabó dobott be egy hármast. Benke betörése két pontot hozott a vendégeknek. A negyed utolsó másodperceiben Sipos játszotta meg Futót, aki szépen centerezett és szerzett még két egységet (30. perc, 64-47).

Az utolsó tíz perc Rosic ziccerével indult, amire Futó válaszolt gyorsan Szabó passzából. Majd egy újabb szép akciót mutattak be a hazaiak, aminek végén Futót faultolták. A fiatal center mindkét büntetőjét bedobta. Rosic is mehetett a vonalra, ő sem hibázott, sőt egy triplát is bedobott aztán. Madár nagyot harcolva szerzett két pontot a betörése végén (34. perc, 70-54). Néhány támadással később Rosic újabb hárompontost dobott be. Madár pedig ismét egy újabb betörése végén volt eredményes. Majd háromszor büntetőzhetett is egy sportszerűtlen fault és a vendégek vezetőedzőjének technikaija miatt. Mindegyik dobása a helyére került. Futó egy palánkalatti kosárral növelte tovább a távolságot a két együttes között, elérve a húszpontnyi különbséget (36. perc, 77-57). Ezután Mavrenski mester megkapta a második technikaiját is, így kiállították. Madár bedobta az ezért járó egy büntetőt. Rosic kettőből kettőt értékesített, majd kiosztott egy gólpasszt Fülöpnek. Ezután Gáspár talált be faulttal együtt, és a büntetője is a helyére került. Ekkor egészpályás letámadással próbálkoztak a vendégek, aminek meglett az eredménye, hiszen egy 2-11-es szériát produkáltak, ezzel izgalmassá téve a hetedik hely sorsát az utolsó perc kezdetére. Időt is kért Baksa Szabolcs, aki visszaküldte a pályára kezdőcsapatát (39. perc, 79-70). Dukic majd Gáspár triplakísérlete is kimaradt, majd egy rossz veszprémi passz után, tizenöt másodperccel a vége előtt és kilencpontos hátránynál az NKA Pécs jöhetett. A figurájuk azonban nem jött be, nem tudtak gyors kosarat szerezni, a HOYA pedig lepörgette az órát. Győzelmével a veszprémi fiúk megszerezték az NBI/B Piros-csoportjának hetedik helyét, amihez a helyszínre kilátogató drukkerek hosszas vastapssal gratuláltak (40. perc, 79-70).

Baksa Szabolcs, a Veszprém edzője a VeszprémKosár.hu-n: Gratulálok a fiúknak ehhez a győzelemhez, ahhoz, hogy a szériát megnyertük, hogy győzelemmel búcsúztunk a szezontól, és, hogy hazai pályán, habár kisebb fiaskókkal is, de nagyon erősnek számítottunk. Nem izgultam a mérkőzés előtt. Ezzel nem a Rátgéber Akadémia képességeit becsültem le, hiszen nagyon jó csapat az övék, de tudtam, hogy ezen az utolsó mérkőzésen, mivel ez az utolsó fellépése ennek a gárdának ebben a formában, mindenki bele fog adni apait-anyait. Domináns teljesítményt nyújtottunk. Fáradtak voltunk, voltak hibák, de a szívünk vitt minket előre. Örülök, hogy volt közönség, hiszen ez a csapat megérdemli a tapsot, még ha csak így a szezon legvégén is.

Ivica Mavrenski, az NKA edzője a VeszprémKosár.hu-n: Véget ért a szezon. Gratulálok a Veszprémnek!

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – NKA Pécs 79-70 (20-17, 24-20, 20-10, 15-23)

Veszprém: Madár A. 22/9, Szabó P. 18/6, Dukic 13/3, Orgona G. 11, Futó B. 10, Birkás 2, Szűcs P. 2, Glatz 1, Sipos M. -.

NKA: Rosic 15/9, Gáspár M. 13/6, Váits 13/3, Fülöp Zs. 8, Benke K. 6, Molnár M. 5/3, Kocsis Z. 4, Kollár 4, Herger 2, Kovács K. -.

A kuparendszerű párharc végeredménye: 161-155 a Veszprémnek.


Zöld-csoport, rájátszás

Elődöntő

Az Óbuda játszhat a Pápával a bajnoki címért

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Azt gondolom, hogy ma óriásit játszott a csapat és bebizonyították, milyen jók is ők valójában. Úgy gondolom, hogy sikerült a kitűzött feladatunkra százszázalékosan összpontosítanunk és a védekezéssel megnyerni ezt a mérkőzést. Mindig mondom a játékosaimnak, hogy a jó védekezés szüli a jó támadást, és ez ma be is bizonyosodott. Gratulálok az Újpest csapatának is, egész szezonban remekül játszottak, sajnálom, hogy az elődöntőben kellett velük találkoznunk, de ez semmit nem vesz el az érdemeikből, remélem, jövőre feljutnak a Piros-csoportba és sikerül egy jó csapatot összerakniuk!

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Mindenekelőtt gratulálok a Kaszásoknak és emelem kalapom azon edzői előtt, hisz akármivel próbálkoztunk, ma a játék és az emberi (alázat, akarat, szerénység, tisztelet, bátorság, bajtársiasság stb.) tényezők minden szegmensében felülmúltak bennünket, és azt gondolom, hogy ilyen arányban is megérdemelten nyertek. Gratulálok továbbá Sárosi Bulcsúnak is, aki egy nagyon jó és győztes mentalitású csapatot rakott össze többedmagával. Nekem ez a vereség most fáj, vagyis legfőképpen annak a hogyanja. Gyakorlatilag bátyám és én is simán játszhattunk volna. De ha már így alakult, akkor örülök, hogy az Óbudai Kaszások egyesület atyjának, Török Feri bácsinak megadatott ez az élmény, hogy az általa létrehozott és folyamatosan fejlődő klub eljutott a Piros-csoportig. Magunk részét nézve, cserben hagyva érzem, érezzük magunkat, ami azért fájó, mert ennek a legkisebb előjele sem volt tapasztalható. Persze ez is a mi csapatunk, a felelősség azonban az enyém, úgy néz ki, én hibáztam, sajnos be kell ismerjem. Én adtam a nevem mindenhez és mindenkihez, az ezzel együtt járó kellemetlen következményeket jogosan hordanom kell. Gratulálok még egyszer ellenfelünknek, mi pedig igyekszünk méltósággal befejezni a szezont. Végezetül köszönöm a stábomnak az áldozatos munkájukat, akik non-stop ezzel a derbivel foglalkoztak, háttérbe szorítva mindent.

Óbudai Kaszások KA – Újpest-MT 100-74 (33-16, 20-20, 24-12, 23-26)

Óbuda: Varga D. G. 27/6, Rosemond 18/6, Puszta D. Cs. 14/3, Horváth M. 10 (+10 lepattanó), Bencsik 10/3, Vas-Teplán 9/9, Kovács B. 6, Vámos 4, Bea G. 2, Hegedüs -, Safranka -, Konta -.

Újpest: Horváth Á. 18/12, Horváth K. 11/3, Pollák Á. 11/6, Mészáros B. 9, Ivosev 6, Kelemen B. 5, Peringer 5, Micev 5/3, Varga B. P. 2, Csaba Gy. 2, Nagy B. -, Ondima -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 az Óbudának.


Az 5. helyért

Egyetlen kosárnyi a különbség a Bonyhád és a Pénzügyőr között

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Természetesen örülünk a győzelemnek, de szerettünk volna dominánsabban fellépni a második félidőben. Nem játszottunk rosszul, viszont a védekezésünkön muszáj lesz szigorítanunk, a lepattanók mutatójában pedig nagy mértékben javítanunk, hogy győzni tudjuk a Pénzügyőrnél!

Dr. Bagi Melinda, a Pénzügyőr edzője: Először is köszönjük szépen a Bonyhádnak ezt az ismételten nagyon fizikális játékot, kétszer a szezon során ugyanezt már átéltük, hogy egy erős, gyors csapattal van dolgunk. Ebben próbáltuk felvenni a versenyt, és azt gondolom, hogy nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Egész héten megint voltak problémák, amikkel küzdöttünk, van, aki megkapta a második oltását a csapatból, egy játékosom teljesen hiányzott, mert nem tudott a rendelkezésemre állni. Egyáltalán nem vagyok elkeseredve, azt gondolom, hogy ez a két pont jó eredmény idegenben. Mindent megteszünk azért, hogy hazai pályán tudjunk győzni. Külön örülök, hogy az a játékosom, aki most a mérkőzés során a legjobb teljesítményt nyújtotta, vállalta a játékot annak ellenére, hogy a szemöldöke felszakadt.

Atomerőmű KSE Bonyhád – Pénzügyőr Sportegyesület 76-74 (26-24, 20-18, 19-17, 11-15)

Bonyhád: Dorogi 19, Pupp 13/9, Gulyás 11/3, Pajor 11/9, Verasztó 8/6, Kalmár V. 6, Somogyfoki Sz. 4, Tömösváry 4, Baki S. -, Heimann G. -, Sebestyén T. -.

Pénzügyőr: Kiss L. T. 24 (+17 lepattanó), Kovács M. 16/3, Szekeres Á. 12/3, Baranyi 8/3, Szálas 7/3, Koflanovics 6/6, Mihalics 1, Kollár -, Demjén -.

A kuparendszerű párharc állása: 76-74 a Bonyhádnak.


A 7. helyért

Idegenben szerzett előnyt a Vásárhely a Békés ellen

Békési SzSK – Vásárhelyi Kosársuli 90-98 (28-24, 24-24, 20-33, 18-17)

Békés: Krisztics 25/12, Hargitai 19/9, Széphelyi 14/6, Frikker 13, Cvijin 7/3, Olic 6/6, Balog G. 6, Karsai Cs. -.

Vásárhely: Acsimovics 23, Varga Z. 19/9, Varga Á. 17/9, Pavlovic 14 (+21 lepattanó), Bálint E. 14/3, Bodócsi 8/6, Rostás 3.

A kuparendszerű párharc állása: 98-90 a Vásárhelynek.


Zöld-csoport, play-out

A 9. helyért

Kiütéses győri siker, eldőlt a Tiszaújváros elleni párharc

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Mindenekelőtt gratulálunk a Győr csapatának, megérdemelten szerezték meg a kilencedik helyet. Én úgy gondolom, hogy ha ilyen játékot mutattak volna az egész szezonban, akkor a nyolc között lenne a helyük. Mi azt sajnáljuk, hogy az utolsó hazai mérkőzésünkön így kellett búcsúznunk közönségünktől. De kisebb kifogásként azt meg kell említeni, hogy az utolsó két hétben összesen kétszer volt együtt a csapatunk. Akkor próbáltunk edzeni és gyakorolni mindazt, amit fel lehet tenni a pályára. Ez nekünk kevés. Azonban azt gondolom, hogy igazából mi is ott végeztünk így, ahol kellett. Megpróbáljuk majd a jövő csapatát úgy építeni, hogy méltók legyünk a nyolc közé kerülni.

Csaplár-Nagy Ervin, a Győr edzője: Először is gratulálok a Tiszaújvárosnak, és gratulálok az én csapatomnak is! Sajnos csak a szezon végén sikerült úgy négy-öt meccs, hogy azt a teljesítményt nyújtottuk, amit egész évben szerettünk volna. Úgy gondolom, hogy tanultunk ebből a szezonból, és örülünk annak, hogy a covidos időszak elkerült minket, végig tudtuk játszani normálisan a szezont, és nem kellett eltolnunk egy mérkőzést sem. Szeretném, ha jövőre egy kicsit följebb sikerülne végeznünk. Hajrá Tiszaújváros, hajrá Győr, és hajrá többiek!

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 58-105 (12-27, 10-29, 20-30, 16-19)

Tiszaújváros: Asszú Ár. 14, Kovács M. 12/6, Orliczki B. B. 8, Szabó N. 6, Kovács Z. 5, Szilasi 5/3, Drahos 4, Molnár B. 2, Eremiás K. 2, Kiss B. -, Taskó -.

Győr: Kámán B. 20/6, Berneczei 16/3, Horváth Á. 12/3, Bakon 12/12, Kertész D. 11/3, Földesi 8/6, Domsitz 6, Hágen 5, Friedl 5/3, Geiger 4, Nagy T. 4/3, Lógár 2.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Győrnek.


A 11. helyért

Az utolsó meccsen dől el, ki marad bent a Zöld-csoportban

dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Azon múlott a mai sikerünk, hogy teljesen másképp tudtunk védekezni, mint Sopronban. Ott csak húsz percig tudtunk felnőni a feladathoz a védőmunkánkkal, most úgy gondolom, az egész negyven perc alatt sikerült felnőnünk. Ma se dobtunk sok pontot, de a védekezésünkkel megnyertük a mérkőzést. Megyünk Sopronba és mindent megteszünk, hogy ott is egy hasonló védőtevékenységgel meg tudjuk nyerni a meccset.

Meszlényi Róbert, a SMAFC edzője: Sajnos nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy Sopronban. Nagyon rossz ritmusban játszottunk és nagyon rosszul támadtunk. Ezzel a dobóteljesítménnyel és hát az ötvenkét ponttal semmilyen meccset nem lehet nyerni, mert annyira jól meg nem tudunk védekezni. Úgyhogy mindenképpen az utolsó meccsen kell, hogy javuljon a támadójátékunk, és akkor azt gondolom, le tudjuk zárni ezt a párharcot.

EKE Eger KOK – SMAFC 65-52 (20-17, 12-13, 21-8, 12-14)

Eger: Máté B. 16/3, Csomor 15/9, Szicsák 12, Papp B. 12/6, Mondi 4, Klepej 4, Pomázi 2, Illés B. -, Kenéz -, Kátai -, Sárosi -.

SMAFC: Bakk 17/6, Papp B. 13/3, Hencz 8/3, Kovács B. 7, Szegedi 3/3, Simon B. 2, Hipságh 2, Németh M. -, Heiszenberger -, Réti -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
andrásBudapestZsarkov33goldmedalshajdúgyerek Recent comment authors
andrás
Olvasó

Remek játék a BKG-től, és Andrássytól a Vasasban.
Szuper debreceni teljesítmények ?✌️

Budapest
Olvasó

BKG…utánpótlás létezik? Soha nem hallottam egy csapatukról sem. Érdekes ez, TAO….cégek, vállalkozások arra adnak pénzt, hogy a “Nagy” család játszadozzon? Amikor az edző beteg volt akkor az egyik fiú “meccselt” sorozatban. Nincs több edző? A két srác nagyon ügyes és szerintem lenne helyük az “A” csoportban is, persze nem 40 percig. Édesapjuk ezzel a láthatóan magamhoz láncolom őket viselkedéssel mikor veszi észre magát. Vagy a srácok mikor törnek ki? A csapat megérdemli a döntőbe kerülést……Gratulálok nekik.

hajdúgyerek
Olvasó

Valaki tud valamit, hogy Artur hovámegy, vagy teljesen felhagy az edzősködéssel?

33goldmedals
Olvasó

Miután híre ment, hogy klubvezetésünk – “rettentően” szimpatikus módon – nyolc éve kemény munkáját elbocsájtással hálálta meg, kapott pár ajánlatot, de még nem döntött. Remélem, máshol jobban megbecsülik a fanatizmusát.

Zsarkov
Olvasó

Azt én is hallottam, hogy rendelkezésre áll a pénz, hogy 20(?) év után újra az A-ba kerüljön a Honvéd, az új csarnokba, a hagyományokhoz méltó csapat kell majd…, egyébként szerintem nem Artúr volt ennek a koncepciónak a gátja…, csak kell a helye az egyik kádernek…

Csippa
Olvasó

Azt hallani, h Jakab M.. érdekes lesz, ha igaz. Bukott már a mafcnál rövid idő alatt, aztán Báder vitte szolnokra, de miután rá nem tartottak igényt, ott is hamar bukott Jakab. Most megint Báder vitte magával, azért ez igy nagy felelősség, ha tényleg bele teszik a pénzt, márpedig azt hallani és ha Jakab újra bukik, az már igy erősen Báder felelőssége is lesz akkor. Kiváncsi leszek, igaz e.

Zsarkov
Olvasó

Hát vele nem lesznek beljebb…, Kovács Adrián 2.0…, elméletben sokat tud, jól beszél angolul…, de még Slomónàl is gyengébben meccsel (láthattuk a Körmend ellen), ellenben hatalmas az arca és nem érti az öltöző nyelvét, nulla a pedagógiai érzéke…, összességében Artúr cipőjét nem köthetné meg…, csak ha megengedi neki

33goldmedals
Olvasó

Már eleve aljas húzás, hogy az ínségben jó volt Artúr, beletette a maximumot. Majd amikor jön a nagy lóvé, akkor még a lehetőséget sem kapja meg, nem hogy a bizonyításra, még arra sem, hogy lerakjon egy koncepciót a folytatásról. Egyszerűen lapátra tették. De ha ezt még el is fogadnánk (persze nem), akkor vajon miért nem egy Honvédhoz kötődő edzőt hoznak (Heinrich Robi, Farkas Attila, Nagy Zoli, Boros Zoli, a teljesség igénye nélkül). Az megy mint a politikában, nem a tudás számít, hanem a haverság. Nem mellesleg a fentiek igazak Mészáros Lújó szakosztály-igazgatóra is, a felnőtt csapatot kiveszik alóla…

33goldmedals
Olvasó

Persze, hogy nem Artúr a gátja, ő itt egy áldozat, mert nem haverja az új főnöknek, aki hozza a saját embereit. Ennyi a történet.

MAFCdrukker
Olvasó

Szezonértékelő közkívánatra. Tegnap egyszerűen nem akart beesni semmi, már a 15. perc tájékán éreztem, hogy ebből csak csodával lehet döntő. Harcolt a csapat, de tulajdonképpen sima volt a vége, a pályaelőny döntött. Elsőre nyilván nem jó érzés, de ha belegondolok, hogy álltunk 1-5-tel a 12. helyen is, akkor azt mondom, hogy ez talán még jobb eredmény is a reálisnál. Légiós nélkül, sok saját nevelésű játékossal nem szégyenletes ez a 3-5. hely, ahol a 3 nagy fővárosi klub végez. A Nyíregyháza nagyon szépen építkezett, a BKG szintén élcsapattá fejlődött – játsszák ők a döntőt, megérdemlik. Aztán persze mindig ott van a… Olvass tovább »

Kendeffy Botond
Olvasó

Tegnap egyértelműen jobb volt a BKG. Volt 3 jó egyéni teljesítményük. A két alacsony növésű és Armaghani. Megérdemelték. Kiváncsi vagyok, hogy mire jutnak a Nyíregyháza ellen.

Csippa
Olvasó

Piros csoport döntő teljesen reális, Faragó nyilatkozata egy “csöppet” öntömjénező, nem kéne igy lenézni a többieket..
Zöldben két “nagyhal” minden erőfeszités ellenére csúnyát égett, nem kevés pénzt kidobva ezzel az ablakon. És az sem árt, ha valaki képes szerény maradni, a kevesebb néha több, ahogy a mellékelt ábra is mutatja, bár Surmann imádott az egész szezon alatt ódákat nyilatkozni, megmosolyogtató volt néha. Lehet, ezekre többet készült és elveszett a lényeg? :)))))

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés