Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Nyíregyháza–BKG döntő van még hátra a B-csoportból

Bajnok a Pápa, bronzérmes a MAFC és az Újpest.

  •   :

:

Újabb mérkőzésekkel folytatódott a másodosztály felső- és alsóházának rájátszása az elmúlt héten – a Piros-csoportos döntőn kívül le is zárultak ezek a helyosztók.

A Piros-csoport fináléjában egyelőre végig hazai sikereket hozott a Nyíregyháza és a BKG szoros csatája – két találkozót is rendeztek, egy-egy Nyíregyháza- és BKG-győzelem született, így a Nyíregyháza 2-1-re vezeti a párharcot.

A bronzérem három meccs után dőlt el: bár egyenlített a Vasas, a MAFC hazai pályán biztosította dobogós helyezését.

Így már csak a döntő egy vagy két mérkőzése hátra a Piros-csoportból, melynek további helyezései: 3. MAFC, 4. Vasas Akadémia, 5. Budapesti Honvéd SE, 6. Salgótarjáni KSE, 7. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, 8. NKA Pécs, 9. Nagykőrösi Sólymok KE, 10. Bajai Bácska FKE, 11. TF-BP, 12. Pécsi VSK-CARGATE, 13. MEAFC*, 14. MTK-Elite Basket*.

A Zöld-csoportban a döntőben is „söpört” a Pápa: az Óbudát lenullázva lett bajnok Kálmán László csapata. Megszerezte a harmadik helyet az Újpest, amely 2-0-ra nyerte a Cegléd elleni párharcot.

A Zöld-csoport végeredménye: 1. Conoil Motax KC Pápa**, 2. Óbudai Kaszások KA**, 3. Újpest-MT, 4. Ceglédi KE, 5. Atomerőmű KSE Bonyhád, 6. Pénzügyőr Sportegyesület, 7. Vásárhelyi Kosársuli, 8. Békési SzSK, 9. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, 10. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK, 11. SMAFC, 12. EKE Eger KOK***, 13. DEAC U23.

* A MEAFC és az MTK kiesett a Piros-csoportból, a Zöld-csoportban folytathatja szereplését.
** A Pápa és az Óbuda feljutott a Piros-csoportba.
*** Az Eger, mint leghátrébb végző nem U23-as csapat kiesett a Zöld-csoportból.

NB I/B

Piros-csoport, rájátszás

Döntő

Egy győzelemre a Nyíregyháza az A-csoporttól

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: A szerencse döntött! Gratulálok a csapatomnak és természetesen a Nyíregyháza csapatának is!

Borisz Maljkovics, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a BKG csapatának! Ahogy sejtettem, ez egy nagyon jó párharc lesz. Megyünk vissza Nyíregyházára és készülünk a szombati mérkőzésre.

BKG Príma Akadémia – HÜBNER-Nyíregyháza BS 74-72 (19-15, 25-23, 17-19, 13-15)

BKG: Nagy Bo. Á. 22/6 (+10 gólpassz), Cooper 13, Buzás 12/3 (+10 lepattanó), Nagy Be. Á. 11/3, Armaghani 10, Reizer 4, Szeleczki 2, Halász -, Opre -, Szanyi -, Nagy S. -.

Nyíregyháza: Tóth G. 17/3, Dr. Mohácsi 17/12, Ubilla 10/6, Bus I. 8, Mokánszki 6, Kiss B. 6/3, Bazsó 5/3, Vaskó 3/3, Szobi -, Czinger -.


Borisz Maljkovics, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a játékosaimnak, mert nagyot harcoltak védekezésben, és szerintem ennek köszönhető a győzelem. Egész mérkőzésen idegesek voltunk, sok eladott labdánk volt az első félidőben, de sikerült kihúzni magunkat a gödörből. Igazi döntő mérkőzés volt, a BKG is magas szinten kosárlabdázott, de szerintem egy ilyen nehéz meccs utáni győzelemmel mi egy kicsit közelebb vagyunk a célunkhoz.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Nagyon sajnálom, hogy elszalasztottunk egy hatalmas lehetőséget. Remélem, hogy a következő két meccsre össze tudjuk magunkat úgy szedni, hogy piros jegyzőkönyvekkel térjünk haza.

HÜBNER-Nyíregyháza BS – BKG Príma Akadémia 71-63 (19-20, 15-12, 18-17, 19-14)

Nyíregyháza: Tóth G. 18, Bus I. 11/3, Mokánszki 10/3, Bazsó 9/3, Ubilla 9, Dr. Mohácsi 7/3, Szobi 5/3, Kiss B. 2, Vaskó -.

BKG: Nagy Bo. Á. 28/9, Armaghani 11, Nagy Be. Á. 10/6, Buzás 8, Cooper 2, Szanyi 2, Nagy S. 2, Reizer -, Szeleczki -, Halász -.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Nyíregyházának.


A 3. helyért

A Piros-csoportban a MAFC állt a dobogó alsó fokára

Faragó Péter, a Vasas edzője: Szeretnék gratulálni a serdülő csapatunknak a bajnoki címhez és kollégáimnak Lakosa Ákosnak, Kárpáti Daninak és Karatka Lajosnak, illetve Nagy Zoltán Szakmai igazgatónak a munkájához. Nagyon nagy örömmel gratulálok a kadett csapatunknak is, akik szintén meggyőző fölénnyel nyerték meg az országost Harald Stein – Katona Róbert – Kárpáti Dániel edző trió vezetésével. Ezenfelül köszönet és gratuláció Újhelyi Gyula atlétika edzőnek, Mészáros Zalán Szakosztály-igazgatónak, Bazsik Bence technikai vezetőnek és Bárány Levente gyúrónak. Úgy gondolom, hogy ez a két dolog fantasztikus siker! Köszönjük a csapat tagjainak, akik kijöttek és bíztattak minket.

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez, megérdemelten nyerték a mérkőzést. A bajnokság végére van egy álmom, bárcsak a Papp Péter, Farkas Gábor, Pécsi Zsolt játékvezetői hármas fújná az évad utolsó mérkőzését! Még egyszer gratulálok a Vasas győzelméhez!

Vasas Akadémia – MAFC 92-72 (26-24, 23-15, 16-11, 27-22)

Vasas: Medve M. 16/12, Krasovec 16/3, Andrássy 15, Radics 11/6, Boros 10, Moravcsik 10, Kelenföldi 8, Farkas A. 3/3, Dormán 3, Debreceni -, Sólyom Bo. -, Barócsi -.

MAFC: Bordács 15, Tóth P. 13/6, Misek 10, Polgárdy 10/3, Csapai 8, Lakits 6, Pfandler 5/3, Biber 3, Kovács Á. 2, Németh B. T. -.


Garai Péter, a MAFC edzője: Szeretnék gratulálni az egész csapatnak az éves munkájához. Nagyon örülök, hogy továbbra is megtartottuk Budapesten vezető szerepünket, egy olyan csapattal a legjobb helyezést értük el, ahol nincsen külföldi játékos. Korlátozott lehetőségeink ellenére is be tudtuk bizonyítani, hogy a zömmel MAFC-os nevelésű játékosok, illetve akik azonnal beilleszkedtek ebbe a légkörbe, csapatként működnek, és az egyik legjobb eredményt értük el velük. Kis hiányérzetünk van, hogy nem tudtunk döntőt játszani. Azt gondolom, hogy talpra álltunk és bebizonyítottuk, hogy három nagyon komoly mérkőzésen le tudtuk győzni a Vasast, aki nagyon szépen küzdött és méltó ellenfél volt ebben a párharcban. Gratulálok nekik is! Jövőre nagy munka vár ránk. Szeretnénk megtartani továbbra is – ugyanezekkel a feltételekkel – ugyanezt a szerepünket az NB I-ben. A budapesti kosárlabdázás élén szeretnénk maradni, és mindenképpen szükség van egy olyan utánpótlásra, akikkel újra visszanyeri a klub régi fényét, és abból továbbra is tud építkezni. És akkor újra lehet egy nagy MAFC.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a MAFC-nak a bronzérem megszerzéséhez! Ez a legfontosabb. Saját magunk részéről is értékelném a szezont. Gratulálok a saját csapatomnak is! Úgy érzem, szép eredményeket értünk el. Most nem feltétlenül erre a bronz szériára gondolok, hanem az egész szezonra. Tizenegy hónapja edzünk, azt hiszem, mi kezdtük a legkorábban. Most egy kis pihenő mindenkire ráfér. Meg kell nézni, hogy a következő szezonban hogyan lehet motiválni és sarkallni a csapatot még jobb teljesítményre, ami úgy gondolom, hogy bennük van.

MAFC – Vasas Akadémia 82-69 (22-19, 21-13, 16-23, 23-14)

MAFC: Tóth P. 34/15, Misek 12, Bordács 8, Lakits 8, Kovács Á. 8, Csapai 5, Biber 3, Polgárdy 2, Pfandler 2.

Vasas: Boros 17/3, Medve M. 14/9, Krasovec 11/3, Andrássy 8, Moravcsik 7, Radics 4, Kelenföldi 3, Farkas A. 3/3, Debreceni 2, Dormán -, Sólyom Bo. -, Barócsi -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a MAFC-nak.


Zöld-csoport, rájátszás

Döntő

Az ötödik helyről lett bajnok a Pápa

Kálmán László, a Pápa edzője: Egy nagyon kemény, fizikális mérkőzés volt, igazi döntő. Nagyon magas színvonalú játék volt, mindkét csapat kellően felkészült, mindent beleadott, nem spóroltak az erővel. Hatalmas taktikai harc volt a pályán, de ez a mérkőzés is bizonyította azt, hogy a mi csapatunk volt egész évben a legjobb! Azt gondolom, teljesen megérdemelten lett bajnok a Pápa. Az utolsó hat mérkőzését megnyertük úgy, hogy egyszer sem kaptunk ki. Az első és a második helyezettet is söpréssel győztük le. Köszönöm mindenkinek, aki segített ebben a hatalmas sikerben. Bízom abban, hogy ezek a srácok jövőre is itt fognak kosárlabdázni és ugyanígy a Pápáért tudunk majd küzdeni. Hajrá Pápa!

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Gratulálok a pápai csapatnak a bajnoki címhez, amit megérdemelten szereztek meg. A sok sérülés és meccs miatt nem voltunk annyira élesek. Úgy gondolom, hogy megpróbáltunk mindent beletenni, és ennyire volt elég. Gratulálok mindkét csapatnak! Remélem stabil tagjai leszünk Piros-csoportnak!

Conoil Motax KC Pápa – Óbudai Kaszások KA 92-86 (28-29, 21-14, 26-21, 17-22)

Pápa: Horváth A. 19/12, Koma 18/3, Murai 15/9, Erdei M. 13/6, Sonyák 12/3, Hódi 10/6, Kasza K. 5, Kiss K. L. -, Kocsis T. Z. -, Németh G. -.

Óbuda: Bencsik 20/12, Puszta D. Cs. 16/9, Varga D. G. 16 (+13 lepattanó), Horváth M. 11/3, Rosemond 9, Kovács B. 7, Vas-Teplán 5/3, Bea G. 2.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Pápának.


A 3. helyért

A Zöld-csoportban az Újpest lett a harmadik

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Mindenekelőtt gratulálok játékosaimnak a győzelemhez és a megszerzett harmadik helyhez! Az már biztos, hogy a betyárbecsület, mint fogalom, játékosaim előtt is ismert. Megjegyzem, azt gondolom ennyivel minimum tartoztunk egymásnak és a klubnak. A két mérkőzésen, vagyis azokat megelőzően a motiváció fenntartása okozta a legnagyobb munkát számomra, aminek játékosaim maximálisan eleget tettek. Nagyon másba nem is szeretnék most úgy belemenni, annál inkább csak megköszönni az egész éves munkát és támogatást mindenkinek, beleértve a menedzsmentet, játékosokat, stábtagokat, az irodát, a szurkolókat, a családomat egyaránt, aki hozzájárult az idei Hepp Kupán, illetve most a bajnokságban megszerzett bronzéremhez. Hosszú és megterhelő szezon volt ez, mely után mondanám, hogy most megyek kicsit pihenőre én is, de a munkám másik része, vagyis annak java még csak most kezdődik igazán. Covid- és sérülésmentes jövő szezont kívánok mindenkinek! Hajrá Újpest, Hajrá Tigrisek!

Rácz Zsolt, a Cegléd edzője: Gratulálok az Újpest éves teljesítményéhez! Vegyes érzelmek kavarognak bennem. Úgy gondolom, ez a két csapat többre volt hivatott. Az élet olykor furcsa forgatókönyveket ír, de abban biztos vagyok, a jövőben az Újpestnek és a mi csapatunknak is lesz ebbe beleszólása! Végezetül meg kell jegyeznem, hogy a játékvezetők ismét korrekt módon, a sportnak alárendelve magukat vezették a mérkőzést.

Újpest-MT – Ceglédi KE 107-72 (27-8, 25-29, 28-19, 27-16)

Újpest: Horváth Á. 20/12, Ivosev 14/3, Varga B. P. 14/3, Kelemen B. 13/3, Peringer 10, Mészáros B. 10, Nagy B. 9/3, Csaba Gy. 7, Horváth K. 5, Micev 4, Balogh A. 1, Pollák Á. -.

Cegléd: Fekete V. N. 18/6, Tóth Z. 18/12, Mészáros M. 11, Kovács B. B. 10, Csákvári 8, Gonda Zs. G. 3, Berkics M. L. 2, Czigelmajer 2, Szabó N. -, Andó L. -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 az Újpestnek.

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

  •   
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
CosmoOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Cosmo
Olvasó

A BKG-SHARKS 3. meccs összefoglalója – https://youtu.be/0jhUl_uvWDs

A BKG-SHARKS NB1B döntő következő, negyedik mérkőzésének részletei:

Időpont: 2021.05.26. 19:30
Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok

Belépés: A belépés 18 éven aluliak, és miklósi lakcímkártyával rendelkezők számára ingyenes.
A mérkőzés 18 éven felüliek számára csak védettségi igazolvánnyal, 18 éven aluliak számára igazolvánnyal rendelkező kísérővel látogatható.

A beléptetési kapacitás múlt szerdához képest dupla lesz, azonban kérünk mindenkit, hogy lehetőség szerint legalább 30-40 perccel hamarabb érkezzen, hogy kezdésre biztosan el tudja foglalni a helyét

Jegyek:

Felnőtt: 1000 Ft, Diákkal 500 Ft

A mérkőzés stream linkje: https://youtu.be/J3TAfX37L-0

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Lassan 24 órája kint van a cikk, és sehol egy komment. Ezzel be is van árazva minden csapat.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés