Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Nyíregyháza-előny a döntőben, kilenc másodperc alatt fordított a MAFC

A bronzcsata elképesztő hajrát hozott. Az Eger végzett kiesőhelyen a B-csoportban.:

:

Az elmúlt héten is folytatódott a másodosztály felső- és alsóházának rájátszása, illetve play-outja.

A Piros-csoportban megkezdődött az A-csoportos indulási jogról is döntő párharc a Nyíregyháza és a BKG között. Előbbi húzta be a finálé első mérkőzését, így őrzi pályaelőnyét.

Kilenc másodperccel a vége előtt Medve Máté két büntetőjével 87-84-re növelte előnyét a Vasas a bronzcsata első találkozóján, de Tóth Péter egy bravúros triplával egyenlített. Aztán ugyanő a vendégek elkapkodott indítását is lefülelte, és pontos passzal szolgálta ki Kovács Ádámot, aki élt a ziccer adta lehetőséggel, és megnyerte a meccset a MAFC-nak, amely így előnyt szerzett a párharcban.

A Zöld-csoportban az Óbuda vendégeként is folytatta play-off-menetelését a Pápa, amely idegenben szerzett előnyt a döntőben. Szintén idegenben nyerte meg az Újpest a Cegléd elleni, harmadik helyért folyó párharc első meccsét. Vendégként is nyert a Bonyhád a Pénzügyőr ellen, kettős győzelemmel lett meg az ötödik hely. Nyolc pontnyi előnyéből hármat megőrzött a Vásárhely a Békés ellen, így megszerezte a hetedik helyet.

A kiesésről döntött a SMAFC–Eger párharc harmadik, utolsó mérkőzése, melyet a soproniak nyertek, így kiharcolták a bennmaradást a B-csoportban.

Ezzel a Zöld-csoport 5–13. helyezései is eldőltek: 5. Atomerőmű KSE Bonyhád, 6. Pénzügyőr Sportegyesület, 7. Vásárhelyi Kosársuli, 8. Békési SzSK, 9. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, 10. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK, 11. SMAFC, 12. EKE Eger KOK, 13. DEAC U23.

NB I/B

Piros-csoport, rájátszás

Döntő

Nagyon jó első meccsen jutott előnyhöz a Nyíregyháza

Borisz Maljkovics, a Nyíregyháza edzője: Egy-null nekünk. Úgy gondolom, hogy kontrolláltuk a meccset. Betartottuk a megbeszélteket. Jó volt a védekezés amellett is, hogy Nagy Botond extrán dobott. Az első meccs nagyon fontos volt, nem volt könnyű mérkőzés, mert a BKG jól játszott és valószínűleg hazai pályán még jobban fog játszani. Az első meccs alapján úgy látom, jó döntő lesz. Bíztunk magunkban és ugyanezzel a hozzáállással kell játszanunk a következő meccseken is. Gratulálok a csapatnak az első győzelemhez!

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Nagyon jó első meccs volt. Örülök neki, hogy a csapat megértette azt, hogy nem szabad megijedni és a saját erényeinkre kell a hangsúlyt fektetni. Sajnálom, mert úgy érzem, mi vesztettük el a meccset, nem a Nyíregyháza nyerte meg.

HÜBNER-Nyíregyháza BS – BKG Príma Akadémia 89-78 (23-22, 24-18, 16-21, 26-17)

Nyíregyháza: Ubilla 26/12, Mokánszki 21/3 (+13 lepattanó), Bazsó 12/6, Dr. Mohácsi 10/6, Bus I. 8/3, Kiss B. 8/6, Tóth G. 4, Czinger -, Szobi -.

BKG: Nagy Bo. Á. 37/21, Armaghani 9/3, Reizer 8, Nagy Be. Á. 7/3, Cooper 7, Buzás 6, Szeleczki 2, Szanyi 2, Halász -, Nagy S. -.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Nyíregyházának.


A 3. helyért

Elképesztő végjáték, kilenc másodperc alatt fordított a MAFC

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez!

Faragó Péter, a Vasas edzője: Először is gratulálok a MAFC csapatának az első győzelemhez! Szomorú vagyok, mert három és fél perccel a vége előtt nyolcpontos előnyünknél nem léptünk rá a pedálra, hanem visszaengedtük az ellenfelet. A végjátékban pedig ránk nem jellemző módon taktikai fegyelmezetlenséget követtünk el. Ezért alakult ki a MAFC számára ez a szenzációs végjáték. Szerdán a Sport 11-ben igyekszünk visszavágni és visszahozni ezt a szériát ide, mert úgy gondolom, hogy nem játszottunk rosszul. Most elszalasztottuk ezt a lehetőséget. Majd legközelebb.

MAFC – Vasas Akadémia 89-87 (18-19, 22-22, 21-23, 28-23)

MAFC: Csapai 38, Tóth P. 22/9 (+11 lepattanó), Polgárdy 11/3, Lakits 5, Kovács Á. 5/3, Pfandler 2, Misek 2, Bordács 2, Biber 2.

Vasas: Farkas A. 16/9, Medve M. 15/9, Boros 11/3, Kelenföldi 9/3, Dormán 9, Krasovec 6/3, Barócsi 6, Sólyom Bo. 4, Andrássy 4, Radics 3, Debreceni 2, Moravcsik 2.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a MAFC-nak.


Zöld-csoport, rájátszás

Döntő

Bejelentkezett a bajnoki címre a Pápa

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Egész héten betegségekkel és sérülésekkel küszködtünk, ami miatt Rosemond nem is tudta vállalni a játékot. Ezen felül, úgy gondolom, hogy amíg tudtunk összpontosítani és koncentrálni a feladatainkra, kontroll alatt tudtuk tartani a mérkőzést – hullámvölgyek voltak. Hiányzott egy ember a rotációból, ami látszott a védekezésünkön is, elfáradtunk. Elveszítettük a pályaelőnyt, de úgy érzem, hogy itt még nincs vége, úgy megyünk pénteken, hogy visszaszerezzük a pályaelőnyt, hogy a harmadik meccsen dőlhessen el ez a párharc.

Kálmán László, a Pápa edzője: Mind a két csapat extrán teljesített ebben az évben, a Kaszások és a Pápa is, és megérdemelten jutottak fel. Az első lépést megtettük a célunk felé, azt gondolom, hogy kontrolláltuk valamennyire a játékunkat, többé-kevésbe kivettük a játékból a kulcsembereiket, és a végén, amikor kellett, meg tudtuk mutatni, hogy van eszünk és tudunk egymásért küzdeni. Szerintem a végjátékot mi bírtuk jobban idegekkel. Gratulálok a Kaszások csapatának, de most már szeretnénk bajnokok lenni!

Óbudai Kaszások KA – Conoil Motax KC Pápa 67-78 (20-16, 14-21, 20-14, 13-27)

Óbuda: Horváth M. 18 (+14 lepattanó), Puszta D. Cs. 15, Kovács B. 12/12, Varga D. G. 9, Bencsik 8/3, Vámos 4, Bea G. 1, Vígh -, Hegedüs -, Vas-Teplán -.

Pápa: Sonyák 16/6, Murai 15/9, Erdei M. 13/3, Koma 11, Horváth A. 9/9, Kiss K. L. 7/3, Hódi 4/3, Kasza K. 3/3, Kocsis T. Z. -, Németh G. -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Pápának.


A 3. helyért

Idegenben szerzett előnyt az Újpest is

Rácz Zsolt Róbert, a Cegléd edzője: Gratulálok az Újpest csapatának és gratulálok a saját csapatomnak is, hisz mindkét együttes kiadta magából a maximumot. Érdekes módon Surmann Gábor barátomnak és nekem is ugyanaz az idézet jutott eszünkbe a mérkőzés után: „Nem az a dicsőség, ha sohasem bukunk el, hanem az, ha mindannyiszor felállunk”. Hajrá Cegléd, hajrá Újpest! Ami késik, nem múlik. Végezetül meg kell jegyezzem, hogy a játékvezetők is korrekt módon vezették a mérkőzést és hagyták, hogy a két csapat döntse el a bronzéremért folytatott első felvonás sorsát.

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Gratulálok a saját csapatomnak és gratulálok a Ceglédnek is, hisz mindkét csapat kiadta magából a maximumot. Érdekes módon Rácz Zsolt barátomnak és nekem is ugyanaz az idézet jutott eszünkbe a mérkőzés után: „Nem az a dicsőség, ha sohasem bukunk el, hanem az, ha mindannyiszor felállunk”. Hajrá Újpest, hajrá Cegléd! Ami késik nem múlik. Végezetül meg kell jegyezzem, hogy a játékvezetők is korrekt módon vezették a mérkőzést és hagyták, hogy a két csapat döntse el a bronzéremért folytatott első felvonás sorsát.

Ceglédi KE – Újpest-MT 78-89 (26-23, 17-28, 17-19, 18-19)

Cegléd: Fekete V. N. 23/12, Tóth Z. 19/6, Kovács B. B. 14, Szabó N. 10, Csákvári 8, Berkics M. L. 3/3, Andó L. 1, Mészáros M. -, Gonda Zs. G. -.

Újpest: Ivosev 28/3 (+14 lepattanó), Horváth Á. 20/9, Csaba Gy. 11/3, Peringer 10, Kelemen B. 8/3, Mészáros B. 4, Varga B. P. 4, Pollák Á. 4, Micev -, Nagy B. -, Ondima -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az Újpestnek.


Az 5. helyért

A Bonyhád az ötödik, a Pénzügyőr újoncként a hatodik

dr. Bagi Melinda, a Pénzügyőr edzője: Sajnos a mai mérkőzésen a valós arcunkból és az erényeinkből nem tudtunk megmutatni jóformán semmit. Emiatt elég szomorú vagyok. Összességében azonban az egész szezonban nyújtott teljesítményéért, néhány elképesztő bravúr győzelemért, a kitartásáért, a küzdeni tudásáért hatalmas dicséret jár a csapatomnak! Azt hiszem, újonc és ráadásul kis csapatként nem semmi szezont tudtunk produkálni. Köszönöm az egész éves munkát és a támogatást mindenkinek, aki ehhez az eredményünkhöz bármilyen formában hozzátett!

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Nagyon örülök, hogy ilyen jó hangulatú mérkőzésen tudtuk befejezni a szezont, azonban sajnálom, hogy nem tudtunk egész évben a teljes keretünkkel szerepelni. Jövőre mindenkinek sokkal kiszámíthatóbb és vírusmentes idényt kívánok!

Pénzügyőr Sportegyesület – Atomerőmű KSE Bonyhád 81-97 (11-24, 25-19, 18-35, 27-19)

Pénzügyőr: Horváth B. 30/12, Szálas 23/6, Kiss L. T. 7, Kovács M. 7, Fekete J. 6, Mihalics 5/3, Dobos V. 2, Szekeres Á. 1, Koflanovics -, Baranyi -, Demjén -.

Bonyhád: Pupp 21 (+10 gólpassz), Kalmár V. 14/3, Dorogi 13/3, Gulyás 12, Tömösváry 12/6, Pajor 8/6, Verasztó 6, Baki S. 5, Heimann G. 4, Somogyfoki Sz. 2, Renkecz -, Sebestyén T. -.

A kuparendszerű párharc végeredménye: 173-155 a Bonyhádnak.


A 7. helyért

A Békés zárt győzelemmel, de a Vásárhely végzett előrébb

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Főleg az első félidőben extrán dobott ellenfelünk, hétből hét triplát ritkán dob egy csapat. A szünet után okosabban játszottunk, a fordításra is volt esélyünk, de ötből egyszer egy szezonban ki lehet kapni a Békéstől, nem rossz csapat. Győzelemmel felérő vereséget értünk el, így hetedik helyen végeztünk a tabellán. Érdekes és fura bajnokság volt ez, rengeteg problémával kellett megküzdeni az egyesületeknek. Nehéz hónapok vannak mögöttünk, nagyon hiányzik Elek Bandi a mindennapokból! Óriási öröm, hogy öten kezükbe vették a vásárhelyi kosárlabdát és újult erővel vetik bele magukat a munkába, sokszor éjjelekbe nyúlóan is, nagyon hálásak vagyunk nekik! Öröm volt ismét nézők előtt játszani, a következő szezonra egy szerethető, fiatal társaságot ígérek, akik fel fogják szántani a parkettát Vásárhelyen!

Balog Vilmos, a Békés edzője: Tudtuk, hogy nehéz győzelem lesz itt Vásárhelyen, de azért jöttünk ide, hogy nyerjünk. Bár szerettük volna ledolgozni a hátrányunkat, a különbség lényegtelen volt, hisz a legfontosabb, hogy a számunkra jó szezont – fiatal, most építkező csapatról van szó – győzelemmel tudtuk zárni. Gratulálok a csapatomnak az egész éves teljesítményhez, és gratulálok a Vásárhelynek a hetedik helyhez!

Vásárhelyi Kosársuli – Békési SzSK 75-80 (21-20, 19-32, 20-14, 15-14)

Vásárhely: Bálint E. 21/3, Varga Z. 15/3, Acsimovics 12, Rostás 10, Varga Á. 9/3, Pavlovic 8, Kozma P. -, Bodócsi -, Megyesi -.

Békés: Krisztics 26/12, Hargitai 22/3 (+14 lepattanó), Széphelyi 12/3, Cvijin 9/3, Olic 6/6, Karsai Cs. 3/3, Frikker 2.

A kuparendszerű párharc végeredménye: 173-170 a Vásárhelynek.


Zöld-csoport, play-out

A 11. helyért

A SMAFC bennmaradt a B-csoportban

Meszlényi Róbert, a SMAFC edzője: Sikerült azt elérnünk, amit kitűztünk magunknak! A csapat a tizenegyedik helyet megszerezte, bent maradt a B-csoportban. Nagyon nehéz szezonon vagyunk túl, igazából itt a SMAFC hajója többször léket kapott, leszakadtak a vitorláink és az utolsó mérkőzésen már csak a hullámok vitték ki a hajónkat. De a mi hajónkat kivitte! Örülök a győzelemnek!

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Érzelmes és szerintem nem túl magas színvonalú mérkőzés volt! Természetesen gratulálok a soproni csapatnak, meg itt megragadom az alkalmat, hogy mind a két csapatnak sokkal stabilabb hátteret kívánjak a következő időszakokra! Mi, úgy érzem, hogy papír szerint kiestünk, de egy tizennégy csapatos bajnokságban elvileg tizenkettedikek lettünk, hiszen nem indult csak tizenhárom csapat, és egy csapatot megelőztünk. A szabály furcsasága miatt elvileg kiestünk, de én nem érzem kiesőnek magunkat. Nagyon szeretnénk jövőre is ebben az osztályban indulni, és úgy tűnik, hogy nagy esélyünk van, hogy most már végre normális háttérrel! Szeretnénk megmutatni, hogy ennél azért többet tudunk a kosárlabdáról! Ugyanezt kívánom az ellenfelünknek is!

SMAFC – EKE Eger KOK 63-53 (20-17, 17-15, 9-12, 17-9)

SMAFC: Kovács B. 19 (+13 lepattanó), Czukor 14, Papp B. 9, Bakk 8, Simon B. 7/3, Hencz 4, Heiszenberger 2, Németh M. -.

Eger: Papp B. 14/3, Máté B. 8/3, Szicsák 7/3, Klepej 7/3, Steier K. 5, Pomázi 5/3, Illés B. 4, Szabó M. 3/3, Mondi -, Csomor -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a SMAFC-nak.

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
kgaborbakibaCosmoMAFCdrukker Recent comment authors
kgabor
Olvasó

Ahhoz képest, hogy Faragó szerint csak a Vasas veheti fel a versenyt a Nyíregyházával és az volt az előrehozott döntő, lehet, hogy a 3. hely sem lesz meg végül? o.O

bakiba
Olvasó

A MAFC-Vasas meccsen olyan játékvezetést láthattunk, amit én az elmúlt 30 év alatt soha. Pedig azért láttam már furcsaságokat. Pozsonyi és Balogh olyan vállalhatatlanul fújt, hogy nincsenek szavak rá. Mindkét csapat minden sípszó után várta, hogy vajon mit is fújtak. Megálltak, tanácskoztak, majd ítéltek valamit. Folyamatosan felülbírálták a korábbi döntéseiket. A nagy szerencse, hogy nem orvosként ilyen szerencsétlenek, mert akkor emberéletek lennének veszélyben. Szóval még hálásak is lehetünk. Rémes volt. Ha valaki a munkahelyén így végzi a munkáját, azt elküldik. De gondolom a szövetség majd elfordítja a fejét. Pozsonyi méreteivel nem szabadna játékvezetőnek engedni. Nem tehet róla, de akkor inkább… Olvass tovább »

Cosmo
Olvasó

A BKG-Sharks második meccs Szerda, 19:30-kor kerül megrendezésre a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban.

A meccs nyíltkapus. Védettségi igazolvánnyal a belépés lehetséges. 18 év alatt igazolvánnyal rendelkező kísérő szükséges.
Online az alábbi linken is követhető majd: https://youtu.be/tq9kGHIgxjw

MAFCdrukker
Olvasó

Aki ott volt, egyhamar nem felejti el a bronzcsata 1. meccsét. Tét nélkülinek indult, de a végére óriási csata lett belőle, remek hangulattal, a végjáték meg egészen hihetetlen…
Összefoglaló: https://www.facebook.com/313742598379/posts/10158540245773380/
Az utolsó 9 másodperc felvétele:
https://fb.watch/5xPzj2ZrDk/

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés