Connect with us
Hirdetés

B-csoport

B-csoport: Az élen minden változatlan

Nyert a Veszprém és az üldözők is a másodosztály legutóbbi fordulójában.:

:

A 15. forduló találkozóival, illetve egy pótolt meccsel folytatódott a B-csoport a legutóbbi héten.

A felsőházban továbbra is hibátlan az éllovas Veszprém, amely ezúttal a Bonyhádot győzte le. Az MTK csak megközelíteni tudta a MAFC-ot, az OSE negyvenet vert a Nagykőrösre, és a szintén dobogóért csatázó BKG is magabiztos sikert könyvelhetett el a Békés vendégeként. A Nyíregyháza a Honvéd, a Vasas a Budafok otthonában nyert, a Pécs pedig a MEAFC-ot győzte le magabiztosan.

A Zöld-csoportban 200 pontos meccsen verte a Győr a DEAC-ot, majd a Bajától éppen a győriek kaptak 100 felett – utóbbi találkozónak vereség lett a vége. A Vásárhely a Tiszaújváros legyőzésével őrzi vezető pozícióját, a Pápa a KTE II. vendégeként nyert, az Óbuda pedig az Újpest otthonát vette be. Hosszabbításban verte az Alba II. az Egert, és a DEAC fiataljai is nyertek a SMAFC ellen.

NB I/B, 15. forduló

Piros-csoport

A Bonyhád most nem volt egy súlycsoportban a Veszprémmel

Egyetlen helyen változott az NB I/B Piros-csoportot makulátlan mérleggel vezető veszprémiek megszokott kezdőötöse: a térdével bajlódó Völgyi Marcell helyett Balázs Bodó várhatta izgatottan a feldobást. A hazaiak nyomban belelkesedtek (…és ritmusra leltek), a vendégek hét–nullánál hiába kértek időt, csak három és fél perc elteltével „kaparták össze” az első kosarukat (10-3). Az üzemi hőmérsékletet gyorsan felvett helyi kedvencek próbáltak a szurkolóik kedvében járni, a legjobb megoldásokat keresték, akkortájt főként Szabó Péter volt elemében, a pompás passzokkal szolgált karmesternek oroszlánrésze volt abban, hogy a listavezető állva hagyta az ellenfelét (18-8). Az egyetemistákat eztán sem lehetett feltartóztatni, noha a védekezésük veszített a feszességéből, – a kintről szenzációsan „szórt” – Körtélyesi Gergelyék a játék valamennyi szegmensében felülmúlták őket (25-13). Már a nyitó etapban kiütközött a felek közötti tudásbeli eltérés, az éllovas ellentmondást nem tűrően erőltette rá az akaratát a szárnyaszegett vendégekre (33-15) – tudósított a VeszprémKosár.hu.

A bakonyi gála a következő játékrész elején is folytatódott, Körtélyesi harmadik triplája után Szűcs Péter is eredményes volt távolról; miközben a sereghajtó szenvedett, addig a Mérész-tanítványok hovatovább dobógyakorlást tartottak (39-17). A bakonyiak a tizenegyedik percben már negyven pontnál jártak, a mostanában mutatottnál sokkal jobb műsorral rukkoltak elő (43-21). Baki Sándorék később is pontatlanul iparkodtak, más kérdés, hogy olykor-olykor a veszprémi gépezetben is elkezdtek csikorogni a fogaskerekek, igaz, ettől függetlenül osztálykülönbség alakult ki az együttesek között (44-24). A mérkőzés ezen szakaszában lassabban csordogáltak az események, a vetélytárs némiképp összeszedte magát, ám mikor „közeledtek” volna, a büntetőket rontott Hoya-mezesek különösebb erőlködés nélkül nagyobb tempóra váltottak (52-26). A hazaiak ekkor már nem voltak oly’ figyelmesek, mint azt megelőzően: labdákat adtak el és a „festék” környékén mind nagyobb területet adtak át a másik oldalnak – akiknél az első félidőben kiváltképp Pupp Bence pattogtatott a képességeinek megfelelően (56-33).

A Tolna megyeiek a nagyszünet után valamelyest összeszedték magukat, húszon belülre jöttek, a vendéglátók mintha rövid időre az öltözőben maradtak volna (59-40). Néhány percnek el kellett telni ahhoz, hogy Kovács Ádámék átbillenjenek a holtponton, aztán újra kezdték megvalósítani az elképzeléseiket (67-40). Az esélyesebb veszprémiek természetesen kontrollálták az eseményeket, jóllehet az ellen keményebb és harcosabb stílusra váltott (69-47). Az eredmény tudatában nyilvánvalóvá vált, hogy a csatát fölényesen uralt Nebojsa Pavlovicék már nem törik úgy magukat, ennek számlájára írhattuk, hogy miközben tartották a megnyugtató előnyüket, itt is, ott is potyogtak a „gólok”. Körtélyesi sokadik hármasának volt betudható, hogy a soraikat időről-időre rendezett hazaiak hetvenöt–negyvenkilencre megléptek; a záró felvonás is a huszonnégy pontos vezetésükről indult (77-53).

Egy szó, mint száz: a mezőnybeli dobószázalékát jócskán leredukált veszprémiek ezt a negyedet ellazsálták, még úgy is, hogy az elején higgadtnak és pontosnak tűntek (81-55). A sportszerű bajnokin korábban fejet hajtott, lőtávolon kívül „futott” Tömösváry Mátéék helyrerázódtak, kihasználták a magassági fölényüket, illetve azt, hogy a veszprémiek hátsó alakzata már nem volt az igazi (87-64). A kevés energiával viaskodott hazaiak körülményesen szőtték a támadásaikat, a lepattanó-csatában is mind „hátrébb szorultak”, a differencia pedig annak ellenére csökkent húsz pont alá, hogy Madár András hármasai elkezdtek a gyűrűbe hullani (89-73). A kilencvenhét–hetvenötről indult véghajrában csak egy kérdés maradt hátra, hogy a listavezető vajon eljut száz pontig, amire az elszánt Madár adta meg a választ. Persze az – összesen tizennégy triplával és ugyanennyi eladott labdával jelentkezett – övéi a sikeres büntetői nélkül is megőrizték volna a szezonbeli veretlenségüket. De hát, minden jó, ha vége jó…

Mérész Csaba, a Veszprém edzője: Örülök a győzelemnek, s annak is, hogy valamennyi sportolómnak szerepet biztosíthattam. A következő napokban szeretnénk a védelmünket stabilabbá tenni. Nem vitás, a folytatásban még összeszedettebbnek, magabiztosabbnak és koncentráltabbnak kell lennünk.

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: A veszprémiek az első negyedben remekül dobtak, a könnyű kosaraikkal komoly előnyt harcoltak ki, ami meghatározta a találkozó további alakulását. Idővel agresszívabb lett a védekezésünk és elfogadhatóbban játszottunk. Az ellenfelünknek gratulálok és sok sikert kívánok nekik a felsőházi play-offban.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 100-82 (36-17, 20-16, 21-20, 23-29)

Veszprém: Madár A. 22/12, Körtélyesi 17/15, Szabó P. 15/6, Kovács Á. 11, Pavlovic 11, Balázs B. 8/6, Helmeczi 5, Lógár 4, Szűcs 3/3, Kerkai 2, Schmitz 2.

Bonyhád: Pupp 16, Somogyfoki P. 14/6, Tömösváry 13/6, Somogyfoki Sz. 12, Buday-Sántha 9/3, Nagy B. 7/3, Csobán 5/3, Baki S. 4, Kis M. 2.


Csak megszorongatni tudta a MAFC-ot az MTK

Az első félidőben az MTK-honlap szerkesztője is alig akart hinni a szemének – derült ki a tudósításból –, olyan precízen, fegyelmezetten és hatékonyan játszott az együttes. A vendégek egyszerűen képtelenek voltak kintről betalálni, a hazaiak pedig nagyszerűen megoldották a MAFC szigorú védekezése ellen is a játékot. Az első negyedet 20-17-re, a másodikat 15-11-re az MTK Törökbálint nyerte, így a félidőben 35-28 volt az állás. Az egyetlen aggályt Dobos Márk és Nagy Szabolcs faultproblémája jelentette (végül mindketten idő előtt ki is pontozódtak).

Idegenben nyert a MAFC. Fotó: mtkbasket.com

A harmadik játékrészben egy ötperces hullámvölgybe került az MTK, ráadásul ekkor néhány ítélet is övön aluli ütésként talált, így 37-30 után egy 5-18-as szakasz következett (42-48). Tartani lehetett attól, hogy meglép a MAFC, de Bihari Máté majd a végül 17 pontot termelő Vámos László kosaraival sikerült elállítani a vérzést, sőt Bognár Mátyás büntetőivel kiegyenlítettek. Utána egy kapott kosár utáni labdaeladást követő gyors dupla következtében végül mégis 4 pontos vendégelőnnyel zárult a negyed (48-52).

A záró etapban többször is meg-meglépetek a vendégek, de mindig visszajött az MTK, és 55-61-nél több lehetősége is volt – kihasználatlanul. De az utolsó pillanatig egyenrangú ellenfele volt az együttes a bajnokság egyik favoritjának, így a vereség ellenére elismerés és gratuláció illeti meg az, amely igazi csapatként működött.

Bódi Ferenc, az MTK edzője: Büszke vagyok a csapatomra, mert egy kiváló mérkőzést játszottunk. Elbírtuk a nyomást, és nüanszok dönthettek volna a mérkőzés kimeneteléről. Semmi szüksége nincs a megkülönböztetett bánásmódra a komolyabb ambíciókkal rendelkező csapatoknak…

MTK Törökbálint – MAFC 64-72 (20-17, 15-11, 13-24, 16-20)

MTK: Vámos 17/6, Jakab P. 10/3, Horváth B. 9/3, Dobos M. 9/3, Bihari M. 8, Bognár M. 6/3, Berneczei 5, Nagy Sz. -.

MAFC: Eric 18, Garamvölgyi 15, Katona B. 11/3, Csapai 10/3, Lakits 7, Lakosa Zs. 7/3, Nagy K. 2, Bordács 2, Misek -, Polgárdy -.


Budafok – Vasas Akadémia 60-62 (21-18, 11-17, 16-15, 12-12)

Budafok: Lados 17/3, Puszta D. 11/3, Horváth M. 10, Tursics 9/6, Fehér Cs. 6, Varga D. 6, Tóth Sz. 1, Siklós -, Kiss M. -, Mészáros -.

Vasas: Sólyom B. 21/12, Andrássy 12/3, Boros 8, Kovács B. 6, Katona R. 5/3, Kelenföldi 5/3, Moravcsik 3, Kozma 2, Horváth H. -, Barócsi -, Steier B. -.


A Nagykőrösön átlépett az OSE

Az első percektől kezdve látszott, hogy nem szeretné az OSE a véletlenre bízni a mérkőzés kimenetelét. Látható volt, hogy a védekezést tekinti a csapat a mérkőzés kulcsának, mert az első negyedben az ellenfél többnyire bravúrkosarakból gyűjtögette pontjait. A hazaiak támadásai ekkor egyrészt a jó védekezésből indított gyorsindításokról, vagy tudatosan megjátszott játékok végén jó befejezésekről szóltak. Előnyük szépen épült a negyed végére 8 pontosra – írja az OSELions.hu.

A második negyedben aztán még nagyobb sebességre kapcsolva 18 pontosra is duzzasztották az előnyt, elsősorban kiváló hárompontos kísérletekkel. A hazaiak edzője folyamatosan forgatta a csapatot, amiből egy kisebb visszaesés következett a negyed végére, leginkább az ebben az időszakban pontatlanabb befejezéseknek köszönhetően. A szünetre így is 12 pontos előnnyel vonult az OSE, bár koncentráltabb támadójátékkal ez a különbség sokkal nagyobb is lehetett volna.

A harmadik negyedben is hullámzó volt a csapat teljesítménye, a különbség váltakozva a 20 és a 10 pont közelében mozgott, végül a negyed végére 16 pontos különbség alakult ki. Ebben az etapban kicsivel több olyan helyzet alakult ki, amelyből elkerülhető kosarakat szerzett a Nagykőrös.

Nem okozott gondot a Nagykőrös az Oroszlánynak. Fotó: oselions.hu

Az utolsó negyedben már látszott, hogy a nagy nyomás folyományaként a Nagykőrös elkészült erejével is. A hazai csapat egy végső rohammal, alkalmanként szemet gyönyörködtető támadójátékkal és kifogástalan védekezéssel extra negyedet produkált, azt 33-9-re nyerve, ami a különbséget 40 pontosra duzzasztotta. Mindenki a pályára került a végére, de a különbséget így is sikerült folyamatosan növelni.

Sebastjan Krasovec, az OSE edzője: Ahogyan számítottunk rá, a támadásainkban kissé akadozott a gépezet, azonban nagyon jó védekezést produkáltunk a mérkőzésen, szóval gratulálok a Srácoknak! Túl sok energiát fektettünk a védekezésbe, így a támadásaink már nem voltak olyan hatékonyak, mint ahogy azt szerettük volna. Az utolsó negyedben aztán sikerült a pontszerzésben is feljavulnunk és ezzel egy nagyobb különbséget kialakítani a végére.

OSE Lions – Nagykőrösi Sólymok KE 93-53 (21-13, 18-14, 21-17, 33-9)

OSE: Mohácsi 18/6, Illés M. 15/6, Sömenek 14/3, Abell 13/6, Zsíros P. 8/6, Hegedűs 8/6, Nshimba 6, Kiss K. 5/3, Burai 3/3, Anda 3, Karanfilovski -, Balla -.

Nagykőrös: Molnár M. 13/9, Viqueira 9/3, Lakosa Á. 7/3, Mácsai 6/3, Candido 5/3, Fehér P. 4, Jókai 4, Andó 2, Kövecs M. 2, Szablics 1, Tóth M. -, Fehér Á. -.


OMNIA Pub & Food Békés – BKG-Príma SE 69-90 (20-27, 16-19, 13-21, 20-23)

Békés: Krsztics 25/15, Koma D. 25/3, Balog 9/3, Farkas G. 5/3, Kertész 4, Nagy Ba. 1, Bánszki -, Plavecz -, Gruda -, Karsai -.

BKG: Nagy Bo. 22/12, Nagy Be. 15/9, Berger 14, Kovács S. 12/6, Halász 6, Tanács A. 6, Dévényi 5/3, Czakó 4, Püspök 4, Ben-Kane 2, Reizer -, Szeleczki -.


Budapesti Honvéd SE – Nyíregyháza Blue Sharks 72-85 (21-16, 16-17, 22-28, 13-24)

Honvéd: Horváth Á. 24/12, Szalay 11, Valerio 11/3, Stefán D. 10, Kopácsi 8/3, Bea B. 4, Pintér D. 2, Kováts 2, Rozs -, Fülöp L. -, Debreceni -.

Nyíregyháza: Harmon 24/12, Fazekas 19/12, Bazsó 12/6, Czura 11/9, Tóth G. 10, Bus 7/3, Czinger 2, Sitku M. -, Oláh Z. -, Mokánszki -.


PVSK-Kronosz Kiadó – MEAFC-Miskolc 92-63 (23-12, 32-13, 20-19, 17-19)

PVSK: Demeter A. 25/3, Bíró L. 19/3, Olasz Á. 16, Dragasevic 15/3, Popgyákunik 10/3, Berkics 5/3, Fülöp Zs. 2, Erdei -, Carev -, Benke K. -, Riskó -.

MEAFC: Takács D. 15/9, Béres D. 14, Homoki 10, Tóth B. 9, Lippai 6, Szanyi 5/3, Kopasz M. 2, Galló 2, Orliczki Márton -, Orliczki Mátyás -, Orosz B. -.

H Csapat M Gy V Dp Kp Relatív pont
1. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 15 15 0 1404 1117 1,000
2. MAFC 15 14 1 1390 1092 0,967
3. OSE Lions 15 13 2 1313 1024 0,933
4. BKG-Príma SE 15 12 3 1290 1080 0,900
5. Nyíregyháza Blue Sharks 15 9 6 1217 1097 0,800
6. Budapesti Honvéd SE 15 9 6 1130 1095 0,800
7. Vasas Akadémia 15 8 7 1134 1131 0,767
8. Budafok 15 5 10 1192 1224 0,667
9. MTK Törökbálint 15 5 10 1039 1125 0,667
10. MEAFC-Miskolc 15 4 11 1090 1179 0,633
11. Nagykőrösi Sólymok KE 15 4 11 1079 1328 0,633
12. PVSK-Kronosz Kiadó 15 3 12 1078 1284 0,600
13. OMNIA Pub & Food Békés 15 2 13 1124 1387 0,567
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 15 2 13 995 1312 0,567

Zöld-csoport

14. fordulóból pótolták:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – DEAC U23 103-97 (22-13, 32-22, 21-35, 28-27)

Győr: Rátvay T. 23/6, Domsitz 19, Rátvay B. 18, Geiger 18/6, Csaba Gy. 12, Földesi 8, Nagy T. 3/3, Gáll 2, Horváth G. -.

DEAC: Tóth B. 30/12, Omenaka 25, Kozák M. 25, Neuwirth 5/3, Gáspár M. 5/3, Kozák B. 3/3, Szekeres 2, Asszú 2, Csomor -, Sólyom B. -.


Újpest-MT – Óbudai Kaszások 72-75 (15-23, 20-13, 23-19, 14-20)

Újpest: Durasevic 21, Franczva 16, Surmann G. 12/3, Nagy R. 7/3, Surmann P. 7, Széphelyi 6/6, Pollák 3/3, Bocsárdi -, Vida -, Nyikos -.

Óbuda: Ondima 15/3, Molnár L. 15, Takács A. 14/3, Bencsik 12, Meleg K. 9, Reiter B. 8/6, Van Der Meer 2, Farkas S. -, Pintér B. -.


Bajai Bácska FKE – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 111-79 (29-23, 22-21, 31-16, 29-19)

Baja: Nagy D. 23/6, Jakab P. 21, Vukicevic 18, Kovács B. 11/9, Pálkerti 9/3, Pongó 9, Kővágó-Laska 8, Goldring 6, Ágfalvi 3, Kollár 3/3, Weidinger -, Forgács -.

Győr: Gáll 16/12, Domsitz 16, Horváth G. 14/6, Földesi 8, Rátvay T. 7/3, Rátvay B. 6, Csaba Gy. 4, Nagy T. 3/3, Varga R. 3/3, Geiger 2, Varga Z. -.


KTE-Duna Aszfalt II. – Concordia Motax KC Pápa 77-81 (24-24, 19-20, 15-15, 19-22)

KTE: Kucsera 26/6, Vukcevic 22/9, Molnár D. 15/6, Lukács D. 5/3, Plézer 5/3, Fülöp B. 4, Popa -.

Pápa: Sonyák 19/3, Márton L. 15/15, Márton Á. 14, Cook 14, Keller V. 7, Horváth A. 6/6, Kasza K. 3/3, Grebenár 2, Kocsis 1, Bakos -.


Vásárhelyi Kosársuli – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 104-87 (28-18, 23-19, 28-32, 25-18)

Vásárhely: Vas P. 23/9, Molnár B. 18/3, Pavlovic 11, Bálint E. 10, Rostás I. 8, Perák 8, Varga Z. 7/3, Béres N. 6, Kelemen B. 5/3, Kovács J. 5/3, Börcsök 3, Czégel -.

Tiszaújváros: Kiss B. 21/3, Hill 21/3, Pongrácz 19/15, Gáspár B. 7, Jónás B. 6, Kovács Z. 4, Dorvekinger 2, Molnár B. 2, Szabó N. 2, Szilasi 2, Szabó D. 1.


Alba Fehérvár II. – EKE Eger KOK 89-83, h.u. (21-23, 18-11, 23-15, 13-26, 14-8)

Alba: Polster 22/12, Lukács N. 19/9, Kass 16/3, Seyi 11, Góbi M. 7/6, Kuttor 7, Papp I. 3, Takács E. 3/3, Lévi 1, Molnár M. -.

Eger: Mészáros 28/18, Varga I. 18, Máté B. 13/3, Ungi 10/6, Steier K. 7, Kiss B. 4, Megyes 3/3, Papp B. -, Szabó G. -, Pomázi -.


DEAC U23 – SMAFC 77-75 (24-12, 24-17, 11-26, 18-20)

DEAC: Tóth B. 21/6, Csomor 17/12, Asszú 11/6, Kozák M. 11/3, Gáspár M. 9/3, Omenaka 6, Kozák B. 2, Szekeres -, Balázsi -, Fábián S. -, Nemes -.

SMAFC: Füzi 38/18, Kovács B. 11, Karsai 11, Soós 8/3, Szegedi 5/3, Demcsik 2, Tukovits -.

H Csapat M Gy V Dp Kp Relatív pont
1. Vásárhelyi Kosársuli 14 11 3 1214 1065 0,893
2. Bajai Bácska FKE 14 10 4 1200 972 0,857
3. Óbudai Kaszások 14 10 4 1062 994 0,857
4. EKE Eger KOK 14 8 6 1086 1085 0,786
5. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 14 8 6 1207 1234 0,786
6. Salgótarjáni KSE 13 7 6 1176 1123 0,769
7. Concordia Motax KC Pápa 14 7 7 1028 960 0,750
8. DEAC U23 14 6 8 1196 1205 0,714
9. Alba Fehérvár II. 14 6 8 1009 1069 0,714
10. Újpest-MT 13 5 8 982 1046 0,692
11. KTE-Duna Aszfalt II. 14 5 9 992 1056 0,679
12. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 14 4 10 1103 1221 0,643
13. SMAFC 14 3 11 948 1173 0,607

Kiemelt kép: oselions.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés