Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Honvéd nyerte a hétvége rangadóját

Hét ponttal volt jobb a Jászberénynél a B-csoportban.:

:

A másodosztályban ismét teljes fordulót rendeztek az elmúlt héten.

A Piros-csoportban a PVSK-CARGATE – Vasas találkozó zárta le a nyolcadik fordulót: a vendégek magabiztos győzelmet arattak. A kilencedik kört a Vasas nyitotta, de ezúttal vereség lett a vége: a MAFC nyerte a fővárosiak csatáját. A Pápa is győztesen távozott a Baja otthonából, az NKA az Óbudát, a Salgótarján a PVSK-t, a Nagykőrös pedig a TF-et győzte le. Két rangadó is maradt vasárnapra: a Honvéd a Jászberény legyőzésével erősítette meg első helyét a tabellán, míg a BKG a második pozícióját őrizte meg a Veszprém legyőzésével.

Az ötödik fordulóból pótolták a vendég sikerrel véget ért ELITE–Bonyhád találkozót a Zöld-csoportban. A kilencedik forduló első meccse KTE U23-győzelmet hozott a SMAFC ellen. A Győr a DEAC U23-at, a Cegléd a Bonyhádot, a MEAFC a Tiszaújvárost verte meg odahaza, míg a Békésnek idegenben jött össze a győzelem a Vásárhely ellen. A Dunaharaszti az ELITE-et is legyőzte, míg az Újpest a Pénzügyőr vendégeként izzadt meg a sikerért.

A Hepp Kupa harmadik fordulója hét mérkőzéssel folytatódott: a Veszprém a Győrt búcsúztatta, a Honvéd a Monor ellen jutott tovább, a Dunaharaszti az Óbudát, a Salgótarján pedig a DEAC U23-at győzte le. A Cegléd a kupában szenvedte el szezonbeli első vereségét, a Nagykőrös ejtette ki a sorozatból, míg a Pápa a SMAFC-nak parancsolt megálljt. A Honvéd Ludovika is ott lesz a következő körben a Pénzügyőr legyőzésével.

NB I/B

Piros-csoport

8. forduló

Lesimázta a Vasas a PVSK-t

Andrija Csirics, a PVSK edzője: Nem szégyen a Vasas Akadémiától kikapni, egy remek együttes, viszont ebben a formában az. Nem voltunk elég agresszívek a védekezésben, ebből fakadóan a támadás sem működött. Nem egyéni problémák voltak a mai mérkőzésen, hanem a csapategység hiányzott. Megyünk tovább, a következő mérkőzés a Salgótarján ellen lesz, teljes koncentrációval és erőbedobással kell pályára lépnünk.

Evangelosz Ziagkosz, a Vasas edzője: Tudtuk, hogy egy nagyon jó kosárlabdát játszó csapat ellen fogunk harcolni ma, éppen ezért így is készültünk. Nagy energiát fordítottunk a védekezésre. Komoly és koncentrált játékot mutattunk be ma este. Gratulálok a csapatomnak, mindenki tartotta magát a tervhez. Sok sikert kívánok a pécsi csapatnak a folytatáshoz!

Pécsi VSK-CARGATE – Vasas Akadémia 53-97 (15-24, 14-24, 11-29, 13-20)

PVSK: Armaghani 15/3, Farkas S. D. 11/3, Fülöp Zs. 8, Goldring G. 7, Futó B. 4, Popadic 4, Bor S. 2, Kalmár V. 2, Mándity M. -, Erdei Á. -.

Vasas: Bagó 16, Barócsi 16/9, Medve M. 13/6, Andrássy 9, Boros 9, Farkas A. 9/3, Kelenföldi 8/3, Radics 6, Moravcsik 4/3, Kelemen Á. 4, Kerkai 2, Lakatos 1.


9. forduló

A MAFC elrontotta a Vasas hetét

Evangelosz Ziagkosz, a Vasas edzője: Gratulálok a MAFC csapatának, ez egy nagyon furcsa mérkőzés volt. Ellenfelünk extra dobóformát fogott ki. Tóth Péter ma bámulatosan játszott, hiába voltunk jobbak a játék több elemében, azonban a távoli dobásaikra nem volt válaszunk. Többször védekeztünk jól, azonban ezek végén demoralizáló kosarakat kaptunk. Küzdöttünk a mérkőzés utolsó pillanatáig, de nem tudtuk megfordítani a találkozót.

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez!

Vasas Akadémia – MAFC 79-82 (22-15, 17-27, 20-20, 20-20)

Vasas: Andrássy 18, Radics 14, Bagó 11, Boros 11/3, Medve M. 11/6, Moravcsik 5, Barócsi 4/3, Kerkai 3, Farkas A. 2, Kelemen Á. -.

MAFC: Tóth P. 36/18, Bordács 14/3, Kovács Á. 11/9, Polgárdy 9/9, Lakits 5/3, Pintér D. 5/3, Csapai 2, Pfandler -, Biber -.


Száz fölé jutott a Pápa a Baja vendégeként

Hosszú István, a Baja edzője: Nem sikerült az első győzelem, pedig nagyon reménykedtünk benne. Sajnos magasember nélkül kellett játszanunk a Pápa ellen, és center poszton gyengék voltunk. A nagyszünet után egy kicsit elment az ellenfél. Ugyan a záró negyedben próbálkoztunk, de ez nem volt elég a mérkőzés megnyeréséhez. Csak szűkíteni tudtuk a különbséget, a győzelem továbbra is várat magára. Gratulálok a Pápának!

Kálmán László, a Pápa edzője: Nagyon nehéz helyzetben van a Baja, az első félidőben megpróbáltak mindent és nagyon jól tartották magukat. Amikor tudtuk a saját játékunkat játszani és könnyű kosarakat szereztünk, akkor nyílt ki az olló. Nagyon örülök, mert az előző mérkőzéseken mindig ott voltunk a győzelem kapujában, és nem sikerült. Minden idegenbeli győzelmet meg kell becsülni!

Bajai Bácska FKE – Conoil Pápa KC 92-103 (28-29, 14-21, 19-33, 31-20)

Baja: Kucsora 35/9, Nagy D. 21/9 (+10 lepattanó), Goldring J. B. 16/9, Szűcs M. 13/3, Délity 5/3, Szatmári 2, Obermann -.

Pápa: Németh A. 20/9, Varga B. P. 19, Sonyák 16/6, Koma 14, Hódi 13/9, Murai 12/3, Horváth A. 5/3, Kocsis T. Z. 2, Erdei M. 2, Németh G. -, Lintner -, Parcsami -.


Sima NKA-győzelem az Óbuda ellen

Ivica Mavrenszki, az NKA edzője: Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! Három negyeden keresztül olyan teljesítményt nyújtottunk, amilyet mindig is szeretnénk. Jó energiával, jó ritmusban játszottunk és remek döntéseket hoztunk. Sok sikert kívánunk a továbbiakban az Óbudának!

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Továbbra is nagyon sok problémával küzdünk, sérülések és betegségek miatt nem tudtunk teljes értékű munkát végezni. A pécsi csapat minden játékelemben felülmúlt bennünket, fizikálisan sem tudtuk velük tartani a lépést. Voltak jobb periódusaink, de nem tudtuk megnehezíteni a hazaiak dolgát. Gratulálok a pécsieknek, és sok sikert kívánok nekik!

NKA Pécs – Óbudai Kaszások KA 97-65 (31-18, 23-10, 28-18, 15-19)

NKA: Rátvay B. 17, Djordjevics 16/6 (+10 lepattanó), Meszlényi 11, Benke K. 11, Bíró L. 11, Kármán 8, Kocsis Z. 6/3, Molnár M. 5/3, Kazy 5/3, Váits 4, Lados 2, Herger 1.

Óbuda: Fekete V. N. 17/12, Czura 15/3, Czirbus 12/6, Boinitzer 11, Ruják B. M. 4, Vígh 3/3, Bencsik 3, Konta -, Batbaatar -, Vas-Teplán -, Kalassai -.


Megtört a jég Salgótarjánban, a PVSK bánta ezt

Király Márió, a Salgótarján edzője: Kivételesen első körben gratulálok a saját csapatunknak, meglátásom szerint a sikert annak köszönhetjük, hogy a meccs végéig volt tartásunk. Elismerés illeti ugyanakkor a pécsi fiatalokat is, akik végig nagyon elszántan harcoltak. Rendkívül hektikus találkozó volt, s elsősorban javuló védekezésünknek köszönhetjük, hogy a sok egyéni hiba ellenére is győzelemnek örülhettünk. Dolgozunk tovább, hisz a hétvégén egy budapesti túra vár ránk.

Andrija Csirics, a PVSK edzője: Gratulálok a salgótarjániaknak, jobbak voltak nálunk a hazaiak. Mi katasztrofálisan játszottunk, valami nem működik a csapatunkban. Ha nem változtatunk a hozzáállásunkon és nem koncentrálunk teljes mértékben a kosárlabdára, akkor készülhetünk a play-outra.

Salgótarjáni KSE – Pécsi VSK-CARGATE 61-59 (14-18, 18-14, 15-12, 14-15)

Salgótarján: Dragasevic 19/3, Molnár D. 10, Takács A. 8, Kuttor 8, Molnár M. 7, Hargitai 4, Karanfilovski 3, Monye M. 2.

PVSK: Farkas S. D. 20/12, Goldring G. 13, Kalmár V. 8, Armaghani 7/3, Bor S. 4/3, Mándity M. 4, Futó B. 3, Popadic -, Erdei Á. -, Hőgye -, Gordán -.


A középső negyedekben robbantott a Nagykőrös

Kovács Sándor, a Nagykőrös edzője: Először is gratulálok a csapatomnak! Nagyon nagy erőket mozgósítottunk, hogy kivegyük a TF kulcsjátékosait, amit úgy gondolom, meg is tudtunk valósítani. Az első játékrészben nem nagyon találtuk a ritmust, rengeteg ziccert hagytunk ki, a büntetőket is rosszul dobtuk, és kilencpontos előnyt adtunk ellenfelünknek. A második játékrészben feljavult a védekezésünk, és viszonylag több könnyű pontot szereztünk. Nem szoktam játékost kiemelni, de most úgy érzem, meg kell tennem. Ember feletti volt, amit ma Lakosa Ákos beleadott védekezésben. Elképesztő munkát végzett, a bajnokság egyik legerősebb játékosát tizenegy ponton tudta tartani. Készülünk a Jászberény elleni hazai mérkőzésre, egy bravúrnak számító győzelemre. A TF csapatának is gratulálok, és további sok sikert kívánok nekik!

Beák Gábor, a TF edzője: Gratulálok a Nagykőrös csapatának! Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. Az elején sikerült minden, majd kicsit összeroskadtunk, kellett védekezést is váltanunk, de az sem tudta megfordítani a mérkőzést. Sajnos szív nélkül nem lehet kosárlabdázni.

Nagykőrösi Sólymok KE – TF-BP 68-54 (10-19, 25-8, 24-16, 9-11)

Nagykőrös: Lakosa Á. 15/6, Timkó 14 (+11 lepattanó), Molnár M. 14/12, Mácsai 9, Mester M. 5/3, Fehér P. J. 3/3, Kakulya 3/3, Molnár B. 3, Tóth M. 2, Jókai -.

TF: Nagy Sz. Sz. 16/6, Tichov 11, Csík Ri. 7/3, Gémes 6/6, Bartos 5/3, Szántó D. 4, Béres B. 3/3, Oroszi 2, Magda D. Cs. -, Korompai -.


A Honvédé a JKSE elleni rangadó

Baksa Szabolcs, a Honvéd edzője: Elképesztően fontos mérkőzés volt ez a számunkra, ebből kifolyólag ez egy nagyon értékes győzelem nekünk. Nem játszottuk igazán jól, a Jászberény védekezésváltása megzavart minket, ettől pedig ritmust veszítettünk, és nem találtunk be kintről. Küzdöttünk végig, s azt gondolom, hogy ez volt a győzelmünk fő oka. Nagyon büszke vagyok a társaságra, hogy ugyan nem játszunk mindig extrán és látványosan, azonban csapatként mindenki hozzárakja a saját részét. Megyünk tovább, sok sikert kívánok a Jászberénynek!

Földi Sándor, a JKSE edzője: Sajnos megtizedelve érkeztünk, de nem megtörve. Próbáltunk mindenáron nyerni, de sajnos ez nem sikerült. Azt gondolom, hogy ez nem csak rajtunk múlott. Van, amiben elégedetlen vagyok a fiaim játékával kapcsolatban és vannak ilyen külső tényezők is. Gratulálok a Honvédnak és sok sikert kívánok nekik a folytatásra!

Budapesti Honvéd SE – Jászberényi KSE 77-70 (18-20, 20-13, 18-19, 21-18)

Honvéd: Markovics 22 (+13 lepattanó), Mijovic 14/9, Tanoh 13, Völgyi 10, Kovács G. S. 6/6, Stefán D. L. 6, Takács D. 6/3, Kopácsi -, Wirth -, Cohill -.

JKSE: Velkey 16/6, Olasz Á. 16, Rosic 15/3, Homoki 8, Meleg K. R. 5/3, Rakic 5, Fekete D. 3/3, Nagy S. 2.


Magabiztos volt a BKG a Veszprém ellen is

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Nagyon sok energiát fordítottunk a védekezésre. Ennek következménye volt a lendületes támadás, és hogy az extra veszprémi támadókat ezúttal sikerült átlaguk alatt tartani.

Martin Blaho, a Veszprém edzője: Gratulálok a BKG-nak a szép győzelemhez! Támadásban nagyon rossz napot fogtunk ki és ez az oka annak, hogy ilyen nagy lett a különbség.

BKG Príma Akadémia – Veszprémi Kosárlabda Kft. 96-68 (24-16, 23-17, 20-24, 29-11)

BKG: Nagy Be. Á. 28/12, Nagy Bo. Á. 21/9 (+10 gólpassz), Buzás 15, N. S. Allen 14 (+11 lepattanó), Lakatos P. 7/3, Zsihla 5, Reizer 2, Szeleczki 2, Halász 2.

Veszprém: Tóth N. 24, Glatz 13/6, Dukic 10/3, Szabó P. 9/6, Horváth Á. 8/6, Madár A. 2, Dancsecs 2.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Budapesti Honvéd SE 9 8 1 17 814 626 0,944
2. BKG Príma Akadémia 9 7 2 16 843 682 0,889
3. Veszprémi Kosárlabda Kft. 9 6 3 15 846 777 0,833
4. Jászberényi KSE 9 6 3 15 790 676 0,833
5. Pécsi VSK-CARGATE 9 5 4 14 694 747 0,778
6. NKA Pécs 9 5 4 14 740 674 0,778
7. TF-BP 9 5 4 14 747 790 0,778
8. Óbudai Kaszások KA 9 4 5 13 725 811 0,722
9. Vasas Akadémia 9 4 5 13 717 669 0,722
10. MAFC 9 4 5 13 736 753 0,722
11. Nagykőrösi Sólymok KE 9 4 5 13 723 718 0,722
12. Conoil Pápa KC 9 3 6 12 754 788 0,667
13. Salgótarjáni KSE 9 2 7 11 592 759 0,611
14. Bajai Bácska FKE 9 0 9 9 721 972 0,500

Zöld-csoport

9. forduló

Két negyedben verte meg a SMAFC-ot a KTE, de akkor nagyon

Sztojan Ivkovics, a KTE edzője: Úgy érzem, hogy a fiúk hétről hétre fejlődnek. Januárban egy új fejezetet nyitunk, addig biztosítjuk a bennmaradást, illetve az U20-nál, hogy elkerüljük az utolsó helyet. Utána kezdünk egy új periódust. Most sok mérkőzést játszunk, és kevesebbet edzünk, januártól nagyobb hangsúlyt kap egy fejlődési program. Az addig tapasztalt hibákra fogunk koncentrálni, hogy azokat kijavítsuk. Köszönjük a közönségnek, hogy kilátogattak és szurkoltak nekünk!

Vallejo Rocamora Carlos, a SMAFC edzője: Szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert mindent megtettek a mai mérkőzésen. A Kecskemét kiválóan kosárlabdázott ma, és mi csak huszonöt percig bírtuk tartani velük az iramot. Küzdenünk kell tovább. A KTE-nek sok sikert kívánok!

KTE-Duna Aszfalt U23 – SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 79-58 (19-19, 23-13, 15-16, 22-10)

KTE: Ivkovic 20/6, Kucsera 17/6 (+12 lepattanó), Tóth Barna 11/6, Kiss D. 9, Velkey 7/3, Tóth P. 6, Tóth Balázs 4, Kőházi 3/3, Körmendi 2, Takács E. -.

SMAFC: Kovács B. 19, Füzi 10, Hajnal 9/3, Németh M. 8, Fernandez 6/3, Papp B. 4/3, Nyikos 2, Csátaljay B. -, Szegedi -.


5. forduló

A Bonyhád jutott el százig, meg is verte az ELITE-et

Horváth Balázs, az ELITE edzője: Gratulálok Morgen Frici barátomnak és a Bonyhádnak a győzelemhez! Tudták, mit kell tenni annak érdekében, hogy ezt a mérkőzést megnyerjék. Ha egy sportoló a saját képességeihez és adottságaihoz képest a maximumot nyújtja, akkor csakis büszke lehet magára, mert mindent megtett a sikerért. Az én játékosaim is ezt csinálják hétről hétre, ez a csapatunk maximuma. Sajnos ez győzelmekre nem lesz elég, de a játékosaink előtt le a kalappal, igazi harcosok, büszkék lehetnek magukra!

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Mindkét csapat nagyot küzdött, végig kiélezett mérkőzés volt. A második félidőben többször is sikerült ellépnünk, de az ELITE minden alkalommal visszajött a meccsbe, így nagyon szoros lett a végjáték, ami a törökbálintiakat dicséri. Sok pontot kaptunk, ezzel nem vagyok elégedett, de ettől függetlenül számunkra a legfontosabb, hogy győztünk és teljes erőbedobással azon leszünk, hogy folytassuk ezt a jó szériánkat!

ELITE Basket – Atomerőmű KSE Bonyhád 96-100 (27-27, 26-24, 18-23, 25-26)

ELITE: Tóth A. 26/24, Somogyfoki Sz. G. 18/3, Láncos 13 (+15 lepattanó), Jilling 11/6, Hegedűs A. 8/3, Bodnár 8, Horváth Á. 6/6, Vranek 6/6.

Bonyhád: Pajor 26/15, Szalai 22/12, Frank Á. 21/6 (+10 lepattanó), Orgona G. 15/12, Baki S. 9/3, Arnold B. 4, Csizmadia 2, Heimann G. 1, Tömösváry -.


9. forduló

A végén fordított a Győr

Kertész Dániel, a Győr edzője: Először is szeretnék gratulálni az ellenfélnek! Elképesztő energiát fektetett bele mind a két csapat a mérkőzésbe. Nagyon fizikális, gyors és közönségszórakoztató mérkőzést láthattak a kilátogató nézők. Büszke vagyok a csapatomra, remélem, hogy most már idegenben is lesz lehetőségünk rá, hogy egy hasonló játékkal tudjunk előrukkolni. Nem elég az itthoni jó teljesítmény, idegenben is győzni szeretnénk mindenhol. Köszönjük a nézőknek a szurkolást!

Andjelko Mandics, a DEAC edzője: Gratulálok a Győr csapatának! Egy picivel jobbak voltak, mi kontrolláltuk a dolgokat, de sajnos elszúrtuk a nyolcpontos előnyünket, aminek ez lett a vége. A büntetőarány is érdekes kicsit, kilenc büntetőt hagytunk ki, ami túl sok. Küzdöttünk, próbáltuk, de nem sikerült. Neuwirth korán kiesett, az első irányítónk nem volt itt, az ő hiányát sem sikerült megfelelően megoldani. Összességében nem rossz, megyünk tovább.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – DEAC U23 91-82 (23-20, 18-19, 19-29, 31-14)

Győr: Geiger 26/9, Kámán B. 25, Lógár 16, Horváth Á. 11/3, Gosztola 4, Berneczei 4, Bakon 3/3, Friedl 2, Veingartner -.

DEAC: Kovács Á. B. 36/6, Neuwirth 12/6, Balázsi 11/6, Gáspár M. 7, Fábián Sz. 6, Ságodi 6, Udemezue 4/3, Szívós -, Fekete Cs. -.


A Bonyhád sem tudta megszorongatni a Ceglédet

Tóth Tamás, a Cegléd edzője: Úgy kezdtük ezt a rangadót, ahogy az elvárható egy domináns hazai pályán. Több kiemelkedő egyéni és kollektív csapatteljesítmény született, így nem is volt kérdés a győzelem a jó játékerőt képviselő Bonyhád ellen. A már tizenhárom éve a tolnaiak kispadjáról irányító Morgen Frici barátomat dicséri, hogy egyetlen percre sem adták fel a küzdelmet az övéik, így jó kis meccset vívtunk egymással, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban is! Maradt még négy mérkőzés az alapszakasz első feléből, szeretnénk minél imponálóbb mérleggel a téli szünetre fordulni, ezért dolgozunk keményen minden héten. Gratulálok a játékosaimnak, újabb magabiztos győzelmet arattunk!

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Nem véletlen, hogy a Cegléd az első helyen áll a tabellán, ma is tanúbizonyságot tettek erről. Nagyon nagy energiával játszottak, nagyon komoly gárda a Zöld-csoportos bajnokságot nézve játékerőben. Mi nem tudtunk kellő keménységgel játszani a mérkőzésen, talán azért sem, mert ez volt hat nap alatt a harmadik mérkőzésünk, de hozzáállásban a második félidőben viszonylag megfelelően teljesítettünk, de a mai napon a játék minden elemében jobb volt a Cegléd, gratulálok nekik!

Ceglédi KE – Atomerőmű KSE Bonyhád 92-73 (27-11, 27-24, 23-18, 15-20)

Cegléd: Csaba Gy. 26/3, Tóth Z. 19/9, Herendic 12, Csákvári 10 (+13 lepattanó), Micev 10/6, Szabó N. 7/3, Hajdu 4, Rékasi 2, Kass 2, Pinnyey -, Kozma P. -.

Bonyhád: Szalai 21/15, Frank Á. 13, Pajor 13/6, Arnold B. 9/3, Heimann G. 6/3, Orgona G. 4, Tömösváry 4/3, Baki S. 3, Zsók -, Csizmadia -.


Nagy különbséggel verte a MEAFC a Tiszaújváros

Váczi Péter, a MEAFC edzője: Nagyon kellett már egy ilyen önbizalom növelő győzelem, még ha tudjuk is, hogy volt a Tiszaújvárosban hiányzó, talán a legfontosabb emberük, Drahos Gabi. Ennek ellenére múlt héten Bonyhádon is olyan csapat ellen játszottunk, ahol voltak hiányzók és mégsem tudtunk nyerni. Talán a legfontosabb, hogy az ott elkövetett hibákat sikerült kijavítanunk és másképp játszani bizonyos szituációk ellen. Gratulálok a csapatnak és köszönöm nekik, hogy ilyen jó teljesítményt nyújtottak ma! Természetesen nagyon sok sikert kívánok a Tiszaújvárosnak a továbbiakban!

Siska János, a Tiszaújváros edzője: Gratulálok a hazai csapatnak, Váczi Petinek pedig boldog születésnapot kívánok!

MEAFC-Miskolc – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 84-44 (24-8, 21-13, 25-9, 14-14)

MEAFC: Kozák M. 19/6, Pintér D. 18/12, Tóth B. 16, Szögi 10/6, Ragályi 8/3, Cseh 5, Szicsák 2, Lajsz 2, Csák B. 2, Nyíri 2, Ungi -.

Tiszaújváros: Asszú Ár. 13, Gerőcs 9/3, Szilasi 6/6, Szabó N. 4, Kovács Z. 4, Asszú Ád. 4, Frikker 2, Zmijarevics 2, Drizner -, Molnár B. -.


Egylabdás meccsen, idegenben verte a Vásárhelyt a Békés

Utasi Gábor, a Vásárhely edzője: Nagyon csalódott vagyok. Valószínűleg a csapatban benne maradt a szörnyű tiszaújvárosi végjáték. Fejben nagyot kell javulnunk és fejlődnünk ahhoz, hogy ezeket a meccseket meg tudjuk nyerni. Ha ez összejön, győztesen fogjuk elhagyni a pályát.

Balog Vilmos, a Békés edzője: Tudtuk, hogy nagyon nagy, nehéz mérkőzés vár ránk a szomszédvárban. Végig szoros volt a találkozó, mindkét csapat nagy akarattal, elánnal játszott, és csak az utolsó pillanatban dőltek el a dolgok. Gratulálok a hazai csapatnak is, és természetesen nagyon örülök a mi sikerünknek!

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli – Békési SzSK 79-81 (23-23, 14-15, 13-21, 29-22)

Vásárhely: Varga Z. 19/9, Burko 15/3 (+11 lepattanó), Varga Á. 14/3, Pavlovic 11 (+12 gólpassz), Kovacsevics 8, Borbáth 7/6, Bodócsi 2, Bálint E. 2, Vejinovic 1.

Békés: Balog G. 26/12, Cvijin 13/9 (+12 lepattanó), Krisztics 13/9, Olic 10/6, Acsimovics 9, Vass 6/6, Okoh 4.


Robog tovább a Dunaharaszti is

Dunaharaszti MTK – ELITE Basket 93-89 (17-21, 27-27, 29-20, 20-21)

DMTK: Santiago 27/3, Joó 20, Csabay 13/6, Bocsárdi 12 (+17 lepattanó), Haris 11/9, Fekete B. 5, Debreceni 4, Imolay 1, Tóth G. -.

ELITE: Láncos 32 (+12 lepattanó), Jilling 23/12, Somogyfoki Sz. G. 16, Tóth A. 9/9, Horváth Á. 5/3, Bodnár 4, Vranek -, Lőte -, Veres Zs. B. -, Czeczeli -.


Szoros meccset nyert meg az Újpest

dr. Bagi Melinda, a Pénzügyőr edzője: Köszönjük az Újpestnek a játékot! Úgy gondolom, hogy nagyon brusztos, fizikálisan harcos meccset játszott ma a két csapat. Küzdöttünk, többször sikerült visszakapaszkodnunk, de a végére mentálisan is elfáradtunk sajnos. Sok még az elvégzendő feladat, dolgozunk tovább.

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Mindenekelőtt gratulálok játékosaimnak, nagyon büszke vagyok rájuk! Pont ilyen nehéz mérkőzést vártam, két okból kifolyólag. A Pénzügyőr a régi-új edzőjének, korábbi sikereiknek kovácsa visszatérése után már most megmutatta, hogy nem ugyanaz a csapat, mint ezelőtt. Másrészt pedig tudvalevő volt, hogy akad pár nehézségünk mostanság. De, akik harcba szálltak ma az oldalunkról, azok bebizonyították újfent, hogy remek karakterek, kiválóan reagáltak a múlt heti vereség után, fittyet hányva az ismert körülményeinkre. A taktikát javarészt betartva, egymásért csapatként küzdve arattunk ma rajt-cél győzelmet. A védekezésünk huszonöt percig nagyon rendben volt, aztán meg folyamatosan kezdtünk elfogyni minden téren, ennek tudom be a nyolcvan kapott pontot. Gondjainkat tetézte, hogy az egyetlen és amúgy hasznosan kezdő magasemberünket nyolc perc után elveszítettük. Azonban a remek napot kifogó Antóni, s a meccs végén a csapatot hátára vevő Katona válaszolni tudott mindig, amikor nagyon kellett. Külön köszönetem és tiszteletem Pusztának, aki a három nap ágyból felkelés után, igazi vezérként szállt ma ringbe, s vette ki a részét a sikerből. Ahogy az összes pályára lépő fiatalom is, amely nagy öröm az egyesületünknek. A következő napok mindenképp a rehabé lesznek, hogy aztán a mai dupla győzelemnek érő sikerből erőt merítve folytassuk a munkát. Hajrá Újpest!

Pénzügyőr Sportegyesület – Újpest-MT 80-85 (15-19, 21-23, 18-18, 26-25)

Pénzügyőr: Nemes 21, Kiss L. T. 19 (+11 lepattanó), Szekeres Á. 14/6, Horváth B. 12/6, Steier B. 5/3, Kovács M. 4, Szálas 3/3, Baranyi 2, Koflanovics -.

Újpest: Katona 33/9, Antóni 21/12, Kelemen B. 11/3 (+10 lepattanó), Puszta D. Cs. 5/3, Bea B. 5, Szentirmai 4, Pollák Á. 4, Kékesi 2, Meződi -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Ceglédi KE 9 9 0 18 769 539 1,000
2. Dunaharaszti MTK 9 7 2 16 727 709 0,889
3. Újpest-MT 9 6 3 15 743 675 0,833
4. KTE-Duna Aszfalt U23 9 6 3 15 583 567 0,833
5. DEAC U23 8 5 3 13 629 585 0,812
6. Atomerőmű KSE Bonyhád 9 5 4 14 712 726 0,778
7. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 9 5 4 14 722 730 0,778
8. Békési SzSK 8 4 4 12 550 584 0,750
9. MEAFC-Miskolc 9 4 5 13 671 627 0,722
10. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 9 3 6 12 666 754 0,667
11. Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 9 3 6 12 676 756 0,667
12. SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 9 2 7 11 693 751 0,611
13. Pénzügyőr Sportegyesület 9 2 7 11 622 703 0,611
14. ELITE Basket 9 1 8 10 702 759 0,556

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa

3. forduló, 2021.11.15. és 2021.11.21. közötti mérkőzések

Veszprémi Kosárlabda Kft. – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr 122-63 (30-14, 36-23, 32-10, 24-16)
Monori SE – Budapesti Honvéd SE 54-97 (11-23, 14-27, 16-27, 13-20)
Dunaharaszti MTK – Óbudai Kaszások 73-72 (15-15, 23-16, 12-25, 23-16)
Salgótarjáni KSE – DEAC U23 109-50 (32-8, 27-9, 28-19, 22-14)
Nagykőrösi Sólymok KE – Ceglédi KE 78-56 (19-12, 23-8, 24-17, 12-19)
Conoil Pápa KC – SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 100-90 (23-15, 27-28, 25-19, 25-28)
Honvéd Ludovika – Pénzügyőr Sportegyesület 77-69 (13-16, 23-19, 22-17, 19-17)

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés