Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Ismét a Nyíregyháza az élen a B-csoportban

Nagykőrösön is döntött a fairplay: elmaradt a Tarján elleni bajnoki.:

:

A válogatott miatt szünet van az A-csoportban, de a második vonal csapatainak nincs pihenő – kivéve a járványhelyzet miatt kényszerszünetre kényszerült együtteseknek.

A Piros-csoportban Honvéd–Baja találkozót pótoltak hét közben a második körből, vendég sikerrel. A Veszprém a MEAFC ellen győzött a kilencedik forduló nyitómérkőzésén. A BKG elleni rangadót megnyerve maradt veretlen az ismét listavezető Nyíregyháza, a Baja pedig a TF ellen is két bajnoki pontot szerzett. Nem maradt meccs nélkül a PVSK-Cargate és a Honvéd sem: egymás elleni meccsüket pótolták a harmadik fordulóból – a Honvéd ünnepelhetett győzelmet.

A vírushelyzet miatt még nem tud pályára lépni a Salgótarján – a halasztási kérést a fairplay szellemében elfogadó nagykőrösiek tájékoztatása szerint februárban pótolhatják a bajnokit –, elmaradt az NKA Pécs – MTK, MAFC–PVSK és a Honvéd–Vasas találkozó is.

A Zöld-csoportban majdnem a teljes kilencedik fordulót sikerült lejátszani: nyert a Pápa az igencsak megtizedelt Tiszaújváros ellen, a Győr is megverte a Bonyhádot, amely hét közben a Ceglédtől is kikapott az ötödik fordulóból pótolt mérkőzésén. Az Újpest a Pénzügyőrt, a Vásárhely a SMAFC-ot győzte le odahaza, míg a Békés a DEAC U23 ellen tartotta otthon a pontokat. A Pápa a heti második meccsét is megnyerte: Egerből távozott győztesen a hetedik fordulóból visszamaradt mérkőzésén. Január végén pótolhatják az Eger–Óbuda találkozót, utóbbival lesz teljes a kilencedik kör.

A Hepp Kupa negyedik fordulóját a TF második csapata és a Piros-csoportos BKG csatája nyitotta: az esélyesebb vendégek hozták a kötelezőnek mondható győzelmet, így elsőként jutottak a következő körbe.

NB I/B

Piros-csoport

2. forduló

A Honvéd vendégeként nyert a Baja

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a Baja csapatának, megérdemelte a győzelmet! A harmadik negyedben játszottunk úgy, ahogy szeretnénk, a másik háromban vendégeink szája íze szerint folyt a meccs. Hibát követtem el, mert az általam kitalált védekezés nem működött az első félidőben. Emellett az sem hajtotta a malmunkra a vizet, hogy pocsék triplázást és büntetőzést mutattunk be. Nem voltunk elég élesek egy ennyire kiegyenlített rangadó megnyeréséhez. Tragédia nincs, hosszú a szezon és futószalagon játsszuk a mérkőzéseket.

Cservék Csaba, a Baja edzője: Először is gratulálok a Honvédnak, úgy gondolom, hogy egy nagyon színvonalas és jó mérkőzést tudtunk játszani. Látszott rajtunk, hogy két hetet kihagytunk, amikor nem tudtunk játszani. Úgy gondolom, hogy sikerült a védekezésünket kicsit a régi mederbe visszaterelni. Agresszívan védekeztünk, és bementek a kinti dobások – jobban, mint eddig. Sajnos megint sok ziccert kihagytunk, de ezen próbálunk javítani. Sok sikert kívánok a Honvédnak és a saját csapatomnak is!

Budapesti Honvéd SE – Bajai Bácska FKE 82-88 (17-22, 19-27, 27-17, 19-22)

Honvéd: Tichov 25/18, Tóth B. M. 15/6, Stefán D. L. 11, Tanoh 8, Pintér D. 6, Szatmári Zs. 5, Takács D. 4/3, Kopácsi 4, Kovács D. 2, Bea B. 2, Szentirmai -.

Baja: Goldring G. 20, Vukicevic 16, Jakab P. 15/6, Goldring J. B. 12/12, Nagy D. 10, Pongó 7, Weidinger 5/3, Dr. Ágfalvi 3/3.


9. forduló

A tűz megvolt, de nem tudott nyerni Veszprémben a MEAFC

A feldobást Orgonának sikerült elhoznia, majd az első veszprémi támadást Dukic váltotta pontokra. Gyorsan érkezett a válasz Kozáktól. Ezt követően mindkét csapat egy-egy távolival próbálkozott, de sikertelenül. Madár tört be majd egy középtávolival talált a gyűrűbe. Jól védekeztek a hazaiak, így ismét a kezükben volt a lehetőség, amit Szücs ki is használt. Hibáztak támadásban a vendéglátók, aminek következtében a Miskolc egyenlített. Ezen Dukic triplája változtatott. Hárompontos vezetésnél a Miskolc két büntetőt értékesített, majd egy újabb támadást vitt jól végig. A túloldalon nem érkezett válasz (5. perc, 11-12). Egy rövid pontcsend után ismét a vendégek dobhattak büntetőt. Sándor keze nem remegett meg, mindkétszer a gyűrűben landolt a labda. Futó támadó-lepattanója után küzdött nagyot a palánk alatt, ami ki is fizetődött neki, két ponttal közelebb kerültek az egyenlítéshez. Jól védekeztek a hazaiak, amit követően Madár dobott két sikeres büntetőt. Sipossal szemben szabálytalankodtak, aki egy büntetőt értékesített. A másik palánknál Homoki dobhatott kettőt, mindkettőt jól. Dukictól egy tripla formájában érkezett a válasz. Jól védekeztek és pontosan támadtak a veszprémiek, aminek köszönhetően ötpontos vezetésre tettek szert a negyed vége előtt, ami a hátralévő néhány másodpercben már nem is változott (10. perc, 25-20) – olvasható a VeszprémKosár.hu tudósításában.

A második játékrész első támadását a vendégek vezethették. Montai eredményesen tört be, amire Birkás triplája volt a válasz. Jó védekezést mutattak be a hazaiak, majd ismét Birkás szállította a pontokat, ezúttal betörésből. Erre ezúttal nem érkezett válasz. A Veszprém is hibázott támadásban, amit a Miskolc meg is bosszult, a támadóideje utolsó másodpercében talált a gyűrűbe. Szabó triplázott a túloldalon, majd szedett le egy lepattanót. Ezt Orgona hálálta meg egy palánkalattival. Kozák tartotta a lelket csapatában egy középtávolival. Dukic szerzett egy támadó-lepattanót, majd dobta be a labdát (15. perc, 40-31). Jól védekezett a Veszprém, majd Madár passzolt Orgonának, aki nem hagyta ki a ziccert. A másik palánknál Homoki dobott be egyet a két neki megítélt büntetőből. Ezt Madár nem hagyta annyiban és sikeresen tüzelt a hárompontos vonalon kívülről. Ismét jól védekezett a Veszprém, ám a támadása ezúttal nem járt sikerrel, és a lepattanó sem a hazaiaké lett, amit ki is használt az ellenfelük. Madár tört be ismét, majd egy középtávolival növelte az előnyüket. Gyorsan érkezett a következő találat Orliczkitől, aki ellen technikait fújtak a következő támadásuknál. Habár Madár a büntetőt nem dobta be, de akcióból újabb duplát szerzett. Futó vétett személyi hibát, ami az ötödik csapathibájuk is volt egyben, így ellenfelük büntetőzhetett. Egyet tudott bedobni. Dukic passzát szerezték meg a túloldalon, majd vittek végig egy gyors támadást. A félidő előtt még Futó dobott két büntetőt, sikertelenül, így ez nem változtatott az eredményen, és hatpontos hazai vezetéssel vonulhattak a szünetre a felek (20. perc, 49-43).

Csak az utolsó negyedet nem nyerte meg a Veszprém. Fotó: hunbasket.hu

A második félidőt Orgona nyitotta meg, aki nagyot küzdött a palánk alatt. A jó védekezésük után egy Szabó-Sipos-Dukic összjáték következett, amit végül a légiós értékesített. Madár veszítette el a labdát a túloldalon, amiből Orliczki egyedül végigvitte azt a pályán és szerzett egy duplát. Szabó passzából, Dukic álltal érkezett a válasz. A másik térfélen nem született pont. Szabó közelije után az ellenfél edzője, Szollár Gergő időt kért. A megbeszélésről visszatérve ismét a hazaiaké lett a labda, Orgona szerezte meg a lepattanót, aki dobhatott is két büntetőt. Mindkettőt sikerrel. Perceken keresztül nem született pont, amit végül Homoki egy bedobott büntetője tört meg. A pontcsend után felgyorsult a játék, és mindkét csapat sorra szerezte a pontokat. Ebből végül a hazaiak jöttek ki jobban, és az előnyük már tizenkét pont volt (17. perc, 66-54). Birkás próbálkozott egy triplával, sikertelenül. A túloldalon Futó követte el a harmadik személyi hibáját, ami után Homoki mindkét büntetőjét bedobta. Alábbhagyott a figyelme a hazai csapatnak, és ellenfele kilenc pontra zárkózott fel. Ezt Dukic lepattanó utáni közelije növelte. Ezzel be is állította a negyed végi eredményt, ami tizenegy pontos vezetést jelentett (30. perc, 71-60).

Az utolsó játékrészt a Miskolc kezdte, amely faulttal együtt szerzett egy duplát, majd a büntetőt is bedobta. Válaszul egy Madár-Dukic összejáték következett. Gyorsan érkezett egy kettes a másik palánknál is, majd mindkét oldalon kimaradt egy-egy támadás. Kozák kapott reklamálásért egy technikait. Madár be is dobta a büntetőt. A támadás végén Birkás is betalált egy középtávolival. A MEAFC dobhatott büntetőket, amelyek nem mentek be, ám a lepattanót megszerezte, majd abból egy kosarat is. Madár egyedül vitte végig a következő támadást, aminek a végén egy közelit jegyezhetett a neve mellé. Baksa Szabolcs időkérése után Szabó eladta a labdát, majd Kozák dobhatott két büntetőt. Mindkétszer a gyűrűbe juttatta a labdát, amivel a hazaiak előnye már csak hat pont volt (34. perc, 78-72). Dukic hozta vissza a csapatba a tüzet egy triplával, ami után az ellenfél vezetőedzője időt is kért egyből. Az időkérés után Szabó blokkolta Orliczkit, de a helyzetük kimaradt. Lippai szerzett egy palánkalattit, amire Madár betörése volt a válasz. A hazaiak oldalán Dukic védekezett jól, de a próbálkozásukból nem dobtak kosarat. Ellenfelük szintén sikertelen volt. Orliczki szabálytalankodott, aki ezzel elérte az ötödik személyi hibáját, így nem folytathatta a találkozót. Dukic két támadást is blokkolt egymás után, majd Szabó bedobta mind a két büntetőjét. Újabb büntetők következtek, ezúttal Madár volt sikeres. Tíz másodperccel a találkozó vége előtt még két büntetőt dobhatott Montai. Egy talált a gyűrűbe, ezzel beállítva a meccs végi eredményt, ami hazai győzelmet jelentett (40. perc, 91-80).

Baksa Szabolcs, a Veszprém edzője: Úgy látszik, hogy ez egy ilyen szezon. Minden mérkőzésen keményen meg kell küzdenünk a győzelmekért, nincsenek könnyű meccsek. Az egész mérkőzés során kontroll alatt tartottuk a találkozót. Néha visszajött az ellenfél, de ez a csapat fiatalsága, valamint fáradtságának is betudható. A Miskolc ki tudta használni a taktikáját, ami a gyors indításokra épít. Végül megnyertük a találkozót, és ez az, ami számít. Nincs sok időnk, sűrű a programunk, de megteszünk minden tőlünk telhetőt.

Szollár Gergő, a MEAFC edzője: Szeretnék gratulálni a Veszprémnek! Nagyon szépen játszott. Szeretném kiemelni Baksa Szabolcsot, az újdonsült vezetőedzőt, aki nagyon szépen összerakta a csapatát. Sajnos a játékvezetők nem tolerálták az agresszív védekezésünket, és több olyan szituáció volt, amikor befújtak nekünk olyan dolgokat, amiket nem kellett volna. Örülök, hogy a csapatban láttam azt a tüzet, ami egy mérkőzés megnyeréséhez szükséges.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MEAFC-Miskolc 91-80 (25-20, 24-23, 22-17, 20-20)

Veszprém: Dukic 26/12, Madár A. 25/6, Szabó P. 15/3, Orgona G. 11/3, Birkás 7/3, Sipos M. 3, Futó B. 2, Szűcs P. 2.

MEAFC: Kozák M. 25/3, Homoki 12, Kozák B. 12, Lippai 12, Tóth B. 7, Montai 5, Orliczki M. 4, Béres D. 3, Sándor B. -, Gadus F. A. -, Ragályi -, Szekeres F. -.


Rangadót nyert meg a Nyíregyháza

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a játékosaimnak, hogy egy kellemetlenül játszó, agresszívan védekező csapat ellen sikerült nyernünk. Amit kértem a játékosaimtól a mérkőzés előtt és amit gyakoroltunk a héten, hogy próbáljuk a külső dobásaikat kivenni az ellenfélnek, azt sikerült megoldani. A mérkőzés kulcsa az volt, hogy sikerült hatvan pont alatt tartanunk a BKG csapatát. Sok sikert kívánok nekik a szezon hátralévő részében!

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Nagyon rosszul dobtunk a kezdés után, pedig tiszta helyzeteket hagytunk ki. A védők rendre lemaradtak. Azt gondoltam, hogy a második félidőben az lesz, ami általában történik ilyenkor, mégsem mentek be a kialakított dobóhelyzetek. Sem belülről, sem kívülről. Aztán felborult a rendszer. Hiába voltak jó védekezések, nem tudtuk pontra váltani a megszerzett labdákat.

HÜBNER-Nyíregyháza BS – BKG Príma Akadémia 77-58 (22-10, 13-19, 23-17, 19-12)

Nyíregyháza: Tóth G. 28/12, Mokánszki 12, Dr. Mohácsi 10/3, Bazsó 6, Szobi 6, Bus I. 6, Ubilla 6, Vaskó 3/3.

BKG: Nagy Be. Á. 15/12, Radoncic 14, Armaghani 7/3, Nagy S. 7/3, Nagy Bo. Á. 7/3, Buzás 6, Reizer 2, Szeleczki -.


A TF ellen hozta heti második sikerét a Baja

Cservék Csaba, a Baja edzője: Örülök neki, hogy ismét tudtunk nyerni. Legfőképp annak, hogy a hétközi mérkőzésről átmentettük a jó védekezésünket. A második félidőben nagyon jól kezdtünk, a harmadik negyedben kilenc ponton tudtuk tartani az ellenfelünket. A kinti dobásaink ültek, de nagyon sok büntetőt hibáztunk. Sajnálom, hogy a közönség nem lehetett jelen!

Beák Gábor, a TF edzője: Gratulálok a Baja csapatának, elsöprő győzelmet aratott felettünk! Úgy gondolom, hogy ez részben az ő sikerük, de részben a mi hibánk is. A mérkőzés elején belementünk egy olyan periódusba, amiból nagyon sok külső dobást kaptunk. Fiatal csapatunk ellenére nagyon sok gyorsindításból kaptunk kosarat. Sajnos ezt tükrözi a nagyarányú különbség!

Bajai Bácska FKE – TF-BP 101-69 (20-10, 24-20, 32-9, 25-30)

Baja: Jakab P. 23/6, Vukicevic 20, Goldring G. 14/6, Goldring J. B. 13/12, Pongó 13/6, Nagy D. 11/9, Bene 5/3, Dr. Ágfalvi 2, Szatmári -, Weidinger -.

TF: Kerkai 18, Nagy Sz. Sz. 16/6, Karosi 8/6, Somogyfoki P. G. 8, Szántó D. 6, Timkó 6, Kutrovich 4, Korompai 3/3, Rozs M. Z. -, Csík Ri. -.


Pécsett javított a Honvéd

Rab Gyula, a PVSK edzője: Szorosabb mérkőzésre számítottam, de a Honvéd kihasználta a hibáinkat. Ha nem tudunk egy negyedet sem megnyerni, úgy biztos, hogy nem fogunk tudni mérkőzést nyerni. Gratulálok Puskás Artúr tanítványainak, agresszívan és pontosan játszottak! Nagyon jól dobtak kintről, sajnos ebben sokkal jobbak voltak nálunk. Ez mellett megnyerték a lepattanó-csatát, pedig magas csapattal voltunk mi is a pályán. Végig agresszívan támadták a gyűrűt, és ez megmutatkozott a végeredményben. Lassan visszatérnek a sérült játékosaink, és akkor reményeim szerint jobb teljesítményt nyújthatunk a következendő meccseken.

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Azt gondolom, hogy a Pécs sokkal jobb csapat, mint azt utóbbi időben az eredményei sejtetik. Most talán majdnem teljes kerettel tudtak Rab Gyula kollégám rendelkezésére állni, de még mindig voltak hiányzóik. Szorosabb meccs volt ez, mint amit az eredmény mutat, a fiúk is ezt mondták, a pontkülönbség nem tükrözte a látottakat. Mi végig koncentráltan és egy egységes csapatként játszottunk, a statisztikáink is ezt mutatják. Ehhez párosult, hogy a szezonban először dobtunk igazán jól mezőnyből, és ennek meg is volt az eredménye.

Pécsi VSK-CARGATE – Budapesti Honvéd SE 71-94 (13-22, 16-22, 19-21, 23-29)

PVSK: Riskó 14/3, Bíró L. 13, Carev 11/3, Rátvay B. 11, Meleg G. Z. 10/3, Heimann 8/6, Laufer 2, Bor S. 2, Hőgye -, Marjanovic -.

Honvéd: Tóth B. M. 16/12, Kopácsi 15/6, Pintér D. 15/3, Takács D. 11/6, Stefán D. L. 11/3, Bea B. 8/3, Szatmári Zs. 7, Tichov 5/3, Szentirmai 4, Tanoh 2, Tarján I. S. -, Béres B.-.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. HÜBNER-Nyíregyháza BS 8 8 0 16 655 529 1,000
2. Vasas Akadémia 7 7 0 14 604 488 1,000
3. BKG Príma Akadémia 9 7 2 16 779 624 0,889
4. Salgótarjáni KSE 4 3 1 7 301 289 0,875
5. Bajai Bácska FKE 7 4 3 11 599 569 0,786
6. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 7 4 3 11 580 575 0,786
7. Budapesti Honvéd SE 6 3 3 9 509 486 0,750
8. TF-BP 7 3 4 10 559 610 0,714
9. Nagykőrösi Sólymok KE 5 2 3 7 363 387 0,700
10. MEAFC-Miskolc 9 3 6 12 736 798 0,667
11. NKA Pécs 4 1 3 5 322 332 0,625
12. MAFC 6 1 5 7 452 523 0,583
13. Pécsi VSK-CARGATE 7 1 6 8 464 595 0,571
14. MTK-Elite Basket 8 0 8 8 513 631 0,500

Zöld-csoport

5. forduló

Vezetőedzője nélkül is nyerni tudott a Cegléd

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Gratulálok a Ceglédnek!

Rácz Zsolt, a Cegléd edzője: Vezetőedzőnk és több meghatározó játékosunk hiányában is győzelmi reményekkel érkeztünk Bonyhádra. Edzőnk, Honti Viktor tökéletesen felkészítette a csapatot, amely maradéktalanul végrehajtotta a taktikai feladatokat. Tudtuk, hogy egy fizikális mérkőzés lesz, és ez be is bizonyosodott, de a fiúk maximálisan állták a sarat. Meg kell jegyeznem, hogy a játékvezetői hármas is korrekt módon, következetesen vezette a mérkőzést. A Bonyhádnak sok sikert kívánok a továbbiakban!

Atomerőmű KSE Bonyhád – Ceglédi KE 78-102 (21-30, 12-24, 22-22, 23-26)

Bonyhád: Dorogi 14/6, Verasztó 13/9, Tömösváry 13/3, Baki S. 11/3, Pupp 9, Kalmár V. 6, Somogyfoki Sz. 4, Renkecz 4, Gébert 4, Heimann G. -, Zsók -.

Cegléd: Szabó N. 20/15, Fekete V. N. 20/12, Mészáros M. 16/6, Swanson 16, Hegedűs G. 12/6, Kovács B. B. 6, Várbíró 4, Nárai B. M. 3, Tóth Z. 2, Csák B. 2, Andó L. 1.


9. forduló

Négy felnőtt játékossal csak megszorongatni tudta a Pápát a Tiszaújváros

Kálmán László, a Pápa edzője: Két foghíjas csapat találkozóján nagyon nem találtuk a ritmust az elején. Azonban amikor tudtunk ritmust váltani és a hozzáállásunk olyan lett, amilyennek lennie kell az első perctől kezdve, meg tudtuk nyerni ezt a nagyon fontos mérkőzést. Egy nagyon jó formában lévő Tiszaújvárossal találkoztunk, amely végig kontrollálta a játékot. Próbálta lassítani a játékot, és az a mérkőzés nagy részében sikerült is. Viszont az erőnket mutatja, hogy meg tudtuk fordítani a mérkőzést, amikor arra egy fillért sem adott volna senki sem. Úgyhogy gratulálok a srácoknak! Tanulni kell ebből a mérkőzésből, hiába nyertük meg, rengeteg negatívumot és pozitívumot is láttam. Úgyhogy ezeket kell kijavítanunk. De mondom, inkább a hozzáállásunk volt olyan az elejétől, ami nem tetszett.

Magyar László, a Tiszaújváros edzője: Gratulálok a hazai csapatnak! Nem értettem, miért kellett megrendezni a mai meccset. A reggel folyamán a vezetőedzőnk is belázasodott, így kerültem a kispadra. Négy felnőtt játékossal érkeztünk, akik közül egy sérült. Így lényegében öt emberrel játszottuk végig a mérkőzést. Azonban összeségében egész jól játszottunk, gratulálok a saját csapatomnak!

Conoil Motax KC Pápa – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 85-77 (15-21, 21-21, 19-17, 30-18)

Pápa: Sonyák 23/9, Koma 20, Murai 13, Hódi 12/12, Horváth A. 10/3, Erdei M. 4, Kasza K. 3/3, Németh G. -.

Tiszaújváros: Lajsz 21, Drahos 20/3, Molnár B. 19/9, Szilasi 8, Kovács Z. 6, Eremiás K. 3, Taskó -.


A Győr is megszórta a Bonyhádot

Csaplár-Nagy Ervin, a Győr edzője: Maximális gratuláció a csapatomnak! Levettük a sálat, sapkát, kesztyűt meg a télikabátot, és nagyon jól sikerült dobnunk. Sajnálom azokat, akik nem tudtak ma itt lenni ezen a szép győzelmen! Maximális a fiúk akarata, maximális a tiszteletük, maximális a csapat játéka. A Bonyhádnak további jó játékot kívánok, és mindenkinek jó egészséget!

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Az elmúlt három fordulóban száz pontot vagy a fölött kaptunk, nyilvánvalóan nagyon puha a védekezésünk. Ehhez megint társult, hogy kaptunk tizenöt darab hárompontost. A védekezésünkön feltétlenül változtatnunk kell. Gratulálok a Győrnek, sok sikert nekik!

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Atomerőmű KSE Bonyhád 100-88 (32-24, 22-21, 24-24, 22-19)

Győr: Geiger 38/18, Berneczei 21/6, Hágen 12/3, Horváth Á. 11/9, Kámán B. 11/3, Földesi 3/3, Nagy T. 3/3, Lógár 1, Jakab D. T. -.

Bonyhád: Baki S. 23/9, Tömösváry 18/3, Dorogi 13/3, Gébert 11, Somogyfoki Sz. 10/6, Renkecz 7, Heimann G. 6/6, Zsók -.


A második félidőben tudta megverni az Újpest a Pénzügyőrt

Surmann Gábor, az Újpest edzője: A mérkőzés előtt kissé „sötétben tapogatóztunk” az ellenfelünket illetően, mivel tudtuk jól, hogy ők sem az eddigi összeállításukban fognak játszani. Ez ilyenkor így is, úgy is elsülhet, s utólag kijelenthetem, hogy a Pénzügyőrnek sült el jobban. Ellenfelünk ugyanis megmutatta, hogy joggal szerepelnek az NB I/B Zöld-csoportban. Felszabadultan, teher nélkül és motiváltan játszott. Ehhez párosult az első félidőben egy ritkán látott dobószázalék és egy abszolút kompetitív kosárlabda, amihez kellett az én hibás döntésem is a védekezésünket illetően. Aztán a második félidőben az „okos ember nem ütközik kétszer kőbe” mondásnak eleget téve változtattunk a „pick and roll”-védekezésünkön, ami viszont már szépen működött. Örülök az új igazolásunk bemutatkozásának, vele bővülni fognak a variációs lehetőségeink, nem mellesleg két fontos kosarat is szerzett a végjátékban. Gratulálok a csapatomnak, a végeredmény kissé túlzó, ma nem volt ennyi a két csapat között. Viszont boldogok vagyunk, mert ebben a felállásban minden siker duplán számít nekünk. Végül fontosnak érzem megemlíteni, hogy Kelemen Balázs teljesítménye előtt kalapom emelem! Megyünk tovább, továbbra is játszani szeretnénk, amikor csak lehet. Ellenfelünk hiányzóinak mielőbbi visszatérést kívánok!

Dr. Bagi Melinda, a Pénzügyőr edzője: Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak! Nagyon nehéz helyzetben vagyunk jelenleg. Azon túl, hogy kis csapat vagyunk és nincs meg a kellő rutinunk még – ami remélem a bajnokság során még alakulni fog – van négy pozitív covidosunk, van két olyan játékosunk, akit kitettek a kollégiumból, van két sérültem. Így azért az elmúlt hetekben szinte B33-at játszottunk minden edzésen, és nem tudtunk öt az öt ellen készülni. Ennek ellenére minden játékosom odatette magát, és próbáltuk tartani magunkat. És azt hiszem, ebben nem vallottunk kudarcot. Természetesen szeretnék gratulálni az Újpest csapatának! Bízom benne, hogy ahogy felépülnek a betegeink, és talán javul a helyzet is, úgy leszünk felkészültebbek is, és ennél is nagyobb ellenállást fogunk tudni tanúsítani. Picit szomorú vagyok, mert most már nagyon-nagyon várom a következő győzelmünket.

Újpest-MT – Pénzügyőr Sportegyesület 99-85 (25-25, 25-27, 24-17, 25-16)

Újpest: Kelemen B. 33/6, Horváth Á. 22/9, Varga B. P. 20, dr. Franczva 8, Mészáros B. 7/3, Pollák Á. 7/3, Micev 2, Ipacs -, Balogh A. -.

Pénzügyőr: Szálas 16/6, Horváth B. 16/3, Horváth Cs. 16, Kovács M. 13, Fekete J. 11, Koflanovics 5/3, Baranyi 4, Demjén 4, Velenyák -.


Az első negyedet még meg tudta nyerni a SMAFC a Vásárhely ellen

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Először is gratulálni szeretnék a Sopronnak, mert ezer sebből vérezve is kiállnak hétről hétre! Kívánok nekik minden jót, többre hivatott társaság, lesznek győzelmeik is teljes kerettel! A második negyedben tudtunk ritmust váltani, amivel megalapoztuk a különbséget. Gratulálok a játékosaimnak, mert tetszetősen játszva hozták egymást helyzetbe! A sorsolásunk talán eddig volt kedvezőbb, most jönnek a komolyabb ellenfelek, kemény hetek előtt állunk, dolgoznunk kell az újabb sikerekért!

Meszlényi Róbert, a SMAFC edzője: A körülményekhez képest úgy gondolom, sikerült helytállnunk és jó teljesítményt nyújtanunk, melyhez gratulálok a játékosaimnak!

Vásárhelyi Kosársuli – SMAFC 92-61 (20-24, 26-6, 26-16, 20-15)

Vásárhely: Varga Á. 19/3, Pavlovic 17, Bálint E. 15, Béres N. 12/3, Rostás 12, Varga Z. 8/6, Molnár B. 4, Bodócsi 2, Acsimovics 2, Perák 1, Kozma P. -, Megyesi -.

SMAFC: Kovács B. 16, Németh M. 15/9, Hipságh 13/3, Bakk 11/3, Simon B. 6/6, Réti -, Heiszenberger -, Mándity D. -.


7. forduló

A végére most a hitét is elvesztette az Eger

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Egy félidőig jól játszottunk, sajnálom, hogy a második félidőbe nem csak a meccset vesztettük el, de a hitünket is. Vannak gondjaink, de jó lenne, ha nem adnánk fel meccs közben.

Kálmán László, a Pápa edzője: Lényegében amiért jöttünk, azt teljesítettük. A vége kicsit egyoldalúra sikerült, de ettől függetlenül nem kell az Egernek elkeserednie, úgy látom, egy lelkes, jó csapat.

EKE Eger KOK – Conoil Motax KC Pápa 67-101 (21-28, 16-21, 18-26, 12-26)

Eger: Máté B. 23/9, Szabó M. 11/3, Szicsák 9, Papp B. 9, Csomor 6/6, Bíró B. 5, Steier K. 4, Illés B. -, Sárosi -, Pomázi -, Kátai -, Mondi -.

Pápa: Koma 34/3, Sonyák 28/12, Murai 12, Hódi 10/6, Kiss K. L. 8/3, Erdei M. 7/3, Kasza K. 2, Bakos D. -, Kovács B. -, Németh G. -, Horváth A. -.


9. forduló

Békési SzSK – DEAC U23 94-88 (20-28, 29-18, 22-17, 23-25)

Békés: Krisztics 20/6, Frikker 14, Vass 13/9, Balog G. 13, Meleg K. R. 12, Széphelyi 12, Hargitai 7/3, Szabó B. G. 3/3, Cvijin -.

DEAC: Pollák B. 26/6, Ságodi 13, Neuwirth 11/9, Kalassai 11/9, Kiss K. 6/6, Fábián Sz. 6, Balázsi 5/3, Udemezue 5, Batbaatar 3/3, Tóth G. 2, Kurucz -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Óbudai Kaszások KA 3 3 0 6 242 189 1,000
2. Ceglédi KE 8 7 1 15 690 554 0,938
3. Újpest-MT 8 6 2 14 748 610 0,875
4. Conoil Motax KC Pápa 7 5 2 12 591 487 0,857
5. Vásárhelyi Kosársuli 7 5 2 12 579 524 0,857
6. Békési SzSK 8 5 3 13 703 680 0,812
7. Atomerőmű KSE Bonyhád 7 4 3 11 601 593 0,786
8. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 8 4 4 12 577 588 0,750
9. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 8 3 5 11 650 661 0,688
10. Pénzügyőr Sportegyesület 6 2 4 8 440 484 0,667
11. DEAC U23 9 3 6 12 651 756 0,667
12. SMAFC 7 0 7 7 431 600 0,500
13. EKE Eger KOK 8 0 8 8 528 705 0,500

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, 4. forduló, 11.16–11.22. közötti mérkőzések

TF-BP SE – BKG Príma Akadémia 91-119 (21-29, 24-35, 22-27, 23-28)

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszMAFCdrukker Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Hajrá, Békés!

MAFCdrukker
Olvasó

A Gladiátorokkal is baráti a viszonyotok?

MAFCdrukker
Olvasó

Öröm olvasni a veszpremkosar.hu beszámolóit hétről hétre a csapat meccseiről. Látszik az írásokon, hogy az írójuk jól akarja csinálni a feladatát és szereti a kosárlabdát. A cikk írója is kitett magáért most szerintem, bemásolta a veszprémi szöveget, szót ejtett az elmaradt meccsekről és youtube-videókat is beillesztett. Az utóbbi napokban mintha jobb irányt vett volna a bb1, legalábbis nekem jobban tetszik, hogy az igényesebb, bővebb B csoportos beszámoló mellett (amelynek oka lehet az A-s szünet is) interjúk is vannak, változatosabb az oldal. Csak így tovább!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés