Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Honvéd és a JKSE is legyőzte a TF-et a B-csoportban

A Hepp Kupában a MAFC búcsúztatta a Jászberényt.:

:

Folytatódtak a küzdelmek a másodosztály felső- és alsóházában az elmúlt héten is.

A Piros-csoport rangadóval indította a hetet: hétfőn a Honvéd–TF derbi zárta a hetedik fordulót, magabiztos Honvéd-sikerrel. A nyolcadik fordulóban a Veszprém a MAFC-nak, az Óbuda a Bajának dobott 108 pontot, ami győzelmet is ért az érintetteknek. A Nagykőrös sem adott esélyt a Salgótarjánnak; egylabdás meccsen, dudaszó pillanatában esett triplával tudta megverni az NKA-t a Honvéd; míg a BKG-nak Pápán sikerült nyernie egy hosszabbításos találkozón. Ez a hét nem sikerült jól a TF-nek: a hétfői vereség után Jászberényben is jelentős különbséggel maradt alul.

A forduló hétfőn lesz teljes: a PVSK-CARGATE vendége a Vasas lesz.

A Zöld-csoportban a teljes nyolcadik fordulót lejátszották. Nem adott esélyt a hibátlan listavezető Cegléd a KTE U23-nak, legyőzte a Tiszaújváros a Vásárhelyt, az ELITE vendégeként nyert a DEAC, otthon tartotta a két bajnoki pontot a SMAFC a Pénzügyőr ellen, míg – nem kis meglepetésre – a Dunaharaszti Újpesten tudott nyerni. Vasárnap a Békés a Győrt, a Bonyhád a MEAFC-ot verte meg.

A Hepp Kupa legjobb 16 csapata közé jutott az Újpest II.-t legyőző BKG, a Dombóvár vendégeként is magabiztos teljesítménnyel előrukkoló PVSK-CARGATE, a KTE U23-asait búcsúztató Rátgéber Akadémia és a Jászberényt idegenben legyőző MAFC. Szintén ott lesz a nyolcaddöntőben az ELITE-et kiejtő Budafok, az Újpest vendégeként is győzelmet jegyző Vasas és a TF is, amely a Közgáz ellen hozta kötelezőnek is mondható győzelmét.

NB I/B

Piros-csoport

7. forduló

Minden negyedet megnyert a Honvéd a TF ellen

A TF-Budapest.hu beszámolója:

Nem várt fordulattal szembesültünk a kezdésnél: Baksa Szabolcs vezette a Honvédot az első és a második helyezett csatáján. Amit mi kezdtünk jobban. Nagy Szabolcs, Tichov és Csík is betalált, 8-2-nél időt is kért a Honvéd. Baksa Szabolcs felrázta az övéit, de teljesen csak a 7. perc végén tüntették el a különbséget a hazaiak: Takács triplájával 13-12-nél vették át a vezetést. Szántó egyszer még fordított, a negyed vége azonban a Honvédé lett. 20-14-re vezetett 10 perc játék után.

A nevelőegyesülete ellen játszó Tichov hármasával indult a második etap. A 12. percben Bartos ellen sportszerűtlen hibát ítéltek a játékvezetők, vezetőedzőnk pedig egy korábban a másik oldalon elmaradt hasonló ítéletet reklamált „a falig”, vagyis technikaiig. Beák Gábor aztán néhány pillanat múlva megkapta a második regulát is, így Nagy Bálint vette át a csapat irányítását. Sajnos ő sem tudta megakadályozni a Honvéd sorozatát. 10 megválaszolatlan pont után 30-17-re vezettek a hazaiak, akik ebben a tíz percben számolatlanul szórták a pontokat. 15 perc után már 20 pontra, 39-19-re hízott a különbség. 52-36-ra vezettek a hazaiak a nagyszünetben.

Nagy különbséggel verte a Honvéd a TF-et. Fotó: hunbasket.hu

A játék képe a második félidőben sem változott. A Honvéd továbbra is remek támadójátékot mutatott be és tartotta húsz körüli előnyét. A negyedik játékrészt Tichov és Csík találataival kezdtük, amivel 81-65-re jöttünk fel. Takács triplával hűtötte le a reményeinket. Hasonló történt a 34. percben is, amikor 84-69-nél Markovics vágta a gyűrűbe a labdát a triplavonal mögül. A végén a 100 kapott pontot sem tudtuk megúszni – csak az utolsó percben 7 pontot kaptunk. 107-84 lett a vége – a Honvéd immár pontelőnnyel vezeti a Piros-csoportot, mi pedig Jászberényben javíthatunk – az sem lesz egyszerűbb.

Baksa Szabolcs, a Honvéd edzője: Kőkemény héten vagyunk túl, nem volt igazán ideális a felkészülésünk, viszont azt beszéltük meg a srácokkal az öltözőben, hogy összezárunk és a megkezdett úton megyünk tovább. Azt gondolom, hogy a mai napon nem védekeztünk igazán jól, hiszen hazai pályán a nyolcvannégy kapott pontot sokallom, viszont támadásban ma teljesítettünk ebben a szezonban a legjobban. Nagy szíve volt a játékosaimnak, illetve kritikus pillanatokban higgadtak maradtak. Jól kosárlabdáztunk ma, köszönöm a srácoknak, hogy így támogattak az első mérkőzésemen, megyünk tovább!

Nagy Bálint, a TF edzője: Sajnos a második negyedben nagyon szétestünk a kiállítást követően, ott összeszedtünk egy nagyobb hátrányt, amivel nem tudtunk mit kezdeni. A második félidőben próbáltunk feljebb kapaszkodni, azonban a Honvéd nagyon magabiztos volt. Mindenre volt válaszuk, akkor dobtak triplákat, amikor nekünk nagyon fájt. Sajnáljuk, nem ezért jöttünk, de folytatjuk tovább a munkát. Gratulálok a Honvédnak!

Budapesti Honvéd SE – TF-BP 107-84 (20-14, 32-22, 29-24, 26-24)

Honvéd: Mijovic 27/12, Markovics 26/12 (+12 lepattanó), Tanoh 18, Völgyi 13, Takács D. 11/6, Kovács G. S. 5/3, Kopácsi 5/3, Cohill 2, Stefán D. L. -.

TF: Tichov 37/12, Csík Ri. 19/9, Szántó D. 8, Nagy Sz. Sz. 8, Bartos 6, Magda D. Cs. 5/3, Oroszi 1, Bálint B. D. -, Gémes -, Korompai -, Béres B. -, Tóth K. -.


8. forduló

Fordított a Veszprém a MAFC ellen

A VeszprémKosár.hu beszámolója:

A találkozó pontatlan támadásokkal indult, majd a MAFC talált előbb magára, és Lakits vezetésével elhúzott, miközben a hazaiaktól csupán Madár talált be. Tóth kosarával zárkózott volna a Veszprém, de gyors öt pont érkezett ismét a fővárosiaktól. Ekkor időt kért Blaho mester (5. perc: 5-14). Horváth egy szép középtávolival, majd egy triplával jelezte, hogy volt értelme a rövid megbeszélésnek, míg újabb hármasa már minimalizálta a különbséget, miközben a védelem is jól zárt hátul Tóth vezetésével. A következő percekben mindkét részről érkeztek kosarak, és a negyed utolsó percében két pont volt a bakonyiak hátránya. Ezt annulálta Tóth két büntetője, amelyet követően már nem született kosár (10. perc: 21-21).

A második tíz perc eleje is a vendégeknek sikerült jobban, Polgárdy, Bordács és Kovács kosaraival hét pontra is elhúztak, és hiába próbált közeledni a Veszprém Dukic vezetésével, a különbséget tudta tartani a MAFC, így a negyed közepén időt kellett kérnie Martin Blahónak (16. perc: 31-39). A következő támadások során sem találta a ritmust a hazai gárda, míg Biber tíz pontra tornázta a különbséget. Ebben a periódusban Dukic volt az, aki támadásban elő tudott lépni veszprémi oldalon, ám a budapestiek is rendre kosárral zárták az akcióikat. A félidő utolsó perceire azonban feljavult a Veszprém védekezése, és Horváth négy, valamint Madár két pontjával öt egységnyire apadt a távolság. Horváth negyedik személyi hibája érzékenyen érintette a bakonyiakat, ahogyan a nagyszünetre kialakuló kilencpontos hátrány is, amelyet több véleményes játékvezetői ítélet övezett. Reklamálásért két technikait is kapott a veszprémi kispad (20. perc: 45-53).

Újabb győzelmet jegyzett a Veszprém. Fotó: hunbasket.hu

A második félidő ott folyatódott, ahol az első abbamaradt, nagy küzdelemmel. A Veszprém folyamatosan próbálta lopni a távolságot, miközben a MAFC igyekezett ezt megakadályozni. A félidő közepén Madár ragadta magához a kezdeményezést, és négy pontra felzárkóztatta a hazaiakat (25. perc: 60-64). A következő percekben hullámzott a Veszprém teljesítménye, ám a védekezés kezdett feljavulni, ami könnyű kosarakat is eredményezett, na meg minimális hátrányt (28. perc: 69-70). Kovács és Madár párbeszéde következett pontok formájában, aminek a vége döntetlen állás lett a negyed végére (30. perc: 76-76).

Az utolsó etap fantasztikus szurkolással és egy Glatz-triplával indult. Tóth hiába szerzett egy duplát, Madár kettő plusz egyes játéka tovább növelte a veszprémi előnyt. A következő percben, habár kosarat nem sikerült szerezni, a védekezés jól működött, így tartotta a különbséget a Veszprém (33. perc: 84-80). Szabó parádés gólpasszt adott Tóthnak, Misek pedig csak egy büntetőt értékesített. Dancsecs pontos volt távolról, Szabó pedig középtávolról, ezzel már tíz ponttal vezetett a hazai alakulat (35. perc: 91-81). A MAFC gyors öt pontjával próbált zárkózni, ám Dancsecs és Szabó büntetői ezt megakadályozták. A távolság továbbra sem csökkent érdemben, így az utolsó két percre kilencpontos veszprémi előnynél fordultak a felek (39. perc: 98-89). Az utolsó percekben Madár és Szabó vezetésével nem csak tartotta, de növelte is előnyét a Veszprém, így megérdemelt győzelmet aratott (40. perc: 108-95).

Martin Blaho, a Veszprém edzője: Egy újabb kemény mérkőzést játszottunk, ráadásul nem volt könnyű a helyzetünk a félidőben. Nagyon büszke vagyok, hogy olyan játékosok edzője lehetek, akiknek van tartása. Mindegyikük igazi tartásról és győztes mentalitásról tett tanúbizonyságot. Szóba sem került a vereség. Megfordították a meccset, és aztán a megfelelő módon hozták le a találkozót. Örülök a győzelemnek és büszke vagyok a játékosaimra.

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez!

Veszprémi Kosárlabda Kft. – MAFC 108-95 (21-21, 24-32, 31-23, 32-19)

Veszprém: Madár A. 36/9, Tóth N. 17 (+14 lepattanó), Horváth Á. 14/9, Dancsecs 13/9, Szabó P. 13/3, Dukic 9/3, Glatz 6/6, Gaál B. -.

MAFC: Lakits 25/12, Misek 16, Polgárdy 14/6, Kovács Á. 12, Bordács 10, Tóth P. 9/3, Biber 4, Csapai 3, Pfandler 2, Komma -.


Támadásban elég jó volt az Óbuda

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Annak ellenére, hogy ezen a héten is nagyon sok problémával küzdött a csapat, sérülésekkel, betegségekkel, úgy gondolom, hogy támadásban elég jól játszottunk, a védekezésünk hagyott javítanivalót maga után, azon kell dolgozni, és akkor jók leszünk.

Hosszú István, a Baja edzője: Foghíjasan érkeztünk sajnos, két kulcsjátékosunk is hiányzott, és persze ez semmit nem von le a Kaszások érdeméből, főleg az első félidőben szenzációsan dobtak kintről, amire ugye mi nem igazán számítottunk, és sajnos a második félidőben nem tudtunk közelebb jönni hozzájuk, sőt még azt mondom, hogy a második félidőben a palánk alatt is sokkal erősebbek voltak, és jobban játszottak, mint mi. Gratulálok nekik! Remélem, hogy hamarosan felépülünk és akkor már nyerünk majd mérkőzéseket is!

Óbudai Kaszások KA – Bajai Bácska FKE 108-90 (30-23, 24-25, 29-22, 25-20)

Óbuda: Czura 30/24, Ruják B. M. 17/3, Vas-Teplán 12/12, Boinitzer 11, Horváth M. 11, Czirbus 10/6, Bencsik 10/3, Vígh 4, Kalassai 3/3, Dócs -, Hegedüs -, Konta -.

Baja: Nagy D. 28/9 (+11 lepattanó), Goldring J. B. 27/12, Végh B. 16/6, Délity 8/3, Szatmári 5/3, Szabó B. B. 4, Obermann 2, Szűcs M. -.


A Nagykőrös is kihasználta a Salgótarján gyengébb formáját

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Remélem, hogy ez a győzelem egy jó sorozatnak a kezdete volt! Hármat játszunk idehaza, és bízom benne, hogy a következő meccsen már Kovács Sanyi tudja irányítani a csapatot. Dragasevic játékával azért ez már egy más Salgótarján volt, mint az előző meccseken. Volt tartásuk, fel is jöttek, de a végére kézbe tudtuk venni a meccset, újra sikerült növelni az előnyt és magabiztosan nyertünk. Gratulálok mind a két csapatnak!

Király Márió, a Salgótarján edzője: Első körben gratulálok a hazai csapatnak, nagyon rutinos, kellemetlen ellenfél volt. Másrészről pedig sajnálom, hogy a héten elvégzett munka gyümölcsét nem tudtuk learatni. Nehéz időszakon vagyunk túl, hiszem, hogy jóval több van ebben a csapatban, de egyelőre téthelyzetben ezt nem tudjuk megmutatni. Dolgozunk tovább.

Nagykőrösi Sólymok KE – Salgótarjáni KSE 92-73 (25-11, 23-22, 21-27, 23-13)

Nagykőrös: Molnár M. 20/12, Fehér P. J. 17/3, Timkó 13, Lakosa Á. 11/3, Molnár B. 11, Mácsai 10 (+12 lepattanó), Mester M. 8, Tóth M. 2, Jókai -, Kocsis -.

Salgótarján: Dragasevic 18/12, Molnár M. 18/6, Molnár D. 14/6, Takács A. 13/6, Karanfilovski 6, Kuttor 4, Hargitai -, Donakovszki -, Gulyás B. -.


Az utolsó pillanatban dőlt el az NKA–Honvéd

Kopácsi győzelmet érő triplája 1:07:30-tól:

Ivica Mavrenszki, az NKA edzője: Gratulálok a Honvédnak a győzelemhez! Mi is megérdemeltük volna, hogy nyerjünk, de egy szerencsés, utolsó másodperces dobásnak köszönhetően a vendégek örülhettek. Sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést, hátrányba kerültünk, sok labdát adtunk el. Ennek ellenére a nagyszünetben már mi vezettünk négy ponttal, ám a harmadik negyedben háromszor is kettő plusz egyet dobhattak a vendégek, elkerülhető kosarakat kaptunk, és jelentős hátrányba kerültünk. Ez pedig a végén sokba került.

Baksa Szabolcs, a Honvéd edzője: Nagyon jó meccs volt! Készültem rá, hogy ilyen lesz, mert itt mindig szoros, egylabdás mérkőzéseket játszottam. Elképesztő ez az Akadémia, mind az infrastruktúrát, mind a szervezettséget, mind a szakmai színvonalat illetően. Gratulálok a hazaiaknak, de természetesen gratulálok a saját csapatomnak is! Nem játszottunk jól, az alaptaktikánk most több gondot okozott, mint amennyi előnyt jelentett, de tudtunk váltani, ráadásul volt szívünk! Kopácsi előtt pedig le a kalappal, megnyerte nekünk a meccset!

NKA Pécs – Budapesti Honvéd SE 76-79 (15-24, 23-10, 16-28, 22-17)

NKA: Djordjevics 21 (+12 lepattanó), Kocsis Z. 16/9, Lados 13/3, Bíró L. 10/3, Váits 9/3, Rátvay B. 4, Kármán 2, Benke K. 1, Kazy -, Meszlényi -.

Honvéd: Mijovic 24/3, Tanoh 18/3, Markovics 12 (+13 lepattanó), Völgyi 9, Kovács G. S. 7, Takács D. 4, Kopácsi 3/3, Stefán D. L. 2, Cohill -.


A hosszabbítást jobban bírták a Pápánál Nagy Botondék

A PrímaBasket.hu beszámolója:

Murai kosarával kezdődött a mérkőzés. Nálunk Nagy Botond szerzett hármast. Koma felelt kettessel, Nagy Botond is közelről villant. A pápaiaknál Sonyák szerzett négy pontot, Koma újabb kettest. Nálunk ekkor Nagy Botond tartotta a csapatot partiban (15-11). Allen kettest dobott, s Nagy Benedek triplájával átvettük a vezetést (15-16), majd Reizer még rátett. Németh révén érkezett a válasz, de Nagy Botond is dobott egy középtávolit. Halász szállt be remekül a padról, de végül egy Németh-kettessel és hárompontos vezetéssel zárult a negyed (19-22).

Horváth vágott hármast, Murai kettest, Horváth újabb távolit. Nagy Benedek passzát Allen váltotta két pontra. Nagy Botond gyors öt pontjával ismét vezettünk (26-29), de hamar jött a válasz Horváthtól (29-29). Koma, Murai és Németh vezetésével megléptek a hazaiak (38-29). Reizer törte meg a gólcsendünket. Németh büntetőzött, Nagy Botond középtávolit dobott (40-33). Varga volt eredményes közelről, Nagy Botond büntetőből. Halász lépett elő vezérré és szerzett négy pontot, de volt hazai felelet. A negyed utolsó kosarát Lakatos dobta. A félidőben nyolccal mentek a hazaiak (49-41).

A fordulást követően Nagy Botond dobott kosarat átmenetből, Sonyák pedig hármast. Allen négy pontjára előbb Koma egy büntetővel, majd Sonyák egy triplával reagált (56-47). Lakatos és Buzás dobtak egy-egy kosarat közelről, majd a hazai Varga is. Lakatos és Buzás kapták el a fonalat. Előbbi két büntetőjével, utóbbi két sikeres közelijével egy pontra zárkóztunk (58-57). Buzás ismét villant, s büntetővel egalizált (58-58), de Sonyák kettest dobott. Horváth hármasára az utolsó pillanatban Nagy Benedek is bevert egy távolit. A harmadik negyed végén kettővel vezetett a Pápa (63-61).

Koma közelről, Buzás középtávolról szerzett pontot. Murai közelről, Nagy Botond a hárompontos mögül, majd Murai megint közelről gyűjtött pontot a csapatának (69-66). Koma szerzett négy pontot, nálunk az ismét remekül beszálló Halász kettest dobott. Nagy Botond váltotta pontra a technikai hiba után járó büntetőket. Allen kettest dobott. Murai szintén közelit. Nagy Botond büntetőből volt sikeres, s kettőre zárkóztunk (76-74). Sonyák közelijére Allen felelt. Murai büntetőket szerzett, Nagy Botond a trapézon belülről villant, majd két büntetővel egalizált (80-80). Sonyák kettesére Nagy Botond is kettessel felelt (82-82). Az utolsó dobás Hódi kezében volt, de kicsorgott. A lepattanó harcból végül Murai szerezte meg a labdát, de már nem tudta időben eldobni. Hosszabbítás következett.

A ráadás előtt a hazai oldalon „technikai hegyek” voltak, így Nagy Botond büntetőzhetett, aki nem remegett meg (82-85). Murai is a helyére tett egyet a vonalról (83-85). Hódi kettessel kiegyenlített, de Halász büntetőhöz jutott. Mindkettőt el is süllyesztette a gyűrűben (85-87). Sonyák szerzett egy hármast, de Nagy Botond is büntetőzhetett, s ismét bedobta (88-89). Allen szerzett labdát, amit Nagy Botond váltott két pontra a lerohanásból (88-91). Halász támadó-lepattanót követően dobott „pöciből” kosarat, melyre Koma felelt a túloldalon (90-93). Halász ellen voltak szabálytalanok, így a vonalról dobhatott. Sikerrel meg is tette (90-95). Az utolsó percben a hazai hármasok kimaradtak, s Allen dobott még egy kosarat, ezzel beállítva a végeredményt (90-97).

Kálmán László, a Pápa edzője: Gratulálok a csapatomnak, mert egy megnyert meccset vettek el tőlünk. Azt gondolom, hogy a végén is érvényes volt a kosarunk. A faultarány botrányos volt. A csapatunk nem ezt érdemelte. Gratulálok a BKG-nak! Nagyon keményen megküzdöttünk és nagyon okosan felépítettük a támadásainkat, védekezéseinket. Rajtunk kívülálló okok miatt nem tudtuk megnyerni a mérkőzést, úgyis, hogy az utolsó dobás érvényes volt, de ezt is elvették tőlünk. Sajnálom, én gratulálok a csapatomnak, mert tényleg szívüket, lelküket kitették a pályára, okosan játszottak.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, főleg az első félidei mínuszos eredmény után. Nem gondoltam, hogy hosszabbításig fog fajulni a dolog. Minden tisztelet megilleti mind a két csapatot. Azt hiszem, hogy most jelen pillanatban gratulálok a Pápának, akik nagyon tisztességesen helytálltak minden külön nehézség ellenére.

Conoil Pápa KC – BKG Príma Akadémia 90-97 – h.u. (19-22, 30-19, 14-20, 19-21, 8-15)

Pápa: Sonyák 21/9, Koma 18, Murai 14, Németh A. 14/3, Horváth A. 12/12, Varga B. P. 9, Hódi 2, Lintner -, Erdei M. -.

BKG: Nagy Bo. Á. 44/15, N. S. Allen 14 (+11 lepattanó), Halász 14, Buzás 9, Nagy Be. Á. 6/6, Lakatos P. 6, Reizer 4, Zsihla -, Szeleczki -.


A Jászberény is nagy verést mért a TF-re

Földi Sándor, a JKSE edzője: Elégedett vagyok a csapat mai játékával, bár még mindig sok pontot kaptunk. A keddi kupamérkőzéshez képest azért ma már sokkal jobban védekeztünk. Nehéz a TF-BP ellen védekezni, mert nem igazán lehet kiismerni a játékukat. Velkey Jánost külön is szeretném megdicsérni, mert nem csak támadásban volt nagyon eredményes, de védekezésben is jól játszott. Jó előjel ez a mai siker a Honvéd elleni, idegenbeli rangadó előtt. Az igazi rangadó lesz, s szeretnénk ott is jól szerepelni. A szurkolóknak pedig köszönöm, hogy a keddi csalódás után ma ilyen sokan itt voltak és buzdították a csapatot.

Beák Gábor, a TF edzője: Gratulálok a Jászberénynek! Tudtuk, hogy jó csapatuk van, s ezt ma a saját bőrünkön is érezhettük. Amikor azt láttam, hogy csak futunk az eredmény után, s nincs esélyünk fordítani, már a következő mérkőzésre gondolva forgattam a csapatot. A Jászberény nem okozott számomra meglepetést. Sajnos a saját csapatom nem tudta igazán megvalósítani, amit szerettünk volna. Nem történt tragédia, megyünk tovább.

Jászberényi KSE – TF-BP 111-81 (32-19, 23-24, 33-24, 23-14)

JKSE: Velkey 22/12, Olasz Á. 18, Meleg K. R. 16/6, Lewis 14, Rakic 13/3, Rosic 13/9, Homoki 10, Nagy S. 5/3, Fekete D. -.

TF: Tichov 33/6, Bartos 14, Nagy Sz. Sz. 12/6, Csík Ri. 5, Szántó D. 4, Gémes 4, Magda D. Cs. 3/3, Bálint B. D. 2, Tóth K. 2, Oroszi 2, Béres B. -, Korompai -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Budapesti Honvéd SE 8 7 1 15 737 556 0,938
2. Veszprémi Kosárlabda Kft. 8 6 2 14 778 681 0,875
3. Jászberényi KSE 8 6 2 14 720 599 0,875
4. BKG Príma Akadémia 8 6 2 14 747 614 0,875
5. Pécsi VSK-CARGATE 7 5 2 12 582 589 0,857
6. TF-BP 8 5 3 13 693 722 0,812
7. NKA Pécs 8 4 4 12 643 609 0,750
8. Óbudai Kaszások KA 8 4 4 12 660 714 0,750
9. Vasas Akadémia 7 3 4 10 541 534 0,714
10. Nagykőrösi Sólymok KE 8 3 5 11 655 664 0,688
11. MAFC 8 3 5 11 654 674 0,688
12. Conoil Pápa KC 8 2 6 10 651 696 0,625
13. Salgótarjáni KSE 8 1 7 9 531 700 0,562
14. Bajai Bácska FKE 8 0 8 8 629 869 0,500

Zöld-csoport

8. forduló

Tovább dagad a ceglédi sorozat

Dusan Markovics, a KTE edzője: Szeretnék gratulálni fiatal tehetségeinknek, mert bátran és jól játszottak a listavezető ellen. Köszönjük a szurkolóknak, hogy mellettünk álltak, sokat jelentett ez nekünk. Gratulálunk a Ceglédnek a győzelemhez, és sok sikert kívánunk nekik a folytatásra!

Tóth Tamás, a Cegléd edzője: Rangadóra készültünk, sajnálom, hogy nem a legerősebb keretével állt ma ki a Kecskemét, de tudjuk, hogy tegnap is meccset játszottak a Hepp Kupában. Még biztos fogunk találkozni, akár a rájátszásban is. Az első félidőben próbáltunk már olyan előnyt kidolgozni, hogy ne legyen kérdés a folytatásban a győzelem. Természetes örülünk a győzelemnek. Gratulálok a kecskemétieknek, mert tehetséges fiataljaik vannak, ez a szakmai stáb munkáját is dicséri.

KTE-Duna Aszfalt U23 – Ceglédi KE 46-83 (3-26, 14-22, 16-15, 13-20)

KTE: Velkey 22/9, Botka 6, Kőházi 5/3, Tóth P. 5, Dobos 5, Tóth Balázs 3, Mári -, Ladovszky -.

Cegléd: Csaba Gy. 15, Hajdu 13, Szabó N. 11, Herendic 11, Micev 9, Pinnyey 7/3, Berkics M. L. 6, Tóth Z. 5/3, Rékasi 2, Kass 2, Mészáros M. 2.


Az utolsó negyedben megfordította a Tiszaújváros

Siska János, a Tiszaújváros edzője: Gratulálok a csapatnak, ez a győzelem igazi csapatmunka volt. Bárki, aki a pályára lépett, hozzá tudott tenni a játékhoz. Azt gondolom, hogy jó úton haladunk. Sok sikert kívánok a Vásárhelynek a továbbiakban!

Utasi Gábor, a Vásárhely edzője: Harmincöt percen keresztül kontrolláltuk a mérkőzést, a végjátékban jobb volt a Tiszaújváros. Ki kell értékelni, hogy miben hibáztunk, és aztán ez alapján továbblépni.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 82-77 (20-31, 18-13, 16-19, 28-14)

Tiszaújváros: Drahos 26/12, Gerőcs 12/6, Asszú Ár. 11, Molnár B. 9/9, Frikker 8, Zmijarevics 7, Kovács Z. 4, Hajdú B. 3/3, Szilasi 2, Drizner -, Asszú Ád. -, Szabó N. -.

Vásárhely: Varga Z. 21/18, Bálint E. 14/3, Varga Á. 12, Pavlovic 11, Bodócsi 10/6, Burko 4, Kovacsevics 4, Borbáth 1, Molnár Á. -.


A DEAC is hosszabbításos meccset nyert idegenben

Horváth Balázs, az ELITE edzője: Ma a csapatom győzelmet érdemelt volna, mert olyat küzdött, amilyet talán még soha. Hege és Laci igazi példaképek, megtiszteltetés nekem, hogy az edzőjük lehetek. Láncos Krisztiánt pedig az NB I A-csoportban szeretném látni a következő szezonban, negyvenhárom VAL-értékkel be is kopogtatott ezen az ajtón. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert amilyen helyzetben egész szezonban vagyunk, azt kevés csapat élné túl, de mi túl fogjuk. Ilyen brigádnak megéri edzést tartani és foglalkozni velük nap mint nap. Gratulálok az ellenfélnek is a győzelemhez, ők is odatették ma magukat, ami hosszabbítás után és csak egy labdával, de győzelmet ért.

Andjelko Mandics, a DEAC edzője: Gratulálok mind a két csapatnak, izgalmas meccs volt, de a minőség nem volt tökéletes. Mindkét csapat küzdött, de nagyon hullámzó volt a játék. Ennél sokkal több koncentráció kell. Rengeteget hibáztunk, ami a koncentráció hiánya. Gratulálok a csapatomnak, mert megnyertük a mérkőzést, de ennél a jövőben több kell!

ELITE Basket – DEAC U23 91-93 – h.u. (22-24, 18-18, 23-17, 18-22, 10-12)

ELITE: Láncos 29/3 (+12 lepattanó), Jilling 22/15, Somogyfoki Sz. G. 15/6, Tóth A. 15/12, Horváth Á. 5/3, Hegedűs A. 3, Bodnár 2, Vranek -.

DEAC: Pollák B. 30/9, Gáspár M. 22/3, Ságodi 12/3, Kiss K. 12/6, Balázsi 10/6, Fábián Sz. 3, Udemezue 2, Tóth G. 2, Szívós -, Fekete Cs. -.


Javult a Pénzügyőr játéka, de a SMAFC így is nyert

Carlos Vallejo Rocamora, a SMAFC edzője: Nagyon örülök, hogy sikerült megszerezni második győzelmünket, nagyon vártunk már rá. Büszke vagyok a játékosaimra, nagyon jó edzésmunkát végeztek a héten. Dolgozunk tovább, hogy hibáinkat minél előbb ki tudjuk javítani. Köszönjük a szurkolók támogatását!

Dr. Bagi Melinda, a Pénzügyőr edzője: Köszönjük a játékot a Sopronnak. Láthatóan egy nagy gödörben voltunk eddig, de ez egy első lépés volt annak az irányába, hogy ki tudjunk jutni. Ezt annak ellenére mondom, hogy vesztettünk. A játékunk most sokkal gyorsabb, harcosabb volt, nagyobb akarattal tudtunk küzdeni.

SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia – Pénzügyőr Sportegyesület 94-79 (29-25, 23-17, 20-16, 22-21)

SMAFC: Füzi 23/6, Hajnal 22/18, Schöll 13, Csátaljay B. 9/3, Werner 8/3, Papp B. 7/3, Kovács B. 6, Németh M. 2, Heiszenberger 2, Szabó D. 2, Hipságh -, Nyikos -.

Pénzügyőr: Horváth B. 16/6, Nemes 13/3, Szekeres Á. 11, dr. Franczva 8, Kiss L. T. 7, Kollár 6/3, Kovács M. 6, Nagy J. 6/6, Baranyi 4, Hollingsworth 2, Szálas -.


Idegenben kapta el az Újpestet a Dunaharaszti

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Mindenekelőtt gratulálok a Harasztinak, azt gondolom, az összképet tekintve megérdemelten győztek. A hétközi mérkőzésünk első félidejét –negatív értelemben – lemásoltuk, sőt most ezt huszonnyolc percig toltuk ki, még nehezebbé téve a helyzetünket. Azonban mínusz tizennégynél megtaláltam azt az ötöst, akik a vészharangokat kongatva, s egymásért küzdve visszajöttek a mérkőzésbe. Védekezésünkkel zavart keltettünk ellenfelünkben, és óriási energiákat mozgósítva ötpontos fórt kreáltunk. Ekkor azonban picit elvitt a hév minket, sorjában rossz döntéseket hoztunk támadásban, illetve az öt felnőtt játékosom, akire számíthattam, el is fáradt. Így egy egylabdás végjátékon maradtunk alul. Gratulálok a DMTK fiataljának, Feketének külön is, aki nem várt extrát hozott csapatának, s nyerte meg nekik gyakorlatilag a meccset. Magunk részéről büszke vagyok azokra, akik a „comeback” részesei voltak, illetve én továbbra sem szeretnék panaszkodni, de titkon bízom benne, hogy még ebben az évben lesz olyanra lehetőségünk, hogy az ilyen-olyan nyavalyás problémák nem fognak minket ennyire hátráltatni.

Ughy Albert, a DMTK edzője: Először is gratulálnék mind a két csapatnak, mert szerintem egy kívülről is élvezhető mérkőzés zajlott a két csapat között. Természetesen nagyon örülök a győzelemnek. Lehet, hogy ez valakiknek meglepetés, de mi nagyon sokat készültünk az Újpestből és tényleg nagyon jó csapatuk van, úgyhogy ez külön öröm számunkra, hogy idegenben tudtuk legyőzni őket. Saját játékosaimnak nagyon gratulálok és büszke vagyok rájuk, az Újpestnek pedig további sok sikert!

Újpest-MT – Dunaharaszti MTK 71-74 (17-18, 19-21, 14-21, 21-14)

Újpest: Puszta D. Cs. 20/6, Katona 19/6, Antóni 9/9, Rosemond 9/3, Bea B. 5, Kelemen B. 4, Pollák Á. 3/3, Varga D. G. 2, Meződi -, Szentirmai -.

DMTK: Fekete B. 24/9, Joó 19/3, Santiago 13/6 (+14 lepattanó), Csabay 11/9, Imolay 5, Bocsárdi 2, Haris -.


Az utolsó negyedben lépett el a Győrtől a Békés

Békési SzSK – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 76-64 (20-18, 12-13, 20-22, 24-11)

Békés: Acsimovics 22, Krisztics 13/3 (+10 lepattanó), Olic 13/9, Cvijin 12/6 (+11 lepattanó), Okoh 8, Balog G. 8/3, Karsai Cs. -, Csorba -, Kónya -, Vass -.

Győr: Geiger 22/6, Kámán B. 12/3, Lógár 11/3, Gosztola 7, Berneczei 6/3, Bakon 5/3, Horváth Á. 1, Hágen -, Friedl -, Kámán K. -, Veingartner -.


Szoros meccsen verte a Bonyhád a Miskolcot

Atomerőmű KSE Bonyhád – MEAFC-Miskolc 76-67 (14-15, 26-21, 16-14, 20-17)

Bonyhád: Baki S. 25/3 (+11 lepattanó), Frank Á. 18/9, Pajor 11/6 (+11 lepattanó), Szalai 11/3, Orgona G. 7, Heimann G. 3/3, Csizmadia 1, Arnold B. -.

MEAFC: Pintér D. 13/9, Tóth B. 12/6, Szögi 11/3, Lajsz 10 (+11 lepattanó), Kozák M. 9, Csák B. 8/6, Ragályi 4, Cseh -, Nyíri -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Ceglédi KE 8 8 0 16 677 466 1,000
2. Dunaharaszti MTK 8 6 2 14 634 620 0,875
3. DEAC U23 7 5 2 12 547 494 0,857
4. Újpest-MT 8 5 3 13 658 595 0,812
5. KTE-Duna Aszfalt U23 8 5 3 13 504 509 0,812
6. Atomerőmű KSE Bonyhád 7 4 3 11 539 538 0,786
7. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 8 4 4 12 631 648 0,750
8. Békési SzSK 7 3 4 10 469 505 0,714
9. MEAFC-Miskolc 8 3 5 11 587 583 0,688
10. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 8 3 5 11 622 670 0,688
11. Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 8 3 5 11 597 675 0,688
12. SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 8 2 6 10 635 672 0,625
13. Pénzügyőr Sportegyesület 8 2 6 10 542 618 0,625
14. ELITE Basket 7 1 6 8 517 566 0,571

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa

3. forduló, 2021.11.08. és 2021.11.14. közötti mérkőzések

Közgáz SC és DSK/A – TF-BP 60-102 (20-29, 10-17, 12-23, 18-33)
Újpest-MT – Vasas Akadémia 68-70 (16-24, 10-21, 24-12, 18-13)
Budafok – ELITE Basket 80-53 (7-11, 34-14, 21-14, 18-14)
Jászberényi KSE – MAFC 91-98 (30-25, 18-28, 20-21, 23-24)
KTE-Duna Aszfalt U23 – RKA Pécs 72-82 (16-21, 15-25, 26-19, 15-17)
Dombóvári Kosársuli KE – Pécsi VSK-CARGATE 61-104 (22-12, 13-27, 14-35, 12-30)
Újpest-MT II. – BKG Príma Akadémia 66-116 (16-35, 15-32, 21-31, 14-18)

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
efeli96Kapos Kk fan Recent comment authors
Kaposkosár KKK
Olvasó

Bravó Luka!

efeli96
Olvasó

Jó látni, hogy mennyire magára talált az elmúlt évek viszontagságait követően és gyorsan a Honvéd egyik legfontosabb játékosává vált. Remélhetőleg a hirtelen jött edzőváltás sem fogja megtörni a csapat lendületét.
Milyen jó is lenne jövőre újra férfi A-csoportos meccseket látni Budapesten…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés