Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Veszprém is elkapta a Jászberényt a B-csoportban

A DEAC U23 42 dobott ponttal nyert meccset, a Rátgéber Akadémia 166-ig jutott a Hepp Kupában.:

:

A másodosztály küzdelmei folytatódtak, és a Hepp Kupában is további mérkőzések voltak terítéken a második fordulóból a múlt héten.

A Piros-csoportban a Vasas vendégeként nyert a sorozatban már negyedik sikerét számláló TF az ötödik forduló nyitányán. Otthon győzte le a Pápa a Nagykőröst, és a Veszprém is élt a hazai pálya adta lehetőséggel: megverte a Jászberényt. Vasárnap a Honvéd magabiztos győzelmet aratott a Salgótarján ellen, a Rátgéber Akadémia a MAFC otthonában ért el újabb bravúrt, míg a BKG a Baját szórta meg nagyon – a bajaiak 73 pontjából 39-et vállaló Jakab Péter nem tudta ellensúlyozni Nagy Botondék rohamait.

Az ötödik kör a hétfői PVSK-CARGATE – Óbudai Kaszások találkozóval lesz teljes.

A Zöld-csoportban a negyedik fordulóban negyedik sikerét aratta a KTE U23 – a Békést győzte le az együttes. Az ötödik forduló a Győr MEAFC elleni győzelmével kezdődött, a Békés SMAFC elleni sikerével folytatódott, és a DEAC U23 is legyőzte a KTE fiataljait úgy, hogy a házigazdának 42 dobott pont is elég volt a sikerhez. A ceglédi pontzsák a Vásárhely, az újpesti a Tiszaújváros ellen szakadt ki, a Dunaharaszti pedig a Pénzügyőr vendégeként tudott nyerni.

Egy mérkőzés novemberre marad: az ELITE 17-én fogadja a Bonyhádot.

A Hepp Kupában 166 pontot dobott a Rátgéber Akadémia a Kozármislenynek, míg a Honvéd 133-nál állt meg a Közgáz ellen – előbbi 106, utóbbi 98 pontos győzelemmel jutott a harmadik fordulóba. A héten pályára lévő B-csoportos együttesek közül egyedül a Bajának nem sikerült a továbbjutás, melyet a Dombóvár búcsúztatott a sorozattól.

NB I/B

Piros-csoport

5. forduló

A Vasas sem tudta megállítani a TF-et

Bár a tavalyi rosszabb eredmények után most kicsit tényleg lehetett rá számítani, hogy lehet keresnivalója a TF-nek a Vasas ellen, ezt a kezdést csak a legbátrabbak képzelhették el: Tichov az első pillanatoktól villogott, de Oroszi és Csík is hozzátette a magáét, hátul pedig egész egyszerűen nem tudott mit kezdeni a TF-fel a rivális. Hat perc játék után 13-2-re vezettek a vendégek, de később 6-22 is volt az állás. Igaz, ezután a Vasas zsinórban 7 pontot szerezve szorosabbá tette a negyedet – olvasható a TF honlapjának tudósításában.

A pihenő után Medve szerzett hármast, amivel 10-re nőtt a zsinórban szerzett piros-kék pontok száma – nagyon kellett Szántó és Bartos találata a vendégeknek. A 12. perc végére, Bartos hármasa után ismét visszaállt a tíz fölötti különbség (18-31). Sőt, a TF 77-ese nem állt le a gólgyártással, vezérletével 20-38-ig léptek el. Parádés triplázásukkal sokáig tartották a közte 18-at a vendégek, majd Tichov büntetői alakították ki az 50-30-as, húszpontos TF-vezetést a 19. percben.

Nagyon jó formában van a TF. Fotó: hunbasket.hu

A 32-50-ről kezdődő második félidőre összekapta magát a vendéglátó. 34-53 után zsinórban dobott 7 pontjával visszajött a mérkőzésbe, majd a 24. percben, Radics zsákolása után, 49-57-nél tízen belülre is benézett. Ebben a negyedben nem tudta tartani Evangelosz Ziagkosz együttesét a TF, amely 54-59-nél már szinte karnyújtásnyira volt a fordítástól. Ekkor ki más, mint Tichov érkezett a TF segítségére. A klasszis teljesítményt nyújtó Tichov 6 pontot szerzett zsinórban, majd Nagy Szabolcs hármasával, 57-68-nál megint megvolt a közte tíz, ebből 9 pontot meg is őriztek a negyedik negyedre a vendégek.

Ahol a Vasas természetesen mindent megpróbált, hogy utolérje ellenfelét. Andrássy zsákolásával a 33. percben már csak 68-71 volt, de aztán megint elsült a végére 8 sikeres hármasig jutó Tichov keze, és Bartos is berámolt 4 pontot. Az utolsó 5 percre 80-72-es vezetéssel fordulhattak a vendégek, és ezt a tíz pont körüli előnyt meg is tartották a végéig. Jól állták a Vasas rohamait, és a pazar első félidőben összeszedett előnyüket tartva, Tichov szuperlatívuszokkal illethető és Bartos extra teljesítményével 92-80-ra nyertek a Sport11 idei első házirangadóját.

Evangelosz Ziagkosz, a Vasas edzője: Rosszul védekeztünk és emiatt veszítettük el ezt a meccset. Kilencvenkét kapott ponttal nem tudunk mérkőzést nyerni.

Beák Gábor, a TF edzője: Nagyon fontos mérkőzésen vagyunk túl. Szerencsére ez a negyedik győzelmünk, nyilván az is nagyon sokat jelent, hogy ez a Sport11-ben egy házirangadó volt. Úgy gondolom, hogy a Vasas egy nagyon jó csapat és ellenük még többet jelent ez a győzelem.

Vasas Akadémia – TF-BP 80-92 (13-22, 19-28, 27-18, 21-24)

Vasas: Radics 19, Medve M. 17/9, Andrássy 14, Moravcsik 10/3, Bagó 6, Boros 4/3, Farkas A. 3/3, Kelemen Á. 3/3, Kerkai 2, Kelenföldi 2, Sólyom Bo. -.

TF: Tichov 41/24, Bartos 23/3, Csík Ri. 11/3, Bálint B. D. 5/3, Oroszi 4/3, Nagy Sz. Sz. 3/3, Béres B. 3/3, Szántó D. 2, Magda D. Cs. -.


A Jászberény is elvérzett a Veszprém ellen

A Veszprémnél mindkét magasember, Dukic és Tóth is kezdett, valamint két fiatal is a kezdőben találta magát, Glatz és Dancsecs személyében. A karmesteri pálca ezúttal is Szabó kezében volt. A találkozó Velkey duplájával indult, amire Dukic öt ponttal válaszolt. A csapatok fej-fej mellett haladtak ezt követően, de az előny a hazaiaknál volt egészen a negyed közepéig, amikor Lewis és Olasz kosaraival a Jászberényhez került az (5. perc: 12-16). Ez a távolság megmaradt a következő percekben is, a Veszprém kosarára mindig volt válasza a Jászberénynek. Sőt az utolsó két percben kezdett ellépni a vendég együttes, nyolc is volt már közte, így az utolsó percben nagyon jól jött a hazaiaknak Szabó triplája és duplája, valamint Glatz kettese (10. perc: 23-24) – írja a VeszprémKosár.hu.

A második etap kezdetén Horváth hármasa már a hazaiak előnyét jelentette, igaz gyorsan egyenlített Rosic. A szoros állás pedig a későbbiekben sem változott, egyik fél sem tudta igazán kihasználni a másik pontatlan dobásait. A legnagyobb különbséget a kékek érték el Rosic triplája után (17. perc: 32-36). A vendégek légiósa még tovább növelte volna az előnyt, de Szabó erre már tudott válaszolni. Az utolsó percbe lépve Madár elsüllyesztette első hármasát, ezzel minimalizálva a hátrányt. Az utolsó szó a félidőben azonban Olaszé volt, aki a dudaszó pillanatában, szorongatott helyzetben is szerzett egy középtávolit (20. perc: 37-40).

A JKSE ellen is villant a Veszprém. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik játékrész vendég duplával indult, ám Szabó hármasa is betalált, ugyanakkor Dukic kihagyott ziccerét Velkey kihasználta. Tóth kettese, majd egy szépen kijátszott akció végén Szabó triplája már egypontos veszprémi előnyt jelentett. Időt is kértek a vendégek, ám a megbeszélés után Madár tudta növelni a hazai fórt (25. perc: 47-44). A vendégek hamar egyenlíteni tudtak, ám Tóth kettő plusz egyes játéka visszaszerezte a vezetést a piros-szürkéknek, amit egy-egy jó védekezés után Horváth büntetője, majd Szabó duplája és triplája növelt tovább kilenc pontnyira. Innentől a fő feladat ennek az előnynek a fenntartása volt. Ez nem csak, hogy sikerült, de Dukic kosarainak köszönhetően még nőtt is (30. perc: 65-54).

Az utolsó tíz percet a Veszprém szerb légiósa úgy kezdte, ahogy az előzőt abbahagyta, kosárral, miközben a csapatvédekezés továbbra is jól működött. Szabó újabb triplája már tizenhét pontos előnyt jelentett, időt is kért ekkor Földi Sándor. A vendégek próbálták lopni a távolságot, és Rakic hárompontosával már csak tíz volt közte. Erre érkezett válaszként Madár kettese (35. perc: 76-64). Rakic ismét bedobott egy kintit, majd egy kettest is. Jókor érkezett a hazaiaknak Horváth hármasa, hiszen így ismét kétszámjegyű volt a különbség. Rakic azonban nem hagyta annyiban, újabb triplát szerzett, Tóth viszont egy közelivel válaszolt (38. perc: 81-72). Nagy hármasával tovább lopakodott a Jászberény, majd Rakic kettesével már csak négy volt közte. Dukic támadópattanója és duplája nagyon kellett ekkor, egy perccel a legvége előtt. Egy jó védekezés után Glatz szépen érkezett a palánk alá, és Horváth passzából nyolc egységnyire növelte az előnyt. A hátralévő bő fél percben főleg büntetőkből szereztek pontokat a csapatok, ám négy pontnál közelebb már nem tudott férkőzni a Jászberény (40. perc: 90-86).

Martin Blaho, a Veszprém edzője: Ez egy nagyon fontos győzelem volt a számunkra a legutóbbi, TF elleni vereségünk után. A mai siker oka a második félidei védekezésünk volt, amiben nagyon sokat fejlődtünk, valamint az, hogy az ellenfelünk nulla támadó-lepattanót szerzett. Nagy gratuláció jár ezért a csapatnak! Remélem, hogy ettől a pillanattól kezdve győztes mentalitásra váltunk és meccsről meccsre jobbak leszünk, majd a legjobb formánkban érkezünk a rájátszásba.

Földi Sándor, a JKSE edzője: Nagyon jól kezdtünk, jó első félidőt játszottunk. Utána azonban jött egy nagy hullámvölgy, aminek még én sem tudom az okát. Váltottunk embert, zónát, egyik sem jött be. A Veszprém legjobb embereit, közülük is talán a legjobbat, Szabó Pétert otthagytuk egyedül, úgy, hogy a gyengébben játszó társára váltottunk át inkább. Ez nagy hiba volt. A végére sikerült felzárkóznunk, de ez kevés volt. Gratulálok a Veszprémnek, sok sikert kívánok nekik, mi pedig csináljuk tovább a munkánkat.

Veszprémi Kosárlabda Kft. – Jászberényi KSE 90-86 (23-24, 14-16, 28-14, 25-32)

Veszprém: Szabó P. 28/18, Dukic 20/3 (+17 lepattanó), Tóth N. 11, Horváth Á. 11/6, Dancsecs 7/3, Madár A. 7/3, Glatz 6, Birkás -, Gaál B. -.

JKSE: Rosic 21/9, Olasz Á. 17, Rakic 17/9, Velkey 14 (+10 lepattanó), Lewis 11/6, Nagy S. 3/3, Fekete D. 3/3, Várbíró -, Homoki -.


Ezt már behúzta a Pápa

Kálmán László, a Pápa edzője: Örülök a győzelemnek, mert azt gondolom, a Piros-csoportban minden győzelmet meg kell becsülni. Egy magabiztos játék volt, a végén egy kicsit kiengedtünk, de tudtuk, hogy a Nagykőrös egy harcoló csapat, és nagyon megnehezítették a dolgunkat. Nem adták fel, utolsó leheletükig küzdenek. Nekem nagyon szimpatikus az ilyen csapat, úgyhogy nekik is gratulálok! Nekünk ez nagyon fontos mérkőzés volt, hogy elinduljunk erről a holtpontról, amibe most kerültünk. Azokon a mérkőzéseken is volt győzelmi esélyünk, de azt gondolom, a mai mérkőzést nagyon magabiztosan és nagyon tudatosan, okosan abszolváltuk. Remélem, hogy ugyanígy folytatjuk, és további győzelmeket szerzünk ebben a nagyon erős csoportban!

Kovács Sándor, a Nagykőrös edzője: Sajnos a mai mérkőzésen nagyon rossz dobóformát fogtunk ki ellenben a hazai csapattal, és gratulálok is nekik! Nagyon sok hárompontost kaptunk, ez volt a mérkőzésnek az egyik tényezője, amerre billent a mérleg nyelve, feléjük. Mi is asszisztáltunk abban, hogy nagyon rosszul védekeztünk, álmosan kezdtük a mérkőzést, rögtön huszonkilenc pontot kaptunk az első negyedben, és azt így folyamatosan görgettük magunk előtt. A végén, csapatunkhoz hűen volt egy kis föllángolásunk. Általában van egy kis tartásunk a végére, amivel tudtuk kozmetikázni az eredményt, így jobban néz ki. Volt egy-két szituáció, ami szerintem kétes volt és inkább a hazai csapatot segítették, de abszolút nem ezen múlt, azt kihangsúlyozom. Gratulálok az ellenfélnek, a hazai csapatnak és a saját csapatomnak a küzdéshez!

Conoil Pápa KC – Nagykőrösi Sólymok KE 106-95 (29-21, 25-21, 30-13, 22-40)

Pápa: Murai 21/9 (+10 gólpassz), Sonyák 17/6, Németh A. 16/12, Horváth A. 16/12, Hódi 12/12, Koma 10, Lintner 7/3, Varga B. P. 5, Kasza K. 2, Kocsis T. Z. -, Parcsami -, Németh G. -.

Nagykőrös: Lakosa Á. 23/3, Fehér P. J. 22/3, Mácsai 20/6, Molnár B. 12, Timkó 9, Jókai 5, Mester M. 4, Kakulya -, Kocsis -, Molnár M. -.


Mindenben jobb volt a Honvéd a Salgótarjánnál

Vladimir Lucsics, a Honvéd edzője: Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak, hiszen jó mérkőzést játszottak, különösen a fiatal játékosaimnak, akik ma sok időt tudtak a pályán tölteni és próbáltak élni a kínálkozó lehetőséggel. Készülünk a következő mérkőzésre és próbáljuk fejleszteni a fiataljainkat, többek között az a célom, hogy folyamatosan egyre jobb játékosokká váljanak, hiszen ez a Honvédnak, illetve a magyar kosárlabdának is jó.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok a Honvédnak, a játék minden elemében és a kosárlabdához szükséges minden egyéb tényezőben jobbak voltak nálunk.

Budapesti Honvéd SE – Salgótarjáni KSE 82-56 (27-16, 17-12, 25-9, 13-19)

Honvéd: Markovics 18, Mijovic 16, Völgyi 15 (+10 lepattanó), Takács D. 12/3, Tanoh 9, Cohill 7/3, Kovács G. S. 3/3, Kopácsi 2, Vámos -, Csomós -, Tarján I. S. -.

Salgótarján: Hargitai 13/3, Molnár M. 7, Kuttor 5, Gulyás B. 5/3, Donakovszki 5, Molnár D. 5/3, Karanfilovski 4, Monye M. 4, Dragasevic 3, Bán T. 3/3, Takács A. 2, Monye J. -.


A MAFC-nál is kellemetlen vendég volt az NKA

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez! Végig harcoltak, küzdöttek. Nem adták fel egy percig sem. Mi még a harmincötödik percben is vezettünk, számomra érthetetlen módon utána kikapcsoltunk és leblokkoltunk. Abban a periódusban négy emberfölényes szituációt hibáztunk el, amiből nemhogy kosarat nem dobtunk, de eladott labdákat csináltunk belőle. Ebből a Pécs egy tizenhét-ötöt csinált – ha jól emlékszem – az utolsó öt percben. Így azt kell mondjam, hogy magunkat vertük meg. Még egyszer gratulálok az ellenfélnek!

Ivica Mavrenszki, a NKA edzője: Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Ez igazán nehéz volt, tudtuk, hogy egy nagyon jó csapathoz érkezünk, ahol nagyon nehéz nyerni. Egy percig nem adtuk fel, negyven percig koncentráltunk, és ez a végén győzelemhez vezetett. A legjobbakat és sok szerencsét kívánok a továbbiakban a saját csapatomnak és a MAFC-nak is!

MAFC – NKA Pécs 74-84 (22-19, 18-21, 24-21, 10-23)

MAFC: Tóth P. 17/6, Bordács 11, Kovács Á. 10, Lakits 9/3, Misek 8, Biber 8, Polgárdy 6, Csapai 5, Pfandler -, Bősze -.

NKA: Bíró L. 21/3, Meszlényi 15/9, Djordjevics 12/6 (+10 lepattanó), Rátvay B. 11, Benke K. 10/6, Kollár 5, Lados 4, Kocsis Z. 3/3, Kármán 3.


Százhúsz fölé jutott a BKG

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Nehéz ilyenkor örülni, amikor az ellenfél több sebből vérzik. Mindenesetre mi próbáltunk úgy játszani, amiből lehet készülni a következő mérkőzésekre, úgyhogy örülök a győzelemnek!

Délity Bence, a Baja edzője: A hiányzó játékosaink miatt elég nehezen kezdtük a mérkőzést. Sajnos a rendelkezésre álló játékosok nem bírták felvenni a lendületet, nem bírtak segíteni úgy a csapaton, ahogy kellett volna. Nehéz mit mondani egy ilyen ötvenes zakó után. Próbálok pozitívan tekinteni a jövőre, várjuk vissza a hiányzóinkat. Hajrá Baja!

BKG Príma Akadémia – Bajai Bácska FKE 121-73 (27-15, 29-22, 42-17, 23-19)

BKG: Nagy Bo. Á. 32/21 (+15 gólpassz), Buzás 28/6, N. S. Allen 18, Halász 12, Reizer 11, Nagy Be. Á. 10 (+19 gólpassz), Lakatos P. 6, Zsihla 2, Szeleczki 2, Molnár Cs. -, Bögöti -, Ikker -.

Baja: Jakab P. 39/15 (+16 lepattanó), Goldring J. B. 11/3, Szűcs M. 9, Nagy D. 6, Szabó B. B. 4, Szatmári 2, Virág E. 2.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Budapesti Honvéd SE 5 4 1 9 430 353 0,900
2. TF-BP 5 4 1 9 446 424 0,900
3. Pécsi VSK-CARGATE 4 3 1 7 329 337 0,875
4. NKA Pécs 5 3 2 8 377 362 0,800
5. Veszprémi Kosárlabda Kft. 5 3 2 8 474 438 0,800
6. Jászberényi KSE 5 3 2 8 437 402 0,800
7. BKG Príma Akadémia 5 3 2 8 465 376 0,800
8. Óbudai Kaszások KA 4 2 2 6 342 358 0,750
9. Conoil Pápa KC 5 2 3 7 400 401 0,700
10. Nagykőrösi Sólymok KE 5 2 3 7 422 431 0,700
11. MAFC 5 2 3 7 378 403 0,700
12. Vasas Akadémia 4 1 3 5 317 349 0,625
13. Salgótarjáni KSE 4 1 3 5 277 339 0,625
14. Bajai Bácska FKE 5 0 5 5 412 533 0,500

Zöld-csoport

4. forduló

A negyedik győzelmét is megszerezte a KTE

Sztojan Ivkovics, a KTE edzője: Sikerült jó játékot nyújtanunk, és a felnőttek között ismét megmutattuk, hogy képesek vagyunk érett kosárlabdát produkálni. A Békés egy jó csapat, biztos vagyok benne, hogy megnehezítik majd mások dolgát is. Nekünk most abban is kell gondolkozni, hogy a héten vannak előrehozott érettségik, iskolai bajnokságban mérkőzések, úgyhogy feszes a program a fiúk számára, meg kell találnunk az egyensúlyt. Gratulálok mindkét együttesnek, egy jó mérkőzést játszottunk, amelyből tudtunk ismét sokat tanulni.

Balog Vilmos, a Békés edzője: Gratulálok a Kecskemétnek a győzelemhez! Egy kicsivel jobb volt most a játékunk, volt tartásunk, ez eredményezett egy szorosabb eredményt. Nem állt még össze teljesen a védekezésünk, sem a támadásunk, így megérdemelten nyert a hazai csapat.

KTE-Duna Aszfalt U23 – Békési SzSK 79-66 (12-9, 18-17, 33-22, 16-18)

KTE: Kucsera 17/3, Kiss D. 14, Velkey 12/12, Tóth Barna 12/3, Ivkovic 7/3, Takács E. 6/3, Kőházi 3, Körmendi 3/3, Botka 3/3, Tóth Balázs 2, Tóth P. -.

Békés: Krisztics 19/12, Cvijin 13/3, Olic 10/6, Acsimovics 8, Balog G. 5/3, Csorba 5, Vass 5/3, Okoh 1, Karsai Cs. -.


5. forduló

Szoros csatában győzte le a Győr a MEAFC-ot

Kertész Dániel, a Győr edzője: Egy ilyen mérkőzés után nagyon nehéz megszólalni, viszont annyit szeretnék elmondani, hogy nagyon köszönöm a fiúknak ezt a győzelmet! És természetesen gratulálok az ellenfélnek is, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Váczi Péter, a MEAFC edzője: Először is Kertész Daninak őszinte részvétem! A másik része az, hogy gratulálok a Győrnek, mert nagyon nagy energiákat mozgósítottak a győzelemhez. A harmadik rész, hogy színvonaltalan, rettentő gyenge játékvezetést láttunk a mai napon, és nem akarom ezzel felmenteni a csapatomat, de nagyon örültem volna neki, ha egyenlő feltételek mellett tudunk Győrben mérkőzést játszani! Ez ma egyáltalán nem történt meg. A hazai csapatnak még egyszer gratulálok, mert rengeteget beletettek a meccsbe, de az enyémeknek is, mert szerintem így nagyon nehéz volt ma játszani.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – MEAFC-Miskolc 97-92 (19-26, 22-19, 23-17, 33-30)

Győr: Geiger 25/15, Lógár 22/3 (+10 lepattanó), Horváth Á. 21/12, Kámán B. 18, Berneczei 4, Veingartner 3, Gosztola 2, Bakon 2, Hágen -, Friedl -, Kámán K. -.

MEAFC: Kozák M. 22/6, Tóth B. 21/3, Szögi 21, Pintér D. 12/6, Bíró B. 6, Csák B. 5/3, Ragályi 3, Szicsák 2, Cseh -, Orliczki M. -, Sándor B. -, Ungi -.


Megvan az első Békés-győzelem

Békési SzSK – SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 84-70 (14-22, 19-14, 19-23, 32-11)

Békés: Krisztics 31/21, Balog G. 12, Cvijin 11/9 (+14 lepattanó), Okoh 10, Olic 6, Acsimovics 6, Vass 6/6, Csorba 2, Karsai Cs. -.

SMAFC: Kovács B. 16, Hajnal 11/9, Füzi 11/3, Bakk 10/6, Németh M. 8/3, Papp B. 6/3, Csátaljay B. 4, Nyikos 4, Szegedi -, Heiszenberger -.


Kevés pontot, felnőtt szintű fizikális játékot hozott a DEAC–KTE

Andjelko Mandics, a DEAC edzője: Küzdeni tudásból mindkét csapat jelesre vizsgázott, azonban a színvonal nem ütötte meg az elvártat. Az első félidővel nem lehetek elégedetlen, azonban a második húsz perc tragikusan alakult. Ha pozitívumokat kell találni, az egyik a végeredmény, a másik pedig, hogy nem omlottunk össze, amikor feljött a Kecskemét. Mindent egybe véve, sokkal jobban kell kosárlabdáznunk a jövőben.

Sztojan Ivkovics, a KTE edzője: Ezután a mérkőzés után azt biztosan nem lehet többé állítani, hogy a magyar gyerekek puhák. Nagyon kemény, sokszor felnőtt szintű fizikális küzdelem folyt a pályán. Az ilyen mérkőzésekből építkezhet a hazai kosárlabdázás, gratulálok mindkét félnek!

DEAC U23 – KTE-Duna Aszfalt U23 42-38 (17-7, 16-7, 3-16, 6-8)

DEAC: Kovács Á. B. 11 (+18 lepattanó), Neuwirth 11/3, Pollák B. 9/3, Ságodi 6, Fábián Sz. 4, Balázsi 1, Tóth G. -, Gáspár M. -, Kiss K. -.

KTE: Kiss D. 9, Ivkovic 8, Kucsera 6/3, Tóth Barna 6, Körmendi 5/3, Velkey 3/3, Tóth Balázs 1, Botka -, Takács E. -.


Folytatja menetelését a Cegléd, ezúttal a Vásárhely ellen

Ceglédi KE – Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 106-51 (21-13, 25-8, 29-16, 31-14)

Cegléd: Tóth Z. 20/15, Herendic 14 (+14 gólpassz), Csaba Gy. 13, Hajdu 12, Szabó N. 12/6, Csákvári 10/6, Micev 7/3, Pinnyey 7/6, Mészáros M. 5/3, Kass 4, Rékasi 2, Berkics M. L. -.

Vásárhely: Bodócsi 13/6, Burko 10, Megyesi 9/3, Varga Á. 8/3, Vejinovic 4, Knyúr 3/3, Molnár Á. 2, Borbáth 2, Németh Zs. -.


Újabb győzelemmel kapaszkodik az Újpest

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Mindenekelőtt gratulálok a csapatomnak, csupa nagybetűvel – férfi meló volt. Ma gyakorlatilag, kis túlzással bárki ellen játszhattunk volna, lehengerlő és domináns támadójáték, kiváló dobóforma… nyilván nem lesz mindig ilyen, ennek ma épp az amúgy kiváló erőkből álló Tiszaújváros itta meg a levét. A tervezett rotációnk sajnos már a bemelegítésnél megborult, de egy rendkívül kollektív performansszal mindent egyensúlyozni tudtunk ma. Sajnálom azonban, hogy így is helyenként rendkívül feszültté vált a hangulat (harminc pont különbségnél ráadásul), no nem a két csapat miatt. Fel kéne tudni nőni minden egyes résztvevőnek a feladathoz, megtisztelve a két gárdát. Ma még örülünk, holnaptól pedig már teljes fókusz a következő, Békés elleni meccsünkre, illetve dolgoznunk kell azon is, hogy nyolcvanhat pontot ne kapjunk még egyszer. A Tiszaújvárosnak egészségben gazdag folytatást kívánok! Hajrá Újpest!

Siska János, a Tiszaújváros edzője: Gratulálok az Újpest csapatának és sok sikert kívánok nekik a bajnokság további részében!

Újpest-MT – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 123-86 (28-20, 31-21, 32-25, 32-20)

Újpest: Katona 43/12, Varga D. G. 23/3 (+10 lepattanó), Kelemen B. 14, Meződi 12/6, Antóni 10/3, Puszta D. Cs. 9/3, Pollák Á. 6, Kékesi 4, Bea B. 2, Renkecz -.

Tiszaújváros: Drahos 18/3, Lajsz 16, Kovács Z. 13, Szabó N. 9, Asszú Ár. 8, Gerőcs 8, Molnár B. 7/3, Asszú Ád. 4, Hajdú B. 3/3, Frikker -, Drizner -, Szilasi -.


A Pénzügyőr ellen is győzött a Dunaharaszti

Seres Richárd, a Pénzügyőr edzője: Meccset nem tudunk úgy nyerni, hogy csak a támadás vagy a védekezés tud összeállni. Sajnos ma sem volt olyan periódusa a játékunknak, amikor mindkettőt egyszerre csináljuk. Az első félidőben a támadásunk volt gyenge, a védekezésben figyeltünk, ennek ellenére kaptunk néhány olyan hármast, amit megbeszéltünk, hogy nem engedhetünk meg az ellenfél játékosainak. Ezt leszámítva sokat kommunikáltunk védekezésben, besegítettünk, ütköztünk. Támadásban folyamatosan állt a labda, nem húztuk szét a védekezést, nem dobtuk be a helyzeteinket. A második félidőre megfordult az egész, jól dobtunk, a negyedik negyedben a tempónk is jó volt, de sajnos a védekezésünk szétesett. Nem könnyű minden mérkőzést hátrányból kezdeni, nem tudom ez miért van? A jövőben megpróbáljuk ezeket a hibákat kijavítani, mert így biztosan nem fogunk sok győzelmet szerezni. Gratulálok az ellenfélnek!

Ughy Albert, a DMTK edzője: Nem volt egy szuper jó mérkőzés, de számunkra a legfontosabb a győzelem volt. Nagyon hullámvölgyben voltunk, de ezen sikerült túllendülnünk. Úgy érzem, mindkét csapat beletette a munkát ebbe a mérkőzésbe, amit végül megérdemelten nyertünk meg. További sikereket kívánok az ellenfél csapatának!

Pénzügyőr Sportegyesület – Dunaharaszti MTK 74-83 (13-21, 14-14, 21-27, 26-21)

Pénzügyőr: Steier B. 21/12, Kiss L. T. 11, dr. Franczva 11, Hollingsworth 9, Horváth B. 8/6, Szálas 6/6, Nemes 4, Kovács M. 4, Szekeres Á. -, Nagy J. -, Baranyi -, Koflanovics -.

DMTK: Santiago 15/6 (+13 lepattanó, 10 gólpassz), Joó 15/3, Fekete B. 15/6, Csabay 11/9, Kerti 11, Bocsárdi 8, Imolay 5, Haris 3, Debreceni -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Ceglédi KE 5 5 0 10 426 292 1,000
2. KTE-Duna Aszfalt U23 5 4 1 9 326 302 0,900
3. DEAC U23 4 3 1 7 290 245 0,875
4. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 5 3 2 8 405 418 0,800
5. Újpest-MT 5 3 2 8 445 402 0,800
6. Dunaharaszti MTK 5 3 2 8 393 393 0,800
7. Atomerőmű KSE Bonyhád 4 2 2 6 316 320 0,750
8. MEAFC-Miskolc 5 2 3 7 364 357 0,700
9. Pénzügyőr Sportegyesület 5 2 3 7 354 374 0,700
10. Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 5 2 3 7 369 427 0,700
11. ELITE Basket 4 1 3 5 288 318 0,625
12. Békési SzSK 4 1 3 5 268 311 0,625
13. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 5 1 4 6 378 430 0,600
14. SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 5 1 4 6 376 409 0,600

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa

2. forduló, 2021.10.18. és 2021.10.24. közötti mérkőzések

Békéscsabai KK/B – Vásárhelyi Kosársuli 45-97 (10-25, 16-29, 10-17, 9-26)
Tiszakécske VSE – Salgótarjáni KSE 41-113 (12-36, 7-24, 10-28, 12-25)
Budafok II. – Pénzügyőr Sportegyesület 72-92 (25-26, 12-21, 20-29, 15-16)
Cívis KK U23 – DEAC U23 40-75 (9-10, 6-15, 17-22, 8-28)
MAFC Martos – BKG Príma Akadémia 57-99 (11-29, 16-29, 16-29, 14-12)
KKS – Óbudai Kaszások 0-20
BKG-Veresegyház – Dunaharaszti MTK 48-102 (11-13, 13-29, 13-29, 11-31)
PTE-PEAC – Pécsi VSK-CARGATE 88-111 (23-26, 15-24, 27-29, 23-32)
Kiskunfélegyházi KC – Jászberényi KSE 66-117 (22-26, 14-41, 13-28, 17-22)
Közgáz SC és DSK/B – Budapesti Honvéd SE 35-133 (8-31, 12-41, 11-30, 4-31)
CVSE Vulkán Fürdő – SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 80-86 (25-26, 20-16, 16-28, 19-16)
Dombóvári Kosársuli KE – Bajai Bácska FKE 87-67 (21-17, 24-17, 21-19, 21-14)
Zuglói Sasok – MAFC 71-101 (10-39, 13-31, 27-16, 21-15)
Kandó FSC – Újpest-MT 60-102 (17-30, 10-26, 16-17, 17-29)
RKA Pécs – Kozármisleny SE 166-60 (44-23, 42-14, 40-13, 40-10)
ELTE BEAC – Újpest-MT II. 60-68 (11-26, 18-15, 12-19, 19-8)
Szombathelyi Egyetemi SE – Conoil Pápa KC 53-57 (8-22, 9-11, 28-12, 8-12)

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MAFCdrukkerOroszlanyi Banyaszharrow12 Recent comment authors
harrow12
Olvasó

Jó látni, hogy a BKG végre újra egyenesbe jött. Nagy Botond és Nagy Benedek kiemelkedik a B csoport mezőnyéből. 34 gólpassz ketten egy meccsen klasszis teljesítmény!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Csak a tényszerűség kedvéért: a klasszis tesók 77 percet töltöttek a pályán, míg a másik tíz – kiegészítő – ember osztozott a maradék 133 percen.

MAFCdrukker
Olvasó

A Baja legyőzése még nem nagy bravúr, alig van bevethető felnőtt játékosuk, a kupában az NB II-es Dombóvárnak sem okoztak gondot, így ellenük villogni sem túl nagy teljesítmény. Ettől még jók a Nagy-tesók, de be is korlátozzák a BKG lehetőségeit: az A-csoportban nem lehetne rájuk csapatot építeni, de a feljutáshoz is kellene egy jobb légiós ebbe a szerkezetbe (szerintem).

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés