Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A DEAC tehetsége 18 ponttal debütált a B-csoportban

Alibigyanú az MTK-nál, tovább menetel a Vasas, Salgótarjánban is kikapott a MAFC.:

:

Az ötödik forduló mérkőzéseivel folytatódott a múlt héten a B-csoport.

A másodosztály Piros-csoportjában az edzőjétől is komoly kritikát kapó MTK odahaza szenvedett vereséget a Veszprémtől. A TF egyetlen ponttal győzte le a Rátgéber Akadémiát, a Salgótarján húszat vert a végére elfáradó MAFC-ra, míg a Vasas már 5/5-ös mutatóval vezeti a bajnokságot, miután a Baját is legyőzte. A PVSK vendégeként nyert a MEAFC, míg a BKG-nak a Nagykőrös legyőzése nem okozott gondot. A Nyíregyháza–Honvéd mérkőzést kedden rendezik.

Két pont döntött a Győr javára a Pápa ellen a Zöld-csoportban. A hibátlanul rajtoló Újpest 100-ig jutott a Békés ellen, a Vásárhely pedig az Eger vendégeként őrizte meg veretlenségét. Bemutatkozott felnőtt bajnokin is a DEAC U23 2005-ös születésű játékosa, Ekenedilichukwu Udemezue, aki rögtön a keret legeredményesebb tagjaként (18 pont) járult hozzá a Tiszaújváros legyőzéséhez. A Bonyhád–Cegléd találkozó november 17-ére került át, míg a fordulót december 14-én zárja a Pénzügyőr–Óbuda összecsapás.

A Hepp Kupa harmadik fordulója öt meccsel vette kezdetét: a Budafok a Honvédot búcsúztatta, az Újpest a Zsíros Akadémia ellen jutott tovább, és ott lesz a következő körben a Rátgéber Akadémia, a Nagykőrös és a Nyíregyháza is – kiesett a PTE-PEAC, a Budafok II. és a MEAFC.

NB I/B

Piros-csoport

5. forduló

MTK-vereség a Veszprémtől

A feldobást a Veszprém tudta elhozni, így vezethette is az első támadását, ahol Dukic próbálkozott egy triplával. Ezt leblokkolták, így a hazaiak jöhettek a labdával. Egy hosszú támadás után Jakab meg is szerezte a találkozó első pontjait. Szabó nem engedte, hogy sokáig vezessék a mérkőzést, egy betörésből szerzett duplát, majd a plusz egy megítélt büntetőt is bedobta. Ezt követően két támadásukat is elrontották a veszprémiek, aminek köszönhetően az MTK három ponttal tudott vezetni. Ezen Dukic, majd Szücs triplája változtatott, amikre nem érkezett válasz, így újabb hármast jegyezhetett Szabó. A jó védekezésüknek és pontos támadásaiknak köszönhetően a negyed felénél már nyolc ponttal vezettek a vendégek (5. perc, 6-14). Ezt Jakab középtávolija tudta csökkenteni. Újabb jó védekezések sorát tudta bemutatni a Veszprém, majd Dukic passzából Futó növelte tovább az előnyüket, ami ekkor már több mint tíz egység volt. Ezen a ponton a hazai csapat edzője időt kért. A megbeszélés után mindkét csapat hibázott egy-egy támadást, amiből végül Sipos betörésének köszönhetően a vendég csapat jött ki jobban. Ismét labdát szereztek a veszprémiek, majd Madárral szemben szabálytalankodtak, aki a két megítélt büntetőből mind a kettőt bedobta. A Veszprém palánkja alatt is történt egy szabálytalannak ítélt mozdulat, viszont Takács a kettőből csak egyet tudott értékesíteni. A negyed végén már nem történt változás az eredményben, magabiztos veszprémi vezetéssel zárult a negyed (10. perc, 13-24) – emlékezett a VeszprémKosár.hu.

A második játékrész elején egy kicsit alábbhagyott a lendület, az első három percben nem tudtak kosarat szerezni a vendégek. Az MTK ezt ki is használta, és hét pontra tudott felzárkózni. Ekkor Baksa Szabolcs időt kért, ahonnan visszatérve Szabó törte meg a pontcsendjüket. Egy jó védekezést is a magukénak tudhattak a vendégek, viszont a támadást nem tudták pontokra váltani. Ezt Nagy bosszulta meg egy tripla formájában. Orgona palánkalattija új erőre keltette a vendég csapatot, folyamatos fegyelmezett védekezés volt jellemző. A támadásokról nem volt ugyanez elmondható, többször is hibát vétettek, amit az MTK ki is használt. Szücs középtávolijának majd Orgona büntetőinek köszönhetően a Veszprém előnye hét pont volt (17. perc, 25-32). Láncossal szemben követett el faultot Orgona akció közben. A kosár érvényes, de a megítélt büntetőt nem sikerült értékesíteni. Újabb hibát követtek el támadásban a vendégek, ami után az MTK hátránya csupán két pont lett. Ezt Dukic passzából Futó tudta növelni. A túloldalon gyorsan érkezett a válasz Láncostól. Az egyenlítést egy eladott labda utáni gyors támadás jelentette a hazai csapatnak. Ezen Madár értékesített büntetői változtattak. A félidő előtt még egy triplát tudhatott magáénak az MTK, ami egyúttal egypontos vezetést is jelentett a hazaiaknak (20. perc, 37-36).

Sokáig szoros volt, végül biztos különbséggel nyert a Veszprém. Fotó: hunbasket.hu

A Veszprém vezethette a találkozó második felének első támadását, ami nem zárult sikerrel. Azonban Madár egy labdaszerzés után végig is vitte az akciót, sikerrel. Ezt követően kétszer is hibáztak támadásban a vendégek, ami előbb egy duplát, majd egy triplát jelentett a vendéglátóknak. Dukic törte meg a pontcsendjüket egy hármassal, majd egy lepattanót megszerzett a saját palánkjánál. Újabb tripla következett, ismét Dukictól. Hegedüs válaszolt erre a túloldalon egy középtávolival. Továbbra sem állt meg a Veszprém a kinti dobásokkal, ezúttal Madár járt sikerrel, majd a következő támadást ki is védekezték. A harmadik negyed felénél, Takács hármasának köszönhetően ismét egyenlő volt az állás (25. perc, 49-49). Ekkor egy adok-kapok alakult ki a két csapat között, sorra sikerrel fejezte be a támadásait mindkét gárda. Ebből a Veszprém jött ki rosszabbul, az MTK sikeres hármasainak köszönhetően. Két támadásába is belehibázott a Veszprém, amit a hazai csapat meg is bosszult, és hat pontra el tudott húzni. Baksa Szabolcs ekkor látta idejét egy újabb időkérésnek. Dukiccsal szemben követtek el faultot, ami már az ötödik volt, így két büntetődobás következett, mindkettő a gyűrűben landolt. Hatásosnak bizonyult a megbeszélés, hiszen egy jó védekezést követően Dukic tudott triplázni. Az utolsó negyedet végül hárompontos hátránnyal várhatta a Veszprém (30. perc, 65-62).

Az negyedik játékrészt az MTK nyithatta, rögtön egy triplával, amit Farkas neve mellé jegyezhettek. Habár a támadásukat elrontották a veszprémiek, a védekezésük a helyén volt, így újra próbálkozhattak. Ismét sikertelenül, Orgonától vették el a labdát lépéshiba miatt. Dukic lepattanózott jól, majd Orgona javította az előző hibáját. A túloldalon gyorsan érkezett a válasz Bognártól. Újabb labdát tudtak szerezni a vendégek, és jól is fejezték be a támadásukat, majd megismételték ezt, így a hátrányuk már csak két pont volt (34. perc, 70-68). Orgona nyúlt bele az ellenfél passzába, így náluk volt a lehetőség, hogy egyenlítsenek. Ezt Szabó nem csak kihasználta, de egy triplával át is vette a vezetést. Orgona blokkja után Szabó dobhatott két büntetőt, ami két ponttal növelte is az előnyüket. Ekkor a hazai csapat időt kért. A következő MTK-támadásnál lejárt az idő, a labda a Veszprémé lett. Madárt csapdázta be az MTK, ezzel meg is szerezve a játékszert, viszont pontot nem tudtak jegyezni. A fegyelmezett vendég védekezés meghozta a gyümölcsét, Madár triplájának köszönhetően pedig már nyolcpontos vezetést tudhattak a magukénak. Hosszú pontcsendet tört meg csapata számára Láncos a két értékesített büntetőjével. Válaszul Madár passzából Dukic triplázott. A következő támadás során Futó elkövette az ötödik hibáját, így nem folytathatta a mérkőzést. Ez nem törte meg a vendég csapatot, újabb jó védekezést mutatott be, ami után Szabó büntetője növelte a különbséget. Ismét jól lepattanóztak, majd Sipos dobhatott két büntetőt, sikertelenül. Továbbra sem engedte a Veszprém, hogy a hazai csapat ponthoz jusson. Madár passzából Orgona tudott újabb duplát szerezni, ám a következő támadásnál ő is kipontozódott. Ez a mérkőzés végkimenetelén azonban nem változtatott, így zsinórban második győzelmét aratta a HOYA (40. perc, 75-86).

Horváth Balázs, az MTK edzője: Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelten nyert. Null-néggyel állunk, közte három hazai pályán elszenvedett vereség. Hét játékos vert meg minket, és ebből négy U20-as, három pedig felnőtt játékos. Azt gondolom, hogy ez sok mindent elárul. Nálunk a vezéreink közül ketten teljesítenek az elvárt szinten, a többiek alibiznek, igen, alibiznek… A padról rendre nem érkezik jó teljesítmény és minden mérkőzésen van két-három mínusz VAL-teljesítmény. Így nehéz mérkőzést nyerni. A felelősség az enyém, ha veszít a csapat az továbbra is az én lelkemen szárad. Levonjuk a következtetéseket és meghozzuk a szükséges döntést, hogy a csapat kilábaljon a tíz hónapja tartó gyenge teljesítményből.

Baksa Szabolcs, a Veszprém edzője: Nagyon kemény mérkőzés volt, és egy nagyon nehéz győzelem. Voltunk elég mélyen is egy periódusban, de nagybetűs csapatként sikerült erőt merítenünk egymásból és felállni ebből. Nagyon büszke vagyok a teljesítményünkre. Az MTK győzelmi mutatója csalóka, szoros meccseken maradt alul, de egy nagyon masszív, széles taktikai repertoárral dolgozó csapat, amely ellen mindig nehéz győzni. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

MTK-Elite Basket – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 75-86 (13-24, 24-12, 28-26, 10-24)

MTK: Jakab P. 23/12, Farkas S. D. 12/6, Takács A. 10/3, Hegedűs A. 9/3, Láncos 7, Nagy Sz. Sz. 6/6, Bognár 5, Dobos M. 2, Spiriev 1, Horváth B. -, Juhász -, Bagi D. -.

Veszprém: Dukic 20/15, Szabó P. 19/6, Madár A. 18/6, Orgona G. 10, Futó B. 10, Szűcs P. 7/3, Sipos M. 2.


Hiányzott a tapasztalat, a TF nyert a Pécs ellen

Timkó Norbert keretbe foglalta az NKA–TF találkozót: ő szerezte az utolsó mellett az első kosarat is Pécsett. De ne szaladjunk ennyire előre! A harmadik perctől hazai lépéselőnyt regisztrálhatott az eredményjelző, ráadásul egyszer, 18-10-nél nagyobb fórt is kiharcoltak Ladosék. A játékrész végére utolérte a TF a vendéglátóját, Kutrovich két kosarával a vezetést is megszerezte – írja a TF honlapja.

A mérkőzés azonban a megszokott mederben haladt tovább, egy-két kosárnyi pécsi előnnyel, majd a félidő végén minimális, 42-40-es TF-vezetéssel.

A legvégén dőlt csak el az NKA és a TF csatája. Fotó: hunbasket.hu

A térfélcsere után is fej-fej mellett haladtak a csapatok, borítékolható volt a szoros végjáték. 54-49-nél volt a legnagyobb pécsi, 54-61-nél pedig a legnagyobb TF-előny – a számokból is látható, hogy egy fantasztikus, 12-0-ás sorozatot hoztak a vendégek a 26. és a 28. perc között. A negyed végén a „szokásos”, kétpontos budapesti vezetés állt a táblán.

A fantasztikusan játszó Dobrijevics kosarával indult a 31. perc. 71-66-nál ötpontos előnyt épített ki a Pécs, de 71-72-nél megint a TF állt jobban. 79-80-as állásnál mentek bele a felek az utolsó két percbe. Lados két büntetőt is hibázott, majd Dobrijevics és a remeklő Kutrovich váltott kosarat. 82-81-es TF-vezetésnél Dobrijevics adta el a labdát, majd Csík harcolt ki faultot, de csak egy büntetőt értékesített. Az ellentámadásból Dobrijevics faulttal együtt szerzett kosarat, bónusz büntetőjével visszavette a vezetést a Pécs. Beák Gábornak még volt időkérése, ami után Kutrovich és Timkó pick and rollozott. A TF óriása ziccerben kapta meg a labdát és élt is a lehetőséggel! Dobása győzelmet ért a TF számára.

Ivica Mavrenski, a Pécs edzője: Gratulálok a TF-nek a győzelemhez! Megvolt az esélyünk arra, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, de nem volt elég tapasztalatunk ahhoz, hogy ez sikerüljön.

Beák Gábor, a TF edzője: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Ellenfelünk fiatalos lendülettel játszik, s miután mi is megpróbálunk így kosárlabdázni, szoros meccs kerekedett, az itt lévők biztosan jól szórakoztak. Rengeteg hibát vétettünk, ennek ellenére győztünk, gratulálok a játékosaimnak és a pécsi csapatnak is!

NKA Pécs – TF-BP 84-85 (24-25, 16-17, 21-21, 23-22)

Pécs: Dobrijevics 36, Váits 17/6, Lados 12, Fülöp Zs. 8, Gáspár M. 6, Rosic 3, Kollár 2, Benke -, Herger -.

TF: Kerkai 22, Timkó 22, Kutrovich 17/6, Somogyfoki P. G. 8/6, Csík Ri. 8/3, Karosi 6/3, Tökölyi 2, Rozs M. Z. -.


A végén hagyta le a Salgótarján a MAFC-ot

Nem a legjobb formában, három vereséggel a háta mögött érkezett Salgótarjánba az előző, csonka szezont a Piros-csoport élén záró, ám az új idényre némileg meggyengült MAFC együttese, melynek kulcsjátékosai ráadásul szombat este sem állhattak teljes létszámban a régi-új tréner, Garai Péter rendelkezésére. S bár Szabó Zoltán legénysége így sem számíthatott könnyű mérkőzésre, a salgótarjániaknak azért kifejezetten jó esélyeik mutatkoztak a múlt heti, nyíregyházi fiaskó feledtetésére – vezette fel az SKSE–MAFC találkozót a BeszterceKK.hu.

A kezdésre mindenesetre egyáltalán nem lehetett panasz, Csapai meccsnyitó triplájára ugyanis hazai részről egy, főként Molnár Marcell két triplájára, valamint a közelről, s távolról egyaránt hibátlanul célzó Sömenek kilenc pontjára alapozott, 15-4-es roham volt a válasz. Csakhogy, miként az a korábbi fellépéseiken is gyakorta megesett, a hazaiak játékában a remek rajt után ezúttal is erős visszaesés következett. A következő hatperces szakasz össztermését egyetlen Karanfilovski-dupla jelentette, amit kihasználva a Polgárdy, Csapai kettős az első rövid pihenőt egy fordítást eredményező, 16-2-es futással foglalta keretbe.

Négy meccséből hármat megnyert a Salgótarján. Fotó: hunbasket.hu

Noha 19-25 után, Sömenek és Molnár révén az egyenlítés gyorsan összejött, az előny visszaszerzése a folytatásban már komolyabb nehézségekbe ütközött. Csupán a játékrész legvégén, Herendic néhány bravúros megoldásának köszönhetően vágtak ismét riválisuk elébe a nagyszünetre végül 38-37-es vezetéssel vonuló tarjániak, akiket a harmadik negyedben is tovább szorongattak a szívósan küzdő, s leszakadni sehogyan sem akaró újbudaiak. Bordács, Polgárdy és Csapai helyenként bántóan könnyedén felelgettek az ekkortájt főként Bán és Boinizer által szállított hazai kosarakra, így a záró felvonás kezdetéig hat pontnál jobban egyszer sem tudott meglógni ellenfelétől az SKSE csapata.

Érezhető volt azonban, hogy a vendégek szinte pihenő nélkül játszó vezéregyéniségei aligha bírják majd szuflával a végső etapot, s ennek megfelelően ez a tíz perc már kevés izgalmat hozott. A mezőny legjobbjának bizonyuló Herendic (28 pont, 10/13 mezőnyből, 8/9 büntető, 9 lepattanó, 6 gólpassz, 8 kiharcolt fault) hamar tíz pont fölé tornázta a különbséget, a szintén jó napot kifogó Boinitzer és Sömenek triplái pedig a hajrához közeledve immár a látogatók minden reményének véget vetettek. A vége egy felettébb magabiztosnak tűnő, húszpontos hazai siker lett, ami azért némiképp csalóka, hiszen játékban korántsem választotta el egymástól ekkora különbség a feleket.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok mindkét csapatnak, szerintem helyenként magas színvonalú játék zajlott a pályán. A mérkőzés első három negyedében a MAFC mellett kicsit mi is nehezítettük a saját dolgunkat, ebben az időszakban sokszor nem voltunk elég pontosak támadásban, nem játszottunk kellő sebességgel, nem védekeztünk elég agresszíven. A végére sikerült, elsősorban fizikálisan felőrölnünk ellenfelünket. Sok sikert a MAFC csapatának a bajnokságban!

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a Salgótarjánnak, végig nyomás alatt tartottak minket a hazaiak, s bár három negyeden át partiban voltunk velük, az utolsó tíz percre összeestünk, és ekkor alakult ki egy viszonylag nagyobb különbség. Sajnos egyelőre kevesen vagyunk, várjuk, hogy visszatérjenek hiányzóink. Viszont annak örülök, hogy ma is sok fiatalunk lehetőséghez jutott!

Salgótarjáni KSE – MAFC 94-74 (17-17, 21-20, 27-24, 29-13)

Salgótarján: Herendic 28, Sömenek 21/9, Boinitzer 14/6, Molnár M. 11/6, Bán T. 9/6, Karanfilovski 9, Hajdu 2, Nshimba -, Joó -, Bogatin -.

MAFC: Polgárdy 23, Csapai 16/3, Bordács 14, Biber 10, Herló 6/3, Misek 3, Pfandler 2, Vantal -, Bősze -, Szilágyi -.


A Baja elleni rangadót is megnyerte a Vasas

Az első negyedben 6-0-lal kezdett a Vasas, majd 11-2 is volt, de szép lassan közelített a bajai csapat, és a negyed vége előtt már 23-22-re vezettek is egy támadás erejéig. A második etapban hasonló volt a forgatókönyv, mivel megint elhúztak pár ponttal a hazaiak, de a védekezésükbe többször is hiba csúszott, nem voltak kellően agresszívak, késtek a hárompontosokról, melyet e szakaszban kiváló dobóteljesítménnyel büntettek a rutinos vendégeik, így döntetlennel mentek a felek az öltözőbe – írja a Vasas honlapja.

A második félidőben aztán a védőoldalon is megvolt a kellő agresszivitás, pár perc alatt elhúztak a vendéglátók 64-53-ra, és az iramot végig diktálva, egy negyed alatt 30 pontot termelve 78-65-re léptek el ellenfelüktől a harmadik negyed végére.

A Baja sem tudta megállítani a Vasast. Fotó: hunbasket.hu

Aki azt hitte, hogy a hazai fiúk hátradőlnek, az nagyot tévedett, mivel a negyedik játékrész elején egy 13-0-s szakaszt repítettek, amivel a 34. percben már 91-65-re vezettek, így lényegében eldőlt a mérkőzés. A hátralévő időben a kilencemberes aktív rotációt tovább bővítve Faragó Péter mindenkinek lehetőséget adott, így Kódor Tamás itt is pontot szerezhetett az U20-meccs performansza – 46 pont – után. A végére valamit kozmetikázott az eredményen a Baja, de ez a lényegen már semmit sem változtatott.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Az első félidőben nagyon nem volt mit csinálnunk, mert a Baja hatvan-hatvanöt százalékkal dobott mezőnyből, ettől függetlenül nagyon elkéstünk a hárompontosaikról. A második félidőben viszont a hosszabb pad, a lendület miatt úgy érzem, hogy a harmadik negyedre eldöntöttük ezt a mérkőzést. Örülök neki, hogy így nyertünk, mert ez volt az első igazi olyan értékmérőnk, amikor egy szerintem topcsapatot láttunk itt. Olyat, amely még nálunk is komolyabb potenciállal rendelkezik, de a mi padunk hosszabb és több bevethető és jó játékosunk van, úgyhogy ezért nyertük meg ezt a mérkőzést.

Cservék Csaba, a Baja edzője: Sajnos gyenge napot fogtunk ki a védekezésben, a dobásban – úgy gondolom – idegenben nyolcvanegy pont az szép. A védekezésünk volt gyenge, gratulálok az ellenfélnek! Ebből kell építkeznünk, remélem a következő mérkőzésen már jobb lesz!

Vasas Akadémia – Bajai Bácska FKE 98-81 (24-23, 24-25, 30-17, 20-16)

Vasas: Farkas A. 16/9, Debreceni 13, Boros 12/3, Andrássy 10/3, Sólyom Bo. 10, Radics 10, Kelenföldi 10, Barócsi 9/3, Moravcsik 6/6, Kódor 2, Steier B. -.

Baja: Jakab P. 24/15, Vukicevic 19, Goldring J. B. 16/9, Goldring G. 8, Nagy D. 7/3, Pongó 4, Dr. Ágfalvi 3, Fehér Á. -.


A MEAFC is csak a végén tudott dönteni Pécsen

Rab Gyula, a PVSK edzője: Nagyon megilletődve kezdtük a mérkőzést és tetemes hátrányba kerültünk az első negyedben. A második és a harmadik játékrészben jól játszottunk, a vezetést is sikerült átvennünk, de ez nagyon sokat kivett belőlünk. A Miskolc védekezése a harmadik negyed közepétől agresszívabbá vált, és hibáinkat kihasználva visszavették a vezetést. Innen pedig már nem tudtunk fordítani, a vendégek egyre magabiztosabbá váltak és növelték előnyüket. Remélem, hogy a hiányzó játékosaink hamarosan visszatérnek és jobb teljesítményt fogunk nyújtani a folytatásban.

Szollár Gergő, a MEAFC edzője: Gratulálok a pécsieknek, nagyon szépen játszottak. Volt egy jó hullámhegyük, gyakorlatilag amit itt rádobtak, az bement. Látszott rajtuk az edzetlenség, de nagyon jó erőkből állnak. Öröm látni, hogy ilyen fiatalon az A-csoport közelében tudnak játszani. Mi szerencsére éles szituációkban kontrollálni tudtuk a játékot, és nekünk is voltak nagyon jó hullámhegyeink. A lepattanócsatát stabilan megnyertük, ez volt az egyik kulcsa, hogy viszonylag simán tudtunk ma győzni. Jó meccset játszottunk, és megszereztük első idegenbéli győzelmünket.

Pécsi VSK-CARGATE – MEAFC-Miskolc 69-88 (10-19, 23-20, 24-24, 12-25)

PVSK: Laufer 20/6, Mándity M. 11/9, Rátvay B. 11, Erdei Á. 8/3, Riskó 7/3, Bor S. 5/3, Lakatos 2, Marjanovic 2, Heimann 2, Hőgye 1.

MEAFC: Kozák M. 30/3, Homoki 22, Kozák B. 17/3, Béres D. 6, Tóth V. 6, Sándor B. 4, Lippai 2, Orliczki M. 1, Tóth B. -, Montai -, Ragályi -, Szekeres F. -.


Ez így most csak edzőmeccsnek volt jó

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Köszönjük a Nagykőrös sportszerűségét! Jobbulást a hiányzóknak.

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Reméljük a jövő héten már jobban leszünk! Ez így edzőmeccsnek jó volt.

BKG Príma Akadémia – Nagykőrösi Sólymok KE 90-57 (24-14, 24-14, 22-14, 20-15)

BKG: Nagy Bo. Á. 27/21, Radoncic 17, Nagy Be. Á. 14/6, Nagy S. 7/3, Reizer 7, Buzás 6, Szeleczki 6, Armaghani 6, Halász -.

Nagykőrös: Lakosa Á. 20, Fehér P. J. 12/6, Mester M. 7/6, Kakulya 6/6, Tóth M. 6, Mácsai 3, Jókai 3, Szrapkó -.

A bajnokság állása:

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 Vasas Akadémia 5 5 0 10 436 380 1
2 HÜBNER-Nyíregyháza BS 4 4 0 8 285 244 1
3 BKG Príma Akadémia 5 4 1 9 438 347 0,9
4 Salgótarjáni KSE 4 3 1 7 301 289 0,875
5 Bajai Bácska FKE 4 2 2 6 331 332 0,75
6 HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 4 2 2 6 341 330 0,75
7 TF-BP 4 2 2 6 324 352 0,75
8 MEAFC-Miskolc 5 2 3 7 411 428 0,7
9 NKA Pécs 4 1 3 5 322 332 0,625
10 Nagykőrösi Sólymok KE 4 1 3 5 286 321 0,625
11 Pécsi VSK-CARGATE 4 1 3 5 276 322 0,625
12 MAFC 5 1 4 6 372 423 0,6
13 MTK-Elite Basket 4 0 4 4 271 294 0,5
14 Budapesti Honvéd SE 0 0 0 0 0 0 0

Zöld-csoport

4. forduló

Dupla annyi pontot dobott a Cegléd, mint a Sopron

Honti Viktor, a Cegléd edzője: Esélyesebbek voltunk a mérkőzés előtt, de azt kértem a fiúktól, hogy vegyük maximálisan komolyan az összecsapást. Ezt maradéktalanul be is tartották a srácok, és mellé sok jó egyéni teljesítmény is született. Remélem a Sopron hiányzói mihamarabb visszatérnek!

Meszlényi Róbert, a SMAFC edzője: Ebben a helyzetben, amiben vagyunk, azt gondolom, hogy csak azt tudjuk célként kitűzni, hogy játsszuk le a mérkőzéseket sérülésmentesen, és próbáljunk olyan ellenállást kifejteni, hogy mind a két csapat számára legyen értelme a meccset lejátszani.

Ceglédi KE – SMAFC 93-46 (26-17, 25-4, 21-14, 21-11)

Cegléd: Csák B. 18/12, Csákvári 15, Hegedűs G. 14/3, Nárai B. M. 14/3, Fekete V. N. 13, Mészáros M. 7/3, Tóth Z. 5/3, Szabó N. 3, Várbíró 2, Berkics M. L. 2, Czigelmajer -.

SMAFC: Simon B. 13/9, Heiszenberger 10/3, Németh M. 10, Kovács B. 9, Mándity D. 2, Hipságh 2, Hencz -, Réti -, Kertész A. -, Szegedi -.


5. forduló

Egy kosár döntött, de így is „marha” nagy az öröm Győrben

Csaplár-Nagy Ervin, a Győr edzője: Ismét nehezen indítottuk a mérkőzést, de bíztam a fiúkban, hogy előveszik azt a formát, amit a héten edzésen mutattak. Hát „Ki nevet a végén” játékban úgy néz ki, bevált. Voltak nagyon rossz periódusaink, de szerencsére a jók fölényben voltak. Marha boldog vagyok, köszi fiúk! Sok sikert a Pápa csapatának!

Kámán László, a Pápa edzője: Gratulálok a Győr csapatának!

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Conoil Motax KC Pápa 64-62 (17-17, 5-19, 21-14, 21-12)

Győr: Berneczei 17/3, Kertész D. 15/6, Horváth Á. 12/6, Bakon 8/3, Geiger 6/6, Lógár 2, Tóth K. 2, Nagy T. 2, Földesi -, Domsitz -.

Pápa: Sonyák 23/6, Koma 13, Horváth A. 7/6, Kiss K. L. 5/3, Erdei M. 4, Hódi 4, Németh G. 3, Murai 3.


Udemezue 18 ponttal kezdett a DEAC U23-ban

Jesper Gustavson, a DEAC edzője: Úgy vélem, ma csapatként nyertünk. Nagyon erős mentalitással küzdöttek a fiúk, figyeltek én és a kollégám szavaira, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyerni a mérkőzést! Szép munka volt!

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Jól a kezdtük a mérkőzést, amit begyakoroltunk, működött, és ezzel megzavartuk az ellenfelet. Aztán elkezdtünk kapkodni, tizenhat büntetőt kihagytunk, és huszonegy labdát adtunk el, ezzel pedig lehet meccset veszteni. Gratulálok a DEAC-nak!

DEAC U23 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 68-63 (10-25, 18-13, 22-14, 18-11)

DEAC: Udemezue 18, Neuwirth 16/9, Balázsi 12/3, Ságodi 10/3, Pollák B. 6, Fábián Sz. 3, Sólyom Be. 1, Tóth G. 1, Kiss K. 1, Csikai -.

Tiszaújváros: J. Martin 31/12, Szabó N. 8, Molnár B. 6/3, Kovács M. 6/3, Orliczki B. B. 6, Drahos 3, Kovács Z. 2, Szilasi 1.


Jót tett az Újpestnek a „csatornaváltás”

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Az első félidőben a második felvonását láthattuk a héten a Hepp Kupa-meccsen már bemutatott „mi vagyunk a királyok” című, igencsak unalmas előadásnak. A félidőben – aki ismer az tudja – szépen, halkan, különösebb vehemencia nélkül megkértem őket, hogy „váltsanak csatornát” – közben megbúboltam a buksijukat is persze. A második félidő már hasonlított ahhoz, amit látni szeretnék. Gondjaink nekünk is mindig vannak, tényleg folyamatosan, de továbbra is a játékra törekszünk, s nem fogunk se leállni „rinyálni”, se pedig kibúvót keresni a meccs lejátszása alól. Ennek fejében már alig várjuk a jövő heti rangadónkat a Cegléd ellen. Ma még örülünk, holnap meg már gőzerővel készülünk a vélhetően nagy ütközetre. Gratulálok a csapatnak, illetve külön a Varga, Kelemen kettősnek. A Békésnek pedig minden jót kívánok!

Balog Vilmos, a Békés edzője: Először is gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez! Kimondottan magas szinten játszottak a második félidőben. Egy félidőn keresztül tudtuk tartani velük a lépést. Addig a védekezésünk nagyon egyben volt. A második félidőre sajnos szétesett a védekezésünk, és ezt ők minden esetben kihasználták. Egy nagyarányú vereség lett a végeredmény. Megpróbálunk javítani a következő fordulóban!

Újpest-MT – Békési SzSK 100-63 (21-19, 17-17, 34-13, 28-14)

Újpest: Varga B. P. 17/3, Csaba Gy. 17/3, Horváth Á. 15/9, Kelemen B. 15/6, Rackley 15/6, Ondima 13, dr. Franczva 5, Micev 2, Ipacs 1, Pollák Á. -, Jenei K. T. -.

Békés: Hargitai 18/3, Frikker 11, Krisztics 9, Cvijin 8/3, Széphelyi 8, Meleg K. R. 4, Balog G. 2, Szabó B. G. 2, Vass 1, Szabó M. I. -, Pocsai -.


Hozta a kötelezőt a Vásárhely az Eger ellen

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Először is szeretnék gratulálni és sok sikert kívánni a sok sebből vérző Egernek. Az első félidőben teljes kontroll alatt tartottuk a hazaiakat, de a második félidei extra dobássokkal magunkra engedtünk őket. Szerencsére mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot a kritikus pillanatokban. Nálunk az utolsó negyeddel nagyon nem vagyok megelégedve, de nem szeretnék telhetetlen lenni, nagyon értékes győzelmet értünk el.

EKE Eger KOK – Vásárhelyi Kosársuli 69-78 (9-17, 12-25, 18-12, 30-24)

Eger: Papp B. 21/15, Máté B. 21/9, Csomor 12/6, Ungi 8/6, Szicsák 4, Illés B. 2, Mondi 1, Steier K. -, Bíró B. -, Pomázi -.

Vásárhely: Molnár B. 14/3, Varga Z. 12/6, Varga Á. 12/3, Bálint E. 11/3, Pavlovic 10, Perák 7, Béres N. 6, Bodócsi 4, Rostás 2, Kozma P. -.

A bajnokság állása:

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 Újpest-MT 4 4 0 8 396 270 1
2 Vásárhelyi Kosársuli 4 4 0 8 351 287 1
3 Óbudai Kaszások KA 3 3 0 6 242 189 1
4 Atomerőmű KSE Bonyhád 2 2 0 4 176 137 1
5 Ceglédi KE 4 3 1 7 331 268 0,875
6 Békési SzSK 4 2 2 6 323 338 0,75
7 Pénzügyőr Sportegyesület 4 2 2 6 275 303 0,75
8 DEAC U23 4 2 2 6 285 318 0,75
9 Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 5 2 3 7 345 362 0,7
10 Conoil Motax KC Pápa 3 1 2 4 224 208 0,667
11 Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 4 0 4 4 313 368 0,5
12 EKE Eger KOK 5 0 5 5 331 431 0,5
13 SMAFC 4 0 4 4 252 365 0,5

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, a 3. forduló eddig lejátszott mérkőzései

Budafok – Budapesti Honvéd SE 80-69 (12-19, 27-16, 22-12, 19-22)
Zsíros Akadémia Kőbánya – Újpest-MT 81-99 (17-24, 19-23, 28-28, 17-24)
PTE-PEAC – RKA Pécs 49-97 (18-24, 12-21, 8-31, 11-21)
Budafok II. – Nagykőrösi Sólymok KE 66-68 (17-15, 11-20, 23-16, 15-17)
HÜBNER-Nyíregyháza BS – MEAFC-Miskolc 70-59 (18-21, 15-12, 14-17, 23-9)

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
O1GbakibaMAFCdrukkerPbaskArtur Doki Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Lehet, hogy nem vagyok következetes, de szerintem a szombati teljesítmény miatt nem kell szégyenkeznünk. 3 negyeden keresztül fej-fej mellett haladtunk egy abszolút éremesélyes csapat otthonában 4 felnőtt és 6 U20-as játékossal. Polgárdy egyre inkább vezére a csapatnak, Csapai és Bordács is összehoztak együtt 30 pontot egy palánk alatt (is) fajsúlyosabb ellenfél ellen is. Bieber 10 pontja, Herló 10 VAL-ja is nagyon bíztató. Persze lehet azért hiányérzetünk a 2/15-ös triplamutató, vagy Misek 3 pontja miatt (nem 30-at várok tőle, de azért 8-10-et igen). A TF-BP és a PVSK-Cargate ellen viszont most két nagyon fontos meccs következik, ezek a csapatok még így… Olvass tovább »

bakiba
Vendég
bakiba

Miseknek nagyon fáj a lába. De most nem fér bele, hogy kiüljön. Dicséretes, hogy megpróbálja. Lassú, nehézkes, de legalább pici rutin jön vele.
Szerintem a 8 nagyon kérdéses. Inkább a ne essünk ki a feladat.

MAFCdrukker
Olvasó

Így mindjárt más! Köszönöm az infót. Én azért a kiesésre még így sem vagyok hajlandó gondolni, mivel úgy vélem, hogy egy teljes kerettel felálló MAFC egyértelműen közelebb áll a feljutó helyhez, mint a kiesőhöz. És ha decemberben, januárban visszatérnek a sérültjeink, onnantól szerintem szerzünk annyi győzelmet, hogy az utolsó négy helyet elkerüljük, még akkor is, ha esetleg addig csak 1-2 sikerünk lenne.

MAFCdrukker
Olvasó

A pécsi Vasút elleni meccs előtt még a Nagykőrös is jön a Gabányiba, ők is a verhetőek közé tartoznak szerintem, főleg, ha nem térnek vissza addig a hiányzóik. Novemberben még Törökbálintra is megy a csapat az egyelőre nyeretlen MTK-hoz. Bár a sorsolás után a decembert tartottam a legizgalmasabb hónapnak a Nyíregy, Honvéd, Veszprém trióval, egyértelmű, hogy a jelenlegi helyzetben az elkövetkező hetekben lesznek az első kör legfontosabb csatái. Az RKA ellen egy alsóházi rangadót már buktunk, a többit húzzuk be!?⚫

Pbask
Olvasó

Undorító ami a magyar utánpótlásunkban folyik. Nem elég valakinek ereiben feka vér csörgedezik,mieinknek még annyi esélye se lehet fejlődésre,mert az adott csókák jó pár évvel idősebbek is náluk. Ebben semmi büszkélkednivalója nincs senkinek.

O1G
Olvasó

Ez a felnőtt B csoport, nem UP meccs. Itt teljesen irreleváns, hogy 15 vagy 75 😀

Artur Doki
Olvasó

…ha ez 15,akkor én 70 vagyok…
Ekenedilichukwu Udemezue…

MAFCdrukker
Olvasó

Melyik csapatban játszik ez az úriember?

O1G
Olvasó

Gondolom a DEAC-os Promesre gondol, de hogy miért releváns egy felnőtt bajnokságban az életkora az rejtély.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés