Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Honvéd is megverte a BKG-t

A TF is három győzelmet számlál sorozatban a Veszprém legyőzése után.:

:

Folytatódtak a küzdelmek a B-csoportban az elmúlt héten is.

A harmadik fordulót zárta a Piros-csoportban a PVSK-CARGATE Baja elleni sikere. A negyedik kört a JKSE pápai győzelme nyitotta, majd szombaton további három vendég győzelem következett: a MAFC is legyőzte a Baját, az NKA elleni városi derbit húzta be a PVSK, és a Honvéd is idegenbeli rangadót nyert a BKG vendégeként. A Veszprém is közel volt az idegenbeli győzelemhez, de hosszabbítás után a TF bizonyult jobbnak. Nagyot hajrázott a Nagykőrös vendégeként az Óbuda, és végül be is húzta a találkozót.

A játéknap az október 27-i Salgótarján–Vasas meccsel lesz teljes.

A Zöld-csoportban MEAFC-, Tiszaújváros-, Vásárhely-, DEAC U23- és Cegléd-győzelmet hozott a péntek – kikapott az ELITE, a SMAFC, a Győr, a Pénzügyőr és a Dunaharaszti. A Bonyhád vendégeként nyert a második félidőben erősebb tempót diktáló Újpest.

A KTE U23 kedden fogadja a Békést.

Az elmúlt héten már a Hepp Kupa 2021–2022-es kiírásába is bekapcsolódtak a B-csoportos csapatok: a második fordulóból a KTE U23, a Cegléd, az ELITE, a Veszprém, a Győr, a Nagykőrös, a MEAFC és a Vasas is továbbjutott, a Tiszaújváros, a Békés és a Bonyhád viszont búcsúzott.

NB I/B

Piros-csoport

3. forduló

Felejthető játékkal is nyert a Pécs

Andrija Csirics, a PVSK edzője: Az első félidő borzasztóan sikerült a mi szempontunkból. Semmit sem teljesítettünk a megbeszéltek szerint. A második félidőre felébredtek, jobban kezdtünk játszani, nyomást helyeztünk az ellenfelünkre, de nem vagyok elégedett. Ötven százalékát teljesítettük annak, amit elvártam. Megnyertük a mérkőzést, ami a legfontosabb, a mai játékot megpróbáljuk elfelejteni, és már a következő mérkőzéssel foglalkozunk, amit a Rátgéber Akadémia ellen játszunk.

Délity Bence, a Baja edzője: Az első félidő jobban alakult, mint a második, abból tudok jobb elemeket kiemelni. A második játékrészben a pécsi csapat egészpályás védekezésével nem tudtunk mit kezdeni. Két mezőnyjátékosunk hiányzott a keretből, ami befolyásolta a játékunkat.

Pécsi VSK-CARGATE – Bajai Bácska FKE 106-82 (17-15, 20-22, 39-18, 30-27)

PVSK: Farkas S. D. 22/12, Armaghani 13 (+10 lepattanó), Goldring G. 12 (+11 lepattanó), Futó B. 12, Popadic 11/9, Fülöp Zs. 11/3, Hőgye 10/3, Kalmár V. 8, Bor S. 3/3, Mándity M. 2, Gordán 2, Lakatos P. -.

Baja: Jakab P. 38/12, Goldring J. B. 23/6, Obermann 9/9, Szűcs M. 8/3, Szabó B. B. 2, Virág E. 2, Szatmári -.


4. forduló

Fontos idegenbeli sikerrel folytatta a JKSE

Kálmán László, a Pápa edzője: Gratulálok a Jászberénynek és különösen Földi Sándornak, aki a mesterem volt régen, és azt gondolom, hogy jó kezekbe került a jászberényi kosárlabda. Megmutatta, hogy miért igazolta le őt a Jászberény. Mi ma játszottunk a leggyengébben, ennél sokkal jobban tudunk játszani, sajnos megint pontatlanok voltunk és nagyon sok ki nem kényszerített kosarat kaptunk, főleg az első félidőben. A második félidőben már, azt gondolom, hogy olyan volt, amilyennek lenni kell. Lehetett látni, pontatlanok voltunk. Az ellenfelünk kegyetlenül kihasználta a hibáinkat. Nem szabad csüggednünk. Most egy olyan mérkőzés jön, amit meg kell nyernünk a jövő héten, erre próbálunk felkészülni.

Földi Sándor, a JKSE edzője: Nagy csatát vívtunk a házigazdákkal. Nehezen szakadtunk el, volt, hogy elmentünk tizenhárom ponttal, visszajöttek, átvették a vezetést. Talán egy picit pontosabban és türelmesebben kellett volna játszanunk és jobban védekezni. Ennek ellenére örülök, hogy nyertünk. Gratulálok az ellenfélnek a játékához és a volt nagy játékosomnak, az edzőjüknek, akinek az edzőségéhez sok sikert kívánok!

Conoil Pápa KC – Jászberényi KSE 82-95 (22-26, 16-23, 22-21, 22-25)

Pápa: Murai 15/3, Koma 14, Sonyák 13/9, Hódi 11/9, Varga B. P. 11/3, Németh A. 10/3, Lintner 3/3, Horváth A. 3/3, Németh G. 2, Kasza K. -, Kocsis T. Z. -, Parcsami -.

JKSE: Velkey 21/9, Olasz Á. 20, Rakic 15/3, Rosic 14/3, Lewis 13/3, Fekete D. 7/3, Homoki 3, Várbíró 2, Nagy S. -.


A BKG elleni rangadót is megnyerte a Honvéd

Nagy Botond hármasával indult a derbi, melyre Markovics válaszolt. Ezt követően Zsihla volt eredményes középtávolról, majd Buzás suhintott egy hármast (10-4). Tanoh és Markovics találataival azonban hamar felzárkóztak a vendégek (11-9). Reizer kettesére újabb Markovics-kosarak jöttek, hárompontosával át is vették a vezetést (13-14). Nagy Benedek villant közelről, melyre Mijovic tüzelt távolról, Halász révén egalizáltak a hazaiak (17-17). Nagy Benedek süllyesztett el egy hárompontost, de Kopácsi is bedobta (20-20). A negyed zárása a Kosoké volt, Reizer büntetőt értékesített, míg Nagy Benedek ismét távolról talált be. Az utolsó szó jogán pedig Zsihla dobott kosarat közvetlen a gyűrű alól (26-20) – tudósított a PrímaBasket.hu.

A második etapban Tanoh, Kovács és Mijovic révén kiegyenlítettek a vendégek. A BKG-nál ekkor Halász próbálta volna megtartani a különbséget egy kettessel (28-28). Takács talált be kintről, Tanoh közelről. Nagy Botond villant a Kosoktól (30-33). Buzás kettesével egy pontra zárkóztak a hazaiak, de a pirosaktól Markovics újabb négy pontot szerzett, melyet Völgyi fejelt meg egy kettessel (32-39). Magasabb fokozatba kapcsoltak a hazaiak, Buzás és Allen léptek elő vezérekké. Előbbi egy kettessel, utóbbi egy zsákolással és ziccerrel szólt hozzá a pontgyártáshoz (38-39). Halász támadó-lepattanót követően 40 pontnál kiegyenlített (40-40). A negyedet végül Mijovic hármasa zárta (41-45).

A nagyszünet után Völgyi és Markovics ziccere között Allen is betalált közelről (43-49). Markovics húzta a vendégek szekerét, vezetésével nyolc pontra nőtt a hazaiak hátránya (45-53). Zsihla szerzett egy meseszép kettest betörésből, de Völgyi 2+1-es akcióval válaszolt (47-56). Markovics találatával tízpontosra nőtt a differencia (49-59). A Kosok ismét begyújtották a rakétákat. Zsihla triplát dobott, Nagy Botond követte, majd Allen büntetőzött (57-59). Kovács is bedobott egyet a vonalról. Tanoh szerzett volna faultos kosarat, de a büntetőt elhibázta (57-62). Zsihla ismét távolról tüzelt pontosan. Erre Markovics volt eredményes közelről. Nagy Benedek dudaszós bámulatos hármasával mínusz egyre jöttek fel (63-64). Jó védekezést követően megszerezte a labdát a BKG és az ellentámadásból Nagy Botond hármasával átvette a vezetést (66-64).

Az utolsó tíz perc következett. Nagy Botond újra távolról csapott le (69-64). Egy pillanat alatt elolvadt az előny Völgyi és Tanoh révén (69-69). Nagy Benedek dobott megint csak egy dudaszós kosarat, de ezúttal két pontért. Mijovic hármassal felelt. Buzás kettesével a BKG-nál volt az előny, de Kovács is hármast dobott (73-75). Az utolsó öt percben megragadtak a Kosok és nem tudtak pontot szerezni, míg a másik oldalon Mijovic, Tanoh és Markovics is eredményesek voltak (73-85). A mérkőzést végül Reizer kosarával és 12 pontos vereséggel zárták a vendéglátók (75-87).

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Nagyon jó meccset játszottunk, de ma a Honvéd volt jobb!

Vladimir Lucsics, a Honvéd edzője: Nagy gratuláció jár a csapatnak, mert egy kőkemény mérkőzésre készültünk és tulajdonképpen azt kaptunk, amit vártunk. Kielemeztük a BKG erősségeit, az őket dicséri, hogy még így is egy nagyon szoros mérkőzést tudtak kerekíteni. Azt gondolom, hogy a negyedik negyedben tudtunk ritmust váltani. A védekezésünk nagyjából jó volt az egész mérkőzésen, és tulajdonképpen azt hiszem, ezzel sikerült megverni a BKG-t. Ez annyit jelent, hogy még egy győzelmet gyűjtöttünk, de már a következő meccsre fókuszálunk. Így megyünk tovább, a BKG-nak sok sikert kívánunk!

BKG Príma Akadémia – Budapesti Honvéd SE 75-87 (26-20, 15-25, 25-19, 9-23)

BKG: Nagy Be. Á. 16/9, Nagy Bo. Á. 16/12, Zsihla 12/6, Buzás 11/3, N. S. Allen 8, Halász 7, Reizer 5, Szeleczki -.

Honvéd: Markovics 27/6, Mijovic 17/9, Tanoh 16 (+12 lepattanó), Völgyi 11, Kovács G. S. 9/6, Takács D. 4/3, Kopácsi 3/3, Jakab P. -.


Pontgazdag meccset húzott be a MAFC

Délity Bence, a Baja edzője: Az első félidőben puhán játszottunk, szinte akkor dobott a MAFC kosarat, amikor akart. Újabb kezdőjátékosunk kiválása megnehezítette a helyzetünket. A második félidőben próbáltunk felzárkózni és élvezhetőbbé tenni a meccset. Köszönjük a szurkolók segítségét!

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Voltak a mérkőzésen jó periódusaink, amikor teljes koncentráltsággal játszottunk. Az ellenfélnél sok problémával küszködtek, ehhez jött még Jakab sérülése. Ezáltal egy nagyon furcsa helyzet állt elő. Nyilván ilyenkor nem egy egyszerű dolog ilyen alacsony szerkezetű csapat ellen játszani. Ennek a mérkőzésnek az volt a lényege, hogy nyerjünk és sérülés nélkül lehozzuk. Az ellenfélnek sok sikert kívánok!

Bajai Bácska FKE – MAFC 92-105 (25-33, 21-25, 17-27, 29-20)

Baja: Pongó 32/12, Nagy D. 23/6, Jakab P. 17/6, Szatmári 6/6, Szűcs M. 5, Obermann 5/3, Virág E. 4.

MAFC: Tóth P. 18/12, Kovács Á. 16, Bősze 16/3, Csapai 14, Misek 13/3, Polgárdy 12/6, Bordács 10, Komma 4, Pfandler 2, Lakits -, Biber -.


A pécsi rangadó is a PVSK-é lett

Ivica Mavrenszki, a NKA edzője: Gratulálok a PVSK-nak, jobban játszott az egész mérkőzésen! Amikor a nagy hátrányunkból volt esélyünk visszajönni, mindig hibáztunk, rossz döntéseket hoztunk. Az első félidőben negyvenöt pontot kaptunk és megint huszonkét eladott labdánk volt. Ez még egy kadett csapatnak is túl sok a győzelemhez, nemhogy egy felnőttnek. Sokat kell dolgoznunk a borzasztó első félidei játékunkon! Nem hihetjük azt, hogy két győzelem után minden rendben van, minden nap, minden edzésen keményen kell dolgoznunk. Sok sikert kívánok ellenfelünknek a jövőben! Szurkolóinknak pedig nagyon köszönjük a fantasztikus hangulatot!

Andrija Csirics, a PVSK edzője: Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, erre készültünk. Nagyon örülök, hogy mindenki azt játszotta, amit kellett, és minden játékosom betartotta azt, amit kértem. Ezek a fiúk sohasem adják fel! Mindig nehéz itt nyerni, jó csapata van a Rátgéber Akadémiának, de ma mi voltunk a jobbak.

NKA Pécs – Pécsi VSK-CARGATE 70-81 (14-22, 13-23, 21-19, 22-17)

NKA: Djordjevics 22/6 (+11 lepattanó), Bíró L. 13/9, Váits 12/3, Benke K. 8, Lados 6, Kocsis Z. 4, Kármán 4/3, Rátvay B. 1, Meszlényi -, Kollár -.

PVSK: Popadic 17/6, Kalmár V. 16, Armaghani 13/9, Goldring G. 7/3, Farkas S. D. 7/3, Fülöp Zs. 6, Mándity M. 6/3, Hőgye 5/3, Futó B. 4.


Hosszabbítás, TF-győzelem

Bartos két jó büntetőjével, majd Tichov sikeres betörésével, büntetőjével és triplájával bő egy perc után 8-0-ra elhúzott a hazai csapat. A veszprémiek pontcsendjét Madár tudta megtörni egy középtávolival. A vendégek a kezdeti zavar után rendezték a soraikat, főleg hátul, ám négy pontnál közelebb egy ideig nem tudtak kerülni. Horváth négy pontja, majd Dukic triplája aztán minimalizálta a különbséget, majd utóbbi duplája már vendégelőnyt és hazai időkérést eredményezett (5. perc: 10-11). A megbeszélés ellenére a TF nem talált a gyűrűbe egy ideig, nem úgy Dukic és Glatz. Ekkor azonban a Tehetséges Fiatalok támadó-lepattanóiknak köszönhetően visszajöttek egy pontra, majd meg is fordították a meccset. A legjobbkor jött Szabó triplája a Veszprémnek, több rossz veszprémi támadás után. Újabb támadó-lepattanóhoz jutott a TF, amiből Oroszi szerzett három pontot, míg Csík tette fel a negyed végén az i-re a pontot a fővárosiak részéről (10. perc: 26-22) – olvasható VeszprémKosár.hu-n.

Habár a második etap első két pontját a TF szerezte, Szabó és Horváth tripláival gyorsan egyenlített a Veszprém. A következő két percben mindkét fél pontatlan akciókat mutatott be, csupán a TF talált egyszer a gyűrűbe (13. perc: 30-28). A veszprémi dobások továbbra sem akartak a helyükre kerülni, egészen Dancsecs sarokból szerzett hárompontosáig, ami után Tóth is betalált a festékből és megfordította az állást (15. perc: 32-33). Magasabb szerkezetre váltott a Veszprém, Dukic, Tóth és Glatz egyszerre volt a pályán, ám a TF hárompontos-kísérletei betaláltak, és el is léptek a fővárosiak vendégektől (18. perc: 41-33). A bakonyiak továbbra sem találták a ritmust, amíg Glatz be nem talált kintről, ám erre Béresnek is volt válasza. Ekkor Dukic keze is elsült messziről. Az utolsó percben büntetővonalról próbálkozhattak a csapatok, majd egy-egy kinti kísérlettel is, ám a különbség ötpontos maradt (20. perc: 46-41).

A rendes játékidő végén a Veszprém állt közelebb a sikerhez. Fotó: hunbasket.hu

A második félidőt Horváth kettese nyitotta, majd egy szép támadás végén Glatz már egyenlített is a hárompontos-vonalon kívülről. Tichov egy nagyon messzi triplával válaszolt erre. Természetesen Madár is beleszólt a tűzpárbajba. A következő percekben felváltva este a kosarak, folyamatosan döntetlen körüli állást láthattak a nézők (25. perc: 55-55). Dukic kosarát hátul Madár szép blokkja követte, ám nem sikerült négyre növelni az előnyt, sőt végül a TF tudott fordítani. Dancsecs bravúros hármasa a sarokból jókor jött tehát a Veszprémnek, sőt a fiatal tehetség dobott még két triplát. Ám hátul nem zárt jól a veszprémi védelem, két könnyű ziccert is szerezett a TF. Az utolsó szó végül Szabóé volt a negyedben (30. perc: 65-68).

Az utolsó tíz perc kezdetén egalizált a hazai gárda, de a vezetést nem tudták átvenni, mivel kimaradtak a büntetőik, nem úgy Horváth kinti kísérlete (33. perc: 70-73). Itt is, ott is pontatlanok voltak a dobások több akción át, majd egy-egy technikai következett, előbb Madár, majd Tichov kapott. Az ezért járó büntetők a gyűrűben landoltak, akárcsak Dukic és Tichov kétpontosai később. Csík két jó büntetőjével már csak egy pont volt közte, ezért Madár ekkor érkező hármasa nagyon fontos volt a piros-szürkéknek. (37. perc: 75-79). A hazai időkérés után Csík betörése volt eredményes, ám Madár ismét bevágott egy triplát, Szabó pedig a gyűrűig szlalomozott. Ám a TF nem adta fel, Csík és Tichov is betalált kintről, majd előbbi át is vette az előnyt, igaz Dukicnak hála ez nem sokáig tartott. A szerb magasember előbb bedobott egy ziccert, majd jól védekezett, így aztán bő fél perccel a vége előtt Szabó kettő plusz egyes játéka már négypontos veszprémi előnyt ért. Csík azonban gyors hárompontosával életben tartotta a Tehetséges Fiatalok reményeit. Madár csak egyszer talált be a vonalról, Nagy pedig egyenlített. Öt másodperce maradt a Veszprémnek a győzelem megszerzésére. Madár dobása azonban kimaradt, így jöhetett a hosszabbítás (40. perc: 90-90).

Az ötperces hosszabbítás elején Szabó duplájára Csík és Tichov dobott egy-egy triplát, majd utóbbi egy kettest is. Birkás hármasa nagyon fontos volt ekkor a vendégnek. Ám Csík tovább remekelt, ezúttal egy középtávolival. Birkás ekkor egy szép oldalvonali bedobással vétette magát észre, Dukicot találta meg, aki faulttal együtt is kosarat szerzett, a büntetője viszont kimaradt. Hiába a jó védekezések a Veszprémtől, elől nem találtak be. Tichov egy jó büntetője viszont négypontos előnyt eredményezett, amire válaszként csupán egy pont érkezett Tóthtól szűk három másodperccel a vége előtt. Nagy büntetője állította be a végeredményt, a TF-BP négy ponttal nyert (45. perc: 102-98).

Beák Gábor, a TF edzője: Nagyon fontos mérkőzésen vagyunk túl. Az első hazai mindig fontos egy csapat számára. Ezt a győzelmet egy erős csapat ellen sikerült megszereznünk, ami hatványozottan örömmel tölt el. Akik kilátogattak, azok egy izgalmas, hosszabbításos mérkőzést kaptak. A szívünk a helyén volt, az erőnlétünk is, így sorozatban a harmadik meccsünket is meg tudtuk nyerni.

Martin Blaho, a Veszprém edzője: Rosszul kezdtünk a mérkőzésen, nyolc-nullával indított az ellenfelünk. A TF nagyon jó ritmusban játszott az egész mérkőzés során, jól dobott, míg tőlünk hiányzott ez a dobóteljesítmény. Igaz, voltak jó periódusaink, de ez nem volt jellemző a találkozó egészére. Sajnos a ki-ki játszmát elvesztettük. Mostantól már a következő mérkőzésre koncentrálunk és készülünk.

TF-BP – Veszprémi Kosárlabda Kft. 102-98 – h.u. (26-22, 20-19, 19-27, 25-22, 12-8)

TF: Csík Ri. 29/9, Tichov 29/12, Béres B. 11/6, Nagy Sz. Sz. 11/6, Oroszi 9/3, Szántó D. 7/3, Bartos 4, Bálint B. D. 2, Korompai -, Magda D. Cs. -.

Veszprém: Szabó P. 25/6, Dukic 20/6, Horváth Á. 15/6, Madár A. 12/9, Dancsecs 12/12, Glatz 8/6, Tóth N. 3, Birkás 3/3.


A végén nyerte meg az Óbuda

Kovács Sándor, a Nagykőrös edzője: Gratulálok mindkét csapatnak, a Kaszásoknak a győzelemhez, a mieinknek a küzdeni tudáshoz, ami azonban ma sajnos kevésnek bizonyult a sikerhez! Nem védekeztünk jól, rengeteg pontot kaptunk, nagyon sok ez a kilencvenöt kapott pont. A védekezésünkben összességében csak fellángolások voltak, ami a győzelemhez nagyon kevés. Sajnálom, hogy így alakult, ez egy nagyon fájó vereség a számunkra, hiszen ezt a mérkőzést győzelemként szerettük volna elkönyvelni, és közel is jártunk hozzá. Küzdöttünk, de a volt A-csoportos játékosokkal teletűzdelt Kaszások ellen a mi, heti hármat edző csapatunk teljesítménye mégis kevésnek bizonyult a mai napon. Természetesen ebből a mérkőzésből is tanulunk, ebből a játékstílusból, amit a Kaszások képviselnek. Nincs időnk azonban búslakodni, megpróbálunk pénteken Pápán javítani, szeretnénk minél több győzelmet elkönyvelni ebben az erős mezőnyben.

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Először is gratulálok mindkét csapatnak, mert úgy gondolom, hogy színvonalas kosárlabdát játszott mindkét együttes! Tudtuk, hogy nagyon-nagyon nehéz itt Nagykőrösön meccset nyerni, de ennek reményében jöttünk. Az első negyedben a védekezésünk nem volt a helyén, huszonhét pontot kaptunk. Ahogy sikerült ezt helyre rakni, akkor is hibáztunk, de kevesebbet, és fokozatosan jöttünk felfelé. Az utolsó és legfontosabb momentumban pedig sikerült átvenni a vezetést. Gratulálok a játékosaimnak, mert a körülményekhez képest nagyon oda tudtak koncentrálni és ők nyugtattak engem, ami ritkaság számba megy. Még egyszer gratulálok mindkét csapatnak és további sok sikert kívánok a Nagykőrösnek is!

Nagykőrösi Sólymok KE – Óbudai Kaszások KA 93-95 (27-21, 17-21, 24-20, 25-33)

Nagykőrös: Lakosa Á. 24, Molnár B. 15/3, Molnár M. 15/3, Timkó 12, Fehér P. J. 11/3, Mester M. 10/9, Mácsai 6, Filep -.

Óbuda: Czura 23, Prunicsics 20/12, Czirbus 14, Fekete V. N. 12/9, Kalassai 12/6, Horváth M. 6, Bencsik 4, Boinitzer 2, Vas-Teplán 2, Vígh -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Budapesti Honvéd SE 4 3 1 7 348 297 0,875
2. Jászberényi KSE 4 3 1 7 351 312 0,875
3. TF-BP 4 3 1 7 354 344 0,875
4. Pécsi VSK-CARGATE 4 3 1 7 329 337 0,875
5. MAFC 4 2 2 6 304 319 0,750
6. Óbudai Kaszások KA 4 2 2 6 342 358 0,750
7. BKG Príma Akadémia 4 2 2 6 344 303 0,750
8. Nagykőrösi Sólymok KE 4 2 2 6 327 325 0,750
9. NKA Pécs 4 2 2 6 293 288 0,750
10. Veszprémi Kosárlabda Kft. 4 2 2 6 384 352 0,750
11. Vasas Akadémia 3 1 2 4 237 257 0,667
12. Salgótarjáni KSE 3 1 2 4 221 257 0,667
13. Conoil Pápa KC 4 1 3 5 294 306 0,625
14. Bajai Bácska FKE 4 0 4 4 339 412 0,500

Zöld-csoport

4. forduló

A harmadikban kicsit kiengedett, de így is nyert a MEAFC

Váczi Péter, a MEAFC edzője: Csináltunk egy nagyszerű első félidőt, mind védekezésben mind támadásban talán ebben az évben a legjobban most működtünk. Ezek után nagyon furcsa volt, hogy ilyen harmadik negyedet tudtunk játszani, hiszen az öltözőben másról sem beszéltünk, csak arról, hogy hogyan kell kijönni egy harmadik negyedre plusz húsz pontos vezetésnél. Le a kalappal az ellenfelünk előtt, mert nagyon jól megtalálta azokat a támadási felületeket, amiket az első félidőben nem talált meg, hogy kosarat szerezzen. Viszont azt is el kell mondanom, hogy a csapat egy nagyon nagy lélektani hátrányból, rettentő szépen kihúzta magát a végén, és látszólag magabiztosan nyert

Horváth Balázs, az ELITE edzője: Először is szeretnék gratulálni az ellenfelünknek, megérdemelten nyerte meg ezt a találkozót. Sajnos úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy egy mérkőzést nem lehet elkezdeni, nem lehet megadni magunkat és nem lehet húszpontos előnyhöz engedni az ellenfelet az első félidőben. Negyvenkilenc-huszonkilenccel fordultunk, utána kijöttünk a harmadik negyedben a pályára, rendeztük a sorainkat a félidőben, és produkáltunk egy nagyon jó harmadik negyedet, ahol visszajöttünk két pontra. A harmadik negyed utolsó egy percében hoztunk két olyan hibát, ami miatt nem kettő pont volt a különbség, hanem hat. Ezt a hatpontos hátrányt cipeltük magunkkal a negyedik negyedben, és ott is labdánk volt ahhoz, hogy kiegyenlítsünk. Ahelyett, hogy kiegyenlítettünk volna, hoztunk rossz döntést, hibáztunk ziccert, eladtunk három-négy labdát, és ezáltal teljesen szétestünk a mérkőzés végére. Jövő héten folytatjuk és szeretnénk győzelmeket gyűjteni továbbra is a bajnokságban!

MEAFC-Miskolc – ELITE Basket 75-61 (29-17, 20-12, 10-24, 16-8)

MEAFC: Csák B. 18/18, Tóth B. 17/9, Kozák M. 13/6, Szögi 12/6, Pintér D. 5/3, Orliczki M. 3/3, Szicsák 3, Ragályi 2, Sándor B. 2, Cseh -, Ungi -, Rákosi -.

ELITE: Somogyfoki Sz. G. 11, Láncos 11, Jilling 11/9, Nagy D. 10/3, Tóth A. 7/3, Somogyfoki P. G. 6, Hegedűs A. 5/3, Czeczeli -, Bodnár -, Veres Zs. B. -, Horváth Á. -.


A Tiszaújváros is túlóra után tudott nyerni

Siska János, a Tiszaújváros edzője: Először is gratulálok a csapatomnak, mert végre a sok-sok befektetett munkának van eredménye. Nagyon vártuk már az első győzelmet. Nem voltunk könnyű helyzetben, mert a fiatal rotáció megváltozott, hiszen az egyik fiatal játékosunk beteg lett és nem tudott rendelkezésükre állni. Ez is nagyon fontos volt. Én bízom benne, hogy ez a csapatnak önbizalmat ad és végre át tudjuk lépni a határainkat. Még mindig sok munka áll előttünk, de már látszik valami abból, amit elkezdtünk a szezon elején. Sok sikert kívánok a SMAFC csapatának a továbbiakban!

Carlos Vallejo, a SMAFC edzője: Ez egy kemény vereség volt. Korán elhittük, hogy megvan a mérkőzés. Rossz döntéseket hoztunk, megremegett a kezünk a legfontosabb pillanatokban. Mit mondhatnék, nagyon elszúrtuk. Most átértékeljük, hogy miben tudunk fejlődni és azt stabillá tenni játékunkban. Az ellenfelünk nagyszerű munkát végzett, nagyon jól használták ki a gyengeségeinket. Gratulálok nekik!

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 81-77 – h.u. (17-19, 15-23, 22-27, 21-6, 6-2)

Tiszaújváros: Drahos 26/9 (+10 gólpassz), Lajsz 19, Asszú Ár. 14, Kovács Z. 11/3, Asszú Ád. 6, Szilasi 4, Frikker 1, Hajdú B. -, Molnár B. -, Drizner -.

SMAFC: Füzi 46/12, Kovács B. 10 (+12 lepattanó), Csátaljay B. 5, Hajnal 5/3, Fernandez 4, Heiszenberger 3, Nyikos 2, Szabó D. 2, Szegedi -, Németh M. -.


A második félidőben indult be a Vásárhely

Szablics Péter, a Vásárhely edzője: Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, hisz a Győr kellemetlen ellenfél, teli van fiatalokkal, küzdenek, hajtanak, gyorsak. Hála Istennek sikerült lelassítanunk néhol őket. Egy pillanatig úgy látszott, elúszik a győzelem, de aztán a csapat kirakta a szívét-lelkét a pályára, küzdöttünk, és hajtós meccs végén sikerült nyernünk. Megyünk tovább!

Kertész Dániel, a Győr edzője: Először is szeretnék gratulálni a vásárhelyi csapatnak, nagyon küzdelmes mérkőzés volt, ahol nem a szép játék dominált, hanem férfias harc folyt a pályán. A vásárhelyiek gólpasszok és lepattanók területén fölénk kerekedtek, ez volt a meccs kulcsa, plusz dupla IBM-pontot értek el, mint mi, emellett ilyen hibákkal, minthogy nincsenek meg a kizárások, idegenben nem lehet nyerni. Dolgozunk tovább keményen, gratulálok a játékosaimnak is, de ennél sokkal többet várok.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 83-74 (15-17, 19-25, 25-18, 24-14)

Vásárhely: Varga Á. 29/6 (+11 lepattanó), Pavlovic 24, Varga Z. 18/3, Vejinovic 7, Bodócsi 5, Kovacsevics -, Knyúr -, Molnár Á. -, Megyesi -.

Győr: Geiger 22/12, Kámán B. 16/6, Gosztola 11 (+10 lepattanó), Horváth Á. 8/6, Lógár 8, Veingartner 5/3, Berneczei 2, Kámán K. 2, Hágen -, Friedl -.


Magabiztos volt első idegenbeli meccsén a DEAC

Seres Richárd, a Pénzügyőr edzője: Először is azzal kezdeném, hogy gratulálok a Debrecennek, mert nagyon érett és jó játékot mutattak be, tavaly óta rengeteget fejlődött ez a csapat, úgyhogy minden elismerésem az övék, és teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Beszédes, hogy nem nagyon van statisztikai mutató, amiben jobbak lennénk, triplában, indításban, lepattanóban, szerzett labdában, mindenben fölénk nőttek, és az összes negyedet megnyerték, úgyhogy teljesen megérdemelt a sikerük. Megpróbáltunk többféle védekezési formát, de egyik negyedben sem találtuk az ellenszert a Debrecen játékára. Főleg az első félidőben kaptunk nagyon egyszerű mozgásokból kosarakat, üres dobóhelyzeteket engedtünk nekik, sima elzárásokból kilépés és hármas, amit megbeszéltünk, hogy ez a Debrecen játéka. A második félidőben kicsit feljavult a támadójátékunk, a védekezésünk is kezdett összeállni, de nem sikerült felállnunk és nem hittük el, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Ma úgy éreztem, mentálisan és fizikálisan nem voltunk ott, és ezért ez a nagyarányú vereség. Nekünk igazából abban kell fejlődnünk, hogy meg kell találnunk azt a dolgot, amit jól csinálunk. Hiába edzünk kevesebbet jelentősen, mint a fiatal csapatok többsége. Nem szabad szétesnünk fejben, ha rosszul kezdjük a meccset, negyven percig muszáj végig hajtanunk akkor is, ha jelentős a hátrányunk. Igazából olyan óriási probléma nincsen, még formálódó szakaszban vagyunk, meg kell találnunk, hogy milyen ötösök működnek jól együtt támadásban, mint védekezésben, de még nagyon sok munka vár ránk és reméljük, hogy ahogy zajlanak a meccsek, egyre jobbak és jobbak leszünk.

Andjelko Mandics, a DEAC edzője: Gratulálok mind a két csapatnak! Őszintén, nem gondoltam volna, hogy ilyen magabiztosan nyerünk. A Pénzügyőr nem adta fel könnyen, elég agresszívak voltak végig. A dobásaink jók voltak és emellett jól is védekeztünk. Örülök, hogy egy ilyen meccset tudtunk játszani, mert ez volt az első meccsünk idegenben, ami miatt kicsit izgultam, mivel egy fiatal csapatról van szó, akik idegenben kicsit nehezebben veszik fel a ritmust. Még egyszer gratulálok mindkét csapatnak és sok sikert kívánok!

Pénzügyőr Sportegyesület – DEAC U23 64-98 (12-28, 16-24, 18-24, 18-22)

Pénzügyőr: Kiss L. T. 10, Steier B. 10/3, Kovács M. 8, Szálas 8, dr. Franczva 7/3, Baranyi 6, Szekeres Á. 4, Koflanovics 3/3, Nagy J. 3/3, Hollingsworth 3, Nemes 2, Bodorkos -.

DEAC: Neuwirth 26/18, Kovács Á. B. 24/3, Balázsi 15/6, Pollák B. 10/3, Fábián Sz. 10, Tóth G. 5, Ságodi 4/3, Szívós 2, Fekete Cs. 2, Kiss K. -.


Átrobogott az újoncon a Cegléd

Ughy Albert, a DMTK edzője: A mérkőzés lényegi része az első öt percben eldőlt. Osztálynyi különbség volt a két csapat között. Huszonhét eladott labda önmagáért beszél. Azt gondolom, hogy az első két győztes meccsünk után elhittük, hogy most már befektetett munka nélkül is jönnek a győzelmek. A DEAC elleni mérkőzésen már éreztem ezt, ma meg ez kiteljesedett. De semmi gond, tanulnunk kell még az NB I-es légkört, és több alázatot beletenni. A jövő heti feladatunk az lesz, hogy kicsit leszálljunk a földre és újra elkezdjünk dolgozni, és tudatosabb döntéseket hozni a pályán. Gratulálok a ceglédi csapatnak és sok sikert kívánok nekik!

Tóth Tamás, a Cegléd edzője: Komolyan vettük a Dunaharaszti elleni mérkőzést, mert vendéglátónk egy rutinos, jó csapat. Az első félidőt szerettük volna nagyon megnyomni, és ez sikerült is, köszönhetően annak, hogy mind sebességben mind fizikalitásban ellenfelünk fölé tudtunk nőni. A félidőre megnyugtató húszpontos előnyt tudtunk kiépíteni, amit a második félidőben már csak jól kellett menedzselnünk. Sok sikert kívánok az utolsó percig férfiasan küzdő hazai csapatnak, akik a különbség ellenére sem adták fel a mérkőzést. Külön öröm számomra, hogy mind a tizenkét játékosom pályára léphetett és pontot is tudott szerezni.

Dunaharaszti MTK – Ceglédi KE 67-93 (17-25, 12-24, 14-23, 24-21)

DMTK: Kerti 13/3, Csabay 11/3, Santiago 9/3, Haris 8/6, Bocsárdi 7/3, Joó 6, Imolay 5, Fekete B. 5/3, Trepák 2, Debreceni 1.

Cegléd: Csaba Gy. 17/6, Mészáros M. 13/9, Csákvári 12/9, Herendic 10, Tóth Z. 10/6, Berkics M. L. 9/3, Hajdu 7/3, Rékasi 5/3, Micev 5, Kass 2, Szabó N. 2, Pinnyey 1.


A szünet után sebességet váltott az Újpest

Atomerőmű KSE Bonyhád – Újpest-MT 70-88 (20-16, 30-28, 7-24, 13-20)

Bonyhád: Karosi 17/9, Pajor 14/9 (+10 lepattanó), Tömösváry 11, Orgona G. 11/6, Pupp 10, Heimann G. 4/3, Baki S. 3, Arnold B. -, Frank Á. -.

Újpest: Varga D. G. 20 (+11 lepattanó), Kelemen B. 19/3 (+10 lepattanó), Puszta D. Cs. 16/6, Katona 12, Antóni 9, Meződi 7/3, Renkecz 3/3, Bea B. 2, Pollák Á. -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Ceglédi KE 4 4 0 8 320 241 1,000
2. KTE-Duna Aszfalt U23 3 3 0 6 209 194 1,000
3. DEAC U23 3 2 1 5 248 207 0,833
4. Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 4 2 2 6 318 321 0,750
5. Újpest-MT 4 2 2 6 322 316 0,750
6. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 4 2 2 6 308 326 0,750
7. Atomerőmű KSE Bonyhád 4 2 2 6 316 320 0,750
8. Pénzügyőr Sportegyesület 4 2 2 6 280 291 0,750
9. MEAFC-Miskolc 4 2 2 6 272 260 0,750
10. Dunaharaszti MTK 4 2 2 6 310 319 0,750
11. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 4 1 3 5 292 307 0,625
12. SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 4 1 3 5 306 325 0,625
13. ELITE Basket 4 1 3 5 288 318 0,625
14. Békési SzSK 2 0 2 2 118 162 0,500

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa

2. forduló, 2021.10.11. és 2021.10.17. közötti mérkőzések

KTE-Duna Aszfalt U23 – Atomerőmű KSE Bonyhád 86-58 (26-12, 21-11, 23-16, 16-19)
Eszterházy SC – Ceglédi KE 43-94 (12-17, 5-29, 11-31, 15-17)
SZPA-HSE – ELITE Basket 72-98 (20-33, 17-22, 17-19, 18-24)
MVM-OSE Lions II. – Veszprémi Kosárlabda Kft. 86-99 (17-26, 29-27, 21-26, 19-20)
Soproni Tigrisek – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr 75-121 (17-31, 16-25, 23-29, 19-36)
Józsefvárosi KC – Honvéd Ludovika 38-93 (14-27, 10-14, 8-25, 6-27)
Százhalombattai KSE – Nagykőrösi Sólymok KE 77-97 (16-34, 17-29, 23-19, 21-15)
Békéscsabai KK – Békési SzSK 103-93 (19-30, 32-17, 22-24, 30-22)
BKG PRIMA Akadémia II. – Közgáz SC és DSK/A 57-82 (13-23, 19-10, 11-29, 14-20)
BDSEbasket – Monori SE 48-82 (7-30, 9-21, 18-13, 14-18)
Sunshine-NYIKSE – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix Kosárlabda Klub 72-55 (10-19, 19-15, 19-7, 24-14)
DEAC II. – MEAFC-Miskolc 72-88 (18-29, 17-24, 17-20, 20-15)
TF-BP SE – Vasas Akadémia 51-64 (16-21, 7-16, 14-12, 14-15)
Pilis Basket – Budafok 51-95 (15-23, 12-28, 10-29, 14-15)

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
LuffanatFeherparnaefeli96ZsarkovCsippa Recent comment authors
Luffanat
Olvasó

Tényleg ezt nyilatkozta a Kálmán? “nagyon sok ki nem kényszerített kosarat kaptunk” 🙂

Persze sokkal jobb ha kikényszerítjük, hogy kosarat kapjunk… 🙂

Feherparna
Olvasó

Csík nagy segítség lenne u23-asként sok elsőosztályú csapatnak.
Főleg zte paks kaposvár nyiregy csapatoknak ahol nincs hasznalhato fiatal

efeli96
Olvasó

A BKG-Honvéd meccset nézve “örömmel” konstatáltam, hogy a szigetszentmiklósi csapat ugyanaz amit az elmúlt években megszoktunk tőlük, mind játékstílust, mind hozzáállást tekintve. Egy kicsivel több alázat és a játék tisztelete sokat segítene a megítélésükön 🙂 Ugyanakkor örömteli, hogy a Honvéd végre kezd összeállni, egyre hosszabb periódusokban képesek értelmes kosárlabdára és a rövidzárlatok is csökkennek- még úgy is, hogy Simon kiválásával rendkívül vékonyak 1-es poszton. Ilyenkor azért sajnálatos Tichov elengedése, aki a TF-ben élete formáját mutatva vezeti a pontlistát. Ami hatalmas pozitívum, hogy a Tanoh-Markovic-Mijovic tengely talán a legerősebb mezőnyposzton. Ez Wirth érkezésével tovább erősödhet, illetve a Jakab-Kovács párosban is van… Olvass tovább »

Csippa
Olvasó

Ez a smafc is, akadémia, dől a lé, briliáns spanyol edző, 3. osztály, 12. hely és még csak a kisebbekkel játszottak kb…

Vadkakas
Olvasó

akkor most DR. Nagy Ágoston a Honvéd edzője sem akar lenni? vagy azok a fránya sporik?
múlt héten MAFC, most Honvéd….

Zsarkov
Olvasó

Elcsalták ezt is…, nyilván

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés