Connect with us

B-csoport

A TF sem bírt a megtáltosodó Vasassal

Majdnem harminc pontot mért a BKG a MAFC-ra.:

:

Hétközi fordulóval, a harmadik kör mérkőzéseivel folytatódott kedd és csütörtök között a másodosztály.

A Piros-csoportban újabb Nyíregyháza-győzelem született, ezúttal az MTK ellen. A MEAFC le tudta győzni a Nagykőröst, és a Bajának is sikerült elkapnia a Veszprémet egy végig kiélezett csatában. A Vasas a TF ellen is magabiztos különbségű sikert könyvelhetett el, így a Nyíregyházához hasonlóan három sikerrel indította a szezont. Csütörtök este a BKG és a MAFC feszült egymásnak, és bár a vendég újbudaiak megnyerték az első negyedet, végül jelentős különbséggel húzta be a meccset a BKG.

A Zöld-csoportban a Győr egylabdás meccsen verte az Egert. A Vásárhely ezúttal a Pénzügyőr ellen jegyzett 12 pontszerzőt, győzelmet is ért ez a teljesítmény. Eggyel jutott száz fölé a Cegléd a Tiszaújváros vendégeként, és a Békés is idegenben nyert, a SMAFC otthonában.

NB I/B

Piros-csoport

3. forduló

Az MTK-védekezés már rendben, de ez még nem volt elég a Nyíregyháza ellen

Horváth Balázs, a MTK edzője: Minden tiszteletet szeretnék megadni az összes ellenfelünknek, de már elegem van abból, hogy minden mérkőzés után gratulálnom kell nekik! Ennek ellenére ezt most is megteszem. Gratulálok a Nyíregyházának, végig kontrollálták a találkozót és hiába tartottuk a liga legjobb csapatát hatvanhét ponton, nem tudtunk ellenük nyerni. Az előző szezonban majdnem minden csapat ellen tudtunk nyolcvan-kilencven pont körül dobni, viszont mindenkitől kilencven felett kaptunk. Végre eljutottunk arra a szintre, hogy hetven pont körül tartjuk az ellenfeleinket, de most az a probléma, hogy nem tudunk többet dobni… Ha végre mindkét oldalon sikerül jól teljesíteni, meg fognak érkezni a győzelmek. A következő tíz napban van időnk készülni, olyan mérkőzések következnek, amiket meg kell tudnunk nyerni.

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a csapatomnak, mert egy jól játszó MTK-t sikerült legyőznünk. Nagyon megnehezítették a dolgunkat. Úgy látom, a védekezésünk rendben lesz, viszont a támadások még mindig akadoznak. Sokat kell még ezen dolgoznunk. Jó volt látni Bus Ivánt újra a pályán. Sok sikert kívánok az MTK csapatának a szezonra!

MTK-Elite Basket – HÜBNER-Nyíregyháza BS 60-67 (10-16, 12-17, 21-16, 17-18)

MTK: Jakab P. 21/9, Hegedűs A. 13/3, Takács A. 7/3, Nagy Sz. Sz. 5/3, Bagi D. 5/3, Juhász 5, Dobos 4, Spiriev -, Láncos -, Harsányi -, Horváth B. -, Farkas S. D. -.

Nyíregyháza: Ubilla 17/6, Dr. Mohácsi 16/6, Tóth G. 13, Szobi 10/6, Bus I. 7/3, Vaskó 2, Czinger 2.


Legyőzte a Nagykőröst a MEAFC

Szollár Gergő, a MEAFC edzője: Összességében nagyon jó meccset játszottunk, végig kiélezett volt. Az éles szituációkban az előző fordulókhoz képest most mi döntöttünk jobban. A hiányzóink visszatértek, ami meg is látszott a játék stabilitásán, a csapatban sokkal jobb összhang volt. Az ellenfélnél voltak extra egyéni teljesítmények (Fehér, Molnár), de ezt is elbírtuk. Remélem ez a kosárlabda lesz ránk jellemző, megyünk tovább. Gratulálok az ellenfélnek a felkészülésükhöz, sok sikert kívánok nekik a folytatáshoz!

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Jó mérkőzést játszottunk a sok fiatallal felálló hazai csapat ellen. Nekünk még három kulcsjátékosunk hiányzik, de azért kiállunk mindig, megyünk előre, remélem legközelebb sikerül nyerni. Gratulálunk a MEAFC-nak és külön öröm volt látni, hogy Gadus Bogdán kadett-játékosként is komoly szerepet kap az NB I-ben.

MEAFC-Miskolc – Nagykőrösi Sólymok KE 87-82 (23-18, 23-22, 14-20, 27-22)

MEAFC: Kozák M. 26, Homoki 17/6, Lippai 13, Kozák B. 8/3, Sándor B. 7/3, Tóth B. 6, Tóth V. 5, Gadus 3/3, Orliczki M. 2, Béres D. -, Montai -.

Nagykőrös: Molnár M. 28/15, Fehér P. J. 17, Lakosa Á. 17, Mester M. 7/3, Mácsai 6/6, Jenei 5, Jókai 2, Szrapkó -, Kónya -.


Szoros meccsen a Baja is megverte a Veszprémet

A feldobást a hazai csapat hozta el, ami után egyből egy triplával kezdték meg a mérkőzést. Válaszul Dukic egy jó palánkalattival szerzet két pontot. A következő támadást szintén ponttal zárta a Baja, ellenben a Veszprémmel, amit meg is bosszult a vendéglátó egy hármassal. Ezt követően egy újabb Dukic-dupla következett, ám a védekezése továbbra sem keményedett fel a vendég csapatnak. Ezt javította Madár triplája után Orgona, ami után Szabó jól tört be, egy pontra faragva a hátrányukat (4. perc, 10-9). Több lehetősége is lett volna a Veszprémnek elhozni a lepattanót, de nem járt sikerrel. Újabb bajai tripla érkezett, amire Dukic középtávolija volt a válasz. A vendégek védelme továbbra sem volt a helyén, így ellenfelük ismét el tudott húzni, ezúttal tizenegy ponttal (7. perc, 22-11). Ekkor Baksa Szabolcs időt kért, ami után Dukic egy triplával és egy lepattanóval tért vissza a pályára, ám ebből egy támadóhiba miatt nem sikerült pontot szerezni. Ezt egy jó defenzív játékkal, majd Madár betörésével zárkóztak a vendégek. Az időkérés hatékonynak bizonyult, újabb jó leindítást hajtottak végre a veszprémiek. Erre azonban gyorsan érkezett a válasz Jakabtól, aki be is állította a negyed végi eredményt (10. perc, 26-20) – olvasható a VeszprémKosár.hu tudósításában.

A második etap lassabban indult, mint az előző, ami a vendégeknek kedvezett. Két ponttal tudták csökkenteni a hátrányukat, köszönhetően Szabó pontjainak. A túloldalon Jakab dobhatott két büntetőt, amiből egyet sikerült csak pontra váltania. A másik palánknál Madárral szemben szabálytalankodtak, ő mind a kettő büntetődobást értékesítette. Ismét a vendégek támadhattak, köszönhetően Dukic labdaszerzésének, ám ezt Orgona nem tudta ponttal zárni. Nem mondható ez el a bajaiakról, akik egy sikeres palánkalattit jegyezhettek, csak úgy, mint aztán Dukic (17. perc, 35-30). A következő két támadás egy-egy triplát jelentett. A Bajánál Jakab, míg a Veszprémnél Madár volt eredményes. Ismét vendég időkérés következett, ami után sikerrel zárták a támadást, erre Jakab válaszolt egy hármas formájában. Egy gyors kontrával tudta csökkenteni a hátrányát a Veszprém, de a túloldalon ismét egy hárompontos következett, ezúttal Goldringtól. Madár tartotta a negyed végén csapatában a lelket egy jó távolival. A szünetre végül kilencpontos hátránnyal vonulhattak (20. perc, 51-42).

Az utolsó másodpercekig nyitott volt a Baja és a Veszprém meccse. Fotó: hunbasket.hu

A mérkőzés második fele Pongó, majd Orgona hármasával kezdődött. Utóbbi egy lepattanót is jegyezhetett, így a vendégek támadhattak, ami után Szücs triplájával dolgoztak le a hátrányukból. Ezt egy újabb jó védekezés követte, ám pontot nem tudtak szerezni egy rossz passz miatt. Ezt a bajaiak meg is büntették. Gyorsan érkezett a válasz Madártól, majd jó védekezésük után Szabótól. Mindketten a hárompontos vonalon kívülről voltak eredményesek, így a Veszprém hátránya már csak két pont volt (23. perc, 56-54). A Baja időkérése után mind a két csapat kihagyott egy-egy támadást. Orgona Goldringgal szemben elkövetett megmozdulását ítélték szabálytalannak a játékvezetők, aki nem tudta bedobni a neki megítélt büntetőket. Dukic dobott egy hármast, ami egyben a vezetést is jelentette csapata számára. A túloldalon Milos talált be a palánk alatt, majd a Veszprém fiatal játékosa, Sipos dobott sikerrel két büntetőt, így a különbség nem változott. Fehér követett el szabálytalanságot Szabóval szemben, aki a vonalról ekkor a kettőből egyszer talált a gyűrűbe. Mivel a Baja megmozdulását sportszerűtlennek ítélték, így a labda a vendégeké maradt, de ezt nem sikerült pontra váltani. Nem úgy, mint a túloldalon Jakab a maga lehetőségét. Ismét hibáztak az offenzív játékban a veszprémiek, amiből le is indulták őket, ám Sipos lepattanója után Szabó dobott egy triplát. Ugyanezt mondhatta el magáról Jakab is (29. perc, 66-63). A következő vendég támadásnál lejárt a támadóidő, így a Baja vezethetett támadást, akik ezt sikerrel fejezték be. A negyed végéhez közeledve Szabó passzából Futó volt eredményes a palánk alatt, de az utolsó pontokat a Baja szerezte a játékrészben (30. perc, 70-65).

A mérkőzés utolsó negyedét Madár nyitotta egy tripla formájában, amire Milos duplája volt a válasz. Ezt követően Dukic szerzett labdát, majd Madár dobhatott két büntetőt, mindkettőt sikerrel. Újabb labdaszerzést követően az egyenlítésért támadhattak a vendégek, ám a játékvezetők támadóhibát ítéltek Futó ellen, így a labda a Bajáé volt, amely két büntetőből szerzett újabb pontokat. Madár volt pontatlan, kinti próbálkozása után a Baja szerezhetett még két könnyű pontot (33. perc, 76-70). A mérkőzés vége előtt hét perccel Dukic kipontozódott, így nem folytathatta a találkozót, majd Nagy egy triplávat növelte az előnyüket. Futó válaszolt erre egy palánkalattival, majd leindulásból szerzett egy duplát. Hatpontos hátránynál ismét a Veszprém támadhatott, de ezt nem tudta sikerrel zárni. Ellenfele kihasználta a hibát, és egy triplával növelte előnyét. Ismét büntetődobások következhettek, Madár próbálkozhatott, majd szerezhetett két pontot. Jól védekeztek a vendégek, aminek eredményeképpen Szabó büntetői hozták közelebb csapatát az egyenlítéshez. A vendégek nem engedtek továbbra sem a kemény defenzív játékunkból. Ennek köszönhetően ismét övék lehetett a labda. Ezt Orgona használta ki, és a sikeres dupla után még egy büntetőt is dobhatott, sikertelenül. Nem úgy, mint Milos a túloldalon. Ezúttal hibáztak támadásban a vendégek, és ezt a hazai együttes ki is használta. Szabó triplája azonban még életben tartotta az esélyeiket (39. perc, 87-84). Tizenöt másodperccel a mérkőzés vége előtt aztán Pongó szerzett egy újabb duplát, ezzel bebiztosítva a hazai győzelmet és egyben beállítva a találkozó végeredményét is (40. perc, 90-84).

Cservék Csaba, a Baja edzője: Ezen a mérkőzésen a védekezésünk kicsit gyengébb volt, nagyon sok kosarat kaptunk. Támadójátékunk az első félidőben ponterős volt, a második játékrészben már kicsit pontatlanabbul céloztunk. A mérkőzés végére kicsit elfáradtunk, de a rossz döntések mellett tudtuk tartani az eredményt. Extra kosarakat dobtunk, és úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.

Baksa Szabolcs, a Veszprém edzője: Azt gondolom, hogy nagyon magas színvonalú mérkőzést tudtunk játszani. Ennél rosszabb meccseket soha ne lásson a közönség a Piros-csoportban! Az első félidőben gondjaink voltak a lepattanók megszerzésében, rengeteg támadó-lepattanót engedtünk a Bajának. Jakab Peti az egész mérkőzésen extázisban játszott, nagyjából ő jelentette a különbséget. A második félidőben tudtunk szintet lépni, a védekezésünk intenzitásával. Ezzel sikerült feljönnünk, gyors indításoknak köszönhetően könnyű kosarakat dobni és ezzel megfordítani a mérkőzést. Nagyon szoros végjátékba mentünk bele, ahol sajnos hibákat vétettünk mind védekezésben, mind támadásban. Ez megpecsételte sorsunkat, de a Bajának az egyik legnehezebb a hazai pályája. Ide nem nyerni járnak a csapatok, úgyhogy maximálisan büszke vagyok a teljesítményünkre. Nagyon sok sikert kívánok a Baja csapatának a továbbiakban!

Bajai Bácska FKE – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 90-84 (26-20, 25-22, 19-23, 20-19)

Baja: Jakab P. 33/21, Pongó 19/6, Vukicevic 18, Goldring J. B. 11/9, Goldring G. 6, Nagy D. 3/3, Fehér Á. -, Dr. Ágfalvi -.

Veszprém: Madár A. 26/15, Szabó P. 19/12, Dukic 14/6, Orgona G. 10/6, Futó B. 8, Szűcs P. 5/3, Sipos 2, Birkás -.


Újabb fővárosi rangadót húzott be a Vasas

A mérkőzés előtt örömmel konstatálták a hazaiak, hogy bár Medve Máté betegség, Krasovec Ádám pedig sérülés miatt hiányzott, Moravcsik Áron már játékra alkalmas állapotban mozgott a melegítésnél, bár a szokásoktól eltérően még nem kezdett – írja a Vasas honlapja.

A meccs a Vasastól már megszokott nagy iramban kezdődött, viszont míg a hazaiak elég pontatlanok voltunk, addig a TF Beák Gábor első mérkőzésén nagyon jól kezdett, így 2-11-nél Faragó Péternek időt kellett kérnie. A stratégia természetesen továbbra sem változott, a játékosokat sűrűn cserélve folyamatos nyomás alatt tartották aktuális ellenfelüket a hazaiak, támadásban pedig pillanatok alatt az ellenfelük palánkja alatt voltak, és a negyed második felében már a feladatok pontos betartásával sem volt baj. A vezetést ki más, mint a fent említett Moravcsik Áron kosarával vették át a 9. perben a hazaiak, és a negyed végén az eredményjelzőn már 23-20-as hazai vezetés állt.

Ezt is behúzta a Vasas. Fotó: hunbasket.hu

A második negyedben egy ideig fej-fej mellett haladtak a felek, de aztán a Vasas kezdett elszakadni a TF csapatától, és a 17. percben már elérte a lélektani tízpontos különbséget. Elég volt azonban néhány könnyelműen eladott labda az indítások közben, és rögtön magára húzta a vendégeket a házigazda, és a jól megérdemelt 15 pont körüli különbség helyett „csak” 8 ponttal vezetett a szünetben.

A második félidő rögtön Dormán Balázs hármasával kezdődött, majd tovább növelték a különbséget, és a 25. percben már közte 15 volt. Csakis a hazaiakon és a könnyelműen eladott labdáikon múlt, hogy ne érjék el a húszpontos különbséget. Ami késik, az természetesen nem múlik, a negyedik negyedben meg lett a közte húsz, és bár a végén valamelyest sikerült az eredményen kozmetikáznia a TF-nek, a mérkőzést az első pár percet kivéve végig kontrollálta és magabiztosan győzött a Vasas.

Faragó Péter, a Vasas edzője: A mérkőzésen meglepően jó kinti dobásokkal kezdett a TF, amire nem számítottunk, mert azt gondoltuk, hogy inkább a leválót fogják megjátszani, mint a sarok-hárompontost. Korán előnyt szereztek, de szerencsére nyugodtak maradtunk és visszaszereztük az előnyt a negyed végére. Onnan úgy gondolom, hogy már kontrolláltuk a meccset, így teljesen megérdemelten nyertünk jó védekezéssel és helyenként látványos támadásokkal. Gratulálok a csapatnak, a TF-nek pedig sok sikert!

Beák Gábor, a TF edzője: Nagyon brusztolós mérkőzés volt, úgy gondolom, hogy az első félidőben mind a két csapat mindent megtett azért, hogy ellépjen a másiktól. Sajnos voltak védekezési hibáink és ezeket a Vasas kegyetlenül megtorolta. Külső dobásaik ültek, ez köszönhető talán annak, hogy a védekezésünk egy kicsit felpuhult. Úgy gondolom, hogy emiatt következett a végére ez a nagyobb különbség.

Vasas Akadémia – TF-BP 93-75 (23-20, 23-18, 25-20, 22-17)

Vasas: Kelenföldi 20/9, Farkas A. 14/12, Radics 13/3, Barócsi 10, Dormán 7/3, Sólyom Bo. 7/3, Andrássy 6, Boros 6, Debreceni 4, Moravcsik 4, Kódor 2, Steier B. -.

TF: Somogyfoki P. G. 18/9, Kerkai 14/6, Kutrovich 12/3, Karosi 8/6, Rozs M. Z. 8/3, Tökölyi 8, Timkó 4, Szántó D. 3/3, Csík Ri. -.


Jobban bírta a BKG a MAFC elleni derbit

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: A bajnokság eleje számunkra a felkészülés kezdetét is jelenti. A vírustól tartva egy edzőmeccset játszottunk csak. A mai nagyobb különbségnek örülök. Remélhetőleg ez azt jelenti, hogy kezdünk formába lendülni. Nehéz meccsek várnak ránk, és egy ilyen hétközi forduló mindig nagy kihívást jelent. A MAFC elvesztette az irányítóját, nem volt még idejük ezt lereagálni, de mindent megtettek a siker érdekében, amíg fizikailag bírták. A MAFC mindig jó ellenfél, ma mi voltunk a jobbak.

Garai Péter, a MAFC edzője: Először is gratulálok a Szigetszentmiklósnak! Megérdemelten nyert. Készültünk rájuk, tudtuk, ismertük miben erősek, hiszen húsz évre visszanyúló ismerettségünk van. Az első tíz percben, amíg fizikálisan bírtuk, addig – azt gondolom – nagyon jól meg tudtuk oldani a feladatokat. Utána a fáradtságból adódóan rengeteg hibát követtünk el, főleg védekezésben. Ezeket a hazai csapat könyörtelenül kihasználta. Nem mentegetőzve, de Bordács Soma nélkül nem tudtunk olyan szerkezettel játszani, ami megoldotta volna az ellenfél támadásait. Ötös nélkül kellett játszanunk és ezt is könyörtelenül kihasználta a BKG. Továbbra is mennünk kell előre, de hozzáteszem, ez mindenkire érvényes, hogy a pályán ne csak a Szigetszentmiklós legyen megfelelő állapotban, hanem a mérkőzés többi résztvevője is. Nekik is bírniuk kell fizikálisan. Ezen a meccsen volt, aki tíz percet, volt aki tizenötöt, de volt aki két percet se bírt. Ezen mindem résztvevőnek változtatnia kell. Még egyszer gratulálok a BKG-nak!

BKG Príma Akadémia – MAFC 95-67 (15-18, 32-23, 19-13, 29-13)

BKG: Nagy Bo. Á. 22/18, Radoncic 17, Reizer 11, Armaghani 11/3, Szeleczki 10, Nagy S. 7/3, Buzás 7, Nagy Be. Á. 6, Halász 4, Molnár Cs. -, Zsihla -.

MAFC: Polgárdy 20/6, Lakits 8/6, Németh B. T. 8, Csapai 7/3, Misek 7, Bordács 7, Pfandler 6, Bősze 4, Herló -, Vantal -.

A bajnokság állása:

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 Vasas Akadémia 3 3 0 6 280 243 1
2 HÜBNER-Nyíregyháza BS 3 3 0 6 211 182 1
3 Salgótarjáni KSE 2 2 0 4 145 141 1
4 BKG Príma Akadémia 3 2 1 5 251 217 0,833
5 Bajai Bácska FKE 2 1 1 3 149 146 0,75
6 Nagykőrösi Sólymok KE 2 1 1 3 173 173 0,75
7 TF-BP 2 1 1 3 166 171 0,75
8 Pécsi VSK-CARGATE 2 1 1 3 133 149 0,75
9 MEAFC-Miskolc 3 1 2 4 235 258 0,667
10 MAFC 3 1 2 4 230 257 0,667
11 HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 2 0 2 2 170 181 0,5
12 MTK-Elite Basket 3 0 3 3 196 208 0,5
13 RKA Pécs 2 0 2 2 166 179 0,5
14 Budapesti Honvéd SE 0 0 0 0 0 0 0

Zöld-csoport

3. forduló

Isteni csoda volt a győri győzelem

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Érzésem szerint ma nem érdemeltünk vereséget. Úgy gondolom, ami bennünk van azt kiraktuk a pályára, balszerencsésnek érzem a csapatot. Azt gondolom, mindent megtettünk a győzelemért, amit egy csapat meg tud tenni, a szerencsésebb csapat győzött.

Csaplár-Nagy Ervin, a Győr edzője: Saját dolgunkat nehezítettük meg, extra dobásokat kaptunk az Eger csapatától. Úgy gondolom, ilyen hárompontos-dobószázalékot nemigen látunk a B-csoportban, gratulálok nekik! Az, hogy a végén nekünk sikerült győzni kettő ponttal, egy isteni csoda.

EKE Eger KOK – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 72-74 (22-20, 12-16, 19-13, 19-25)

Eger: Szabó M. 19/15, Steier K. 13/9, Papp B. 12/6, Ungi 8/3, Csomor 7/3, Szicsák 6, Illés B. 4, Mondi 3/3, Pomázi -, Bíró B. -.

Győr: Horváth Á. 16/6, Berneczei 12, Bakon 10/6, Lógár 10, Nagy T. 8/6, Geiger 7/6, Hágen 5, Kertész 4/3, Domsitz 2, Földesi -.


Megint minden vásárhelyi dobott pontot

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Kellemetlen stílussal találkoztunk, a rengeteg váltás védekezésben kissé szokatlan volt. Az első félidőben sikerült eldönteni a lényegi dolgokat, míg a végén picit a fiatalok is szerepet kaptak ismét. Egymás után két győztes derbin is ért el kosarat minden játékosom, ez is mutatja lehetőségeinket. Sok sikert kívánok a végig szívósan küzdő ellenfelünknek!

dr. Bagi Melinda, a Pénzügyőr edzője: Gratulálok az ellenfelünknek! Egyrészt az első félidőben bennmaradtunk kicsit az öltözőben, ők pedig nagyon jól tudták kihasználni a saját összeszokottságukat, ami jellemző rájuk. A második félidőben úgy jöttünk ki az öltözőből, hogy felszívtuk magunkat és olyan játékot mutattunk, amit szeretnék, hogy a szezon további részében is jellemző legyen ránk. Sajnos ez annyira volt elég, hogy a második félidőben egál eredményt tudtunk hozni. Kár az első félidőért.

Vásárhelyi Kosársuli – Pénzügyőr Sportegyesület 94-71 (26-16, 24-15, 25-23, 19-17)

Vásárhely: Rostás 18, Molnár B. 15, Bálint E. 14/6, Perák 9, Béres N. 8/6, Varga Z. 7/6, Varga Á. 6, Pavlovic 5/3, Bodócsi 5/3, Kozma P. 3/3, Megyesi 2, Acsimovics 2.

Pénzügyőr: Szálas 15/9, Kovács S. 13/3, Horváth Cs. 11, Baranyi 10, Koflanovics 8/6, Demjén 5/3, Fekete J. 4, Schaul 3, Dobos V. 1, Kovács M. 1, Szekeres -.


Idegenben jutott száz fölé a Cegléd

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Gratulálok a Cegléd csapatának! Most, hogy harmadik mérkőzésükön teljes csapattal tudtak kiállni, abszolút olyan képet mutattak, hogy nagy esélyesei lehetnek a Zöld-csoportos bajnokságnak. Nagyon jó játékosok alkotják és nagyon jó szerkezet jellemzi ezt a csapatot, mindenkinek meg fog gyűlni velük a baja, amikor teljes kerettel tudnak kiállni. Mi hazai pályán elrontottunk egy negyedet, a másodikat. Mondhatjuk, hogy akkor veszítettük el a meccset, hiszen azt a húszpontos különbséget, ami akkor kialakult, tartani tudtuk. Voltak lehetőségeink, visszajutottunk tizenkét pontra, de az ellenfél újra kapcsolt egyet, és megint elmentek a húszpontos előnyig. Ma ennyi telt a játékunkból, viszont olyan szempontból meg vagyunk elégedve, hogy csapatként játszottunk.

Honti Viktor, a Cegléd edzője: Gyors, fizikális mérkőzést játszottunk a hazai csapattal. Sokat készültünk rájuk, mert úgy gondoltuk, hogy itthon nagyon veszélyesek, improvizatív játékot játszanak. Úgy gondolom, hogy a második félidőt leszámítva maximálisan tudtuk kontrollálni a támadásaikat, tudtuk, hogy mit fognak védeni, azt is védték. A mi támadótaktikánk ugyanakkor bevált, és sok üres dobást generálhattunk ebből, amik most be is mentek.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Ceglédi KE 82-101 (17-19, 9-28, 30-23, 26-31)

Tiszaújváros: Drahos 30/12, J. Martin 22/9, Pöstényi 14/6, Kovács M. 8, Molnár B. 3/3, Szilasi 3, Szabó N. 2, Orliczki B. B. -, Kovács Z. -, Lajsz -.

Cegléd: Tóth Z. 18/9, Fekete V. N. 17/12, Swanson 13, Várbíró 12/3, Szabó N. 10/3, Mészáros M. 8/3, Nárai 8, Berkics M. L. 6, Csák B. 5/3, Hegedűs G. 4, Csákvári -.


Nehéz helyzetben a SMAFC, a Békés is legyőzte

Meszlényi Róbert, a SMAFC edzője: Nagyon nehéz helyzetben vagyunk! Szinte lehetetlennek tűnik megoldani mind szakmailag, mind bármilyen szinten. Azt kértem a fiúktól, hogy mikor kimegyünk a meccsre és pályára lépnek, akkor harcoljanak, küzdjenek, hogy olyan lelkiismerettel jöjjünk le a pályáról – bármi is az eredmény –, hogy mindent megtettünk, amit ebben a helyzetben meg lehet tenni. Azt gondolom, hogy ebben a helyzetben másra nem leszünk képesek. Meg kell várnunk, hogy a játékosaink visszajönnek, összerázzuk a csapatot és akkor fogunk tudni olyan teljesítményt nyújtani, hogy esetleg tudunk meccset nyerni! A vereség ellenére büszke vagyok a csapatomra, mert amit tudnak, megtesznek!

Balog Vilmos, a Békés edzője: Tudtuk, hogy a soproni csapatnak nincs könnyű helyzete a múltkori sérülés miatt! A játékosoknak mihamarabbi gyógyulást kívánunk! A hosszú utazás viszont a számukra segített egy kicsit, az első negyedben nagyon döcögős volt a játékunk. A második negyedtől kezdve egyre jobban tudtunk játszani, így a végére ez már pontokbéli különbségében is megjelent. Örülünk nagyon a győzelemnek! További sikeres szereplést kívánunk a soproni csapatnak!

SMAFC – Békési SzSK 59-84 (20-15, 12-26, 17-23, 10-20)

SMAFC: Bakk 22/3, Kovács B. 18, Simon B. 12, Németh M. 3/3, Heiszenberger 2, Mándity D. 2, Szegedi -, Hipságh -.

Békés: Hargitai 17/6, Krisztics 12/9, Frikker 12, Cvijin 11/9, Vass 11/9, Meleg K. R. 8, Széphelyi 7/3, Karsai Cs. 3/3, Mucsi 2, Balog G. 1, Szabó B. G. -, Szabó M. I. -.

A bajnokság állása:

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 Újpest-MT 2 2 0 4 187 143 1
2 Atomerőmű KSE Bonyhád 2 2 0 4 176 137 1
3 Vásárhelyi Kosársuli 2 2 0 4 180 143 1
4 Óbudai Kaszások KA 2 2 0 4 150 123 1
5 Békési SzSK 3 2 1 5 260 238 0,833
6 Ceglédi KE 3 2 1 5 238 222 0,833
7 Pénzügyőr Sportegyesület 3 2 1 5 209 215 0,833
8 DEAC U23 2 1 1 3 151 163 0,75
9 Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 3 1 2 4 206 207 0,667
10 Conoil Motax KC Pápa 1 0 1 1 74 78 0,5
11 EKE Eger KOK 3 0 3 3 198 244 0,5
12 Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 3 0 3 3 250 300 0,5
13 SMAFC 3 0 3 3 206 272 0,5
8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszNap PalibakibahopehelyMAFCdrukker Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

“Továbbra is mennünk kell előre, de hozzáteszem, ez mindenkire érvényes, hogy a pályán ne csak a Szigetszentmiklós legyen megfelelő állapotban, hanem a mérkőzés többi résztvevője is. Nekik is bírniuk kell fizikálisan. Ezen a meccsen volt, aki tíz percet, volt aki tizenötöt, de volt aki két percet se bírt. Ezen mindem résztvevőnek változtatnia kell.“

Ez kinek a felelőssége?
Bár lehet, hogy a bírókra gondolt, ami ugye nem áll távol Pétertől egy-egy vesztes meccs után.

MAFCdrukker
Olvasó

Szerintem a nyilatkozat a csapatra és a bírókra is vonatkozik. A játékvezetői hármas nem volt tökéletes, de a meccs kimenetelét nem befolyásolták. (Kedvenc jelenetem a meccsről: egy kapott kosár után gyorsan indítottunk, a bíró mintegy 2 másodperccel a bedobás után törlés miatt megállította a játékot. Garai: -Történt valami? Spori: -Nem, nem volt falt. Garai: -Ha történik valami, akkor kell megállítani.) A csapat erőnléte nyilván valamennyire az ő felelőssége is, ugyanakkor nagyon szűk keretünk volt tegnap. Mivel juniorjaink ma bajnokit játszanak Egerszegen, nem volt ott két 2003-asunk, Bieber és Szilágyi, így rotációnk 10 főre csökkent. Köztük is két 2002-es (Bősze és… Olvass tovább »

MAFCdrukker
Olvasó

A Vasas egy nagyon komplex, nagybetűs csapatként játszó gárda, senkinek nem lesz könnyű nyernie ellenük. A Nyíregyháza erősségeit mindenki ismeri, kereterősség egyértelműen ők a legjobbak a B-ben, egyelőre azonban nem működik tökéletesen a gépezetük, foghatók lehetnek például ma. Az SKSE kerete nagyon mély, Sömenek, Herendic és Nshimba pedig olyan húzóemberek, akik egyedül is képesek meccsek eldöntésére. A bajai kezdőcsapat is nagyon erős, a hazai pályájuk brutális. Jelen pillanatban szerintem ez a 4 csapat képviseli a legnagyobb játékerőt a Piros csoportban. A Veszprém nem rossz, de az utóbbi évekhez hasonlóan megint összeszokatlanok még szerintem. A BKG nagy verést mért ránk, de… Olvass tovább »

hopehely
Olvasó

MAFC-ez a négy betű nem ezt a Garay Péter szintű, vergődést jelentette a boldogabb időkben!
De ha erre van igény?
Akkor csináljátok!

bakiba
Vendég
bakiba

Garai lesz az, nem Garay. Lehet nem szeretni, de ha nem lenne, akkor nem lenne MAFC sem. Ő ugyanis tulajdonos és saját pénzt tett bele. Nem úgy mint….. és sorolható. K… könnyű az önkormányzattól kapott 100 milliókkal (értsd direkt pénz, ingyenes terem, odaterelt TAO pénzek, kivezényelt támogatók) csapatot csinálni.
Arra van igény, hogy legyen MAFC. És ha idén ez fér bele, akkor így legyen. Jusson fel a Nyíregy. Ne vállaljuk magunkat túl, építsünk be fiatalokat! Építkezzünk. Garai 20 éve teszi bele a pénzét, mindenét. Nyilván megosztó személyiség, de az érdemei elvitathatatlanok.

Nap Pali
Olvasó

Garai nélkül még ilyen csapat se lenne. Tavaly -biztos forrásból tudom-, a saját x millió forintját rakta bele karácsony előtt a csapatba, hogy fizetéseket adjon, mert mindenki más csak ígérgetett…

bakiba
Vendég
bakiba

Igen, én is így tudom. Többször tesz be sajátot, kér kölcsön, mert mindig mindenkit kifizet. Még a légiósokat is. Gyuri bácsi megcsinálná? Simon Balázska? Hm! ki tudja?

MAFCdrukker
Olvasó

Tény, hogy Garainál jobb kosáredzőket is hordott már a hátán a Föld, de ettől még rengeteget köszönhet neki a MAFC. Ő a tulajdonos, ő működteti ezt a dicső múltú, jobb sorsra érdemes csapatot. Nélküle összeomlana minden, mint több, napjainkban sikeresebb csapat a nagy támogatások nélkül. MAFC-ra pedig van igény, amint láthatod, még van, aki kitart a csapat mellett. Hajrá MAFC!🔴⚫

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés