Connect with us

B-csoport

Már behozhatatlan a Nyíregyháza előnye a B-csoportban

Fogynak a helyek a rájátszásban.:

:

Az elmúlt héten is folytatódtak a küzdelmek a másodosztályban.

A Piros-csoportban szerdán pótolták a PVSK-Cargate – BKG Príma Akadémia (20. forduló) és a MAFC – Bajai Bácska FKE (21. forduló) mérkőzéseket: mindkét találkozón a hazai csapat ünnepelhetett. A megtizedelt BKG a 23. fordulóban is kikapott, ezúttal a Honvédtól, így az NKA Pécs ellen ismét győzelmet jegyző Nyíregyháza bebiztosította alapszakasz-győzelmét. A Vasas ellen aratott fontos győzelmet a Veszprém. A MEAFC-ot verő Salgótarján és az MTK-t legyőző MAFC helye is biztos már a rájátszásban. A Nagykőrös és a Baja 240 pontos találkozója hosszabbításban dőlt el, a Kőrös javára. A 23. forduló a TF PVSK elleni győzelmével lett teljes.

A Zöld-csoportban a 21. fordulóból pótolták a Pápa–Óbuda találkozót, melyen hazai siker született. Kálmán László együttese pénteken folytatta győzelmi sorozatát: a 23. fordulóban a SMAFC-ot is legyőzte. A listavezető Cegléd átrobogott a DEAC-on, és a második helyezett Vásárhely is nyert: a Bonyhádot győzte le. A Tiszaújváros ellen javított az Óbuda, a Békés legyőzte a Pénzügyőrt, az Újpest pedig a Győr ellen hozta kötelező győzelmét.

NB I/B

Piros-csoport

20. forduló

Öt emberrel is helytállt a BKG a PVSK ellen

Rab Gyula, a PVSK edzője: Aminek ma örülhetünk az az, hogy nyerni tudtunk. A támadójátékunkkal nem volt probléma, de a védekezésünkben több hibát is vétettünk. A BKG vezetőinek és játékosainak mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Nagy Botond Ágoston, a BKG edzője: Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen továbbra sem tudtunk úgy készülni, ahogy szerettük volna. Az edzések száma sem volt megfelelő, így kifejezetten nehéz dolgunk volt. Próbálkoztunk több dologgal támadásban és védekezésben is. Sajnos kulcsmomentumokban a házigazdák A-csoportos játékosa, Lewis mindig betalált, illetve Carev is úgy tudott hozzátenni a játékhoz, ami nekünk nem kifejezetten feküdt. Ennek ellenére a végsőkig küzdöttünk és, ahogy a végeredményen ez látszik, a végjátékot egy kicsit szorosabbá tudtuk tenni.

Pécsi VSK-CARGATE – BKG Príma Akadémia 101-91 (26-24, 27-17, 27-25, 21-25)

PVSK: Lewis 30/18, Rátvay B. 22 (+10 lepattanó), Carev 20/18, Meleg G. Z. 15/3 (+11 lepattanó), Riskó 6/6, Hőgye 6, Bor S. 2, Mándity M. -, Kovacsevics -, Heimann B. -.

BKG: Armaghani 33/6, Nagy S. 27/21, Halász 14/3, Szeleczki 9, Szanyi 8/6.


Újabb rangadóját nyerte meg a MAFC

21. forduló

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez.

Cservék Csaba, a Baja edzője: Sajnos megint a végjátékot vesztettük el. Az első félidőben nagyon sok előnyt adtunk a MAFC-nak. Ezt próbáltuk ledolgozni. Sajnos ez benne volt, hogy elfáradunk a végén. Rosszkor kaptunk rossz fújásokat – egálnál. De az első félidőben ment el a mérkőzés. Gratulálok a csapatomnak, hogy megint tudott küzdeni! Folytatjuk tovább.

MAFC – Bajai Bácska FKE 83-76 (18-17, 25-12, 14-27, 26-20)

MAFC: Lakits 30/3, Tóth P. 16 (+12 lepattanó), Csapai 16/3, Kovács Á. 13/3, Pfandler 4, Biber 2, Bősze 2.

Baja: Jakab P. 16/9 (+12 lepattanó), Pongó 14/6, Goldring G. 14, Vukicevic 10, Nagy D. 10/6, Dr. Ágfalvi 5, Goldring J. B. 5/3, Weidinger 2.


23. forduló

Megnyerte az alapszakaszt a Nyíregyháza

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a csapatnak, mert úgy kezdtük el a mérkőzést, ahogy megbeszéltük. Jól működött a védekezésünk, és támadásban is ponterősek voltunk. Nehéz mérkőzésre számítottunk, talán egy picivel könnyebben nyertünk. Sok sikert kívánok az NKA Pécs csapatának a rájátszásért folytatott küzdelemben!

Ivica Mavrenski, az NKA edzője: Először is gratulálok a Nyíregyházának! Kontrollálta az egész mérkőzést végig, mindenben. Nem csináltunk semmi különlegeset. Minden hibánkból előnyt tudtak kovácsolni az elejétől kezdve. Még egyszer gratulálok a Nyíregyházának és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

HÜBNER-Nyíregyháza BS – NKA Pécs 92-73 (24-11, 24-17, 20-22, 24-23)

Nyíregyháza: Tóth G. 22, Ubilla 16/3, Kiss B. 16/9, Bus I. 13 (+15 lepattanó, 15 gólpassz), Bazsó 12/3, Dr. Mohácsi 7, Czinger 4, Szobi 2, Vaskó -.

NKA: Karavdic 21 (+12 lepattanó), Kollár 17/3, Lados 15, Kocsis Z. 5, Fekete D. 5/3, Scherer 5/3, Rosic 3, Fülöp Zs. 2, Váits -.


A Honvéd is legyőzte a BKG-t

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a srácoknak! Külön öröm számunkra, hogy ismét pályán lehetett csapatunk kapitánya, Pintér Dávid. Ezúton is köszönöm Páli Katalin gyógytornászunk áldozatos munkáját. Számunkra egyik győzelem sem értékesebb a másiknál. Természetesen ez a BKG nem a legerősebb, viszont ismét bebizonyította, mennyire szívós ellenfél kényszerűségből kimaradó játékosai hiányában is. Szeretnék dr. Nagy Ágostonnak és Barna Donátnak mielőbbi felépülést kívánni! Ismét nagyon gyengén büntetőztünk, hadilábon álltunk a triplákkal és kétszámjegyű pontot ajándékoztunk második esélyből. Ezekben előre kell lépnünk a későbbiekben. Végezetül szeretném a mai sikert legkedvesebb jegyzőkönyv vezetőnknek, Mészáros Szonjának ajánlani huszadik születésnapja alkalmával!

Nagy Botond Ágoston, a BKG edzője: Nüanszokon múlt a siker, tudtuk, hogy mi a fő fegyvere a Honvédnak, és erre készültünk is. Az első félidőben ezt egyáltalán nem sikerült megvalósítanunk, viszont a második félidőben szépen elejét tudtuk ennek venni. Ennek az volt az eredménye, hogy harminc pontról vissza tudtunk jönni hat-nyolc pontra. Ez komoly fegyvertény a jövőre való tekintettel. Sajnos ez a mérkőzés így alakult, hogyha picit jobb a végjáték és kicsit rutinosabbak vagyunk, akkor ez a mérkőzés akár meg is lehetett volna.

Budapesti Honvéd SE – BKG Príma Akadémia 87-72 (25-13, 18-13, 22-27, 22-19)

Honvéd: Tóth B. M. 18/6, Stefán D. L. 13 (+12 lepattanó), Bea B. 9/3, Szatmári Zs. 9/3, Kovács D. 9/3, Szentirmai 8, Tanoh 8, Takács D. 8, Kopácsi 5/3, Kármán -, Pintér D. -, Béres B. -.

BKG: Nagy S. 23/12, Armaghani 19/6, Halász 14/3, Szeleczki 6, Szanyi 5/3, Molnár Cs. 3/3, Opre 2, Zsihla -.


Sok pont, hosszabbítás, Nagykőrös-győzelem

Kovács Sándor, a Nagykőrös edzője: Gratulálok a csapatunknak! Megint közbejött egy váratlan dolog, Jenei Gergő derékhúzódás miatt nem tudott pályára lépni, ami nagy gondot jelentett nekünk a rotációban, hiányzott a benti játékban. Készültünk a Bajára, hellyel-közzel meg is oldottuk volna ellenük a játékot, de amire nem számítottunk: olyan játékosok léptek elő főszereplővé, akikre nem készültünk, gondolok itt elsősorban az extra fiataljukra, aki fantasztikusan játszott. Extra dobóteljesítményű Baját sikerült elcsípnünk, de hozzáteszem, a védekezés mindkét oldalon katasztrofálisra sikeredett. Egy thrillermeccset sikerült ismét megnyernünk, kétszer jöttünk ki a gödörből, ami azt mutatja, hogy hihetetlen akaraterő és tartás van a játékosokban. A lényeg, hogy rossz védekezéssel ugyan, de eggyel túldobtuk őket. Szerencsénk is volt, de aki ennyire akar, annak jár a szerencse! Gratulálok ellenfelünknek is, és sok sikert kívánok nekik a folytatásban! Úgy gondolom, ezzel már biztosan bennmaradunk a Piros-csoportban.

Cservék Csaba, a Baja edzője: Sajnos a végén megint nem tudtunk koncentrálni. Gratulálok az ellenfélnek! Próbálunk odafigyelni és nyerni a következő mérkőzéseken.

Nagykőrösi Sólymok KE – Bajai Bácska FKE 122-118 – h.u. (24-28, 29-33, 24-21, 33-28, 12-8)

Nagykőrös: Lakosa Á. 26, Fehér P. J. 26/6, Molnár M. 22/12, Bartos 19/3, Mácsai 18/3 (+17 lepattanó), Kókai 11/6, Mester M. -, Kónya -, Jókai -.

Baja: Goldring G. 34/6, Jakab P. 20/6, Goldring J. B. 18/12, Pongó 14/6, Dr. Ágfalvi 13/9, Vukicevic 11, Nagy D. 8/3, Weidinger -, Fehér Á. -.


Rangadót nyert a Veszprém a Vasas ellen

A találkozó első támadását a Vasas vezethette, és Madár szabálytalansága után Krasovec állhatott a vonalra, aki mindkétszer betalált. Medve faultja után Madár is hasonlóan cselekedett, majd egy támadással később elsüllyesztette az első hárompontosát is. Kelenföldi egy duplával válaszolt. Dukic azonban szintén bedobta első tripláját, amire Medve kettese érkezett (3. perc, 8-6). Szabó is három pontot jegyezhetett első kosara után, de Medve is ugyanennyivel reagált. Madár ismét dobott egy triplát a negyed közepéhez érkezve. Medve továbbra is próbálta tartani a lépést a hazaiakkal, két bedobott büntetőjével három pontra csökkent a különbség (6. perc, 14-11). Kelenföldi egalizált, de Szabó kettő plusz egyes játéka ismét vezetést eredményezett. Moravcsik duplája viszont minimalizálta a különbséget. Madár mindkét büntetőjét értékesítette, távoli triplája azonban célt tévesztett. Két és fél perccel a negyed vége előtt, hárompontos HOYA-előnynél Faragó Péter, a Vasas mestere (és a Veszprém egykori játékosa) időt kért. A megbeszélés után Kelenföldi faultolta Dukicot, aki mindkétszer betalált. Krasovec faulttal együtt is bedobta a helyzetét, a büntetőt azonban nem. Pontatlan támadások váltották egymást, majd Szűcs szabálytalansága után Moravcsik jegyezhetett egy pontot. A frissen beálló Birkás elmérte a hármasát, majd Szabó távoli kísérlete épphogy kipattant a dudaszó pillanatában (10. perc, 21-19) – tudósított a VeszprémKosár.hu.

A második etap kezdetét a vendégek kezdték jobban, hiszen a Veszprém három pontjával szemben ők öttel jelentkeztek, így egyenlítettek. Madár két büntetője azonban ismét a Veszprémet juttatta előnyhöz, ám Kelenföldi is betalált közelről. Debreceni faultot harcolt ki Orgonával szemben, ám a büntetőit kihagyta. Dukic és Debreceni akaszkodott egymásnak, amelyet követően mindkettőt kiállították a játékvezetők (14. perc, 26-26). A Vasas időkérése után Boros szerzett kettő plusz egy pontot, majd Madár is mehetett a vonalra, és mindkétszer be is talált. Birkás szerzett labdát, ám nem sikerült élni a lehetőséggel, míg Medve betalált egy középtávoliból. Orgona harcolta ki magának első kosarát a palánk alatt, majd Szűcs jelentkezett egy triplával. Madár remek betörése már négypontos előnyt jelentett a HOYA-nak, ekkor időt is kért a Vasas (16. perc, 35-31). Futó harcolt ki támadófaultot, és dobhatott két büntetőt, mindkettőt sikerrel. Moravcsik hármasa közelítette a piros-kékeket. Madár két pontos büntetőt jegyezhetett, ám Boros távoli hármasa is az volt. Futó és Boros duplái váltották egymást, majd Kelenföldi ziccerezett, ezzel egy ponttal az angyalföldiek vezettek már. Hat másodperccel a félidő vége előtt Szűcs remek egyéni megoldásából már a hazaiaknál volt a minimális előny, ám egy rövid támadásnyi ideje még maradt a vendégeknek. Radics ziccerbe is került, ám dobása leperdült a gyűrűről, így egypontos veszprémi előnynél vonulhattak az öltözőbe a csapatok (20. perc, 43-42).

Odahaza legyőzte a Veszprém a Vasast. Fotó: hunbasket.hu

A második félidőt a Vasas kezdte jobban, hat pontjukra Szűcs távoli triplája érkezett válaszként. Majd Futó harcolta ki magának a jogot két büntető dobására, mindkettőt értékesítette is, ezzel kiegyenlítve az állást (23. perc, 48-48). Ezt követően egy szép blokkal hívta fel magára a figyelmet a Veszprém fiatal magasembere, amit elől Szűcs hálált meg. Majd Madár passzolt remekül Orgonának, aki faulttal együtt bedobta a helyzetét és a büntetőjét is. Kétszer is eredménytelenül támadtak a vendégek, amit Szabó hármasa használt ki, ezzel nyolc pontra növelve a különbséget (25. perc, 56-48). A Vasas támadásai továbbra sem működtek, Futó viszont a szabálytalanság ellenére is betalált, és a büntetőjét is a helyére küldte. Barócsi azonban szintén összehozott egy kettő plusz egyes játékot, majd Medve triplája és Boros ziccere háromra csökkentette a nemrég még tízpontos előnyt. Ekkor Baksa Szabolcs időt kért (27. perc, 59-56). Az egyeztetés után Madár betörése volt hatásos. Moravcsik szerzett három pontot, Madár pedig kétszer egyet. Medve is ugyanolyan pontos volt a vonalról a túloldalon. Madár azonban pont vele szemben, a faultja ellenére is bedobta a triplakísérletét és a plusz egy büntetőt is. Medve ismét mehetett a vonalra, és ezúttal sem hibázott. Szűcs szabálytalankodott Kelenföldivel, aki bedobta a helyzetét, a büntetőjét viszont nem. Birkás szintén pontatlan volt a vonalról, ráadásul mindkétszer. Hátul azonban jól védekezett Futó, ám a negyedből hátralévő 1,8 másodperc alatt már nem sikerült kosarat szereznie a vendéglátónak (67-65).

Az utolsó tíz perc első kosarát Futó szerezte Madár nagyszerű passzából, ám gyorsan válaszolt Farkas. Futó azonban ismét betalált. Eredménytelen támadások következtek mindkét fél részéről, amit Szabó triplája zárt, ezzel már héttel vezetett a Veszprém, így Faragó Péter időt kért (34. perc, 74-67). Ismét jól védekeztek a hazaiak, majd Szűcs passzából Orgona talált be. Boros tudott erre válaszolni betörésből. Medve követett el sportszerűtlen szabálytalanságot Szabóval szemben. A Veszprém csapatkapitánya a második büntetőjét értékesítette, a támadást azonban kivédekezte a Vasas. Orgona blokkja talpraugrasztotta a kispadon ülő társakat, ráadásul a labda is a HOYA-hoz került. Nem született kosár az akcióból, viszont Radics szerzett egy kettest. Szűcs pedig válaszként egy hármast. Szabó pedig még egyet (37. perc, 83-71). A Vasas időkérése után Kelenföldi állhatott a vonalra, de csak egyszer talált be. Madár viszont három egységet tett hozzá egy szép dobócsel után. Remek védekezések követték egymást hazai oldalon. Az utolsó percbe lépve a Veszprém hozhatta a labdát, Szabó pedig bedobott egy távoli duplát. Farkas szerzett egy gyors kettest. Madár állhatott még a vonalra. A tizenhatodik büntetőjét is bedobta, a tizenhetedik azonban kimaradt, így kereken harminc ponttal zárt. A meccs utolsó akciójából a Vasas már nem szerzett kosarat, így végül tizenötpontos sikert aratott a Veszprém, ezzel bebiztosítva helyét a rájátszásban (40. perc, 89-74).

Baksa Szabolcs, a Veszprém edzője a VeszprémKosár.hu-n: Négy szempontból volt nagyon fontos ez a mai győzelem a számunkra. Az első, hogy a múltkori kettő, illetve a Vasas elleni nagyarányú vereség után megmutattuk, hogy fel tudunk állni, és bármelyik csapatot meg tudjuk verni a bajnokságban. A második, az Orgona Gergő visszatérése. Dukic kiesésével bukott a rotációs tervem, Geri nem tudott annyit pihenni, mint amennyit szerettem volna, de ezt is megoldottuk. A harmadik, hogy ha minden igaz, akkor ezzel a győzelemmel matematikailag is bent vagyunk a play-offban. Ettől függetlenül ugyanúgy küzdünk tovább. A negyedik pedig egy személyes ok, ma ünnepli édesapám a születésnapját, aki külföldön él, és még soha nem láthatott élőben vezetőedzőként meccselni. Ezt a győzelmet neki ajánlanám.

Faragó Péter, a Vasas edzője a VeszprémKosár.hu-n: Gratulálok a Veszprémnek! Egyszerűen jobban meg akarták nyerni ezt a mérkőzést. Mi a második félidőre elfáradtunk, és túl sokat foglalkoztunk a külső tényezőkkel. Leszedték a támadó-lepattanókat, és úgy pörögtek a hazaiak, mintha a bajnokság múlt volna ezen a meccsen. Javulnunk kell! Látszik, hogy jól tudunk vendégként is játszani. Megpróbálunk a Miskolc ellen győzni. Még egyszer gratulálok a Veszprémnek!

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Vasas Akadémia 89-74 (21-19, 22-23, 24-23, 22-9)

Veszprém: Madár A. 30/12, Szabó P. 18/12, Futó B. 16, Szűcs P. 13/9, Orgona G. 7, Dukic 5/3, Gaál B. -, Birkás -.

Vasas: Medve M. 16/6, Kelenföldi 13/6, Boros 10/3, Farkas A. 10/6, Moravcsik 8/3, Krasovec 6, Radics 6, Barócsi 3, Debreceni 2, Sólyom Bo. -, Steier B. -.


Kötelező győzelmével a MAFC helye is biztos a nyolc között

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez!

Horváth Balázs, a MTK edzője: Először is szeretnék gratulálni a MAFC csapatának! Úgy gondolom, hogy szépen összeálltak és talán az egyik legjobb formában levő csapat most a Piros-csoportos bajnokságban. Kívánom nekik, hogy elérjék az összes céljukat! Ami a mi csapatunkat illeti, sajnos nem meglepő az eredmény, hiszen a kezdőötösünkből három meghatározó játékos is hiányzott. Hegedűs Attila, Jilling László és Láncos Krisztián fiatal posztos játékosunk. Nyilván már realizálódott ebben a bajnokságban az, hogy nekünk a play-outon való jó szereplés lehet a reális célunk. Ezért dolgozunk minden egyes edzésen és mérkőzésen, hogy minél közelebb kerüljünk ahhoz, hogy bent tudjunk maradni ebben a bajnokságban Még egyszer gratulálok a MAFC csapatának!

MAFC – MTK-Elite Basket 98-61 (25-17, 29-12, 20-22, 24-10)

MAFC: Csapai 25, Polgárdy 12/3, Lakits 12/6, Kovács Á. 11/3, Biber 9, Pfandler 7, Misek 7/6, Pintér D. 6, Tóth P. 4/3, Lőrincze 3, Bősze 2, Baráz -.

MTK: Jakab P. 20/3, Takács A. 18, Farkas S. D. 7, Spiriev 7/6, Dobos M. 6/3, Bagi D. 3, Veres G. D. -, Bognár M. -, Nagy D. -, Juhász -.


A Tarján is tuti résztvevője a rájátszásnak, a Miskolc viszont lemarad

Egyik legjobb formában lévő játékosa, a betegeskedő Joó Tamás nélkül várta az SKSE együttese a szombat esti északi rangadót, melynek első néhány percében egyik társaság sem alkotott igazán maradandót. Sömenek nyitótalálatát ugyan Kozák Márton gyorsan megválaszolta, a folytatásban ugyanakkor itt is, ott is számos akció fulladt kudarcba. A kezdeti kapkodást követően azután a salgótarjániak találtak hamarabb magukra, s a Boinitzer-Herendic páros tripláival, illetve Sömenek centergóljaival a nyitó negyed derekára nyolc, nem sokkal a kisszünet előtt pedig, a remekül beszálló Molnár távoli kosarával, immár kilenc ponttal is ellépett riválisától Szabó Zoltán alakulata – írja a BeszterceKK.hu.

A rövid pihenő környékén mindazonáltal, főként Homoki, Tóth Viktor és a Kozák testvérek jóvoltából, támadásban már a vendégek is kezdték összekapni magukat, aminek eredményeként a második felvonásban többször is két-háromegységnyire szűkítette a különbséget a miskolci csapat. Az előre játékban, főként Molnár és Boinitzer révén, továbbra is jól muzsikáltak ugyan a tarjániak, védekezésbeli kihagyásaik miatt azonban a nagyszünetig már nem is tudták lőtávolon kívülre tessékelni az egyetemistákat (44-41).

Az elsővel ellentétben a második félidő kezdeti szakasza valóságos kosáresőt hozott, a palánk alatt tarthatatlan Sömenek dupláira Homoki, Lippai és Érsek eleinte lelkesen válaszolgatott. Az utolsó negyedórához közeledve viszont a piros-feketék végre hátul is rendezték soraikat, s feljavuló védőmunkájukra, valamint az idénybeli legjobb játékával előrukkoló Molnár gyors öt pontjára alapozott 14-5-ös futásukkal egykettőre faképnél hagyták a megtorpanó miskolciakat.

Mivel pedig a vendégek a folytatásban sem igazán tudták felvenni a hazaiak által diktált iramot, a remeklő Boinitzer, újabb hármasával, a negyedik negyed közepére immár húszpontos vezetéshez juttatta a játékot magabiztosan irányító tarjáni csapatot. Csakhogy még hátra volt a meccs tarjániak számára mindig kritikus utolsó öt perce, melyet ugyanakkor a kulcsjátékosai közül Sömeneket a végső periódusban már be sem vető Szabó-gárdának ez alkalommal a megszokottól valamivel zökkenőmentesebben sikerült lemenedzselnie. Most ugyanis „csupán” tizenegy pontot adtak le előnyükből a 86-66 után ellenfelüket egy 12-1-es etaphoz hozzásegítő piros-feketék, akik a mezőny legjobbjának bizonyuló Boinitzer jóvoltából a mindig kétes kimenetelű éles végjáték rémképét azért viszonylag könnyedén elhessegették. Összességében az SKSE együttese végig vezetve, megérdemelten gyűjtötte be a kötelező két pontot, s kedvező helyzetből várhatja az utolsó három alapszakasz-fordulót.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Ezzel a győzelemmel sikerült bebiztosítani helyünket a rájátszásban, de a hátralévő meccseken próbáljuk minél jobban pozícionálni magunkat, hogy kedvezőbb helyzetből tudjunk nekivágni a folytatásnak. Voltak hibáink, főleg a kettő-kettő védéseknél, de támadásban tudtunk szép dolgokat mutatni, és – azt gondolom – megérdemelten nyertünk. Sok sikert kívánok a miskolciaknak a bajnokság hátralévő részében, remélem, elérik a céljaikat!

Szollár Gergő, a MEAFC edzője: Gratulálok a Salgótarjánnak, szépen játszottak, és sebességben a második félidőben felőrölt minket. Az első húsz percben, azt gondolom, szépen tartottuk magunkat, viszont huszonkét százalékos triplázással és huszonkilenc-negyvenhatos lepattanó-aránnyal sajnos nem lehet meccset nyerni vendégként. Otthon már alakulunk, idegenbeli formánk viszont egyelőre még akadozik, ezen mindenképpen próbálunk majd javítani. Dolgozunk tovább és meglátjuk mi lesz a folytatásban.

Salgótarjáni KSE – MEAFC-Miskolc 90-78 (24-20, 20-21, 27-16, 19-21)

Salgótarján: Boinitzer 26/12, Sömenek 20 (+11 lepattanó), Molnár M. 17/9, Karanfilovski 7/3, Hajdu 7, Herendic 6/3, Nshimba 4, Bán T. 2, Bogatin 1.

MEAFC: Homoki 25/3, Tóth V. 16, Lippai 10, Érsek 9/9, Kozák M. 7, Kozák B. 6, Szekeres F. 3/3, Montai 2, Tóth B. -, Orliczki M. -, Sándor B. -.


A motiváltabb TF lépett egyet előre

Beák Gábor, a TF edzője: Átszakadt a gát, ami a múlt heti két mérkőzésünkön még megvolt. Tudtuk, hogy a kemény mérkőzések, amiket játszunk, hasznosak – még ha eredményben nem is mindig, de a fejlődésben feltétlenül. Tovább építjük a jövőt, ezt a fiatal csapatot, és nagyon boldogok vagyunk, hogy ez ma ilyen játékkal párosult. Sajnálom, hogy Kutrovich Bence ilyen hosszú rehabilitáció után újra megsérült.

Rab Gyula, a PVSK edzője: Nagyon nehéz volt pozitívumot találni a mai meccsen, mert minden mutatóban felülmúlt minket a TF. Próbáltuk utolsó lehetőségként megragadni az alkalmat, hogy a play-outot elkerüljük, vagy legalább jobb pozícióból tudjuk kezdeni. Ezt sajnos nem tudtuk megvalósítani, mert enerváltan, kicsit motiválatlanul játszottunk, nem voltunk agresszívak a palánkok alatt. A találkozó előtt a tabellán elfoglalt pozíciója miatt a TF is nagyon nehéz helyzetben volt, nekik is nagyon kellett a győzelem, és ezért mindent meg is tettek.

TF-BP – Pécsi VSK-CARGATE 98-63 (28-19, 23-15, 26-13, 21-16)

TF: Karosi 17/15, Csík Ri. 13/6, Nagy Sz. Sz. 12/6, Szántó D. 12/6, Somogyfoki P. G. 12/6, Kerkai 10/3, Kutrovich 6, Korompai 6/6, Magda D. 6/6, Rozs M. Z. 4, Szabó M. B. -, Korompai -.

PVSK: Carev 17, Heimann B. 12/6, Meleg G. Z. 10, Martinez 9/6, Rátvay B. 4, Hőgye 4, Riskó 3/3, Bor S. 2, Mándity M. 2, Villányi -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. HÜBNER-Nyíregyháza BS 23 22 1 45 2052 1660 0,978
2. BKG Príma Akadémia 22 16 6 38 1981 1710 0,864
3. Vasas Akadémia 23 14 9 37 1872 1738 0,804
4. Salgótarjáni KSE 23 14 9 37 1859 1818 0,804
5. MAFC 23 14 9 37 1850 1848 0,804
6. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 22 13 9 35 1899 1851 0,795
7. Budapesti Honvéd SE 22 13 9 35 1935 1780 0,795
8. NKA Pécs 23 11 12 34 1812 1850 0,739
9. Nagykőrösi Sólymok KE 23 10 13 33 1895 1946 0,717
10. Bajai Bácska FKE 21 8 13 29 1797 1789 0,690
11. TF-BP 23 8 15 31 1805 1926 0,674
12. MEAFC-Miskolc 23 7 16 30 1854 2011 0,652
13. Pécsi VSK-CARGATE 23 5 18 28 1671 2037 0,609
14. MTK-Elite Basket 22 3 19 25 1476 1794 0,568

Zöld-csoport

21. forduló

Az Óbudát is elkapta a Pápa

Kálmán László, a Pápa edzője: Nagyszerű győzelmet arattunk egy nagyon jó erőből álló bajnokaspiráns csapat ellen. Az volt a kulcs, hogy a festékben nem engedtük kibontakozni az Óbudát. Ez az erősségük, hogy nagyon sok kosarat szereznek, centereik bebrusztolják a ziccereket. Ezt meg tudtuk akadályozni. Tudtunk könnyű kosarakat szerezni. Minden játékosunknak volt szíve továbbadni a labdát, így nagyon szép üres helyzeteket csináltunk. Igazán jó játékot mutattunk. A tavaszi hadjáratunk eddig fantasztikus, remélem, hogy pénteken is folytatjuk ezt így.

Conoil Motax KC Pápa – Óbudai Kaszások KA 88-66 (26-15, 16-13, 24-21, 22-17)

Pápa: Murai 22/3, Koma 15/3, Sonyák 15/3, Erdei M. 11/3, Horváth A. 11/9, Hódi 10/6, Kasza K. 2, Kocsis T. Z. 2, Kovács B. -, Németh G. -.

Óbuda: Vámos 17/9, Kovács B. 13/3, Varga D. G. 8, Puszta D. Cs. 8/6, Vígh 6, Vas-Teplán 5/3, Horváth M. 3, Konta 3/3, Jovanovic 3/3, Bea G. -, Safranka -, Hegedűs O. -.


23. forduló

Hozta a kötelezőt a Cegléd

Honti Viktor, a Cegléd edzője: Jó kezdés után kicsit visszaesett a hatékonyságunk, de a szünet után újra jó teljesítményt nyújtottunk.

Jesper Gustavsson, a DEAC edzője: Egészségesen érkeztünk, de nem olyan védekezéssel, amit elvárhatok a kezdő ötösömtől. Az első negyed végén igazán jól játszottunk, és visszatértünk a játékba, a második félidőben is jól játszottunk, szembeötlő távolságon belül maradva, de mint sok ilyen mérkőzésen, nem vagyunk elég fizikálisak és/vagy tapasztaltak ahhoz, hogy ilyen játékot tudjunk tartani az egész meccsen.

Ceglédi KE – DEAC U23 103-66 (35-17, 17-22, 23-19, 28-8)

Cegléd: Dobbs 23/3, Fekete V. N. 15/6, Berkics M. L. 11/3, Csák B. 11/9, Csákvári 8/3, Kovács B. B. 8, Mészáros M. 8, Tóth Z. 8/6, Hegedűs G. 7/3, Szabó N. 2, Gonda Zs. G. 2, Andó L. -.

DEAC: Balázsi 17/9, Pollák B. 14/3, Kovács Á. B. 12, Csikai 11/9, Fábián Sz. 7/3, Sólyom Be. 3, Asszú Ád. 2, Nemes Á. -, Batbaatar -.


Folytatta jó szereplését a Pápa

Kálmán László, a Pápa edzője: Egy kicsit olyan volt, mintha túl akartunk volna adni ezen a mérkőzésen. Nehéz volt felpörögnünk, mert szerdán játszottunk, de voltak nagyon jó periódusaink. Úgy gondolom, mindenkinek tudtam megfelelő számú felelősséget adni. Többé-kevésbé éltek is vele. Gratulálok, hogy egy ilyen „kötelező” mérkőzést sikerült megnyerni, ezek a legnehezebbek. Úgyhogy örülök, hogy magabiztosan nyertünk, de ez a jövő héten kevés lesz.

Meszlényi Róbert, a SMAFC edzője: Jó csapathoz látogattunk. Kicsit tartalékosak vagyunk. Azt gondolom, hogy ebből a meccsből ki tudtuk hozni a legjobbat. Volt egy kis hullámzás az első félidőben. Az ellenfelünk olyan előnyt szerzett, amit nem tudtunk ledolgozni, de azt gondolom, hogy a meccset tisztességesen lejátszottuk.

Conoil Motax KC Pápa – SMAFC 83-65 (18-13, 27-9, 12-14, 26-29)

Pápa: Sonyák 18/6, Koma 16 (+11 lepattanó), Erdei M. 10/6, Hódi 10/6, Parcsami 9/3, Murai 7/3, Horváth A. 7/3, Kocsis T. Z. 4, Kasza K. 2, Bakos D. -, Kovács B. -.

SMAFC: Márkus 19/12, Papp B. 14/6, Szegedi 14/3, Bakk 11/6, Mándity D. 5/3, Simon B. 2, Hencz -, Heiszenberger -, Réti -, Hipságh -, Németh M. -.


Küzdelmes derbin verte a Bonyhádot a Vásárhely

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Küzdelmes, férfias, kemény derbi volt, de végig rendkívül sportszerű. Talán az alapszakasz legnagyobb meglepetése a mi szereplésünk, de véleményem szerint a Bonyhád a rájátszásban tudna robbantani, mert egy kiváló csapat. Fizikálisabbak, palánk alatt dominánsabbak a tolnaiak, de sikerült sokszor fogást találnunk rajtuk. Maximális dicséret illeti a játékosaimat, mert óriásit mentek ma is! Jobbulást kívánok Morgen Frigyes kollégámnak és sérültjeinek! Hasznos bajnokin vagyunk túl, értékes győzelmet értünk el, amihez gratulálok a csapatomnak!

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Gratulálunk a hazai csapatnak a győzelemhez! Sajnos nem tudtunk meglepetést okozni, túl sok könnyű kosarat kaptunk, és ebben a szerkezetben nekünk tíz-tizenöt lepattanóval többet kellett volna szedni, hogy győzelmi esélyünk legyen. De nekünk nem ezt a meccset kellett volna elsősorban megnyerni!

Vásárhelyi Kosársuli – Atomerőmű KSE Bonyhád 92-79 (28-15, 23-20, 24-22, 17-22)

Vásárhely: Varga Á. 24/9 (+11 lepattanó), Varga Z. 22/9, Molnár B. 13/6, Bálint E. 12, Acsimovics 10, Pavlovic 6, Rostás 5, Bodócsi -, Megyesi -.

Bonyhád: Dorogi 19 (+11 lepattanó), Pajor 18/12, Pupp 10, Kalmár V. 10, Gébert 9/3, Somogyfoki Sz. 6, Heimann G. 4/3, Tömösváry 3, Renkecz -.


Első negyedbeli előnyét megtartotta az Óbuda

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Nehéz mérkőzésre számítottam, úgy gondolom, hogy a Tiszaújváros egy jó csapat, jó szerkezettel és jó játékosállománnyal. Nálunk még mindig nehézség a sok sérülés, de tudtuk hozni a kötelezőt, ami a cél is volt ezen a mérkőzésen. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de aztán nagyon összezavarodott a támadásunk, nem is tudtuk visszahozni a meccs eleji formánkat, de a lényeg, hogy sikerült megnyernünk ezt a találkozót.

Szendrei Zsombor, a Tiszaújváros edzője: A statisztika alapján úgy tűnik, hogy az első negyedben veszítettük el ezt a mérkőzést. Kicsit talán túlbecsültük az ellenfelünket, ami meg is látszott például a kihagyott dobásainkon, hiszen mezőnyben tizeneggyel többet dobtunk rá, mint az ellenfelünk, idegen pályán, de pontatlanabbak voltunk. Igazából csak ismételni tudom magamat, hogy túlbecsültük őket, de örülök, hogy partiban tudtunk maradni, és összességében az utolsó negyedet meg is tudtuk nyerni egy ponttal. Gratulálok a Kaszásoknak és további sok sikert kívánok nekik!

Óbudai Kaszások KA – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 81-72 (24-14, 16-17, 18-17, 23-24)

Óbuda: Varga D. G. 21, Vámos 15/6, Horváth M. 14, Jovanovic 13/9, Vígh 7, Bea G. 6, Vas-Teplán 3/3, Puszta D. Cs. 2, Konta -, Kovács B. -, Hegedűs O. -, Safranka -.

Tiszaújváros: Molnár B. 17/15, Lajsz 11, Drahos 9/3, Szabó N. 9/3, Orliczki B. B. 6, Kovács M. 5/3, Kiss B. 5/3, Szilasi 5/3, Kovács Z. 5/3, Asszú Ár. -.


Szoros meccset húzott be a Békés a Pénzügyőr ellen

Balog Vilmos, a Békés edzője: Örülünk a győzelemnek, de a védekezésünk miatt nem lehetünk teljesen elégedettek a látottakkal. Gratulálok a Pénzügyőr csapatának, ismét megmutatták, hogy nem véletlen az idei teljesítményük, masszív csapatot alkotnak.

dr. Bagi Melinda, a Pénzügyőr edzője: Elsősorban köszönjük a játékot az ellenfelünknek! Egyrészt büszke lehetek a csapatomra, hiszen egy hazai pályán mindig erős Békést sikerült megszorongatnunk, viszont szomorú vagyok, hogy nem sikerült nyernünk, úgy gondolom, ez egy nyerhető meccs lett volna. Az utóbbi két meccsen kisebb hullámvölgybe kerültünk, ezzel a mérkőzéssel úgy érzem, kifelé jövünk, emiatt és a mutatott játék miatt büszke vagyok a csapatomra.

Békési SzSK – Pénzügyőr Sportegyesület 89-83 (26-23, 16-16, 22-18, 25-26)

Békés: Meleg K. R. 20 (+15 lepattanó), Balog G. 20, Krisztics 16/12, Hargitai 15/12, Frikker 14/3, Széphelyi 2, Cvijin 2, Vass -.

Pénzügyőr: Baranyi 26 (+11 lepattanó), Mihalics 17/9, Horváth B. 12/12, Kovács M. 8, Szálas 8/6, Szekeres Á. 7/3, Kiss L. T. 5, Koflanovics -.


Magabiztos volt az Újpest is

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Mindenekelőtt gratulálok a csapatomnak, betartva a megbeszélteket magabiztosan hozta le a meccset. Mindkét félnek fontos volt ez az összecsapás, más-más célok mellett persze. A mérkőzés egészében nagyot küzdöttünk azzal, hogy megtaláljuk a faulthatárt, ami véleményem szerint nem mindig volt következetes. De nagy dicséret játékosaimnak, hogy igyekeztek ehhez alkalmazkodni. Támadásunk ma is erős volt és kollektív, illetve „hátramenetben” is látszik, hogy folyamatosan fejlődünk, ami bíztató a jövőre nézve. Egyedül a lepattanó-csata bántó alulmaradása miatt vagyok bosszús. Nagy örömömre szolgált Csaba Gyurit újra a pályán látni, továbbá Horváth Ákost is a csapat közelében tudni már. Így is sok hiányzónk volt, akiket mielőbb várunk vissza. Surmann Peti testvéremnek köszönöm a helyszíni támogatását, a Győrnek pedig egészségben gazdag folytatást kívánok! Extra motiváltan várjuk a jövő hetet, szeretnénk a Hepp Kupához hasonló győzelmet aratni az idei szezon legtiszteletreméltóbb teljesítményét hozó csapata, a már-már erőn felül teljesítő Hódmezővásárhely ellen.

Csaplár-Nagy Ervin, a Győr edzője: Nagyon erős, nagyon jó állományból álló Újpest fogadott ma minket. Egy jó pár perces kezdés után sajnos nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy szerettük volna. Gratulálok a játékosaimnak, nem adták fel, az utolsó pillanatig megtettek mindent. Örülök, hogy mindenki tudott pályán lenni!

Újpest-MT – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 104-61 (28-18, 30-16, 25-20, 21-7)

Újpest: Ivosev 34/6 (+12 lepattanó), Csaba Gy. 12/3, Kelemen B. 11/6, Horváth K. 11/3, Ondima 10, Peringer 6, Micev 5, Varga B. P. 5, Mészáros B. 5/3, Nagy B. 5/3.

Győr: Berneczei 12, Lógár 10, Horváth Á. 9, Kertész D. 8, Földesi 6, Kámán B. 6, Friedl 4, Nagy T. 3/3, Bakon 2, Tóth K. 1, Domsitz -, Hágen -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Ceglédi KE 21 18 3 39 1829 1487 0,929
2. Vásárhelyi Kosársuli 21 17 4 38 1752 1556 0,905
3. Óbudai Kaszások KA 21 16 5 37 1663 1465 0,881
4. Újpest-MT 21 16 5 37 2030 1598 0,881
5. Conoil Motax KC Pápa 21 15 6 36 1833 1572 0,857
6. Békési SzSK 21 13 8 34 1782 1727 0,810
7. Pénzügyőr Sportegyesület 22 10 12 32 1626 1628 0,727
8. Atomerőmű KSE Bonyhád 21 9 12 30 1629 1740 0,714
9. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 22 9 13 31 1639 1736 0,705
10. SMAFC 21 5 16 26 1423 1707 0,619
11. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 21 5 16 26 1543 1786 0,619
12. DEAC U23 22 3 19 25 1523 1903 0,568
13. EKE Eger KOK 21 2 19 23 1406 1773 0,548

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Dennis Recent comment authors
Dennis
Olvasó

Botika!
Tudom, hogy Apucinak nem szokása, ezért Téged nem hibáztatlak, szóval vesztes meccs után, ahogy az ellenfelek edzői meg is szokták tenni, illik gratulálni.
Nem baj még fiatal vagy, majd megtanulod ezt is.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés