Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Honvéd és a Jászberény csap össze az A-csoportért

Előbbi négy, utóbbi öt meccsen harcolt az elődöntőben.:

:

A múlt héten is folytatódott a rájátszás a B-csoportban, illetve már a helyosztók is megkezdődtek, sőt két együttes számára vasárnap le is zárult a szezon.

A Piros-csoportban eldőlt, hogy az alapszakasz első két helyezettje, a Honvéd és a Jászberény játszhat az A-csoportba jutásért vívott döntőben. A harmadik helyért az NKA és a Vasas meccsel. A MAFC a Veszprémet, a BKG a TF-et verte oda-vissza, így a két győztes az ötödik, a vesztesek a hetedik helyért szállnak harcba.

Egy győzelemre van a kilencedik helytől a Nagykőrös elleni első meccsét megnyerő Salgótarján. A 11. helyért az Óbuda tett egy lépést a PVSK ellen, míg a Pápa a Baját győzte le az első találkozójukon – utóbbi párharc az osztályozót érő 13. helyről dönt, a vesztes pedig kiesik a csoportból.

A Zöld-csoportban az Újpest sem rontott még meccset a rájátszásban – a Győr elleni párharcát is lezárta három kör alatt –, így a fővárosi együttes lesz a Cegléd ellenfele a fináléban; az első hely Piros-csoportot ér, a második osztályoz a Piros 13. helyezettjével. A MEAFC ledolgozta a Békés elleni hátrányát, így az ötödik helyért játszhat az előnyét a KTE elleni visszavágón egy döntetlennel megőrző Vásárhely ellen. A hetedik helyért a Békés és a KTE egymás ellen zárja a szezont.

Kilencedik lett a SMAFC-ot oda-vissza verő Dunaharaszti. A 11. helyért 1-0-ra vezet a Pénzügyőr, a kiesés elleni csata pedig 1-0-ra áll a Bonyhád javára a Tiszaújváros ellen.

NB I/B

Piros-csoport

Elődöntők

Négy meccsen dőlt el, a Honvéd az egyik finalista

Baksa Szabolcs, a Honvéd edzője: Gratulálok a csapatomnak, ez a mai teljesítmény mind energiában, mind a taktikai részben rendben volt. A párharcnak azonban még nincsen vége, pénteken ennél is jobb játékra lesz szükségünk ahhoz, hogy a Vasas erős hazai pályáján le tudjuk zárni a sorozatot. Erre fogunk készülni az elkövetkezendő napokban.

Evangelosz Ziagkosz, a Vasas edzője: Gratulálok a Honvédnak, sokkal jobban játszottak. Nem érdemeltünk annál többet, mint amit kaptunk, hiszen túl puhányak és lassúak voltunk egy olyan fizikális és mentális meccsen, mint az elődöntő harmadik mérkőzése. A mai összecsapást a harmadik negyedben veszítettük el, nem tudtunk olyan energiát mozgósítani, mint a Honvéd, rendszertelenül játszottunk. Ebben a negyedben mindössze hét pontot dobtunk, viszont nyolc labdát adtunk el. Tudom azonban a játékosaimról, hogy tudják ezt a vereséget kezelni és nincs még vége ennek a küzdelemnek.

Budapesti Honvéd SE – Vasas Akadémia 72-50 (18-18, 17-12, 23-7, 14-13)

Honvéd: Mijovic 14/6, Markovics 11, Tanoh 11/3, Hajdu 9/3, Wirth 8/6, Czirbus 6, Völgyi 5, Simon K. G. 3, Takács D. 3/3, Kopácsi 2, Tarján I. S. -, Csomós -.

Vasas: Radics 14/6, Andrássy 9, Bagó 8, Kerkai 5, Sólyom Bo. 5/3, Farkas A. 4/3, Boros 3/3, Dormán 2, Kelemen Á. -, Lakatos -, Barócsi -, Kódor -.

Evangelosz Ziagkosz, a Vasas edzője: Mindenekelőtt szeretnénk Luka Markovicsnak sok erőt kívánni, remélem minél hamarabb jobban lesz! A meccsről: az első negyedben az egy per tizenöt mezőnydobásunk meghatározta az egész meccs képét. Reagáltunk és próbálkoztunk, hogy megfordítsuk a meccset, sajnos a mai napon megállíthatatlanok voltak a Honvéd játékosai. Egyrészt magabiztos előnyt tudtak kovácsolni maguknak az első félidőben, másrészt hagytuk, hogy kontrollálják az egész játékot. Tizennyolc darab hárompontost dobtak, néhány extra dobás is volt, a jó védekezéseink ellenére. Sajnálatos módon a két veteránunk és a csapatkapitányunk elvesztése nem csak a pályán mutatott játékunkban látszott meg, hanem a játékosaim személyiségében és mentalitásában is az elődöntő alatt. Nincs időnk sok ideig sajnálkozni, harcolnunk kell a szezon legvégéig. Gratulálok a Honvédnak, sok sikert kívánok nekik a döntőben!

Baksa Szabolcs, a Honvéd edzője: Azt gondolom, hogy mind a mai meccs alapján, mind a szériát tekintve, mind az alapszakaszban nyújtott teljesítményünk miatt ez a csapat száz százalékosan megérdemli, hogy részt vegyen a bajnokság döntőjében. Borzasztóan boldog vagyok, és ugyanennyire büszke is a srácokra, mert a második meccs kisiklása után tudtunk váltani fejben és a pályán is. A Vasas szívósan küzdött, sok sikert kívánok nekik a bronzcsatában! Mi most szusszanunk egy nagyon kicsit, várjuk az ellenfelünket, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy feltegyük a szezonunkra a koronát! Luka Markovics pedig erősebben fog visszatérni, mint valaha, ebben biztos vagyok!

Vasas Akadémia – Budapesti Honvéd SE 63-86 (4-18, 19-19, 20-25, 20-24)

Vasas: Boros 15/9, Radics 10, Andrássy 9, Farkas A. 7/3, Bagó 6, Sólyom Bo. 6, Dormán 5, Kelemen Á. 3/3, Lakatos 2, Barócsi -, Kerkai -.

Honvéd: Tanoh 23/18, Simon K. G. 13/12, Takács D. 11/9, Mijovic 10/6 (+10 lepattanó), Czirbus 8, Hajdu 8/6, Wirth 5/3, Völgyi 4, Tarján I. S. 2, Markovics 2, Csomós -, Kopácsi -.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-1 a Honvédnak.


Az ötödik meccs döntött a Jászberény és az NKA között

Földi Sándor, a JKSE edzője: Végig viszonylag jól játszottunk, ám a nyolc-tízpontos előnyünket pillanatok alatt eladtuk buta hibák miatt. Viszont meg kell dicsérnem játékosaimat, mert mindenki, aki pályára lépett, hozzátett a csapat teljesítményéhez. Egy nagyon jó Pécset vertünk meg, akiknél ugyan egy meghatározó játékos hiányzott – Benke –, de így is nagy küzdelemre késztettek bennünket. Külön köszönet jár a közönségnek a fantasztikus hangulatért! Csütörtökön Pécsen szeretnénk lezárni a párharcot!

Ivica Mavrenszki, az NKA edzője: Gratulálok a Jászberénynek! Megyünk tovább és csütörtökön nálunk folytatjuk a párharcot. Azért lépünk majd pályára, hogy kiharcoljuk a mindent eldöntő ötödik mérkőzés lehetőségét.

Jászberényi KSE – NKA Pécs 81-75 (17-18, 20-22, 25-17, 19-18)

JKSE: Velkey 28/15, Nagy S. 14/6, Rosic 10, Lewis 8, Dukic 6, Olasz Á. 4, Meleg K. R. 4, Kucsora 4, Homoki 3, Várbíró -.

NKA: Djordjevics 19/9, Meszlényi 19/9, Scherer 13/9, Bíró L. 10/3, Kocsis Z. 6, Kollár 4, Lados 2, Rátvay B. 2, Herger -, Váits -.

Ivica Mavrenszki, az NKA edzője: Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Nagyon kemény meccs volt, tudtuk is, hogy ilyen lesz. A játékosaim többségének ez a második play-off az életében, most egy olyan szituációval találkoztak, hogy vagy győzöl, vagy mész haza. Nagyon bátran küzdöttek negyven percen keresztül, ennek köszönhették a sikert. Mostantól csak a szombati mérkőzésre szabad fókuszálnunk, minden eddigi történést el kell felejtenünk!

Földi Sándor, a JKSE edzője: Nagy küzdelemben, jó játékkal kiegyenlítették a párharcot a pécsi akadémisták. Remélem, hogy a következő, ötödik meccs után mi örülünk majd jobban!

NKA Pécs – Jászberényi KSE 93-85 (22-26, 27-13, 20-20, 24-26)

NKA: Djordjevics 30/9, Scherer 22/18, Lados 16/9, Benke K. 9/3, Bíró L. 5/3, Rátvay B. 4, Kocsis Z. 3/3, Herger 2, Váits 2, Meszlényi -, Kollár -.

JKSE: Rosic 18/12, Velkey 16/12, Nagy S. 12/6, Meleg K. R. 10, Rakic 9, Olasz Á. 6, Kucsora 6/6, Homoki 4, Lewis 4, Várbíró -.

Földi Sándor, a JKSE edzője: Gratulálok a pécsieknek, alaposan megnehezítették a dolgunkat a párharc során. Egy nagyon jó csapat ellen sikerült a döntőbe jutást kiharcolnunk. Sok mérkőzésüket megnéztem, de most játszottak a legjobban. Gratulálok saját csapatomnak is, mert minden játékosom, aki pályára lépett, hozzá tudott tenni a játékhoz. Lépésről lépésre haladtunk előre a szezon során, s most ott állunk álmaink kapujában. Külön köszönet szurkolóinknak, akik hazai pályán elképesztő hangulatot teremtenek a Bercsényiben. Óriási segítséget kapunk tőlük, s az is fontos, hogy egyre többen jönnek a mérkőzéseinkre. Óriási lehetőség kapujába érkeztünk, s a Bp. Honvéd ellen sem számíthatunk könnyebb mérkőzésekre. Ráadásul egyszer el kell vennünk a pályaelőnyüket, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Márpedig szeretnénk, s ezért mindent meg is teszünk.

Ivica Mavrenszki, az NKA edzője: Sajnos védekezésben sok problémánk volt ezen a mérkőzésen. A Chester Lewis, Nebojsa Dukic páros ellen a kettő-kettőt nem tudtuk levédekezni. Sok pontot kaptunk, de az is igaz, hogy a Jászberénynek mérkőzésről mérkőzésre javult a támadójátéka. Fiatalokból áll a csapatunk, akiket időnként elvittek az érzelmeik, s nem tudtak hideg fejjel dönteni fontos pillanatokban. Gratulálok a Jászberénynek, sok sikert kívánok nekik a fináléban!

Jászberényi KSE – NKA Pécs 98-93 (29-28, 27-15, 21-20, 21-30)

JKSE: Lewis 19/3, Dukic 14/3, Kucsora 13/6, Olasz Á. 12, Rosic 12/6, Velkey 10/3, Meleg K. R. 10/6, Homoki 5/3, Nagy S. 3, Várbíró -.

NKA: Lados 25/6, Kocsis Z. 17, Kollár 14/3, Meszlényi 11/9, Benke K. 10/6, Djordjevics 7, Scherer 4/3, Váits 3, Rátvay B. 2, Herger -.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-2 a Jászberénynek.


Az 5–8. helyért

A BKG játszik az ötödik helyért

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Ez a legérdekesebb része a bajnokságnak, mert nem kell foglalkozni a tabellával, csak az aktuális mérkőzéssel. Így néha tényleg sikerül nagyon szép dolgokat csinálni. Mindkét csapatnak voltak jó időszakai, talán nekünk kicsit jobb pillanatokban sikerült ilyenkor pontot szerezni.

Beák Gábor, a TF edzője: Szoros mérkőzést játszottunk, bár a végeredmény közel tízpontos különbséget mutat. Sajnos az első mérkőzésen is megvolt ez a különbség, úgyhogy a végjátékban kicsit kockáztatnunk kellett, ezért a végjátékban próbáltuk az első mérkőzés hátrányát ledolgozni, ami nem sikerült. Büszke vagyok a csapatomra, hogy idén a legjobb nyolc között végeztünk. Próbáljuk megszerezni a hetedik helyet! Gratulálok a BKG csapatának!

BKG Príma Akadémia – TF-BP 83-75 (26-20, 17-23, 18-18, 22-14)

BKG: Nagy Bo. Á. 27/18, Nagy Be. Á. 16/12, Lakatos P. 11, Ormai 10, N. S. Allen 9, Szeleczki 7, Reizer 3, Molnár Cs. -, Buzás -.

TF: Tichov 20/3, Szántó D. 12, Oroszi 11/3, Nagy Sz. Sz. 11/3, Peringer 9, Tóth K. 8, Gémes 2, Szűcs P. G. 2, Korompai -, Béres B. -, Simon B. -.

A kuparendszerű párharc végeredménye: 187-164 a BKG-nak.


A MAFC a BKG, a Veszprém a TF ellen zárja a szezont

Garai Péter, a MAFC edzője: A cél az volt, hogy játszhassunk az ötödik helyért, ami teljesült. Ezen felül, hogy mindenki normális mennyiségű percet tudjon játszani. Törekedtünk arra, hogy mindenki húsz perc körül legyen a pályán, amit teljesíteni is tudtunk. Megpróbáljuk az ötödik helyet megszerezni és azzal kicsit kozmetikázni ezt az évet.

Mónus Péter, a Veszprém edzője: Gratulálok az ellenfélnek! Amit tudtunk, megtettünk. Sajnos egyre több a sérültünk és elfogyunk a szezon végére. További sok sikert kívánok!

MAFC – Veszprémi Kosárlabda Kft. 105-86 (24-22, 28-20, 30-19, 23-25)

MAFC: Bordács 23 (+20 lepattanó), Tóth P. 14/12, Misek 14/3, Komma 12, Polgárdy 10, Lakits 8, Csapai 8, Bősze 8, Herló 6/6, Pfandler 2, Biber -.

Veszprém: Dancsecs 25/15, Füzi 24/6, Glogovac 12, Horváth Á. 8/6, Birkás 5/3, Osztoics 5, Szeifert 5/3, Végh M. 2.

A kuparendszerű párharc végeredménye: 210-183 a MAFC-nak.


A 9. helyért

Egyet lépett a kilencedik hely felé a Salgótarján

Kovács Sándor, a Nagykőrös edzője: Gratulálok a Salgótarjánnak! Ahhoz képest, hogy egy hónapja nem edzünk, szerintem tök jó mérkőzést játszottunk egy profi csapat ellen. További sok sikert mindenkinek!

Király Márió, a Salgótarján edzője: Első körben szeretnék gratulálni a Nagykőrösnek, mert az első félidőben megmutatták nekünk, hogy mi az a csapatkosárlabda, ami nálunk ekkor abszolút nem valósult meg. A szünetben szerencsére sikerült rendet tenni a fejekben, és ha nehézkesen is, és csak a végén, de sikerült megfordítani a meccset, amihez gratulálok a csapatnak. A következő mérkőzésen kötelező lezárnunk ezt a párharcot!

Nagykőrösi Sólymok KE – Salgótarjáni KSE 91-97 (25-21, 22-22, 24-23, 20-31)

Nagykőrös: Lakosa Á. 24/12, Fehér P. J. 16/6, Mester M. 10/6, Molnár M. 10/3, Timkó 9/3, Molnár B. 9/3, Kakulya 6/6, Rozs M. Z. 4, Kónya 3/3, Jókai -, Filep -, Kocsis -.

Salgótarján: Takács A. 22/9 (+12 lepattanó), Hargitai 16/6, Rosemond 15/12, Monye M. 12, Karanfilovski 10, Dragasevic 9/3, Molnár M. 8, Kuttor 3/3, Nshimba 2.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Salgótarjánnak.


A 11. helyért

Otthon szerzett előnyt az Óbuda

Takács Máté, az Óbuda edzője: Először is köszönöm az egyesület vezetésének és Armaghani Saeed kollégámnak, hogy ilyen lehetőséghez jutottam, illetve köszönöm szépen a csapatnak az egész heti hozzáállását! Úgy gondolom, hogy az elvégzett munka és a munka minősége az magas fokú volt a héten, és ez kiteljesedett ezen a mérkőzésen. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés nagy részében irányítottuk a játékot, volt pár hullámvölgyünk, amin túl tudtunk lendülni és egységes csapatként megnyerni a mérkőzést. Viszont voltak hibáink, a huszonegy eladott labda mindenképp arra ad okot, hogy többet foglalkozzunk a következő héten ezekkel a dolgokkal. Bizakodva utazunk Pécsre és reméljük, hogy le tudjuk zárni ezt a párharcot. Gratulálok a csapatnak!

Rab Gyula, a PVSK edzője: Először is gratulálok az Óbuda csapatának, egy színvonalas támadójátékot tudott mind a két csapat produkálni, egy kicsit puhábbak voltunk és nem voltunk elég agresszívak a védekezésben. Tizenöt hárompontos kosarat kaptunk, ami azért elég sok, és mindenképpen megpróbáljuk szerdán kijavítani a hibákat és győzni.

Óbudai Kaszások KA – Pécsi VSK-CARGATE 97-89 (32-25, 23-21, 22-19, 20-24)

Óbuda: Boinitzer 17/3, Bencsik 15, Karavdic 15/15, Czura 14/6, Fekete V. N. 11/9, Vas-Teplán 11/9, Bartos 8/3, Vígh 4, Dócs 2, Mészáros B. -, Dobossy -, Korompay -.

PVSK: Kalmár V. 19, Laufer 17/12, Erdei Á. 14/6, Fülöp Zs. 14, Mándity M. 11/3, Bor S. 6/3, Hőgye 4, Gordán 4, Villányi -, Futó B. -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az Óbudának.


A 13. helyért

Még egyet kell nyernie az osztályozóért a Pápának

Dr. Vajda Balázs, a Pápa edzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! A Bajának további sok sikert kívánok!

Conoil Pápa KC – Bajai Bácska FKE 114-78 (29-13, 29-16, 32-23, 24-26)

Pápa: Sonyák 27/15 (+10 lepattanó), Németh A. 24/9, Koma 18, Hódi 16/12 (+13 lepattanó), Kasza K. 8, Kocsis T. Z. 6, Szabó G. 5/3, Bakos D. 4, Lintner 4, Kovács B. 2.

Baja: Jakab P. 42/21, Virág E. 13/6, Szűcs M. 12, Obermann 9/3, Szatmári 2, Angeli -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Pápának.


Zöld-csoport

Elődöntők

Az Újpest is hibátlanul jutott a döntőbe

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Hát most igen nehéz megszólalnom, rengeteg minden kavarog a fejemben. Az első és legfontosabb: hatalmas gratuláció a játékosaimnak, végtelenül büszke vagyok rájuk, ahogy a stábomra is, illetve mindenkire a klubbon belül, aki hozzátett e szép klubtörténeti sikerhez. Rendkívül hálás vagyok a feleségemnek, s a családomnak a szüntelen támogatásukért. Továbbá most ott folytatnám, hogy a szurkolóinknak is hálával tartozunk, akik a teltház mellett libabőrös hangulatot teremtettek és átsegítettek minket a holtponton. Öröm volt látni ezt a rengeteg gyerkőcöt fülig érő szájjal a végén, már csak emiatt is érdemes csinálni ezt az egészet. Magáról a mérkőzésről: a rendszer ismét nagyon jól működött az első félidőben, hiszen közel húsz ponttal vezettünk, illetve a lepattanókat uraltuk. Aztán a saját hülyeségeink miatt visszahoztuk a Győrt a mérkőzésbe, ráadásul ellenfelünknél megint nem várt extrát játszott két peremember is, akiknek gratulálok ezúton is. A harminckettedik percben már csak mindössze kétpontos előnyünk volt, amikor is az eddigi tendenciát folytatva újra tudtunk váltani, és mindig volt, akinek helyén volt a szíve és lökött a szekerünkön. Játékosaim remek versenyzők, amit ma is bizonyítottak. Az újbóli kétszámjegyű előnyünk pedig már kitartott a végéig. Hihetetlen nehéz mérkőzés volt, és a vendégek bebizonyították, hogy nem a véletlen műve volt az elődöntős részvételük. Kívánom nekik, hogy szerezzék meg a bronzérmet, Kertész Dániel kollégámnak pedig külön gratulálok az idei munkájához! A két három-nullás párharcunk, azt gondolom, önmagáért beszél, rengeteget fejlődött a csapatom. És azt sem szabad elfelejteni, hogy az utolsó két mérkőzésünket az első számú irányítónk nélkül voltunk kénytelenek megvívni, ami még értékesebbé teszi ezt a sikert. Nagyon várjuk a finálét, de most még ünneplünk egyet, amit maximálisan megérdemel a csapat. Hajrá Újpest!

Kertész Dániel, a Győr edzője: Először is szeretnék gratulálni az Újpest csapatának. A mai nap hússzal több lepattanót szedtek, ami döntőnek bizonyult. Sok sikert szeretnék kívánni az ellenfél csapatának, viszont nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy mennyire büszke vagyok a saját csapatomra. Úgy gondolom, a szezon előtt senki se gondolta volna, hogy a legjobb négybe sikerül odaérnünk. Férfiasan küzdöttünk, hajtottunk és mindent megtettünk azért, hogy győzzünk. Minden edzőnek olyan játékosokat kívánok, mint amilyenek nekem vannak.

Újpest-MT – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 91-84 (24-16, 24-21, 16-20, 27-27)

Újpest: Katona 27/6, Pollák Á. 13/6, Varga D. G. 12, Antóni 11/9, Széphelyi 9/6, Talley Jr. 8, Horváth M. 7, Nagy G. M. 2, Bea B. 2.

Győr: Gosztola 16/3, Hágen 15/3, Geiger 11/3, Kámán B. 11, Lógár 11/3, Bakon 9/6, Nagy T. 5/3, Kámán K. 4, Berneczei 2, Németh G. -, Veingartner -.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 az Újpestnek.


A 3. helyért

Eggyel közelebb a bronzhoz a DEAC

Andjelko Mandics, a DEAC edzője: A védekezésünkkel nagyjából az egész mérkőzés során elégedett voltam, viszont a támadásaink akadoztak az első félidőben, egyszerűen képtelenek voltunk betalálni a hárompontos-vonalon túlról. A fordulás után okosabban kosárlabdáztunk, és elkezdtek beesni a kinti dobásaink is. Kedden megkíséreljük befejezni a párharcot.

Kertész Dániel, a Győr edzője: Nem történt probléma, egy-null a DEAC-nak, kedden igyekszünk javítani.

DEAC U23 – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 70-59 (21-16, 11-22, 21-11, 17-10)

DEAC: Gáspár M. 17 (+12 lepattanó), Kiss K. 17/15, Pollák B. 12/6 (+11 gólpassz), Fábián Sz. 10, Neuwirth 8, Balázsi 4, Szívós 2, Fekete Cs. -.

Győr: Geiger 19/9, Kámán B. 14/3, Bakon 9/6, Berneczei 8, Nagy T. 4/3, Kámán K. 2, Hágen 2, Gosztola 1, Lógár -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a DEAC-nak.


Az 5–8. helyért

Fordított a MEAFC

Dr. Váczi Péter, a MEAFC edzője: Ma a becsületünkért küzdöttünk és azt gondolom, hogy meg is maradt. Próbáltunk a héten olyan edzéseket vezényelni, hogy tudjunk pörögni az egész mérkőzésen, szerintem hellyel-közzel ez meg is látszott a teljesítményünkön. Azt gondolom, hogy a két meccs alapján a jobbik csapat jutott az ötödik helyért folyó párharcba.

Balog Vilmos, a Békés edzője: Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez és további sikeres szereplést kívánok!

MEAFC-Miskolc – Békési SzSK 89-72 (19-21, 21-21, 20-10, 29-20)

MEAFC: Csák B. 24/9, Kozák M. 18, Lajsz 10, Tóth B. 8, Orliczki M. 8, Ragályi 8/3, Lippai 7, Sándor B. 3, Cseh 3, Szicsák -, Pintér D. -.

Békés: Okoh 17, Balog G. 12/3, Solevic 10/3, Cvijin 9/3, Olic 8, Acsimovics 8, Vass 6/6, Csorba 2.

A kuparendszerű párharc végeredménye: 157-151 a MEAFC-nak.


Döntetlen után a Vásárhely vár a MEAFC-ra az ötödik helyért

Utasi Gábor, a Vásárhely edzője: Nagyon kellemetlen és szívós ellenféllel szemben léptünk tovább. Örülök, hogy az ötödik helyért játszhatunk!

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli – KTE-Duna Aszfalt U23 75-75 (17-18, 18-14, 14-17, 26-26)

Vásárhely: Varga Á. 27/15, Pavlovic 12, Burko 10, Varga Z. 10, Bálint E. 10/6, Bodócsi 4, Kelemen B. 2, Knyúr -, Borbáth -, Vejinovic -.

KTE: Ivkovic 15/3, Botka 15/6, Kiss D. 11 (+10 lepattanó), Tóth Barna 11/3, Tóth Balázs 10/3, Tóth P. 9, Takács E. 4, Kucsera -, Velkey -.

A kuparendszerű párharc végeredménye: 144-137 a Vásárhelynek.


A 9. helyért

Kettős győzelemmel kilencedik a Dunaharaszti

Dunaharaszti MTK – SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 85-64 (21-12, 21-19, 19-26, 24-7)

DMTK: Santiago 20, Joó 13/3, Kiss K. L. 13/9, Imolay 12/3, Bocsárdi 8/3, Fekete B. 7/3, Csabay 6/6, Gonda Zs. G. 3, Haris 3/3, Debreceni G. -, dr. Franczva -.

SMAFC: Szabó D. 12, Kovács B. 11, Csendes P. 11/6, Csátaljay P. 10, Schöll 8, Németh M. 4, Csátaljay B. 4/3, Fernandez 2, Nyikos 2, Mándity D. -, Hipságh -.

Carlos Vallejo Rocamora, a SMAFC edzője: Nem a legszebb befejezése volt a szezonnak, de úgy gondolom, minden tőlünk telhetőt megtettünk. Fizikálisabb mérkőzésre kényszerítettük ellenfelünket, mint pénteken, ám ennek köszönhetően sajnos a végére elfogytunk, elfáradtunk és rossz döntéseket hoztunk. Gratulálok a DMTK csapatának a kilencedik helyhez!

Ughy Albert, a DMTK edzője: Gratulálni szeretnék mind a két csapatnak, mindkét csapat beletette, amit csak tudott, vagy amennyi ereje maradt itt a szezon végén. Gratulálok a csapatomnak a kilencedik helyért, újoncként jó eredményt értünk el. Örülünk, hogy vannak olyan ügyes, fiatal csapatok, mint a SMAFC, gratulálok nekik is!

SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia – Dunaharaszti MTK 77-84 (21-19, 15-29, 25-14, 16-22)

SMAFC: Kovács B. 23, Hajnal 15/6, Németh M. 14/6, Soós 9/9, Csátaljay B. 9/3, Papp B. 3/3, Szabó D. 2, Nyikos 2.

DMTK: Csabay 24/24, Santiago 22/6, dr. Franczva 12, Kiss K. L. 7/3, Bocsárdi 5, Fekete B. 5/3, Imolay 4, Gonda Zs. G. 3/3, Joó 2, Debreceni G. -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Dunaharasztinak.


A 11. helyért

Minden pályára lépő játékos pontot jegyzett az előnybe került Pénzügyőrben

dr. Bagi Melinda, a Pénzügyőr edzője: Köszönjük a játékot az ELITE-t csapatának!

Horváth Balázs, az ELITE edzője: Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez, szerdán találkozunk!

Pénzügyőr Sportegyesület – ELITE Basket 93-87 (21-24, 26-21, 13-21, 33-21)

Pénzügyőr: Nemes 25/9, Kovács M. 13/3, Varga B. P. 12 (+11 lepattanó), Szálas 12/3, Horváth B. 10/6, Steier B. 7/3, Koflanovics 6/6, Szentirmai 3, Nagy J. 3/3, Kiss L. T. 2.

ELITE: Láncos 22 (+12 lepattanó), Bodnár 16/3, Vranek 16/12, Tóth A. 10/9, Somogyfoki P. G. 9/9, Czeczeli 8/3, Hegedűs A. 6, Veres Zs. B. -, Lőte -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Pénzügyőrnek.


A 13. helyért

A Bonyhád került közelebb a bennmaradáshoz

Atomerőmű KSE Bonyhád – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 65-59 (16-16, 18-14, 14-16, 17-13)

Bonyhád: Karosi 19/3, Frank Á. 10, Pajor 10/3, Baki S. 8, Szalai 6/3, Orgona G. 6, Tömösváry 4, Csizmadia 2, Géringer -, Heimann G. -, Arnold B. -.

Tiszaújváros: Madrid-Andrews 21/3 (+16 lepattanó), Bán T. 17/9, Gerőcs 11/3, Hegedűs G. 5/3, Asszú Ád. 3, Kovács Z. 2, Drahos -, Frikker -, Drizner -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Bonyhádnak.

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
O1GbakibaMarillionMAFCdrukkerMarko_tropojából Recent comment authors
Marillion
Olvasó

A Berénynek Sutyí miatt őrülnék /ez úgy gondolom hogy Szombathelyieknek nem közömbös/…és a Honvédnak meg azért mert talán jót tenne a bajnokságnak újra egy stabil Fővárosi klub…és kosárlabdában a Bp.Honvéd az nálam őrőkős márkanév a kosárlabdában! Hajrá ide is meg oda is…várjuk a befutót!

MAFCdrukker
Olvasó

Nagyon érdekes döntő lesz, felteszi a koronát erre az összességében izgalmas, jó B-s szezonra. Mindkét csapatot láttam játszani idén, elég naprakészen követem is a bajnokságot, mégsem tudnám megmondani, ki az esélyes. Alapvetően mindkét csapat a kemény védekezésre épít, nem jellemző rájuk a dobópárbajos meccs, a 12 emberes rotáció is közös, úgyhogy hasonló stílusok harca várható. A Honvéd mellett szól a legfontosabb érv, a pályaelőny, jóval könnyebb útjuk is volt a döntőig, viszont fájó pont lehet Markovics kiválása. A Jászberénynek a Dukics-Rakics variációs lehetőség lehet a taktikai csodafegyvere. Izgalmas lesz a meccselés is, Sutyi bácsi rutinja óriási tartást ad a csapatának;… Olvass tovább »

bakiba
Olvasó

Jakab Máté? Németországban van. Baksa Szabolcs lesz az. 🙂

MAFCdrukker
Olvasó

Így igaz, összekevertem őket. Köszi a javítást!

Pbask
Olvasó

Érdekes több szempontból..
Nem gondoltam, hogy a tavalyi jászberényi fejetlenség(főleg vezetőségi részről) után egyből döntősök és van esélyük visszajutni az A csoportba, ehhez mindenképp nagy-nagy gratula!

Honvédnál meg ott van Nyerges személye, aki azért garancia szerintem, hogy idővel egy második Szolnok építése a cél, ha mindenkori politika elüldözte onnan. Noha Debrecent pécézték ki erre a szerepre, de talán Honvédnál elmondható hogy múlt,tradició, talán felelős szakmai hozzáértés. Mindenképp szimpatikusabb nekem. Arról nem is beszélve, hogy lenne egy komoly fővárosi csapat talán.Újra. Mint évtizedekig.

A magam részéről követni fogom a döntőt, mindkettő csapatnak örülnék, de fortuna és a tudás eldönti.

kekfr@nkos
Olvasó

A Honvéd majd jövőre jut fel, hogy a tervek szerint ott “vezessen le” Vojvoda és Tóth Á. is. Legalább is ahogy a pletykákat hallani Szolnokon. Ny.Zs. összeszedi a régi bandát(ez inkább vonatkozik a vezetésre) és idővel fricskát szeretne mutatni azoknak akiknek….

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Ha az a cél, hogy idén még nem akarnak feljutni, akkor ezt lesimázhatták volna az NKA ellen.

MAFCdrukker
Olvasó

Az NKA-t a Jászberény verte ki, nem a Honvéd. A Honvéd a Vasas ellen nyert az elődöntőben.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Igen, igaz, figyelmetlen voltam. De ugyanaz a lényeg.

MAFCdrukker
Olvasó

Valóban. De én még olyan csapatra nem emlékszem, aki így tett volna. Pl. anno a Bonyhád is inkább megnyerte a bajnokságot és aztán lépett vissza (a mi javunkra), mintsem elengedte a döntőt. Szerintem ezt úgy kell érteni, hogy akkor sem dől össze a világ, ha nem jutnak fel, ha meg igen, akkor sem biztos, hogy indulnak. De a bajnoki cím ettől függetlenül cél.

Milivoj
Olvasó

A Honvéd mellett szól a pályaelőny, a jobb állomány és a nagyobb sikeréhség, sőt már A csoportos játékosokkal tárgyalnak a háttérben, bár a mostani csapat magyar magja is az A csoport első feléhez tartozna, plusz 5 külföldivel komoly playoff esélyük lesz jövőre. Én 90-10 %-ot adok a Honvédnak.

efeli96
Olvasó

Azt nem szabad elfelejteni, hogy a csapat legjobbja, Luka Markovics az elődöntő utolsó meccsén elszakította a térdszalagját. Habár jó játékosai vannak a Honvédnak, de a rotáció magas poszton eddig is szűk volt, a vezér kiesése pedig könnyen visszaüthet. Én teljesen nyitottnak látom a párharcot.

KPSVRKK
Olvasó

Ne feledkezettek meg a bajnok Földi Sándor személyéről -maga a rutin.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Ez is igaz, meg efeli96 tényszerűségeben is van ráció. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy a Honvéd leadjon egy döntőt.
Az meg, hogy Milivoj mire kapott 13 mínuszt?
Pályaelőnyből esélyesebb a Honvéd – még ha nem is 90-10-ben.

O1G
Olvasó

Viccelsz, hogy a Simon K., Luka, Czirbus, Tanoh, Völgyi mag szerinted a bajnokság első feléhez tartozna? Minden bántást félretéve Tanoh-ot leszámítva, aki szerintem extra tehetséges, ezek az emberek azért játszanak a Honvédban, mert nem kellettek az első osztályba.

Vulcano
Olvasó

Pedig érdekes lett volna, hogy kiesik egy pécsi csapat és egyből feljut egy másik.
A két döntősnek gratula.
Ha választani kellene én a Jászberény visszatérésének jobban örülnék.

caseyjones
Olvasó

Én jobban örülnék a Honvédnak. Egyrészt a változatosság kedvéért, másrészt jó lenne, ha lenne végre egy stabil fővárosi csapat az első osztályban. És a Honvédnak szerintem erre jó esélye lenne. Mellesleg ők egy nagy múltú csapat, nem mint a TF.

caseyjones
Olvasó

Berénybe jó lenne egy normális csarnok, ha az NB1-be visszajutnak.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Láttam a fórumon a linket, amit betettél a berényi csarnokkal kapcsolatban – történt ott akár egy kapavágás is azóta?

Milo
Olvasó

Én speciel mindkettőnek örülnék. Mindkét helyen tele raknánk a vendégszektort. Pesten kényelmes lenne, nekem nem is kéne utazni, Berény meg mindig is jó túra volt.

Marko_tropojából
Olvasó

Én a Jászberénynek örülnék jobban. Bár lehet, hogy ebben annak is szerepe van, hogy én is berényi vagyok.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés