Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Öt csapat is száz fölött a B-csoportban

A Veszprém, az NKA, a BKG, a MAFC és a JKSE is ponterős játékkal rukkolt elő.:

:

A hetedik fordulóval folytatódott a B-csoport felső- és alsóháza az elmúlt héten.

A Piros-csoportban megszórták magukat a győztesek: a Jászberény a Salgótarjánnak, a BKG az Óbudának, a MAFC pedig a Pápának dobott 101 pontot – a fővárosiakat már régi-új vezetőedzőjük, Garai Péter irányította ezen a találkozón. Az NKA 107-ig jutott a Baja ellen, míg a Veszprém 109-nél állt meg a PVSK-CARGATE ellen. A legszorosabb meccset a Vasas és a Nagykőrös játszotta: előbbi nyert 73-64-re.

A Honvéd–TF rangadót hétfőn rendezik.

A Zöld-csoportban a Cegléd a MEAFC ellen is megőrizte veretlenségét. Sorozatban öt győzelemnél jár a DEAC U23-at legyőző Újpest, az ELITE otthonában nyert a Békés, a Pénzügyőr vendégeként ünnepelhetett a KTE U23. A Győr és a Vásárhely hazai pályán győzött: előbbi a Tiszaújvárost, utóbbi a Bonyhádot verte. A Dunaharaszti szoros csatát nyert a SMAFC ellen.

NB I/B

Piros-csoport

7. forduló

Vasas-győzelem a Nagykőrös ellen

A NagykőrösiSólymok.hu beszámolója:

Két azonos mérleggel rendelkező csapat állt oda a feldobáshoz péntek este a fővárosi Sport 11 Sportcentrumban, a 7. forduló nyitómeccsén. Mindkét alakulat 2 győzelemmel és 4 vereséggel állt a tabellán, és ráadásul a negatív mérleg mellett azért sem a legjobb állapotban, mert a legutóbbi fordulóban mindkettő alulmaradt, a Vasas idegenben, míg mi hazai pályán. A nagy kérdés az volt, hogy ki tud kijönni a hullámvölgyből, kinek sikerül a javítás, melyik csapat neve mellé kerül oda a 3. győzelem.

Csapatunkból továbbra is hiányzott Tóth Márk, a fiatalok közül pedig Filep Áron és Kasza Hunor sem volt még bevethető.

A feldobást követően két elhibázott távoli kísérlet került a jegyzőkönyvbe, egy itt, egy ott, a vezetést a Vasas szerezte egy közelivel. Lakosa Lakosa egy sikeres betöréssel gyorsan egyenlített, majd Mácsai percei jöttek, ő szerezte a következő 8 pontunkat. Mácsai betalált a büntetővonalról, közelről és távolról is, a baj azonban, hogy a hazaiak aktívabbak voltak támadásaik befejezésénél, és a 6. percben már három triplánál jártak. (17-10) Időt kért Kovács Sándor, és a megbeszélést követően Lakosa fejezte be 2+1 pontot érően az egy-egyes szituációt. A kosárszegény első negyedünket is Lakosa találatával zártuk, aki ismét jól verte meg védőjét, és gyömöszölte be a labdát a gyűrűbe. A Vasas azonban jóval nagyobb százalékban talált be (az arány 55-35%) és triplában is előttünk jártak, 4-1 arányban.

A második etapot 9 pontos (24-15) hátrányból kezdtük, ám remekül. Mester Márk süllyesztett el egy reményt keltő hárompontost, a nagykőrösi szurkolók örömére is, akiknek a hangja egész meccsen betöltötte a lehangolóan üres csarnokot. Ám a triplánkra azonnal jött a válasz a túloldalról, ráadásul a hazaiak négy távoli dobása is a gyűrűnkben kötött ki ebben a játékrészben. A triplapárbajba Molnár Bence és Fehér Péter is beszállt, és 39-26-nál időkéréssel is próbáltuk megfékezni a hazai rohamokat. A védekezésünket nehezítette, hogy Timkó Norbert és Molnár Miklós ellen is már 3. személyi hibát fújtak be, a támadásainkat pedig rendre megakasztották az agresszíven védekező hazaiak, dobást indítani szinte csak kiszorított, lehetetlen helyzetekből sikerült. A rövid taktikai megbeszélést követően azonban javult a helyzet. Lakosa két remek megoldása hozott négy pontot, majd Mester trojkája 0-7-es futást és hazai időkérést eredményezett. (39-33) A negyed végén azonban ismét a hazaiak akarata érvényesült, megfojtották védekezésükkel a játékunkat, míg ők két akciót is kosárral zártak, ezzel tíz pontra növelték előnyüket a félidei szünetre. (43-33)

A Vasasé lett a győzelem. Fotó: hunbasket.hu

Az öltözőben átbeszélte a teendőket a csapat, és ezt sikerült valamelyest megvalósítani is a harmadik negyedben, melyet meg is nyertünk. Lakosa tette fel jobbal gyönyörűen, de jött az ellencsapás, egy Vasas-távoli addig pörgött a gyűrűn, míg nem be is pottyant. Lakosa újabb látványos befejezésének tapsolhattak a kőrösi drukkerek, az ismét óriásit küzdő játékosunk valahogy átverekedte magát a gyűrű alatt, a síp ugyan néma maradt, de Lakosa hátrafelé dobva is betalált. (46-38) Mester értékesített két büntetőt, amivel újra tízen belül voltunk, majd a következő percekben Molnár Bence lépett elő nagyszerű megoldásokkal és pontokkal is, de a közelebb zárkózást megakadályozták a hazai triplák. Molnár Bence a hárompontoson kívülről, azon belülről és a büntetővonalról is jól célzott. Fehér gólpasszát Timkó váltotta pontokra, majd Molnár Miklós rutinja hozott egy kettest, (55-51) ám a triplák ellen nem volt orvosság… Ebben a játékrészben a hét hazai mezőnytalálatból hat is kintről érkezett. Molnár Miklós és Bence testvériesen osztozott (2-2) negyedbeli utolsó pontjainkon, az utolsó momentum pedig a piros-kékeké volt, 63-56-nál érkezett a dudaszó.

Az utolsó felvonásban sem sikerült átvennünk a főszerepeket, ellenfelünk tartotta kézben a meccset. A védekezésünkre nem lehetett panasz, az előre játék azonban az eddigieknél is jobban akadozott. Küzdöttek a fiúk, de ez sok esetben küszködéssé alakult, mert már egyáltalán nem találtuk az agresszív hazai védekezés ellenszerét. A dobásaink pedig… A 8 szerzett pont önmagáért beszél. A szerencse sem segített bennünket – ahogy az egész meccsen, úgy a végjátékban sem –, amíg a hazaiaknak minden befelé, addig nekünk minden kifelé pördült… Az utolsó tíz perc is – mi mással, mint – Vasas-triplával indult, mi pedig 5 perc alatt egy Molnár Bence-tempóból szerzett kétpontost tudtunk felmutatni. Próbáltak a fiúk egy utolsó nagy hajrát indítani, de ez nem járt együtt hatékonyabb támadásbefejezésekkel, így csak futottunk az eredmény után. Lakosa triplája, közelije és büntetője jelentette utolsó 6 pontunkat, ami csak a hátrány faragásához volt elegendő.

Evangelosz Ziagkosz, a Vasas edzője: Először is gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Azt gondolom, hogy megérdemeltük ezt a győzelmet, hiszen a mérkőzés túlnyomó részében jobban játszottunk. Egy tapasztalt és jó erőkből álló csapatot sikerült legyőznünk a mai napon. Volt rajtunk nyomás a legutóbbi meccs óta, viszont a csapat nagyon jól reagált erre. A találkozó végéhez közeledve könnyű eladott labdákat vétettünk, amiket el kell kerülnünk, illetve a büntetővonalról sokkal pontosabban kell céloznunk.

Kovács Sándor, a Nagykőrös edzője: Először is gratulálok a hazai csapatnak, azt gondolom, hogy ők is egy hullámvölgyből érkeztek erre a találkozóra. Úgy látszik, hogy nekik sikerült ebből kilábalni. Aki látta volna a felkészülésünket az elmúlt három hétben és azt mondtam volna neki, hogy szoros meccset tudunk játszani a Vasas ellen, az valószínűleg nem hitte volna el nekem. Igyekszünk mi is kijönni ebből a gödörből, azonban a mai mérkőzésen olyan kinti dobásokat kaptunk az ellenfelünktől és olyan játékosoktól, akiktől erre nem számítottunk. Emellett nagyon agresszív védekezést kaptunk, és nem voltak meg azok a tiszta helyzetek, amiket értékesíteni tudtunk volna. Azt gondolom, hogy a védekezésünk összességében rendben volt, ellenben támadásban többször hibáztunk. Gratulálok a Vasasnak, illetve a saját csapatomnak!

Vasas Akadémia – Nagykőrösi Sólymok KE 73-64 (24-15, 19-18, 20-23, 10-8)

Vasas: Moravcsik 11/9, Boros 11/3, Kerkai 10/6, Farkas A. 10/9, Kelemen Á. 8/6, Bagó 8, Kelenföldi 6/3, Medve M. 6/6, Radics 3/3.

Nagykőrös: Lakosa Á. 22/3, Molnár B. 15/6, Mácsai 8/3, Mester M. 8/6, Timkó 4, Molnár M. 4, Fehér P. J. 3/3, Jókai -, Kakulya -, Kocsis -.


A fegyelmezett Veszprém megverte a PVSK-t

A VeszprémKosár.hu beszámolója:

Ismét nehéz és az alapszakasz alakulásának szempontjából fontos mérkőzés várt a Veszprém Kosárlabda Klubra, amelynek vendége a mai napon ezúttal a tabella második helyén álló Pécsi VSK-CARGATE volt. A hazaiak tudták, amennyiben nyernek, úgy pontszámban beérik a Baranya megyeieket. Remek találkozó volt tehát várható a Vetési Albert Gimnáziumban.

A hazaiak Dukic és Madár révén tizennégy pontot szereztek a meccs elején, amire a pécsiek csak négy egységgel tudtak válaszolni, így Csirics mesternek hamar ki kellett kérni az első idejét (4. perc: 14-4). A Veszprém azonban továbbra is jól védekezett, Madár pedig ihletett formában újabb öt pontot tett fel a táblára, amíg érkezett egy kosár a vendégektől. Erre Dukic bedobott egy újabb triplát, majd Szabó csinált egy bravúros kettő plusz egyes játékot. A bakonyiak már majdnem elérték a húsz pontos előnyt, amikor Popadic szerzett gyorsan öt pontot. A hazaiak továbbra is nagyon szépen járatták a labdát, élményszámba menő akciókat produkálva, amit pontos kinti dobásokkal zártak. Összességében az egyik legjobb negyedét produkálta a Veszprém ebben az idényben (10. perc: 30-11).

Az első negyed után egy új hagyomány vette kezdetét a Veszprém Utánpótlás Kosárlabda Egyesületnél, amelynek szakmai stábja mostantól rendszeresen díjazni fogja az előző hónap legjobb utánpótláskorú játékosát. Naményi Miklós elnök ezt a díjat első ízben az U18-as csapat játékosának, Kiss Leventének adta át a helyszínre kilátogató nézők vastapsa közepette.

A második etapot kicsit nehézkesen és pontatlanul kezdte a Veszprém, de így is 5-5 volt a szerzett pontok aránya három perc után (13. perc: 35-16). A negyed második felére a hazaiak megszilárdították a védekezésüket, ám elől továbbra is kimaradtak a dobások, hiába voltak helyzetig kijátszva a támadások. A piros-szürkék rövid pontcsendjét Glatz duplája és Horváth triplája törte meg, majd Madár is jelentkezett egy újabb hármassal, ezzel elérve a húszpontos differenciát (17. perc: 45-25). A következő percekben kicsit közelebb került a Pécs, míg a félidő utolsó perce Madár triplájával kezdődött, igaz Armaghani duplájával zárult (20. perc: 52-34).

A PVSK ellen sem forgott veszélyben a veszprémiek sikere. Fotó: hunbasket.hu

A második félidő elején a PVSK egy ideig tudta tartani a lépést a Veszprémmel és rendre válaszolt a kosaraira, ám feljavult a hazaiak védekezése, elől pedig ziccerekig tudták kijátszani az akciókat vagy faultokat harcoltak ki. (24. perc: 63-40). A vendégek letámadással is próbálkoztak védekezésben, ám ezt jól ki tudta passzolni a Veszprém, és újabb könnyű kosarakat szerzett, igaz a Pécs is magára talált támadásban. A következő percekben azonban tovább nyílt az olló, és Szabó, majd Madár duplája már harmincpontos előnyt jelentett a vendéglátóknak (28. perc: 78-48). A negyed hátralévő idejében is a Veszprém akarata érvényesült, és Madár, valamint Tóth kosarával még tovább nőtt a különbség (30. perc: 83-50).

Az utolsó tíz percet is remekül kezdte a Veszprém, többek közt Dancsecs egymás után elsüllyesztett három triplájának köszönhetően, amely talpra ugrasztott mindenkit a hazai kispadon, már negyven is volt közte. (34. perc: 94-54). Ezután a Pécs némileg közelebb tudott férkőzni, ám Horváth kosara három perccel a vége előtt már a százpontos határ átlépését jelentette. Ekkor idén először Gárdai Máté is pályára lépett a bakonyiaknál, miközben Dancsecs és Horváth továbbra sem lassított. A Veszprém fontos és talán meglepően magabiztos győzelmet aratott az eddig csupán egy vereséget jegyző PVSK ellen, amit a szép számban kilátogató hazai drukkerek hosszú tapssal jutalmaztak (40. perc: 109-71).

Martin Blaho, a Veszprém edzője: Gratulálok a játékosaimnak, akik tartották magukat mindenhez, amiről a hét során beszéltünk. A meccs nagy részét kontrolláltuk. A fegyelmezettségi és felelősségvállalási szintje nagyon magas volt az egész csapatnak, ami hozta magával ezt az eredményt.

Andrija Csirics, a PVSK edzője: Nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre, tudtuk, hogy mire számítsunk. Nagyon sok jó és tapasztalt játékosa van a Veszprémnek, akik megjárták az első osztályt. Amitől tartottunk, azok a kinti dobásaik, és ezért sokat dolgoztunk is a védekezésünkön. Sajnos ma nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, nem volt jó a ritmusunk és elveszítettük a meccset. Nem működött a védekezésünk, amin próbáltunk javítani, ám a Veszprém ma sokkal jobb volt. Ennek ellenére a negyvenpontos különbséget nehezen tudom elfogadni. Játszunk még ellenünk, akkor majd megpróbálunk revánsot venni. Gratulálok az ellenfelünknek! Mi pedig javítani fogunk, amin kell, elfelejtjük ezt a találkozót és folytatjuk a szezont.

Veszprémi Kosárlabda Kft. – Pécsi VSK-CARGATE 109-71 (30-11, 22-23, 31-16, 26-21)

Veszprém: Madár A. 28/21, Horváth Á. 19/12, Dukic 17/9, Dancsecs 13/9, Tóth N. 11 (+15 lepattanó), Szabó P. 11 (+10 gólpassz), Glatz 10, Gárdai -.

PVSK: Popadic 18, Kalmár V. 12, Armaghani 12/6, Futó B. 8, Goldring G. 6, Hőgye 5, Farkas S. D. 2, Fülöp Zs. 2, Mándity M. 2, Bor S. 2, Erdei Á. 2, Gordán -.


A második félidőben állva hagyta a BKG az Óbudát

A PrímaBasket.hu beszámolója:

Nagy Botond triplával indult a meccs, melyre Ruják felelt kettessel. Nagy Botond újabb hármast dobott. Erre Kalassai dobott kettest. A negyed közepén Nagy Benedek volt eredményes közelről, de Horváth révén érkezett a Kaszásoktól is egy közeli. Nagy Benedek és Nagy Botond villogtak, Benedek kettesével már 14-6-ra vezettünk. A remek estét kifogó Nagy Botond két újabb hármast süllyesztett el (8-20). Légiósunk, Allen is bemutatkozott a meccsen, Zsihla passzát értékesítette. Bencsik dobott hármast, melyre ismét Allen dobott kosarat közelről. A negyedet 13 pontos előnnyel zártuk (13-26).

A második negyedet Nagy Botond vezérletével kezdtük, hat pontot szerzett (13-32). Horváth mutatott be 2+1-es akciót. Perunicic és Horváth tartották csapatukat, de ekkor Lakatos villant Allen passzából (20-34). Nagy Botond újabb triplát vert. Horváth kettessel reagált. Allen eredményes büntetőire Ruják dobott egy kettest, de Allen erre is válaszolt (24-41). A negyed közepén hazai roham következett. Nálunk ekkor Allen vált vezérré és tartotta a megnyugtató különbséget (32-45). A negyed vége felé Nagy Botond megint bedobott két hármast, s Nagy Benedek büntetőivel újra 20-szal mentünk (33-53). A félidő utolsó perce azonban rosszul sikerült. Nagy Botond hármasára Kalassai dobott kettőt, s Boinitzer is egy dudaszós triplát emelt be. A nagyszünetben 56-43-ra vezettünk.

A fordulást követően Allen dobott zsinórban négy pontot. Horváth kettesére Buzás dobott két büntetőt, majd Lakatos egyet (45-63). Boinitzer villant a hazai oldalon. A kisebb gólcsendet Nagy Botond törte meg három jó büntetővel (47-66). Reizer találatával ismét húsz ponttal vezettünk. Bencsik büntetőzött, Nagy Botond hármast dobott, majd Reizer zsákolt egy hatalmasat (49-73). A negyed végén Nagy Botond megint bevert egy távolit, Nagy Benedek pedig büntetőből talált be. Perunicic is elsüllyesztett egy hárompontost (52-78).

Az utolsó tíz perc következett. Halász támadó-lepattanóját Zsihla váltotta három pontra. Halász szerzett átmeneti kosarat, 30-cal vezettünk (52-83). Reizer, Halász és Szeleczki is eredményesek voltak a trapézon belülről. Vígh tudott büntetővel „közbe szólni” (54-89). Halász ismét lecsapott, de ezúttal Czura távolról válaszolt. Halász parádézott a negyedben, Zsihla passzát értékesítette. A hazaiaknál Boinitzer, Vígh és Czura szereztek pontokat (63-94). Allen dobott középtávolit, Czura büntetőket. Buzás süllyesztett el egy távoli bombát (65-99). Nagy Botond kettesével átléptük a 100 pontot, s a végeredmény is megszületett, 65-101.

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Nem voltunk eléggé koncentráltak, nagyon sok sérüléssel, betegséggel küszködünk, a héten nem tudtunk rendesen dolgozni, ezért a mai meccs így sikerült. Ezt minél hamarabb el kell felejteni és előre nézni.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Szerettünk volna nagyon gyors ritmusban játszani, ami végülis sikerült, sajnos csak a második félidőben sikerült a védekezésünket úgy összeszervezni, hogy nagyobb különbséget tudjunk csinálni ezen a mérkőzésen. Örülök a győzelemnek!

Óbudai Kaszások KA – BKG Príma Akadémia 65-101 (13-26, 30-30, 9-22, 13-23)

Óbuda: Kalassai 14/9, Horváth M. 13 (+11 lepattanó), Boinitzer 12/3, Czura 7/3, Bencsik 6/3, Prunicsics 5/3, Vígh 4, Ruják B. M. 4, Hegedüs -, Vas-Teplán -, Konta -.

BKG: Nagy Bo. Á. 46/33, N. S. Allen 18 (+13 lepattanó), Nagy Be. Á. 10, Halász 8, Reizer 6, Buzás 5/3, Zsihla 3/3, Lakatos P. 3, Szeleczki 2, Molnár Cs. -.


A végére elfáradt a Baja az NKA ellen

Hosszú István, a Baja edzője: Azt gondolom, hogy harminc percig elég jól tudtuk tartani magunkat. A fáradtságunknak tudható be, hogy a negyedik negyedben tetemes előnyre tett szert az Akadémia. Ilyen foghíjasan sajnos csak ennyire voltunk képesek.

Ivica Mavrenszki, az NKA edzője: Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez! Láthattuk, voltak jó és rossz periódusaink. Jó ritmusban és jól tudtunk játszani, az első félidőben már tizenhét ponttal is vezettünk. Mégis engedtük a hazaiakat visszajönni a meccsbe. Ez volt a legnagyobb problémánk, de örülök, hogy az utolsó negyedben ismét sikerült megtalálni a ritmust.

Bajai Bácska FKE – NKA Pécs 84-107 (25-28, 18-23, 21-22, 20-34)

Baja: Nagy D. 29/3, Goldring J. B. 26/12, Délity 15/9, Végh B. 8, Szűcs M. 4, Obermann 2, Szabó B. B. -.

NKA: Bíró L. 28/9, Kollár 24/9, Rátvay B. 19, Djordjevics 14/3, Benke K. 8, Kocsis Z. 5, Meszlényi 4, Lados 2, Herger 2, Váits 1, Molnár M. -.


A Pápa lett a MAFC áldozati báránya

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez!

Kálmán László, a Pápa edzője: Gratulálok a MAFC-nak a győzelemhez! Feléledt tetszhalott állapotából. Ellenünk ma minden sikerült nekik, és teljesen megérdemelten nyertek. Sajnos ma mi voltunk az áldozati bárányok. Az első félidőben nagyon megilletődöttek voltunk és picit görcsössé váltunk ezáltal, ezért a MAFC könnyedén átfutott rajtunk. Az első félidőben összeszedett tetemes különbséget őrizte a mérkőzés végéig. Nekünk szerkezeti problémáink voltak. Nagyon sok a sérültünk. Nincsenek itt a fiatal játékosaink, úgyhogy sok problémánk volt, de nem szeretnék ezzel takarózni, a MAFC teljesen megérdemelten nyert, és azt gondolom, elindult egy olyan úton, amivel be tudják magukat verekedni az első négy csapat közé. Gratulálok nekik és további sok sikert kívánok!

MAFC – Conoil Pápa KC 101-80 (30-15, 24-21, 23-18, 24-26)

MAFC: Bordács 17, Polgárdy 10/6, Misek 10, Biber 10, Lakits 9, Komma 9, Pintér D. 9/3, Kovács Á. 8, Csapai 6, Tóth P. 5/3, Pfandler 4, Bősze 4.

Pápa: Sonyák 25/15, Koma 23, Murai 10/3, Horváth A. 6/6, Hódi 5/3, Parcsami 5/3, Kocsis T. Z. 2, Kasza K. 2, Varga B. P. 2, Szabó G. -, Lintner -.


Átrobogott a JKSE a Salgótarjánon

A BeszterceKK.hu beszámolója:

Sorozatban elszenvedett megrendítő csapások után az előző fordulóban végre életjeleket mutatott a pocsék idénykezdést produkáló tarjáni gárda, amely a TF-Budapest elleni „majdnem bravúrt” követően, ha nem is győzelmi reményekkel, de önbizalmában némileg azért megerősödve készülhetett a bajnokesélyes Jászberény elleni összecsapásra.

Ehhez képest az immár Király Márió által gardírozott piros-feketék minden korábbinál gyámoltalanabb, szárnyaszegettebb teljesítménnyel „tisztelték meg” a találkozóra kilátogató maroknyi szurkolójukat, s úgy szenvedtek történelmi mélységet jelentő, ötvenpontos vereséget, hogy ahhoz a látogatóknak kis túlzással meg sem kellett erőltetniük magukat.

Már a kezdés is sejteni engedte, hogy hazai szempontból nem lesz ez egy vidám szombat este, Molnár Dániel meccsnyitó tripláját ugyanis a folytatásban egy letaglózó, 26-2-es (!) berényi roham követte. A kisszünet környékén ugyan néhány pillanatig úgy tűnt, első padlóztatásuk után a mieink esetleg még talpra kászálódhatnak, ám hiába szerezett az SKSE együttese az első negyedfordulón zsinórban nyolc pontot, a felizzó parázs egykettőre elhamvadt. A félidő hátralévő részében már ismét macska-egér harc folyt a pályán, s a fájóan egyoldalú csata végül 21-53-ra állt húsz perc játék után.

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Fotó: hunbasket.hu

Különösebb változást tarjáni oldalon az öltözői válságtanácskozás sem hozott, sőt, a térfélcserét követően a piros-fekete kompánia, ha lehet, csak még inkább elbizonytalanodott. A harmadik felvonás első felében erejükből egyetlen mezőnykosárra sem futotta, ezáltal a legendás mester, Földi Sándor alakulata ezt a tíz percet egy 17-2-es etappal nyitotta. Miközben a parádézó Velkey és a szintén kiválóan kosárlabdázó Olasz-Lewis páros vezette vendégek továbbra is úgy és akkor szereztek kosarat, ahogy és amikor csak kedvük tartotta, a parketten csak lézengő hazai legénység a legegyszerűbbnek tűnő dobásokat is rendre elrontotta.

Mindennek egyenes következményeként a záró periódus elején, 32-86-nál, immár félszáznál is több pont választotta el egymástól a feleket, így a berényiek fokozatosan ki is vonták a mészárlássá fajuló összecsapásból legjobb embereiket. Ezt kihasználva az utolsó öt percben öt triplát is a helyére küldő Molnár Marcell és Hargitai legalább az ötven egységig elvonszolták együttesüket, melynek szombati tevékenysége így is egyetlen szóban összefoglalható: szégyen!

Király Márió, a Salgótarján edzője: Az előző fordulóban, a listavezető csapat otthonában csupán egy dobáson múlt a győzelmünk, most pedig, hazai pályán megalázó vereséget szenvedtünk. Úgy gondolom, egy hét alatt semmi sem változott. A hozzáállás nem volt ma elfogadható, és a küzdés nyomokban sem volt a játékunkban felfedezhető. Bízom benne, hogy a csapat újra visszatér a helyes útra!

Földi Sándor, a JKSE edzője: Nagyobb küzdelmet vártam… Az első csalódást azonban az jelentette számomra, hogy amikor én azelőtt itt játszottam a csapataimmal, mindig majdnem telt, vagy telt csarnok várt, ezt most hiányoltam, szerintem ez a legnagyobb veszteség a helyi kosárlabdának és nem a mai mérkőzés. Az elején sikerült lefutnunk a hazaiakat, bejöttek a dobásaink is, és ez eredményezte azt, hogy utána már könnyedebben tudtunk játszani, és végül fölényes győzelmet arattunk.

Salgótarjáni KSE – Jászberényi KSE 51-101 (8-26, 13-27, 11-23, 19-25)

Salgótarján: Molnár M. 21/12, Takács A. 8, Bán T. 8/6, Hargitai 6/6, Molnár D. 3/3, Karanfilovski 2, Donakovszki 2, Monye M. 1, Kuttor -, Gulyás B. -.

JKSE: Velkey 24/12, Olasz Á. 20, Rosic 14/9, Lewis 13/9, Homoki 12/3, Nagy S. 9/9, Várbíró 4, Meleg K. R. 3, Rakic 2, Fekete D. -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Budapesti Honvéd SE 6 5 1 11 551 396 0,917
2. TF-BP 6 5 1 11 528 504 0,917
3. BKG Príma Akadémia 7 5 2 12 650 524 0,857
4. Veszprémi Kosárlabda Kft. 7 5 2 12 670 586 0,857
5. Jászberényi KSE 7 5 2 12 609 518 0,857
6. Pécsi VSK-CARGATE 7 5 2 12 582 589 0,857
7. NKA Pécs 7 4 3 11 567 530 0,786
8. Óbudai Kaszások KA 7 3 4 10 552 624 0,714
9. MAFC 7 3 4 10 559 566 0,714
10. Vasas Akadémia 7 3 4 10 541 534 0,714
11. Conoil Pápa KC 7 2 5 9 561 599 0,643
12. Nagykőrösi Sólymok KE 7 2 5 9 563 591 0,643
13. Salgótarjáni KSE 7 1 6 8 458 608 0,571
14. Bajai Bácska FKE 7 0 7 7 539 761 0,500

Zöld-csoport

7. forduló

Újabb Cegléd-siker, most a MEAFC ellen

Ceglédi KE – MEAFC-Miskolc 83-69 (22-16, 21-13, 23-15, 17-25)


Még mindig sok a hiányzó az ELITE-nél, a Békés is kihasználta ezt

Horváth Balázs, az ELITE edzője: Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez! Ezt a játékot nem lehet irányító nélkül játszani, ez ismét bebizonyosodott. Már „csak” három hiányzónk van, sajnos a rotációból továbbra is ez a trió hiányzik. Ezt a fajta hátrányt egyik csapat sem tudná elviselni, ami a szakmát illeti, viszont a mi játékosaink emberileg példaértékűen kezelik a helyzetet, büszkék lehetnek magukra! Amint újra rendelkezésre áll a teljes keret – a szezonban először –, nekünk akkor indul a bajnokság. Egy teljesen másik ELITE Basketet fognak látni a játékunkra kíváncsi szurkolóink.

Balog Vilmos, a Békés edzője: Nagyon örülök, hogy győzelemmel térhetünk haza az ELITE Basket pályájáról, a hazai csapatnak is gratulálok, végig nyitott volt a mérkőzés. Továbbra sem dobtunk jól, ott folytattuk, ahol a múlt héten abbahagytuk, de a csapat küzdeniakarása megvolt, és ez ma győzelmet eredményezett. További jó folytatást kívánok ellenfelünknek!

ELITE Basket – Békési SzSK 70-79 (20-26, 15-20, 15-17, 20-16)

ELITE: Somogyfoki Sz. G. 21, Jilling 18/6, Tóth A. 12/12, Hegedűs A. 8, Láncos 4, Vranek 3/3, Bodnár 2, Lőte 2, Veres Zs. B. -, Horváth Á. -.

Békés: Krisztics 21/15, Balog G. 15/3, Olic 12/6, Vass 8/6, Cvijin 7, Csorba 6, Okoh 5, Acsimovics 4, Karsai Cs. 1, Kónya -, Balogh Z. -.


Újabb győzelemmel növelte sorozatát az Újpest

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Mindenekelőtt gratulálok a csapatomnak, azt gondolom, megérdemelten győztünk. Viszont gratulálok a DEACnak is, látszik, hogy komoly munkát végeznek az akadémián. Hatalmas energiákat kellett mozgósítanunk ahhoz, hogy két vállra fektessük őket. Nehéz derbire számítottam, az is lett belőle. A mérkőzés elején, úgy érzem, sikerült meglepnünk őket azzal az intenzitással, amivel bekezdtünk, s sikerült ezáltal komoly előnyt kiépítenünk. Természetesen voltak holtpontjaink, ám mindig volt valaki a társaságból, aki időközben „elállította a vérzést”. Azt gondolom, ha egy csapat negyven percen keresztül vezet, s arat rajt-cél győzelmet egy ilyen komoly játékerőt képviselő DEAC ellen, az igazán megsüvegelendő. Ma még örömködünk kicsit, megérdemlik a srácok, illetve nyalogatjuk sebeinket, hogy aztán már holnaptól készülhessünk a következő megmérettetésre. Hajrá Újpest!

Andjelko Mandics, a DEAC edzője: Gratulálok az Újpestnek, jobbak voltak a mai estén. Az első negyedünk nagyon rossz volt, és azt egyszerűen nem tudtuk visszahozni. Sok hibát követtünk el, sok büntetőt hagytunk ki. Idegenben nem lehet nyerni ennyi kihagyott büntetővel. Meccsben voltunk majdnem végig, de nem is érdemeltük volna meg a győzelmet. Megyünk tovább, dolgozunk!

Újpest-MT – DEAC U23 82-73 (30-16, 18-17, 14-22, 20-18)

Újpest: Varga D. G. 22, Puszta D. Cs. 19/12, Rosemond 14/3, Katona 14/6, Meződi 7/3, Antóni 4/3, Pollák Á. 2, Bea B. -.

DEAC: Pollák B. 13/3, Neuwirth 13/3, Kovács Á. B. 13, Gáspár M. 9/3, Kiss K. 9/3, Ságodi 8, Balázsi 6/3, Fábián Sz. 2.


Az első negyed után rákapcsolt a Győr

Kertész Dániel, a Győr edzője: Először is szeretnék gratulálni az ellenfelünknek! Igazából, aminek köszönhetjük a győzelmünket, az a közös csapatvédekezés, ami óriási harcossággal párosult, és az idegek csatáját a hárompontos-dobásokban a legvégén mi bírtuk jobban. Úgy éreztem, hogy egy kis hullámvölgy van a csapatomban, és ma sem játszottuk azt a játékot, amit tudtunk. Remélem, hogy ez a győzelem egy kicsit mindenkinek megnyugtatja a lelkét és egy jó játékkal tovább tudjuk folytatni a szériánkat.

Siska János, a Tiszaújváros edzője: Először is szeretnék gratulálni a Győr csapatának! Úgy gondolom, hogy jól használták ki a gyengeségeinket, húsz eladott labdával nem lehet idegenben meccset nyerni. A támadással elégedett vagyok, a védekezéssel viszont nem. Sok sikert kívánok a győrieknek a továbbiakban!

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 95-86 (20-27, 20-11, 27-22, 28-26)

Győr: Kámán B. 31/21, Horváth Á. 18/12, Geiger 13/3 (+10 gólpassz), Lógár 13/3, Bakon 13/9, Gosztola 4, Kámán K. 3/3, Hágen -, Berneczei -, Veingartner -, Friedl -.

Tiszaújváros: Drahos 26/15, Gerőcs 22/9, Lajsz 19 (+10 lepattanó), Molnár B. 12/12, Asszú Ár. 4, Kovács Z. 3/3, Asszú Ád. -, Frikker -, Hajdú B. -, Szabó N. -.


Későn hajrázott a Bonyhád, nyert a Vásárhely

Szablics Péter, a Vásárhely edzője: Hál’ Istennek győzelemmel zárult a találkozó! Igazi csapatmunka folyt a pályán, mindig volt valaki, aki hátára vette a csapatot és egy-egy nagyon fontos kosárral átlendített minket a mélypontokon. Öt játékosunk is tíz pont fölött dobott, tehát a pontok is nagyon szépen megoszlottak. A Bonyhád a második félidőre felszívta magát védekezésben, ami miatt kicsit visszaesett a támadóhatékonyságunk, de meg tudtuk tartani az előnyünket és győzelem lett a vége.

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Gratulálok a Vásárhelynek! A mérkőzés során végig tartották a tízpontos előnyt, ami az első negyedben kialakult. A negyedik negyedben volt egy nagyon jó periódusunk, amikor is hat pont környékére tudtunk zárkózni, ekkor azonban kimaradtak a dobásaink, a Vásárhely pedig két-három gyors indítással ismét visszaállította a különbséget. A végjátékban igyekeztünk még ritmust váltani, ami sikerült is, azonban az eredményt sajnos nem tudtuk megfordítani. Készülünk tovább, szeretnénk hazai pályán javítani!

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli – Atomerőmű KSE Bonyhád 84-79 (28-19, 23-19, 15-16, 18-25)

Vásárhely: Pavlovic 19/9 (+13 lepattanó), Varga Á. 15/6, Burko 14 (+10 lepattanó), Varga Z. 11/3, Bodócsi 10/6, Bálint E. 9/3, Vejinovic 4, Kovacsevics 2, Borbáth -.

Bonyhád: Szalai 23/9, Baki S. 14/6, Orgona G. 11/3, Pajor 10/6, Frank Á. 10/6, Csizmadia 4, Arnold B. 4, Tömösváry 3, Heimann G. -.


A második negyedben csak négy pontot dobott a Pénzügyőr a KTE U23-nak

Seres Richárd, a Pénzügyőr edzője: Gratulálok az ellenfél csapatának, megérdemelten nyertek! Sajnos megint le lettünk iskolázva, sok olyan hibát csináltunk, ami utánpótláscsapatoknál fedezhető fel. Nem voltunk agresszívak és nem akartunk küzdeni, védekezésnél nem tudunk megfelelően besegíteni egy passzról és két passzról sem. Sajnos egy félidő alatt sikerült tizennyolc labdát eladnunk. Ameddig a másiktól várjuk a csodát és egyénileg küzdünk, egyénileg akarunk kosárlabdázni, minden meccsen kifogunk kapni.

Sztojan Ivkovics, a KTE edzője: Nekünk minden mérkőzés ajándék, korrekt ellenfél ellen játszottunk. Tudtunk gyakorolni, ami a legfontosabb a mi részünkről. Gratulálok mindkét csapatnak!

Pénzügyőr Sportegyesület – KTE-Duna Aszfalt U23 50-65 (15-22, 4-14, 13-13, 18-16)

Pénzügyőr: Kiss L. T. 16, Szálas 11/3, Hollingsworth 9, Steier B. 6/3, Horváth B. 4/3, Nemes 4, Szekeres Á. -, Baranyi -, Koflanovics -, Kovács M. -, dr. Franczva -, Nagy J. -.

KTE: Tóth Barna 24/15, Kucsera 14/3, Kiss D. 10, Körmendi 9/9, Ivkovic 5, Tóth P. 2, Botka 1, Tóth Balázs -, Velkey -, Takács E. -.


Fordulatos meccsen verte a DMTK a SMAFC-ot

Dunaharaszti MTK – SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 93-89 (24-14, 25-26, 20-29, 24-20)

DMTK: Santiago 32/9, Joó 17/6, Bocsárdi 13, Imolay 7, Fekete B. 7/3, Kerti 7, Haris 6/6, Debreceni 4, Tóth G. -.

SMAFC: Füzi 32/18, Schöll 14 (+10 lepattanó), Papp B. 11/6, Hajnal 11/9, Werner 7, Németh M. 5/3, Csátaljay B. 5/3, Fernandez 4, Nyikos -, Kovács B. -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Ceglédi KE 7 7 0 14 594 420 1,000
2. Dunaharaszti MTK 7 5 2 12 560 549 0,857
3. KTE-Duna Aszfalt U23 7 5 2 12 458 426 0,857
4. Újpest-MT 7 5 2 12 587 521 0,857
5. DEAC U23 6 4 2 10 454 403 0,833
6. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 7 4 3 11 567 572 0,786
7. Atomerőmű KSE Bonyhád 6 3 3 9 463 471 0,750
8. MEAFC-Miskolc 7 3 4 10 520 507 0,714
9. Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 7 3 4 10 520 593 0,714
10. Békési SzSK 6 2 4 8 393 441 0,667
11. Pénzügyőr Sportegyesület 7 2 5 9 463 524 0,643
12. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 7 2 5 9 540 593 0,643
13. ELITE Basket 6 1 5 7 426 473 0,583
14. SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 7 1 6 8 541 593 0,571

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés