Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Egylabdás rangadót nyert a Honvéd a BKG ellen

A Hepp Kupában szintén találkoztak a felek, ott is a Honvéd ünnepelhetett.:

:

Folytatódtak a küzdelmek a B-csoportban az elmúlt héten is.

A Piros-csoport hetét a 16. fordulóból visszamaradt Baja – PVSK-CARGATE meccs nyitotta, vendég győzelemmel. A 17. fordulóban az Óbuda legyőzte a Nagykőröst, a MAFC is megverte a Baját, míg a Vasasnak a Salgótarjánt sikerült legyőznie. Vasárnap a listavezető Honvéd a BKG-t fogadta és győzte le három ponttal, a Veszprém a TF-et verte.

Hétfőre marad a PVSK–NKA pécsi derbi, míg a JKSE február közepén fogadja a Pápát.

Szintén 16. fordulós meccsel indult a Zöld-csoport hete: a KTE U23 a Tiszaújvárost verte. A Cegléd a Dunaharasztit is legyőzte a 17. fordulóban, az ELITE vendégeként nyert a MEAFC, míg a Vásárhely Győrből távozott győztesen. A Békés nyert a KTE ellen, a SMAFC is legyőzte a Tiszaújvárost, míg az Újpestnek a Bonyhád sem jelentett akadályt.

Kedden fogadja a DEAC U23 a Pénzügyőrt.

A Hepp Kupában szoros meccsekkel folytatódott a negyedik forduló: a MEAFC nyolc ponttal verte a Salgótarjánt, a TF öttel volt jobb a DMTK-nál, a Budafok két ponttal múlta felül a MAFC-ot (hosszabbításban), a Veszprém néggyel a Pápát. A Rátgéber Akadémia és a PVSK között egyetlen egység döntött – szintén hosszabbítás után – a PVSK javára, míg a BKG–Honvéd találkozót a vendégek húzták be hat ponttal.

A győztesek csatlakoztak a már továbbjutott Békéscsabához – a legjobb nyolc mezőnye a Honvéd Ludovika – Vasas Akadémia összecsapással lesz teljes.

NB I/B

Piros-csoport

16. forduló

Elfáradt a Baja, nyert a PVSK

Hosszú István, a Baja edzője: Közel álltunk ahhoz, hogy megszerezzük első győzelmünket. Sajnos az utolsó negyedben a vendégek nagyon agresszívan letámadtak és megfogtak minket. Elfáradtunk, és Pongó korai kiválása megpecsételte sorsunkat. Gratulálok a Pécsnek!

Juhász Olivér, a PVSK edzője: Örülök, hogy Baján rendeződni látszanak a dolgok, és végre szinte teljes kerettel tudtak fogadni minket. Talán egy kicsit kényelmesen érkeztünk erre a mérkőzésre. Nagyon sokáig tartott, amíg sikerült felpörögnünk és némi agresszivitást mutatni. Aztán szerencsére az ellenfelünk elfáradt. Remélem, a fiataljaink tanulnak ebből, és nem a huszonötödik percben kezdenek el kosárlabdázni.

Bajai Bácska FKE – Pécsi VSK-CARGATE 72-80 (25-21, 23-23, 20-16, 4-20)

Baja: Goldring J. B. 18/6, Nagy D. 15/6, Jakab P. 14/6, Pongó 10/6, Szatmári 10/6, Szűcs M. 2, Virág E. 2, Végh B. 1, Obermann -.

PVSK: Farkas S. D. 23/9, Meleg G. Z. 22 (+12 lepattanó), Goldring G. 16, Fülöp Zs. 5/3, Popadic 4, Mándity M. 3, Hőgye 3/3, Erdei Á. 2, Kalmár V. 2, Futó B. -.


17. forduló

A végére csökkent az Óbuda előnye, de nem fogyott el

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, a Nagykőröst egy jó csapatnak tartom, főleg idegenben szoktak nagyon jól játszani. Hála istennek a mérkőzés nagyobb részén a védekezés az rendben volt, és ezáltal jól tudtuk kontroll alatt tartani a mérkőzést, és bár a harmadik, negyedik negyedben volt egy kis zavar a játékunkban, de szervezetten tudtunk játszani. Gratulálok a csapatomnak, és remélem, hogy ezt tovább tudjuk vinni!

Kovács Sándor, a Nagykőrös edzője: Gratulálok az Óbuda csapatának, megérdemelten hozták le ezt a mérkőzést győztesen. Nagyon sok hibával játszottunk, ez volt a második mérkőzésünk, amikor az úgymond ilyen faulthatáros védekezéssel nem tudtunk mit kezdeni támadásban. A második félidőre próbáltuk magunkat összekapni, sajnos megint pontatlanok voltunk a dobásainkban, nagyon hullámzott az utóbbi mérkőzéseken a teljesítményünk, rengeteg eladott labdával megfűszerezve. Lesz mit javítani a következő mérkőzésre. További sok sikert az Óbudának!

Óbudai Kaszások KA – Nagykőrösi Sólymok KE 90-84 (27-24, 22-11, 23-24, 18-25)

Óbuda: Karavdic 20/6 (+11 lepattanó), Czura 19, Fekete V. N. 17/15, Czirbus 16 (+10 lepattanó), Kalassai 6/6, Mészáros B. 6, Vas-Teplán 3/3, Bencsik 3, Vígh -, Konta -.

Nagykőrös: Fehér P. J. 17/6, Mácsai 16, Lakosa Á. 11/9, Rozs M. Z. 8/6, Timkó 8, Molnár B. 8, Mester M. 8, Kónya 5/3, Jókai 2, Kakulya 1, Kocsis -.


A MAFC nem kímélte a Baját

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Hosszú István, a Baja edzője: Gratulálok a MAFC-nak! Sajnos nem voltunk ma egy súlycsoportban. Sokkal fizikálisabban és gyorsabban játszottak, mint mi, és ezt igazán mutatja az eredmény is. Mivel gyorsabban, agresszívabban játszottak, nagyon sok labdát szereztek, így nagyon sok indításos kosarat kaptunk. További sok sikert kívánok a MAFC-nak! Remélem, mi is összeszedjük magunkat!

MAFC – Bajai Bácska FKE 122-78 (33-20, 33-14, 31-19, 25-25)

MAFC: Tóth P. 23/3, Komma 19, Bordács 17 (+14 lepattanó), Lakits 16/9, Pintér D. 14/12, Matejovics 10/6, Csapai 7, Misek 5/3, Polgárdy 4, Herló 4, Pfandler 3.

Baja: Jakab P. 38/24, Pongó 32/21, Szűcs M. 4, Szatmári 2, Végh B. 2, Virág E. -, Obermann -.


Az első félidőben verte meg a Vasas az SKSE-t

Evangelosz Ziagkosz, a Vasas edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, boldogok vagyunk az eredmény miatt. Viszont nem vagyunk elégedettek azzal, ahogy a második félidőben játszottunk. Azt gondolom, hogy magunkkal szemben sem volt megfelelő az, ahogyan ekkor teljesítettünk, hiszen szeretnénk egy ránk jellemző mentalitást kiépíteni, ami végig visz minket a munkánkban. A harmadik és negyedik negyedet elveszítettük, ami semmiképpen sem jó, hiszen mindenkinek meg kell azt érteni, hogy egy mérkőzés negyven percig tart. Sok sikert kívánok a szezon hátralévő részére a Salgótarjánnak!

Király Márió, a Salgótarján edzője: Gratulálok a csapatomnak, hiszen edzés nélkül érkeztünk ide.

Vasas Akadémia – Salgótarjáni KSE 101-77 (32-20, 37-13, 16-23, 16-21)

Vasas: Farkas A. 31/27, Bagó 22, Medve M. 19/15, Radics 9/3, Boros 7/3, Andrássy 4, Sólyom Bo. 4, Moravcsik 3, Kelemen Á. 2, Lakatos -.

Salgótarján: Dragasevic 20/9, Takács A. 18/9, Molnár D. 18/12, Karanfilovski 10, Nshimba 6, Monye J. 3/3, Kuttor 2, Monye M. -.


A Honvédé a BKG elleni rangadó

A PrímaBasket.hu tudósítása:

Takács kettesére Allen és Reizer válaszoltak. Markovics egalizált, majd Takács dobott hármast. Nagy Benedek szintén beemelt egyet (7-7). Markovics és Reizer váltottak kosarat, de előbbi emelte a tétet egy távolival (12-9). Nagy Benedek dobott be egy büntetőt, Mijovic pedig középtávolit. Nagy Botond is büntetőzött, a negyed Szeleczki kettesével és 14-14-gyel ért véget.

A második negyed Kovács hármasával indult. Halász büntetőből szerzett pontot. Allen középtávolról egalizált (17-17). Tanoh betörésből szerzett kosarat, Zsihla büntetőt dobott. Halász révén átvettük a vezetést egy pillanatra (19-20), de Takács beemelt egy hárompontost (22-20), őt követte Markovics is. Völgyi kosaraival elléptek a hazaiak (30-20), de Reizer tartotta a csapatunkat, s kétszer is betalált (30-24).

A nagyszünet után Allen kettesével folytatódott a play-off-hangulatú mérkőzés. Légiósunk ismét betalált, de Mijovic hármast dobott (33-28). Erre Takács is elsüllyesztett egyet. Tanoh kettesére Allen felelt értékes pontokkal (38-30). Markovics is távolról talált be (41-30), ismét megléptek a hazaiak. Ekkor Nagy Botond rázta meg magát, s szerzett egy hárompontost, majd egy középtávolit (41-35). Szeleczki kettesével négy pontra zárkóztak a Kosok (41-37). Mijovic újabb távolit dobott. Simon pedig közelről talált be (46-37). A negyed Nagy Botond hármasával és hatpontos hátránnyal ért véget (46-40).

Az utolsó tíz perc következett. Nagy Botond-triplával kezdtünk. Mijovic büntetőt dobott (47-43). Nagy Botond büntetőzött. Tanoh a gyűrű alól szerzett kosarat, míg Nagy Botond középtávolról (49-47). Nagy Botond ismét betalált, kiegyenlítettünk (49-49). Nagy Benedek passzát Reizer váltotta két pontra, s ezzel átvettük a vezetést (49-51). Tanoh szerzett büntetőt, de Nagy Botond egy távolival felelt, melyre Takács pedig egy közelivel (52-54). Allen és Nagy Botond is ziccert dobtak, megléptünk (52-58). Mijovic dobott középtávolit, Markovics büntetőt (55-58). Simon értékesített két büntetőt (57-58). Markovics révén visszavették a hazaiak a vezetést (59-58). Nagy Benedek is pontos volt a vonalról (59-60). Mijovic talált be közelről (61-60). Völgyi váltott kosárra két büntetőt, Mijovic pedig egy hármast. Nagy Botond még beemelt egy távolit, de sajnos már nem tudtunk közelebb kerülni. Végül hárompontos vereséget szenvedtünk (66-63).

Baksa Szabolcs, a Honvéd edzője: A csütörtöki és a mai mérkőzés is nagyon nehéz volt, s azt gondolom, hogy mindkettőt a védekezésünknek köszönhetően tudtuk megnyerni. Támadásban rengeteg olyan hibát vétettünk, amit nem engedhetünk meg magunknak hosszútávon, azonban ez köszönhető a BKG extra munkájának védekezésben. Örülök neki, hogy a fiúk mentálisan rendben voltak a végjátékban. Nyilván elemeztük a csütörtöki összecsapást, és az alapján próbáltunk következtetéseket levonni, és különböző rotációkat próbálunk Dragan Alekszics kollégámmal használni, amivel azt szeretnénk megnézni, hogyan tudunk egyre hatékonyabbá válni. Mindenki hozzátette a maga részét ehhez a győzelemhez is, most pedig rövid regeneráció után folytatjuk a munkát tovább! A BKG csapatának sok sikert kívánok a továbbiakra!

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Jó mérkőzés volt, szerintem mi még meg tudunk újulni, úgyhogy bízom benne, hogy még találkozunk a rájátszásban.

Budapesti Honvéd SE – BKG Príma Akadémia 66-63 (14-14, 16-10, 16-16, 20-23)

Honvéd: Mijovic 16/9, Markovics 16/9, Takács D. 13/9, Völgyi 7, Tanoh 7, Simon K. G. 4, Kovács G. S. 3/3, Tarján I. S. -, Kopácsi -, Wirth -, Hajdu -.

BKG: Nagy Bo. Á. 27/15, N. S. Allen 12 (+11 lepattanó), Reizer 10, Nagy Be. Á. 6/3, Szeleczki 4, Halász 3, Zsihla 1, Lakatos P. -.


Szoros lett a vége, nyert a Veszprém a TF ellen

A VeszprémKosár.hu tudósítása:

A találkozó egy gyönyörű Szabó-középtávolival indult, amire Simon hármasa volt a felelet. Ám a hazaiak csapatkapitánya is betalált kintről, majd a következő támadásnál faulttal együtt értékesítette a betörését, akárcsak a büntetőjét. Ezt a mutatványát a következő akció során is megismételte, így időt kért a TF (3. perc: 10-3). Szántó törte meg a vendégek pontcsendjét, de Horváth is beköszönt, miközben a veszprémi védelem továbbra is hatékonyan működött. Birkás gyönyörű csele és ziccere késztette tapsra a publikumot, akárcsak Tóth szép centerjátéka. A negyed közepére már több mint tíz pont volt a két csapat között (5. perc: 17-5). Habár a fővárosiak szereztek ezután öt pontot, Tóth és Szabó révén nem állt meg a hazai pontgyártás, és Dancsecs is megszerezte első kosarát (10. perc: 30-19).

A második tíz percet Tóth duplái nyitották, ám Szabó is hamar csatlakozott hozzá. Utóbbi már húsz pontnál állt a második negyed közepén (15. perc: 40-23). A védekezés továbbra is jól működött, és Dancsecs gyors öt pontjának köszönhetően a különbség húsz pontra nőtt. Amikor azonban egy eladott labdát követően az alá kerültek a vendégek, Lukajics mester kért időt, hogy rendezze a sorokat (18. perc: 47-29). A megbeszélést követően Birkás szerzett egy hármast a támadóidő lejártának pillanatában, utána azonban ő szabálytalankodott Szántóval szemben, aki a fault ellenére is bedobta a kettest. Az ellentámadás végén Tóth nehezményezett egy elmaradt fújást, és reklamálásáért technikait kapott. A helyére Osztoics állt be. A félidő utolsó veszprémi támadásából Szabó talált be kintről, ám a túloldalon még érkezett rá egy dupla Tichov révén (20. perc: 53-35).

A harmadik negyed Simon triplájával indult, ám Horváth szintén három egységet tett hozzá a közöshöz, majd Tóth is eredményes volt a palánk alatt. Tichov vezetésével zárkózott volna a TF, ám Glatz hármasa jókor érkezett, hogy ismét ritmusba hozza a kissé akadozó veszprémi támadójátékot. Erre erősített rá Tóth szép duplája és Dancsecs hármasa is (35. perc: 66-46). A következő időszakban felváltva találtak be a csapatok, ám a hazai védekezés nem volt olyan hatékony, mint az első félidőben, ezért időt kértek a piros-szürkék. A megbeszélés után, Horváth hármasa ellenére is voltak pontatlanságok, még ha a TF egészpályás letámadása zavart nem is tudott okozni a veszprémi labdafelhozatalban (30. perc: 78-62).

Az utolsó etapot mindkét fél kissé kapkodva kezdte, így közel másfél percet kellett várni az első pontra, amelyet Korompai szerzett büntetőből. Majd Nagy triplája, és már csak tizenkét pont volt a veszprémi előnyből. Ezt csökkentette tovább Tichov. Közel hárompercnyi pontcsendet megtörni igyekezve időt kért a hazai kispad (33. perc: 78-68). Ám a TF újabb hat pontot szerzett, amire Füzi majd Dancecs révén jött válasz. Ám a Tehetséges Fiatalok csapata megérezte, hogy van keresnivalója, és Korompai távoli kosarával már csak öt pont volt a különbség. Jókor jött Tóth duplája, majd támadó-lepattanója és két kiharcolt faultja, amelyet Szabó hálált meg egy szép középtávolival (36. perc: 86-77). Simon hármasára Tóth egy kettessel válaszolt. Tichov büntetőivel tovább lopakodott a TF, ám Szabó nagyszerű labdaszerzése és ziccere jelezte, a Veszprém nem adja magát. nagy öt pontjára Tóth és Dancsecs válaszolt ugyanennyivel. Szűk másfél perccel a meccs vége előtt időt kért a TF mestere, Beák Gábor (38. perc: 95-87). A következő bő egy perc nem sikerült jól a Veszprémnek, eladott labda és kihagyott dobás jellemezte, miközben négy pontot szerzett a TF. Kilenc másodperccel a vége előtt, négypontos előnynél kért időt a hazai gárda. Érkeztek a faultok a fővárosiaktól, ám Horváth értékesítette mindkét büntetőjét. A maradék másodpercekben még négy pont ugyan érkezett a TF-től, de két pont megmaradt a Veszprém győzelméhez (40. perc: 97-95).

Zeljko Lukajics a Veszprém edzője: A TF egy nagyon jó csapat, amelynek nagyon jók a leindításai, az első és a második hullám egyaránt. A tízes számú játékosuk, Tichov Dominik egy kimondottan gyors játékos, aki ráadásul remekül érti a kosárlabdát. A támadó-lepattanóik révén sok problémát okoztak nekünk, amelyből tíz volt nekik az első félidőben. A harmadik és negyedik negyedben a nehézséget az okozta számunkra, hogy híján vagyunk az ilyen szinten bevethető játékosokban, és a többiek elfáradtak. Nagyon fontos volt ez a győzelem számunkra. Holnaptól pedig azon is dolgozunk tovább, hogy új játékost szerződtessünk.

Beák Gábor, a TF edzője: Sajnos nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Gratulálok a Veszprémnek, meglepett minket, de úgy gondolom, hogy ez részben a mi hibánk is volt. A mérkőzés második felére felébredtünk, és tudtunk normális kosárlabdát játszani, ám ez sajnos nem volt elég ahhoz, hogy győzni tudjunk. Remélem, tudunk ezen változtatni. Szívünk van hozzá, csak sokszor nem engedelmeskedünk azoknak a dolgoknak, amelyeket gyakoroltunk és tudunk. Készülünk a következő mérkőzésre. Gratulálok a Veszprém csapatának!

Veszprémi Kosárlabda Kft. – TF-BP 97-95 (30-19, 23-16, 25-27, 19-33)

Veszprém: Szabó P. 29/9, Tóth N. 26 (+13 lepattanó), Dancsecs 15/9, Horváth Á. 10/6, Glatz 7/3, Birkás 5/3, Füzi 5, Osztoics -.

TF: Tichov 24/3, Szántó D. 21/6, Simon B. 17/9, Oroszi 11/3, Nagy Sz. Sz. 10/6, Korompai 6/3, Tóth K. 4, Gémes 2, Bálint B. D. -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Budapesti Honvéd SE 16 15 1 31 1386 1107 0,969
2. Jászberényi KSE 16 13 3 29 1445 1213 0,906
3. NKA Pécs 16 11 5 27 1346 1201 0,844
4. BKG Príma Akadémia 17 11 6 28 1440 1282 0,824
5. Veszprémi Kosárlabda Kft. 17 11 6 28 1544 1400 0,824
6. Vasas Akadémia 16 10 6 26 1295 1122 0,812
7. TF-BP 17 9 8 26 1441 1491 0,765
8. MAFC 17 8 9 25 1438 1376 0,735
9. Pécsi VSK-CARGATE 16 7 9 23 1225 1365 0,719
10. Nagykőrösi Sólymok KE 17 7 10 24 1454 1429 0,706
11. Óbudai Kaszások KA 16 6 10 22 1271 1439 0,688
12. Salgótarjáni KSE 17 4 13 21 1245 1480 0,618
13. Conoil Pápa KC 15 3 12 18 1191 1305 0,600
14. Bajai Bácska FKE 17 0 17 17 1381 1892 0,500

Zöld-csoport

16. forduló

Simán hozta a Tiszaújváros elleni meccset a KTE U23

Sztojan Ivkovics, a KTE edzője: Mint eddig, most is jól védekeztünk. Úgy gondolom, hogy védekezésben az egyik legjobban teljesítő csapat vagyunk, támadásban még azért van mit csiszolni a játékunkon. Ennek egyik oka, hogy fiatal a csapat, a másik pedig, hogy több fronton is helyt kell állniuk. Fontos, hogy jól osszuk be az erőnket. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! A Tiszaújvárosnak sok sikert kívánunk a folytatásra!

Siska János, a Tiszaújváros edzője: Gratulálok a Kecskemétnek a győzelemhez, nagyon agresszívan védekeztek. A védekezésünk nem volt rossz, támadásban még vannak problémáink. Sok sikert a KTE-nek a továbbiakra!

KTE-Duna Aszfalt U23 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 75-55 (22-14, 16-12, 19-16, 18-13)

KTE: Tóth Barna 17/3, Kiss D. 10, Ivkovic 10, Takács E. 9/9, Lukács D. 7/3, Tóth Balázs 6, Velkey 6/6, Tóth P. 6, Kucsera 4.

Tiszaújváros: Drahos 11, Bán T. 8/6, Asszú Ád. 7, Asszú Ár. 6, Madrid-Andrews 6, Drizner 5/3, Szabó N. 4, Gerőcs 3/3, Frikker 3, Kovács Z. 2.


17. forduló

Nem volt egy súlycsoportban a Cegléd és a DMTK

Ceglédi KE – Dunaharaszti MTK 99-55 (27-8, 29-9, 17-22, 26-16)

Cegléd: Csaba Gy. 24/12, Mészáros M. 18/12, Herendic 14 (+13 gólpassz), Hajdu 13/3, Berkics M. L. 12/3, Kovács B. B. 7, Kass 5/3, Rékasi 4, Micev 2, Pinnyey -.

DMTK: Santiago 19/9, Fekete B. 10/9, Csabay 9/9, Kerti 6, Bocsárdi 5, Debreceni G. 4, Imolay 2.


Az ELITE vendégeként is nyert a MEAFC

Horváth Balázs, az ELITE edzője: Gratulálok az ellenfélnek, sajnos a két csapat nincs egy szinten, amíg bírtuk erővel, addig egál meccs volt, de ez tíz percig tartott, utána gyorsan eldőlt a mérkőzés. Alapból hat-hét fős a rotációnk, és mindig van egy-egy sérült, ami teljesen természetes, de így ezt is nehéz elviselnie egy csapatnak, pláne amikor három harmincperces játékosunk sérült egyszerre. Teljesen elfogytunk, a mérkőzés végén Vranek Mátét feldagadt és sérült térddel kellett beállítani, hogy be tudjuk fejezni a mérkőzést, amit itt is szeretnék megköszönni neki! A játékosaink, akik rendelkezésre állnak, mindig megtesznek mindent a legjobb tudásuk szerint a győzelem érdekében. Ez tiszteletre méltó, és nekik is szeretném megköszönni a kitartásukat és a kosárlabda iránti szeretetüket!

Váczi Péter, a MEAFC edzője: A mérkőzés elején bennmaradtunk az öltözőben, ezt ellenfelünk jó dobóteljesítménnyel ki tudta használni. Szerencsére a második negyedben tudtunk úgy védekezni, ahogy mi tudunk. Ezzel gyakorlatilag egy olyan ívet tudtunk adni a meccsnek, hogy a végére magabiztos győzelmet tudtunk aratni. A saját csapatomnak gratulálok, az ellenfél sérültjeinek mielőbbi gyógyulást kívánok!

ELITE Basket – MEAFC-Miskolc 61-84 (24-26, 6-23, 18-20, 13-15)

ELITE: Láncos 22 (+12 lepattanó), Tóth A. 14/12, Jilling 9/9, Somogyfoki P. G. 6/3, Horváth Á. 6, Bodnár 2, Lőte 2, Spiriev -, Vranek -.

MEAFC: Tóth B. 13/3, Szögi 13/3, Sándor B. 12/12, Ragályi 7, Pintér D. 7/6, Lajsz 6, Ungi 6, Csák B. 6/6, Orliczki M. 5/3, Kozák M. 5/3, Cseh 4, Nyíri -.


Győrben ünnepelhetett a Vásárhely

Kertész Dániel, a Győr edzője: Szeretnék gratulálni az ellenfél csapatának, úgy gondolom, ők jobban átérezték ennek a mai meccsnek a súlyát. Harminckét-harminchárom percig aludtunk, és utána sikerült felpörögnünk üzemi hőmérsékletre. Az ellenfél tizenöttel több lepattanót szedett, ami azt jelenti, hogy tizenöttel több támadásuk lehetett, mint nekünk. Úgy látszik, nem sikerült legyőznünk önmagunk árnyékát. Hétfőtől dolgozunk tovább keményen, pénteken egy rangadó vár ránk. Úgy látszik, mi azokat szeretjük, és győzni megyünk Miskolcra.

Utasi Gábor, a Vásárhely edzője: Végre megtört a jég, azzal, hogy limitálni tudtuk a Győr hárompontosait, gyakorlatilag elvettük a fő fegyverüket. Ez volt a győzelmünk kulcsa. Gratulálok a csapatomnak az első idegenbeli sikerhez, és a Győrnek az eddigi és a mai meccsen bemutatott jó játékához!

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 79-87 (18-14, 16-23, 24-26, 21-24)

Győr: Geiger 23/9, Berneczei 14, Lógár 13/3, Kámán B. 12/3, Gosztola 7, Nagy T. 5/3, Bakon 5, Kámán K. -, Hágen -, Friedl -.

Vásárhely: Varga Á. 22/3 (+16 lepattanó), Burko 15 (+11 lepattanó), Pavlovic 14, Bálint E. 11/6, Borbáth 8/6, Bodócsi 7/3, Vejinovic 6, Varga Z. 4.


A Békés állította meg a kecskeméti fiatalokat

Balog Vilmos, a Békés edzője: Ilyen extra kezdést még nem produkáltunk ebben a szezonban. A mindig kiválóan védekező kecskeméti csapatnak dobtunk harminckét pontot, ami megalapozta az egész mérkőzés kimenetelét. Talán a szurkolóink keltette hangulat lehetett az egyik oka az első negyed eredményének. A folytatásban már mindkét oldalon sokkal pontosabbá vált a védekezés. Az utolsó negyedben dobott hét pontunk pedig egyértelműen a vendégek játékát dicséri. Jó hangulatú mérkőzésen sikerült rajt-cél győzelmet aratnunk, ami egy újabb roppant értékes siker. Gratulálok mindkét csapatnak!

Sztojan Ivkovics, a KTE edzője: Szerintem nyolc évvel ezelőtt voltam Békésen legutoljára – ugyanaz a hangulat, egy szerethető csapat, öröm volt itt lenni. Jobb volt az ellenfél, nekünk ez az atmoszféra, hogy szurkolók vannak, ez kellett a fiataloknak, hogy átessenek rajta. Nagyon sok büntetőt hibáztunk, ilyen kis számú eredménynél ez megbosszulta magát. Gratulálok a Békésnek! A hozzáállásunk extra volt, de ez a héten a harmadik meccsünk volt, szerintem kicsit a fáradtság is közrejátszott. Mindkét csapatnak sok sikert kívánok!

Békési SzSK – KTE-Duna Aszfalt U23 68-57 (32-18, 14-15, 15-13, 7-11)

Békés: Krisztics 25/15, Balog G. 19/9, Cvijin 14/3 (+12 lepattanó), Okoh 7, Olic 3/3, Vass -, Csorba -, Acsimovics -.

KTE: Kiss D. 12 (+11 lepattanó), Ivkovic 12/6, Tóth Barna 11/3, Velkey 10/3, Kucsera 8/3, Tóth P. 2, Lukács D. 2, Botka -.


Nem hibázott az Újpest

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Mindenekelőtt gratulálok a csapatomnak, azt gondolom, megérdemelten győztünk. Viszont a vendégeknek is jár a tisztelet maximálisan. Pedig a mérkőzés nem indult jól számunkra, hisz a megtizedelt Bonyhádiak rendkívül energikusan és motiváltan érkeztek hozzánk, és valósággal hiba nélkül kosárlabdáztak. Az ötödik perctől azonban szemléletet váltottunk, főleg hátramenetben, melyet követően több, mint nyolc percig kosarat sem kaptunk, ellenben tizenhetet dobtunk. A második félidőben egy kollektív, erős támadójátékot mutattunk, ami engem is meglepett, ismerve a csapatunk háza táján történteket. Boldogsággal tölt el, hogy visszatértek többen is játékosaim közül, a játékpercekre természetesen még figyelnem kellett. A jövő héten, bízom benne, hogy visszatérünk a normál kerékvágásba edzéseink terén, és precízen fel fogunk tudni készülni a következő megmérettetésre. Végezetül jobbulást kívánok a bonyhádi hiányzóknak, illetve külön gratulálok az egyik fiatal játékosomnak, Renkecznek, aki nagyon jól helytállt ezen az estén. Hajrá Újpest!

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Gratulálok az Újpestnek! Mindent megpróbáltunk, amit lehetett. Gyakorlatilag öt játékossal játszottuk le a mérkőzést, és az átlag életkorunk nem haladta meg a húsz évet sem. Ilyen szempontból maximálisan elégedett vagyok. Nagyon komoly sorozatterhelés alatt vannak a játékosok. Bízom benne, hogy a sérültjeink mihamarabb vissza tudnak térni a pályára. Sok sikert az Újpestnek!

Újpest-MT – Atomerőmű KSE Bonyhád 106-71 (22-20, 26-16, 33-17, 25-18)

Újpest: Rosemond 22/12, Puszta D. Cs. 17/9, Katona 15/6, Antóni 13/9, Kelemen B. 13/6, Varga D. G. 10, Pollák Á. 8/6, Bea B. 4, Renkecz 4, Kékesi -, Meződi -.

Bonyhád: Baki S. 18, Pajor 15/6, Heimann G. 15/9, Csizmadia 14 (+11 lepattanó), Géringer 9, Arnold B. -.


Eggyel a száz alatt állt meg a SMAFC

Farkas Dávid, a SMAFC edzője: Először is szeretném megköszönni a fiúknak, hogy a mai napon megbízott vezetőedzőként elfogadtak, úgy gondolom igazi csapatként funkcionáltunk negyven percen keresztül. Örülök, hogy mindenki hasznosan töltötte perceit a pályán és sikerült egy nagy győzelmet aratnunk. Jobbulást kívánok hiányzóinknak, remélem jövő héttől újra teljes kerettel dolgozhatunk majd. További sok sikert kívánok a Tiszaújváros csapatának.

Siska János, a Tiszaújváros edzője: Gratulálok a Sopron csapatának. Úgy gondolom, hogy alsó poszton nagyon jól kihasználták az előnyeiket. Sok sikert kívánok még a Bajnokság további részében.

SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 99-77 (28-16, 18-14, 31-23, 22-24)

SMAFC: Csátaljay B. 18/6, Kovács B. 17, Schöll 13, Hajnal 13/9, Hegedűs 10, Csátaljay P. 7/3, Csendes P. 7/3, Werner 6, Papp B. 3/3, Soós 3, Németh M. 2, Nyikos -.

Tiszaújváros: Madrid-Andrews 19 (+11 lepattanó), Bán T. 19/12, Gerőcs 15/3, Drahos 7/3, Asszú Ád. 4, Frikker 4, Szabó N. 4, Hajdú B. 3/3, Kovács Z. 2, Molnár B. -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Ceglédi KE 17 14 3 31 1506 1179 0,912
2. Újpest-MT 17 12 5 29 1420 1228 0,853
3. MEAFC-Miskolc 17 12 5 29 1325 1144 0,853
4. DEAC U23 16 10 6 26 1237 1146 0,812
5. KTE-Duna Aszfalt U23 17 10 7 27 1105 1130 0,794
6. Békési SzSK 17 9 8 26 1190 1217 0,765
7. Dunaharaszti MTK 17 9 8 26 1313 1396 0,765
8. Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 17 8 9 25 1331 1400 0,735
9. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 17 8 9 25 1361 1360 0,735
10. Atomerőmű KSE Bonyhád 17 7 10 24 1342 1404 0,706
11. SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 17 6 11 23 1409 1460 0,676
12. Pénzügyőr Sportegyesület 16 5 11 21 1159 1259 0,656
13. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 17 4 13 21 1214 1452 0,618
14. ELITE Basket 17 4 13 21 1286 1423 0,618

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa

4. forduló, 2022.01.17. és 2022.01.23. közötti mérkőzések

MEAFC-Miskolc – Salgótarjáni KSE 65-57 (14-6, 17-6, 20-22, 14-23)
TF-BP – Dunaharaszti MTK 74-69 (14-25, 13-15, 19-19, 28-10)
Budafok – MAFC 99-97 – h.u. (26-20, 19-20, 24-25, 20-24, 10-8)
Veszprémi Kosárlabda Kft. – Conoil Pápa KC 103-99 (14-25, 26-19, 31-31, 32-24)
RKA Pécs – Pécsi VSK-CARGATE 89-90 – h.u. (27-17, 25-21, 19-17, 9-25, 9-10)
BKG Príma Akadémia – Budapesti Honvéd SE 70-76 (12-26, 23-19, 20-9, 15-22)

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
egyszegedisóskekszMAFCdrukkerZsarkovPonty Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

A MAFC-Baja kevesebb, mint 1 óra 20 percig tartott a feldobástól a záró dudaszóig, soha nem láttam még ilyen rövid kosármeccset. Emlékszik valaki ennél is rövidebb mérkőzésre? Most már érdekelne, mi a rekord. Ráadásul ezalatt volt kereken 200 pont, szóval elég hatékony este volt. A bajai csapatban ott van Jakab és Pongó, akik aznapi teljesítményük alapján (38, illetve 32 pontot dobtak a 78-ból) támadójátékban beférnének bármelyik B-s gárdába, perememberként talán néhány A-s csapatba is. A többiek ugyanakkor fiatalok vagy nem Piros csoport-szintű játékosok voltak, illetve a két kulcsember nem sok energiát fektetett a védekezésbe, így nem sok esélyük van meccset… Olvass tovább »

Zsarkov
Olvasó

Jól értelmezem, hogy Aleksics már a Honvédnál van!? Úgy tűnik, nem tud annyi kárt csinálni, hogy ne legyen mindig újabb csapata…, jelentősen csökkentek a feljutási esélyek, pedig szívesen látnám újra az A-ban a 33 bajnoki címmel bíró ősi ellenfelet…

MAFCdrukker
Olvasó

Hol olvastál Aleksics Honvédba igazolásáról? Én nem látom sehol, a vezetőedzőjük továbbra is Baksa Szabolcs. A játékoskeretben szeptember óta ott van a hasonló nevű Luka Markovics, aki most hosszabb kihagyás (talán covid, talán sérülés, 33goldmedals biztos tudja) után tért vissza. Szerintem bombaerős a keretük, de a Jászberény is felnőtt hozzájuk, és még 4-5 csapat van, akit nem lehet leírni.

Zsarkov
Olvasó

Baksa nyilatkozatában…, amúgy ti is visszajuthatnàtok, mert a múlt alapján nektek is az A-ban a helyetek!

MAFCdrukker
Olvasó

Valóban, igazad van. Baksa meg Fodor is ott van még…
És köszönjük!

Ponty
Olvasó

A Hepp Kupáról nem sok szó esik. Gondolom, ha nyer az NKA Pécs, már oldalas cikk lett volna.

bakiba
Olvasó

Minden olyan edzőnek, akinek nincsen doktori címe (és van ilyen bőven), szíves figyelmébe ajánlanám, hogy pontosan mi is kell ehhez az elismeréshez: Nagyon fontos, hogy a csapatod összes rádobásának legalább a 60%-át két gyermeked emelje rá, különösen akkor, ha a kimagaslóan jónak számító 11% és 29% a pontosságuk. Ez elengedhetetlen. További szakmai csavar, ha pár nappal korábban egyikük egy 2/24-es formát mutatott. Ennek tükrében ez a taktika az összes lehetséges egyetemi címet eredményezheti. Guszti lassan iskolát teremt. Éljen!

kgabor
Olvasó

Minden csak nézőpont kérdése. Van aki szerint nem jó a rendszer, van aki szerint meg, ha csak 3/24-et bedob, akkor elkalapálják a jóval erősebb keretű Honvédot. Zárójelben, Buzás nem állt rendelkezésre, így nem csoda, hogy többet vállaltak a kelleténél.

kokter
Olvasó

10/10.
És természetesen most is elmaradt a gratuláció a doktor úr részéről. Úgy látszik jó modort nem adtak a doktori címhez.

33goldmedals
Olvasó

A jó modorához még annyit, hogy még a nemi szervét is mutogatta a hazai szurkolóknak…

sóskeksz
Olvasó

Amit te leműveltél arról ne beszéljünk szerintem..

egyszegedi
Olvasó

Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy a sztárcsapatotok, tele A csoportos szinten fizetett játékossal, alig pár ponttal, csak nagy hiszti árán tudja megverni azt a BKG-t, ahol mindösszesen 4 használható, labdát leütni képes ember van a keretben (ja, és az egyik ezek közül nem is játszott). Ahogy a Honvéd-játékosok mutogatták a sporiknak a náluk minimum 15 centivel alacsonyabb Nagy időnként vérző sérülését, az maga volt a szánalom.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés