Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Két győzelemmel zárta a hetet a JKSE

Dukic és Kucsora is megérkezett Jászberénybe, az Óbuda ellen már vezérek voltak.

  •   :

:

Korábbi fordulókból visszamaradt mérkőzések, illetve a 16. játéknap mérkőzései volt a program a másodosztályban az elmúlt héten.

A Piros-csoportban a 15. fordulóban a Rátgéber Akadémia a Jászberénytől kapott ki egyetlen ponttal. A 14. forduló keretein belül verte hosszabbításban az Óbuda a Salgótarjánt. Az NKA a 16. fordulóban a Nagykőrös ellen javított, míg a Jászberény az Óbuda ellen folytatta győzelmi sorozatát – a két új szerzemény, Nebojsa Dukic és Kucsora Csaba 48 ponttal járult hozzá ehhez a sikerhez. Az SKSE a Veszprémtől is kikapott, míg a TF a Pápát verte. Vasárnap a BKG–MAFC rangadó volt a program: a hazaiak hagyták el győztesen a pályát.

Hétfőn a Baja vendége lesz a PVSK-CARGATE, a Vasas–Honvéd fővárosi derbi pedig február második felére marad.

A Zöld-csoportban a 15. forduló két hátralevő meccsével indult a hét: az ELITE vendégeként kapott ki a Győr, Kecskeméten maradt alul a Bonyhád. A 16. fordulóban előbbi vesztes fél javítani tudott, nem is akárki ellen: az éllovas Cegléd kapott ki Győrben. A MEAFC az Újpestet verte meg, s érte be a tabellán. A Vásárhely az ELITE, a Békés a Pénzügyőr, a SMAFC a Bonyhád, a DEAC pedig a Dunaharaszti legyőzésével folytatta szereplését.

A fordulót a hétfői KTE U23 – Tiszaújváros találkozó zárja.

NB I/B

Piros-csoport

15. forduló

Igazi rangadót nyert meg a JKSE az NKA ellen

Ivica Mavrenszki, az NKA edzője: Gratulálok a Jászberénynek a győzelemhez! Összességében sajnos túl sok labdát adtunk el, az utolsó fél percben, fontos szituációkban kettőt is. Kár érte! Hullámzott a mérkőzés, voltunk fent és voltunk lent is, sajnos a végén a vendégek örülhettek. Ez egy erős bajnokság, keményen kell dolgoznunk, edzenünk továbbra is, hogy sikeresek lehessünk.

Földi Sándor, a JKSE edzője: Nagyon kemény csata volt, egylabdás meccs, amiből mi jöttünk ki jobban. Az első félidőben sok volt az eladott labdánk, amiből a hazaiak leindítottak minket. A nagyszünet után fordult a kocka, az akadémisták szórták el a labdákat, amit mi kihasználtunk. Köszönjük a sportszerű mérkőzést, és sok sikert kívánunk a pécsieknek a folytatásra!

NKA Pécs – Jászberényi KSE 85-86 (21-23, 23-11, 18-27, 23-25)

NKA: Djordjevics 21, Scherer 15/3, Benke K. 11/3, Bíró L. 9/6, Lados 8/6, Kocsis Z. 8/3, Meszlényi 5/3, Kollár 5/3, Váits 3/3, Kármán -, Herger -.

JKSE: Velkey 35/21 (+11 lepattanó), Rosic 20/12, Olasz Á. 12, Meleg K. R. 9/6, Várbíró 5/3, Dukic 3/3, Homoki 2, Fekete D. -, Nagy S. -.


14. forduló

A hatékony Óbuda-hajrá győzelmet ért Salgótarjánban

A BeszterceKK.hu tudósítása:

Az alsóházi rivális Pápa otthonában aratott múlt vasárnapi, önbizalomnövelő sikerüket követően hét közben újra egy közvetlen vetélytársukkal találkoztak a tarjániak, akik a szerda esti, Óbudai Kaszások elleni hazai összecsapásuk első tíz percében meglehetősen felemás teljesítményt nyújtottak. Amíg ugyanis támadásban a piros-feketék kimondottan lendületesek, s, elsősorban Dragasevic és Molnár Marcell révén, felettébb eredményesek is voltak, hátul jó néhányszor elbámészkodtak, aminek következtében a Karadvic-Czirbus páros góljaival lépkedő látogatók a játékrész nagyobb részében szorosan a nyomukban maradtak.

A kisszünetre, a remekül beszálló Cooper labdaszerzéseire és dupláira, valamint Kuttor ziccereire épített 10-2-es futásuknak hála, ugyan sikerült hét ponttal elhúzniuk a mieinknek, ám a Király-tanítványok az újrakezdést követően, védőmunkájuk addigi színvonalát többé-kevésbé megtartva, az előrejátékban is eléggé visszaestek. Az SKSE a második periódus első bő öt percében mindössze hét pontot dobott, amit kihasználva az ekkortájt főként Czura által húzott fővárosi legénység a félidő lefújásához közeledve egyenlíteni tudott. A sűrű kosárváltásokkal tarkított hajrában viszont Hargitaiék is újból megemberelték magukat, így végül 45-41-es hazai vezetéssel vonulhatott pihenőre a két alakulat.

A fordulás után Molnár Dániel két gyors kosarával hamar kilenc egységre növelte előnyét a tarjáni csapat, s noha Czura és Karavdic jóvoltából a folytatásban többször is közelebb lopakodtak a Kaszások, a hullámzóan alakuló etap utolsó szakaszában Cooper és Molnár Marcell találataival a mieinknek sikerült visszacsikarniuk korábbi fórjukat (67-58).

Sőt, az ekkor már egyik legjobbjukat, a térdfájdalmak miatt kiváló Dragasevicset nélkülöző piros-feketék a záró negyed elején, Cooper újabb kosaraival, a mérkőzés folyamán először tíz fölé tornázták a különbséget, mindez azonban még mindig nem volt elég ahhoz, hogy megtörje a szívósan küzdő Armaghani-legénységet. Az addig nem különösebben remeklő Fekete 72-61 után haladéktalanul beindította a dobógépet, s távoli kosaraival pillantok alatt visszahozta a meccsbe a vendégeket. Ráadásul ekkor az SKSE egy másik húzóemberét, a súlyos bokasérülést szenvedő Coopert is elveszítette, s a lélektani fölényét kihasználó óbudai gárda, Czirbus hét- és Fekete öt pontjával, nem csak hogy egalizált, de a végjáték kezdetére a vezetést is átvette (79-82). Molnár Dániel gyors egyenlítését követően mindazonáltal a tarjáni csapat az utolsó percben kétszer is a győzelemért támadhatott, ám mindkét potenciális meccsnyerő dobás kimaradt, így a felek küzdelme, akárcsak ősszel, ezúttal is hosszabbításba torkollott.

A hazai részről sok kapkodást és rossz döntést hozó ráadás hőse pedig, miként legutóbb, ismét Fekete Viktor lett, aki az extra játékrész elején és végén is bevágott egy-egy kulcsfontosságú triplát, rendkívül értékes sikerhez juttatva ezzel a kiesőzóna elhagyásáért folytatott versenyfutásban lépéselőnybe kerülő óbudai együttest.

Király Márió, a Salgótarján edzője: Az ág is húzza csapatunkat… Az első félidőben sok-sok figyelmetlenség után kaptunk könnyű kosarakat, a második játékrészben pedig egymást követően két kulcsjátékosunk is sérülést szenvedett. Ezt látva az óbudaiak vérszemet kaptak, s visszajöttek a meccsbe, majd a hosszabbításban meg is nyerték azt. Gratulálok a vendég együttesnek!

Saeed Armaghani, az Óbuda edzője: Gratulálok mindkét csapatnak, azt gondolom, egy kifejezetten színvonalas mérkőzést tudtunk játszani a jó teljesítményt nyújtó salgótarjániakkal. Hál’ istennek a játékosaink hittek abban, hogy jó erőkből álló riválisunk ellen idegenben is van keresnivalónk, és a teljes mérkőzésen koncentráltak tudtunk maradni, aminek a jutalma egy értékes győzelem lett. Negatív szériából jöttünk, ezért nagyon kellett már nekünk ez a siker, amihez még egyszer gratulálok csapatomnak!

Salgótarjáni KSE – Óbudai Kaszások KA 88-90 – h.u. (26-19, 19-22, 22-17, 15-24, 6-8)

Salgótarján: Molnár D. 20/9, Molnár M. 18/6, Cooper 17, Kuttor 12/6 (+12 lepattanó), Dragasevic 8/3, Takács A. 6, Hargitai 5, Nshimba 2, Karanfilovski -, Monye M. -.

Óbuda: Karavdic 25/9, Fekete V. N. 24/18, Czirbus 19/3 (+15 lepattanó), Czura 17/6 (+11 gólpassz), Vígh 3, Mészáros B. 2, Vas-Teplán -, Konta -, Kalassai -.


16. forduló

A Nagykőrös ellen javított az NKA

Ivica Mavrenszki, az NKA edzője: Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, a Nagykőrös jó csapat, több tapasztalt játékosa is van. Negyven percen keresztül keményen kellett dolgoznunk azért, hogy nyerjünk. Ismét voltak hullámhegyek és hullámvölgyek a játékunkban, de végül győztesen hagytuk el a pályát. Sok sikert kívánok a Nagykőrösnek a folytatásra!

Kovács Sándor, a Nagykőrös edzője: Gratulálok a Pécsnek! Ivica Mavrenszki nagyszerűen összerakta ezt a csapatot, amely kiválóan védekezett ellenünk, nagyon jól kivették a kulcsembereinket a játékból. Sajnálom, hogy a második negyed végén volt egy háromperces rövidzárlatunk, ez döntőnek bizonyult. A folytatásban próbáltunk visszakapaszkodni, a harmadik negyedben sikerült is négy pontra megközelítenünk a házigazdákat, de aztán elfáradtak azok, akiktől pontokra lehetett számítani. Huszonnégy eladott labdával nem lehet nyerni. Jó mérkőzést játszottunk, további sok sikert kívánok a Pécsnek!

NKA Pécs – Nagykőrösi Sólymok KE 81-68 (18-18, 29-13, 20-27, 14-10)

NKA: Bíró L. 21/3, Djordjevics 16/3, Rátvay B. 10, Meszlényi 10/6, Benke K. 6/6, Kocsis Z. 6, Lados 4/3, Scherer 4, Kollár 2, Herger 2, Váits -.

Nagykőrös: Mester M. 22/15, Timkó 13 (+11 lepattanó), Rozs M. Z. 9/3, Fehér P. J. 9, Lakosa Á. 6, Molnár B. 6, Kónya 2, Molnár M. 1, Kocsis -, Kakulya -.


Kettőt nyert a héten a JKSE, így az Óbudának lett felemás a hete

Földi Sándor, a JKSE edzője: Amit elterveztünk, azt eddig elértük, de nem szabad elaltatni magunkat. Nagyon jól kezdtük az évet, és szeretnénk így is folytatni. Ma Rosic nélkül játszottunk, aki kisebb sérülése miatt nem lépett pályára. Ma sem védekeztünk jól, az első félidőben kapott negyvenhat pont nagyon sok. Nem volt folyamatos a játékunk. Úgy éreztem, a fiúk azzal akarnak bizonyítani, hogy mindenki minél több pontot szeretne elérni. A csapatjátékot kell előtérbe helyeznünk, akkor lehetünk, sőt bízom benne, leszünk is még sokkal jobbak!

Saeed Armaghani, az Óbuda edzője: Gratulálok a Jászberénynek, jó csapatot hoztak össze a piros-csoportos bajnokságra. A most érkezett két játékossal – Dukiccsal és Kucsorával – tovább erősödtek. Én elégedett vagyok a saját csapatommal, mert amíg bírtuk erővel, addig tartottuk a lépést a hazaiakkal. Nekik több rotációs lehetőségük volt, s ezért a második félidőben már többet hibáztunk. Játékosaim szívvel, lélekkel játszottak, s kihoztuk a mérkőzésből, amit ki lehetett.

Jászberényi KSE – Óbudai Kaszások KA 97-80 (28-20, 25-26, 21-14, 23-20)

JKSE: Kucsora 26/15, Dukic 22/12, Velkey 16/6, Meleg K. R. 7, Olasz Á. 6, Lewis 6/3, Nagy S. 5/3, Várbíró 4, Kovács V. 3/3, Homoki 2, Fekete D. -.

Óbuda: Czirbus 19/3, Karavdic 19/6, Fekete V. N. 18/12, Kalassai 7/3, Czura 6, Vas-Teplán 5/3, Mészáros B. 4, Bencsik 2, Konta -.


A Veszprém is nyert Salgótarjánban

A VeszprémKosár.hu tudósítása:

A találkozó egy-egy pontatlan dobással kezdődött, majd Szabó hozta helyzetbe Dancsecset, aki nem hagyta ki a ziccert. Dragasevic is bemutatkozott, ám Glatz gyorsan válaszolt neki. Aztán Dancsecs adott hasonló gólpasszt Füzinek, mint amilyet ő kapott nem sokkal korábban, majd ismét a fiatal hátvéd vált főszereplővé, egy pontos saroktriplával. Takács és Füzi kosárváltása követte mindezt (5. perc: 4-11). Karanfilovski gyors négy pontjával már közel került a Salgótarján, ezért jókor jött Glatz ziccere. Fiatal bedobónk Kuttor hármasára is válaszolt, szintén három egységgel, Molnár triplájára azonban csak egy duplával. Tóth és Szabó kosaraival távolodott ismét a vendég csapat a negyed végéig (10. perc: 16-22).

A második tíz percben igyekezett zárkózni a hazai együttes, főként Hargitai triplái és Dragasevic duplái révén. Ám Horváth és Füzi sem tétlenkedett, előbbi egy, utóbbi két hármast süllyesztett el (15. perc: 28-33). Úgy tűnt, az ötpontos különbség nem változik, a Salgótarján kosarára mindig volt válasza a Veszprémnek, ha pedig az egyik fél rontott, akkor a másik nem tudta azt kihasználni. Ez utóbbi tendenciát törte aztán meg előbb Glatz, majd Füzi is, így már kilencre nőtt a különbség. Innentől már ez volt az a távolság, ami alá nem akarta engedni a bakonyi alakulat riválisát. Glatz triplái révén még egy kicsit nőtt is a differencia a félidei szünetre (20. perc: 39-49).

A harmadik etap gólzáporosan indult, egymás után találtak be a csapatok, válaszolva egymás kosaraira. Főleg Glatz volt továbbra is elemében (15. perc: 45-55). Kuttor duplájára Tóth válaszolt, Nshimba kettesére pedig Füzi egy hármassal a sarokból. Kuttor továbbra is próbálta tartani a lépést, ám kosarára ezúttal Szabónak volt válasza egy bravúros kettes formájában. Dancsecs harcolt meg egy támadó-lepattanóért, és miután faultolták, a büntetőit is bedobta. Majd egy újabb vesztettnek vélt labdát mentett meg, amiből Tóth szerzett kosarat. Eközben szépen összeállt a vendégek védekezése, és Szabó ziccerig mehetett a túloldalon. Ekkorra már kimondottan szép megoldásokat mutatott be a Veszprém támadásban is, Tóth és Füzi révén, míg hátul továbbra sem engedett a védekezése stabilitásából (30. perc: 53-74).

A negyedik negyedben is folytatta jó védekezését a vendég együttes, amit elől Horváth öt ponttal használt ki. Glatz kettesére Kuttor egy hármassal felelt, ám Horváth újabb távolijával már huszonnyolc pont volt a különbség. Molnár, Dragasevic és Takács kosaraival próbálta kozmetikázni az eredményt a Salgótarján, miközben a Veszprém koncentrációja alábbhagyott támadásban. Időt is kért Naményi Márk (36. perc: 62-84). Tóth ziccerét Dragasevic kettese követte, aztán Hargitai hármasa is utat talált a gyűrűbe, akárcsak Tóth palánkközeli kísérlete. A találkozó végén több fiatal játékosunk is bevetésre került, akik közül Végh be is talált, beállítva ezzel a végeredményt (40. perc: 72-90).

Ezt a mai győzelmet Zeljko Lukajics mesternek és családjának ajánljuk fel. Újdonsült vezetőedzőnk édesapja sajnos a héten elhunyt, ezért nem volt a mai mérkőzésen a csapatunkkal a szakember. Ezúton is szeretnénk őszinte részvétünket kifejezni, és sok erőt kívánunk Lukajics mesternek és családjának ezekben a nehéz időkben – teszi hozzá a veszprémi klubhonlap.

Király Márió, a Salgótarján edzője: Gratulálok a veszprémi csapatnak! Ma a pálya mindkét oldalán sokat hibáztunk, így semmi esélyünk nem volt arra, hogy győztesen hagyjuk el a parkettet.

Naményi Márk, a Veszprém edzője: Először is szeretném megköszönni a srácoknak, hogy megbízott vezetőedzőként elfogadtak és nagyon kemény munkát tettek bele ebbe a meccsbe! Az első félidőben még volt egy gát, amit nem tudtunk átlépni, igaz, így is tíz pont környékén volt az előnyünk. A félidőben arról beszéltünk, hogy a harmadik negyed kritikus lesz, s ebben a játékrészben akár végleg el is lehet dönteni a találkozót. Szerencsére így is történt, sikerült kiépítenünk egy nagyobb előnyt, amit a lefújásig meg is tudtunk őrizni. Sok sikert kívánok a továbbiakban a Salgótarjánnak!

Salgótarjáni KSE – Veszprémi Kosárlabda Kft. 72-90 (16-22, 23-27, 14-25, 19-16)

Salgótarján: Kuttor 14/6, Takács A. 11/3, Hargitai 11/9, Nshimba 10, Karanfilovski 9, Dragasevic 8, Molnár M. 7/3, Molnár D. 2, Kiss Á. -, Monye M. -.

Veszprém: Glatz 23/9, Füzi 21/9, Tóth N. 14 (+15 lepattanó), Horváth Á. 11/9, Szabó P. 10, Dancsecs 9/3, Végh M. 2, Szeifert -, Birkás -, Gárdai -, Osztoics -.


A TF ellen folytatta negatív szériáját a Pápa

A TF-Budapest.hu tudósítása:

A mérkőzés előtt Béres Benedeket születésnapja, Simon Balázst pedig a klubunkhoz való csatlakozás miatt köszöntöttük. Érkező mellett távozó is akadt: Bartos Bálint már nem tagja a játékoskeretünknek.

Aki sima győzelemre számított, annak nagyon hamar csalódnia kellett. 2-7-tel indítottak a pápaiak, akik az első perctől kezdve bátran vállalkoztak betörésre és távoli dobásra egyaránt. Pont új játékosunk, Simon hárompontosával fordítottuk meg az állást 9-8-nál, az 5. percben. A negyed hajrájára belelendült pontfelelősünk, Tichov Dominik és Korompai Ákos is, így 16-12-re nyertük az első felvonást.

Oroszi pontjaival kezdődött a 11. perc. Látótávolságon belülre került a tízpontos vezetés, de 20-12 után a Pápa pillanatai következtek. 20-18-nál többször is volt labdájuk az egyenlítésre. A következő kosár Béres nevéhez fűződött, majd születésnaposunk egy 2+1-gyel és egy hármassal állította vissza a nyolcpontos fórt. A nagyszünetre kosárváltások után, 37-31-gyel mentek a csapatok.

A 22. percben jött össze, amit az első félidőben csak üldöztünk: 41-31-nél, Oroszi kosarával beállt a 10 pontos különbség. Sonyák vezérletével maradtak meccsben a feketemezesek, de Tóth Kornél pontjai után 48-38 díszelgett az eredményjelzőn. A 30. percig úgy tűnt, hogy a kisszünetig erre még rá is tudunk valamennyit pakolni, de 63-52-nél Sonyák hárompontosa zárta le a negyedet. A nyolcpontos előny azért ígéretesnek tűnt a végjáték előtt.

Csakhogy a szünet után Horváth Attila is távolról talált be, ráadásul Nagy Szabolcsot kipontozódás miatt elvesztettük a végére, így nagyon kellettek Tichov újabb pontjai. A 35. percben rutinos játékosai, Koma és Sonyák révén 67-63-ig kúsztak fel a pápaiak, de ekkor Oroszi és Tichov dobott demoralizáló triplát. A 37. percben, 73-70-nél egyszer még izgulhattunk egy kicsit, de megint jött Oroszi a triplavonal mögül. A meccset a 40. perc elején dobott Korompai-hármas zárta le. 82-75-re győztünk. Alaposan meg kellett izzadni ezért a sikerért.

Beák Gábor, a TF edzője: Fiatal csapatunk van, emiatt nekünk minden meccs élet-halál harc. Néha elhisszük, hogy elegendő az előnyünk, de aztán kiderült, hogy mégsem. Vannak hiányzóink, például Szántó Dani egész héten nem edzett, és Bálint Bencét is várjuk vissza, de a többiek remekül zártak össze, és szinte nem is éreztük meg a hiányzókat. A győzelem volt a legfontosabb, de annak is örülök, hogy sok fiatal lépett pályára és játszott úgy, mint az idősebbek. Simon Balázzsal erősödtünk azon a poszton, ahol szükségünk volt még játékosra. Folyamatosan lépeget előre, és egyre jobban beilleszkedik a csapatba.

dr. Vajda Balázs, a Pápa edzője: Amellett, hogy a csapatomat megviseli a nyeretlenségi széria, egy betegséghullám is végigment rajtunk, és teremproblémákkal is küzdöttünk, így nagyon rosszul indult a január számunkra. Nem vagyunk régóta Piros-csoportosak, így a szerda-szombat ritmus még jól láthatóan sok nekünk. Ma többször is feljöttünk néhány pontra, de nem volt meg a szükséges plusz a fordításhoz, és a TF is nagyon jó időben dobott gyilkos hármasokat, amikkel szétzilált bennünket. Az első félidőben sok ajtó-ablak helyzetet, ziccert kihagytunk, és ez megbosszulta magát. Örülök a fiataljaink, például Németh András vagy Murai Gábor stabil játékának.

TF-BP – Conoil Pápa KC 82-75 (16-12, 21-19, 26-24, 19-20)

TF: Tichov 24/6 (+10 lepattanó), Oroszi 14/6, Korompai 13/6, Tóth K. 8, Béres B. 8/3, Nagy Sz. Sz. 8/6, Simon B. 5/3, Szántó D. 2, Gémes -, Magda D. Cs. -.

Pápa: Németh A. 23/6, Sonyák 18/9, Koma 10, Horváth A. 6/6, Hódi 5/3, Murai 4, Varga B. P. 4, Lintner 3/3, Erdei M. 2, Kocsis T. Z. -.


Nagy Botond a MAFC ellen is 30 fölé jutott, nyert a BKG

A PrímaBasket.hu tudósítása:

Tóth kosarára Allen felelt. Buzás közelijére pedig Lakits emelt be egy hármast. Hazai roham következett, Nagy Benedek triplát vert be, majd Allen két, Zsihla egy közelit (13-5). Polgárdy hármassal próbálta tartani sajátjait. Nagy Benedek villant középtávolról. A „mini gólcsendet” Bordács törte meg büntetővel, nálunk Lakatos remekül lépett be a gyűrű alá. Tóth és Lakits is eredményesek voltak közelről, míg Nagy Botond büntetőből (18-13). Nagy Botond ismét büntetőzött, Tóth közelivel válaszolt. A negyed vége Lakatosról szólt. Előbb támadó-lepattanó után szerzett pontot, majd büntetőből is eredményes volt. Nyolcpontos vezetéssel mentünk a kisszünetre (24-16).

A második etapban Nagy Botond hármasával indult a pontgyártás. Csapai felelt közelről. A remek délutánt kifogó Halász megszerezte első pontjait (29-18). A MAFC-nál Pintér villant, míg a Kosoknál Halász percei következtek. Kettese után dobott még egyet, melyre Kovács dobott egy távolit, de erre Halász is beemelt egy hárompontost (36-23). A vendégek jöttek lendületbe Lakits és Kovács révén. Allen kosarára Tóth dobott floatert (38-29). Nagy Botond büntetett a vonalról, Bordács a gyűrű alól. Halász mutatott be 2+1-es akciót (42-31). A negyed végén Lakits szerzett két kosarat, közte Reizer egyet (44-35). Polgárdy közelijére Nagy Botond is dobott egyet. A félidőben 46-37-et mutatott az eredményjelző.

Rangadót nyert a BKG. Fotó: hunbasket.hu

A fordulás után Nagy Botond emelt be egy középtávolit, de Bordács révén jött a válasz. Nagy Botond beemelt még egyet, Lakits pedig 2+1-es kosarat dobott (50-42). Buzás büntetőzött sikerrel, Bordács a trapézon belülről volt hatékony. Nagy Botond süllyesztett el egy távolit, de Tóthnak volt válasza a festékből (56-46). Halász kettest dobott, Lakits és Pfandler büntetőztek (58-49). Bordács és Tóth vezetésével öt pontra zárkóztak a MAFC-osok (58-53). Nagy Benedek passzát Halász, Allen átadását pedig Nagy Botond váltotta kosárra (62-53). Allen büntetőjével újra tíz pont volt a különbség (63-53). Polgárdy is betalált a vonalról, melyre Nagy Botond középtávolit szerzett (65-55). Pintér közelről volt sikeres, Nagy Botond eggyel hátrébbról, középtávolról (68-58). Az utolsó percben Tóth szerzett öt pontot (68-63).

Az utolsó tíz perc következett. Lakits kosarával indult, majd Tóth büntetőjével folytatódott (68-66). Allen törte meg a vendégek lendületét (70-66). Nagy Botond süllyesztett el egy nagyon fontos hármast (73-66). Nagy Benedek tizedik gólpasszát osztotta ki Allennek (75-66). Nagy Botond a MAFC-os technikai hibát váltotta egy pontra (76-66). Koma közelről talált be, Tóth pedig a prímás technikait váltotta pontra (76-69). Polgárdy szerzett zsinórban négy pontot, ezzel három pontra zárkóztak (76-73). Allen szedett támadó-lepattanót, s rögtön kosarat is dobott, majd Nagy Botond átadását is remekül tette be a helyére (80-73). Kisebb gólcsendet követően Pfandler dobott be két büntetőt (80-75). Allen közelit szerzett, amire Lakits egy távolival felelt (82-78). Nagy Botond dobott hárompontost, Lakits pedig közelit (85-80). Reizer értékesített két büntetőt, majd Nagy Botond is (89-80). A mérkőzés Pfandler büntetőjével (89-81) és nyolcpontos Kos-győzelemmel ért véget.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Nehezebb volt ez a mérkőzés, mint amilyenek kívülről tűnhetett, hiszen jól ismeri egymást a két csapat. Ma mi voltunk a motíváltabbak.

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a BKG csapatának!

BKG Príma Akadémia – MAFC 89-81 (24-16, 22-21, 22-26, 21-18)

BKG: Nagy Bo. Á. 34/12, N. S. Allen 19 (+14 lepattanó), Halász 16/3, Nagy Be. Á. 5/3, Lakatos P. 5, Reizer 4, Buzás 4, Zsihla 2, Szeleczki -.

MAFC: Lakits 22/6, Tóth P. 19, Polgárdy 12/3, Bordács 9, Kovács Á. 6/3, Pfandler 5, Pintér D. 4, Csapai 2, Komma 2, Biber -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Budapesti Honvéd SE 15 14 1 29 1320 1044 0,967
2. Jászberényi KSE 16 13 3 29 1445 1213 0,906
3. BKG Príma Akadémia 16 11 5 27 1377 1216 0,844
4. NKA Pécs 16 11 5 27 1346 1201 0,844
5. Veszprémi Kosárlabda Kft. 16 10 6 26 1447 1305 0,812
6. Vasas Akadémia 15 9 6 24 1194 1045 0,800
7. TF-BP 16 9 7 25 1346 1394 0,781
8. Nagykőrösi Sólymok KE 16 7 9 23 1370 1339 0,719
9. MAFC 16 7 9 23 1316 1298 0,719
10. Pécsi VSK-CARGATE 15 6 9 21 1145 1293 0,700
11. Óbudai Kaszások KA 15 5 10 20 1181 1355 0,667
12. Salgótarjáni KSE 16 4 12 20 1168 1379 0,625
13. Conoil Pápa KC 15 3 12 18 1191 1305 0,600
14. Bajai Bácska FKE 15 0 15 15 1231 1690 0,500

Zöld-csoport

15. forduló

Egylabdás meccsen verte az ELITE a Győrt

Tóth András, az ELITE edzője: Örülök, hogy a Cegléd elleni vereségünk után azonnal fel tudtuk dolgozni a történteket, és nem estünk össze. A mai nap szívvel, lélekkel együtt küzdöttünk a pályán, és mindent megtettünk egymásért. Voltak hullámvölgyeink, de a kulcsszituációkban mindig remek döntéseket hoztunk, ami sikerhez vezetett minket. Sok sikert kívánunk a győri csapatnak!

Kertész Dániel, a Győr edzője: Először is szeretnék gratulálni az ellenfélnek! A játékosaim az első félidőben nem a megfelelő mentalitással jöttek ki a pályára. A félidőben rendeztük a sorokat, és visszajöttünk a mérkőzésbe, át is vettük a vezetést, viszont a végén több rossz döntést is hoztunk támadásban, amit az ellenfél kihasznált. A második félidei játékunkra alapozhatunk a továbbiakban.

ELITE Basket – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 78-76 (18-13, 23-12, 15-25, 22-26)

ELITE: Láncos 19 (+10 lepattanó), Jilling 19/12, Somogyfoki Sz. G. 17/3 (+13 lepattanó), Spiriev 10/6, Somogyfoki P. G. 7, Hegedűs A. 4, Bodnár 2, Horváth Á. -.

Győr: Lógár 17/6, Geiger 14/12, Bakon 13/9, Nagy T. 12/12, Berneczei 9, Gosztola 6, Veingartner 3/3, Hágen 2, Garancz -, Friedl -, Kámán K. -.


Az első negyed után elkezdte ledolgozni hátrányát a KTE

Dusan Markovics, a KTE edzője: Egy nagyon harcos meccset vívtunk. Végig küzdöttünk, nem adtuk fel, és siker koronázta a végén az erőfeszítéseinket. Mindkét csapat megérdemli a gratulációt, kiváló mérkőzést játszottunk.

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Először is gratulálok a saját csapatomnak, mert a sok hiányzónk ellenére harminckilenc percig nagyon jól játszottunk. Gratulálok továbbá a Kecskemétnek a győzelmükhöz, további sok sikert számukra! Igyekszünk majd hazai pályán javítani.

KTE-Duna Aszfalt U23 – Atomerőmű KSE Bonyhád 82-78 (14-21, 23-22, 22-20, 23-15)

KTE: Kucsera 20/9, Kiss D. 13, Lukács D. 12/6, Tóth Balázs 12/3, Botka 12, Velkey 4, Tóth P. 4, Ivkovic 4, Takács E. 1.

Bonyhád: Pajor 29/18, Szalai 16/12, Tömösváry 14/3, Heimann G. 8/3, Arnold B. 7, Csizmadia 4/3.


16. forduló

Miskolcon alulmaradt az Újpest

Dr. Váczi Péter, a MEAFC edzője: Az látható volt, hogy ez a mai mérkőzés tényleg egy top mérkőzés volt a Zöld-csoportban. A két csapat rettentő precízen felkészült egymásból, ez az eredményben is látszik. Ahogy előzetesen gondoltuk, nüanszok döntöttek. Nagyon-nagyon örülök a győzelemnek, hiszen zsinórban a nyolcadik, és le a kalappal a fiúk előtt, de egyben bosszús is vagyok egy nagyon picit, mert meg lehetett volna az a különbség, amivel esetleg egy összevetésben jobbak lennénk. Ma ez nem lett meg, de győzelem volt, ez volt a legfontosabb, és meg is csináltuk. Gratulálok a srácoknak, óriásit küzdöttek, azt gondolom, hogy meg is érdemeltük a győzelmet. Emellett le a kalappal az Újpest előtt is, hiszen rettentő nagyot harcoltak annak ellenére, hogy voltak betegeik is, akiknek ezúton is gyógyulást kívánunk!

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Mindenekelőtt gratulálok a MEAFC-nak, a második félidei teljesítményük miatt azt gondolom, megérdemelten nyertek. Nehéz sportszakmailag hirtelen a mérkőzést követően nyilatkozni, főleg az elmúlt két nap minket ért előzményei folytán. Magával a derbivel meg kell, hogy mondjam, ambivalens érzéseim vannak. Egyfelől rendkívül büszke vagyok a megfogyatkozott csapatunk pályára lépő tagjaira, másfelől pedig úgy érzem, hagytunk még benne a meccsben. A kulcs a harmadik negyed rövidzárlata volt, ezt majd ki kell elemeznünk alaposan házon belül. A stratégiánk védekezésben, azt gondolom, annak ellenére működött, hogy szerda estig még egy egészen más haditervvel készültünk, de az élet közbeszólt. A hatvanöt kapott ponttal elégedett vagyok. Remélem, mihamarabb visszatérnek a hiányzóink, csak az érdekel jelenleg, hogy mindenki egészséges legyen. Most nyalogatjuk picit a sebeinket, hogy aztán jövő héttől újratervezést eszközöljünk. Gratulálok még egyszer a hazaiaknak, nem lennék meglepve, ha még találkoznánk majd a későbbiekben. Hajrá Újpest!

MEAFC-Miskolc – Újpest-MT 65-58 (13-15, 11-14, 19-9, 22-20)

MEAFC: Kozák M. 18/3, Lajsz 16, Pintér D. 10/6, Orliczki M. 7/3, Tóth B. 4, Ragályi 3/3, Szögi 3/3, Cseh 2, Csák B. 2, Sándor B. -.

Újpest: Antóni 15/6, Katona 12/3, Rosemond 12/3, Varga D. G. 11 (+10 lepattanó), Bea B. 4, Meződi 4, Pollák Á. -.


A Vásárhely már nagy falat volt az ELITE-nek

Utasi Gábor, a Vásárhely edzője: A szezon legjobb támadójátékával sikerült nyernünk. Az ELITE jobb csapat, mint a tabellán elfoglalt helyezése mutatja, ezért is értékes ez a mai győzelem.

Horváth Balázs, az ELITE edzője: Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez! Sajnos az első perctől kezdve jóval fókuszáltabbak voltak, jobban készen álltak megnyerni ezt a meccset, mint mi. Három játékosuktól kaptunk hetvennégy pontot, ami rengeteg, és így nagyon nehéz nyerni. Ettől függetlenül több olyan alkalom is akadt, amikor nálunk volt a lélektani előnyt, ha ekkor jobb döntéseket hozunk, máshogy alakult volna a meccs. Összességében azonban azt kell mondanom, az a csapat győzött, amelyik jobban akarta a győzelmet, úgyhogy még egyszer gratulálok nekik!

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli – ELITE Basket 96-88 (31-21, 25-26, 17-22, 23-19)

Vásárhely: Varga Á. 33/18, Varga Z. 22/9, Pavlovic 19/3, Burko 9, Bodócsi 5/3, Bálint E. 5, Vejinovic 2, Borbáth 1, Nánási -.

ELITE: Jilling 20/15, Láncos 17 (+12 lepattanó), Somogyfoki Sz. G. 17/6 (+11 lepattanó), Somogyfoki P. G. 12/6, Spiriev 9/9, Tóth A. 6/6, Hegedűs A. 5/3, Bodnár 2, Horváth Á. -.


A Cegléd elleni bravúrral feledtette hétközi botlását a Győr

Kertész Dániel, a Győr edzője: Szeretnék gratulálni az ellenfél csapatának! Óriási sikert arattak ma is a srácok, az első helyen álló csapatot sikerült megverni. Nagyon remélem, hogy ez erőt ad nekünk hozzá, hogy nem csak az ilyen rangadókon tudunk maximálisan, és jól koncentráltan játszani, hanem a könnyebb mérkőzéseinken is győzni tudjunk. Fantasztikus védekezésünk volt, függetlenül attól, hogy közel kilencven pontot kaptunk. Óriásit küzdöttünk a lepattanókért. Megint csak azt tudom mondani, hogy az én szememben ezek a fiúk hősök.

Tóth Tamás, a Cegléd edzője: Ránk tudta erőltetni a játékát a Győr, az egész mérkőzés alatt futottunk az eredmény után. Nagyon rosszul kezdtük a derbit, tizenhat pontot nem lehet adni egy olyan csapatnak, akiknek ennyire erős a hazai pályájuk. Elgondolkodtató, hogy szinte két ember vert meg minket, óriásit játszottak. Gratulálok a Győrnek, megérdemelten nyertek, egy lépéssel mindig előttünk jártak.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Ceglédi KE 92-87 – h.u. (27-17, 18-18, 18-17, 14-25, 15-10)

Győr: Lógár 38/15 (+16 lepattanó), Berneczei 17/3 (+13 lepattanó), Kámán B. 10, Geiger 10, Nagy T. 8/6, Bakon 6/6, Gosztola 3, Kámán K. -, Hágen -, Friedl -.

Cegléd: Herendic 26, Tóth Z. 22/6, Mészáros M. 13/3, Csákvári 11/3 (+11 lepattanó), Csaba Gy. 6, Szabó N. 4, Rékasi 3, Kovács B. B. 2, Pinnyey -, Berkics M. L. -, Micev -.


Egylabdás meccs lett a Békés–Pénzügyőr, hazai sikerrel

Balog Vilmos, a Békés edzője: Nem játszottunk jól, sokszor akadozott a támadójátékunk, a védekezésünkkel is volt gond bőven. De nyertünk. A szív diadala volt a mai. Hatalmas támogatást jelentett a szurkolótáborunk, akik végig űzték, hajtották a fiúkat. Az elismerés jár a Pénzügyőr játékosainak is, ők is kitették a pályára szívüket, lelküket.

dr. Bagi Melinda, a Pénzügyőr edzője: Arra számítottunk, hogy egy nagyon kemény mérkőzés lesz, ez be is igazolódott. Azt gondolom, hogy az utolsó percekben elkövetett hibáink nem fértek bele ebbe a mérkőzésbe, igyekszünk kijavítani, amit tudunk.

Békési SzSK – Pénzügyőr Sportegyesület 79-76 (18-11, 15-25, 22-23, 24-17)

Békés: Krisztics 35/18, Acsimovics 16, Balog G. 16/9, Cvijin 8/3, Olic 4, Vass -, Csorba -, Okoh -.

Pénzügyőr: Szálas 25/9, Kiss L. T. 20, Baranyi 10, Szekeres Á. 6/6, Nemes 6/3, Horváth B. 5/3, Kovács M. 4, Nagy J. -.


A Bonyhád és a SMAFC között is egyetlen kosár döntött

Atomerőmű KSE Bonyhád – SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 93-96 (26-35, 18-20, 27-17, 22-24)

Bonyhád: Pajor 31/18, Szalai 21/6, Tömösváry 15/6, Heimann G. 14/6, Csizmadia 12/3, Arnold B. -.

SMAFC: Sitku 21/9 (+10 lepattanó), Schöll 13 (+10 lepattanó), Papp B. 12/6, Werner 10/3, Kovács B. 9, Csátaljay B. 8/6, Soós 6/6, Hegedűs 5/3, Németh M. 4, Fernandez 3/3, Hajnal 3/3, Csendes P. 2.


A DEAC fiataljainak is sikerült legyőzni a DMTK-t

Dunaharaszti MTK – DEAC U23 76-83 (27-11, 20-23, 11-27, 18-22)

DMTK: Santiago 22/3, Fekete B. 17/12, Csabay 15/12, Kerti 8, Bocsárdi 6, Kiss K. L. 4, Debreceni 2, Imolay 2.

DEAC: Pollák B. 27/15, Udemezue 15/9, Fábián Sz. 13 (+13 lepattanó), Balázsi 10, Kurucz 9/9, Czermann 4, Sipos T. 3/3, Szívós 2.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Ceglédi KE 16 13 3 29 1407 1124 0,906
2. Újpest-MT 16 11 5 27 1314 1157 0,844
3. MEAFC-Miskolc 16 11 5 27 1241 1083 0,844
4. DEAC U23 16 10 6 26 1237 1146 0,812
5. KTE-Duna Aszfalt U23 15 9 6 24 973 1007 0,800
6. Dunaharaszti MTK 16 9 7 25 1258 1297 0,781
7. Békési SzSK 16 8 8 24 1122 1160 0,750
8. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 16 8 8 24 1282 1273 0,750
9. Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 16 7 9 23 1244 1321 0,719
10. Atomerőmű KSE Bonyhád 16 7 9 23 1271 1298 0,719
11. SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 16 5 11 21 1310 1383 0,656
12. Pénzügyőr Sportegyesület 16 5 11 21 1159 1259 0,656
13. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 15 4 11 19 1082 1278 0,633
14. ELITE Basket 16 4 12 20 1225 1339 0,625

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bezse Recent comment authors
Bezse
Olvasó

bkg-mafc meccshez : Lakits majdnem komoly sérülést okozott alattomosan és feleslegesen . Ez a tudósításból kimaradt .

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés