Connect with us
Hirdetés
Hirdetés

B-csoport

A Rátgéber Akadémia otthon verte meg a Jászberényt

Kétszer kapott ki a MAFC, két győzelemmel kezdett a Sztojan Ivkovics vezette KTE U23.

  •   :

:

Az első fordulóból is maradtak mérkőzések a hétre, illetve a második kör találkozóival folytatódott a B-csoportos bajnokság az elmúlt héten.

A Piros-csoportban a PVSK tartalékcsapata legyőzte a MAFC-ot, és szintén az első fordulóban verte a Veszprém a Honvédot. A második fordulóra nem sikerült átmenteni a győztes formát: a Veszprém odahaza maradt alul a Vasas ellen, míg a PVSK-t a BKG verte jelentős különbséggel. A hét eleji vereséget a Honvéd tudta kijavítani: egy pont híján harmincat vert a MAFC-ra. Kevésen múlt, hogy a Pápa a Salgótarjánt is meglepje, ellenben összejött az idegenbeli bravúr a Rátgéber Akadémiának: Jászberényben nyertek a pécsiek. Az Óbuda vendégeként győzött a TF, és a Nagykőrös is idegenben nyert a Baja ellen.

A Zöld-csoportban az első forduló keretein belül verte a Bonyhád a Pénzügyőrt, illetve a KTE U23 a MEAFC-ot. A teljes második fordulót lejátszották: a Győr az ELITE-et is megverte, az Újpest a Vásárhelytől is kikapott, a Pénzügyőr pedig a Tiszaújváros ellen javított. A Cegléd a DEAC U23 elleni sikerrel folytatta, a MEAFC magabiztos különbséggel verte a SMAFC-ot, a Bonyhádot is kipipálta a KTE, a Dunaharaszti pedig a Békés ellen jegyezte második győzelmét.

NB I/B

Piros-csoport

1. forduló

Pécsen kapott ki a MAFC

Andrija Csirics, a PVSK edzője: Az első mérkőzést játszottuk a szezonban, előny volt az, hogy hazai pályán játszhattunk, ilyenkor még nem tudjuk, hogy ki milyen erőt képvisel. A csapatom azt tette, amit kértem tőlük, harcoltak, jól védekeztek, és ami a legfontosabb, hogy játszották a kosárlabdát, ezt vártam tőlük. Vár még ránk sok nehéz mérkőzés, de ha ilyen felfogásban tudunk minden meccsen játszani, akkor nem lehet gond egyiken sem.

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Először is gratulálok a pécsi fiataloknak, elsődleges volt a győzelmük megszerzésében, hogy ők sokkal jobbak akarták ezt a mai győzelmet. Ilyen lazán, ahogy megkezdtük ezt a mérkőzést, nem lehet, aztán elkezdtünk zárkózni, a félidőben vezettünk is. A második félidőt szintén úgy kezdtük, ahogy az elsőt, lett egy huszonhárom-tizenkettő, ez a különbség végig vitte a mérkőzést az utolsó pillanatig.

Pécsi VSK-CARGATE – MAFC 80-66 (23-12, 13-26, 23-12, 21-16)

PVSK: Farkas S. D. 23/6 (+12 lepattanó), Kalmár V. 13, Goldring G. 12, Popadic 11/3, Mándity M. 7/3, Hőgye 5/3, Fülöp Zs. 5/3, Futó B. 2, Gordán 2, Lakatos P. -, Bor S. -, Marjanovic -.

MAFC: Lakits 13/6, Tóth P. 12/3 (+11 lepattanó), Biber 12, Bordács 8, Polgárdy 8/3, Misek 8, Kovács Á. 5, Pfandler -, Komma -, Bősze -.


A Honvéd otthonában nyert rangadót a Veszprém

A veszprémi bajnoki szezon első kosarát stílszerűen Madár András szerezte hárompontosból, majd egy duplát is elhelyezett, amire Tanoh kettese volt a válasz. Ám a Honvéd ezután átvette a vezetést, igaz minimális előnyt elérve, majd a két fél felváltva vezetett egy-egy ponttal. A Veszprémből Madár és Glatz volt eredményes, míg a hazaiaknál Tanoh mellett Simon és Mijovic. Dukic hármasával azonban már négyre nőtt a vendégek előnye, az exveszprémi Völgyi kettő plusz egyes játékával, majd Tanoh ziccerével viszont ismét a fővárosiak vezettek (5. perc, 13-12). A Veszprém több támadáson át pontatlan volt elől, ám Madár újabb hármasa egyenlítést és hazai időkérést eredményezett. Szabó is elsüllyesztett egy triplát, igaz ezt követően a Honvédnak jött ki jobban a lépés, és a negyed végére náluk volt az előny Völgyi, Mijovic és Takács kosarai után (10. perc, 20-18) – tudósított a VeszprémKosár.hu.

A második etap elején Dukic egyenlített a hazai szabálytalanság ellenére, majd büntetőjével a vezetést is megszerezte. Ám ezt követően több hibát is vétett támadásban a bakonyi csapat, amelyet a hazaiak kihasználtak és 26-21-re elhúztak. Veszprémi szemszögből a legjobbkor jött tehát az új szerzemény, Horváth Ákos első tétmeccsen szerzett kosara Veszprém-mezben. Tanoh erre egy pontos triplával válaszolt. Ezután Madár egy zseniális gólpasszt adott a szintén most debütáló Tóth Norbertnek, így megfelelő közelségben maradt a Veszprém (15. perc, 29-25). Majd Völgyi és Madár percei következtek: előbbi két duplát, utóbbi viszont három triplát tett a helyére, így a vendégekhez került az előny. Dukic két jó büntetőjével nőtt tovább a különbség, amire válaszként agresszívabb védekezésre váltott a Honvéd. Erre reagálva Martin Blaho mester időt kért két perccel a félidő vége előtt. Mijovic előbb betörésből szerzett kosarat, majd a labdát szépen járató veszprémi támadás végén faulttolt Tóthtal szemben. A vendégek magasembere mindkét büntetőjét értékesítette. Jakab szorongatott helyzetben szerzett egy hármast, hozzá képest Szabó kényelmesebben dobhatott kintről, ő is pontosan. Tanoh duplája után maradt még pár másodperce a piros-szürkéknek, amit Madár egy messzi, félidei hatodik triplájával ki is használt (20. perc, 40-44).

A Honvéd legyőzésével kezdte a szezont a Veszprém. Fotó: hunbasket.hu

A második félidő is egy Madár-kosárral indult, majd Simon dobott egy bántóan könnyű ziccert, viszont Tóth tudott rá válaszolni. Völgyi is elkezdte pontjai számának növelését egy támadó-lepattanó után, majd Mijovic csökkentette kettőre a különbséget. Jól jött a vendégeknek Szabó hármasa, majd az azt követő eredményes védekezés, amit Glatz egy triplával fejelt meg. Vladimir Lucsics időt is kért gyorsan (23. perc, 46-54). A Veszprém viszont újra jól védekezett, a hárompontos-vonalon kívülről pedig ezúttal Dukic talált be. Majd Madár is jelentkezett egy újabb triplával, majd még eggyel! Ezzel a harmadik negyed közepén a veszprémiek hetese már harminc pontnál és nyolc hármasnál járt. Újabb hazai időkérés következett (25. perc, 46-63). Kosarat azonban ismét a vendégek szereztek, Szabó passzából Tóth talált be. A hazaiak pontcsendjét aztán Stefán törte meg. Ezután mindkét fél pontatlanul fejezte be az akcióit, viszont a Veszprém jött ki gyorsabban a hullámvölgyből: Horváth egy büntetőt, Dukic pedig egy hármast dobott be. Ezzel húsz pont fölé nőtt a Veszprém előnye. És ez nem is változott, amiről például Horváth egy szép blokk formájában gondoskodott a maradék egy percben (30. perc, 48-69).

Az utolsó tíz percet 5-1-gyel indította a Honvéd, ám ezt a kisebb rohanást Dukic egy hármassal gyorsan megállította, amire időt kértek a hazaiak. Simon kettő plusz egyes játéka próbálta tartani a lelket a budapesti együttesben, akihez Mijovic csatlakozott egy jó betörés után. A Veszprém több támadásból sem talált be, míg Simon ismét bedobott egy kettest. Ekkor Blaho mester időt kért, érezvén, hogy megakadt a bakonyi gépezet (34. perc, 60-73). A Honvéd egészpályás letámadással próbálkozott, Madár pedig egy hármassal, méghozzá jól. Horváth szabálytalansága után Mijovic bedobta a büntetőit, Tóth pedig a túloldalon a helyzetét középtávolról. Mijovic megszerezte ekkor első hármasát, Szabó pedig két jó büntetőt jegyzett. Markovics is hasonlóan cselekedett a túloldalon. A hazaiak továbbra is próbáltak agresszívan védekezni, ám csak szabálytalankodni tudtak Madárral szemben, aki nem hagyta ki a dobásait a vonalról. Igaz Völgyi sem a ziccerét. Simon triplája után már csak tíz ponttal vezetett a Veszprém három perccel a vége előtt, gyorsan időt is kértek. A Honvéd egész pályás letámadása védekezésben folytatódott, zavarba hozva ezzel néha a vendég játékosokat. Madár azonban higgadt maradt a büntetővonalon, ám a hazaiak gyorsan kosarat szereztek Völgyi révén, a Veszprém pedig eladta a labdát, így Mijovic is betalált. A Veszprém ismét majdnem elveszítette a játékszert, ám az végül Tóth kezében kötött ki, aki bedobta a ziccert, így egy perccel a vége előtt még mindig tízzel ment a vendég gárda. Glatz egy büntetőt szerzett, Madár viszont a labdát, ami után Szabó is mehetett a vonalra. Ő egyszer sem hibázott. Folytatódott a büntetőpárbaj, Mijovic egyszer talált be. Glatz kihagyta a triplakísérletét, Kovács viszont nem, így már csak kilenc pont volt közte, igaz fél perccel a vége előtt. Ekkor Madár bedobott egy büntetőt, majd második kísérlete előtt technikait kapott szövegelésért. Takács majd Dancsecs dobott be így egy-egy jó büntetőt. A végén még Tanoh egy duplát, Takács pedig egy triplát szerzett, ám a Veszprém előnyéből így is maradt öt pont, ezzel győzelemmel indítva az új szezont (40. perc, 86-91).

Vladimir Lucsics, a Honvéd edzője: Először is szeretnék gratulálni a Veszprémnek ehhez a fontos győzelemhez! Kikaptunk öt ponttal, a Veszprém nagyszerű dobóformát mutatott. Nem játszottunk elég energiával, ez az én felelősségem, a játékosaimat nem hibáztatom.

Martin Blaho, a Veszprém edzője: Nagyon kiélezett és fizikális mérkőzésen vagyunk túl, nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre az előző Honvéd elleni meccs után. Az utolsó negyed kivételével, ahol kifogytunk az energiánkból, nagyon jól játszottunk az extra teljesítményt nyújtó Madár András vezetésével. Nagyon boldogok vagyunk, hogy meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést a Honvéd ellen, hiszen nagy nyomás alá helyeztek minket a találkozó végén az egészpályás letámadásukkal, nem volt könnyű megőrizni a koncentrációnkat. Nagyon boldogok vagyunk és remélem, hogy ez a siker motiválni fog minket a következő fordulóban és a szezon hátralévő részében!

Budapesti Honvéd SE – Veszprémi Kosárlabda Kft. 86-91 (20-18, 20-26, 8-25, 38-22)

Honvéd: Mijovic 25/3 (+10 lepattanó), Völgyi 13, Tanoh 13/3, Simon K. G. 12/3, Takács D. 9/6, Markovics 6, Jakab P. 3/3, Kovács G. S. 3/3, Stefán D. L. 2, Kopácsi -.

Veszprém: Madár A. 38/27, Dukic 17/12 (+10 lepattanó), Szabó P. 13/9, Tóth N. 12 (+11 lepattanó), Glatz 7/3, Horváth Á. 3, Dancsecs 1.


2. forduló

A Vasas rögtön megálljt parancsolt a Veszprémnek

Nagyszerű hangulat fogadta a feleket a Veszprém régi-új otthonában, azaz a Vetési Albert Gimnáziumban. A találkozó három Vasas-duplával és két veszprémi triplával indult, előbbi Kerkai és Andrássy, utóbbi Horváth és Szabó révén, így három perc után 6-6 volt az állás. Ekkor Dukic centerezett szépen, amit Moravcsik két és Madár egy jó büntetője követett. Ezután ismét Moravcsik célzott jól a vonalról, majd Dukic és Radics talált be a palánk alól. Medve sikeres betörése után Blaho Martin időt kért a hatodik percben 11-15-ös állásnál. Ebben a periódusban a csapatok kinti kísérletei nem találtak a gyűrűbe, nem úgy Dukic ziccere Horváth szép passza után. A Veszprém szerb-magyar játékosa ráadásul faulttal együtt értékesítette a helyzetét és a megítélt büntetőt is. A túloldalon Andrássy egyszer talált be a vonalról. A Vasas egész pályás letámadást alkalmazva igyekezett lassítani és fárasztani a Veszprémet, ám Szabó hármasa nagyon jókor jött a hazaiaknak. Boros szép betörése után ismét a Vasasnál volt a minimális előny, ám Horváth egy büntetőjével egyenlített. Medve egy duplát, Glatz viszont egy triplát szerzett, majd Horváth fejezte be eredményesen a leindítást. Ekkor a Vasas kért időt (9. perc, 23-20). Ismét jól védekeztek a hazaiak, amit ismét Horváth hálált meg két ponttal egy szép betörés végén. Andrássy két sikeres büntetője után már nem esett kosár egyik oldalon sem, így hárompontos veszprémi előnnyel ért véget az első tíz perc (10. perc, 25-22) – emlékezett a VeszprémKosár.hu.

A második etap Medve hármasával indult, amire Horváth Ákos válaszolt egy középtávolival. Szabó triplája érkezett Tóth szép passzából. Kódor dupláját követően Tóth centerezett sikerrel, majd két támadással később Szabó vitte ziccerig a szerzett labdát (13. perc, 34-27). Támadó-lepattanója után Tóthot faultolták, aki a második büntetőjét dobta be. Andrássy kettese után ismét keményen védekezett a Vasas, ám Madár betörése ellen nem volt ellenszerük. Tóth vezetésével továbbra is remekül működött a veszprémi védekezés, ám elől elmaradtak a kosarak, de még így is hatpontos volt a hazaiak előnye (16. perc, 37-31). Az újabb sikertelen veszprémi akciót és Farkas hármasát követőn a Veszprém időt kért. Mindkét fél ponttalan akciói után előbb Radics szerzett egy kettest, majd egy szép labdajáratás után Tóth tette ugyanezt. Ekkor azonban Medve egy kettő plusz egy pontos játékkal egyenlített (19. perc, 39-39). Madár viszont gyorsan szerzett egy triplát, amire Moravcsik kettese és Medve hármasa volt a válasz. Dukic és Farkas kétpontosai váltották egymást, így a félidő utolsó támadását az egyenlítés reményében vezette a Veszprém. Dukic és Tóth dobása is célt tévesztett, így kétpontos vendég előnynél vonulhattak az öltözőbe a csapatok (20. perc, 44-46).

A Vasas húzta be a szoros meccset. Fotó: hunbasket.hu

A második félidő kezdetén a Veszprém hozhatta a labdát, ám Dukic hárompontos kísérlete lepördült a gyűrűről, Radics ziccere viszont nem. Tóth szakította meg a veszprémi pontcsendet, ám Radics újabb kosárral jelentkezett, majd Kerkai is eredményes volt a Vasas leindítása végén. Dukic ekkor szintén betalált. Szabó jelentkezett egy középtávolival, majd egy védő-lepattanóval, amit Madár egy hármassal hálált meg hátvédtársának. Ezzel ismét a Veszprém vezetett (24. perc, 53-52). Radics kettese után ismét Madár szerzett egy triplát. Ekkor Moravcsik is dobott egy hármast, Kerkai pedig egy kettest. Glatz duplája jókor jött a Veszprémnek és az azt követő remek védekezés is, amit a vendégek csapattechnikaija után Horváth jó büntetője váltott pontra. Moravcsik triplája, majd Kelemen faulttal szerzett duplája már ötpontos vendégelőnyt jelentett (28. perc, 59-64). Madár kosarára ismét Kelemen válaszolt faulttal együtt, de a büntetője most is kimaradt. Nem úgy Dukicsé, aki mindkétszer betalált. Kódor kettesére Szabó reagált egy hármassal. A Vasas vezethette a negyed utolsó akcióját, ám nem találtak be (30. perc, 66-68).

Az utolsó negyed Tóth labdaszerzésével és az abból dobott ziccerével indult. Ám Radics is szerzett ekkor egy könnyű kosarat, majd Farkas talált be kintről. Horváth gyűjtött be egy támadó-pattanót, majd ért el abból két pontot (33. perc, 70-73). Madár szövegelésért technikait kapott, Medve viszont kihagyta az ezért járó büntetőt. Ekkor Szabó találta meg szép passzal Tóthot, aki minimalizálta a különbséget. A hazaiak támadása nem járt sikerrel, nem úgy a vendégeké, akik hármasával növelték a különbséget. Ezúttal beszédért a Vasas kapott technikait, Horváth pedig bedobta a büntetőt. Dukic támadó-szabálytalansága után Horváth blokkja nagyon szükséges volt a palánk alatt, akárcsak a szintén általa szerzett kettes a túloldalon. Ám Medve is elsüllyesztett ekkor egy középtávolit. Továbbra is Horváth vitte hátán a hazai csapatot ezúttal két jó büntetővel. Tóth és Glatz szereztek hátul labdát nagy harcban, ám előbbi elől támadóhibát vétett, így a labda három és fél perccel a vége előtt a vendégekhez került, akik időt kértek (36. perc, 77-78). A Veszprém kivédekezte a Vasas támadását, ám Glatz kísérlete kimaradt, majd a fiatal játékos szabálytalankodott. Moravcsik viszont mindkét büntetőjét kihagyta. Az agresszív vendégvédekezés ezúttal sem hagyta kosarat szerezni a hazaiakat, Andrássy pedig egy büntetőt dobott be a másik oldalon. A veszprémi közönség nagyszerű hangulatot teremtett, ám a pontszerzés ismét elmaradt, igaz a Vasasnál is. Az utolsó percbe érve még mindig két ponttal vezetett a vendég gárda. Moravcsik ziccere lepördült a gyűrűről, Tóth pedig mehetett büntetőzni a túloldalon, ám mindkét dobása kimaradt. Glatz szabálytalankodott, Radics viszont csak egy büntetőt értékesített. Horváth ziccerig mehetett, majd Glatz szabálytalankodott Medvével szemben. Az egykori Veszprém-játékos mindkétszer betalált. Szűk kilenc másodperce maradt így a Veszprémnek az egyenlítésre. Szabó oldalvonali bedobása remekül találta meg Dukicsot, aki bedobta a palánk alól. Hét és fél másodperccel a vége előtt a vendégek is időt kértek. Szabó csak szabálytalankodni tudott Medvével szemben, aki a második kísérletét kihagyta, ám a Veszprém elől már nem tudott kosarat szerezni, így nagy csatában alulmaradt ezúttal (40. perc, 81-83).

Martin Blaho, a Veszprém edzője: Gratulálok a Vasasnak a nagyszerű győzelemhez! Jó meccs volt, amely tanulságos számunkra a jövőre nézve. Modern kosárlabdát játszottak agresszív védekezéssel, mi pedig hagytuk, hogy kizökkentsenek minket a komfortzónánkból és a saját tempónkból. A dobószázalékunk nagyon visszaesett, ez volt a fő oka a vereségünknek. Gratulálok nekik a győzelemhez! Mi pedig ki fogjuk hozni a legjobbat magunkból, hogy visszatérjünk a győzelem útjára.

Evangelosz Ziagkosz, a Vasas edzője: Nagyon fiatal csapatunk van, amelynek minden egyes edzésen próbáljuk fejleszteni a játékát. Eddig pechesek vagyunk a szezonban, hiszen tizennégy fős kerettel kezdtük az idényt, ám csak pár nappal ezelőtt kezdték el a visszatérést a sérült játékosaink. Ők nagyon hiányoztak az előző meccsen, ám nem akartuk ezt kifogásként használni akkor. Azonban most, egy nagy győzelem után ezt már elmondhatom. Számunkra a szezon csak most kezdődött el. Nagyon tiszteljük a Veszprémet, amely kiváló csapat, tele tehetséges és tapasztalt játékossal. Megpróbáltunk a tervünknél maradni, és ez sikerült is a meccs legnagyobb részében, amiért gratulálok a játékosaimnak! A cél számunkra továbbra is az, hogy hétről hétre fejlesszük a játékunkat egyénileg és csapatként egyaránt. Sok szerencsét a Veszprémnek a szezon hátralevő részére!

Veszprémi Kosárlabda Kft. – Vasas Akadémia 81-83 (25-22, 19-24, 22-22, 15-15)

Veszprém: Horváth Á. 20/3, Szabó P. 18/12, Dukic 15, Madár A. 12/9, Tóth N. 11 (+11 lepattanó), Glatz 5/3, Gaál B. -, Dancsecs -.

Vasas: Medve M. 18/6, Moravcsik 16/9, Radics 13, Andrássy 10, Kerkai 8, Farkas A. 8/6, Kelemen Á. 6, Kódor 2, Boros 2, Sólyom Bo. -.


Jobb döntéseket hozott a TF, így nyert az Óbuda vendégeként

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Elsősorban gratulálok a TF csapatának, ezt a meccset valóban sokkal jobban akarták, ahogy ezt a győzelmet is, mint mi. Mi dekocentráltak voltunk az egész mérkőzésen támadásban és védekezésben egyaránt. Egész héten készültünk a TF-ből, de megvalósítani semmit sem tudtuk minimálisan sem ezen a mérkőzésen, és törvényszerű volt, hogy ők sokkal jobban akarták, és amikor följöttünk és közel kerültünk hozzájuk, akkor nem tudtuk átvenni a vezetést. Az élet nem áll meg, ez egy jó tanulópénz lehet a csapatnak. Tovább kell menni, dolgozni és megpróbálni kijavítani.

Beák Gábor, a TF edzője: Úgy gondolom, hogy nagyon kemény mérkőzést vívott a két csapat, mindenki a tudása szerint a legjobbat nyújtotta. Voltak megingások, rengeteg hibával játszottunk, de a végén – hála istennek – voltak olyan döntő pillanatok, amikben sokkal jobb döntéseket hoztunk, és ezek eredményezték azt, hogy győzelemmel hagytuk el a pályát.

Óbudai Kaszások KA – TF-BP 85-94 (19-27, 24-19, 21-22, 21-26)

Óbuda: Czura 19/3, Prunicsics 16/9, Fekete V. N. 10/6, Bencsik 8, Vas-Teplán 8/6, Czirbus 7, Horváth M. 6, Kalassai 6/6, Ruják B. 5/3, Vígh -.

TF: Tichov 34/9, Csík Ri. 28/6, Bartos 14/3, Szántó D. 7/3, Nagy Sz. Sz. 4, Magda D. Cs. 3/3, Oroszi 2, Tóth K. 2, Korompai -.


Megérdemelt RKA-győzelem Jászberényben

Földi Sándor, a JKSE edzője: Nagyon csalódott vagyok, mert szinte semmit sem úgy csináltunk ezen a találkozón, ahogy terveztük. Nagyon gyengén játszottunk, s ez nem fordulhat elő még egyszer. Sokkal fegyelmezettebben, keményebben és alázattal kell játszanunk. Nem segítettük egymást a pályán, s ez meglátszott az eredményben is. Most három nagyon nehéz idegenbeli találkozónk jön, s azokon ilyen játékkal nem lesz esélyünk a győzelemre. Azaz nagyon sokat kell javulnunk. Gratulálok a pécsieknek, mert megérdemelten győztek le bennünket.

Ivica Mavrenszki, az RKA edzője: Mi most is sok fiatallal álltunk fel, és sikerült nyernünk Jászberényben, ami nagy dolog. A második félidőben nagyon jól védekeztünk, s a hatvanegy kapott pont nagyon jó eredmény. Támadásban is türelmesek voltunk, ez ma győzelmet eredményezett. Gratulálok a csapatomnak és minden jót kívánok a folytatásra a jászberényieknek!

Jászberényi KSE – RKA Pécs 61-75 (17-16, 15-21, 11-17, 18-21)

JKSE: Rosic 13/3, Meleg K. R. 11/9, Velkey 9/6, Olasz Á. 9, Lewis 7/3, Rakic 6, Nagy S. 4, Homoki 1, Fekete D. 1, Várbíró -.

RKA: Djordjevics 17/3 (+12 lepattanó), Kocsis Z. 14/6 (+11 lepattanó), Benke K. 12/9, Rátvay B. 10, Lados 8, Váits 8/6, Bíró L. 2, Scherer 2, Meszlényi 2, Kollár -, Kármán -.


A Honvéd egy félidő alatt eldöntötte a MAFC elleni derbit

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Először is gratulálok a Honvédnak a győzelemhez! Sajnos ugyanúgy, mint a Pécs ellen, kevés energiával játszottunk. Annak ellenére, hogy az összes védekezési variációnkat kipróbáltuk, mindegyiknél kosarat kaptunk. Ennyire enerváltan ez nem működik. A támadási oldalon az a dobószázalék, amit az előző mérkőzésen és most hazai pályán is összehoztunk, azzal nem lehet mérkőzést nyerni, az biztos. A legfontosabb az, hogy ennél sokkal, de sokkal összeszedettebben és egymásért sokkal jobban küzdve kell kosárlabdáznunk, mert így nem lehet mérkőzést nyerni.

Vladimir Lucsics, a Honvéd edzője: Az előző, Veszprém ellen elvesztett mérkőzés után együtt maradtunk, sokkal egységesebben védekeztünk ma este, az ellenfélnek csak ötvenkét pontot engedtünk. Játékosaink teljes extázisban játszottak, és mindenki a maximumot nyújtotta. Ez volt a ma esti győzelmünk kulcsa. Nagyon boldog vagyok emiatt! Köszönjük a MAFC-nak a jó mérkőzést és gyakorlunk tovább a következő mérkőzésünkre.

MAFC – Budapesti Honvéd SE 52-81 (15-21, 8-27, 19-16, 10-17)

MAFC: Bordács 12 (+13 lepattanó), Lakits 10, Tóth P. 8, Misek 8, Polgárdy 6, Kovács Á. 4, Biber 2, Bősze 2, Pfandler -, Komma -.

Honvéd: Simon K. G. 18/3 (+10 labdaszerzés), Markovics 17/3, Tanoh 16/3, Kovács G. S. 8/3, Völgyi 7, Takács D. 6/3, Stefán D. L. 4, Kopácsi 3/3, Tarján I. S. 2, Jakab P. -.


A védekezés dominált, szoros meccsen verte a Salgótarján a Pápát

A bajnoki idénynyitón a frissen feljutott Óbudai Kaszások otthonában némileg váratlan vereségbe beleszaladó tarjániak hazai bemutatkozó mérkőzésükön a Piros-csoport másik újoncával találkoztak, s a javításra készülő piros-feketék a feldobást követően különösebb teketóriázás nélkül a Vasas elleni bravúros sikerrel a tarsolyukban érkező pápaiakra rontottak. Míg az 5-0-ás sorozattal nyitó hazai legénységnél az első percekben a kezdőcsapat tagjai szép lassan mind beköszöntek, a faképnél hagyott látogatók a nyitó negyed derekához érkezve is csupán egyetlen mezőnykosárral, s öt ponttal szerénykedtek. Karanfilovski zsákolását követően az SKSE előnye kisvártatva immár kilenc egység volt, ám ekkor a Szabó-alakulat, minden különösebb előzmény nélkül, totálisan leblokkolt. A kisszünetig hátralévő, nem kevés időben Dragasevicsék erejéből már egyetlen találatra sem futotta, s ezt kihasználva a lesipuskás Koma vezérletével valamelyest magára találó vendégcsapat a kisszünetre korábbi hátrányát szinte teljesen ledolgozta (14-13) – írja a BeszterceKK.hu.

A hazaiak játékába a rövid pihenő után ugyan néhány pillanatra visszatérni látszott a meccs elején tapasztalt lendület, a 8-2-es nyitányt követően azonban ismét egy gyötrelmesebb szakasz következett. Kiváló védőmunkájára, valamint Takács menetrendszerű centergóljaira alapozva mindazonáltal az ismét kocogósabb tempóra váltó tarjáni csapat a folytatásban így is többször hat ponttal meglépett, a nagyszünet előtt azonban Murainak egy „lecsúszott beadásból” elért triplával végül sikerült megfeleznie a különbséget (29-26).

A küzdelem dominált, a pontok kevésbé. Fotó: hunbasket.hu

Ami azt illeti, a mérkőzés képe a fordulás után sem sokat változott, a publikum továbbra is rendkívül küzdelmes, ám viszonylag alacsony színvonalú játékot láthatott. Eleinte a forgatókönyv is az addigiaknak megfelelően alakult: a megint picit élesebben kezdő SKSE, a továbbra is biztos pont(dobó)nak számító Takács, valamint az alaposan magára találó Dragasevic jóvoltából, a harmadik tíz perc java részében hat egységgel tudhatta maga mögött az ekkortájt főképp Hódi által „vonszolt” pápai csapatot.

A 44-38-as állásról induló záró felvonásban viszont a csata a piros-feketék szempontjából felettébb kellemetlen fordulatot vett, miközben ugyanis a tarjániaknál szinte teljesen elapadtak a kosarak, Kálmán László több tanítványa is igencsak belemelegedett. A játékrész első, hétperces szakaszát a vendéggárda, főként Varga közeli- és Murai távoli góljainak köszönhetően, 11-3-ra nyerte, s a hajrához közeledve, a találkozó során először a vezetést is átvette (47-49). A holtpontról végül Szabó Zoltán szerencsésen meghúzott cseréi mozdították ki a tarjániakat, akik közül Monye Martin egy szép triplával, míg Hargitai egy remek védekezéssel és fontos duplával hálálták meg beállításukat. Utóbbi találatra ugyan Murai azonmód válaszolni tudott, ám nyolc másodperccel a lefújás előtt Molnár Dániel egy dudaszós tempóval újból lépéselőnyhöz juttatta a hazai csapatot. S noha a hátralévő picinyke időben Murai ismét ziccerbe keveredett, a látogatók legjobbja hibázott, így a lelátóra hosszú idő után visszatérő közönség győzelmet ünnepelhetett.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy megbeszéltük, jó ritmusban, szépen megtaláltuk egymást bent és kint is. Azt kell belátniuk a fiúknak, hogy amikor megfelelő sebességgel és csapatként játszunk, akkor üres dobóhelyzeteket tudunk egymásnak kialakítani. Ezek ma is megvoltak, de nagyon rossz százalékkal használtuk ki a lehetőségeinket. Azt is megmutatta ugyanakkor ez a találkozó, hogy amint elkezdünk egyénieskedni és lelassulunk, erőlködéssé válik a játékunk.

Kálmán László, a Pápa edzője: Gratulálok a salgótarjániaknak, akik végletekig kiélezett küzdelemben bizonyultak jobbnak. Úgy érzem, a hajrában a kezünkben volt a mérkőzés, de a kulcspillantokban, főként a rutin hiányának betudhatóan, nagyon buta hibákat vétettünk, így csak magunkat okolhatjuk azért, hogy nem sikerült nyernünk. Még egyszer gratulálok a Salgótarjánnak, nagyon erős csapat, amellyel rendkívül fizikális csatát, igazi háborút vívtunk a pályán, s fel tudtuk venni a kesztyűt ebben a kemény játékban a hazaiakkal. Sajnálom, hogy a vége így alakult, mert újabb nagy skalpot gyűjthettünk volna be, de dolgozunk tovább, még ha most nagyon szomorú vagyok és gondolom a srácok is…

Salgótarjáni KSE – Conoil Pápa KC 56-54 (14-13, 15-13, 15-12, 12-16)

Salgótarján: Dragasevic 16/9, Takács A. 12 (+10 lepattanó), Molnár D. 7, Karanfilovski 6/3, Monye 5/3, Donakovszki 4, Kuttor 2, Hargitai 2, Molnár M. 2, Monye -, Bán T. -.

Pápa: Murai 16/9, Koma 12, Sonyák 9/3, Hódi 7/3, Varga B. P. 6, Németh A. 4, Kocsis T. Z. -, Németh G. -, Horváth A. -.


Megszórta a Pécset a BKG

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Közönségcsalogató meccset játszottunk, nagy öröm, hogy jól sikerült, és talán legközelebb már a Honvéd ellen még többen szorítanak majd értünk a helyszínen! Döntő volt, hogy nem csak a két palánk között, hanem a támadások befejezésében is gyorsabbak tudtunk lenni.

Andrija Csirics, a PVSK edzője: Amit elterveztünk a mai mérkőzésre a játék kapcsán, abból sajnos semmi sem működött. Borzasztóan játszottunk. Tudjuk, min kell változtatnunk, mit kell tennünk. Az ellenfél a játék minden szegmensében sokkal jobb volt ma nálunk. Gratulálok a BKG-nak! Borzasztóak voltunk, de tudjuk min kell javítanunk. Ennyi és semmi más!

BKG Príma Akadémia – Pécsi VSK-CARGATE 119-62 (26-19, 26-11, 34-18, 33-14)

BKG: Nagy Bo. Á. 28/15, Buzás 25/3, N. S. Allen 23/6, Nagy Be. Á. 12/9, Halász 12, Reizer 10, Szeleczki 4, Zsihla 3/3, Molnár Cs. 2, Ikker -, Bögöti -.

PVSK: Popadic 21/9, Farkas S. D. 11/9, Goldring G. 11/3, Futó B. 10, Mándity M. 5/3, Bor S. 4, Hőgye -, Gordán -, Lakatos P. -, Marjanovic -, Fülöp Zs. -.


Nagyot hajrázott a Nagykőrös a Baja vendégeként

Délity Bence, a Baja edzője: Az első félidőben a mi játékunk érvényesült. Megnyugtató, közel húszpontos előnnyel mentünk a szünetre. Várható volt, hogy a fordulás után a vendégek nekünk fognak esni. Sajnos ehhez a játékvezetők is partnerek voltak. A második félidőben kapott hatvanhat ponttal nem lehet mérkőzést nyerni.

Kovács Sándor, a Nagykőrös edzője: Az első félidőben nem a kellő sebességgel védekeztünk, voltak benne hiányosságaink. Emellett rengeteg helyzetet kihagytunk. A nagyszünetben láttam, hogy a srácok motiváltak, és próbáltuk rendezni sorainkat. Nyilván egy kis szerencse is kellett hozzá. A dobásaink pontosabbak lettek, a védekezésünket egy kicsit feljebb toltuk és növeltük az agresszivitást. Ezzel a teljesítménnyel sikerült megnyernünk a mérkőzést, gratulálok a csapatomnak! További sok sikert a bajaiaknak!

Bajai Bácska FKE – Nagykőrösi Sólymok KE 83-93 (19-15, 26-12, 13-27, 25-39)

Baja: Bagó 28, Jakab P. 18/9, Goldring J. B. 14/3, Pongó 7/3, Nagy D. 6, Virág E. 5/3, Obermann 3/3, Szűcs M. 2, Szatmári -.

Nagykőrös: Lakosa Á. 22/12, Fehér P. J. 16/9, Mácsai 11, Timkó 11, Mester M. 11/9, Molnár M. 9, Molnár B. 7, Kónya 3/3, Filep 3/3, Tóth M. -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. BKG Príma Akadémia 2 2 0 4 203 135 1,000
2. RKA Pécs 2 2 0 4 160 139 1,000
3. TF-BP 2 1 1 3 172 170 0,750
4. Conoil Pápa KC 2 1 1 3 136 131 0,750
5. Veszprémi Kosárlabda Kft. 2 1 1 3 172 169 0,750
6. Salgótarjáni KSE 2 1 1 3 140 143 0,750
7. Óbudai Kaszások KA 2 1 1 3 174 178 0,750
8. Vasas Akadémia 2 1 1 3 158 163 0,750
9. Budapesti Honvéd SE 2 1 1 3 167 143 0,750
10. Jászberényi KSE 2 1 1 3 169 157 0,750
11. Nagykőrösi Sólymok KE 2 1 1 3 166 167 0,750
12. Pécsi VSK-CARGATE 2 1 1 3 142 185 0,750
13. Bajai Bácska FKE 2 0 2 2 165 201 0,500
14. MAFC 2 0 2 2 118 161 0,500

Zöld-csoport

1. forduló

Az utolsó negyedben fordított a Bonyhád

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Igazi szezonkezdeti meccs volt, mindkét csapat nagyon akart nyerni, komoly energiákat mozgósítva, de a játék maga nagyon kapkodóssá és pontatlanná vált, viszont nagyon örülünk, hogy mi jöttünk ki belőle győztesen! Sok feladatunk van, de azt gondolom, a következő fordulók segítenek abban, hogy egyre egységesebbé formálódjunk csapat szinten, és hogy kirajzolódjanak a szerepkörök, ki miben tud ebben a felállásban a legtöbbet segíteni. A kellő hozzáállás és motiváció mindenkiben rendben van, kicsit tudatosabb játékkal a csapatjátékunk is rendben lesz! Gratulálok a csapatomnak!

Ferencz Gábor, a Pénzügyőr edzője: Először is gratulálok a Bonyhádnak a győzelemhez, nagyon kemény, fizikális meccs volt, taktikailag is jó csata volt, úgyhogy, ha ezt nézzük, megérdemelten nyertek. Úgy érzem, hogy kézben tartottuk a mérkőzést, még a félidőben is, amikor nem mi álltunk nyerésre úgy éreztem, mi diktáljuk a tempót. A letámadással, annak ellenére, hogy gyakorlunk ellene, hiába rajzoltuk le mit kell csinálni ellene, ezzel a letámadással annyira megfogott minket az ellenfél, hogy onnantól ők irányították a meccset. Van, amikor jól játsszunk ellene, tudjuk milyen döntéseket kell hozni, meg van az, ami most történt, hogy teljesen lefagyunk. Ez az egyik. A másik, ugyan nem szoktam bírózni, de ezt, hogy a legjobb játékosunkat, a legjobban dobó játékosunkat nyolc perc után egy ilyen kamu technikaival meg egy senki által nem látott sportszerűtlennel kiküldik. Nem értem: leutazunk ide, miért nem lehet normális keretek között játszani, miért nem lehet figyelmeztetést adni, ha úgy észlelte a játékvezető, hogy ott dobta magát? Vissza lehet nézni videón, szerintem egyik sem volt teljesen korrekt, így pedig a kettőt együtt nem bírtuk el. Megpróbáltunk visszajönni belőle, de teljesen más így hozzáállni a hátralévő időhöz. Mindent egybevéve, ha a letámadás ellen át tudtuk volna hozni magabiztosan a labdát – ebben még kell fejlődnünk. Még egyszer gratulálok a Bonyhádnak!

Atomerőmű KSE Bonyhád – Pénzügyőr Sportegyesület 73-70 (12-14, 22-17, 19-24, 20-15)

Bonyhád: Karosi 12, Szalai 12/6, Tömösváry 9/3, Orgona G. 9/3, Csizmadia 8/6, Heimann G. 7/6, Arnold B. 6, Pajor 4, Frank Á. 4, Baki S. 2.

Pénzügyőr: Szálas 17/15, Baranyi 12, Nemes 11/3, Horváth B. 9/3, Kovács M. 6, dr. Franczva 6, Kiss L. T. 5, Szekeres Á. 4/3, Kollár -, Nagy J. -, Bodorkos -, Steier B. -.


Győzelemmel kezdtek a kecskeméti fiatalok

Sztojan Ivkovics, a KTE edzője: A mi csapatunk a legfiatalabb ebben a mezőnyben. Sok ehhez hasonló, fizikális összecsapás vár ránk, de ez is volt a célunk, mikor neveztünk az erős NBI/B-s ligába, hogy a fiatalok tapasztalatot gyűjtsenek hétről hétre. Mindenki odatette ma magát, bízom benne, hogy a következő fordulókban is ilyen harcosan és eredményesen tudunk teljesíteni!

Váczi Péter, a MEAFC edzője: A Kecskemét agresszív védekezése ellen rossz felfogásban támadtunk, kevés gyors kosarat tudtunk elérni, és ez vezetett a vereségünkhöz. Gratulálok a Kecskemétnek a győzelemhez!

KTE-Duna Aszfalt U23 – MEAFC-Miskolc 59-52 (14-11, 18-15, 10-17, 17-9)

KTE: Tóth Barna 12/3, Tóth Balázs 10, Kucsera 9, Kiss D. 8, Körmendi 6/3, Velkey 6/6, Botka 4, Kőházi 2, Ivkovic 2, Tóth P. -.

MEAFC: Kozák M. 20/6 (+11 lepattanó), Cseh 8, Szögi 7/3, Tóth B. 6/3, Ragályi 5/3, Szicsák 4, Orliczki M. 2, Pintér D. -, Csák B. -, Ungi -.


2. forduló

Hosszabbítás döntött a Győr és az ELITE között

Kertész Dániel, a Győr edzője: Először is szeretnék gratulálni az ellenfélnek, külön öröm, hogy az edzőtársam egy zalaegerszegi úriember volt, aki ellen meccselhettem. Most mi jöttünk ki jobban ebből a mérkőzésből. Tudtuk, hogy egy nagyon fizikális, kemény mérkőzés lesz, és hogy fel kell velük venni a harcot. Dolgoznunk kell tovább keményen, ez az út, ami előre visz minket, és segít minket abban, hogy minél jobb eredményt érjünk el a bajnokságban. Gratulálok a csapatomnak, elképesztő nagyot küzdöttek a végjátékban, és mindenkinek a legfontosabb pillanatban volt helyén a szíve.

Horváth Balázs, az ELITE edzője: Először is nagyon örülök, hogy nézők előtt tudtunk játszani. Azt gondolom, hogy a karantén és a Covid-időszak alatt ez egy sportolónak nagyon sokat számít, és úgy gondolom, hogy tudtunk egy nagyon jó mérkőzést játszani. Hosszabbításban dőlt el a találkozó, és azt gondolom, hogy az a csapat tudott nyerni, akinek hosszabb volt a kispadja. Mi mindent megtettünk a győzelem érdekében, de jelen pillanatban a rotációnk nagyon szűk, és így nehéz egy negyven perces mérkőzést végigjátszani, pláne, ha hosszabbítás van. Az ellenfél ötvenhét triplából bedobott tizenkilencet, és talán emiatt tudták megnyerni a mérkőzést. Gratulálok Kertész Dani kollégámnak a győzelemhez!

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – ELITE Basket 93-88 – h.u. (18-25, 28-21, 20-13, 13-20, 14-9)

Győr: Geiger 33/21, Horváth Á. 22/18, Bakon 19/15, Lógár 7, Nagy T. 4, Gosztola 3, Veingartner 3/3, Berneczei 2, Friedl -, Kámán K. -, Hágen -.

ELITE: Somogyfoki Sz. G. 20/3 (+10 lepattanó), Somogyfoki P. G. 19/6 (+11 gólpassz), Jilling 17/9, Láncos 16 (+10 lepattanó), Hegedűs A. 9, Horváth Á. 7, Bodnár -, Nagy D. -.


A Vásárhely is elkapta az Újpestet

Szablics Péter, a Vásárhely edzője: A csapat ma nagyon együtt volt, az elejétől kezdve a végéig koncentráltan játszottunk. Nehéz, egyben fontos győzelem volt a mai, mert az Újpest egy erős ellenfél.

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Mindenekelőtt gratulálok a Vásárhelynek, illetve külön a fiatal játékosuknak, Bodócsinak, aki talán élete meccsét játszotta és adott óriási extrát a jól játszó hazaiaknak. Az első félidőben nagyon ólomlábakon, illetve lelketlenül kóvályogtunk a pályán. Utóbbinak most itt véget fogok vetni, több ilyen nem fog előfordulni. A második félidőben kétszer jöttünk vissza a meccsbe mínusz tizenötről, de mindig akadt valaki hazai részről, aki demoralizáló kosarat szerzett, így ez a folyamat az utolsó negyedre teljesen felemésztette a játékosaimat. A különbség tán túlzó, de a hazai győzelem megérdemelt.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli – Újpest-MT 91-74 (22-15, 18-13, 23-30, 28-16)

Vásárhely: Pavlovic 21/3, Varga Z. 19/9, Bodócsi 18/12, Bálint E. 11, Varga Á. 10, Vejinovic 9/6, Borbáth 3/3, Kovacsevics -, Megyesi -.

Újpest: Katona 18/3, Rosemond 13/3, Pollák Á. 13/3, Varga D. G. 10, Puszta D. Cs. 7/3, Kelemen B. 6, Kékesi 3/3, Nárai B. M. 2, Bea B. 2, Ipacs -, Renkecz -.


A Tiszaújváros ellen javított a Pénzügyőr

Seres Richárd, a Pénzügyőr edzője: Először is gratulálok a csapatomnak a szezonban szerzett első győzelemhez! Kicsit úgy érzem, magunknak tettük nehézzé. Nagyon jól kezdtük a meccset, nagyon jó tempóban játszottunk, nagyon magabiztosak voltunk, elvállaltuk az üres helyzeteket és be is dobtuk őket. Majd miután a fáradások miatt cseréltem a csapatba, valahogy elvesztettük ezt a magabiztosságot, harciasságot. Talán elhittük tizenöt-tizenhat pontos előnynél, hogy ez a meccs már megvan, ebbe a hibába nem szabad beleesni egyetlen ellenfél ellen sem. Le a kalappal a Tiszaújváros előtt, mert nem adták fel és visszajöttek a meccsbe, ezáltal nehéz csatára kényszerítettek minket, amiből most – a bonyhádival ellentétben – mi jöttünk ki győztesként, de nagyon sok mindenben kell még javulnunk, mert az ilyen meccseket magabiztosabban kell behúzni. Sok sikert kívánok a Tiszaújvárosnak a szezon további részében!

Siska János, a Tiszaújváros edzője: Először is gratulálok a Pénzügyőr csapatának, azt gondolom, az első negyedben ment el ez a mérkőzés nekünk. Nem voltunk elég agresszívak, nem támadtunk pontosan, aztán visszajöttünk a meccsbe, de ez hatalmas energiába került, a végén a szerencsés csapat nyert. Sok sikert kívánok a Pénzügyőrnek a szezon további részében!

Pénzügyőr Sportegyesület – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 74-71 (22-14, 21-16, 9-25, 22-16)

Pénzügyőr: Szálas 20/6, Nemes 13, dr. Franczva 10, Horváth B. 10/6, Kovács M. 8/3, Baranyi 6, Kiss L. T. 5, Szekeres Á. 2, Kollár -, Steier B. -, Nagy J. -.

Tiszaújváros: Drahos 18/15, Kovács Z. 15/3, Asszú Ád. 15/3, Gerőcs 11, Molnár B. 7/3, Szabó N. 4, Lajsz 1, Hajdú B. -, Drizner -, Asszú Ár. -, Szilasi -.


A DEAC ellen gyűjtötte be második sikerét a Cegléd

Andjelko Mandics, a DEAC edzője: Mindkét csapatnak gratulálok, férfias küzdelem folyt a pályán. Érzésem szerint az első félidőben akár jobban is megléphettünk volna, de a nagyszünetről a Cegléd jött ki jobban, és ők kerültek előnybe. Nem lehetek teljesen elégedetlen, mert a végsőkig harcoltunk, de pontosabb játékkal meglehetett volna a bravúr.

Tóth Tamás, a Cegléd edzője: Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen ismerjük a debreceni fiatalokat, és jól tudjuk, milyen profi munka folyik az akadémián. Rendkívül értékes győzelmet arattunk, biztos vagyok benne, hogy ez közel sem minden csapatnak fog sikerülni a hajdúsági ifjak ellen. Összességében elégedett vagyok, habár a támadásainkban még bőven akadtak pontatlanságok.

DEAC U23 – Ceglédi KE 65-72 (18-15, 17-19, 14-18, 16-20)

DEAC: Neuwirth 18/15, Fábián Sz. 13, Pollák B. 10/6 (+10 gólpassz), Kovács Á. B. 9/3, Kiss K. 5/3, Balázsi 4, Ságodi 3/3, Tóth G. 3, Fekete Cs. -, Szívós -.

Cegléd: Tóth Z. 22/9, Csaba Gy. 19/9, Herendic 8, Mészáros M. 6/6, Szabó N. 6/6, Micev 4, Hajdu 3, Csákvári 2, Pinnyey 2, Berkics M. L. -, Rékasi -.


Javított a MEAFC

Váczi Péter, a MEAFC edzője: Nagyon fontos volt az első mérkőzésünk után, hogy a kecskeméti vereségünk után hazai pályán győzelemmel mutatkozzunk be. Úgy gondolom, hogy azt a védőmunkát, amit ott mutattunk, meg tudtuk tartani hazai pályán is és ehhez társult egy jó támadás, amin sokat dolgoztunk az utolsó három edzésen. Nagyjából elégedettek lehetünk, a védekezésünk rendben van, támadásban úgy érzem, hogy van még bennünk fejlődési lehetőség, amin fogunk még dolgozni. Sok sikert kívánok az ellenfelünknek a továbbiakban!

Carlos Valleio, a SMAFC edzője: Már a mérkőzés elejétől nem találtuk az energiát, a hazaiaknál mind a pályáról, mind a kispadról sokkal nagyobb energia jött, mint a mi csapatunktól. Sajnos azokat a dolgokat sem tudtuk végrehajtani, amiket edzésen gyakoroltunk. Gratulálok a hazai csapatnak!

MEAFC-Miskolc – SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 74-57 (17-10, 25-15, 16-14, 16-18)

MEAFC: Cseh 14, Csák B. 11/3, Pintér D. 10/3, Szögi 9/3, Tóth B. 8, Ungi 7/3, Ragályi 6, Szicsák 5, Kozák M. 4, Sándor B. -, Nyíri -, Orliczki M. -.

SMAFC: Schöll 14/3, Füzi 13/6, Németh M. 11/3 (+10 lepattanó), Hajnal 7/6, Vercher 6/6, Csátaljai B. 4, Kovács B. 2, Papp B. -, Bakk -, Heiszenberger -, Szabó D. -.


A harmadik negyed döntőnek bizonyult, idegenben is nyert a KTE

Atomerőmű KSE Bonyhád – KTE-Duna Aszfalt U23 74-76 (15-14, 19-20, 15-25, 25-17)

Bonyhád: Karosi 18/12, Orgona G. 15/9, Heimann G. 9/3, Tömösváry 6, Pajor 6/6, Frank Á. 6/3, Csizmadia 5, Arnold B. 4, Szalai 3/3, Baki S. 2.

KTE: Kiss D. 17, Tóth Barna 12/6, Körmendi 12/6, Kucsera 10/6, Tóth Balázs 8, Kőházi 5/3, Tóth P. 5, Ivkovic 5/3, Velkey 2.


Magabiztos volt a DMTK

Ughy Albert, a DMTK edzője: Először is gratulálok a jelentősen átalakult és megfiatalodott békési csapatnak, mert egy pillanatra sem adták fel a mérkőzést. Mi nagyon idegesen kezdtünk, de ez talán az első hazai mérkőzés miatti izgalomnak tudható be. A második negyedtől a játékosaim felvették a Zöld-csoportos bajnokság ritmusát, és miután megnyugodtunk, tudtuk játszani az előre eltervezett és az edzéseken gyakorolt játékainkat. A félidőre sikerült felépíteni egy viszonylag tetemes előnyt, aminek köszönhetően a harmadik negyedben néha már örömkosárlabdát láthattak a nézők. A negyedik negyedben a végig harcosan játszó ellenfél egy picit közelebb került hozzánk, de azt gondolom, a győzelmünk nem került veszélybe. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, valamint köszönjük a kilátogató nézőknek, hogy ilyen jó hangulatban tudtunk bemutatkozni hazai pályán!

Balog Vilmos, a Békés edzője: Gratulálok a hazai csapatnak a játékához! Nagyon határozottan, jól játszottak, jó dobóteljesítményt nyújtottak. Nekünk sajnos sem a védekezés, sem a támadójátékunk nem olyan volt, amit mi vártunk, amire készültünk, így megérdemelten nyert a hazai csapat. Még egyszer gratulálok!

Dunaharaszti MTK – Békési SzSK 90-69 (20-23, 29-10, 18-15, 23-21)

DMTK: Joó 19/3, Santiago 18/3, Csabay 17/15, Imolay 9/3, Fekete B. 7/6, Trepák 6, Bocsárdi 6, Haris 4, Kerti 2, Debreceni 2, Tóth G. -.

Békés: Krisztics 20/12, Balog G. 16/6 (+13 lepattanó), Acsimovics 10, Olic 9/6, Cvijin 8, Okoh 4, Csorba 2, Kónya -, Karsai Cs. -, Vass -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Ceglédi KE 2 2 0 4 149 117 1,000
2. Dunaharaszti MTK 2 2 0 4 172 141 1,000
3. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 2 2 0 4 177 165 1,000
4. KTE-Duna Aszfalt U23 2 2 0 4 135 126 1,000
5. MEAFC-Miskolc 2 1 1 3 126 116 0,750
6. Atomerőmű KSE Bonyhád 2 1 1 3 147 146 0,750
7. SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 2 1 1 3 143 145 0,750
8. Pénzügyőr Sportegyesület 2 1 1 3 144 144 0,750
9. Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 2 1 1 3 162 160 0,750
10. DEAC U23 1 0 1 1 65 72 0,500
11. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 2 0 2 2 143 156 0,500
12. Békési SzSK 1 0 1 1 69 90 0,500
13. Újpest-MT 2 0 2 2 151 175 0,500
14. ELITE Basket 2 0 2 2 140 170 0,500

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

  •   
7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SenkiLesekMAFCdrukkerCsippa Recent comment authors
Senki
Olvasó

Újpesti csapat meg versenyben a focicsapattal..

Lesek
Olvasó

Sutyi, Sutyi…..ejnye

Csippa
Olvasó

2 forduló után, Rakic nagy légiós igazolás, mafc vicc, surmann nem egy 🤡

Csippa
Olvasó

Lehet mínuszolni, csak nem érdemes. Rakic eddig nem jött ki 10 pontból egy Bs csapatban, mafc tukorsiman kapott ki most egy honvédtól, akit előtte simán várt a Veszprém idegenben, előtte simán Pécsen, akit már az első félidőben porig alázott a Bkg, Újpest meg továbbra is hangzatos, mindent megmagyarázó nyilatkozatok, top piros csoportos büdzsé, kevés hozzáadott tartalom ehhez képest…

MAFCdrukker
Olvasó

Emlékeztetnélek, hogy a bajnokság kétkörös alapszakaszból és rájátszásból áll, tehát most a szezon kevésbé fontos részének tizenharmada után vagyunk. Azaz szerintem még elég korai ilyen éles kritikákat megfogalmazni bárkivel szemben. Ha viszont tényleg csak az elmúlt két fordulóra hagyatkozunk, akkor valóban van alapja a mondandódnak, főleg ránk nézve. Kint voltam szombaton, és a játék képe sem volt szebb, mint amit az eredmény mutat. Pedig a felkészülés során nyert a MAFC a Honvédot most legyőző Veszprém, vagy az ellenük nyerő Vasas ellen is. Eléggé meglepő ez a rajt mindenkinek. De ismétlem, hosszú a szezon, van idő javítani. Csak jó lenne nem… Olvass tovább »

Csippa
Olvasó

Kösz az emlékeztetőt, azt hittem, már így marad az alapszakasz. Amit meg te írsz, ezért nem a felkészülés a mérvadó. És pont ezért is írtam úgy, h két forduló után… 😉

MAFCdrukker
Olvasó

Lényegében egyetértek, csak a stílus miatt reagáltam. Ha így írod: “2 forduló után, Rakic egyelőre nem találja régi önmagát, borzasztóan kezdett a MAFC és a kispadot a tavalyi kudarc után is megtartó Újpest.”, még pluszt is nyomok rá (nem mintha sok értelme lenne a +/-nak).

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés