Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Hosszabbításban verte az Óbuda a MAFC-ot

A TF-es Tichov meccset nyerő tripláját még sokat fogják ismételni.:

:

Tizenhat mérkőzést rendeztek a másodosztályban az elmúlt héten.

A Piros-csoportban a PVSK az ötödik fordulóban az Óbudát verte, a negyedik körből visszamaradt meccsen pedig a Vasas győzte le a Salgótarjánt. A PVSK tartalékai folytatták jó formájukat, legyőzték a Pápát is a hatodik fordulóban, míg az Óbuda a MAFC elleni hosszabbításos győzelmével javított. A Vasas a JKSE vendégeként kapott ki, így 1-1 győzelemmel és vereséggel zárta a hetet, míg a Tarján 0-2-vel, ugyanis a jó formában lévő TF-et „csak” egylabdás meccsre tudta kényszeríteni, legyőzni nem sikerült – Tichov triplája a dudaszó pillanatában hullott a gyűrűbe. A Nagykőrös vendégeként ünnepelhetett a Veszprém, egy ponttal verte a BKG az NKA-t, míg a Honvéd kihasználta a sok sebből vérző Baja elleni meccset, és 78 ponttal nyert idegenben.

A Zöld-csoportban is lement a teljes hatodik forduló: a KTE U23 kikapott a Dunaharasztitól, a MEAFC odahaza nyert a Vásárhely ellen, és a Tiszaújvárosnak is sikerült otthon tartania a két bajnoki pontot az ELITE ellen. A Cegléd a Pénzügyőr, a DEAC U23 a SMAFC, az Újpest pedig a Békés vendégeként tudott nyerni, a Győrnek viszont egy pont híján nem jött össze az idegenbeli siker – a Bonyhád jobbnak bizonyult.

A Hepp Kupa harmadik fordulója a TF-fel lett teljes: az együttes utolsó továbbjutóként csatlakozott a 32 csapatos mezőnyhöz.

NB I/B

Piros-csoport

5. forduló

Magabiztos volt a Pécs az Óbuda ellen

Andrija Csirics, a PVSK edzője: Jó mérkőzés volt! Alaposan felkészültünk, mert nagyon fontos találkozó volt számunkra, azért is, mert itthon játszottunk. Elkaptuk a ritmust, a játékosok megküzdöttek minden labdáért, jól játszottunk, látszott a srácokon, hogy felkészültek. Volt néhány hibánk, de ez nem számít, mert nyertünk. A következő mérkőzésünk is fontos lesz, persze mindegyik az, ott is igyekszünk hasonlóan jó teljesítményt nyújtani.

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Gratulálok a pécsi csapatnak, minden játékszegmensben jobban játszottak, mint mi. Nem tudtunk felpörögni erre a mérkőzésre. A héten voltak problémáink a csapaton belül, betegségek, sérülések, de ez nem magyarázza azt, hogy idejövünk, és nem tudunk felpörögni a mérkőzésre. Tovább kell lépni, tovább kell dolgozni, és meg kell próbálni kijavítani a hibákat.

Pécsi VSK-CARGATE – Óbudai Kaszások KA 85-62 (26-19, 18-10, 20-25, 21-8)

PVSK: Farkas S. D. 20/12, Goldring G. 14, Fülöp Zs. 13/6, Popadic 12/9, Kalmár V. 7, Mándity M. 7/3, Armaghani 6, Futó B. 4, Hőgye 2, Marjanovic -, Gordán -, Bor S. -.

Óbuda: Czirbus 20, Czura 11/3, Vígh 7, Kalassai 7/3, Fekete V. N. 7/3, Vas-Teplán 4, Boinitzer 4, Hegedűs M. 2, Horváth M. -, Konta -, Bencsik -, Ruják -.


4. forduló

Nem tudta megszorongatni a Vasast a Salgótarján

A legutóbbi két fellépését összességében egy híján hatvanpontos különbséggel elbukó tarjáni gárda, egy korábbról pótolt találkozón, a váratlanul gyengén startoló, mindazonáltal komoly potenciállal bíró Vasas Akadémia csapatát fogadta – vezette fel a hétközi találkozót a BeszterceKK.hu.

Noha egyértelmű volt, hogy nem a pocsék formában lévő, ráadásul ezúttal legjobb „gólszerzőjét”, a sérült Dragasevics Veljkót is nélkülöző SKSE a szerda esti találkozó esélyese, arra azért még így kevesen számítottak, hogy a tarjániaknak hazai pályán még a tisztes helytállás sem jön össze. A görög Evangelosz Ziagkosz együttese az első pillanattól magabiztosan uralta a meccset: a kiváló irányítójátékot bemutató Moravcsik vezette látogatók az első negyed végére tíz-, a nagyszünetre pedig, palánk alatti nyomasztó fölényüket kihasználva, immár kerek húsz egységnyire növelték a különbséget.

Nem okozott különösebb nehézséget a Vasasnak a Salgótarján legyőzése. Fotó: hunbasket.hu

Szabó Zoltán legénysége az egész találkozón hitehagyott, reményvesztett társaság képét mutatta, ráadásul a fordulást követően, különösen támadásban, még az addig sem túl veretes produkcióját is sikerült alulmúlnia. Jellemző, hogy a hajrára közel negyven pontos hátrány felhalmozó piros-feketék részéről a félszázas határ elérését is csupán egy kétségkívül felettébb látványos, ám végső soron nem túl sportszerű megoldás eredményezte, Hargitai ugyanis akkor ívelte a labdát saját térfeléről, remek mozdulattal, csont nélkül a rivális gyűrűjébe, amikor arra a „kosaras szokásjog” alapján már nem lett volna lehetősége. Persze mindez a vártnál lényegesen könnyebben diadalmaskodó vendégek örömét már nem igazán csökkentette, s a teljesítményével ismét csalódást okozó SKSE még kitartó szurkolóit sem derítette sokkal jobb kedvre…

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok és további sok sikert kívánok a bajnokságban a Vasasnak!

Evangelosz Ziagkosz, a Vasas edzője: Amit a legutóbbi mérkőzésen, a TF ellen nyújtottunk, az nem a mi játékunk. Nagyon fájó vereség volt nekünk, de örülök, hogy a csapat jól reagált, és mindenki maximálisan koncentrált volt ma. Sok sikert kívánok a Salgótarjánnak! Egy nehéz mérkőzés vár ránk rövid időn belül, hiszen vasárnap utazunk Jászberénybe. Próbálunk rá maximálisan felkészülni.

Salgótarjáni KSE – Vasas Akadémia 50-86 (13-23, 14-24, 11-16, 12-23)

Salgótarján: Takács A. 14/3, Molnár M. 13, Molnár D. 8/3, Karanfilovski 6/3, Bán T. 4, Hargitai 3/3, Gulyás B. 2, Kuttor -, Monye M. -, Donakovszki -, Monye J. -.

Vasas: Andrássy 17, Bagó 14, Kerkai 10, Farkas A. 10/6, Moravcsik 8/6, Barócsi 7/3, Radics 6, Boros 6, Kelemen Á. 5, Medve M. 3/3, Sólyom Bo. -, Lakatos -.


6. forduló

Bravúros győzelemmel javított az Óbuda a MAFC ellen

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Ma nagyon nehéz helyzetben voltunk, a kezdőötösünkből két sérült játékosunk volt, de hála istennek a csapat jól reagálta le ezt a helyzetet! Aki pályára került, annak szívvel-lélekkel sikerült játszania. Ma nagy javulást láttunk védekezésben: főleg az első negyedben eddig minden meccsen húsz felett kaptunk, most az első negyedben csak kilenc pontot kaptunk, és szerintem ez megadta az alaphangot a mérkőzésnek. Örülök a győzelemnek és gratulálok a játékosaimnak!

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Gratulálok az ellenfélnek! Sokkal jobban akarták a győzelmet, mint mi, ezért meg is érdemlik.

Óbudai Kaszások KA – MAFC 83-80 – h.u. (17-9, 19-20, 19-25, 18-19, 10-7)

Óbuda: Prunicsics 26/18, Czura 22, Kalassai 12/6, Vígh 7, Ruják 5/3, Boinitzer 4, Horváth M. 4, Bencsik 3, Vas-Teplán -.

MAFC: Misek 17/6, Tóth P. 15/3, Bordács 13/3 (+18 lepattanó), Csapai 12, Lakits 8, Biber 5, Pfandler 4/3, Polgárdy 4, Kovács Á. 2, Bősze -.


A Nagykőrös elleni sikerrel folytatta a Veszprém

A találkozó Timkó és Tóth közeli kosaraival indult, ám utóbbi faulttal együtt tette mindezt, és a büntetője is a helyére kerül. Ezután Madár volt pontos a hárompontos-vonalon kívülről, ezzel máris négy ponttal vezetett a Veszprém. A hazaiak próbálták tartani magukat, ám Szabó három, míg Glatz két egységgel iratkozott fel a pontszerzők közé. A Sólymok igyekeztek közeledni, ám míg ők kétpontosokat szereztek, addig a vendégektől triplák is érkeztek, így a távolság apránként nőtt (6. perc: 13-20). Sőt úgy tűnt, tizenhárom pontnál elakadnak a nagykőrösiek, miközben Tóth és Horváth újabb pontokat tett fel az eredményjelzőre, ezért időt is kért Kovács Sándor, immáron tizenegy pontos hátránynál (7. perc: 13-24). Ám eredménye nem lett a megbeszélésnek a hazaiak részéről, a bakonyiaknál annál inkább, hiszen Tóth és Szabó is szerzett egy duplát. Bő egy perccel a negyed vége előtt aztán Molnár Bence megtörte a hazai pontcsendet egy kettessel, majd Molnár Miklós egy hármast is szerzett, így végül tízpontos különbség maradt az első etap végére (10. perc: 18-28) – olvasható a VeszprémKosár.hu beszámolójában.

A második negyed elején a hazaiak megrázták magukat, és Molnár Miklós, Lakosa és Timkó kosarai után már csak négy pont volt a Veszprém fórja. Időt is kért ekkor Martin Blaho mester (13. perc: 24-28). De nem lett a megbeszélteknek foganatja, ugyanis Molnár Miklós hármasával már csak egy volt közte, éppen ezért jól jött a vendégeknek Horváth duplája. Szabó is szerzett egy kettest, amire Molnár Miklós egy hármassal válaszolt (15. perc: 30-32). Pár perc pontcsend következett, amelyet Jókai duplája tört meg, ezzel kiegyenlítve a mérkőzést. Dancsecs triplája vetett véget a veszprémiek rossz perceinek, majd egymást váltották a kétpontosok mindkét részről. A félidő utolsó két percében is szoros maradt az állás, Fehér kosarára Madár kettő plusz egyes játéka volt a válasz, ám Timkó is jelentkezett egy duplával. A negyed utolsó kosarát végül Szabó szerezte (20. perc: 40-43).

Nehéz meccsen szerzett újabb győzelmet a Veszprém. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik játékrész Glatz és Molnár Miklós tripláival indult, majd Tóth jelentkezett egy pontos középtávolival. Horváth blokkolta Lakosát, ám pont nem született belőle a másik oldalon. Nem úgy az ellenakciókból, amikor is Mester két hármasával már a Nagykőrös vezetett egy ponttal. Horváth egy duplával visszavette az előnyt Szabó passzából (24. perc: 49-50). Ezután rossz dobások és eladott labdák jellemezték a játékot, amit a vendégek vezetőedzője elégelt meg előbb, és kért időt. A pár percnyi pontcsendet Madár kettese törte meg, amire Kocsis válaszolt. Ekkor érkezett azonban Szabó és dobott egy hármast, majd Horváth egy duplát, így máris hattal ment a Veszprém, és kért időt a Nagykőrös (37. perc: 51-57). Lakosa egy támadó-lepattanó megszerzése után volt eredményes, ám Glatz is betalált. A negyed utolsó percében Glatz távolról is jól célzott, így végül kilencpontos előnnyel várhatta az utolsó tíz percet a Veszprém (30. perc: 53-62).

Az utolsó tíz perc Timkó és Lakosa dupláival kezdődött, ám a hazaiak felzárkózását Tóth kettese és Horváth hármasa gyorsan megállította (33. perc: 57-67). A távolság pedig nem csökkent, ugyanis hiába talált be ismét Timkó, Szabó öt pontot szállított hamar. Időt is kért a Nagykőrös (34. perc: 59-72). A rövid pihenő után Molnár Miklós és Molnár Bence is jegyzett egy-egy duplát, így már ismét tíz alatt volt a különbség. Horváth passzából Madár bedobott egy kettest, Lakosa viszont egy hármast szerzett. A következő percet rossz dobások jellemezték, amíg Lakosa el nem süllyesztett egy hárompontost (37. perc: 66-74). Egy-egy jó büntető és egy Lakosa-dupla következett, majd Szabó és Lakosa szerzett egy-egy triplát. Bő egy perccel a vége előtt Glatz és Tóth duplái már ismét kétszámjegyű vendégelőnyt eredményeztek, amit Horváth tovább növelt (39. perc: 72-84). A meccs hátralevő részében már szinte csak büntetővonalról születtek kosarak, a Veszprém pedig tízpontos győzelmet aratott (40. perc: 77-87).

Kovács Sándor, a Nagykőrös edzője: Ismét egy fájó vereség. Sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést, próbálkoztunk zónával, de a játékosaim nem találták meg a pozíciójukat, nem mindig tudták, mi a feladatuk. A védekezésváltás után visszajöttünk a mérkőzésbe, a vezetést is sikerült átvenni. Bíztam a támadójátékunkban a második félidőben, de ez nem jött össze, nagyon pontatlanul támadtunk. A végjátékban rossz döntéseket hoztunk, illetve egy-egy jónak tűnő védekezés után demoralizáló hárompontosokat kaptunk, ez nagyon megütötte a csapatot, a gödörből nem sikerült kimászni. Ellenfelünknek több a minőségi és rutinos játékosa, ez döntött. Gratulálok nekik is és a csapatomnak is!

Martin Blaho, a Veszprém edzője: Nagyon kemény mérkőzés volt, és az első félidő után az öltözőben megbeszéltek szerint megpróbáltunk változtatni a védekezésünkön, ami egy kicsit sikerült is. A második félidőben rátaláltunk a győzelmet jelentő helyes útra, és próbáljuk folytatni ezt a ritmust. Gratulálok a Nagykőrösnek is!

Nagykőrösi Sólymok KE – Veszprémi Kosárlabda Kft. 77-87 (18-28, 22-15, 13-19, 24-25)

Nagykőrös: Lakosa Á. 22/9 (+10 lepattanó), Molnár M. 18/12, Timkó 12, Molnár B. 8, Fehér P. J. 7, Mester M. 6/6, Jókai 2, Kocsis 2, Kónya -.

Veszprém: Szabó P. 23/12, Glatz 17/6, Tóth N. 16 (+19 lepattanó), Horváth Á. 16/6 (+11 lepattanó), Madár A. 12/6, Dancsecs 3/3, Gaál B. -.


Egy pont döntött az NKA és a BKG között, utóbbi javára

Allen találatával indult a mérkőzés. Majd a kisebb gólcsendet Buzás törte meg egy 2+1-es akcióval. Djordjevics felelt, majd Bíró. Buzás hármast dobott, de hamar egalizáltak a hazaiak (8-8). Zsihla indította a Batyis rohamot, ahol Buzás remekelt, zsinórban hat pontot szerzett (8-16). Kollár hármasára Lakatos felelt kettessel, de Djordjevics is távolról volt sikeres. A padról beálló Halász is elsüllyesztett egy hármast, majd a BKG kapitánya, Nagy Botond is. Sikerült ellépnie a vendégeknek (14-24). Lados és Djordjevics tartották a csapatukat. Reizer büntetőivel és nyolcpontos előnnyel zárta a BKG az első tíz percet – olvasható a PrímaBasket.hu tudósításában.

A kisszünet után Bíró villogott, hét pontja közben Nagy Botond emelt be egy triplát (25-29). Allen büntetőjére ismét Bíró felelt trojkával, de a vendégek szerencséjére Nagy Botond is dobott egyet (28-33). A negyed közepén Váits és Rátvay találatával átvették a vezetést a pécsiek (34-33). Buzás, Nagy Botond és Szeleczki szereztek gyorsan egy-egy közelit, melyre Lados válaszolt. A negyedet Nagy Botond és Szeleczki büntetőivel zárta a vendég csapat, valamint hatpontos vezetéssel (36-42).

A fordulás után Buzás dobott kettest, Nagy Botond hármast. Váits és Lados voltak eredményesek. Nagy Benedek pontos dobásával újra tízzel mentek (40-50). Pécsi roham következett, Benke és Váits révén, de Nagy Benedek ekkor ismét bevert egy hárompontost (45-53). A légiósok váltottak kosarat, majd Zsihla dobott középtávolit (47-57). Ismét hazai felzárkózási kísérlet következett. Egészen négy pontig sikerült (55-59), amikor Nagy Botond dobott be egy büntetőt, de a lendület nem tört meg. Rátvay találataival közte egy pont volt (59-60). Nagy Benedek dobott egy nagyon fontos hármast. A negyed végére sikerült megtartani egy szösszenetnyi előnyt (60-63).

Az utolsó játékrész következett. Reizer villant, majd Nagy Botond hármast dobott (60-68). Hármas párbaj kezdődött. Váits válaszolt Nagy Botondnak, majd Nagy Botond vissza, erre Bíró is és Meszlényi is (69-71). Halász szerzett két pontot, Djordjevics pedig büntetőzött, majd közelről is betalált (73-73). Allen dobott dudaszós hármast, de a túloldalon 2+1-es akciót mutatott be Kocsis (76-76). Reizer ismét kettest szerzett, de Bíró hármast dobott, átvették a vezetést (79-78). Reizer sportszerűtlen hibát vétett, de Lados csak egyet dobott be. Lakatos dobott egy gyönyörű 2+1-es kosarat. Ismét vezettek a vendégek (80-81). Meszlényi maradt üresen a hármason, nem hibázott (83-81). Nagy Botond jutott büntetőhöz, de a keze ezúttal megremegett és csak egyet dobott be (83-82). Sikerült kivédeni a pécsi támadást, s a kontrából Buzás dobott gyors ziccert (83-84). Az utolsó labda a hazaiak kezében volt, de nem tudtak vele élni, így egy izgalmas mérkőzésről értékes győzelemmel távozott a BKG.

Ivica Mavrenszki, a NKA edzője: Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez! Tudtuk, hogy kemény meccs lesz, erre készültünk. Sajnos hiányzott egy kis szerencse.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Nagyon örülök, mert egy nagyon jó ellenféllel szemben sikerült győznünk! Itt mindenkinek nagy dicsőség lesz nyerni!

NKA Pécs – BKG Príma Akadémia 83-84 (18-26, 18-16, 24-21, 23-21)

NKA: Bíró L. 21/15, Djordjevics 18/3 (+10 lepattanó), Rátvay B. 11 (+10 lepattanó), Lados 10, Meszlényi 8/6, Váits 7, Kocsis Z. 3, Kollár 3/3, Benke K. 2.

BKG: Nagy Bo. Á. 23/18, Buzás 18/3, N. S. Allen 10/3, Nagy Be. Á. 9/9, Reizer 6, Lakatos P. 5, Halász 5/3, Szeleczki 4, Zsihla 4.


Feljavult a Salgótarján, de Tichov megmentette a TF-et

Három lélek- és önbizalomromboló vereséggel a hátuk mögött, ráadásul legjobb pontszerzőjük, a továbbra is harcképtelen Dragasevics Veljko, valamint vezetőedzőjük, a családi okok miatt távol maradó Szabó Zoltán nélkül várták a piros-feketék a fővárosi összecsapást, ám minden baljós előjel dacára a tarjániaknak a feldobás után sikerült alaposan meglepniük a mezőny egyik legjobb formában lévő alakulatát – tudósított a Salgótarján honlapja.

Molnár Dániel és Molnár Marcell triplái egy felettébb reménykeltő, 12-2-es meccsnyitó rohamot foglaltak mutatós keretbe, aminek következtében a TF együttesének alig néhány perc játék után máris időt kellett kérnie. A gyors eligazítás mindenesetre hatott, s a soraikat rendező Beák-tanítványok haladéktalanul üldözőbe vették, Bartos közeli-, valamint a Csík-Tichov páros távoli találataival pedig a második felvonás elejére be is érték némileg megtorpadó, s a kisszünetig már mindössze egyetlen mezőnykosarat jegyző tarjáni csapatot.

Amely ugyanakkor a folytatásban is csupán pillanatokra engedte maga elé ellenfelét: Molnár Dániel, majd a félidő hajrájában Hargitai tett különösen sokat azért, hogy az SKSE a nagyszünetben is magánál tudhassa a vezetést (34-35).

A harmadik felvonás elején ugyanakkor a piros-feketék eléggé beragadtak, így a rivális könnyelműen eladott labdáit „olcsó” gólokra váltó budapestiek hamar fordítottak. Az álmos kezdést mindazonáltal vendégrészről gyors ébredés követte, olyannyira, hogy a „beugró” Király Márió legénysége, egy Takács és Hargitai által levezényelt 12-2-es ellenrohammal, kisvártatva a vezetést is visszavette. Csakhogy a hullámzóan alakuló játékrész derekán megint fordult a kocka, ráadásul úgy tűnt, a remek szériát kifogó házigazdák második komolyabb elszakadási kísérletét már teljes siker koronázhatja. Kevéssel az utolsó rövid pihenő előtt a TF 62-53-ra ellépett, ami a tarjániak számára, utóbbi találkozóik fényében, bizony nem sok jóval kecsegtetett.

Ám a vendégek a korábbiakkal ellentétben ezúttal egy pillanatra sem veszítették el tartásukat, s a játékukba be-becsúszó gyengébb periódusok, néhány perces üresjáratok dacára küzdőszellemük mindvégig töretlen maradt. Ráadásul a kritikus szituációkban mindig akadt valaki, aki továbblendítette a lassulni látszó szekeret, a záró felvonásban különösen a két Molnár, Marcell és Dániel jeleskedett. Utóbbi triplája nyomán a végjátéknak 74-74-es állásról vágtak neki a felek, Takács zsákolásával és sikeres büntetőivel pedig 79-80-nál a vendégek immár a jelen helyzetükben egy falat kenyérrel felérő siker közvetlen közelébe értek. Tichov azonban mindezt másképp gondolta: a „góllövőlista” éllovasa a Csík dobása után lecsorgó labdát valahogy összekaparta, majd, pillanatokkal a dudaszó előtt, fordulásból, bravúros mozdulattal a gyűrűbe bombázta – igazolva ezáltal a tételt, miszerint szegény embert még az ág is húzza…

Tichov meccset eldöntő triplája:

Beák Gábor, a TF edzője: A nézők biztosan izgalmas mérkőzést láthattak – nekem nem tetszett ennyire. Az elejétől kezdve kézben kellett volna tartanunk az irányítást, ehelyett alacsony energiaszinttel kezdtünk és végig sok támadó-lepattanót engedtünk a Salgótarjánnak. Örülök, hogy így alakult a végén, de nem vagyok elégedett. Nagyobb különbséggel kellett volna nyernünk.

Király Márió, a Salgótarján edzője: Végre kiélezett meccset játszottunk! Nem biztos, hogy az elmúlt találkozókon a kosárlabdázással voltak gondjaink, a fejekben próbáltunk meg rendet rakni ma estére. Sok sérüléssel küszködünk, ami kihatott az edzésmunkára is, de még így is jó mérkőzést tudtunk játszani. Sajnálom, hogy nem sikerült megörvendeztetnünk a minket elkísérőket egy győzelemmel!

TF-BP – Salgótarjáni KSE 82-80 (14-17, 20-18, 28-21, 20-24)

TF: Tichov 22/9, Bartos 17, Csík Ri. 13/3, Nagy Sz. Sz. 13/3, Szántó D. 10/3, Béres B. 3/3, Oroszi 2, Tóth K. 2, Magda D. Cs. -.

Salgótarján: Molnár M. 23/6, Hargitai 20/3, Molnár D. 19/9, Takács A. 11 (+12 lepattanó), Karanfilovski 5, Bán T. 2, Kuttor -, Donakovszki -, Monye M. -.


A Pápát is legyőzte a PVSK

Andrija Csirics, a PVSK edzője: Tudtam, hogy egy nehéz mérkőzés lesz, jó játékosaik vannak, ismerem Kálmán Laci stílusát, és ez a játékukon is meglátszott. A támadójátékunkkal egész meccsen nem volt probléma, a védekezésünk csak a negyedik negyedre érett be. Ezt a ritmust innentől végig tudtuk diktálni. Gratulálok a Pápának, ránk a folytatásban nehéz mérkőzések várnak idegenben, erre fogunk innentől készülni.

Kálmán László, a Pápa edzője: Egy dolog miatt tudok örülni, egy dolog miatt szomorú vagyok. Az öröm az, hogy Andrija Csiriccsel találkoztam, nagyon közel áll a szívemhez, a Falcóval nagy sikereket értünk el. Harmincöt percig tudtunk egy ki-ki mérkőzést játszani egy nagyon jó erőből álló Pécs ellen, akinek végig a csúcsembereit kellett játszatnia, ez is azt mutatja, hogy milyen jó játékot képviselt a csapatom. Kár az utolsó negyedért, mert egálról ránk vertek hirtelen nyolc pontot, ezután nekik minden beesett, nekünk semmi. Emelt fővel jöttünk le a pályáról, gratulálok a Pécsnek!

Pécsi VSK-CARGATE – Conoil Pápa KC 97-81 (25-19, 22-29, 25-23, 25-10)

PVSK: Farkas S. D. 24/12, Armaghani 15, Goldring G. 15/9, Popadic 13/3, Fülöp Zs. 12/3, Futó B. 10, Kalmár V. 6, Mándity M. 2, Bor S. -.

Pápa: Sonyák 25/15, Hódi 21/15, Koma 16/3, Murai 13 (+14 gólpassz), Horváth A. 3/3, Varga B. P. 2, Kasza K. 1, Kocsis T. Z. -, Németh A. -, Lintner -, Németh G. -.


Az első negyedben hengerelt a Honvéd

A hazaiak keretéből Pongó és Jakab is hiányzott, továbbá Nagy Dániel sem vállalta a játékot, ez így nem sok jót sejtetett a Baja számára a feldobás előtt. Kopácsi távoli kosaraival kezdődött a találkozó, a fiatal bedobó Mijovic helyére került be a kezdőbe, miután a bosnyák légiós hátfájdalmai miatt el sem utazott Bajára. Markovics sem akart lemaradni, előbb hármast, majd két duplát is dobott, így a vendégek öt perc után már 20 ponttal vezettek. Folyamatosan szerezték a labdákat és abból a könnyű kosarakat, plusz kintről sem tudtak hibázni, a túloldalon pedig nem volt, aki a gyűrűbe találjon. Takács második triplája és Stefán két közelije azt jelentette, hogy már 40 (!) pont volt a különbség az első negyed végére – írja a Honvéd Facebook-oldalának beszámolója.

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, Goldring próbált csökkenteni a hátrányon, de előbb a padról érkező Csomós talált be kintről, majd Kopácsi dobta be harmadik tripláját, Tanoh két könnyű kosarával pedig tovább nőtt az amúgy sem kicsi különbség. Kovács triplája már a nyolcadik, Kopácsi gólpassza pedig a 22. volt csapatszinten az első félidőben, ehhez társult egy 60 százalékos mezőnymutató, így nem meglepő, hogy a nagyszünetben az eredményjelzőn 16-64 állt.

Nem volt esélye a Bajának a Honvéd ellen. Fotó: hunbasket.hu

A második félidőről nehéz bármit írni a látottak után, a hazaiaknál Goldring és Virágh pontjai mutatták apró jeleit a felzárkózásnak, de Tanoh kosarai, illetve egy Takács-, majd két Cohill-tripla után 60 egységnyivel járt előrébb a Honvéd. A mérkőzés további része szépen lecsorgott, nyilván a bajaiak szerették volna jobban, ha minél előbb vége van ennek a találkozónak.

Tanoh tripla-dupla közeli teljesítménye, Takács 10 gólpassza, Kopácsi 22 pontja és a fiatal Cohill reményt keltő játéka volt említésre méltó ezen az estén. A következő fordulóban egy egészen más mérkőzés vár a Lucsics-legénységre, a két éllovas fog összecsapni a Ludovikán november 8-án, hétfőn.

Hosszú István, a Baja edzője: Sajnálatos módon nagyon tartalékosan tudtunk kiállni, az igazán jó játékerőt képviselő Budapesti Honvéd ellen. Azt hiszem, hogy komplett csapattal is nagyon nehéz lett volna győzelmet szerezni. Csak a fiatalokra tudtunk támaszkodni, a mai napon sajnos ez ennyire volt elég.

Baksa Tamás, a Honvéd edzője: Gratulálok mindkét csapatnak! A sok gonddal küzdő Baja próbálta kihozni magából a maximumot, mi pedig igyekeztünk megtisztelni őket. Ez az eredmény született, megyünk tovább és sok sikert a Bajának!

Bajai Bácska FKE – Budapesti Honvéd SE 43-121 (4-45, 12-19, 15-28, 12-29)

Baja: Goldring J. B. 21/9, Virág E. 9/3, Végh B. 5, Szatmári 5/3, Szabó B. B. 3/3.

Honvéd: Kopácsi 22/9, Tanoh 18, Cohill 16/12, Takács D. 15/9 (+10 gólpassz), Markovics 15/3, Kovács G. S. 10/3, Stefán D. L. 10, Csomós 7/6, Völgyi 6, Vámos 2, Tarján I. S. -.


Fontos JKSE-győzelem a Vasas ellen

Földi Sándor, a JKSE edzője: Sokszor jobb rossz játékkal győzni, mint jóval kikapni. Mi a héten nagyon sok problémával küzdöttünk. Meleg Karcsi két hét után most edzett először, Simon és Rosic betegség miatt alig tudtak edzeni, míg Chester Lewis szintén betegség miatt pályára sem tudott ma lépni. Így a mai mérkőzésen nem játszottunk jól, de kiküzdöttük a sikert. Sok hibát vétettünk, de remélem, ha mindenki egészséges lesz, akkor ennél sokkal jobb teljesítményre is képesek leszünk!

Evangelosz Ziagkosz, a Vasas edzője: Gratulálok a Jászberénynek, megérdemelték a győzelmet! A védekezésünkkel elégedett voltam, hiszen huszonkét ponttal kevesebbet kaptunk, mint az átlagunk. Támadásban ugyanakkor nagyon sokat hibáztunk. A Jászberénynek több olyan játékosa van, akik NB I-es tapasztalatokkal rendelkeznek, és ez döntőnek bizonyult a mai mérkőzésen.

Jászberényi KSE – Vasas Akadémia 71-65 (25-20, 14-11, 19-17, 13-17)

JKSE: Velkey 19/12, Meleg K. R. 16/6, Olasz Á. 8, Homoki 8, Rosic 8/6, Rakic 7, Nagy S. 3/3, Várbíró 2.

Vasas: Moravcsik 12/3, Farkas A. 10/6, Bagó 9, Boros 9/3, Kerkai 8/6, Medve M. 7/6, Andrássy 3, Barócsi 3, Kelemen Á. 2, Radics 2, Sólyom Bo. -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Budapesti Honvéd SE 6 5 1 11 551 396 0,917
2. Pécsi VSK-CARGATE 6 5 1 11 511 480 0,917
3. TF-BP 6 5 1 11 528 504 0,917
4. Veszprémi Kosárlabda Kft. 6 4 2 10 561 515 0,833
5. Jászberényi KSE 6 4 2 10 508 467 0,833
6. BKG Príma Akadémia 6 4 2 10 549 459 0,833
7. NKA Pécs 6 3 3 9 460 446 0,750
8. Óbudai Kaszások KA 6 3 3 9 487 523 0,750
9. Conoil Pápa KC 6 2 4 8 481 498 0,667
10. Vasas Akadémia 6 2 4 8 468 470 0,667
11. Nagykőrösi Sólymok KE 6 2 4 8 499 518 0,667
12. MAFC 6 2 4 8 458 486 0,667
13. Salgótarjáni KSE 6 1 5 7 407 507 0,583
14. Bajai Bácska FKE 6 0 6 6 455 654 0,500

Zöld-csoport

6. forduló

Jobb volt a DMTK, legyőzte a KTE U23-at

Sztojan Ivkovics, a KTE edzője: Jobb volt az ellenfél minden téren, nem tudtunk alkalmazkodni a játékukhoz. Nyilvánvalóan még kell rutint szereznie a fiataloknak, hogy egy ilyen fizikális ellenféllel szemben is győztesen hagyják el a pályát. Kielemezzük a mérkőzést, levonjuk a tanulságokat, és javítjuk a hibákat. Gratulálok a Dunaharasztinak!

Ughy Albert, a DMTK edzője: Mindkét csapatnak gratulálok, mert egy jó mérkőzést játszottunk. A kecskemétiek bizonyították, hogy nem véletlenül állnak a tabella elején, agresszív, jó kosárlabdát játszanak. Készültünk a KTE-ből, és sikerült is nyolcvan-kilencven százalékban az eltervezetteket végrehajtani, ennek köszönhetjük a győzelmet. Sok sikert kívánok a kecskemétieknek a folytatásban!

KTE-Duna Aszfalt U23 – Dunaharaszti MTK 67-74 (21-22, 15-17, 16-19, 15-16)

KTE: Kőházi 17/12, Kucsera 14/3, Kiss D. 8, Körmendi 8, Velkey 5/3, Tóth Barna 5, Ivkovic 3/3, Takács E. 3/3, Tóth Balázs 2, Tóth P. 2.

DMTK: Santiago 20 (+10 gólpassz), Fekete B. 15/9, Csabay 13/9, Kerti 6, Trepák 6, Joó 6/3, Bocsárdi 4, Haris 4, Tóth G. -.


Rákapcsolt a MEAFC, hússzal verte a Vásárhelyt

Váczi Péter, a MEAFC edzője: Annak örülök, hogy mind a négy negyedet sikerült hazai pályán megnyerni, de ki kell majd elemeznünk a felvételt, mert az ellenfél rengeteg büntetőt dobott és ki kell derülnie, hogy hol hibáztunk. Azt gondolom, hogy lökést kell adjon a csapatnak az, hogy jó ritmusban játszva, viszonylag jó támadó- és védőmunkával magabiztosan hoztuk ezt a mérkőzést.

Szablics Péter, a Vásárhely edzője: Az első negyedben a Miskolc agresszív mezőnyvédekezése kizökkentett minket, teljesen indiszponálttá tette a támadójátékunkat. Ezután már csak megnehezíteni tudtuk a hazaiak dolgát. Gratulálok nekik, a visszavágón megpróbálunk javítani!

MEAFC-Miskolc – Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 87-67 (24-13, 22-17, 22-19, 19-18)

MEAFC: Kozák M. 19, Szögi 15/3, Pintér D. 14/6, Cseh 10, Tóth B. 9/3, Orliczki M. 7, Csák B. 7/3, Szicsák 4, Ungi 2, Ragályi -, Sándor B. -, Bíró B. -.

Vásárhely: Burko 18, Varga Á. 17/3, Pavlovic 11, Varga Z. 7, Borbáth 5/3, Kovacsevics 4, Bodócsi 3/3, Vejinovic 2, Bálint E. -.


Kitartott a Tiszaújváros előnye a második félidőre is

Siska János, a Tiszaújváros edzője: Fontos győzelmen vagyunk túl. Az első félidő után már azt gondoltuk, hogy megvan a mérkőzés. A második félidőbe belealudtunk, de szerencsére volt annyi előnyünk, hogy kitartott a mérkőzés végéig. Ebben is javulnunk kell, de nagyon örülünk a győzelemnek természetesen. Sok sikert kívánok a ELITE Basketnek a bajnokság további részében!

Horváth Balázs Gábor, az ELITE edzője: Először is szeretnék gratulálni az ellenfél csapatnak, mert azt gondolom, a győzelmet sohasem kell megmagyarázni, és a mai mérkőzésen ők nyertek. Azt tudni kell, hogy nagyon sok problémával küzdünk, hiszen az aktív rotációból öt játékosunk hiányzik. A mai mérkőzésre négy felnőttkorú játékossal tudtunk elutazni, ami nagyon megnehezítette a dolgunkat. Viszont az nagyon nagy pozitívum, hogy – a mérkőzés alakulását tekintve – a végére le tudtunk jönni nyolc pontra. A visszavágón ez a nyolc pont egy olyan különbség, amit be tudnunk majd hozni hazai pályán az ellenféllel szemben.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – ELITE Basket 76-68 (21-13, 30-13, 11-19, 14-23)

Tiszaújváros: Drahos 18/9, Molnár B. 15/9, Gerőcs 12, Kovács Z. 8, Asszú Ád. 7/3, Lajsz 6, Frikker 6/3, Asszú Ár. 2, Szabó N. 2, Hajdú B. -.

ELITE: Láncos 23/3 (+12 lepattanó), Jilling 13/9, Hegedűs A. 11, Somogyfoki Sz. G. 10 (+10 lepattanó), Horváth Á. 6, Veres Zs. B. 3/3, Bodnár 2, Czeczeli -, Vranek -, Lőte -.


A védekezés dominált, így verte az Újpest a Békést

Balog Vilmos, a Békés edzője: Gratulálok az Újpest csapatának, a végén csak ránk tudták erőltetni az akaratukat. De örülök, hogy nem adtuk könnyen ezt a győzelmet, megdolgoztattuk alaposan az ellenfelet. Tudtunk egy roppant fizikális mérkőzést játszani, ami a folytatásra nézve biztató. Volt tűz a csapatban, amit a szurkolók tovább szítottak, így egy kőkemény meccs lett belőle. Köszönjük a szurkolóink biztatását!

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Nehéz így hirtelen megszólalnom közvetlenül a mérkőzés után. Mindenekelőtt gratulálok a fiaimnak, rendkívül büszke vagyok rájuk! Igyekszem mindig elkerülni a panaszkodást, de a helyzet, amibe kerültünk, hogy alapból három felnőtt játékosom nem állt rendelkezésemre, kettő pedig „mozogni tilos” felirattal a mezén sántán játszik, emiatt értékelődik fel igazán ez a mai sikerünk. A Békés pedig a szép számú közönsége előtt rendkívül motiváltan állt a mérkőzéshez, megérezve a vérszagunkat. A haditerv, amit elterveztünk, az nagyon ült. Az All-star-feelinget el akartuk kerülni, védekezésünkre gyúrtunk nagyon rá, ami csillagos ötös lett ezen a felettébb fizikális meccsen. A negyedik negyedben pedig, amikor a legjobban kellett, Puszta kétszer villant, Meződi pedig egyszer a periméteren túlról, amivel le tudtuk zárni az összecsapást. Ma még örülünk a szív diadalának, holnaptól koncentrálunk a következő feladatra. Hajrá Újpest!

Békési SzSK – Újpest-MT 46-60 (12-11, 8-18, 16-10, 10-21)

Békés: Krisztics 14/6, Cvijin 9/3, Balog G. 9, Okoh 6, Acsimovics 4, Olic 4/3, Vass -.

Újpest: Katona 18/6, Puszta D. Cs. 12/6, Rosemond 9, Meződi 8/6, Varga D. G. 6, Antóni 4, Pollák Á. 3/3, Renkecz -, Kékesi -, Ipacs -.


Idegenben jutott kilencven fölé a DEAC U23

Carlos Vallejo Rocamora, a SMAFC edzője: Kevés energiát mozgósítottunk védekezésben, ezáltal támadásban sem volt jó ritmusunk. A Debrecen az egész mérkőzést kontrollálni tudta, jobb kosárlabdát játszott csapat szinten, sajnos nem tudtuk megállítani a hárompontos dobásaikat sem. Gratulálok a győzelemhez a Debrecennek!

Andjelko Mandics, a DEAC edzője: A Sopron jobb csapat, mint amit a tabella mutat. Jó játékosokból áll a keretük, Füzi Róbert is NB I-ben játszott az elmúlt évben, nehéz és kellemetlen ellenfelek, főként hazai pályán, a hatórás buszút után, mely a fiatalabb játékosokat megzavarhatja. Sikerült olyan mentalistással fellépnünk az első perctől kezdve, ahogyan egy ilyen mérkőzéshez hozzá kell állni. Egy pillanatig nem voltunk lazábbak, csapatként játszottunk, csapatként sikerült nyernünk. Gratulálok a Sopronnak, az utolsó percig küzdöttek, és bár az eredmény nem ezt mutatta, nem éreztük biztonságban a győzelmet egészen a lefújásig.

SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia – DEAC U23 76-91 (18-22, 15-27, 24-21, 19-21)

SMAFC: Füzi 31/12, Werner 9, Fernandez 9/3, Schöll 8, Papp B. 8/6, Kovács B. 4, Csátaljay B. 4, Szabó D. 2, Nyikos 1, Hajnal -, Heiszenberger -, Németh M. -.

DEAC: Kovács Á. B. 22/6 (+12 lepattanó), Pollák B. 21/6, Ságodi 19/9, Gáspár M. 12/3, Neuwirth 8/6, Fábián Sz. 7, Kiss K. 2, Balázsi -, Szívós -, Tóth G. -.


Egy ponttal nyert a Bonyhád is a Győr ellen

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Gratulálok a csapatomnak, hogy egy rendkívül gyenge első félidő után sikerült változtatnunk és más felfogással lehozni a második játékrészt, ami lélektanilag fontos a későbbiekre nézve! Nem szoktam az egyéni teljesítményeket kiemelni, de ma kivételesen szeretném megtenni: Szalai Milán egy nehéz év után játszott ma egy olyan extrát, ami nagyon kellett a mai győzelmünkhöz, úgyhogy gratulálok neki! További sok sikert a Győrnek!

Kertész Dániel, a Győr edzője: Először is szeretnék gratulálni az ellenfél csapatának! Itt voltunk a mérkőzésben egész idő alatt, egy labda döntött. Volt meccslabdánk is, azonban a fiatalságunkból kiindulva nem jó döntéseket hoztunk. Húsz eladott labdánk volt, ami azt gondolom, nagyon sok egy mérkőzésen. Nem történt semmi probléma, dolgozunk tovább keményen, hogy el tudjuk érni a céljainkat. Reménykedem benne, hogy jövő héttől már végre teljes kerettel tudunk majd játszani!

Atomerőmű KSE Bonyhád – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 68-67 (12-14, 16-22, 27-13, 13-18)

Bonyhád: Szalai 26/9, Baki S. 14, Orgona G. 8, Csizmadia 5, Heimann G. 5/3, Karosi 4, Pajor 3/3, Frank Á. 2, Tömösváry 1.

Győr: Kámán B. 21/6, Lógár 13, Horváth Á. 9/9, Berneczei 8, Gosztola 7, Bakon 7/6, Veingartner 2, Hágen -, Friedl -, Kámán K. -, Garancz -.


Robog tovább a Cegléd

Seres Richárd, a Pénzügyőr edzője: Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez, megint ők tudtak tovább koncentrálni és tovább csinálni a saját játékukat, ezért megérdemelten nyertek. Látok a saját csapatomnál előrelépést, szerintem nagyon jól kezdtük a meccset, az első negyedben támadó- és védőoldalon is kifejezetten jók voltunk, megvolt a ritmusunk és kemények voltunk védekezésben. A második negyedre támadásban egy kicsit visszaestünk, de a védekezés megmaradt. Utána szinte ugyanaz vagy nagyon-nagyon hasonló dolog történt, mint az előző meccseinken, hogy a második félidőre – nem tudom miért, de – fejben vagy fizikálisan elfáradunk. Megint egy kicsit szétestünk védekezésben, hiába találtunk helyzeteket a támadóoldalon, nem tudtuk hozni azt, amit az első félidőben, azt a keménységet és koncentrációt, így sajnos nem volt esélyünk visszajönni a mérkőzésbe. Amit kifejezetten sajnálok, hogy a végén teljesen szétestünk, hiába beszéltük meg, hogy mindegy az eredmény, csak nyomjuk végig negyven percig. A negyedik negyed utolsó öt-hat perce nem volt kosárlabda a részünkről. Sajnálom, mert ez egy teljesen vállalható mérkőzés is lehetett volna. Ezeken a széteséseken javítani kell, mert így nem fogunk partiban lenni egy ilyen erős csapat ellen. Még egyszer gratulálok a Ceglédnek és a saját csapatomnak az első félidőben mutatott teljesítményéhez!

Tóth Tamás, a Cegléd edzője: Nem a kellő energiával és koncentrációval kezdtük a mérkőzést, de a második negyedben szépen rendeztük a sorokat. A második félidőben tovább növeltük az előnyünket, igaz sok hiba is csúszott a játékunkba. Az eredménnyel mégis elégedett vagyok, főleg a gyengébb kezdés után. Minden idegenbeli győzelem kiemelten értékes, gratulálok a csapatomnak!

Pénzügyőr Sportegyesület – Ceglédi KE 59-85 (22-20, 6-15, 21-33, 10-17)

Pénzügyőr: Szálas 19/9, Nemes 10, Hollingsworth 8, Kovács M. 6/6, Steier B. 5/3, Kiss L. T. 5, Szekeres Á. 2, Baranyi 2, Nagy J. 2, Koflanovics -, dr. Franczva -, Horváth B. -.

Cegléd: Csaba Gy. 23 (+10 lepattanó), Tóth Z. 19/12, Herendic 17/3 (+11 lepattanó), Szabó N. 12, Micev 4, Pinnyey 3, Csákvári 3, Berkics M. L. 2, Hajdu 2, Rékasi -, Mészáros M. -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Ceglédi KE 6 6 0 12 511 351 1,000
2. DEAC U23 5 4 1 9 381 321 0,900
3. Dunaharaszti MTK 6 4 2 10 467 460 0,833
4. KTE-Duna Aszfalt U23 6 4 2 10 393 376 0,833
5. Újpest-MT 6 4 2 10 505 448 0,833
6. Atomerőmű KSE Bonyhád 5 3 2 8 384 387 0,800
7. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 6 3 3 9 472 486 0,750
8. MEAFC-Miskolc 6 3 3 9 451 424 0,750
9. Pénzügyőr Sportegyesület 6 2 4 8 413 459 0,667
10. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 6 2 4 8 454 498 0,667
11. Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 6 2 4 8 436 514 0,667
12. ELITE Basket 5 1 4 6 356 394 0,600
13. Békési SzSK 5 1 4 6 314 371 0,600
14. SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 6 1 5 7 452 500 0,583

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa

2. forduló, 2021.10.25. és 2021.10.31. közötti mérkőzés

TFSE – TF-BP 0-20

A 3. fordulóba jutott: Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, Békéscsabai KK, BKG Príma Akadémia, Budafok, Budapesti Honvéd SE, Ceglédi KE, Conoil Pápa KC, DEAC U23, Dombóvári Kosársuli KE, Dunaharaszti MTK, ELITE Basket, Honvéd Ludovika, Jászberényi KSE, Közgáz SC és DSK/A, KTE-Duna Aszfalt U23, MAFC, MEAFC-Miskolc, Monori SE, Nagykőrösi Sólymok KE, Óbudai Kaszások, Pécsi VSK-CARGATE, Pénzügyőr Sportegyesület, RKA Pécs, Salgótarjáni KSE, SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia, Sunshine-NYIKSE, TF-BP, Újpest-MT, Újpest-MT II., Vasas Akadémia, Vásárhelyi Kosársuli, Veszprémi Kosárlabda Kft.

Kiemelt kép és nyilatkozatok:

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Oroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Izgalmas lesz az idei piros csoport.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés