Connect with us

B-csoport

Kétszázhárom pontot hozott a Veszprém és a Honvéd rangadója

Három negyedet is megnyert a DEAC U23, mégis elszenvedte sorozatban 14. vereségét.:

:

A legutóbbi héten ismét majdnem teljes fordulókkal folytatódott a B-csoport felső- és alsóháza.

A 18. fordulóból pótolt Baja–Vasas találkozón a vendégek az utolsó negyedben fordították és nyerték meg a meccset. A hatodik fordulóban NKA-győzelem született: a Rátgéber Akadémia növendékei Kiskunfélegyházán verték a Nagykőröst. A listavezető Nyíregyháza a MEAFC legyőzésével tett újabb lépést az alapszakasz-győzelem felé a 20. fordulóban, a Vasas az MTK ellen jegyzett kötelezőnek mondható győzelmet. Éppen egymás ellen duplázott a Baja és az NKA, legalábbis ami a heti mérleget illeti: a pécsiek újabb idegenbeli győzelmet arattak, így a Baja siker nélkül maradt a héten. A Nagykőrös is elveszítette heti második találkozóját, most a MAFC-tól kapott ki. A Veszprém nyerte a Honvéd elleni, 203 pontos rangadót, míg a Salgótarján a TF otthonából távozott sikerrel.

A PVSK-Cargate – BKG Príma Akadémia találkozót később rendezik.

A 20. forduló mérkőzéseivel folytatódott a Zöld-csoport: három negyedben is többet dobott ellenfelénél, mégis kikapott a DEAC U23 a Bonyhádtól. A Cegléd a Békés elleni győzelmével erősítette meg első helyét, a Pápa az Egert verte, a Tiszaújváros és a Győr meccse pedig kevés pontot és újvárosi győzelmet hozott. A SMAFC a Pénzügyőrt győzte le, az Óbuda–Vásárhely rangadón pedig a vendégek ünnepelhettek, akik így átvették a második helyet közvetlen riválisuktól.

NB I/B

Piros-csoport

18. forduló

Három negyedig bírta a Baja a Vasas ellen

Cservék Csaba, a Baja edzője: Sajnos a mérkőzés végére elfáradtunk. Támadásban rossz döntéseket hoztunk, sok büntetőt kihagytunk. E mellé nagyon sok támadó-lepattanót engedtünk a Vasasnak és ők ezt pontokra is váltották. Nagyon közel volt az előző mérkőzés. Három negyedig még megoldottuk a feladatot, de a folytatásban ez már kevésnek bizonyult. Bízom benne, hogy szombaton hatékonyabb támadójátékkal már nyerni tudunk.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Először is, átérzem a hazai csapat helyzetét. Voltunk mi is hasonló helyzetben a Covid után. Igyekeztünk maximálisan kihasználni a hosszabb rotációt és frissességünket, valamint egy magabiztos győzelemmel érkeztünk az előző fordulóból. Ezt sikerült kihasználni a Baja ellen, akik ma egy kicsit gyengébben dobtak. Ehhez persze kellett a mi jó védekezésünk is. Sok sikert kívánok a hazaiaknak ahhoz, hogy visszataláljanak az útra, ami a legjobb nyolc közé jutást jelenti!

Bajai Bácska FKE – Vasas Akadémia 63-72 (17-18, 14-18, 20-14, 12-22)

Baja: Jakab P. 20/3, Pongó 12/6, Vukicevic 11, Goldring J. B. 11/6, Dr. Ágfalvi 7, Goldring G. 2, Nagy D. -.

Vasas: Boros 17/3, Krasovec 14/6, Kelenföldi 9/3, Radics 8, Debreceni 8, Medve M. 8/6, Moravcsik 4, Barócsi 2, Farkas A. 2, Dormán -, Sólyom Bo. -.


6. forduló

Kilencven ponttal terhelte az NKA a Nagykőrös „puha gyűrűjét”

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Várható volt, hogy a pécsi fiatalok két gyengébb teljesítmény után harmadszor már nem fognak rosszul dobni, főleg a mi puha gyűrűnkre. Pécsett győztünk, ahhoz képest a változás a mai meccsen annyi volt, hogy ellenfelünk nagyon jól dobott. Megérdemelten nyert a Pécs. Számunkra a vereségnél is nagyobb problémát jelent Kovács Soma sérülése. Reméljük, hamar visszatérhet, de nem tudom, hogyan fogjuk őt addig is pótolni.

Ivica Mavrenski, az NKA edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Remekül felkészültünk erre a meccsre, és ez végre a pályán is kiütközött. Két rossz hét és két vereség után végre visszatértünk a helyes útra. Döntő volt, hogy végig abban a ritmusban tudtunk játszani, amiben mindig is szeretnénk. Sok sikert kívánok a folytatásra a Nagykőrösnek!

Nagykőrösi Sólymok KE – NKA Pécs 78-90 (28-23, 18-22, 17-30, 15-15)

Nagykőrös: Kovács G. S. 22/12, Mácsai 19/6, Fehér P. J. 17/3, Molnár M. 12/3, Bartos 6, Mester M. 2, Jenei G. -, Kocsis -, Kónya -.

NKA: Karavdic 28/12, Benke K. 18/6, Kollár 17/15, Lados 7, Scherer 7/3, Kocsis Z. 4, Gáspár M. 4, Fülöp Zs. 3/3, Váits 2, Rosic -.


20. forduló

Miskolcon is hozta a papírformát a Nyíregyháza

Szollár Gergő, a MEAFC edzője: Gratulálok a Nyíregyházának, a papírforma érvényesült. Tulajdonképpen a játék minden elemében felülmúltak minket. Az első húsz percben még tudtuk velük tartani a lépést, de a második húsz percre ez már nem volt elmondható. Sok sikert kívánok a Nyíregyházának a folytatáshoz!

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a csapatomnak, mert betartotta, amit mérkőzés előtt megbeszéltünk az öltözőben. Egy keményen védekező Miskolcot tudtunk legyőzni. Örülök annak, hogy az eltervezett taktikát véghez tudtuk vinni. Sok sikert kívánok a Miskolcnak a bajnokság hátralévő részében!

MEAFC-Miskolc – HÜBNER-Nyíregyháza BS 68-91 (21-22, 18-28, 17-25, 12-16)

MEAFC: Kozák M. 15, Lippai 14, Tóth V. 12/9, Homoki 8, Tóth B. 8/6, Kozák B. 4, Érsek 3/3, Orliczki M. 2, Tóth G. 2, Montai -, Béres D. -, Szekeres F. -.

Nyíregyháza: Bus I. 27/3, Kiss B. 13/3, Dr. Mohácsi 12/12, Czinger 9, Mokánszki 7, Szobi 7/3, Tóth G. 6, Bazsó 5/3, Ubilla 2, Kuttor 2, Vaskó 1, Demeter -.


Az utolsó negyedben állva hagyta az MTK-t a Vasas

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a sajátjaimnak a győzelemhez, az MTK-nak pedig azért, mert úgy gondolom, hogy feljövőben vannak és mindent megtettek, amíg bírták erővel. Mi egy kicsit nehezen indultunk be, de az elmúlt két-három meccsen is így volt. Ez most egy nehezebb szülés volt, de nyertünk, a végére pedig kialakult az a különbség, aminek már az első félidőben ki kellett volna. Ez most a lényeg, s készülünk a következő mérkőzésekre.

Horváth Balázs, az MTK edzője: Szeretnék gratulálni a Vasas csapatának, hiszen kedden mérkőzést játszottak a Baja ellen idegenben, ennek ellenére frissebbek tudtak lenni, mint mi. Azt gondolom, hogy a védekezésük döntötte el a mai mérkőzést. Sikerült a ritmusukat megtörni az emberfogás után egy zónavédekezéssel, ami ellen nehezen találták az ellenszert. Támadásban azonban a hibáikat nem tudtuk kihasználni, s az döntötte el a mérkőzést, hogy a Vasas nagyon szépen védekezett. Mi dolgozunk tovább és próbálunk felkészülni a play-outra, a Vasasnak pedig nagyon sok sikert, illetve kívánom, hogy játszanak egy döntőt ebben a szezonban!

Vasas Akadémia – MTK-Elite Basket 83-65 (30-24, 12-14, 15-22, 26-5)

Vasas: Radics 15/3, Medve M. 13/9, Krasovec 13, Kelenföldi 10 (+11 lepattanó), Moravcsik 9/9, Boros 6, Sólyom Bo. 5/3, Farkas A. 5/3, Debreceni 4, Barócsi 3, Dormán -.

MTK: Jakab P. 18/9, Takács A. 15/3, Bognár M. 12/12, Farkas S. D. 5/3, Spiriev 5/3, Juhász 3/3, Veres G. D. 3/3, Láncos 2, Dobos M. 2, Jilling -, Vranek -, Bagi D. -.


Közel volt a Baja, de a végére az NKA ellen is elfáradt

Cservék Csaba, a Baja edzője: Sajnos ismét a végjátékban nem sikerült hozni a mérkőzést, a támadójátékunkon kell nagyot javítani. A védekezésünk kezd összeállni, de még mindig van hova fejlődni. Dolgozunk tovább a mielőbbi győzelemért!

Ivica Mavrenski, az NKA edzője: Gratulálok a srácoknak, úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet! Nagyon fontos volt, hogy egy pillanatra sem adtuk fel a mérkőzésen, így tudtunk visszajönni és fordítani. Tudom, milyen nehéz helyzetben van most a Baja a vírus után, mi is átéltük ugyanezt, további sok sikert kívánok nekik a folytatásban!

Bajai Bácska FKE – NKA Pécs 63-68 (16-13, 21-18, 16-18, 10-19)

Baja: Vukicevic 25 (+12 lepattanó), Goldring G. 10, Goldring J. B. 8/6, Nagy D. 8/3, Jakab P. 6, Dr. Ágfalvi 4, Pongó 2, Weidinger -.

NKA: Karavdic 20/6, Scherer 14, Lados 12/3, Rosic 9/6, Kocsis Z. 6, Benke K. 3/3, Gáspár M. 2, Váits 2, Kollár -, Fülöp Zs. -.


Pontgazdag rangadót nyert a Veszprém a Honvéd ellen

A Honvéd vezethette az első támadást, ám jól védekeztek a hazaiak, és a gyorsindítás végén Dukic megszerezte a találkozó első két pontját. Szatmári egalizált, ám Szabó egy nagyon szép egyéni megoldással előnyhöz juttatta övéit, amit Szűcs toldott meg még három egységgel. Dukic szabálytalansága után Szatmári mehetett büntetőzni, sikertelenül. Ellenben a hazaiak ismét betaláltak, így időt kért Puskás Artúr (4. perc, 10-2). A hazaiak előnye azonban ezután is nőtt. Szabó duplájával már tizenkettővel vezetett a HOYA. Bea szép betörése ért két pontot a Honvédnak, ám Dukicot a túloldalon csak szabálytalanul tudták megállítani, aki értékesítette mindkét büntetőjét. Újabb pontatlan vendégtámadás következett, ugyanakkor Madár a helyére küldte Dukic passzát. Szentirmai támadóhibát követett el, Madár pedig viszonozta a gólpasszt Dukicnak (6. perc, 22-6). A vendégektől Tichov törte meg a pontcsendet. Az utolsó két percre tizenöt pontos veszprémi vezetéssel érkeztek a felek, amelyet Madár tovább növelt. Tanoh ezúttal bedobta a büntetőit, míg Szűcs és Dukic csak egyet-egyet. Birkás talált magának utat a gyűrűig, majd dobta be a ziccerét. Tichov faulttal együtt szerzett kosarat, de Birkás újabb két pontot jegyzett (10. perc, 31-15) – tudósított a VeszprémKosár.hu.

A második etap kezdetén a Veszprém folytatta a jó játékát, elől és hátul egyaránt, aminek köszönhetően a különbség tovább nőtt. Madár kosara már a húszpontos előnyt jelentette, ám Tichov révén próbáltak zárkózni a vendégek (13. perc, 38-20). A következő percekben inkább a vendégek voltak pontosabbak, még két ponttal faragtak a különbségből, így Baksa Szabolcs időt kért. Kovács sikeres büntetőire Szabó válaszolt egy hármassal, majd Stefán, Futó és Tanoh duplái váltották egymást (16. perc, 45-30). Sipos mehetett a vonalra, ám mindkétszer pontatlan volt, Tanoh viszont nem volt az a másik oldalon. A legjobbkor érkezett Dukic középtávolija, ám Stefán válaszolni tudott. Kovács ziccere után Baksa Szabolcs időt kért (19. perc, 47-36). A megbeszélés azonban nem járt azonnali eredménnyel, és a Honvéd bekerült tíz ponton belülre került. A veszprémi dobások nem találtak a gyűrűbe ebben az időszakban. Jókor jött a hazaiaknak Dukic blokkja, majd Madár azt követő duplája, ám a negyed utolsó kosara Tanoh triplája volt, így már csak nyolcpontos veszprémi előnynél vonulhattak az öltözőbe a csapatok (20. perc, 51-43).

Sok pontot hozott az élcsapatokat üldözők rangadója. Fotó: hunbasket.hu

A második félidőt Szatmári hármasa nyitotta, ám Szűcs messziről válaszolt. Majd Tóth kosara érkezett, viszont Dukicot szabálytalankodva sem tudták megakadályozni a pontszerzésben. A büntetője azonban kimaradt. Szatmári dobhatott kétszer a vonalról a Veszprém szerb centere harmadik faultja után, ám csak egyszer talált be. Szűcs tört be bátran és kosár jó plusz egy lett a jutalma, ezzel újra kétszámjegyű volt a különbség (22. perc, 59-49). Szatmári hasonlóan járt, de a vonalról hibázott. Szabó triplája betalált Madár elegáns passza után, majd utóbbi dobott be egy büntetőt. Szatmári továbbra is keményen küzdött a veszprémi gyűrű alatt, aminek kosár lett a jutalma, akárcsak Birkás betörésének. Szentirmai kettesére Dukic és Szabó pontos büntetői érkezetek válaszként, majd az ellenfél magasembere szerzett egy pontot. Tanohhal szemben Birkás gyűjtötte be az ötödik személyi hibáját, ám a Honvéd-játékos büntetői kimaradtak, nem úgy, mint Szűcs hármasa. Szatmári viszont ismét betalált (27. perc, 72-58). Kovács ziccerig mehetett, akárcsak Futó. Tichov egy pontot szerzett a vonalról, Madár viszont kettőt. Tanoh nagyon szép egyéni megoldása ért két egységet a másik oldalon, de Madár gyorsan válaszolt ugyanennyivel. A negyed utolsó kosara Stefáné volt (30. perc, 78-66).

Dukic kettő plusz egyes játékával indult az utolsó tíz perc. Stefán duplája, majd Szűcs ötödik triplája követte. A hazaiak szerb centere mehetett a vonalra, és mindkétszer pontos volt. Tichov kettese érkezett a vendégektől. Ezt követően az addig 29 pontot szerző Dukic kipontozódott, Tichov pedig bedobott egy triplát (33. perc, 86-73). Kovács újabb három egységgel közelítette a vendégeket, miközben a hazaiaknál támadóhiba és eladott labda követte egymást. Futó blokkolta Stefánt, ám ezt nem tudta kihasználni a Veszprém, Madár és Futó is pontatlan volt. Tichov egy jó büntetőjével már tíz pont alá csökkent a különbség (36. perc, 86-77). Bő három perccel a vége előtt Sipos is kipontozódott, helyére Glatz érkezett. Takács csak egyszer talált be a vonalról, Szabó viszont kosarat szerzett a betöréséből – nagyon jókor. Hasonlóan cselekedett azonban Tichov is, és még egy büntetőt is dobhatott, ám az kimaradt. Madár szintén faulttal együtt szerzett két pontot és a büntetője is bement (38. perc, 91-80). A beálló Simon faultja után Tichov dobta be két büntetőjét, amire Madár a védjegyének számító triplával válaszolt. Tichov duplája után Madár dobta be mindkét büntetőjét. Tichov szerzett két pontot és egy ráadást. Az ellenakciót azonban gyönyörűen oldották meg a Veszprém fiataljai, és Futó szintén kettő plusz egy pontot szerzett. Tanoh kettese érkezett válaszként az utolsó perchez érkezve, tízpontos veszprémi előnynél. Takács két és Szabó egy jó büntetője következett, majd Tichov is mehetett a vonalra, de csak elsőre volt pontos. A lepattanót azonban Szatmári gyűjtötte be és váltotta két egységre. A másik oldalon Simon jegyzett kétszer egy pontot. Simon hiába faultolta Tanohot, betalált, majd a vonalról is. Madár ezután kétszer is mehetett büntetőzni, négy pont lett az eredménye. A Honvéd az utolsó támadásából már nem szerzett kosarat, a Veszprém pedig fontos győzelmet aratott egy nagyon nehéz meccsen (40. perc, 106-97).

Baksa Szabolcs, a Veszprém edzője: Hatalmas gratuláció a csapatomnak! Ma mindenki egyként küzdött, egymásért. Voltak hullámvölgyek a mérkőzésen, de ezen a találkozón ma nem lehetett kikapni. Lelki és emberi szempontból ez egy extra löket nekünk. Az elmúlt két mérkőzésen betegségek és sérülések miatt nem tudtunk megfelelően készülni. Sajnos Orgona Geri még mindig nem áll rendelkezésre, de mindenki más extra edzésmunkát végzett. Az utolsó hét és fél perc egy örökkévalóságnak tűnt Duka (Nebojsa Dukic) nélkül, de úgy gondolom, hogy minden fiatal, aki pályára került, az rászolgált, hogy dicséretet kapjon. Több szempontból kötődök a Honvédhoz. Nagyon sok sikert kívánok nekik, és remélem, hogy a rájátszásban találkozunk!

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a Veszprém csapatának és Baksa Szabolcs kollégámnak, hogy meg tudták nyerni ezt a mindkét csapat számára nagy jelentőséggel bíró rangadót. Sajnos ma nem voltunk elég jók a győzelemhez. Ez leginkább a dobószázalékunkon mutatkozott meg. Tizennyolcból öt triplával, illetve tizenöt kihagyott büntetővel nem lehet senki, nemhogy a Veszprém ellen győzni a Piros-csoportban. Nehéz ilyenkor mit mondani, hiszen dobások maradtak ki, nem tudok haragudni a fiúkra. Ami bennük volt, azt kiadták. Védekezésben nem találtunk ellenszer Dukicra, valamint, ahogy említettem, nagyon sok büntetőt kihagytunk.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Budapesti Honvéd SE 106-97 (31-15, 20-28, 27-23, 28-31)

Veszprém: Dukic 29/3, Madár A. 25/3, Szűcs P. 19/15, Szabó P. 18/6, Futó B. 7, Birkás 6, Simon M. 2, Sipos M. -.

Honvéd: Tichov 31/6, Tanoh 20/3, Szatmári Zs. 16/3, Kovács D. 11/3, Stefán D. L. 6, Bea B. 4, Takács D. 3, Tóth B. M. 3, Szentirmai 3, Kopácsi -, Kármán -.


Újabb MAFC-győzelem

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Elégedett vagyok a látottakkal, becsülettel helytálltunk a MAFC ellen! Ha az elején a védekezésben keményebbek vagyunk, lehet, hogy jobban el tudtunk volna húzni, a végén pedig elfáradtunk, ekkor alakult ki a tíz pont körüli különbség. Készülünk szerdára!

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a magyar férfi kosárlabda-válogatottnak, hogy kijutott az Eb-re!

Nagykőrösi Sólymok KE – MAFC 77-86 (23-16, 21-24, 13-21, 20-25)

Nagykőrös: Molnár M. 18/6, Mácsai 18/6 (+10 lepattanó), Fehér P. J. 17/6, Jenei G. 13/3, Mester M. 5/3, Bartos 4, Kónya 2.

MAFC: Tóth P. 28/6 (+14 lepattanó), Polgárdy 15/3, Bordács 14, Kovács Á. 12/3, Lakits 11/3, Biber 4, Csapai 2, Pfandler -, Bősze -, Pintér D. -, Németh B. T. -.


A második félidőben döntött a Tarján a TF ellen

Beák Gábor, a TF edzője: Az első félidőben hiába volt jelentős előnye a Salgótarjánnak, jó védekezéssel és jó mentalitással a saját kezünkbe vettük a mérkőzést. A második félidőben a játékosok nem valósították meg, amit kértünk tőlük és ennek következtében összeomlott a csapat. Több sérültünk van, de nem emiatt vesztettünk.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Nem mindig tudunk ilyen határozottsággal és mentalitással játszani, mint ma – ezt bizonyítja a második negyed periódusa, amikor két perc alatt leromboltuk, amit addig felépítettünk, és visszaengedtük a TF-et.

TF-BP – Salgótarjáni KSE 68-92 (12-23, 26-14, 14-27, 16-28)

TF: Kerkai 18 (+11 lepattanó), Karosi 18/12, Nagy Sz. Sz. 14/6, Szántó D. 9/3, Timkó 4, Rozs M. Z. 3, Kutrovich 2, Csík Ri. -.

Salgótarján: Boinitzer 23/15, Joó 16/6, Karanfilovski 15/9, Nshimba 14, Herendic 12 (+11 gólpassz), Sömenek 6/3, Csépányi 3/3, Molnár M. 3, Bogatin -, Bán T. -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. HÜBNER-Nyíregyháza BS 20 19 1 39 1757 1422 0,975
2. BKG Príma Akadémia 19 16 3 35 1734 1417 0,921
3. Vasas Akadémia 20 13 7 33 1613 1454 0,825
4. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 19 12 7 31 1633 1591 0,816
5. Salgótarjáni KSE 20 12 8 32 1587 1556 0,800
6. Budapesti Honvéd SE 19 11 8 30 1659 1523 0,789
7. MAFC 20 11 9 31 1575 1641 0,775
8. NKA Pécs 20 9 11 29 1559 1614 0,725
9. Bajai Bácska FKE 18 7 11 25 1514 1499 0,694
10. Nagykőrösi Sólymok KE 20 7 13 27 1598 1658 0,675
11. TF-BP 20 7 13 27 1542 1692 0,675
12. MEAFC-Miskolc 20 6 14 26 1601 1743 0,650
13. Pécsi VSK-CARGATE 19 4 15 23 1361 1677 0,605
14. MTK-Elite Basket 20 3 17 23 1347 1593 0,575

Zöld-csoport

20. forduló

A második tíz percben beragadt, a Bonyhádtól is kikapott a DEAC

Jesper Gustavsson, a DEAC edzője: Örülök, hogy négyből három negyedet megnyertünk, de a második negyed rövidzárlata a győzelembe került. Ellenfelünk ki tudta használni tapasztalatbeli és fizikai fölényét, és fölénk kerekedett.

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Nagyon fontos mérkőzést nyertünk, sikerült kikászálódnunk a gödörből. Hullámvölgyeink ellenére végig jó energiával kosárlabdáztunk. A hazaiak rendkívül megnehezítették a dolgunkat, sok sikert kívánok nekik is a továbbiakra!

DEAC U23 – Atomerőmű KSE Bonyhád 76-80 (28-25, 7-22, 23-20, 18-13)

DEAC: Pollák B. 24/6, Balázsi 19/15 (+13 lepattanó), Kalassai 9/6, Neuwirth 9/3, Csikai 7, Fábián Sz. 5, Ságodi 3/3.

Bonyhád: Pajor 23/12 (+11 lepattanó), Verasztó 17/3, Gébert 14/6, Dorogi 10 (+10 lepattanó), Kalmár V. 6/3, Heimann G. 5/3, Tömösváry 3, Somogyfoki Sz. 2, Renkecz -.


Száznál állt meg a Cegléd a Békés ellen

Honti Viktor, a Cegléd edzője: Az első félidőben rosszul védtünk egy-két szituációt, ezen a második félidőben javítottunk. A jó védekezésből jött a jó ritmus.

Ceglédi KE – Békési SzSK 100-72 (22-19, 21-22, 27-16, 30-15)

Cegléd: Fekete V. N. 17/15, Berkics M. L. 15, Csákvári 12, Hegedűs G. 12/3, Szabó N. 10, Csák B. 8/6, Gonda Zs. G. 7/6, Nárai B. M. 6, Mészáros M. 5/3, Tóth Z. 4, Dobbs 4/3, Várbíró -.

Békés: Frikker 15/6, Meleg K. R. 13/3, Milosevics 12/6, Hargitai 11/9, Széphelyi 8/3, Balog G. 5, Cvijin 4, Karsai Cs. 2, Vass 2.


Nehezebben hozta a kötelezőt a Pápa az Eger ellen

Kálmán László, a Pápa edzője: Ezt a győzelmet a szakmai igazgatónknak ajánljuk, Vajda Józsefnek, aki sajnos hosszú idő után nem tudott itt lenni, de bízom abban, hogy minél előbb visszatér a pályára. Lehetett látni, hogy mennyivel gyengébbek voltunk, amiért nem tudta tanácsokkal ellátni a csapatot és engem is. Úgyhogy várjuk mielőbb vissza. Egy nagyon agresszív mérkőzés volt, az Egernek nem volt veszítenivalója, és lényegében ránk kényszerítette az akaratát. Mindig felállt védelem ellen kellett támadnunk. Nem tudtunk könnyű kosarakat szerezni. A dobószázalékunk nem volt jó. Egy nagyon erős mérkőzés volt, de örülök a győzelemnek. két hete nem voltunk játékban, így kiestünk a ritmusunkból, de ez kevés lesz a következő mérkőzésen, úgyhogy megpróbálunk arra jól felkészülni.

dr. Váczi Péter, az Eger edzője a sport.uni-eszterhazy.hu-nak: Úgy érzem, a szoros eredmény ellenére is több volt a mérkőzésben. A házigazda érezhetően alábecsült minket, azt hitte, elég csak kivinnie a mezeket a pályára, és ingyen adják a győzelmet. Mi ehhez képest jó teljesítményt nyújtottunk, és valóban közel álltunk a sikerhez. Sajnálom az utolsó perceket, amikor a pápaiak minimális különbséggel vezettek, ám mi két eladott labdát is elajándékoztunk nekik, amit értékesített ziccerrel és sikeres távolival büntettek. Hogyha ezt nézzük, mi magunk rontottuk el a végét, ennek ellenére tényleg elégedett lehetek a csapatommal.

Conoil Motax KC Pápa – EKE Eger KOK 81-71 (13-22, 27-9, 18-19, 23-21)

Pápa: Sonyák 27/9, Koma 21, Murai 20, Hódi 6/6, Horváth A. 4, Erdei M. 2, Németh G. 1, Kasza K. -, Kocsis T. Z. -, Parcsami -, Kiss K. L. -.

Eger: Szabó M. 11/3, Pomázi 11/9, Mondi 10/6, Máté B. 10, Szicsák 9, Illés B. 8, Csomor 8/6, Ungi 4.


Két játékosa is kiesett a meccs előtt, de így is nyert a Tiszaújváros

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Nem kezdtük jó előjelekkel a mérkőzést, hiszen éppen a meccs előtt jelentett sérültet az egyik, kezdőbe szánt játékosom, akinek becsípődött a dereka. Innen is mielőbbi felépülést kívánunk neki, hiszen fontos meccsünk lesz szerdán is. Az U20-as meccsen izomsérülést szenvedett az egyik magasemberünk, úgyhogy hirtelen két sérültünk is lett, nélkülük kellett kiállnunk. Gondolkodnunk kellett azon, hogy mit változtassunk, de – hála Istennek – erre végül nem volt szükség. Nagyon kemény, igazi férfias mérkőzés volt ez; szerencsénkre az ellenfél gyengén dobta a büntetőket, így meccsben tudtuk tartani magunkat. A két csapat többször is átvette egymástól a vezetést, de a végén a szerencse mellett a lelkünk és a szívünk is a helyén volt, így sikerült ezt a nehéz találkozót megnyernünk.

Csaplár-Nagy Ervin, a Győr edzője: Sajnos a kötelező győzelmes mérkőzésünk rosszul sült el, így a hazai csapat arathatott sikert. Nagyon sok hibával játszottunk – úgy gondolom, mind a két csapat sokat hibázott –, nagyon sok büntetőt kihagytunk, nagyon sok buta eladott labdánk volt, és így nem lehet meccset nyerni. Nagyon nagy szívfájdalmam az, hogy mind a két mérkőzésen – Győrben is és itt is – kikaptunk a Tiszaújvárostól. Ez nagyon-nagyon megnehezíti azt, hogy a nyolcban maradjon a csapatom.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 64-61 (19-17, 16-19, 14-14, 15-11)

Tiszaújváros: Orliczki B. B. 15, Szilasi 13/9, Drahos 12/6, Kovács M. 10/3, Molnár B. 9/6, Kovács Z. 3/3, Lajsz 2.

Győr: Geiger 17/9, Berneczei 15, Lógár 14, Kertész D. 5, Hágen 5, Nagy T. 3/3, Friedl 1, Földesi 1, Bakon -, Kámán B. -.


Az utolsó negyedben dőlt csak el a SMAFC–Pénzügyőr

Meszlényi Róbert, a SMAFC edzője: Ha kijöhettek volna a nézők, egy nagyon jó mérkőzést láthattak volna. Nagyon örülünk, hogy győzni tudtunk! Ellenfelünk nagyon erős középcsapata a Zöld-csoportnak, és fontos volt, hogy győzzünk. Voltak aggályaink, mert két hétig nem volt mérkőzésünk, és nem tudtuk, milyen formában fognak visszatérni a srácok, de hála Istennek abban a formában és abban a ritmusban, mint ahogy abbahagytuk. Mindenképp kiemelném az egyéni teljesítményeket! Volt három extra egyéni teljesítményünk, ami nyilván egy ilyen mérkőzés megnyeréséhez szükséges, illetve amikor a végjátékba belementünk, én azt gondolom, hogy szervezettebbek, higgadtabbak és főleg pontosabbak voltunk. A negyedik negyedben közel hetven százalékkal dobtunk. Azt gondolom, így azért nehéz veszíteni. Annak ellenére, hogy az ellenfelünk jóval több büntetőt tudott dobni a mérkőzés folyamán, szerencsénkre nagyon sokat hibáztak, ez lehet a fő oka, hogy ilyen simán tudtunk nyerni. Örülünk és nagyon boldogok vagyunk most! Szívből gratulálok a játékosaimnak!

Dr. Bagi Melinda, a Pénzügyőr edzője: Köszönjük az ellenfélnek a játékot!

SMAFC – Pénzügyőr Sportegyesület 98-93 (22-23, 25-20, 21-25, 30-25)

SMAFC: Bakk 28/9, Czukor 22/6, Kovács B. 20 (+11 lepattanó), Márkus 11/3, Simon B. 7/3, Papp B. 7/3, Hencz 3.

Pénzügyőr: Szálas 29/21 (+12 lepattanó), Horváth Cs. 14/3, Baranyi 12, Szekeres Á. 11 (+13 gólpassz), Mihalics 11/3, Horváth B. 9/3, Kiss L. T. 5, Kovács M. 2, Koflanovics -.


Idegenben húzta be az Óbuda elleni rangadót a Vásárhely

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Elsősorban gratulálok a vásárhelyi csapatnak, megérdemelten nyertek, a mérkőzés fontosabb pillanataiban jobban tudtak koncentrálni, mint mi. Folyamatosan futottunk az eredmény után, rövid ideig sikerült átvennünk a vezetést, de nem tudtuk megtartani. Úgy gondolom, hogy egy olyan csapattal álltunk ki, amelyben két fontos játékosunk hiányzott, és ennek ellenére jó mérkőzést játszottunk.

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Kis csapat, kis város, kis költségvetés – nagy szív, nagy győzelem. Sok sikert kívánok a Kaszások csapatának, érjék el komoly céljaikat! Ezúton kívánok jobbulást csapatom egyik oszlopos tagjának, Béres Nándornak, várjuk vissza! Szívből gratulálok a férfi válogatottnak az Eb-kijutáshoz, hajrá magyarok!

Óbudai Kaszások KA – Vásárhelyi Kosársuli 62-68 (16-24, 16-9, 16-15, 14-20)

Óbuda: Kovács B. 17/15, Bencsik 12, Jovanovic 11/3, Vígh 9/3, Horváth M. 7, Vámos 4, Bea G. 2, Vas-Teplán -.

Vásárhely: Varga Z. 13/6, Bálint E. 12/3, Pavlovic 11/3, Rostás 10, Molnár B. 8, Acsimovics 8, Varga Á. 6/3, Megyesi -, Bodócsi -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Ceglédi KE 19 16 3 35 1646 1365 0,921
2. Vásárhelyi Kosársuli 18 14 4 32 1480 1342 0,889
3. Óbudai Kaszások KA 18 14 4 32 1415 1242 0,889
4. Újpest-MT 18 13 5 31 1747 1410 0,861
5. Conoil Motax KC Pápa 18 12 6 30 1567 1356 0,833
6. Békési SzSK 19 11 8 30 1610 1575 0,789
7. Pénzügyőr Sportegyesület 19 10 9 29 1426 1384 0,763
8. Atomerőmű KSE Bonyhád 18 8 10 26 1414 1511 0,722
9. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 19 7 12 26 1417 1503 0,684
10. SMAFC 18 5 13 23 1225 1465 0,639
11. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 18 5 13 23 1322 1509 0,639
12. DEAC U23 19 3 16 22 1322 1624 0,579
13. EKE Eger KOK 19 2 17 21 1287 1592 0,553

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MAFCdrukker Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Ez most nagyon bíztató volt. 5 ember is kétszámjegyű pontot átlagolt nálunk, ilyenre legutóbb több, mint egy éve volt példa. Kovács Ádám visszahozatala nagyon jó döntésnek tűnik a vezetőségtől, ráadásul a sérültek is szépen jönnek vissza. A PO-ra már 90%-ot adnék, ami azért nagy szó úgy, hogy karácsonykor 2-6-tal álltunk. Remélem, hogy szépen becsorgunk a 6-7. helyen, aztán jöjjön, aminek jönnie kell! Izgalmas rájátszásmeccsekre van kilátás (pontosabban belátás), és ez az esélyektől függetlenül lelkesít.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés