Connect with us
Hirdetés

B-csoport

B-csoportos rangadó margójára: „Szarul fújnak, de azt következetesen”

Újabb meccseket játszottak a második vonalban, komoly rangadókkal.:

:

Újabb mérkőzéseket rendeztek a másodosztályban az elmúlt héten.

A Piros-csoportban a novemberre halasztott Honvéd–Baja találkozón kívül lement a második forduló. A Nyíregyháza a PVSK fiataljai ellen is hozta a két bajnoki pontot, és a Salgótarján is megszerezte második győzelmét a második meccsén – ezúttal az MTK-t verte egykosárnyi különbséggel. A BKG a Rátgéber Akadémia növendékei ellen hozta meccsét, míg a Vasas a MAFC-ot győzte le nagyon magabiztos különbséggel. A Nagykőrös a meccs második szakaszában felőrölte a Veszprémet, míg a TF a Miskolc ellen hajrázott hatékonyan.

A teljes második fordulót lejátszották a Zöld-csoportban, ahol továbbra is veretlen az Újpest, Bonyhád, Óbuda, Pénzügyőr négyes: sorrendben a SMAFC, az Eger, a Cegléd és a Győr volt a vesztes ellenfél. A Vásárhely a DEAC U23 elleni győzelemmel indította az új szezont, a Békés pedig a Tiszaújvárosnak dobott 112 pontot.

A Hepp Kupa második fordulójából is maradtak meccsek a hétre: a Salgótarján búcsúztatta a Tiszaújvárost, a Baja simán verte a Dombóvárt, míg a MEAFC a DEAC Campusfesztivál ellen lépett tovább. Nehezebb dolga volt a Győrnek Szombathelyen, míg a TF csak hosszabbítás után lépett át a Honvéd-Ludovikán. A Budapesti Honvéd ott lesz a harmadik körben: a Közgázt verte 34 ponttal.

NB I/B

Piros-csoport

2. forduló

Csak az elején tudta megfogni a PVSK a Nyíregyházát

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok mind a két csapatnak, mert egy nagyon hajtós mérkőzés van mögöttünk. Az elején megleptek minket, számítottunk arra, hogy erőszakos kosárlabdát fognak játszani, keményen védekeznek és abból gyorsan indulnak. Egy kicsivel később vettük fel a ritmust, gyakorlatilag másfél negyedet adtunk az ellenfélnek, aztán utána mi is elkezdtünk keményebben védekezni, váltogattuk a védekezéseket a pick and rolloknál, illetve a harmadik negyedtől a letámadást is bevetettük, és ezzel tudtuk felőrölni a PVSK-t. Én úgy gondolom, hogy ez a csapat jobb helyen fog végezni a bajnokságban, mint az előző szezonban, biztos vagyok benne, hogy nem a mezőny hátsó részében fog végezni. Ezzel a játékkal biztosan sok csapatot meg fognak verni, főleg hazai pályán. A mi játékunkon látszik, hogy akadozik még, hiszen nem tudunk rendesen edzeni azzal a csapattal, amellyel elkezdtük a felkészülést. Gondolok itt arra, hogy meghatározó játékosaink még mindig nem tudnak edzeni velünk, vagyis most kezdték el ezen a héten. Még mindig kell idő, hogy azt a játékot mutassuk, amit szeretnénk. Fizikálisan már egyre jobbak vagyunk. Az látszik, hogy az utolsó negyedben is még rá tudtunk rakni, és ugye hét pontot kaptunk összesen az utolsó negyedben. Gratulálok a csapatomnak külön még ahhoz, hogy igazi csapatmunka volt, és mindenki kivette a részét. Bízom benne, hogy ettől csak jobbak leszünk!

Rab Gyula, a PVSK edzője: Először is szeretnék gratulálni a Nyíregyházának a győzelemhez! Úgy gondolom, hogy az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, jól kontrolláltuk a pályán történteket, vezettünk is. A második tíz perc végén egy kicsit megtorpantunk, ezzel feljött a Nyíregyháza. A harmadik negyedtől egy picit pontatlanná váltunk. Sokkal erőszakosabban kezdtek el védekezni a hazaiak, ezért a kinti dobásainkra odaértek, nem tudtunk olyan hatékonyan dobni kintről, továbbá főleg a centerjátékukkal őröltek fel minket. Ezzel alakították ki a különbséget. Tudtuk, hogy egy jobb csapat otthonába jövünk, tudtunk a problémáikról, megpróbáltunk szoros mérkőzést játszani velük. Sajnálom, hogy a végén egy kicsit szétnyílt az olló, a srácoknak gratulálok, mert ez más csapat ellen nem biztos, hogy győzelmet ér, de sokkal szorosabb mérkőzéseket fogunk tudni játszani. Még egyszer gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez!

HÜBNER-Nyíregyháza BS – Pécsi VSK-CARGATE 82-63 (14-22, 28-17, 26-17, 14-7)

Nyíregyháza: Ubilla 30/15, Tóth G. 15, Dr. Mohácsi 14/6, Vaskó 9/9, Szobi 8/3, Czinger 6, Kuttor -, Hengsperger -, Demeter -.

PVSK: Bíró L. 29/12, Erdei Á. 13/6, Carev 11, Laufer 4, Riskó 4, Marjanovic 2, Mándity M. -, Kovacsevics -, Bor S. -, Lakatos -.


Az MTK otthonában is kettővel nyert a Tarján

A BKG elleni győztes idénynyitót követően a pontvadászat második fordulójában ismét egy olyan gárdával futott össze Szabó Zoltán legénysége, amellyel szemben komoly törlesztenivalója akadt, a soros rivális, MTK-Elite Basket együttese elleni legutóbbi két találkozóján ugyanis nyeretlen maradt a péntek esti, törökbálinti összecsapáson immár a visszatérő Boinitzer Dávidot is a soraiban tudó tarjáni csapat – jelezte a BeszterceKK.hu.

Amely remek, pattogós tempóban kezdte a zárt kapuk mögött rendezett meccset, s bár 4-11 után némileg alábbhagyott a lendület, a nyitó játékrész derekán csaknem ötperces (mezőny)gólszünetet tartó piros-feketék számára a negyedforduló táján ismét egy eredményesebb szakasz következett (18-24). A félidőig hátralévő időben azután hol visszaengedte, hol ismét hét-nyolc ponttal lerázta magáról vendéglátóját az ekkortájt főként Sömenek, Herendic és Bán találataival lépegető SKSE, végül a hazaiak egyik legjobbjának bizonyuló Jakab triplájával alakult ki az első húsz perc 38-42-es eredménye.

Második meccsét is megnyerte a Salgótarján. Fotó: hunbasket.hu

A játék képe a harmadik periódusban sem sokat változott, a tarjániak többször elléptek, a nagyot küzdő MTK viszont minduntalan felzárkózott. Az utolsó rövid pihenő előtt nem sokkal egy Bán, Karanfilovski és Herendic kosarai által fűtött 12-2-es roham eredményeként a piros-feketék már 56-45-re is vezettek, ám a záró felvonás közepére a 10-4-es válaszcsapást bemutató Horváth-tanítványok újra látótávolságba kerültek (55-60). A következő percekben azután valóságos büntetőpárbajjá alakult a meccs, melyből, úgy tűnt, a szabaddobásaikat biztosabb kézzel értékesítő vendéglátók kerülnek ki győztesen. Az SKSE gondjait tetézte, hogy a finishez közeledve előbb a csapat egyik legjobbja, Herendic, majd a másik irányító, Molnár is kipontozódott, s a vendégoldalon mutatkozó átmeneti zűrzavart kihasználva a törökbálinti alakulat, az utolsó két percbe fordulva, 66-65-re fordított. Ekkor azonban előlépett az addig is nagyon hasznos munkát végző, ám a ponttermelésben nem különösebben jeleskedő Nshimba, aki gyors egymásutánban bevarázsolt két demoralizáló triplájával a salgótarjániak imént még válságosnak tűnő helyzetét alaposan megjavította (66-71). S bár némi izgalom még a legvégére is maradt, ha nem is minden gond nélkül, de két pontot a lefújásra is megőrzött előnyéből az új idényt ezáltal két minimális különbségű sikerrel nyitó Szabó-csapat.

Horváth Balázs, a MTK edzője: Szeretnék gratulálni a Salgótarján csapatának, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Sajnos ismét egy olyan mérkőzést buktunk el, ami egy labdán múlt. Nagyon sajnálom a vereséget, viszont a csapat egy teljesen másik arcát mutatta, mint két héttel ezelőtt. Innentől kezdve ennek a mentalitásnak és győzniakarásnak kell a kiindulási alapnak lennie. Még egy, de nagyon fontos mozaikot kell a helyére tenni, és jönni fognak a a győzelmek, ami újra meg fogja adni a csapat önbizalmát. Ezt rögtön kedden, a Nyíregyháza ellen kellene megvalósítani, ami nem lesz egyszerű feladat, mivel ők a bajnoki cím legnagyobb esélyesei. Azt garantálhatom mindenkinek, hogy nem fogunk asszisztálni egyik csapat győzelméhez sem, küzdeni fogunk, és célunk megszerezni az első győzelmünket a bajnokságban.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Egy nagyon nehéz pályán sikerült győznünk, emiatt gratulálok a csapatnak, viszont ismét előjött az a hibánk,hogy amikor kicsit megroppanthattuk volna az ellenfelet, akkor nem tudtunk dobásig sem eljutni. Védekezésben nem voltunk most olyan élesek, mint egy hete, viszont nem hagytunk annyi második esélyt az ellenfélnek. Dolgozunk tovább, és egy fontos meccset játszunk a jövő héten Nyíregyházán, amire megfelelően felkészülünk.

MTK-Elite Basket – Salgótarjáni KSE 69-71 (16-18, 22-24, 12-14, 19-15)

MTK: Jakab P. 16/3, Hegedűs A. 12/3, Juhász 11/3, Horváth B. 10/9, Láncos 7, Farkas S. D. 6/6, Nagy Sz. Sz. 5/3, Takács A. 2, Spiriev -, Bagi D. -, Dobos -.

Salgótarján: Sömenek 18, Herendic 18, Nshimba 13/9, Bán T. 12/6, Karanfilovski 5/3, Bogatin 2, Joó 2, Hajdu 1, Boinitzer -, Molnár M. -.


Akadémista rangadó, BKG-győzelemmel

Radoncic sikeres közelijével indult a találkozó. Ezt követően a hazaiaknál Dobrijevics és Lados találataival megindult a hazaiak szekere is. Nagy Botond talált be távolról, majd Radoncic büntetőzött. A negyed közepe táján Nagy Benedek találta meg testvérét, aki ismét elsüllyesztett egy hármast, s erre a rohamra építve Armaghani egy kettessel már tíz pontra növelte a BKG-előnyt. Úgy tűnt, állva hagyták a vendéglátónkat, Reizer és Radoncic egy-egy kettessel tovább növelte az előnyüket (5-19). Lados szerzett egy büntetőt, de erre is volt további válasz, Armaghani és Radoncic tarthatatlannak bizonyult ekkor. A hazai oldalon Fekete és Benke hat ponttal zárkóztatta fel együttesüket, így a negyedet „csak” 12 pontos előnnyel zárta a BKG – tudósított a vendégek honlapja.

A második etapban a hazai Rosic „megérkezett” a találkozóra. Egyedül szerzett nyolc hazai pontot és négy pontra csökkentette a különbséget (20-24). Nagy Simon triplával, Nagy Botond kettessel reagált. Buzás percei következtek, hat pontot szerzet zsinórban, s újra nőtt a differencia. Armaghani közelijével már 17 pontos volt az előny (20-37). A hazaiak próbáltak megújulni, Séra és Lados kettesére Nagy Botond válaszolt. A hazaiak „tornya”, Dobrijevics 2+1-es akciója után 12-re zárkóztak a pécsiek. A BKG kapitányának sült el a negyed végén a keze, s Rosiccsal párbajozott egyet. Rosic egy, míg Nagy Botond három darab triplát süllyesztett el a gyűrűben. A félidőben 16 ponttal úsztak a vendégek.

Szoros lett a vége, de nem tudta megfogni a BKG-t a Pécs. Fotó: hunbasket.hu

A szünet után elsőre kiválónak tűnt a folytatás, Radoncic indított egy közeli találattal. Azonban erre jött a válasz, Lados szerzett 8 pontot (40-50). A BKG légiósának volt erre válasza közelről. A hazai Gáspár sikeres pöcijére Buzás felelt egy meseszépen kidolgozott akciót követően hármassal (42-55). Ekkor a BKG a „szürke gondolatokat” nehezebben viselte el, mint a hazaiak, s Rosic, Benke és Dobrijevics vezetésével hat pontra zárkóztak a pécsi akadémisták (50-56). Ekkor lényegében Radoncic egymaga próbálta tartani a különbséget, s tette ezt kisebb-nagyobb sikerrel, a negyed nyolc pontos vendég vezetéssel zárult.

A záró játékrész egy Armaghani-kettessel indult, melyre egyből érkezett a válasz, s vele a hazai roham. Hatvanhét pontnál utolérték a vendégeket a hazaiak. Azonban a BKG-honlap hozzáteszi azt is ehhez, hogy ebben az időszakban (finoman fogalmazva) nem sok kétes és nem kétes szituációnál ítéltek a javukra, de ami elmúlt, elmúlt… az aktuális belső duójuk, Reizer és Armaghani bejelentkeztek egy-egy találattal, amit Nagy Benedek és Nagy Botond egy-egy „pszicho-hármassal” fejeltek meg (67-77). Ezután Nagy Benedek még egy trojkát beemelt, melyre még Rosic válaszolt (70-80). A végjátékban igaz kimaradt egy-két büntető, de a lényegi kérdés eldőlt. A BKG megszerezte első győzelmét!

Ivica Mavrenski, a Pécs edzője: Gratulálok a BKG együttesének, megérdemelten győzött, majdnem az egész mérkőzést kontrollálta. Az utolsó negyedben volt lehetőségünk arra, hogy fordítsunk, de ekkor nem koncentráltunk eléggé, helyzeteket és büntetőket hagytunk ki, így elúszott a lehetőség.

Nagy Ágoston, a BKG edzője: Gratulálok a pécsi csapatnak! Nagyon sokat készültünk az erényeikből. Jó szerkezetű, tudatos együttes, amely mindenkinek nagy problémát fog okozni. A koncentrált kezdésünknek köszönhetően jelentős előnyre tettünk szert, amit aztán a hazaiak a második félidőben szépen elolvasztottak. Taktikailag azonban talán kicsit még a pécsi csapat felett állunk, így aztán a körülményekhez képest sikerült magabiztosan behúzni ezt a találkozót.

RKA Pécs – BKG Príma Akadémia 79-84 (12-24, 20-24, 24-16, 23-20)

Pécs: Rosic 23/15, Lados 14/6, Dobrijevics 13, Benke 9/3, Gáspár M. 6, Váits 4, Séra 4, Fekete D. 4, Fülöp Zs. 2.

BKG: Radoncic 25, Nagy Bo. Á. 24/18, Buzás 12/3, Armaghani 10, Nagy Be. Á. 6/6, Reizer 4, Nagy S. 3/3, Zsihla -, Szeleczki -, Halász -.


A MAFC otthonában húzott be rangadót a Vasas

Ahogy azt már az első fordulóban is megtapasztalhattuk, a mérkőzés előtt az aktuális hiányzókat kellett először is felmérni. A hazaiaknál a rutinos Tóth Péter, Harazin Tamás kettős, míg a Vasasnál a szintén tapasztalt Moravcsik Áron, Medve Máté duó mellett Krasovec Ádám is hiányzott az aktív rotációból, így nehéz volt megjósolni a találkozó kimenetelét – vezeti fel a MAFC–Vasas fővárosi rangadót a vendégek honlapja.

A nagy iramban kezdődő mérkőzés elején nagy adok-kapok alakult ki, de aztán az ötödik perc tájékán sikerült a vendégeknek még eggyel kapcsolni, és a védekezésben alkalmazott komoly nyomás a támadásban kamatozott, így 11 pontos különbséggel ért véget az első negyed.

Komoly előnyt harcolt ki a Vasas a MAFC vendégeként. Fotó: hunbasket.hu

A második etapban tovább tartott a Vasas-fölény, hiszen két fiatal, Kelenföldi Doma és Farkas Attila pontjaival négy perc alatt húsz pont fölé kúszott a különbség, amit a félidőig sikeresen menedzseltek, így a Vasas 57-33-as vezetéssel zárta a félidőt.

A második félidőben a különbség többször 26 pontra kúszott fel, Faragó Péter az első félidőhöz hasonlóan bátran forgatta csapatát, így az összes egészséges játékosa értékes játékperchez tudott jutni, a harmadik játékrész végére pedig megmaradt a félidei különbség.

A megnyugtató különbség alaposan „elaltatta” a vendégeket, akik a negyedik negyedben kiengedtek védekezésben, aminek eredményeképpen öt perc alatt 15 pontot kaptak, így ahelyett, hogy komoly méretű győzelmet arattak volna, a végén sikerült kozmetikáznia jól harcoló ellenfelüknek.

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a Vasasnak a megérdemelt győzelemhez! Felmérte hiányosságainkat és maximálisan kihasználta azokat. Számunkra hízelgő, hogy a második félidő végén vállalható mérkőzés lett belőle. Sérülések miatt ez a csapatunk, így kell helyt állni ebben a fura helyzetben. A kiállítás számomra megmagyarázhatatlan, és nem is értek vele egyet, azonban Németh Csaba mérkőzésellenőr szavaival százszázalékosan, melyet idézek:„szarul fújnak, de azt következetesen”. Még egyszer gratulálok a Vasasnak, megérdemelten győzött és további sikereket kívánok nekik.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Örülök, hogy idegenbeli győzelemmel tudtuk elkezdeni a bajnokságot az első hazai után. Az első félidőben nagy előnyt szereztünk, amit a második félidőben aztán úgy gondolom kicsit leadtunk. De dicséret illeti a srácokat, mert végig betartották a taktikai utasításokat. Ez egy ilyen bajnokság lesz, egész évben lesznek minden oldalról hiányzók, aki jobban tud ebből kijönni az tud profitálni. Sok sikert kívánok a másik csapatnak is és gratulálok a sajátomnak.

MAFC – Vasas Akadémia 78-92 (21-32, 12-25, 20-20, 25-15)

MAFC: Bordács 31/9, Polgárdy 15/6, Lakits 15/3, Csapai 10, Németh B. T. 6/3, Misek 1, Bősze -, Biber -, Pfandler -, Herló -.

Vasas: Boros 15/3, Radics 15, Debreceni 13, Farkas A. 12/9, Sólyom Bo. 12, Kelenföldi 8, Andrássy 7/3, Barócsi 6, Dormán 4, Steier B. -, Kódor -.


A végére elfáradt, plusz húszról kapott ki a Veszprém a Nagykőröstől

A feldobást a veszprémiek tudták elhozni, ami után Dukic egy gyors kosárral meg is szerezte csapata első pontjait. A válasz gyorsan érkezett a túloldalon. Madár betörése után jól védekeztek a vendégek, majd Futó is betalált a gyűrűbe, ami után a plusz egy megítélt büntetőt is bedobta. A túloldalon Lakosa cselekedett hasonlóképpen. Válaszul Szabó tört be jól. A találkozó első tripláját Molnár jegyezhette, amivel két pontra zárkóztak fel vendéglátók (4. perc, 10-13). Futó harcolt nagyot a palánk alatt egy jó védekezés után, majd egy büntetődobást is értékesített. Futó újabb találata után a hazai csapat vezetőedzője időt kért, de a támadást nem tudták pontokra váltani, nem úgy, mint Szücs, aki a hárompontos-vonalon kívülről volt eredményes, majd Madár mondhatta el ugyanezt magáról. Jó defenzív-játékának, valamint gyors támadásainak köszönhetően két perccel a negyed vége előtt már tizenhárom ponttal vezetett a Veszprém (8. perc, 16-29). Néhány elrontott támadás és gyengébb védekezés miatt azonban hat pontra csökkent az előnye. Ezt Szabó betörése változtatta meg, amivel be is állította a negyed végi eredményt (10. perc, 23-31) – emlékezett a VeszprémKosár.hu.

A második negyedben, habár lassabban kezdődött, mint az előző, tovább tudták növelni az előnyüket a vendégek. Ebben segített Birkás betörése is. A másik oldalon Molnár volt hatékony kintről, majd Szabó középtávoliból szerzett egy újabb duplát, amit egy jó védekezés és egy Futó-palánkalatti követett, ekkor a vendég csapat időt kért (14. perc, 28-47). Az időkérésről visszatérve egyik csapat sem tudott kosarat szerezni perceken keresztül. Ezt előbb Lakosa büntetői, majd Birkás betörése szakította meg. Egy jó védekezés után Madár adott klasszis passzt Dukicnak, aki ezt egy triplával hálálta meg. Ekkor az előnyük már átlépte a húsz pontot (17. perc, 30-52). Mivel elérték a negyed során az öt hibát a vendégek, így Birkás szabálytalannak ítélt megmozdulása után ellenfelük két büntetőt dobhatott, mindegyiket sikerrel. Elhibázott veszprémi támadás után Dukic blokkolta Fehért. Kicsit alábbhagyott a vendég figyelem, aminek okán az előnyük csökkent, méghozzá hat ponttal. Ezt Baksa Szabolcs időkérése után sem sikerült orvosolni, újabb kosár a hazaiaknál. A pontcsendet Futó büntetője törte meg, így tizenkétpontos vezetéssel vonulhattak a szünetre (20. perc, 41-53).

Nagy hátrányt dolgozott le a Nagykőrös a Veszprém ellen. Fotó: hunbasket.hu

A második félidő elején Szabó próbálkozott egy triplával, sikertelenül. A túloldalon Lakosa palánk alatt volt eredményes, amire nem érkezett válasz. Újabb támadást rontottak el a veszprémiek, amit a vendéglátó meg is bosszult. Ekkor a vendégek vezetőedzője időt kért. A megbeszélés után újabb támadás maradt ki, így az előny négy pontra csökkent. Négy perccel a negyed kezdete után a Nagykőrös átvette a vezetést (24. perc, 54-53). Dukic hozta vissza a vendég csapatba a tüzet, egy jó középtávoli után labdát szereztek, majd Madár szerzett egy triplát. Egy hazai dupla után Szabó betörése bizonyult hatékonynak, ezzel négy pontra növelve az előnyüket (27. perc, 56-60). A hazai csapat faultolt, így ismét a vendégek támadhattak, amit viszont nem sikerült ponttal befejezni, csak úgy, mint a túloldalon. Madárral szemben követtek el szabálytalanságot, aki mind a két büntetőt bedobta. Dukic a harmadik negyed nyolcadik percében kipontozódott, így nem folytathatta a mérkőzést. Lakosa mindkét büntetőjét bedobta, míg a másik gyűrűnél Futó egyet, majd egy kétpontost is szerzett. Mácsai hárompontosa, majd Jókai közelije már csak kétpontos vezetést jelentett a Veszprémnek. Lakosa büntetői az egyenlítést jelentették a hazai csapatnak. A Veszprém rontott támadása után újabb büntetők következtek, amivel a Nagykőrös átvette a vezetést. Végül egypontos hátránnyal várhatták a vendégek az utolsó negyedet (30. perc, 67-66).

A negyedik játékrészt a hazai csapat kezdte jobban, előbb egy duplával, majd egy triplával. Erre Birkás betörése volt a válasz. Egy rövid pontcsendet követően ismét a hazai csapat talált be. Futónak az utolsó negyedben szintén összegyűlt az öt hibája, így ő is kipontozódott. Újabb két büntetőt értékesített a hazai gárda, ezzel az előnyük nyolc pont volt, ekkor Baksa Szabolcs időt kért (35. perc, 78-70). Ezt követően Szücs dobott egy triplát, de a válasz gyorsan érkezett a túloldalon. Jól védekezték ki a következő támadást a vendégek, de Madár hárompontos-próbálkozása nem járt sikerrel. Birkással szemben követtek el szabálytalanságot, aki mindkét büntetőjét bedobta. A másik palánknál Lakosa járt el hasonlóképpen. Gyors pontot szerzett a vendég csapat, Szabó passzából Sipos volt hatékony. Jó volt a védőjátéka a Veszprémnek, majd Szücs triplázott, így már csak két pont volt a hátrányuk. Ezt Lakosa középtávolija növelte. Válaszul Szabó tört be, ami közben szabálytalankodtak vele szemben, de a büntetőt nem sikerült értékesítenie. A mérkőzés végén még Lakosa dobott két büntetőt, ezzel beállítva a végeredményt (40. perc, 91-86).

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Megtépázott csapatunkkal fényes győzelmet arattunk! Gratulálok mindenkinek, a játékosoknak, a szurkolóknak egyaránt! Jön a következő mérkőzés szerdán, Miskolcon, arra készülünk.

Baksa Szabolcs, a Veszprém edzője: Gratulálok a Nagykőrös csapatának! Ahogy arra számítani lehetett, nekik ez a karantén és költözés dolog nem okozott nagyobb problémát, hiszen évek óta együtt játszanak. Nekünk egy fiatal csapatot kell felépítenünk, akiknek ez a fajta nyomás, ami a játékvezetőktől és ami a lelátóról jött, még furcsa volt. Sikerült egy nagyobb előnyt kiépítenünk, de utána jött egy mélyebb hullám, ami után mentálisan nem voltunk felkészülve, hogyan is lehetne belőle kimászni. A negyedik negyedben tulajdonképpen magas ember nélkül maradtunk, a kulcsjátékosok is közel harmincöt percet játszottak, ezt pedig a Nagykőrös tökéletes taktikai fegyelemmel kihasználta. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy így is sikerült egy egylabdás meccset játszanunk. További sok sikert a Nagykőrösnek!

Nagykőrösi Sólymok KE – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 91-86 (23-31, 18-22, 26-13, 24-20)

Nagykőrös: Lakosa Á. 34/3, Fehér P. J. 17, Molnár M. 15/6, Mácsai 12/6, Mester M. 5/3, Jenei 4, Jókai 2, Kónya 2, Szrapkó -, Kakulya -.

Veszprém: Futó B. 18, Dukic 16/12, Szabó P. 15, Madár A. 14/6, Szűcs P. 11/9, Birkás 8, Sipos 4.


A TF a végén szakította le a MEAFC-ot

A MEAFC elleni mérkőzés előtt ünnepélyes keretek között elbúcsúztatták a TF csapatkapitányát, Beák Gábort az aktív játéktól. Korábbi csapattársa és barátja, Tóth Ádám fantasztikus videót készített Beák pályafutásának legszebb jeleneteiből, a kosarak után pedig korábbi harcostársai búcsúztak megható, őszinte, vagy épp vicces üzenetekkel – foglalta össze a TF–MEAFC előtti felvezető perceket a fővárosiak honlapja.

Úgy tűnt, Beák könnyei tűzzé változnak a TF-játékosok szívében, hiszen remekül kezdték a találkozót, Somogyfoki vezérletével 3-4 után 11-2-es sorozattal szakították le a MEAFC-ot. Beák is betalált a triplavonalon túlról, később kiderült, ez volt pályafutása utolsó kosara. A 9. percben, 21-12-nél magára talált a miskolci alakulat, amely 24-22-ig zárkózott fel az első kisszünetre.

Sőt, a második negyed elején át is vette a vezetést, és aprócska előnyét egészen a 15. percig meg is őrizte. 33-32-nél a remeklő Karosi révén szerezték vissza a kezdeményező szerepét a hazaiak, előnyt azonban nem tudtak építeni, 42-42-re álltak a csapatok 20 perc játék után.

Az utolsó negyed jelentette a különbséget a TF és a MEAFC között. Fotó: hunbasket.hu

Hasonló mederben folytatódott a második félidő is. A 26. percig néhány pontos előnyt szerzett a TF, amit Béresék rendre ledolgoztak. A 27. percben Karosi talált be a triplavonalon túlról, 59-51-re alakítva az állást. Ez a komolynak tűnő fór sem volt elég, a Kozák-testvérek révén a Miskolc kiegyenlített a negyed végére, így kezdődhetett minden elölről.

A 37. percig folyt a kosárváltás, 74-74-nél aztán bankot robbantottak a hazaiak. Kerkai, Karosi, majd Somogyfoki is hármast szerzett, amit Kutrovich büntetői spékeltek meg két további ponttal. 85-74-nél már sem idő, sem visszaút nem volt a vendégek számára, végül 91-78-ra győzött a TF.

Nagy Bálint, a TF edzője: Jobbára mi vezettünk a mérkőzésen, de a hibáinkat kihasználva tudott rendre felzárkózni a MEAFC. Zsinórban három triplával tudtuk lezárni a mérkőzést. Amit Beák Gabi megpróbál átadni a fiúknak edzőként, az elég közel áll az én filozófiámhoz, ilyen szimbiózisban – nehéz szó – pedig könnyű együtt dolgozni.

Szollár Gergő, a MEAFC edzője: Az éles szituációkban rendre rossz döntéseket hoztunk, emellett rossz dobószázalékot produkáltunk. Tizennyolc támadó-lepattanót is engedtünk a TF-nek, ezen dolgoznunk kell a jövőben. Gratulálok Beák Gábor karrierjéhez és sok sikert kívánok neki az edzői pályájához!

TF-BP – MEAFC-Miskolc 91-78 (24-22, 18-20, 21-21, 28-15)

TF: Karosi 20/9, Somogyfoki P. G. 19/9, Timkó 16, Kerkai 15/3, Kutrovich 9/3, Tökölyi 4, Rozs M. Z. 4, Beák G. 3/3, Szántó D. 1, Korompai -.

MEAFC: Kozák M. 24, Tóth V. 16/6, Kozák B. 11, Lippai 10, Ragályi 6, Béres D. 5/3, Tóth B. 4, Kopasz M. 2, Gadus -, Orliczki M. -.

A bajnokság állása:

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 HÜBNER-Nyíregyháza BS 2 2 0 4 144 122 1
2 Vasas Akadémia 2 2 0 4 187 168 1
3 Salgótarjáni KSE 2 2 0 4 145 141 1
4 TF-BP 1 1 0 2 91 78 1
5 Nagykőrösi Sólymok KE 1 1 0 2 91 86 1
6 BKG Príma Akadémia 2 1 1 3 156 153 0,75
7 MAFC 2 1 1 3 163 162 0,75
8 Pécsi VSK-CARGATE 2 1 1 3 133 149 0,75
9 Bajai Bácska FKE 1 0 1 1 59 62 0,5
10 HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 1 0 1 1 86 91 0,5
11 MTK-Elite Basket 2 0 2 2 136 141 0,5
12 RKA Pécs 2 0 2 2 169 179 0,5
13 MEAFC-Miskolc 2 0 2 2 148 176 0,5
14 Budapesti Honvéd SE 0 0 0 0 0 0 0

Zöld-csoport

2. forduló

Kétszáz felett a Békés és a Tiszaújváros

Balog Vilmos, a Békés edzője: Fiatal, alakulóban lévő csapatunknak nagyon kellett ez a győzelem. Jó úton járunk, de a védekezésünkön még tovább kell javítani. Igazi csapatmunka volt ez a siker a rutinos játékosokkal teletűzdelt Tiszaújvárossal szemben. Vírusmentes folytatást kívánok a csapatoknak!

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Próbáltunk felkészülni a Békés játékából, amit a hétfői Hepp Kupa-meccs nehezített. A védekezésünk azonban nagyon gyenge volt, abban folyamatosan megtalálta a réseket a békési csapat, sajnos ezt nem sikerült kijavítanunk. Támadásban működött, amit elterveztünk, de a védekezésünk gyengesége miatt nem tudtunk mérkőzést nyerni.

Békési SzSK – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 112-95 (28-29, 27-23, 25-29, 32-14)

Békés: Krisztics 27/6, Balog G. 21/3, Széphelyi 20, Frikker 18/3, Hargitai 16/6, Vass 6/3, Cvijin 4, Szabó B. G. -, Pocsai -, Szabó M. I. -, Karsai Cs. -.

Tiszaújváros: Drahos 32/3, J. Martin 16/9, Lajsz 15, Taskó 8/6, Kovács M. 6/6, Pöstényi 6, Molnár B. 5/3, Kovács Z. 5/3, Szabó N. 2, Orliczki B. B. -.


Az Eger ellen is nyert a Bonyhád

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Azt gondolom összességében, hogy nem játszottunk a mérkőzés egészében jól, voltak jó periódusaink, de nem találtuk igazából a ritmusát, hogy mikor játszunk gyorsan tranzíciós játékot, és mikor járassuk a labdát zónavédekezés ellen. Zóna ellen nem mindig a legjobban sikerültek a kiválasztásaink, legyen szó passzról vagy éppen dobáskiválasztásról, és azt gondolom, hogy a mai napon nekünk ez a tizenhét eladott labda nagyon sok volt. Amiben még feltétlen javulnunk kell, az a lepattanók megszerzése, mert ebben a mezőnyben ezzel a szerkezetű csapattal, amivel mi rendelkezünk, ebben eredményesebbnek kell lennünk. Természetesen örülünk a győzelemnek, és készülünk a többi ellenfélre. Ami az IBM-pontokban és a dobott pontokban bár nem látszik, a mai napon kiemelendő, ami munkát beletett Pajor Dávid és Gébert Attila a védekezés tekintetében.

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Két kezdőjátékosunk nélkül kellett sajnos elutaznunk Bonyhádra, alacsony szerkezettel. Még az első félidőben kezeltük is ezt a szerkezetet, de a második félidőben egyre nehezebben. Természetesen megérdemelten nyert a hazai csapat, gratulálok nekik és sok sikert kívánok! Ugyanakkor megjegyezném, hogy nagyon remélem, hogy Egerben is érezzük majd egy kicsit, hogy hazai pályán játszunk.

Atomerőmű KSE Bonyhád – EKE Eger KOK 88-60 (20-13, 23-20, 23-17, 22-10)

Bonyhád: Pupp 30/3, Kalmár 16, Tömösváry 9, Pajor 8/6, Dorogi 8, Verasztó 6/6, Gébert 5/3, Somogyfoki Sz. 5, Renkecz 1.

Eger: Papp B. 13/9, Steier K. 8/3, Szabó M. 8/3, Illés B. 8, Mondi 7/3, Csomor 7/3, Ungi 4, Bíró B. 3/3, Kátai 2, Sárosi -, Kenéz -.


Minden vásárhelyi játékos beköszönt a nyitányon

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Nyolc hónap után felemelő érzés ismét játszani, főleg nyerni is! Egy tehetséges, szervezett társaságra erőltettük rá az akaratunkat. Külön öröm számomra, hogy mind a tizenkét játékosom dobott kosarat, és kivette a részét a közösből. Gratulálok mindkét csapatnak, jövő héten újabb két fontos bajnoki vár ránk!

Jesper Gustavsson, a DEAC edzője: A meccs eleji feldobástól kezdve szenvedtünk, és nem sikerült annyi energiát spórolnunk védekezésben, amennyit szoktunk. Huszonöt pontot engedtünk nekik az első negyedben, aztán a maradék három negyedre feljavultunk, mégsem értük el a csapattól megszokott szintet. Nem lehet kifogásunk a vereségre, az ellenfelünk jól játszott, és stabilan a ritmusunk alatt tartott minket.

Vásárhelyi Kosársuli – DEAC U23 86-72 (25-18, 18-16, 25-16, 18-22)

Vásárhely: Varga Á. 17/3, Bálint E. 13/3, Molnár B. 12, Rostás 10, Varga Z. 6/6, Béres N. 6/3, Pavlovic 6, Acsimovics 4, Perák 4, Bodócsi 3/3, Kozma P. 3/3, Megyesi 2.

DEAC: Pollák B. 22/6, Kovács Á. B. 18/6, Batbaatar 8/6, Fábián Sz. 8, Balázsi 7/6, Sólyom Be. 4, Kurucz 3/3, Csikai 2.


Ötvenhat dobott ponttal is nyerni tudott a Pénzügyőr

Csaplár-Nagy Ervin, a Győr edzője: Nagyon csalódott vagyok a mai mérkőzés miatt. Semmi nem valósult meg abból, amit tegnap gyakoroltunk. Úgy gondolom, hogyha a tegnapi teljesítményt látjuk ma, pontos győzelemmel zárhattuk volna a mérkőzést. Csalódott vagyok nagyon, remélem a játékosok közül páran magukba szállnak, és átgondolják, hogy mit is kéne csinálni. Gratulálok az ellenfélnek!

dr. Bagi Melinda, a Pénzügyőr edzője: Először is nagyon-nagyon örülök a győzelemnek. Azt gondolom, hogy a végén a kemény játék és az akaratunk mellé a szerencsefaktor is mellénk állt, és ezzel sikerült a találkozót megnyerni. Nagyon büszke vagyok az U20-as játékosainkra, mert nagyon sokat tettek a mai meccsen ezért a győzelemért. Nagyon kemény volt mindkét oldalon a védekezés, ezt a „pontgazdag” találkozó is mutatja. Nagyon nehezen tudtunk az elején ahhoz alkalmazkodni, hogy feljöttek a nyakunkra. A második negyedben egy felfogásváltásnak kellett végbemennie ahhoz, hogy a végén tudjunk győzni. Szerencsére ez sikerült, illetve átlendített minket a holtponton egy-két fontos kosár. Gratulálok az ellenfelünknek, és nekik is sok sikert kívánok!

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Pénzügyőr Sportegyesület 55-56 (8-21, 23-5, 12-18, 12-12)

Győr: Bakon 10/6, Berneczei 9/3, Geiger 8/6, Kertész 7/3, Lógár 7, Földesi 6/6, Horváth Á. 6, Domsitz 2, Nagy T. -, Tóth K. -.

Pénzügyőr: Horváth Cs. 22/9, Baranyi 14/3, Kovács S. 13/3, Fekete J. 3, Szekeres 2, Schaul 2, Koflanovics -, Demjén -, Szálas -.


Simán verte a megfogyatkozó SMAFC-ot az Újpest

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Magáról a mérkőzésről most nem szeretnék nyilatkozni. A győzelem számomra jelen pillanatban sokadlagos. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy jobbulást kívánjak Soós Bencének, illetve a távol maradó Márkus Robiéknak, szeretném mihamarabb a pályán látni őket újra játszani. Sok sikert kívánok a Sopronnak a továbbiakban!

Meszlényi Róbert, a SMAFC edzője: Azt gondolom, az adott helyzetben kiválóan játszottunk. Úgy érkeztünk, hogy a két irányítónk a járvány miatt nem tudott velünk jönni, illetve a harmadik irányítónk a tizenötödik másodpercben súlyosan megsérült. Azt gondolom, tragikomikus a helyzet, mert így nagyon nehéz játszani. De a többiek ehhez képest nagyon szépen lehozták a meccset. És hát így nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mert a két pozitívunk szerintem csak decemberre fog tudni visszatérni, Bence pedig szerintem csak a következő szezonban. Úgyhogy itt valami megoldást kell találnunk, hogy mi legyen a csapattal.

Újpest-MT – SMAFC 100-70 (29-13, 24-22, 28-18, 19-17)

Újpest: Csaba Gy. 27/6, Rackley 17, Horváth Á. 12/6, dr. Franczva 12/6, Ondima 10/6, Pollák Á. 9/3, Kelemen B. 7/3, Varga B. P. 6, Fülöp Á. -, Francia B. -, Jenei -.

SMAFC: Szegedi 18/6, Kovács B. 17, Bakk 15/6, Németh M. 7/3, Simon B. 4, Mándity D. 4, Heiszenberger 3/3, Hencz 2, Soós -, Hipságh -.


Óbudai Kaszások KA – Ceglédi KE 66-59 (19-9, 20-14, 12-23, 15-13)

Óbuda: Rosemond 24/9, Puszta D. 10/6, Horváth M. 9, Varga D. G. 9, Vámos 8/6, Vígh 6/3, Vas-Teplán -, Hegedűs O. -, Bea G. -, Bencsik -.

Cegléd: Swanson 18, Fekete V. N. 14/6, Mészáros M. 14/6, Tóth Z. 7, Csák B. 4/3, Hegedűs G. 2, Várbíró -, Csákvári -, Czigelmajer -.

A bajnokság állása:

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 Újpest-MT 2 2 0 4 187 143 1
2 Atomerőmű KSE Bonyhád 2 2 0 4 176 137 1
3 Óbudai Kaszások KA 2 2 0 4 150 123 1
4 Pénzügyőr Sportegyesület 2 2 0 4 138 121 1
5 Vásárhelyi Kosársuli 1 1 0 2 86 72 1
7 Ceglédi KE 2 1 1 3 137 140 0,75
6 Békési SzSK 2 1 1 3 176 179 0,75
8 DEAC U23 2 1 1 3 151 163 0,75
9 Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 2 0 2 2 132 135 0,5
10 Conoil Motax KC Pápa 1 0 1 1 74 78 0,5
11 Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 2 0 2 2 168 199 0,5
12 SMAFC 2 0 2 2 147 188 0,5
13 EKE Eger KOK 2 0 2 2 126 170 0,5

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, 2. forduló, a legutóbbi hét eredményei

Salgótarjáni KSE – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix Kosárlabda Klub 80-63 (23-15, 22-23, 29-16, 6-9)
Dombóvári Kosársuli KE – Bajai Bácska FKE 68-100 (22-29, 21-29, 17-20, 8-22)
DEAC Campusfesztivál 2021. – MEAFC-Miskolc 69-92 (11-35, 19-19, 11-24, 28-14)
Szombathelyi Egyetemi SE – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr 54-59 (14-18, 6-20, 11-4, 23-17)
TF-BP SE – Honvéd-Ludovika 89-83 (26-24, 19-22, 18-13, 18-22, 8-2)
Közgáz SC és DSK/B – Budapesti Honvéd SE 64-98 (14-41, 18-14, 15-30, 17-13)

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
kőrösiab21MAFCdrukker Recent comment authors
kőrösi
Olvasó

A veszprémi edző 22 pontos vezetésüknél is azt mondta volna hogy nem sikerült rendesen felkészülni? Jaj szegény Veszprém!! Miskolcnak sem kegyelmezünk! Hajrá NAGYKŐRÖSI SÓLYMOK!!!!!!!

MAFCdrukker
Olvasó

Jó csapat lesztek, sok sikert! Persze ne ellenünk.

kőrösi
Olvasó

OK!! Döntetlennél félbeszakad áramszünet miatt. Azért meglepett, hogy a MAFC is 20 ponttal égett már az első fi.- ben. Eléggé szeszélyes lesz az egész bajnokság. Nálunk a költözéssel nagyon megcsappant a nézőszám.

MAFCdrukker
Olvasó

Engem is meglepett… Tóth és Harazin felépüléséig nehéz lesz, a tavalyi alap kezdőcsapatból ketten eligazoltak, ketten sérültek, igazolásunk pedig nem volt a nyáron, így most nagyobb a hírünk, mint a játékerőnk. Nálunk szintén megcsappant a nézőszám, miután zártkapussá tették a hazai meccseket. Ennek következtében viszont elképzelhető, hogy ellátogatunk Nagykőrösre is.

kőrösi
Olvasó

Jöhettek, legalább mégjobb lesz a hangulat. Nagykőrösön a hangulattal megfojtjuk az ellenfeleket. Ha jobb az ellenfél, akkor az sem segít. A zárt kapus meccs nekem infarktust okozna.

MAFCdrukker
Olvasó

Ezek szerint van szurkolótábor nálatok? Ennek örülök.

ab21
Olvasó

A statot nézve az nem semmi azért,hogy a Nagykőrösből Lakosa több büntetőt dobott mint a teljes csapata a Veszprémnek…!

MAFCdrukker
Olvasó

A statisztikát nézve érdekes dolgot vettem észre. Ha kivonjuk a MAFC kihagyott büntetőiből a Vasas elpuskázott egypontosait, megkapjuk a különbséget: 18-4=14. Úgyhogy, kedves Garai úr, ez nem a bírókon ment el, hanem ezen. Másik érdekesség, hogy Bordács +/- mutatója +1-es volt, és 33 percet játszott. Viszont amíg nem volt a pályán, 7 perc alatt 15 pontot vertek ránk. Itt jött volna nagyon jól Harazin…

HIRDETÉS

Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook