Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Még szorosabb a mezőny: a Vasas megverte a BKG-t

Nincs már veretlen csapat a B-csoportban.:

:

A tizedik fordulóval folytatódott a B-csoport az elmúlt héten.

A Piros-csoportban a Vasas megverte a BKG-t. A Veszprém a Baját győzte le, ezzel utolérte a BKG-t – a hétgyőzelmes csapatokhoz vasárnap a Nagykőröst legyőző JKSE is csatlakozott. A listavezető Honvéd az Óbuda vendégeként nyert, és az NKA is idegenbeli sikert szállított az azóta már Kálmán Lászlótól elköszönő Pápa ellen. A MAFC a Salgótarján ellen hozott újabb győzelmet, míg a PVSK egylabdás meccsen nyert a TF ellen.

A Zöld-csoportban a hét elejére maradt az első fordulós Békés–DEAC: a hazaiak nyertek. A Tiszaújváros a Bonyhádot verte meg, a DMTK a Győr legyőzésével erősítette meg második helyét. Az ELITE a Pénzügyőrt, az Újpest a KTE-t fektette két vállra. A MEAFC ellen már alulmaradt a Békés. Véget ért a Cegléd győzelmi sorozata: a SMAFC lepte meg.

NB I/B

Piros-csoport

10. forduló

Az utolsó negyedben döntötte el a rangadót a Vasas

A PrímaBasket.hu tudósítása:

A hazaiak jobban kezdték a mérkőzést, s már 8-0-ra el is léptek, amikor a Kosok első és második sikeres találata Buzás révén megérkezett. Kerkai kettesére Nagy Botond válaszolt egy hármassal, majd egy kettessel. Sikerült felzárkózni (10-9). Radics szerzett négy pontot, míg Buzás kettőt. Farkas növelte a Vasas-előnyt egy hármassal (17-11). A negyed utolsó kosara Halász nevéhez fűződik (17-13).

A második negyedben egy picit jobban magára találtak a mieink. Reizer szerzett kosarat, Farkas hármast. Halász kettesére a vasasos Ákos (Kerkai) is betalált. Lakatos is kosárral vétette észre magát, rögtön kettővel, ismét egy pontra zárkóztunk (22-21). Bagó villant a hazai oldalon. Buzás két jó büntetője után Allen közelijével egalizáltunk (25-25). Boros büntetőt dobott be, Kelenföldi közelit. Buzás ismét büntetőzött, majd a negyed utolsó perceiben Nagy Botond középtávolijával átvettük a vezetést (28-29).

A nagyszünet után Moravcsik dobott hármast, erre Buzás kettest. Nagy Botond is elsüllyesztett egy távolit, melyre Moravcsik válaszolt szintén távolról (34-34). Bagó és Kerkai révén megléptek a hazaiak. Allen zsákolásával próbáltunk feljönni (40-36). A két Ákos ismét összecsapott, mindketten egy hármast dobtak a másik gyűrűjébe (43-39). Halász büntetőt dobott, Radics ziccert. Moravcsik büntetőből talált be, Nagy Botond betörésből közelről (46-42). Nagy Botond és Bagó büntetőztek hatékonyan. Halász szintén a vonalról dobott be egyet, melyre Andrássy válaszolt a gyűrű alól. A negyed végén Nagy Benedek dobott be egy dudaszós hárompontos, amellyel 50-48-ra zárkóztunk.

Az utolsó tíz percben hazai roham indult. Farkas, Andrássy és Radics is pontot szereztek. Ekkor Nagy Botond dobott be egy hármast (57-51). Bagó szerzett négy pontot a hazaiaknak. A nagyobb gólcsendet Allen törte meg batyis részről két büntetővel (61-53). Moravcsik újabb hármast dobott, Kelenföldi pedig közelit. Buzás talált be a hárompontos-vonal mögül (66-56). Radics kettesére Nagy Botond dobott hármast válaszképp. Allen kettesével tapadtunk volna, de Barócsi is eredményes volt a gyűrű alatt (71-61). Nagy Botond középtávolit szerzett, de az utolsó szó jogán Farkas még beemelt egy hármast, s ezzel beállt a végeredmény (74-63).

Evangelosz Ziagkosz, a Vasas edzője: Gratulálok a játekosaimnak a győzelemhez! A védekezésünket próbáltuk megerősíteni, hogy ellenfelünk két top pontszerzőjét tudjuk jól védeni. A játékosaim ezt tökéletesen teljesítették, hiszen rossz dobószázalékot ért el ellenfelünk. Másrészről szeretnék újfent gratulálni nekik, hiszen hiányzóink ellenére is mindenki maximálisan fókuszált és koncentrált volt az egész héten. Azt gondolom, hogy ez döntötte el a mai mérkőzést. Sok sikert kívánok a BKG csapatának a szezon hátralévő részére! Végezetül a mai győzelmet szeretnénk ügyvezetőnk, Mészáros Zalánnak ajánlani, akinek ma volt egy kisebb orvosi beavatkozása, várjuk mielőbb vissza!

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Az első félidőben tíz eladott labdánk volt, ezt nem tudtuk feldolgozni, azt gondolom, hogy ez volt az oka, hogy harmincpont alatt maradtunk az első két negyedben. Ez messze alulmúlja az eddig dobott átlagunkat, ahogyan a meccsvégi dobott pontszámunk is. Sajnos nagyon jól védekezett az ellenfél, mi pedig kicsit megilletődve vettük ezt a kihívást. Ennek megfelelően nem voltak tiszta helyzetek csak a második félidőben, ott azonban sokat hibáztunk. Ilyen rossz dobószázalékkal és ennyi eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni. Jobb volt ma a Vasas.

Vasas Akadémia – BKG Príma Akadémia 74-63 (17-13, 11-16, 22-19, 24-15)

Vasas: Bagó 13 (+10 lepattanó), Kerkai 13/3, Radics 12, Farkas A. 11/9, Moravcsik 10/9, Andrássy 7, Kelenföldi 4, Barócsi 3, Boros 1, Lakatos -, Kelemen Á. -.

BKG: Nagy Bo. Á. 22/12, Buzás 15/3, Halász 9/3, N. S. Allen 8, Lakatos P. 4, Nagy Be. Á. 3/3, Reizer 2, Molnár Cs. -, Zsihla -.


Minden veszprémi pontot szerzett a Baja ellen

A VeszprémKosár.hu tudósítása:

A meccset magasembereink, azaz Tóth és Dukic kosaraival indítottuk, majd bedobóink is belelendültek, ugyanis Glatz és Horváth is betalált. A különbség fokozatosan kezdett duzzadni, miután négy pontnál megragadt a Baja (3. perc: 10-4). A negyed közepén már a tízpontos előny is megvolt, ami Tóth visszapöcizett labdájával már nőtt is tovább. A védekezése jól működött a Veszprémnek, a Baja pedig a kidolgozott helyzeteiből sem talált be, így időt kért Hosszú István mester (7. perc: 22-9). A megbeszélés után is tovább hengerelt a hazai együttes, jó védekezések után szép leindítás kosarakat szereztek a hazaiak, míg Tóthra nem volt ellenszer az ellenfél palánkja alatt (10. perc: 31-15).

A második negyed elején egy kicsit elakadni látszottak a hazaiak, de aztán a Baja öt pontjára nyolc érkezett válaszként, így a különbség megközelítette rövid idő alatt a húsz egységet (14. perc: 39-20). A következő percekben felváltva estek a kosarak, de Dancsecs szép triplája és Glatz faulttal együtt szerzett pontjai különösképpen elnyerte a hazai publikum tetszését. A félidő utolsó perceire már állandósulni látszott a húszpontos veszprémi fór, amin Madár, Horváth és Dukic kosarai sokat segítettek (20. perc: 62-40).

Magabiztos volt a Veszprém. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik etap is a korábbi mederben folyt tovább, és szerencsére szép megmozdulásokban sem volt hiány. Ilyen volt például Horváth faulttal együtt bedobott triplája, vagy Glatz egymás után bemutatott jó védekezései. Eközben a Veszprém előnye már harminc pont fölé nőtt (25. perc: 78-45). A következő percekben szép, sokpasszos támadásokat vezetett a bakonyi gárda. Az egyik ilyen végén a frissen beálló Gárdai is jelentkezett egy triplával. De voltak könnyű kosaraink is, amelyek a jó védekezésünkre tették fel a koronát időről időre (30. perc: 90-57).

Az utolsó tíz percet is jól kezdte a Veszprém, Madár, majd Dancsecs távoli hármasa pedig kimondottan élményszámba ment. A hazaiak a későbbiekben is igyekeztek tiszta triplakísérletekig kidolgozni az akciókat, amiből az imént említett játékosok és Horváth újabb pontokat szerzett (37. perc: 109-68). Eközben Végh Mátyás és Kiss Levente is lehetőséget kapott és szerzett pontokat később. Az utolsó két perchez érkezve Dancsecs megdobta a meccs legtávolabbi kosarát, talpra ugrasztva a kispadon ülő csapattársait. A végén még élvezhették fiataljaink a kiérdemelt játékperceket, majd a hazai szurkolók vastapsát a végső dudaszó után (40. perc: 118-79).

Martin Blaho, a Veszprém edzője: Örülök, hogy a mai találkozón több időt tudtam adni a pihenésre a meghatározó játékosainknak. Mindenki játszott ma és mindenki szerzett kosarat. Külön gratulálok Kiss Leventének, aki megszerezte első pontját a felnőtt csapatban.

Hosszú István, a Baja edzője: Gratulálok a Veszprémnek! Jobb játékerőt képviselnek, mint mi, még akkor is, hogyha teljes kerettel állunk föl. Vélhetően akkor se lett volna sok esélyünk. Igyekeztünk, küzdöttünk, ám a védekezésünk átjáróház volt, amit kihasználtak a hazaiak, akik ráadásul jól is dobtak. A játék képe alapján ez az eredmény reális. További sok sikert kívánok a Veszprémnek!

Veszprémi Kosárlabda Kft. – Bajai Bácska FKE 118-79 (31-15, 31-25, 28-17, 28-22)

Veszprém: Tóth N. 26 (+10 lepattanó), Horváth Á. 17/9, Szabó P. 15/6, Dukic 15/9, Dancsecs 15/15, Glatz 15, Madár A. 9/9, Gárdai 3/3, Végh M. 2, Kiss L. 1.

Baja: Jakab P. 31/9, Nagy D. 20/3, Kucsora 20/6, Virág E. 6, Végh B. 2, Szatmári -, Obermann -.


Pápán is nyert az NKA

Kálmán László, a Pápa edzője: Gratulálok a Pécsnek!

Conoil Pápa KC – NKA Pécs 90-95 (18-22, 21-28, 24-24, 27-21)

Pápa: Varga B. P. 24/3, Sonyák 16/9, Erdei M. 15/9, Németh A. 14/3, Hódi 11/9, Murai 8, Lintner 2, Horváth A. -, Kocsis T. Z. -, Németh G. -, Kasza K. -.

NKA: Meszlényi 20/12, Djordjevics 18/3 (+14 lepattanó), Bíró L. 12, Benke K. 11/9, Rátvay B. 10, Scherer 9/9, Váits 8/3, Kocsis Z. 7/3, Molnár M. -.


Az első negyed után rákapcsolt a PVSK

A TF-Budapest.hu tudósítása:

Oroszi és Csík pontjaival 6-0-ával kezdtük a találkozót. 10-6-nál picit szorosabb lett a meccs, majd jött egy elképesztő sorozat részünkről az első negyed második felében. Hat perc után 16-8 állt az eredményjelzőn, a hátralévő 4 percet 12-3-ra nyertük meg. Oroszi és Csík szállította a pontok többségét.

A folytatás aztán teljes rövidzárlatot hozott… 30-13 után egészen érthetetlen fordulatot vett a meccs, és zsinórban 21 pontot dobtak a pécsiek, amivel 34-30-ra vették át a vezetést, amikor Tichov révén a 16. percben újra gólt dobott csapatunk. Élessé vált a helyzet, szerencsére nyáron igazolt pontgyárosunk is játékba lendült. Ráadásul a félidő utolsó pontjai, három, az ő nevéhez fűződtek, amivel 44-43-ra mi vezettünk 20 perc játék után.

Szoros meccsen kapta el a TF-et a PVSK. Fotó: hunbasket.hu

A második félidőben is szorosan folytatódott a meccs, nálunk Tichov és Csík szállította a pontokat. Sokáig szinte kosaranként változott a vezető csapat kiléte, majd a negyed végére állandósult a szűk hazai vezetés.

65-61-ről indult a 31. perc, 9 TF-ponttal ismét magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. 65-69 után két pécsi tripla jött, majd Csík talált be távolról. A 36. percre 7 pontos előnyt harcolt ki a PVSK, innentől végig mi futottunk az eredmény után. A 40. percben 85-84-nél labdánk volt a fordításhoz, de elrontottuk a támadást. 87-84-nél aztán Tichov harcolt ki gól jó plusz egyet, 87-87-nél azonban a szezon közben Pécsre igazoló Armaghani kezében volt a győztes dobás. A válasz kimaradt, a PVSK-CARGATE pedig nyert.

Andrija Csirics, a PVSK edzője: Nagyon rosszul kezdtünk, az első negyedben semmi nem valósult meg abból, amit gyakoroltunk. Tizenhét pontos hátrányból felállt a csapat, viszont ezzel rengeteg energiát vesztettünk. Fáradtabbak voltak a srácok a végén, de a végsőkig harcoltak, meglett a gyümölcse, nyertünk, de egy kis szerencse is kellett a végén hozzá.

Beák Gábor, a TF edzője: Egy nagyon kiélezett meccs volt. Úgy gondolom, hogy mind a két csapat megtette a tőle telhetőt. Próbáltunk az elején nagyobb energiával kezdeni, sajnos a második negyedben képszakadás volt és mire összeszedtük a srácokat, addigra kialakult egy előny a Pécs csapatának. Nagyon sok eladott labdánk volt fegyelmezetlenségekből adódóan, így nem lehet mérkőzést nyerni. A küzdelemmel nem volt probléma, lépnünk kell egy nagyot, hogy legközelebb győztesként tudjuk elhagyni a pályát.

Pécsi VSK-CARGATE – TF-BP 89-87 (11-28, 32-16, 22-17, 24-26)

PVSK: Farkas S. D. 25/9, Armaghani 19/6, Goldring G. 14/3, Popadic 10/3, Bor S. 9/9, Mándity M. 8/6, Hőgye 2, Futó B. 2, Gordán -, Fülöp Zs. -, Kalmár V. -.

TF: Tichov 31/6, Csík Ri. 26/9, Oroszi 12/6 (+11 lepattanó), Nagy Sz. Sz. 9/3, Szántó D. 5, Gémes 2, Bartos 2, Magda D. Cs. -, Béres B. -.


Minden negyedet behúzott a Honvéd

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Úgy gondolom, hogy a csapat a szívét, lelkét kitette, nagyon nagy energiákat mozgattunk ezen a meccsen, de azt kell mondanom, hogy a Honvéd tényleg minden tekintetben, főleg fizikálisan felül kerekedett, és megérdemelten győzött. Gratulálok nekik és további sok sikert!

Baksa Szabolcs, a Honvéd edzője: Gratulálok a csapatnak, igazándiból sok hibával játszottunk, pontatlanok voltunk, nagyon sok eladott labdánk volt a zóna ellen, ami abból fakadt, hogy türelmetlenek voltunk, hogy túlpörögtünk. Viszont a védekezés extra volt, idegenben ötvenkilenc pontot kaptunk. Bár tudjuk, hogy a Kaszások sok gonddal küzd, de előttük is le a kalappal, nagyon kulturáltan végighozták a meccset, és sok sikert nekik a folytatásban!

Óbudai Kaszások KA – Budapesti Honvéd SE 59-85 (19-26, 11-19, 14-21, 15-19)

Óbuda: Boinitzer 19/3 (+10 lepattanó), Fekete V. N. 13/9, Czura 12, Kalassai 6/6, Vas-Teplán 3/3, Bencsik 3, Vígh 2, Czirbus 1, Konta -.

Honvéd: Mijovic 29/9 (+10 lepattanó), Kovács G. S. 15/6, Völgyi 14, Tanoh 10 (+10 lepattanó), Kopácsi 5/3, Wirth 5/3, Tarján I. S. 4, Takács D. 3/3, Stefán D. L. -, Cohill -.


Egyre jobban összeáll a MAFC

Garai Péter, a MAFC edzője: Egyre jobban kezd összeállni a csapat játéka. Az első negyedben már egy magabiztos előnyt tudtunk szerezni. Megpróbáltuk az összes fiatal játékost értékes perccel bepörgetni. Számunkra ez nagyon fontos. Az idősebb játékosok nagyon sokat segítenek nekik. Nagyon jó a kémia a csapaton belül. Megpróbálunk visszakerülni a számunkra fontos helyre a tabellán. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Király Márió, a Salgótarján edzője: Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak. Úgy gondolom, megérdemelten nyertek. Az elgondolt taktikából nagyon keveset tudtunk megvalósítani, és ami továbbra is nagyon nagy hiányosságunk, hogy nincs egy igazi vezér a csapatunkban, aki képes lenne egyedül is eldönteni egy mérkőzést. Bízom benne, hogy a következő fordulónak már teljes kerettel tudunk nekivágni, és akkor egy sokkal szebb eredmény jöhet ki az egészből. Még egyszer gratulálok a hazai csapatnak!

MAFC – Salgótarjáni KSE 93-66 (34-12, 23-21, 27-16, 9-17)

MAFC: Tóth P. 25/12, Bordács 20, Csapai 17, Polgárdy 10/3, Lőrincze 5/3, Kovács Á. 5/3, Lakits 4, Komma 4, Biber 2, Bősze 1, Tóth V. K. -, Pintér D. -.

Salgótarján: Molnár D. 16/6, Takács A. 15 (+11 lepattanó), Dragasevic 15/6, Molnár M. 10/3, Karanfilovski 5/3, Hargitai 5, Monye J. -, Kuttor -, Gulyás B. -, Kiss Á. -, Monye M. -.


Kapaszkodik a JKSE is

Kovács Sándor, a Nagykőrös edzője: Mivel először mindig a győztesnek gratulálok, most is ezt teszem. Gratulálok tehát a Jászberény csapatának, a játék minden elemében felülmúltak minket! Sem a támadásunk, sem a védekezésünk nem úgy működött, ahogy terveztük, mindkettőben csődöt mondtunk. Nagyon rossz volt kívülről látni a fiúkat, ahogy nyílt az olló, akkor már minden más tényezővel foglalkoztunk, és nem azt a csapat benyomását lehetett látni, amit eddig láttak a nézők. Azt gondolom, hogy nem tudtam kellően motiválni a srácokat, és most jelen pillanatban azt látom, hogy lehet nem is igazán én vagyok a megfelelő személy erre. De tesszük tovább a dolgunkat, és meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. A következő fordulóban megyünk a Honvéd csapatához, nem a legjobb kilátásokkal nézünk a meccs elé. A Jászberénynek pedig további sok sikert kívánok!

Földi Sándor, a JKSE edzője: Tartottam ettől a mérkőzéstől, mert a játékosok zömét ismerem, a meccseik felvételeit megnéztem, és ők egy örömkosárlabdát játszanak, élvezik a játékot és nagyon jól is olvassák azt. De odafigyeltünk a védekezésre, ebből születtek könnyű kosaraink, szépen járattuk a labdát, megtaláltuk egymást, és kidolgoztunk egy rakás ziccert. Sikerült nyernünk, aminek nagyon örülök, és köszönöm a sportszerű játékot az ellenfélnek!

Nagykőrösi Sólymok KE – Jászberényi KSE 70-101 (16-28, 21-25, 11-28, 22-20)

Nagykőrös: Molnár M. 14/9, Timkó 12, Molnár B. 11, Mácsai 10, Lakosa Á. 8, Mester M. 7, Jókai 3/3, Kakulya 3/3, Fehér P. J. 2, Kónya -.

JKSE: Velkey 26/9, Olasz Á. 24, Rakic 12/3, Meleg K. R. 10/6, Nagy S. 10/6, Homoki 9, Rosic 8/6, Fekete D. 2, Kovács V. -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Budapesti Honvéd SE 10 9 1 19 899 685 0,950
2. BKG Príma Akadémia 10 7 3 17 906 756 0,850
3. Veszprémi Kosárlabda Kft. 10 7 3 17 964 856 0,850
4. Jászberényi KSE 10 7 3 17 891 746 0,850
5. Pécsi VSK-CARGATE 10 6 4 16 783 834 0,800
6. NKA Pécs 10 6 4 16 835 764 0,800
7. TF-BP 10 5 5 15 834 879 0,750
8. MAFC 10 5 5 15 829 819 0,750
9. Vasas Akadémia 10 5 5 15 791 732 0,750
10. Óbudai Kaszások KA 10 4 6 14 784 896 0,700
11. Nagykőrösi Sólymok KE 10 4 6 14 793 819 0,700
12. Conoil Pápa KC 10 3 7 13 844 883 0,650
13. Salgótarjáni KSE 10 2 8 12 658 852 0,600
14. Bajai Bácska FKE 10 0 10 10 800 1090 0,500

Zöld-csoport

1. forduló

Kevés pont, Békés-győzelem

Balog Vilmos, a Békés edzője: A várakozásunknak megfelelően nagyon kevés pont született a meccsen. Mindkét csapat iszonyatos védekezést mutatott be. Minden kosárért meg kellett küzdeni. Az utolsó negyedben volt egy szakasz, amikor úgy tűnt, hogy bedarál bennünket a DEAC, de ismét voltak játékosaink, akik a szívüket kirakva a pályára eldöntötték a meccset a javunkra. Kellett ehhez a sikerhez a hatodik emberünk, a szurkolói csoportunk, akik űzték, hajtották a csapatunkat. Köszönjük nekik!

Andjelko Mandics, a DEAC edzője: Gratulálok az ellenfélnek, nagyon küzdöttek! Sajnos nem voltunk itt fejben a mérkőzésen. Nem koncentráltunk kellő mértékben a kulcsszituációkban, a küzdéssel nem volt baj, de ennél sokkal jobb játék kell, hogy idegenben tudjunk nyerni.

Békési SzSK – DEAC U23 59-54 (15-18, 12-7, 10-15, 22-14)

Békés: Krisztics 26/6, Acsimovics 13, Okoh 7, Vass 7/6, Balog G. 3, Cvijin 3, Olic -, Csorba -, Karsai Cs. -.

DEAC: Pollák B. 18/9, Balázsi 11/3, Gáspár M. 10, Ságodi 6, Fábián Sz. 4, Kovács Á. B. 3, Szívós 2, Jankó -, Udemezue -.


10. forduló

A negyedik negyed különbsége döntött a Tiszaújváros és a Bonyhád között

Siska János, a Tiszaújváros edzője: Gratulálok a fiúknak! Ez ismét egy olyan győzelem volt, amikor a csapatmunka számított, főleg a védekezésben. Bízom benne, hogy ez megint lökést ad a csapatnak, és még jobban fogunk játszani, illetve idegenben is tudunk végre nyerni. Sok sikert kívánok a Bonyhád csapatának a bajnokság további részében!

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Azt gondolom, nagyon küzdős, fizikális meccs volt. A végjátékot elrontottuk. A Tiszaújvárosnak gratulálok, mert felvette a kesztyűt, és végig jönni tudott velünk a mérkőzés során, majd a végjátékból ők jöttek ki győztesen. Ez mindenféleképpen elismerésre méltó. Gratulálok nekik, további sok sikert kívánok!

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Atomerőmű KSE Bonyhád 79-75 (17-28, 20-19, 22-12, 20-16)

Tiszaújváros: Asszú Ád. 22/6, Gerőcs 17/9 (+14 lepattanó), Asszú Ár. 11 (+13 lepattanó), Szabó N. 10/3, Frikker 8/3, Zmijarevics 6, Molnár B. 3, Kovács Z. 2, Drahos -, Hajdú B. -.

Bonyhád: Pajor 18/9, Szalai 18/12, Tömösváry 16/3, Gulyás 14/9, Baki S. 4, Frank Á. 4, Heimann G. 1, Csizmadia -, Orgona G. -.


Nagy hajrával hozta újabb győzelmét a DMTK

Kertész Dániel, a Győr edzője: Először is szeretnék gratulálni az ellenfél csapatának! Vállalom a felelősséget a vereség miatt. A második félidőben húszpontos előnyt adtunk le. Én úgy gondolom, hogy nagyot hibáztam néhány cserével. A statisztikai mutatókat nézve majdnem dupla annyi lepattanót szedtek, mint mi, és érthetetlen módon a csapatunk elveszítette a ritmusát. Még egyszer mondom, vállalom a felelősséget. Közös a siker, közös a kudarc, dolgozunk tovább.

Ughy Albert, a DMTK edzője: Nagyon nehéz meccs volt, gratulálok a játékosaimnak a második félidőhöz, ott már azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Agresszív védekezésből okos támadásokat vezettünk. Gratulálok az ellenfél csapatnak, igencsak megnehezítették a dolgunkat, főleg az első félidőben. Nagyon szimpatikus ez a győri csapat, sok sikert kívánok nekik! És azt azért szeretném megjegyezni, nem kisebbítve egyik csapat érdemét sem, hogy katasztrofális játékvezetés volt. Én még soha életemben nem nyilatkoztam ilyet, de ez már egy kicsit sok, ami ma történt a pályán.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Dunaharaszti MTK 79-85 (20-10, 26-24, 21-25, 12-26)

Győr: Geiger 29/15, Kámán B. 16/3, Lógár 11/3, Gosztola 9/3, Horváth Á. 7/3, Bakon 5/3, Berneczei 2, Veingartner -, Nagy T. -, Friedl -.

DMTK: Santiago 30/12, Bocsárdi 17 (+12 lepattanó), Joó 11/3, Csabay 9/6, Haris 8/6, Kerti 6, Imolay 4/3, Debreceni -, Fekete B. -.


Az ELITE-es dupla-duplákkal nem bírt a Pénzügyőr

Horváth Balázs, az ELITE edzője: Ellenfelünket megkértük, hogy halasszuk el a mérkőzést, mivel az elmúlt időszakban több igazoltan pozitív covidos betegünk is lett, és többen megbetegedtek, amit a szövetségnek is jeleztünk. Sportszerűtlen és érthetetlen módon a halasztástól teljesen elzárkóztak, így nem maradt más választásunk, mint mindenkit bevetni, aki mozdítható az egyesületünknél. Játékosaink példaértékű hozzáállásának és mentalitásának köszönhetően megnyertük a mai találkozót. Azt gondolom, hogy ennél ütősebb választ nem adhattunk volna ellenfelünk embertelen reakciójára! Megvertük őket, gratulálok a csapatomnak!

Bagi Melinda, a Pénzügyőr edzője: Köszönjük az ellenfélnek a játékot!

ELITE Basket – Pénzügyőr Sportegyesület 93-84 (23-15, 19-18, 27-16, 24-35)

ELITE: Láncos 26 (+22 lepattanó), Jilling 23/9, Somogyfoki Sz. G. 15 (+10 lepattanó), Tóth A. 14/12, Bodnár 11, Horváth Á. 2, Nagy D. 2, Veres Zs. B. -, Lőte -.

Pénzügyőr: Horváth B. 27/12, dr. Franczva 12, Kiss L. T. 10 (+14 lepattanó), Kovács M. 7/3, Kollár 7/3, Steier B. 6/3, Koflanovics 5/3, Nemes 5, Szálas 5, Szekeres Á. -, Nagy J. -, Baranyi -.


Látszatra sima volt az Újpest-győzelem

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Mindenekelőtt maximális elismerés és gratuláció illeti a csapatomat. Azt gondolom, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Pedig az első öt perc és a négy-tizenegyes kezdés nem éppen volt előre tervezett. Viszont hamar rendeztük sorainkat, és onnantól kezdve lényegében minden megbeszélt taktikai dolgot betartva, kiemelt kollektivitással, lehengerlő harmincöt percet produkáltunk. Aki csak az eredményt látja, azt gondolhatja, hogy ez sima volt… pedig nagyon meg kellett dolgoznia játékosaimnak ezért a sikerért. Nyolcvannégy pontot dobni egy ilyen szervezett csapatnak, mint a KTE, azt gondolom megsüvegelendő, a negyvenhét kapott pont pedig megmutatja, mennyire felkészültünk belőlük. Két kulcsjátékosuk is szépen limitálva lett. Külön öröm számomra, hogy a rotációnk prímán működött, illetve, hogy az új játékosunk győztes meccsen debütált. Marci hatalmas pluszt adott már most nekünk, és az ő hozzáadott értéke sokat fog érni a jövőben is. Természetesen helyén kezeljük a mai győzelmet, viszont erőt is kell, hogy adjon az év hátralevő mérkőzéseihez. A Kecskemét betegeinek jobbulást kívánok, mi pedig hétfőtől gőzerővel már a következő feladatra fogunk koncentrálni. Hajrá Újpest!

Hegedűs Gergely, a KTE edzője: Nagyon jó mérkőzést játszottunk az első félidőig, utána sajnos elfáradtunk. Kevesen voltunk a sérültjeink miatt, így a második húsz percre mind mentálisan, mind pedig fizikálisan is elfáradtunk.

Újpest-MT – KTE-Duna Aszfalt U23 84-47 (20-14, 16-14, 24-9, 24-10)

Újpest: Varga D. G. 22, Katona 15, Rosemond 11/6, Puszta D. Cs. 10/6, Kelemen B. 10/3, Meződi 5/3, Horváth M. 3, Pollák Á. 3/3, Antóni 3, Bea B. 2, Ipacs -.

KTE: Kucsera 14, Ivkovic 8/3, Botka 8/3, Velkey 5, Kiss D. 4, Lukács D. 4, Tóth Barna 4, Keller D. -, Pásztor -.


A heti második nem jött össze a Békésnek, nyert a MEAFC

Békési SzSK – MEAFC-Miskolc 65-72 (13-20, 16-21, 20-9, 16-22)

Békés: Krisztics 25/18, Balog G. 12, Cvijin 9, Acsimovics 7, Vass 7/3, Olic 5, Okoh -, Csorba -, Karsai Cs. -.

MEAFC: Pintér D. 15/6, Sándor B. 11/6, Kozák M. 10, Orliczki M. 10/6, Tóth B. 8, Ragályi 6, Lajsz 5, Cseh 5, Csák B. 2, Szicsák -.


A SMAFC megszakította a ceglédi sorozatot

Carlos Vallejo Rocamora, a SMAFC edzője: Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, hogy az első negyed után sem adtuk fel, nagyon jó mentalitással dolgoztunk tovább és jöttünk vissza a mérkőzésbe. Hibáinkat sikerült kijavítani a második félidőben és nagy győzelmet arattunk, melyre még egyszer mondom, nagyon büszke vagyok.

Tóth Tamás, a Cegléd edzője: Húszpontos előnyt adtunk le, kétszáztizenegy pontos mérkőzésen nem túlzok, ha a védekezést hiányolom, ami az egyik legnagyobb erősségünk. Parádés napot fogott ki a Sopron, de ők hazai pályán bárki ellen képesek hasonlóra. Legendásan puha palánkjuk van. Sikerükhöz gratulálok! Ezzel a győzelemmel induljanak felfelé a tabellán. A vereséget természetesen vállalom, ez az én felelősségem, nem a játékosaimé. Tízből kilenc bajnokit behúztunk, vezetjük a tabellát, dolgozunk tovább a következő sikerekért.

SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia – Ceglédi KE 109-102 (25-44, 24-19, 29-22, 31-17)

SMAFC: Füzi 30/6, Sitku 17/6 (+10 lepattanó), Kovács B. 16, Hajnal 16/12, Papp B. 10/9, Fernandez 8/6, Schöll 5, Szegedi 5/3, Heiszenberger 2.

Cegléd: Tóth Z. 27/27, Csaba Gy. 23/3, Micev 14, Herendic 11/3 (+11 gólpassz), Csákvári 11, Szabó N. 5, Mészáros M. 5/3, Rékasi 4, Hajdu 2, Berkics M. L. -.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Ceglédi KE 10 9 1 19 871 648 0,950
2. Dunaharaszti MTK 10 8 2 18 812 788 0,900
3. Újpest-MT 10 7 3 17 827 722 0,850
4. KTE-Duna Aszfalt U23 10 6 4 16 630 651 0,800
5. DEAC U23 9 5 4 14 683 644 0,778
6. Atomerőmű KSE Bonyhád 10 5 5 15 787 805 0,750
7. Békési SzSK 10 5 5 15 674 710 0,750
8. MEAFC-Miskolc 10 5 5 15 743 692 0,750
9. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 10 5 5 15 801 815 0,750
10. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 10 4 6 14 745 829 0,700
11. Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 9 3 6 12 676 756 0,667
12. SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 10 3 7 13 802 853 0,650
13. ELITE Basket 10 2 8 12 795 843 0,600
14. Pénzügyőr Sportegyesület 10 2 8 12 706 796 0,600

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MAFCdrukkerbakiba Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Kezd élesedni a helyzet a Pirosban… Az első fordulókban sok csapatnak problémái voltak, mások nagyon elkapták a rajtot, de szerintem karácsonyra már körvonalazódni fog, mire számíthatunk a folytatásban. A Honvéd szerintem, ha így folytatja, lassan elkönyvelhető alapszakaszgyőztesnek (ami messze nem jelenti azt, hogy a bajnokságot is simán megnyerik). Mögöttük viszont 4-5 csapat van szinte teljesen ugyanazon a szinten: már most, előre ajánlom a B-s rájátszást, óriási csatákra van kilátás már a negyeddöntőben. Mi is kezdünk összeállni, ahogy a mester mondta, ebben az összeállításban, úgy tűnik, Pápa vagy SKSE-szintű csapatok nem okoznak gondot itthon. December 11-én, szombaton 17:30-kor lesz Budapesten egy… Olvass tovább »

bakiba
Olvasó

Nagyon érdekes ez a BKG. A két kisfiú a csapat 73 rádobásából 39et vállalt, játszottak 40-40 percet. Szerintem jogos a doktori cím az edzőpapának. Zárójeleben jegyzem meg, hogy érdekes a stat írása esetükben: hazai meccseken 10 felett van a gólpassz átlaga mindkettőnek. Idegenben 5,2 és 6,5 ez a mutató. Biztos ennyivel jobban dobnak a többiek hazai pályán. Ha dobnak, mert azért nagyon nem dobhat rá senki más. Vagy esetleg a stat író keze gyorsabban jár? Ki tudja, de azért érdekes.

MAFCdrukker
Olvasó

Mi számít gólpassznak a kosárlabdában? Nem tudnék rá egzakt definíciót adni. Oké, utolsó passz a kosár előtt, de ha az irányító megkapja lépésben, 10 méterre a gyűrűtől, felállt védelem ellen, és csinál egy jó egy-egyes akciót, az nálam nem assziszt. Ha tisztán kapja a vonalnál és kapásból dobja, az már igen. Vagy nevezhetünk-e gólpassznak egy gyűrűről felpattanó dobást, amit a társ bezsákol? Mivel a BKG esetében a dobások mintegy felét ők vállalják, és szerintem az adott és kapott passzok legalább harmada is rájuk jut, ha a hazai statisztikus ezeket nekik mind beírja gólpassznak, idegenben meg nem kapják meg az ilyeneket,… Olvass tovább »

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés