Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Azt pár nap elteltével érzékelem, hogy jó helyre kerültem”

Az Alba új magasembere most már tudja, hogy Fehérváron mindig a dobogó a cél.

  •   :

:

Az Alba Fehérvár múlt pénteki szezonnyitó rendezvényén már a drukkerekkel is találkozott a 25 éves erőcsatár, Stacy Davis is, aki egy héttel korábban érkezett az Egyesült Államokból, majd a kötelező karantén, a vírusteszt és az orvosi vizsgálatok után megkezdte az edzéseket a Gáz utcában. A tengerentúli kosaras első európai állomása az ukrán Cherkasy Monkeys volt 2016-ban, később szerepelt a francia második ligában, a Le Havre együttesében, pattogtatott a Fülöp-szigeteken, Mexikóban, a szlovák Prievidzában, legutóbb pedig Finnországban, a Nokia BC csapatában. Meghatározó játékosnak számított, utóbbi gárdában 18,3 pontot átlagolt, 6,6 lepattanót szedett és 1,9 gólpasszt adott.

Davis másfél hete érkezett Fehérvárra, Phoenixből indult Chicagóba, majd isztambuli átszállás nyomán landolt a Liszt Ferenc Reptéren. A társakkal néhány nap elteltével, a szükséges idő kivárása után találkozhatott, már több edzésen részt vett a Gáz utcában.

– Azt pár nap elteltével érzékelem, hogy jó helyre kerültem, a klubnál mindenki kedves és segítőkész. Korábban nem rendelkeztem információval az Albáról és a magyar bajnokságról, most már tudom, hogy Fehérváron a cél mindig a dobogó, valamint az, hogy a gárda kilépjen a nemzetközi porondra. Több országban megfordultam, például Ukrajnában, Szlovákiában, a francia másodosztályban, legutóbb Finnországban szerepeltem. Szlovákiában bronzéremig jutottunk a 2018-19-es szezonban, a későbbi bajnok Inter Bratislava győzött le bennünket az elődöntőben. Mexikóban és Fülöp-szigeteken nem sok időt töltöttem, Európában jobb kosárlabdázni. A legjobban a franciáknál és a finneknél éreztem magam, utóbbiaknál főleg azért, mert mindenki beszél angolul, ami nagy előny – mondta a klub honlapjának.

Még nem szerepelt olyan csapatban, amely a nemzetközi kupákban érdekelt, a célja minden állomáshelyén az, hogy fejlődjön.

– Erre lesz lehetőségem Fehérváron is, ebben biztos vagyok. Azért váltottam, mert az ügynököm szerint a magyar erősebb, mint a finn bajnokság, továbbá nagy célokért küzdő, a nyáron alaposan megerősített élcsapatban kosárlabdázhatok. A várost igyekszem megismerni, akikkel beszéltem, azt mondták, szép település, nagyon jó helyen fekszik, közel a fővároshoz, Budapesthez.

Fotó: albakosar.hu

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Scofield Recent comment authors
Scofield
Olvasó

Jó kis játékos, csapata vezére is lehet Voja mellett. Remek igazolás.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés