Connect with us
Hirdetés

A palánkon túl

„Azért sírtam, mert éreztem mennyien szeretnek”

Súlyos betegségéről is beszélt a kíváló soproni sportvezető.:

:

A Sopron Basket ügyvezető igazgatójánál, Török Zoltánnál 2018 decemberében diagnosztizáltak súlyos betegséget. A 25 éve Sopronban dolgozó sportvezető ekkor – négy teljes hónapra – eltűnt a nyilvánosság elől, és azóta is csak kétszer jelent meg a közönség előtt. Egyszer az áprilisi Euroliga Final Fouron, másodszor pedig hétfőn este a klub szokásos éves ankétján. Betegségéről, életének megváltozásáról most először beszélt az Origónak.

Török Zoltán sírva vonult ki a hétfői ankétról, ahol felvázolta a jövő évi csapatot, és bemutatta a jövő évi csapatot is.

– Az egy normális emberi reakció volt a részemről. Mármint, hogy érzelmekre érzelmekkel reagálok.
Én nagyon sok szeretetet kaptam az utóbbi időben, és ott, a hétfői közönségtalálkozón egy szeretetbomba volt, ami körülvett. Az ember általában érzi a másik ember pozitív vagy negatív kisugárzásait. Korábban úgy voltam ezzel, hogy egy fintorgással, egy negatív véleménnyel, egy rossz nézéssel akár az egész napomat tönkre lehetett tenni. Ma már picit másképpen látom mindezt, megtanultam kezelni,de amikor közel 200 ember egy ekkora szeretetcunamit indít el, akkor azt nehéz érzelmek nélkül megállni. Ez történt hétfőn este is – mondta.

A sportvezető azt mondta, jelenleg is küzd a betegséggel, és nagyon nehéz ez a küzdelem.

– Igen, volt – válaszolta arra kérdésre, hogy volt-e olyan pillanat amikor elege volt a kosárlabdából. – Most éppen abban az állapotban vagyok, amikor nem ezt mondom.Amikor az ember küzd, akkor vannak jó és rosszabb pillanatok. Néha úgy érzem, hogy ki tudtam emelni a fejemet a vízből. Most éppen egy ilyen időszakot élek, amikor kapok levegőt.

Török Zoltán beszélt a jövő csapatáról is, amelyiket mindenki az elmúlt két év csapatához fog mérni.

– Nem gondolom, hogy más Sopron lesz ez.Az új csapatnak persze sokkal nehezebb dolga lesz, mert mindenki mindent az elmúlt két év eredményeihez mér majd. Ugyanakkor eddig jobbára csak beszéltünk arról, hogy kaphatnak több lehetőséget a klub magyar játékosai kulcshelyzetekben. Most nem fogunk erről vitatkozni, mert az új csapat szerkezete egyszerűen nem teszi azt lehetővé, hogy ezek a magyar fiatalok ne kerüljenek a pályára. Ha innen nézem, ebben rengeteg a szépség és a kihívás.

A megrázó beszélgetést teéjes egészében, itt tudják elolvasni.

Kiemelt fotó: Polyák Attila/Origo

 

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszSopronKCfanLaposvár Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Sok erőt, és kitartást kívánok!

SopronKCfan
Olvasó

Gyógyulj meg Zoli! Valaki tudja pontosan milyen betegsége van?

Laposvár
Olvasó

Sok erőt és teljes felépülést kívánok! Amit Sopronban felépített, az európai szinten mérve is kimagasló.

(“ahol felvázolta a jövő évi csapatot, és bemutatta a jövő évi csapatot is.” Néha olvassátok vissza, amit írtok…)

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés