Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Az utolsó percig hajtania kellett a Barcelonának az NKA Pécs ellen

Az olasz párharcot a Roma nyerte.:

:

Élvezetes és az utolsó percig kiélezett mérkőzést vívott egymással a Barcelona és az NKA Pécs a 2022 International Gienger Hungária Preseason Tournamenten, amelynek a Rátgéber Kosárlabda Akadémia ad otthont.

A kőkemény munkának és az eltökéltségnek mindig megvan az eredménye, ez köszönt vissza az NKA Pécs és a Barcelona egymás elleni mérkőzésén. Bár a világhírű spanyol sztárcsapat fizikális fölénye egyértelmű volt, a pécsi akadémisták minden labdáért harcoltak, szívüket-lelküket kitették a pályára, aminek az lett az eredménye, hogy a csarnokot majdnem teljesen megtöltő szurkolók nagy örömére az utolsó percig nyílt volt a meccs. Bár a házigazdák végül kikaptak, tíz ponton belül maradtak a Barcával szemben, ami ragyogó teljesítmény!

A torna másik pénteki mérkőzésén a Stellazzurra Roma nagyon magabiztosan nyerte meg az olasz párharcot: az első és a harmadik negyedet is fölényesen hozta az Orange1 Bassano ellen, ez pedig mindent eldöntött.

FC Barcelona–NKA Pécs 79-70 (18-18, 20-20, 26-14, 15-18)
2022 International Gienger Hungária Preseason Tournament. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia.
Játékvezetők: Radnóti Miklós, Horváth Alajos, dr. Danka Péter.

FC Barcelona: Pena 8/6, Mathis 16/3, Onoaruma 19, Nogues 10/6, Garcia 7. Csere: Barry, Garros, Gipson 5/3, Pluvinet 2, González, Gironella 8/6, Mauri 4. Vezetőedző: Alvaro Salinas.

NKA Pécs: Lukácsi 22/3, Török-Papp 12, Mezőfi 6, Pavlík 5, Burony. Csere: Amidzic, Teszárik 18/9, Kiss K. 2, Szalontai, Putsay, Somogyi 5. Vezetőedző: Bojan Salatic.

Stellazzurra Roma–Orange1 Bassano 80-63 (26-13, 17-23, 21-9, 16-18)
2022 International Gienger Hungária Preseason Tournament. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia.

Stellazzurra Roma: Lumena 13, Curbelo 16, Kemm 18, Zelic 10, Granai 12. Csere: Liamin, Moretti, Scepanovic 11/6, Bonga, Passalacqua. Vezetőedző: Germano D’Arcangeli.

Orange1 Bassano: Crestan, Angeletti 3, Zaborra, Cellino 17/15, Hassan 10/3. Csere: Ocenas 5/3, Carnevale 11/9, Fajardo, Lorenzato, Bonomi, Coulibaly 17/6, Rianco, Karisik. Vezetőedző: Luca Palumbo.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DobeymaxxGecse J. Márió Recent comment authors
Dobey
Olvasó

Amikor egy utánpótlás tornáról komolyabb cikk van mint egy felnőtt meccsről…

Gecse J. Márió
Olvasó

Értem én, hogy fizetett marketing, meg minden, de ha minden egyes meccsnél kihangsúlyozzátok a “tudósítás”ban, hogy mekkora fizikai fölényben volt az ellenfél, azzal pont arra hívjátok fel a figyelmet, hogy valami nem stimmel: ha adott egy “európai szinten kimagasló” akadémia, ahol minden adott a játékosok fejlődéséhez és már a 16 éves korosztálynál mindig azt kell olvasni, hogy az ellenfél “fizikális fölénye egyértelmű volt”, akkor elgondolkodik az ember, hogy akkor milyen lehet a képzés minősége… Félreértés ne essék, drukkolok, hogy minél több kosaras tehetsége legyen az országnak, de ez már nagyon szemet szúr.

maxx
Olvasó

Itt szerintem arra gondolt a cikkíró, hogy az ellenfelek mindegyikében van két-három huszonéves afrikai játékos.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés