Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az utolsó negyedben verte meg a DEAC a Sopront

Harminc percig fej-fej mellett haladtak a csapatok.

DEAC - Sopron KC 87-71 (19-18, 22-20, 22-22, 24-11)

Bajnokság, 3. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Tőzsér D., Frányó P., Goda L. (Gorka Sz.)

DEAC: Costa 7/3, Harrison 17/9, Manigat 12/6, Armwood 11, Tóth Á. 16. Csere: Somogyi, - Borisov 19, Polyák 3/3, Bognár 2.

Sopron: Supola 8, Thompson 5/3, Jones 14, Rivers 16/6, Carter 17. Csere: Pitts 9, Takács 2, Molnár -,

Bors Miklóssal a kispadon kezdték a találkozót a vendégek, ugyanis Sabáli Balázs két technikai hiba miatt automatikus eltiltást kapott a Körmend elleni meccs után. A soproniaknál Pitts végül a kispadról szállt be a meccsbe, míg a hazaiaknál némileg meglepő módon Borisov nem lett a kezdőbe nevezve.

Tóth Ádám kosarával indult az összecsapás, amire a túloldalon Jones válaszolt egy 2+1-es akcióval. Costa betörése után Harrison és Tóth is eredményes volt a DEAC-nál, akik így gyorsan elléptek 5 ponttal. Carter középtávolija 1 pontra hozta vissza az SKC-t a negyed derekán, sőt, Supola büntetője után a vezetést is átvették (7. perc: 12-14). Több hibával folytatták a csapatok, 20 másodperccel a vége előtt Polyák triplájával 19-16-ra módosult az állás, de a záró szó Pitts két büntetője volt (19-18).

A második negyed elején felváltva vezetett hol az egyik, hol a másik csapat. 25-26-nál, Harrison közelije után kért időt Bors Miklós, 14 perc játék után. Rivers triplája és Jones közelije után öttel elléptek a soproniak, jött is az időkérés Kovács Adrián részéről, hiszen ekkora különbség csak a második percben volt, csak akkor még a DEAC javára. Ezután egy darabig tartotta az előnyét az SKC, majd Harrison és Borisov kosaraival újra egy labdán belülre került a DEAC, sőt, Armwood ziccere után a vezetést is átvette 34 másodperccel a vége előtt. Ezután még Borisov is a helyére küldött két büntetőt, így 3 pontos hazai vezetéssel mehettek a nagyszünetre a csapatok.

A fordulás után Pitts dobott egy közelit, majd egy gyors kosárváltást követően Rivers ziccerével átvette a vezetést a Sopron. Jones visszapöcizett labdáját és Pitts ziccerét követően tudott újra a gyűrűbe találni a Debrecen, Borisov volt eredményes (25. perc: 45-48). Rivers betörését követően kért időt a hazai csapat. Borisov kétszer is eredményes volt egymás után, így újfent egy labdányi volt a különbség a két együttes között. Thompson hármasára Manigat válaszolt, majd Carter értékesített egy büntetőt a kettőből. Costa ugrasztotta talpra a hazai közönséget egy trojkával, ugyanis ez az egyenlítést is jelentette egyben. Egy perccel a vége előtt Armwood harcolt ki két büntetőt, ráadásul technikait is kapott a Sopron, így eggyel mentek a hazaiak, végül Costa az utolsó másodpercben háromra növelte az előnyt (63-60).

A záró felvonás Carter büntetőivel indult, de Harrison egyből egy triplával válaszolt. Ezután Tóth Ádám tett vissza egy támadólepattanót, majd Armwood zsákolt egy gyorsindítást követően, így 8-al ellépett a DEAC, vendégoldalról pedig jött az időkérés. Ezután is megmaradt a lendület a hazaiaknál, Harrison hármasával már a 10-et is átlépte a különbség. Ezekben a percekben nagyon beindult a Debrecen támadójátéka, míg a védőoldalon is remekeltek, a Sopron pedig egyszerűen nem tudott a gyűrűbe találni, amit jól jelez, hogy az utolsó negyedben az első 6 perc alatt csak 3 pontot tudott dobni. Tóth újabb közelijét követően már 16 volt közte. Tóth továbbra is tarthatatlan volt, az ő játékának köszönhetően volt, hogy 83-63-ra vezettek a hazaiak. Itt az érdemi dolgok már eldőltek, az utolsó negyedben robbantott a DEAC és verte meg a Sopront.

Fotó: deacbasket.hu

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
KovàcsIstvànsobisnemKalmangulyasszabolcs00Sterling Recent comment authors
sobis
Olvasó

Remèlem a hazai meccseken tudunk javìtani de ez ìgy nem biztatò.
A magyar jàtèkosok jàtèkàt vàllalàsait màs alapokra kell helyezni.
A dobott pontok kevesek a kapott nagyjàbòl ok.
Ha Pitts nem dob 20 felett kikapunk.

Sterling
Olvasó

Szep volt fiuk! Azert a 4. negyedig eleg razos volt. A Sopronnak is jar a grat, jol kuzdottek, de a ‘magyar mag’ ugy erzem nagyon keves lesz iden, akkor meg hiaba a jo legiosvalasztas.

sopronfan
Vendég
sopronfan

A magyar mag konkrétan 2 embert jelent.

dbrcnfn
Olvasó

Ez az utolsó negyed…hú de kellett!:)
Szép volt fiúk!
Amit korábban Harrisonról mondtam, azt pedig visszavonom, ma igazán kitett magáért. Örömteli a látványos előrelépése. És tanulságos is, hogy ne ítéljünk meg vkit túl gyorsan.

Hajrá DEAC! Így tovább!

(És zárójelben: innen is grat az OSE-nak az idegenbeli győzelméhez!)

sopronfan
Vendég
sopronfan

Ki fog itt triplát dobni? Majd Pitts meg Thompson megold mindent… Vagy megint az erőnlét fogyott el?

gulyasszabolcs00
Olvasó

Pitts nem sokáig… Köztudottan sérüléssel küzd. ??

nemKalman
Olvasó

Milyen sérülése van?

KovàcsIstvàn
Olvasó

Ugyanaz mint Ubillànak!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés