Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az utolsó negyedben robbantott a ZTE

Az utolsó negyedet 13 ponttal nyerte a Zalaegerszeg.

Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK 78-85 (26-18, 20-16, 16-22, 16-29)

Bajnokság, 4. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Kapitány Gellért, Minár László Balázs, Fodor Attila (dr. Páli Kálmán)

Sopron: Pitts 12/3, Thompson 19/6, Takács 3, Rivers 7/3, Carter 29. Csere: Molnár 3/3, Werner -, Fazekas -, Élő -, Supola 5.

ZTE: Ubilla 7/3, Johnson 26/6, Williams 6/6, Szabó 20/6, Agafonov 17. Csere: Djurics 6, Bagó -, Gulyás -, Doktor 2, Simon 1.

Visszakapta a sérültjeit a ZTE, míg a soproni oldalról hiányzott Jones, aki hazautazott beteg édesanyjához.

Majdnem két percet kellett várni az első kosárra, Reggie Johnson volt eredményes egy betörés után. A negyed első felében nem esett túl sok kosár és szinte mindig, amikor betaláltak a gyűrűbe a csapatok, változott a vezető csapat kiléte is. Innentől kezdve viszont a Sopron apránként elkezdett kiépíteni egy először párpontos, majd 10 perc elteltével 8-ra duzzadó előnyt (26-18).

A második negyedben Ubilla szerezte meg első kosarát, majd Doktor is betalált. Carter viszont tarthatatlan volt a palánkok alatt és a maga 16 pontjával kétszámjegyű különbséghez segítette az SKC-t a nagyszünetre (46-34). A felvonás krónikájához hozzátartozik, hogy Rivers bokája megsérült, és bár egyszer még visszatért, a második félidőben már nem tudott pályára lépni.

Visszakapta irányítóját a ZTE. (fotó: Bálizs Zsuzsa)

Szabó közelije indította a második félidőt, majd Carter 1 pontja után Williams is bevágott egy triplát. Carter zsákolt, Szabó ziccerezett, a negyed felére bejött 10 alá a ZTE, sőt, 57-56-nál egy is volt közte, de innentől csak a Sopron talált be (62-56).

Brutálisan kezdte a záró felvonást a ZTE, egy 80-ás futásnak köszönhetően már át is vette a vezetést, sőt, több ponttal is ellépett. Ezután visszajött még egy pontra a Sopron, de a felzárkózási kísérletet visszaverték Bencze Tamás tanítványai, így az első félidei gyenge játék után feljebb tudtak lépni és megnyerték a mérkőzést.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

 

34 hozzászólás

34
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
Tomika2Tom67bippa1Csapajevwinwin Recent comment authors
Csapajev
Vendég
Csapajev

Két meccsét láttam idén a Sopronnak, a Körmend és ZTE ellenit.
A Sopronnak nagyon vékony a magyar része. Gyakorlatilag a 3 forgatható magyar játékosa közül még talán Supola az, aki hozza az NB I-es szintet. Takács már csak vegetál, a kis Molnár meg nem sok mindenre használható, max arra, hogy 5-6 percig űzze-hajtsa az ellenfél irányítóját.
Élő?? Werner?? Na jó…megvan a létszám a kispadon.
A légiósok még jók is lennének, de eléggé öncélúan játszanak, egyéni statjukat fényezik.
Amíg bírják erővel, addig egészen jók, de azt látni kell, hogy harminc perc után már elfogy az erő.

Indián
Olvasó

A pad ismét keveset tett hozzá ehhez a győzelemhez. Elég ha csak egy kezdőjátékos fog ki rossz napot vagy sérül le és akkor minden csapat átgyalogol rajtunk. Bár a győzelmet nem kell megmagyarázni…Hajrá ZTE!

royalka
Olvasó

Győztünk. Kár ezen lovagolni. Bárcsak mindig így lenne, az sem érdekel, ha egy csomóan nem örülnek ennek.

Skcforever
Olvasó

Carter sok pontot dobott igen… A baj az, hogy jóval többet kaptunk róla.. Werner kétszer kilép a vonalon támadásban, mindegy, hogy amúgy jól védekezett de többet nem játszik… Taki egy 12 éves szintjén játszik ma, de azért erőltetjük… Érthetetlen döntések megint, bár igazából nem meglepő… Légiósok jóval gyengébbek mint tavaly, és centerben nincs senki, aki dominálna mindkét gyűrűnél. Nincs vezérünk, nincs elképzelés támadásban, és ma a ZTE simán megvert minket sima 2-2vel. Sabikám, hiába volt nyilvánvaló, hogy húzz el a picsába innen, nem húztál el. Hiába volt nyilvánvaló, hogy ha már itt maradtál akkor legalább gondolkodj, és ne hozz a… Olvass tovább »

darius96
Olvasó

Nem fognak! Mert mindig lesznek olyan f@szjankók, akik még mindig a 2013-14es szezonból élnek és védik őket! Újra és újra lejátszódik előttük ahogy 2 légióssal (Thomas, Boriszov) verjük az Albát idegenben, nélkülözve a KTE ellen horror sérülést összeszedő Thompsont, illetve a szintén maródi Barovicsot. Ezek ebből táplálkoznak és azt hiszik, hogy minden rendben van. Csak épp azóta eltelt 5 év, és nincs semmi és senki. Magyarok elmentek, de nem pótoltak senkit. Most komolyan ilyen Élő félékkel akarják megoldani a rotációt, amikor máshol Váradik ülnek a padon? Vicc! Ezzel a vezetőséggel és edzôvel (és magyar maggal) soha nem leszünk sehol! Ezt… Olvass tovább »

bippa1
Olvasó

Sajnos ez így igaz. Sok a megélhetési ember.

torma
Olvasó

MESTERMÉRLEG Sabáli Balázs: – Nehéz időszakon vagyunk túl. Két vereség után csütörtökön kaptuk a rossz hírt, hogy Jones nem tud velünk lenni. Így az addig felépített munkán is változtatnunk kellett. Ezt a csapat jól reagálta le az első félidőben, olyan védekezést produkáltunk, amiből sok gyors kosarat szereztünk. A második félidőre elfogytunk, a statisztika mindent megmutat. Remélem, Rivers sérülése nem súlyos és pályára tud lépni a következő találkozón, ahol szeretnénk visszatalálni a győztes útra. Bencze Tamás: – Végre teljes kerettel tudtunk játszani, de az első félidőben nem találtuk a ritmust, sok üres dobást és büntetőt hagytunk ki, valamint a védekezésünk sem… Olvass tovább »

SopronBasketFan
Olvasó

Igazán szeretem, amikor némely divatfan egy győztes mérkőzés után mindenféle baromsággal és hazugsággal támad egy embert.
Tiszta sügér vagy fenyő, aki nyilván egész életében profi kosárlabdázó volt. Ha már ennyire ért ehhez az egész sporthoz, talán leírhatná a forrását is, vagy netán bizonyítékot mutathatna, mert kiba$ott hiteltelen ember lehet, ha csak vádaskodik!!
Hála Istennek, nem ismerlek, mert letagadnék egy ilyen hazug embert..

JozefRohác
Olvasó

Ha nem tud bizonyítani valamit neked itt és most, akkor nyilván hazudik… Nagy koponya vagy…

SopronBasketFan
Olvasó

Nem őrizük együtt libát, hogy tegeződjünk!
Most aztán most megmondta ön is a farankót! Így sorakozik a hazugságok mögé a magyar..
Nem itt és nem csak most írt ilyen hazugságot, ez a sügér ember!! Olvasok fórumot és már korábban is nyilatkozta, de az a véleményem, hogy nincs igazságlalapja. Kíváncsi lennék miért támadnak egy embert olyan dologgal, ami nem igaz.
Ha már ennyire veri a mellét, írja le ide a forrását, ahonnan megtudta és akkor nem fogom öt hazugnak nevezni. Mert addig,

FENYÖ EGY HAZUG, HITELTEN SÜGÉR EMBER!!

Fenyő
Vendég
Fenyő

Kedves SopronBasketFan!!Tiszteletben tartom a véleményed,te ezt így gondolod minden ember más,más értékekkel,más gondolatokkal ezt így kell elfogadni.A veletek lévő jó viszony miatt sem fogok veled veszekedni.Hidd el,ha nem lenne bizonyítékom bizonyos dolgokra ezeket egy nyilvános fórumon nem írnám le.De ezt nem itt fogom kiteregetni.Meglesz ennek a helye majd alkalmas helyen és alkalmas időben.Egyébként te is rávágod valamire pöccre,hogy hazugság de mi alapján??Utánajártál vagy te Sopronból jobban tudod a híreket,mint aki itt él Egerszegen?Sajnos testközelből látni itt a mocskot és a fertőt,ami az egerszegi kosárlabdát ellepte.

winwin
Olvasó

Hiteltelen hát. Azt állítja, hogy XY gerjeszti a feszültséget, de hát éppen ő az, aki mást sem csinál, mint gyűlöletet kelt, amit a naivak és gyengék megesznek. Gerinctelen, kisstílű húzás személyes indíttatásból összehordani minden zöldséget, ahogy az is, ha 2-3 embert esetleg jelzővel illetnek, akkor általánosítasz és úgy teszel, mintha nem csak a saját, egyéni nyomororodról lenne szó. Senkit nem érdekel valójában, amit ír, vagy mond, mint valami hamis proféta, csak néhány bólogató jánost.

Fenyő
Vendég
Fenyő

Kicsit érdekes számomra,hogy valaki SopronBasketFan néven ilyen ingerülten reagál egy idegen dologra.Utána pedig a semmiből winwin is megjelenik hirtelen,akit eddig itt nem láttunk ugyanazzal a stílussal.Szánalmas..A kép összeállt. ?

JozefRohác
Olvasó

Família Kft… Vagy inkább Família bt… De legjobban BT família…

SopronBasketFan
Olvasó

Kb ugyanígy gondolom, a jozefhorác hozzászólásaira, valahogy fenyőfa szagú..

JozefRohác
Olvasó

jozefhorác, miii?!? Azt már régóta tudjuk, hogy az újságíróknak minálunk nem kötelező tudnia jól írnia. Dehogy olvasnia sem?!? Még a Nők Lapjánál sem?!?

lujo
Olvasó

Az első félidőben ott folytattuk, ahol az OSE ellen abbahagytuk. A fordulás után másik csapat jött ki, erre lehet építeni. Örülök, hogy sokan voltunk Sopronban is, hajrá ZTE!

Cinóber59
Olvasó

Megint csak a szerencsén múlt ez a győzelem!
A Sopron elfáradt!Edző-bá már nem tudsz pluszt adni a csapathoz ez így gyenge lesz a továbbiakban!
Hajrá ZTE!

Basketball 7
Olvasó

Én ahogy elmondtam a véleményem az előző meccsről, most is megteszem. Gratulálok a csapatnak! Győztünk, idegenben és most ez a lényeg. Egy hibát kijavítottunk. Nem volt szép játék az utolsó negyed kivételével. De legalább látszott az akarás. Agafonov is odatette magát. Johnson extra nagyon kellett, sokszor Ő vitte a csapatot a hátán. Szöszinek is valahogy így kellene játszani. A hármasai nagyon jókor jöttek. Ubillán még látszott a játék hiánya, lesz ez jobb is. Djurics ma nem volt képben de ezt most elbírtuk. Sok büntetőt hagytunk ki ami most belefért. Minden szempontból jókor jött ez a győzelem játékosnak, edzőnek, szurkolónak! Örülni… Olvass tovább »

sopronfan
Vendég
sopronfan

Köszönjük Bálint a 16 soros tudósítást. Ennél én is többet tudtam volna írni, ráadásul ingyen. És köszönjük Pojek az évek óta tartó dilettantizmust, majd tíz év múlva talán pótoljuk Tóth Gerit meg Dénest. Gyalázat hogy minden évben ez a szar van, amiből páran vígan megélnek. Ma ezt a bűngyenge Zetét bármilyen normális rotációval felálló csapat megverte volna. Nem megbántva őket, de 3 negyeden át egy erős B szintet hoztak, a negyedik negyedben éltek a felkínált lehetőséggel. Sérülés vagy családi ok bármikor közbejöhet, most meg láttuk mire képes a fantasztikus magyar sorunk. Egyedül Molnár aki dicsérhető. Takács meg Supola be van… Olvass tovább »

Fenyő
Vendég
Fenyő

Sabáli megmentette Bencze seggét.A családi biznisz folytatódhat.Lehet a szurkolókat retardáltazni és paranoiásozni tovább.Illetve zete93 néven és tomika2 néven a feszkót kelteni bb1-en,de ahogy szerdán láttam közösségi portálon is sikerült együtt nekik.A soproni légiós édesanyjának mielőbbi felépülést kívánok.Lehet most sokan lehurrognak,de ez a 8-hoz irtó kevés lesz.Tamással csak a középszerűség várható a zalai kosárlabdában,helyi értékek nélkül szombathelyiekkel karöltve.Nem szabad engedni ezt az embert tovább ámokot futni és a győzelem ellenére is tartom ezt.

JozefRohác
Olvasó

A ZTE nyert egy csatát, de az igazhitű retardáltak és a paranoiások most elvesztették az egész háborút… Jó lesz nekünk majd a 9-12.hely,hisz amúgy sem kell megmagyarázni Egerszegen már régóta senkinek semmit sem… Ezáltal következménye, felelőse sincsen soha semminek…

Fenyő
Vendég
Fenyő

Nem vesztettek az őszinte emberek háborút JozefRohác.Inkább úgy fogalmaznék a ranch csatát nyert.Előbb-utóbb kiderül mindenben az igazság és ennek az embernek itt nem lesz maradása. ? Az óra ketyeg…és egyszer megáll majd.

JozefRohác
Olvasó

Legyen igazad! Csak amire megáll, addigra vajon mi marad ebből a patinás, nagy múltú klubból…

pontaz
Vendég
pontaz

Az már egy jó ideje nincs meg hála a vezetőitöknek…

Tomika2
Vendég
Tomika2

Feszkót kelteni? Mókás gyerek vagy. Olvasod te a hozzászólásaidat? Még 2-3 meccset nyer a Zete, aztán szép lassan el is felejti mindenki, hogy itt voltál, ahogy eddig is.
De legalább megtudtam, hogy a közösségi portálokon is aktivista vagyok ? Ha legközelebb Egerszegen járok, meghívhatsz egy sörre.

Calcio
Olvasó

Sajnos elfogytunk…mondjuk már debrenbe is

SopronKCfan
Olvasó

Szép volt Carter!!! Nálam te nyertél. Sajnos 3 légióssal nem volt esélyünk az utolsó negyedben. Rivers sérülése remélem nem súlyos. Amíg Élő Bálint félék ülnek a padon semmi esélyünk nem lesz. És természetesen gratulálok a Zetés barátoknak. Szép volt!

Skcforever
Olvasó

Carter dobott 29 pontot úgy, hogy kaptunk róla kb 50et. Miért is szép akkor? Védolepattanot akkor szedett ha a kezébe esett, 2-2őt képtelen volt levédeni, folyton kilépett az irányítóra, mögötte meg üres lett a terület. Borzalmasan védekezett. Persze nem az ő hibája, hogy nincs helyette senki más, aki tudna védekezni…

SopronKCfan
Olvasó

Joejt 🙂

Skcforever
Olvasó

Jóreggelt 🙂 most, hogy napszaknak megfelelően köszöntünk egymásnak, esetleg valami érdemleges, tényekre alapuló válasz? 🙂

SopronKCfan
Olvasó

Igen. Carter nem tud 40 percig játszani. Nincs cseréje. Lehet nem védekezik jól, de a lepattanokat szépen szedi. Abban pedig remélem egyet értünk, hogy a padon lévő magas emberek… Hát na. Nem NBI/A szint

Tom67
Olvasó

Hát nem tudom te melyik meccset nézted? Szerintem egész meccsen Agafanovval fogták egymást! Dobott róla 29-et és kapott róla 17-et! Nem róla kaptunk 50-et, hanem ha ő nem játszott volna akkor 50-el kaptunk volna ki! Kiemelkedett a mezőnyből!

Skcforever
Olvasó

Azzal nem lehet jellemezni, hogy az embere mennyit dobott, mivel nem csak a centerek dobnak pontot egy 2-2 játékból. Ezeket nagyon rosszul védte, és rengeteg pontot kaptunk ebből. Egész meccsen kb ezzel operált a ZTE. Elől nagyon bika volt, nem tudták tartani, nagy potenciál van benne,de meg kell tanítani védekezni. És való igaz,sajnos nincs cseréje se, így nem lehet végig nyomni egy szezont, de hát ez már más téma…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés