Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az utolsó negyedben hengerelt a Paks

Mindössze két pontot szerzett a Kaposvár a negyedik játékrészben.

Kaposvári KK - Atomerőmű SE 58-85 (17-28, 25-17, 14-19, 2-21)

Bajnokság, 7. forduló
Kaposvár Aréna
V.: Praksch Péter Árpád, dr. Mészáros Balázs, Nyilas István (Várhalmi Zsolt László)

Kaposvár: Davis 2, Norfleet 16/6, Ponjavics 7/3, Hendlein 13/3, Dramicsanin 11/3. Csere: Krnjajski -, Baki 2, Lalic 7, Bogdán.

Paks: Evans 13/3, Harris 7/3, Faust 10/3, Coleman 28/6, Lóránt 9/3. Csere: Kovács 2, Jackson 13/3, Kis 3/3, Valerio-Bodon -.

Bár Shannon Evans játéka kérdéses volt a vendégeknél, bemelegített a csapattal és a kezdőbe nevezte őt Dzunics Braniszlav. Érdekesség még, hogy mint megírtuk, a jelenleg csapat nélküli Velkey János még mindig a Pakssal készül, civilben a kispadon helyet is foglalt.

Coleman pontjai nyitották a találkozót, majd Hendlein válaszolt egy blokk-leválás után. Ponjavics és Coleman is szépen találta meg az utat a gyűrűig, aztán Evans vágott be egy hármast (4-7). Lóránt centerezése után Lalic értékesített két büntetőt, majd ismét Coleman talált be. Nem a védekezésről szóltak az első percek. Lalic kapott a lábához egy palánk alatti szituáció után, de gyorsan talpra állt. Evans és Faust szép összjátéka után 7-re hízott a paksi előny, majd egy eladott labdát követően Coleman zsákolt, 6-15-nél kért időt Fekete Ádám. Továbbra is sok labdát adott el a Kaposvár, miközben az ASE rendre kosarakat szerzett (4. perc: 6-19). Sikerült összekapnia a védekezést a hazaiaknak, először tudtak több paksi akciót kivédeni egymás után, amiből lett ritmusuk a támadóoldalon is, de Kis hármasa megtörte a lendületüket (10-22). A negyed végére állandósult a 10 pont körüli különbség, remekül használta ki a lehetőségeit az ASE, míg a somogyi együttes sok hibával kosárlabdázott.

Norfleet szlalomozott el a gyűrűig, majd Ponjavics vágott be egy triplát, Dzunics pedig időt kért (22-28). Ez pár támadás erejéig megtörte a Kaposvár lendületét, de a Paksét is, majd hosszú gólcsend után Hendlein hozta fel négy pontra a csapatát, de Coleman egyből egy palánkos triplával válaszolt, elnézést is kért érte, nem így tervezte. Norfleet triplája talpra ugrasztotta a közönséget, sok idő után jött be először egy labdányi különbségre a KKK (30-33), majd Dramicsanin dobott egy ziccert, aztán Norfleet hármasával már a vezetés is megvolt (15. perc: 35-33), Dzunics pedig újfent idők kellett, hogy kérjen. Jót is tett a kis szünet a vendégeknek, 7-0-t futottak két támadás alatt, a védőoldalon pedig zónára váltottak, ami nem ízlett a kék-fehéreknek. A nagyszünetre végül 41-45-ös eredménnyel mehettek a csapatok.

Küzdelmes csata folyt a palánkok alatt. (fotó: Bálizs Zsuzsa)

Evans még a levonuláskor kapott egy technikait, így a második félidőt Dramicsanin büntetője kezdte. Norfleet fejezett be egy támadást faulttal együtt, de a megítélt szabaddobást kihagyta (44-45). Jackson szerezte az első paksi pontokat a harmadik negyedben, de Hendlein egyből válaszolt, majd ismét betalált. Harris és Coleman kosaraival tartotta az előnyét a Paks, miközben Jackson is rendre eredményes tudott lenni a palánk alatt (25. perc: 48-55). Lóránt kapott technikait, Norfleet pedig meg is büntette, 3-ra jött fel a somogyi alakulat. Feszültté váltak a vendégek, Dzunics is kapott egy technikait túl heves reklamálásért, Norfleet pedig hidegvérrel verte be mindhárom büntetőjét és egalizált (27. perc: 55-55). Lalic pontjával szerezte meg a vezetést a KKK, de Faust egyből fordított egy 2+1-es akcióval, Coleman pedig egy távoli kettest küldött a helyére, majd egy eladott labda után zsákolt is egyet, Fekete Ádámnak pedig időt kellett kérnie (56-62). Továbbra is feszült volt a hangulat, ami helyenként a teljesítményre is rányomta a bélyegét ebben az időszakban. Lóránt tudott higgadt maradni, amivel 8-re nőtt a paksi előny az utolsó negyed előtt (56-64).

Sok hibával indult a záró játékrész, két és fél perc után Davis volt eredményes, majd Jackson egyből bevágott egy trojkát (33. perc: 58-67). Kovács közelije után kért időt Fekete Ádám, 11 ponttal vezetett a Paks 5:45-tel a vége előtt. Lóránt dobott egy tempót, amivel már 13-ra nőtt a különbség, ezúttal Dzunics kért időt. Evans és Coleman is betalált, míg a Kaposvár továbbra is sok hibával játszott, eldőlni látszott a találkozó (38. perc: 58-75). Coleman triplájával már húsz volt közte, majd Evans pakolt rá még kettőt. Itt már nem történt nagy változás, nagyot futott az utolsó negyedben a Paks, amely megszerezte ötödik győzelmét a bajnokságban.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

 

HIRDETÉS
67 hozzászólás

67
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
34 Comment threads
33 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
33 Comment authors
MKE181TTlddPlayerskarpskytt Recent comment authors
fradi
Vendég
fradi

MKE181!
Nagyon jól látod!
Reméljük lassan mások is észre veszik amit te!
Szégyen ami itt folyik évek óta!
Börtön helyett a klubnál pöffeszkedik ez a sok tolvaj!!
Monokot nem vonják felellőségre!Dérnek a jégcsarnok után a kosárklubnál is elnézik a sikkasztást!Hozzák a legnagyobb szélhámost a stoján személyében!!
Nem kell csodálkozni,hogy ide jutottunk!
És ez még a kezdet!!

MKE181
Olvasó

egyébként meg nem csak az edzőben kell a hibát keresni hanem abban a pár emberben akik még mindig a csapat körül tevékenykednek és ide sűllyesztették a klubot elloptak amennyit csak lehetett és évről évre szarabb csapatot hoztak létre idén is ki igazolta ezeket a kutya légiosokat ( nem az adam) ebből a ganyedombbol senki nem tudna várat épiteni

teliver
Olvasó

Ivkovics BASKET…NO BASKET

MKE181
Olvasó

bocsánat sajnálom az út elején járunk legközelebb javitunk majd jövőre évek óta ezeket szajkózza mindenki vicc ez a klub úgy ahogy van.ja és a sirás őn sajnálat nagyon megy edzői részről ahelyett hogy a szakmában lenne egy kis előrelépés. szànalmas az egèsz az is aki csinálja az is akik hagyják az is aki general manager ez a klub ugy szar ahogy van jo páran jol élnek belöle azt ennyi.

TT
Vendég
TT

56-55-ről 58-85.
Ez edzőbuktatás.
A Sopron állt le hasonlóan a ZTE ellen, de az sem volt ennyire látványos.
Jászberény, Sopron, ZTE, Kaposvár teljes zűrzavar.

ldd
Olvasó

Hazug ország ..
Hazug emberek …
Miért maradtam itthon ? Mert szeretem a kihívásokat.
… – 40% költségvetés .. jó csapat ..

NEM EZ A PROBLÉMA !

A kaposvári gyerekek (sem), a “mindennapi testnevelés keretében” nem tudnak hol mozogni. (!!!)
Az “ARÉNA” költségéből minden iskolának lehetne normális tornaterme !!!
A Klub elnök, Zrinyi iskola igazgató tornaterme kb. 50 (!!!) m2
Emberek ! Ébresztő !

Én befizetnék egy mauzóleum építésre ( Lenin mintára ) a Dúcsénak.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

“Az ARÉNA költségéből minden iskolának lehetne normális tornaterme !!!”
Istenem, milyen szép lenne.
Ámazonban a Dúcsénak miből lenne akkor a lenyúlása ???
Merthogy azt a FORBES gazdasági magazin által megállapított 2057.helyet az említett személy meg akarja javítani, nem elégszik meg ezzel a jelenlegivel. Ez a lényege a sok új sportlétesítmények építésének, ezzel az Arénával is.
Jogos tehát a hazug ország, hazug emberek.

Player
Olvasó

Ki mint vet, ugy arat! Adam meg a multkor is azt nyilatkozta, hogy ” jo uton jarunk”. Most vagy nem latja a lenyeget, vagy nem a valodit mondja. Nem is tudom, melyik a rosszabb! Mikenek is: van vezetoseg, van tanacsado, van GE. Ne hogy mar nekunk, szurkoloknak kelljen megmondani, hogy mi tortenjen ahhoz, hogy elore lepjunk! Van fizetese es felelossege itt nehany embernek ahhoz, hogy dontsenek, lepjenek. Fordulok ota mondom, hogy ez keves. Ha ez a mai nagy pofon sem ebreszti fel a stabot, akkor nem tudom, hogy mi kell meg! Ja es pont kell a csapatba! Es igen, a… Olvass tovább »

Mike
Olvasó

Én arra utaltam, hogy ne csak annyit mondjunk, hogy nem jó, mert arra nem lehet reagálni. Mondjuk ki nyíltan, ez nem védekezés, mert addigra ér oda a védő, mire már a gyűrűben a labda. Döntő pillanatban kapkodás van, elszórt labda, némelyik passz csak alibi, lassú, kiszámítható. És a lényeg, ez szerintem van. Az edző dolga, hogy szakértelemmel reagáljon mindenre a meccsen, edzéseket vezessen, videót elemezzen, döntsön. Mi meg szurkoljunk, vitázzunk, menjünk a meccsre, mert jönnek a győzelemek. 🙂

skarpskytt
Olvasó

Gratulálok a Paksnak!

Nehéz eldönteni, a játékosok vagy az edzők között volt nagyobb a különbség…

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Sztole Sztole Sztole Krakus Krakus Krakus

fradi
Vendég
fradi

Igaza van a Laposvárnak!
Egyétek meg amit főztetek!!

fradi
Vendég
fradi

Emberek a szezon elején megmondtam h ez lesz!!Ébredjetek már fel!!
Nem látjátok h itt évek óta nem akarnak semmit csak a langyos vízet amiből ez a sok érvénytelen élősködő jól megél!!
Monok,Dér,Stojan,stb!!
De mit is lehetne várni egy olyan városban ahol egy ügynök hosszú ideje polgi tud lenni!!

Hagyadmár...
Olvasó

Fekete edző úr szerint az út elején járunk a 7.fordulóban. Teljesen jó minden.

Eddig sikerült megverni egy akkor még 4légióssal felálló Oroszlány illetve egy szétesett Sopront.

FEKETE TAKARODJ INNEN MÁR. ELÉG VOLT EZ A 10EN AKÁR HÁNY ÉV BELŐLED…

Mike
Olvasó

És ki legyen helyette? Mit taktikázott el? Mit kéne másként tennie neki, vagy majd a következőnek? Segítsük a csapatunkat azzal, hogy az általunk vélt hibákat soroljuk fel. Hátha olvassák, és reakciót váltunk ki. Az, hogy takarodj,nehezen értelmezhető.

Hagyadmár...
Olvasó

Egy olyan edző aki össze tud rakni egy két figurát, védekezést. Semmi játékunk nincs.

Mike
Olvasó

Értem. Figura most is van szerintem, csak lassú a reagálás. Komolyan el kell gondolkodni sok embernek, hogy miért kapja a pénzt. Ez tény, de én még kitartok, hogy innen fel kell állni ennek a csapatnak. Lehet, hogy keményen számon kell kérni játékosokat, hogy mi a fenét csinálnak. Lehet, hogy motivációs szakembert kell bevonni, lehet, hogy fizetéseket kell csökkenteni, büntetéseket kell fizettetni, a teljesítmény elismerésére fordítani. Pl.: Ki volt ma a csapat legjobbja? Ki nem ért ma semmit? Meccs végén kiírni,hogy ki hány NBA pontot ért el? …..

Lightbringer
Olvasó

Mi az az NBA pont és mi lesz azzal aki a legtöbbet éri el? Stojan draftolja?

Mike
Olvasó

Ja. 😀 Azt hiszem úgy nevezik, amibe számít a dobott pont, a gól passz, eladott labda, hány pontot dobtak róla.. Valami motiváló erőt próbáltam keresni, mert ez ma lélektelennek tűnt.

Rubik75
Olvasó

Sokat nem értek a játékhoz,de ha már Boriszt játszatja irányitóként és Davis átmegy 2-esbe akkor rá szólhatna mondjuk Boriszra,hogy a csapattársának adjon már labdát amikor az másodpercekig magányosan álldogál a 3 pontos vonalnál.Vagy ami már tavaly is gond volt a játékunkban,hogy az ellenfélnél rengetek a tiszta dobás kintről mert lemaradunk a játékosról.De mondom mégegyszer nem vagyok szakértő.

Mike
Olvasó

Igaz. De ki itt a szakértő? 🙂 És még mikor ott van, akkor sem emeli fel a kezét, hogy zavarjon.

KPSVRKK
Olvasó

Lalics sebessége, kondija vicc.
Fiatalok beépítése 0.
Támadás teljesen ötlettelen szenvedés.
Védekezés lassú, simán dobnak ellenünk a centerek is 3asokat.
Semilyen egyéni fejlesztés nyoma nem látszik.
Ádám rossz pedagógus, pedig pont az…
Sokan jobban értenek hozzá, mint én, majd ötletelnek.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

+1

Mike
Olvasó

Sajnos a fiatalok sem magasak, így Lalic marad amíg kap levegőt.

2lee14
Olvasó

Az a 2 pont az azért stabil!

Tom72
Olvasó

Mikor ül a padra Sztojan?
Mert ugye ennek kellene már következnie

Mike
Olvasó

Valóban lent ülhetne a padon, ha tesz valamit a csapatba. Van ott hely, ha nem, akkor egy széket bevihetne. A díszpáholyból bekiabálni nem kunszt. Nem kell marni, de hogy a végére sem jön le…..

KPSVRKK
Olvasó

Jogos!
Szerintem hangosan kérjük meg!!!

Bezse
Olvasó

Ez meg mi a faxom volt ? Nem a 4. negyed ! Hanem 56-55 vezetésről hogy a bánatos picsába lehet 2-30 ?????? A paks 2 fogyatékos feketéjével ( faust , jackson ) sikerült elhitetni hogy nba játékosok. Szégyen. Oké , várható volt , hogy a 10es rotációjú atléták szétrohanják az old boyst. De már bocs , de ha férfi vagyok akkor nem hagyom magam így megszégyeníteni. Baki és Kranjski nem nb1a, sorry. Tartottuk volna meg inkább a Pecát. Mert igy tulajdonképpen 6os rotációnk volt 3 öreg emberrel és egy tök vakon levő irányítóval. Ennek így csak ez az óriási égés… Olvass tovább »

Mike
Olvasó

Krnjajskinak dobóedzést írnék fel, és pszichológust. Fél dobni, és mikor dob, olyan laposat, mintha nem tudná, hogy kemény a palánk.

Tom72
Olvasó

Én inkább simán csak elmondanám,h ez nem az ő sportja

donnarumma
Olvasó

Gratulálok a Paksnak. Nagyon jó csapat van ott készülőben!

KKK72
Olvasó

Ádám már bocsáss meg meddig akarsz még a sajnálatból élni ? Nem gondolod,hogy talán önként fel kellene állnod ? A Paks elleni utólsó negyed remélem számodra is megmutatta a helyes utat ! Ez a negyed kintről tisztán látszott,hogy edző buktató meccset játszott a csapat. Te nem így érezted ? Ha nem akkor sajnállak komolyan. Állj fel a padról és távozz egyenesen !

Mike
Olvasó

Tegyük fel, hogy Ádám lemond, ki jön a helyére? Ki akar olyan csapattal dolgozni, aki edzőt buktat? Aki ezért 10 perc alatt 2 pontot dob? Ahol a büntetőt ilyen százalékban dobják be? (Ma egész jól ment.) És még sorolhatnám.

Answer
Olvasó

Ez szégyen volt.ennyi.

Vilis79
Olvasó

Bíztam benne hogy jó lesz az idén a Kaposvár. Ugyanaz a langyos víz mint tavaly. Középszerű fos játék. 2 pont pedig női szint, borzasztó gyenge produkció.

Mike
Olvasó

Ma nem ment be szinte semmi. Viszont, ha ennyire nem megy a dobás, nem kéne a lepattanókért legalább küzdeni? Ennyire lassúak a centereink, hogy egyből sietni kell vissza? Paks védekezése nagyon jól ment. Ennyi sapkát kiosztani, hibára kényszeríteni a passzoknál szép teljesítmény.

Mary
Olvasó

Vitathatatlan, hogy lehet rosszul játszani, de kettő azaz kettő pontot dobni 10 perc alatt, szégyenteljes. Lehet kifogni rossz napot, de ennyire rosszat, hogy mindkét irányító átlag alattit nyújtson, még egy erősebb csapat sem bír el. Kíváncsi leszek az edzői nyilatkozatra. Sztole a tanácsaidat mikor hallatod?
Hajrá Kaposvár!

Laposvár
Olvasó

Az öreg hókuszpók dolgozik…igazi stojanos antikosár! Ti főztétek, egyétek meg 🙂

KPSVRKK
Olvasó

A szurkolók főzték, te gyökér?
Mert én biztos nem!

Laposvár
Olvasó

De a te torkodon is lenyomják (és hagyod)

Rubik75
Olvasó

Mit kéne tenni?Nem járni meccsre?Gondolod akkor lenne itt változás?Aki döntési helyzetben vannak azokat nem érdekli szerintem a csapat.Elkészült az új csarnok és naivan azt hittem itt a kosárlabdáé lesz a főszerep.De nem,már a második hete kell vasárnap játszania a csapatnak mert szombaton zenei rendezvények vannak.Arról nem beszélve a megnyitó is színháziasra sikeredet sportos helyett.Hányni tudnák ezektől az emberektől.

KPSVRKK
Olvasó

Lenyomják, mert azt hittük lesz változás.
Csak közben Sztojan lenyeli az egész magyar kosárlabdát.
De szerintem hamar vissza fogjuk ezt okádni és az nem lesz szép.

De ma nem Sztojan játszott.
Ádám pedig aki a hibát azonnal kispaddal bünteti, most bassza tönkre pl a bajnokság egyik legjobb irányítóját. Is.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Jogos , fasz kérte ide ezt a gyökeret .. minek ??? Amúgy Grat a Paksnak ezek a jó légiósok !

Mios
Olvasó

2pont wow, ritkán látni ilyet

teliver
Olvasó

Szita épített csodálatos sportcsarnokot, majd felkérte Ivkovicsot, hogy csináljon bele kosárlabdát, ráadásul Fekete Ádámmal!
Stojan Kecskeméten és Szolnokon már elüldözte a közönséget!

szakadtgepard
Olvasó

Azt azért hozzá tenném, hogy azért épült a szép csarnok, mert erre kaptunk EU-s pénzt. Jutott a zsebbe is bőven.

KPSVRKK
Olvasó

Hazai pályán így játszani, szégyen.
Szerintem a 2 pont új rekord.
Nincs semmi ötlet, nincs támadás, Lalics fetreng, Davis teljesen elbizonytalanodott.

Hazait fújtak a bírók, de hiába, förtelmes volt a játékunk.

Gratulálok a Paksnak, jó egyéni képességű játékosok, más sebességgel mint mi!

Várom az edző és a csapatkapitány bocsánatkérését!

Mary
Olvasó

Azt már nagyon sokszor megtették. És mire megyünk vele? Attól még nem változik sajnos semmi, mint az eredmény mutatja. A csk majd megmondja, hogy nem a megbeszélteket játszották. Akkor kellene egy erős karakter az edzői posztra. Habár azt is kipróbálták, de megbukott sajnos.

Rubik75
Olvasó

SZÉGYEN!!!KURVA GYENGE!!!ÁDÁM TAKARODJ!!!2 pontra egy utánpótlás csapat,vagy női csapat is képes lett volna.2 pontnál az edző felelőségge megkérdőjelezhetettlen.De ahogy láttom a többi klubnál is inkább játékost küldenek el inkább.

Nuszifül
Olvasó

Sitku nagyon mellé fogott.
Paksnak jó a padja is, nem úgy a KKK-nak. A 2 pont viszont nagyon gyenge.

Sixth man
Olvasó

Ennyit tudunk gyerekek nem kell felháborodni meg szarozni a csapatot ma Davisnek nem ment ez van a 2 pont valóban ciki, de ez az Ase ott volt védekezésbe és támadásba is Grat a Paksnak.
Hajra KKK!!

Pityesz
Olvasó

Kb 10 éve volt egy 21:0-ás negyedünk Egerszegen, az még cikibb volt a helyieknek….Van ilyen betli. Idén mi a Körmend ellen betliztünk, szinte semmi nem ment be. Továbbiakban sok sikert Nektek! Szuper a csarnokotok!

Sixth man
Olvasó

Köszönjük szépen! További sok sikert nektek!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Sztojan … erre mennyi a lové ???? Vicc a csapat !!!

Sixth man
Olvasó

Mit szeretnél? Elkezdődött valami nem az első szezon alapján kell ítélkezni.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Hát nem 2 pontot egy negyed allatt 56-55 re vetettünk. Könyörgöm

Sixth man
Olvasó

Akkor is kettő pontot dobunk ha idegeskedsz miatta ha nem ez az Ase ennyivel jobb volt ma ennyi.

Rubik75
Olvasó

Már ne haragudj de mi kezdődött el?Ahogy már jó pár éve most sincs rotáció,gyengék vagyunk a külső dobásban is mint régen.Számomra ott kezdődött volna valami ha megtartjuk Ubillát és Reggiet.Reggie egerszegen folyamatosan 20 pont felett dob.És számomra Ádám évek óta csak szenvedés.

Mary
Olvasó

Majd, ha ismét a kiesés ellen küzdünk?

Kováts Imre
Olvasó

Légy szíves mond már el, mi kezdődött el? Mi az a “valami”, ami elkezdődött?

egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

Grat a Paksnak! Így kell ezt csinálni!
2 pont egy negyed alatt viszont vérciki.

Jokic
Vendég
Jokic

2 db pont. Otthon. Vicckovic bábok… sajnállak titeket.

Pityesz
Olvasó

Igeeeeeen! Sitku mellétrafált rendesen……. Hajráááá ASEEEEEE!!!!!!

hp12
Olvasó

Orlando visszatért ! Gratulálok !

Pityesz
Olvasó

Hát igen! Rendesen beleállt végre!!

Expert
Olvasó

Ezt odatette a Paks.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés