Connect with us

Bajnokság

Az utolsó negyed döntött Pakson

Nagy küzdelem és sok Lóránt-pont kellett a sikerhez.

Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák 71-66 (18-21, 22-16, 11-14, 20-15)

Bajnokság, 10. forduló
Paks
Benczur T., Söjtöry T., Pozsonyi L. (Németh Cs.)

Atomerőmű SE: Baker 4, Shepard 15/3, Pupp 2,Lóránt 21/6, Jackson 7. Cserék: Capers 10, Eilingsfeld 5/3, Kovács Á. 4, Kis R. -, Pajor 3/3.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 13, Govens 11/3, Brown 11/6, Dzeletovics 10/3, Dickey 16/3. Cserék: Kerpel-Fronius B. 4, Olasz -, Keller I. 1.

Két jó csapat, izgalmas csatára volt kilátás a paksiak és a szegediek mérkőzésén. Mindkét együttes jól kezdte a bajnokságot.

A mérkőzést viszont a Szrecsko Szekulovics együttese kezdte jobban, a légiósok mellett Kerpel-Fronius Gáspár is nagyon jól játszott, és a palánk alatt is határozottabbnak tűntek a vendégek, több lepattanót szedtek, több lehetőségük volt második szándékból kosarat dobni. Ennek ellenére a 18-21-es első negyed után, a nagyszünetre már a hazaiak mehettek előnnyel. Lóránt és Shepard játéka feljavult, és jobban is dobtak a paksiak a második etapban. 40-37.

Óriási küzdelemmel folytatódott a mérkőzés. A Szeged próbált meglépni, de Dzunics gyors időkéréssel reagált Govens pontjaira, és az ASE vissza is vette a vezetést. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, taktikai csata folyt a pályán, amibe olykor csúsztak hibák, ennek ellenére nagyon élvezetes volt a mérkőzés. 51-51-el fordultak a végjátékra a csapatok.

Kihagyott dobásokkal, nagy feszültségben kezdődött az utolsó negyed. Mindkét csapat rengeteg energiát mozgósított a győzelemért, de nagyon sok volt a rontott dobás. Két percig kosár sem született, akkor Dickey egyik büntetőjét bedobta a kettőből. Aztán Lóránt állt csapata élére, az ASE apró lépésekkel, de kezdte felőrölni a szegedieket. A vendégek mindent elkövettek, hogy a javukra fordítsák a meccset, de az ASE nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SajkaArtois Recent comment authors
Sajka
Olvasó

Szívós csapat idén a Szeged, de kezdenek kifulladni, fáradni a gyengébb cseresor miatt.

Artois
Olvasó

2-3 naponta mennek a meccsek, Szekulovicsnak mi a terve 7 emberes rotacioval?

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés