Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az utolsó két percre leblokkolt, így kiesett a Jászberény

Nagyot változott a helyzet a végén.

Jászberényi KSE – Zalakerámia ZTE KK 90-91 (21-18, 21-23, 27-18, 21-22)

Play-out 4. forduló
Jászberény
Tóth C., Söjtöry T. F., Balogh Gy.

JKSE: Garrett 14/3, Coleman 30/3, Brbkalic 9/3, Czirbus 15/3, Primorac 20/15. Cserék: Ruják -, Füzi -, Filipovic 2.

ZTE: Simon -, Donaldson 32/9, Bonifert 14/6, Vuko 14,Szabó 24/12. Cserék: Antoni -, Polster 3/3, Völgyi 4.

Nagyon jó mérkőzés kerekedett a találkozóból. Az egy órás csúszással kezdődő mérkőzést ( dugóba került a ZTE) a vendégek kezdték jobban, de JKSE gyorsan magára talált, átvette az irányítást és a vezetést is. Coleman és Primorac az egyik, Donaldson és Szabó a másik oldalon teljesített kiválóan. 21-18.

A Jászberény az első félidőben nagyon közel volt ahhoz, hogy akár a mérkőzést is eldöntse, tíz ponttal is meglógtak,  remekül dobtak, jól kosárlabdáztak. A ZTE azonban magára talált, míg a hazaiak játéka kapkodóvá vált. Ültek a vendégtriplák is, így a nagyszünetig kilenc pontot ledolgoztak az összeszedett hátrányból. 21-23.

A két csapat hasonló hatékonysággal dobott mindkét csapat, a JKSE viszont sokkal több lepattanót szedett. Izgalmas mérkőzésre volt kilátás a folytatásban is.

Coleman és Vuko pontjaival kezdődött a második félidő, kiegyenlített a ZTE. Czirbus triplával rázta fel a hazaiakat, Vuko duplával válaszolt. Hosszú gólcsend következett, rengeteg volt a hiba. Bonifert triplája szottyant a hazai gyűrűben, teljesen tisztán dobhatott. Patai Benjámin időt kért. Hatottat a tanácsok, két támadáson belül egyenlítettek a hazaiak. Simon Kristóf két büntetőt is kihagyott, Primorac viszont dobott egy triplát. Szoros, izgalmas mérkőzés volt. Vuko duplájára újabb berényi tripla érkezett, Garrett volt eredményes. Szabó is megkínálta távolról, Brbkalics közelről volt pontos. Primorac triplájával, Brbkalics duplájával és Coleman zsákolásával megnyomta a negyed végét a hazai csapat. 69-59.

Gyors kosárváltással indult az utolsó negyed, Donaldson és Garrett szerzett pontot. A JKSE gondosan ügyelt a megszerzett tíz pontos előnyére, egerszegi kosárra, kosárral válaszoltak. Coleman tripláját követően pedig időt is kértek a vendégek. A játék képe azonban az utolsó percekig nem változott, akkor más sebességre kapcsoltak a vendégek.  A hazaiak teljesen lefagytak. Elképesztő jelentek után, Donaldson dudaszós duplájával megnyerte a ZTE a meccset. 90-91.

A Jászberény kiesett.

Fotó: Gémesi Balázs

32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
24 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
RougeBorbély LajosSajkaKekfeherekMarosi Recent comment authors
Rouge
Olvasó

“… így kiesett a Jászberény…”

Ebben azért èn mèg nem vagyok biztos.

A szezonra vonatkozó versenykiírásban nem szerepelt az, hogy az alapszakasz pontjait tovább viszik a playoutba, így kiesés esetén a Jászberény jogosan és eredményesen fellebbezhet.

Sajka
Olvasó

A kiesés nem ezen a meccsen dőlt el. A bajnokság elején már látszott, hogy az idei Jászberény nem üti meg az NB I színvonalát. Hiába próbáltak utána valamiféle tűzoltást csinálni, erősíteni és igazolásokkal, edzőváltással frissíteni…már késő volt. Nem biztos, hogy egy kezdő edző volt a legjobb megoldás egy kiesés ellen küzdő csapatnál. Egy rutinos, dörzsölt személy kellett volna, mint például Lazics.
Ahogy itt a jászberényi kommentekből leszűrhető volt, akadtak bőven gondok a szakosztály vezetésnél is (vagy elsősorban ott).
Jászberényben most kell egy nagy reset gombot nyomni és újraindítani a minőségi kosárlabdát.

Kekfeherek
Olvasó

Örülök, hogy bentmaradtunk, de a következő szezonban ennél több kell.
Berényi szurkolóknak, pedig kitartást!

Mivanmivan
Olvasó

BulvárBasket1… legalább a negyedek eredményeit tudnátok rendesen leírni, hiba nélkül!

crazybasket
Olvasó

Nagyon sajnálom a Berény szurkolókat, nem ezt érdemelték, amit kaptak idén..
Illetve én még a Patai Benjáminnak szeretnék külön gratulálni ehhez a “fergeteges” időszakhoz! Ilyen ember mit kereshet nb1-es kosárlabda csapat vezetőedzői posztjának a közelében is..Krisztus gyere le..?

agyas
Olvasó

Amikor én ott jártam, közel a teremhez volt egy utcai bódéban büfé, ahol remek kolbászt, meg egyéb finomságokat lehetett kapni. Remélem, megmaradtak. Ők voltak ‘Berényben a minőség.

Horvath Bela
Olvasó

Jászberényi KSE – Zalakerámia ZTE KK 90-91 (21-18, 21-23, 27-18, 21-22)
Akárhogy adom össze a negyedeket, nyert a Berény 90-81-re 😀

MAFCdrukker
Olvasó

Az utolsó negyedben 22 helyett 32-t dobott a Zete, itt a hiba.

kentin
Olvasó

Akkor most tényleg nyugodtan el lehet kezdeni keresni Zalaegerszegen a következő szezon edzőjét és játékosait, beleértve a nagyon fontos “magyar magot”.

Kérdés, hogy a jelenlegi klubvezetés mellett – az utóbbi időszak tapasztalatai alapján – ez reálisan megvalósítható-e?

MAFCdrukker
Olvasó

Kitartás a berényieknek!
Ismerem a kiesés érzését, nagyon nem jó, de így talán még rosszabb, mint a mi esetünkben volt.
Kívánom, hogy megtisztulva, megerősödve térjetek vissza 1-2 év múlva az A csoportos mezőnybe, egyből a mi feljutásunk után!

Marosi
Olvasó

Más történet. MAFC hagyomány, utánpótlás, amikor pénzügyi gond, nadrágszíj. Jászberény: hagyomány, utánpótlás nincs, folyamatos túlvállalás, lyukak tömködése, hatalmas morális és gazdasági csőddel a végére. Hazai és nemzetközi példák alapján, más csapatsportból is: hosszú agónia alacsonyabb szinten, vagy végleges eltűnés, esetleg újra az alapoktól való építkezéssel…

Borbély Lajos
Olvasó

Teljesen egyetértek veled. Nem kifejezetten csak a Berényre gondolok, de: vajon mi értelme van annak a magyar labdajátékokban, hogy egyes helyek bőséges állami/városi közpénzekhez (akár irányított szponzorokon keresztül) jutnak akár hosszú éveken keresztül és semmit de tényleg semmit sem tesznek az adott sportágért????? Max. annyit, hogy ezeket a közpénzeket idegenlégiósokra vagy magyar játékosok elcsábítására költik, s ha ez jól sikerül, akkor az adott gárda szurkolótábora az egekbe emelik az egyesületet. Ha meg nem, akkor ez van, mint itt a Berénnyel is. Nem szívem csücske a Falco, de azért onnan időnként kijön egy két használható gyerek. De lehetne még sorolni olyan… Olvass tovább »

LaBe
Olvasó

Egyébként az utolsó negyedét 32-21-re nyertük! Ha már javítgattok, akkor mindent javítsatok. Pancserek….

jolly joker
Olvasó

Eltakarodtok már anyátokba tolvaj banda vagy még a csarnokból is zsebtömést akartok???????

Margó néni
Olvasó

Gyermekeim ezt nem kell erőltetni nektek, ez nem fog menni. B csoport!!!!!!!!

Drew
Olvasó

Mocskos banda.Mi a fasz történt az utolsó 1 percben őszintén?Nem lehet bedobni a labdát 5 másodperc alatt mikor a bíró még melletted számol?
Ide teljes tisztítás kell,játékosok,edző,vezetőség mindenkit beleértve.

Dallas
Olvasó

Azért nekem “szigorúnak” tünt az az 5.. de pasz,teljesen semleges nézö voltam,mondjuk egy qurva kommentátort nem küld ki legalább a helyi tv,de se Debrecenbe se Fehérváron nem volt… az végjáték, istenem 10 pontról….. egy félszemű-háromlábú mosómedvének is meg kellett volna nyernije onnan a meccset 🙂

Drew
Olvasó

Ha az anyósomat küldöm fel a pályára az 4 barátnéjával még ők is lehozzák az utolsó 1 percet.Nem érdemes ilyen kifogásokat keresni,ha magadban elszámolsz 4-ig akkor rádobod az ellenfélre és jobbesetben megint te jössz.Én is független néző vagyok de minden egyes csapatot követek úgy mintha sajátom lenne de ami idén Jászberényben történt az mindennek a legalja.Emlékszem pár évvel ezelőtt majdnem kupadöntőt jásztott a Pitts-Coleman páros most meg kiesés.

MAFCdrukker
Olvasó

Debrecenben emlékeim szerint a szombati, Alba elleni negyeddöntőn volt kommentátor. De ez nyilván mellékes, amúgy egyetértek.

BerenyiVadasz
Olvasó

SZARHÁZI PÉNZMOSÓ TETVEK!
Nektek semmi sem szent!?

A megyét is hagyjátok ha jót akartok magatoknak!
Korrupt szemétládák!
Remélem belefulladsz a medencédbe szar jancsi!
Én helyetekben egyedül nem merészkednék az utcára gyáva férgek…

gulyasszabolcs00
Olvasó

Ebben a teljes szezonunk benne volt.

Nem kérdés, hogy azonnal fel kell állnia mindenkinek, letenni a lantot és a legrövidebb úton elhagyni még a megyehatárt is.

Hidegzuhany
Olvasó

Csíki , Gulyás , Hőgye , Patai !!! Takarodjatok a büdös k..va anyátokba !!! Hagyjátok el a várost páncélautoval mert sörétes puskával fogok utánatok lövöldözni !!!! Tetű féreg tolvajok !!! Már holnap megkell alakulnia az új vezetőségnek megtisztulás kell !!! Szabi, Gyuri mentsétek meg a jászberényi kosárlabdát !!! Könyörgöm …

gulyasszabolcs00
Olvasó

Ez attól félek, hogy már menthetetlen. Minden igyekeztünk ellenére ? itt le lesz húzva a roló. 3 ember tönkrevágta kb 1000 szórakozását.

Pbask
Olvasó

13al ment a Berény, akkor néztem bele. Sajnos amit láttam, jellemezte ezt az évet rendesen, főleg az utolsó perc. Rendes amatőrizmus.
Szépen szét lett lopva a csapat, mindenki mehet a dolgára, bye.
Talán lesz még A csoportos csapat a JKSE.
A lefújás után a labdra kirúgást a francba a pályáról, azt mondjuk rendesen sajnáltam. Benne volt minden düh, elkeseredettség, holott a vezetőknek kéne elszámolniuk azzal,amit tettek..
De tudom, ez Magyarország.

Columbo
Olvasó

Nem a labdába kellet volna belerúgni hanem aki szétlopta és szétbaszta a JKSE-t! /CSABI & PISTI/

LaBe
Olvasó

“A Jászberény kiesett”. “Nincs még kieső”. “A Jászberény kiesett” A dudaszós egyébként dupla volt. Hajrá minőségi újságírás! Szép volt fiúk! Bentmaradtunk!

töbi
Olvasó

még sem kell izgulni tovább, szép volt srácok

lujo
Olvasó

Gyerekek.. az utolsó két percre: ez Egerszeg! (a küzdésre) Sajnálom a berényi szurkolókat, remélem hamar magára talál mindkét klub. Hajrá ZTE!

torma
Olvasó

A tripla az dupla volt,de egyébként demoralizáló.Sajnos ez a Jászberény most tényleg Gyászberény lett.

eperke
Olvasó

Van kieső? Nincs kieső?
Kiesett a Jászberény?!
Donaldson dudaszós triplájával….????
Legalább azt írja le a cikkíró, ami tényleg látható volt a meccsen!!!

hp12
Olvasó

A dudaszós egyébként dupla volt.

hp12
Olvasó

Méltó befejezése az évnek. Az alcím (nincs még kieső) már nem igaz.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés