Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Az U16-os fiúk Belgium ellen hangoltak az Eb-re

Mindkétszer kikaptunk.:

:

A magyar U16-os fiú válogatott csütörtökön és pénteken két felkészülési mérkőzést játszott Belgium csapatával.

Magyarország – Belgium 45-80 (15-25, 8-22, 12-18, 10-15)

Magyarország: Tóth 2, Kiss 8/3, Ivkovic -, Hiezl -, Kovács 17/3. Csere: Bánfi 6, Cserkó 2, Sipos 3, Kazy 3, Pafféri 2, Kertész 2.

Rosszul kezdtük a mérkőzést, sok nagyon könnyű helyzetet adtunk az ellenfélnek, gyors támadásokból hamar hátrányba kerültünk. Sajnos a támadójátékban is sok volt a hiba, sorra maradtak ki a dobások. Ellenfelünk mindkét palánk alatt harcosabb volt, így a lepattanó labdák rendre a belga kezekben landoltak. A vége sima vendég győzelem lett.

Váradi Attila: Pontatlanul kezdtük a mérkőzést mind támadásban, mind pedig védekezésben. Ez később is rányomta a bélyegét a játékunkra. Holnap ennél sokkal keményebben kell védekeznünk, és a támadójátékon is javítani kell.


Magyarország – Belgium 46-53 (8-6, 10-18, 13-7, 15-22)

Magyarország: Tóth 5, Kiss 6/6, Ivkovic 4, Hiezl 2, Kovács 12/3. Csere: Cserkó -, Sipos -, Bánfi 7, Kazy 8/6, Pafféri 2, Kertész -.

A mérkőzés elejétől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ellenfelünk a meccs nagy részében zónavédekezést alkalmazott. A magyar fiúk az előző napihoz képest védekezésben sokkal jobban megoldották a feladatokat, sokkal több rossz dobásra kényszerítették a belgákat, így több lepattanó megszerzésére nyílt esély, és mivel harcosabbak voltunk, a lepattanócsatát meg is nyertük. A védekezésre mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett, kevés kosár született. Végül csak a végjátékban dőlt el a mérkőzés, sajnos nem a mi javunkra.

Váradi Attila: Gratulálok a csapatnak, az előző napi játékoz képest sokkal keményebben, határozottabban védekeztünk. Támadásban nagyon sokszor jó helyzeteket tudtunk kialakítani, sajnos a befejezések pontatlansága miatt nem mindig tudtunk pontokat szerezni ezekből a helyzetekből. A végjátékban szoros mérkőzésen sikerült győzniük a belgáknak.

Forrás: hunbasket.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BezseO1G Recent comment authors
O1G
Olvasó

Régóta nézem ezeket az U16-os cikkeket, nem túl jó előjel az EB-re nézve, hogy kétszámjegyű pontig mindig csak Kovács, vagy esetleg még Kiss tud eljutni. Ennyi dobott ponttal max akkor tudnánk meccset nyerni az EB-n nekünk lenne a legjobb védekezésünk. Azt tippelem, hogy nincs…

Bezse
Olvasó

ugyan az a gond mint az U18 és U20-nál . Max 3 gyereknek van köze a kosárlabdához .

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés