Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Az OSE is lezárta: hibátlan csapatok döntőznek az A-csoportért

A MAFC-nak nem volt esélye az egyenlítésre. A Baja és a Salgótarján feljutott a Piros-csoportba, Vásárhelyről üzentek Gereben Líviának.:

:

Az elmúlt héten folytatódott a másodosztály felső- és alsóházának rájátszása.

A Piros-csoport még futó elődöntőjében „belengette” az egyenlítést a MAFC az OSE vendégeként, megnyerte ugyanis az első negyedet, de erre nagy futással válaszolt a házigazda, mely végül 24 pontos sikerrel biztosította be döntős helyét – a rájátszásban szintén veretlenül menetelő Veszprém lesz az ellenfele.

Az 5. helyért játszhat a Honvéd, miután ledolgozta hatpontos hátrányát, és végül három egységgel megnyerte a Vasas elleni párharcot. A győztes fővárosiak ellenfele a BKG–PVSK párharcot megnyerő BKG lesz, míg a vesztes Pécs a 7. helyért mehet a Vasas ellen. A harmadik találkozón dőlt el a Budafok és a Nagykőrös csatája: a foghíjas nagykőrösiek nem bírtak ellenfelükkel, így a Budafok szállhat harcba a 9. helyért a MEAFC-cal, a Nagykőrös és az MTK pedig a 11. pozíciót veheti célba, egymás ellen. A csoporttól búcsúzó Békés, Bonyhád duó megkezdte 13. helyért folyó csatáját: előbbi két ponttal őrizte meg pályaelőnyét az első találkozón.

Megvan a Zöld-csoport két feljutója: a Baja idegenben is megverte az Óbudát, így bejutott a döntőbe, míg a Vásárhely első meccsen aratott sikerére két győzelemmel vágott vissza a Salgótarján, így utóbbi is finalista – az első két hely feljutást ér, így a két döntős már a Piros-csoportban érezheti magát.

A Pápa és az Újpest is kettős győzelemmel jelezte, igényt tart az 5. helyre – egymás között döntenek, csak úgy, mint a 7. helyről a DEAC U23 és a Győr. Előnyben a 9. helyért az Alba II. a KTE II. ellen, a 11. helyet pedig az Eger szerezte meg, miután kétszer is hátrányból felállva verte a Tiszaújvárost.

NB I/B, rájátszás

Piros-csoport

Elődöntő, második mérkőzés

Sokkal simább OSE-győzelem

A döntőbe jutás volt a lehetséges tétje az OSE számára a rájátszás elődöntőjének második felvonásán, ezen az estén az oroszlányi „oroszlánbarlangban”. Az első mérkőzés hosszabbítás után történő megnyerése adott esélyt arra, hogy a hazai győzelemmel a csapat már a döntő résztvevőjének mondhassa magát. Ennek megvalósítása volt a hazaiak célja, míg természetesen egy harmadik mérkőzés kivívásáért szállt harcba a MAFC. Harcias, remek hangulatot teremtett ehhez a szépszámú nézősereg, különösen az OSE fanatikusai – tudósított az OSELions.hu.

A mérkőzés nem indult jól hazai részről, talán a túl nagy bizonyítási vágy volt az oka, hogy az elején se a támadás, se a védekezés nem akart működni. A MAFC ezzel szemben összeszedetten és eredményesen játszott, különösen a Washington, Csapai páros. Az 5. percre jelentős különbséggel, 15-3-ra húzott el a MAFC. Lassan éledezett a hazai csapat is, főleg a két rutinos játékos, Hegedűs és Mohácsi révén. A negyed végére egyre jobban összeállt a védekezés is, ami azt eredményezte, hogy feljöttek 4 pontra.

A második negyedben folytatódott a felzárkózás hazai részről, így a 13. percre utolérték Kiss kosarával az ellenfelet. Ezután felváltva vezettek a csapatok, majd Bán érkeztével és az általa dobott hárompontosok segítségével először vezettek nagyobb különbséggel (40-34). A félidő végére viszont egy rossz védekezést követő hárompontossal ismét egalizált a MAFC, tehát minden kezdődhetett újra.

Fotó: hunbasket.hu

Összeszedetten és jól védekezve kezdték a második félidőt a hazaiak, és a 25. percre újra sikerült ellépni 7 pontos különbséggel. Abell is elkezdte a pontgyártást, de a pályára lépő valamennyi OSE-játékos kivette a részét a feladatokból. A vendégek játéka egyre inkább csak az irányítójukról szólt, akit ebben a szakaszban sikerült sokkal hatásosabban védeni. A védekezés hatékonyságát bizonyítja, hogy mindössze 13 pontot kapott az OSE a negyedben. Az előnyt lépésről-lépésre építgette, ami a negyed végére először lépte át a tízpontos differenciát (65-54).

Az utolsó negyedben a 34. percben kerültek ismét 10 ponton belülre a felek, de ez csak egy nagyon rövid fellángolása volt a vendégeknek. Innentől a hazai csapat felvonultatta a játék összes szépségét: kiváló betörésből szerzett kosarak, pontos távoli dobások, látványos zsákolások kápráztatták el a hálás közönséget. A vége igazi örömjátékká vált, amit a közönség vastapsa jutalmazott.

Sebastjan Krasovec, az OSE edzője: Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Az első, roppant szoros találkozó után ez már sokkal jobb mérkőzés volt, amit sikerült nagyobb különbséggel nyernünk. Nem állunk meg itt, megvannak a céljaink a szezonra és várjuk, hogy a döntő kezdetét vegye!

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Gratulálok az Oroszlánynak! Sok sikert kívánok nekik a döntőben!

OSE Lions – MAFC 93-69 (19-23, 22-18, 24-13, 28-15)

OSE: Abell 20/6, Mohácsi 16/12, Bán T. 14/12, Hegedűs 12, Nshimba 10, Kiss K. 10/3, Zsíros P. 5/3, Kucsora 4, Sömenek 2, Anda -, Burai -, Illés M. -.

MAFC: Washington 29/6, Csapai 13/6, Katona B. 9/3, Garamvölgyi 8, Misek 8, Lakits 2, Polgárdy -, Lakosa Zs. -, Nagy K. -, Bordács -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 az OSE-nak


Az 5–8. helyért, 2. forduló, visszavágók (kuparendszerű párharcok)

Három pont döntött a Honvéd és a Vasas között

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a csapatomnak a továbbjutáshoz! Ezzel eldőlt, hogy az utóbbi huszonkét év legjobb eredményét érjük el a bajnoki küzdelmek során. Emelem kalapom a játékosaim előtt. Fáradtan, enerváltan, töménytelen hibával játszva tudtunk kétvállra fektetni egy rendkívül masszív Vasast. Az ilyen típusú, inkább a szív és az akarat által kibrusztolt győzelmek rengeteget érnek a mi fiatal gárdánknak. Szeretném külön megköszönni kiváló szurkolótáborunknak a buzdítást és kérem őket, segítsenek megszerezni az ötödik helyezést!

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a Honvédnak, hogy játszhat az ötödik helyért! Mi sajnos túlzottan sok bosszantó buta hibát vétettünk ezen a mérkőzésen ahhoz, hogy tudjunk nyerni egyáltalán. Mi itt nem a hatpontos előnyünk megtartására, hanem a győzelemre játszottunk, ám végül nem tettük magunknak lehetővé, hogy jól tudjuk befejezni a derbit.

Budapesti Honvéd SE – Vasas Akadémia 73-64 (17-20, 21-13, 21-19, 14-12)

Honvéd: Horváth Á. 21/12, Tichov 15/9, Stefán D. 10/3, Fülöp L. 9, Szentirmai 8, Mucza 4, Debreceni 4/3, Bea B. 2, Pintér D. -, Kármán -.

Vasas: Andrássy 16, Kovács B. 12/3, Katona R. 9/9, Boros 7, Moravcsik 5/3, Kozma N. 5/3, Sólyom B. 3/3, Kelenföldi 3/3, Steier B. 2, Barócsi 2, Radics -.

A párharc végeredménye: 149-146 a Honvédnak


BKG-Príma SE – PVSK-Kronosz Kiadó 98-82 (20-17, 27-17, 28-23, 23-25)

BKG: Berger 33, Nagy Bo. 22/12, Nagy Be. 17/9, Szeleczki 8, Nagy S. 7/3, Kovács S. 4/3, Reizer 3, Kaluha 2, Püspök B. 2, Ben-Kane -, Szűk Z. -.

PVSK: Olasz Á. 18, Popadic 12/3, Fülöp Zs. 11/3, Mezei 10, Riskó 8, Carev 7/3, Heimann 6/6, Futó B. 4, Rosic 4, Erdei 2.

A párharc végeredménye: 198-158 a BKG-nak


A 9–12. helyért

2. forduló, harmadik mérkőzés

A Budafok mehet a 9. helyért

Károly Máté, a Budafok edzője: A mai párharc úgy gondolom, hogy nem a mai meccsen dőlt el, hanem az előzőn. Ennek ellenére örülök annak, hogy végig motiváltan tudtunk kosárlabdázni, nem álltunk le, a meccs lefújásáig folyamatosan növeltük a különbséget, és végül nagyarányú győzelmet tudtunk aratni a foghíjas nagykőrösiek ellen, akik számára egyébként a szezon érdemi része a bennmaradás kiharcolásával – amihez ezúton is gratulálok – úgy hiszem, hogy véget ért.

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Sérülés, betegség, kadett-döntő, elutazás – ezek mind-mind hátráltattak minket, ráadásul a tét sem volt kimondottan nagy, hiszen a kilenctől tizenkettedik helyekért játszunk… ez most így sikerült, gratulálok a Budafoknak!

Budafok – Nagykőrösi Sólymok KE 104-68 (35-14, 24-16, 23-23, 22-15)

Budafok: Lados 16/3, Siklós 16, Varga D. 16, Kiss M. 14/6, Jilling 12/12, Fehér Cs. 10, Mészáros 8/6, Horváth M. 4, Tóth Sz. 4, Nagy G. 4.

Nagykőrös: Fehér P. 17/12, Mácsai 11/3, Szablics 9, Tóth M. 9, Fehér Á. 8/6, Lakosa Á. 5, Kónya 4, Andó 3/3, Petrás 2.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Budafoknak


A 13–14. helyért, első mérkőzés

Kétszáz fölött a Piros-csoport két kiesője

Balog Vilmos, a Békés edzője: Három és fél negyeden keresztül a csapat nem úgy játszott, ahogyan gondoltuk, terveztük. Rengeteg rossz döntés, pontatlanság, hiba volt a játékunkban mind támadásban, mind védekezésben. Aztán a negyedik negyedben történtek változtattak a mérkőzés képén. Ami kijött a két csapatból, az úgy gondolom, a szezon összes feszültsége volt, ami a kiállításokat eredményezte. A kiállítások után nagyobb sebességre kapcsolt a csapat, a történtek a vendégeket zavarták meg jobban, s ezzel tudtunk élni, így hatalmas hajrával megfordítottuk tizenkilenc pontról a mérkőzést. Csütörtökön szeretnénk lezárni a párharcot, a szezont Bonyhádon.

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Elég foghíjasan készültünk a mérkőzésre, ettől függetlenül igyekeztünk felszabadultan játszani, s próbáltuk jól érezni magunkat a pályán. Bár nem volt tétje a mérkőzésnek, mégis két erősen frusztrált csapat lépett pályára. A végjátékig, azt gondolom, sokkal jobb kosárlabdát játszottunk, mint a Békés, a közjátékig uraltuk a mérkőzést. Utána sajnos nem tudtuk ezt tartani. Gratulálok a Békésnek! Csütörtökön igyekszünk visszavágni, szeretnénk még visszajönni Békésre!

OMNIA Pub & Food Békés – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 106-104 (23-24, 24-30, 26-31, 33-19)

Békés: Koma D. 32, Krsztics 30/12, Nagy B. 17/6, Farkas G. 14/12, Balog G. 6, Vass D. 3/3, Gruda 2, Kertész 2, Plavecz -.

Bonyhád: Baki S. 25/6, Pupp B. 20/9, Somogyfoki Sz. 19, Tömösváry 8, Csobán 8/6, Somogyfoki P. 7/3, Kis M. 5, Dorogi 4, Gébert A. 4, Ugrinic 4.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Békésnek


Zöld-csoport

Elődöntő, második és harmadik mérkőzések

A Baja az első döntős és feljutó az alsóházban

Óbudai Kaszások – Bajai Bácska FKE 63-66 (13-18, 23-17, 12-16, 15-15)

Óbuda: Molnár L. 16/3, Farkas S. 11/6, Ondima 10/3, Takács A. 7, Meleg K. 5, Bencsik 5, Rosemond 5/3, Reiter 2, Van der Meer 2, Jenei -.

Baja: Pongó 22/9, Nagy D. 20/6, Vukicevic 14, Ágfalvi 4, Goldring 2, Jakab P. 2, Kővágó-Laska 2, Pálkerti -, Kovács B. -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Bajának


Fordított, így a Salgótarján is feljutott

Salgótarjáni KSE – Vásárhelyi Kosársuli 96-81 (27-32, 24-19, 20-17, 25-13)

Salgótarján: Piukovics B. 26/12, Herendic 24, Joó 14/3, Boinitzer 10, Csabák 9/3, Hajdu 8/3, Kovács M. 3, Kovács D. 2, Zábó -.

Vásárhely: Perák 14, Varga Z. 13/9, Béres N. 12/6, Pavlovic 12/3, Molnár B. 8, Bálint E. 8, Vas P. 6, Kelemen B. 5/3, Rostás I. 2, Börcsök 1, Kovács J. -, Czégel -.


Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Egylabdás meccsen nem érdemtelenül nyert az ellenfelünk. Gratulálok a Salgótarjánnak a feljutáshoz, jobb formában voltak nálunk! Tizenöt büntetőt hagytunk ki, és a végjátékban két végzetes, rossz döntést hoztunk. Van nagyobb tragédia a Zöld- és a Piros-csoportban való szereplésnél, így ezúton kívánok rengeteg erőt és gyógyulást Gereben Líviának! Szorítunk érted!

Ughy Albert, a Salgótarján edzője: Először is nagyon gratulálok a srácoknak, egy borzasztóan idegőrlő és kemény meccs volt, amit sikerült egy utolsó másodperces kosárral megnyernünk. Most már nincs más feladatunk, mint a döntőre koncentrálni! Gratulálok a vásárhelyi csapatnak is, és további sok sikert nekik!

Vásárhelyi Kosársuli – Salgótarjáni KSE 78-80 (21-20, 17-17, 19-16, 21-27)

Vásárhely: Varga Z. 24/6, Vas P. 19/9, Béres N. 9/6, Molnár B. 9, Bálint E. 7, Perák 7, Pavlovic 3, Kovács J. -, Czégel -, Börcsök -, Kelemen B. -.

Salgótarján: Herendic 28/6, Csabák 15/6, Joó 14/6, Boinitzer 7, Piukovics B. 7/3, Kovács M. 7/3, Hajdu 2, Kovács D. -, Zábó -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Salgótarjánnak


Az 5–8. helyért, 2. forduló, visszavágók (kuparendszerű párharcok)

Kettős győzelem után a Pápa játszhat az ötödik helyért

Concordia Motax KC Pápa – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 86-66 (25-26, 18-12, 19-10, 24-18)

Pápa: Sonyák 19/3, Cook 16/3, Murai 14, Márton Á. 10, Grebenár 8, Márton L. 6/6, Kocsis 6, Horváth A. 5/3, Kasza K. 2, Szeier -, Keller V. -.

Győr: Kámán 11/3, Gáll 11/9, Rátvay T. 11, Domsitz 10, Geiger 8, Csaba Gy. 7/3, Horváth G. 4, Papp B. 2, Földesi 2, Varga R. -, Mándity D. -, Varga Z. -.

Vajda József, a Pápa edzője: Gratulálok a csapatomnak a kettős győzelemhez!

Kozma Tamás, a Győr edzője: A Pápa csapata motiváltabban játszott, jobban akarta a győzelmet!

A párharc végeredménye: 182-146 a Pápának


Újpest-MT – DEAC U23 93-56 (18-12, 17-15, 32-10, 26-19)

Újpest: Nárai 16/3, Durasevic 13/3, Surmann G. 12, Franczva 12, Takács G. 11/3, Nyikos 11/3, Dokmanovic 6, Neorcic 5/3, Széphelyi 4/3, Nagy R. 3/3, Pollák -.

DEAC: Neuwirth 16/3, Opre 9/6, Fábián Sz. 8, Csomor 8/3, Zsuga T. 7/3, Balázsi 3/3, Sólyom B. 3, Szekeres 2, Csikai -, Nemes -, Orosz D. -.

A párharc végeredménye: 177-120 az Újpestnek


A 9. helyért, első mérkőzés

Majdnem harmincat vert az Alba II. a KTE II.-re

Peresztegi Nagy Ákos, az Alba edzője: Motiváltan játszottunk végig a mérkőzésen. Az első negyedben kiválóan játszottunk. A folytatásban a támadásokban türelmetlenek voltunk, de ezt követően végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést. Sokat cserélve, végig a mi akaratunk teljesült.

Váradi Kornél, a KTE edzője: Energikusan, jobban játszott az Alba, megérdemelten nyert. A hibáinkat megpróbáljuk kijavítani a következő mérkőzésig. Gratulálok az Albának!

Alba Fehérvár II. – KTE-Duna Aszfalt II. 81-54 (29-18, 15-13, 15-11, 22-12)

Alba: Peringer 17, Varga M. 12/9, Lukács N. 12, Takács Ma. 11/3, Seyi 8, Papp I. 6/3, Takács Mi. 6/3, Polster 4, Nagy Zs. 3, Góbi 2, Takács E. -, Kass -.

KTE: Plézer 16, Fülöp B. 15, Molnár D. 14/6, Kucsera 8, Orgona G. 1, Nagy J. -, Lukácsi -, Reszegi -, Popa -, Lukács D. -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az Albának


A 11. helyért, első és második mérkőzés

Megszerezte a 11. helyet az Eger

Tiszaújváros Phoenix Kosárlabda Klub – EKE Eger KOK 90-95 (23-18, 23-12, 21-30, 23-35)

Tiszaújváros:Pöstényi 35/12, Kovács Z. 17/9, Kiss B. 14, Pongrácz 12/3, Jónás B. 5/3, Molnár B. 3, Szabó D. 2, Taskó 2, Szilasi -.

Eger:Máté B. 29/15, Szabó G. 22/18, Szatmári 14/6, Papp B. 11/6, Steier K. 7, Szicsák 4, Illés B. 3, Megyes 3/3, Horváth R. 2, Mészáros -.


Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: A szívről tettünk tanúbizonyságot, hiszen szinte végig hátrányban voltunk. Mindenképpen pozitív, hogy amit a szünetben megbeszéltünk védekezést, meg tudtuk valósítani. Így azt gondolom, megérdemelt a győzelem.

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Botrányos vereséggel zártuk az idei szezont. Mindenesetre gratulálok az Eger csapatának! Megismételték azt, amit idegenben az előző meccsen, végig mi vezettünk, de a végén átvették a vezetést, vérszemet kaptak és mindent bedobtak. Mi sajnos belelassultunk a mérkőzésbe. Talán azt kell, hogy mondjam, hogy ott végeztünk, ahol végeznünk kellett. Jövőre megpróbálunk javítani.

EKE Eger KOK – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 83-79 (22-29, 19-19, 14-17, 28-14)

Eger: Papp B. 25/15, Szicsák 18, Szabó G. 10/6, Ungi 9/3, Illés B. 8, Veres 6/6, Mészáros 5/3, Kiss B. 2, Horváth R. -, Megyes -, Beák B. -, Szatmári -.

Tiszaújváros: Pöstényi 18/12, Kiss B. 17/3, Gáspár B. 12/6, Kovács Z. 10/3, Pongrácz 10/6, Molnár B. 6/3, Szilasi 6/6, Eremiás -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 az Egernek

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MásikVégétFújdMegOroszlanyi BanyaszKoopsSetback Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

🙂 🙂 😉

Koops
Olvasó

Kicsit vicces lesz, hogy pesti csapat nem jut fel ??
Playout már most el is dölt.. Viszlát Szeged 🙁 Mocskos Tf-et bent kell tartani bármi áron… (Pesti csapat legyen nb1-be)

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nem volt azért olyan régen (2013-14), amikor nem volt fővárosi csapat az A-ban. Én bízom benne, hogy nem ez fog dönteni.

Setback
Vendég
Setback

Feljutó budapesti csapat már nem lesz a B csoportból. A Szegednek vajon csak a Tf lesz az ellenfele?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés