Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Az OSE elvette a Nyíregyháza hazai veretlenségét

A Piros-csoport csonka hete idegenbeli sikereket hozott, a Vásárhely száz fölé jutott az SKSE ellen.:

:

A Hepp-kupa negyeddöntői miatt nem rendeztek fordulót az elmúlt héten a B-csoportban, de így is maradt néhány mérkőzés erre az időszakra is.

A 14. fordulóból három találkozó volt hátra a Piros-csoportban: az OSE a Nyíregyháza vendégeként nyert rangadót, az MTK a Budafokot győzte le idegenben, és nem kis meglepetésre a Bonyhád is otthonától távol nyert a Miskolc ellen.

Az alsóházban újra az élre állt a Vásárhely, amely a Salgótarjánt szórta meg negyedenként legalább 20 ponttal.

NB I/B, 14. forduló

Piros-csoport

Már nem hibátlan otthon a Nyíregyháza

Mindkét fél nagy elszántsággal vetette magát a küzdelembe, ami kiegyenlített teljesítményt jelentett mindkettő oldalon. A negyed elején főleg Illés szép betöréseiből és jól végigjátszott játékokból gyűjtötte az OSE a pontjait, míg az ellenfél rosszul védett betörésekkel, valamint extra külső dobásokkal tartotta a lépést, sőt az oroszlányiak eladott labdái miatt a negyed végére 5 pontos előnyt is szerzett – írja az OSELions.hu.

A második negyed a vendégek felzárkózásával indult, ami azt jelentette, hogy a 15. percben már az OSE vezetett. Ebben a szakaszban Abell határozott támadójátéka, Hegedűs jó ütemben dobott külső dobásai és Mohácsi eredményes befejezései miatt tudott fordítani. A negyed hátralévő részében felváltva vezettek a csapatok, végül az oroszlányiak mehettek előnnyel a nagyszünetre.

A harmadik negyedben tovább folytatódott a kemény, férfias küzdelem, amiből a negyed közepe tájára állandósulni látszott a 4-6 pontos vendég előny. Közben a Nyíregyháza egészpályás zónára és saját térfelén is zónára váltott, ami okozott némi zavart a vendégeknél. A védekezésváltás azt eredményezte, hogy a negyed végére ismét fej-fej mellett haladt a két csapat, sőt a negyed végén már ismét a hazaiaknál volt az előny.

Az OSE nyerte a rangadót. Fotó:oselions.hu

A Nyíregyháza lendülete egészen a 33. percig tartott, amikor is előnye 7 pontosra növekedett. Az OSE időkérése után aztán teljesen megváltozott a játék képe, fokozatosan csökkent az előny, majd a 35. perctől lépésről-lépésre növelte a különbséget az OSE, ami a 9 pontos differenciát is elérte. Ebben a szakaszban különösen Mohácsi jeleskedett a pontszerzésben, de a többiek is taktikusan, jól támadtak és stabilan védekeztek. Az utolsó percek büntetőpárbajában a Nyíregyháza még közelebb került, de a vendég győzelem nem forgott veszélyben.

Siska János, a Nyíregyháza edzője a Hunbasket.hu-n: Gratulálok az Oroszlány csapatának. Nagyon jól játszottak a mai napon, de úgy gondolom, mi is ugyanolyan erős játékot mutattunk, mint ők. A hosszabb rotáció döntött a mérkőzésen, nekünk hiányzott egy Czura Attila a csapatból, de úgy gondolom, hogy ezeket a mérkőzéseket meg tudjuk nyerni, ehhez még több koncentráció és még jobb csapatjáték kell.

Sebastjan Krasovec, az OSE edzője: Ahogyan számítottunk rá, egy nehéz idegenbeli mérkőzés volt. Sérülések és influenza is nehezítette a hosszú szünetet az utolsó mérkőzésünk óta, de sikerült így is győzelemmel kezdeni a szezon második felét. Küzdöttünk az egész mérkőzésen, a lepattanókért vívott sikeres harc hozta el nekünk ezt a fontos győzelmet ezen az estén.

Nyíregyháza Blue Sharks – OSE Lions 85-89 (25-20, 21-27, 22-19, 17-23)

Nyíregyháza: Bazsó 19/6, Bus 19/3, Tóth G. 18/6, Fazekas 12/6, Oláh Z. 8/3, Harmon 7/3, Czinger 2, Sitku M. -.

OSE: Mohácsi 28/9, Abell 18/6, Illés M. 16/3, Hegedűs 14/6, Nshimba 5, Zsíros P. 3/3, Sömenek 2, Anda 2, Kiss K. 1, Karanfilovski -, Kiss Á. -.


Visszavágott a Budafoknak az MTK

Nagy Szabolcs kiszorított helyzetből dobott bravúros triplájával indult a mérkőzés, de utána nagyon beragadt az MTK. Leginkább azért, mert az első kilenc mezőnykísérletéből nyolc a hárompontos vonalon kívülről történt, csakhogy az említetten kívül egyik sem ment be. És mivel a védekezés sem volt precíz, 15 ponttal elment a Budafok. A játékrész végén is nagy hátrányban voltak a vendégek (26-13) – jegyzi meg az MTK hivatalos honlapja.

Egy darabig nem változott jelentősen a helyzet, de aztán elkezdtek elfáradni a hazai alapemberek, a helyükre beállók pedig nem tudták ugyanazt a szintet nyújtani. A törökbálintiaknál viszont Horváth Barnabás megtörte a jeget a triplák terén, Nagy Szabolcs és Jakab Péter termelték a pontokat, Dobos Márk a védekezésen kívül a támadó oldalon is jeleskedett, Berneczei László harcos volt – szóval sokan beletettek a közösbe. A félidőben már az MTK Törökbálint vezetett két ponttal (37-39).

Visszavágott az MTK a Budafoknak. Fotó: hunbasket.hu

A nagyszünet után a kipihent hazai kezdőcsapat sem tudott elhúzni, pedig Tursics Krisztián egészen elképesztő dobóformát mutatott (végül 8 kísérletből 8 sikeres triplával zárt!). Ekkor viszont a vendégeknek is sokkal jobban ment a dobás, mint az első negyedben, Jakab, Berneczei és Vámos László kintről is betalált, végül egyetlen ponttal, de ők vezettek a záró etap előtt (58-59).

A negyedik negyedben aztán fokozatosan elhúzott a vendég együttes, és öt perccel a vége előtt, Bognár Mátyás hárompontosa után először nőtt tíz pont fölé az előnye (64-75). Az elfáradt hazaiak ekkor már mintha nem is hittek volna a fordítás lehetőségében, miközben az MTK Törökbálint játékosai igazi csapatként játszottak. Mindez a végére meg is hozta a megérdemelt, biztos győzelmet.

Ferencz Gábor, a Budafok edzője a Hunbasket.hu-n: Nem túl jó érzés, hogy így alakult ez mai nap, minden előzetes negatív fejlemény ellenére sem szívderítő, hogy ennyire kaotikusan, hitehagyottan játszottunk. Hibásnak érzem magam, hogy nem sikerült átlendíteni a csapatot a holtpontokon, hogy nem tudtam megfelelő szakmai támogatást nyújtani, de azt álmomban sem hittem volna, hogy hazai pályán 67 pontot dobva fogunk vereséget szenvedni. Az MTK jól váltott ritmust az első negyed után, jól használta ki a hibáinkat, és jóval energikusabbak voltak a védekezésben is. Nagyon nagy különbséggel maradtunk alul a lepattanó csatában, a második esélyből dobott pontok terén. Teljesen megérdemelten győztek ma le minket, gratulálok nekik! Bár most nagyon rossz a hangulatunk, de hiszem, hogy fel tudunk állni innen, hiszen sok meccs van még hátra az idényből. Mindenképpen javítanunk kell a mérlegünkön, és hatékonyabb csapattá kell formálódnunk, hogy elérjük céljainkat.

Bódi Ferenc, az MTK edzője: A bajnokság első meccsén a Budafok jobbnak bizonyult nálunk, nagyon örülök, hogy ma, az év első mérkőzésén sikerült úgy visszavágnunk, hogy egyik vezérünk, Bihari Máté, ma nem tudott itt lenni velünk. Az első negyedet leszámítva végig koncentráltan, jól játszottunk, és fizikálisan is jobbak voltunk a hazaiaknál. Keményen szedtük a pattanókat, emellett pedig végre olyan dobószázalékot produkáltunk, amellyel meccset lehet nyerni idegenben. A céljainkat tekintve nagyon nagy siker ez a mai győzelem. Azt egy kicsit azért sajnálom, hogy Károly Máté nem meccselhetett, és sok sikert kívánok a Budafoknak a továbbiakban.

Budafok – MTK Törökbálint 67-82 (26-13, 11-26, 21-20, 9-23)

Budafok: Tursics 30/24, Puszta D. 12, Varga D. 12, Lados 9/3, Horváth M. 2, Kiss M. 2, Fehér Cs. -, Nagy G. -.

MTK: Jakab P. 22/6, Berneczei 15/3, Nagy Sz. 14/6, Horváth B. 11/9, Dobos M. 9, Bognár 5/3, Vámos 3/3, Baross 2, Bagi 1.


Bonyhád-bravúr Miskolcon

Tóth az elején jól mozgatta társait, így az ötödik percre 5 pontos előnyt harcolt ki a hazai gárda, elsősorban Homoki mezőnykosarainak köszönhetően. A negyed közepén, több mint egy év után pályára lépett Galló is, aki rögtön egy kiharcolt faulttal vetette észre magát. 19-13-as vezetésnél jött az első negyed végi hazai rövidzárlat – mint később kiderült nem az utolsó – és kiegyenlített az ellenfél. A dudaszó pillanatában azonban egy duplával mégis a hazaiak voltak előrébb (21-19) – írja a MEAFC honlapja.

A második negyedben is váltakozva estek a kosarak, és bár a hazaiak ebben a szakaszban nem voltak elég kemények, Szanyi két bevágott távolijának köszönhetően mégis megléptek (40-35). Ekkor azonban teljes rövidzárlat következett hazai oldalon, rossz döntések sorozata elől s hátul, így a vendégek megérezték, hogy lehet keresnivalójuk, sokkal keményebbé tették a védekezésüket és támadásban is rendre eredményesek voltak. A negyed végén 0-13-as rohanással már náluk volt az előny (40-48).

Először nyert idegenben a Bonyhád. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik negyedben bár az első kosarat a vendégek szerezték, a miskolciak szívós munkával lépésről lépésre közelítették meg az ellent. A feljavuló védekezésnek, valamint a ritmust elkapó támadásoknak köszönhetően a negyed végére egalizálták az eredményt (62-62).

A negyedik negyed eleji gólcsendet a hazaiak törték meg a szenzációsan játszó Homoki révén. Az erős dupla-duplával záró hazai kiscsatár mind pontszerzésben (27), mind lepattanózásban (12) csapata legjobbja volt. A negyed derekán Szanyi villant megint két távolival, így megnyugtatónak tűnő 6 pontos hazai előnnyel érkezett az utolsó három perc (73-67). Ekkor azonban teljesen érthetetlen módon „leállt” a hazai gárda és ahelyett, hogy végleg eldöntötte volna a meccset, totális bizonytalanság lett úrrá a játékosokon. Ritmustalanná vált a támadás, és az utolsó pillanatig nagyot küzdő bonyhádiak Pupp remek egyéni megmozdulásai és kiváló büntetőzése révén át is vették a vezetést. Mivel a hazaiak kritikus pillanatokban és a büntetővonalról is hibáztak, a bonyhádiak visszavághattak az első fordulóban elszenvedett vereségükért a csupán egy félidőt ébren töltő borsodi csapatnak (74-76).

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Nehéz megérteni, hogy ezen a szinten miért adunk egy teljes félidőt már sokadjára az ellenfeleknek. Azt még nehezebb feldolgozni, hogy ha így tudunk védekezni, ahogy a második félidőben tettük, ezt miért kell ennyi ideig tartalékolni? Az igazi szomorúság az, hogy Homoki férfias kosárlabda-teljesítménye nem ragadt át olyan mértékben a csapattársakra, hogy most egy győzelemnek tudjunk örülni.

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője a Hunbasket.hu-n: Hatalmas gratuláció a fiúknak, hogy sikerült idegenben nyernünk. Azt gondolom, hogy ott indult el a mélyrepülésünk, amikor az első fordulóban belefutottunk egy nagy zakóba a Miskolc ellen, ezért is szerettünk volna revanst venni. Nem jön ki nekünk a lépés mostanában, ez az edzésszámunkból is adódik, nem tudunk annyi munkát beletenni, holott ez a társaság többre hivatott, amit most is sikerült bebizonyítani. A BKG ellen is volt már egy jó félidőnk, ahol 20 pontról sajnos ki tudtunk kapni. A félidőben 8 pontos előnynél felhívtuk erre a figyelmet. Mindenki koncentrált volt, ezen a napon benne volt, hogy meg tudjuk verni a Miskolcot, ami sikerült is, úgyhogy még egyszer nagy gratuláció a csapatnak.

MEAFC-Miskolc – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 74-76 (21-19, 19-29, 22-14, 12-14)

MEAFC: Homoki 27, Szanyi 14/12, Lippai 10, Takács D. 8/6, Kopasz M. 4, Tóth V. 4, Béres D. 4, Galló 3, Orliczki M. -.

Bonyhád: Pupp 21, Somogyfoki P. 19/6, Tömösváry 11/3, Baki 11/3, Somogyfoki Sz. 7, Nagy B. 5, Dorogi 2, Kis M. -, Gébert A. -, Buday-Sántha -.

H Csapat M Gy V Dp Kp Relatív pont
1. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 14 14 0 1304 1035 1,000
2. MAFC 14 13 1 1318 1028 0,964
3. OSE Lions 14 12 2 1220 971 0,929
4. BKG-Príma SE 14 11 3 1200 1011 0,893
5. Budapesti Honvéd SE 14 9 5 1058 1010 0,821
6. Nyíregyháza Blue Sharks 14 8 6 1132 1025 0,786
7. Vasas Akadémia 14 7 7 1072 1071 0,750
8. Budafok 14 5 9 1132 1162 0,679
9. MTK Törökbálint 14 5 9 975 1053 0,679
10. MEAFC-Miskolc 14 4 10 1027 1087 0,643
11. Nagykőrösi Sólymok KE 14 4 10 1026 1235 0,643
12. PVSK-Kronosz Kiadó 14 2 12 986 1221 0,571
13. OMNIA Pub & Food Békés 14 2 12 1055 1297 0,571
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 14 2 12 913 1212 0,571

Zöld-csoport

Vásárhelyi Kosársuli – Salgótarjáni KSE 104-83 (29-9, 24-17, 20-33, 31-24)

Vásárhely: Varga Z. 22/12, Molnár B. 21/6, Vas P. 20/9, Béres N. 10/6, Bálint E. 7/3, Kelemen B. 6, Perák 6, Pavlovic 4, Kovács J. 3/3, Rostás I. 3, Börcsök 2, Czégel -.

Salgótarján: Herendic 26, Kovács M. 17/6, Hajdu 12/6, Piukovics B. 12/6, Csabák 9, Joó 7/3, Zábó -, Holló B. -, Szőke Sz. -.

H Csapat M Gy V Dp Kp Relatív pont
1. Vásárhelyi Kosársuli 13 10 3 1110 978 0,885
2. Bajai Bácska FKE 13 9 4 1089 893 0,846
3. Óbudai Kaszások 13 9 4 987 922 0,846
4. EKE Eger KOK 13 8 5 1003 996 0,808
5. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 12 7 5 1025 1026 0,792
6. Salgótarjáni KSE 13 7 6 1176 1123 0,769
7. Concordia Motax KC Pápa 13 6 7 947 883 0,731
8. DEAC U23 12 5 7 1022 1027 0,708
9. Újpest-MT 12 5 7 910 971 0,708
10. KTE-Duna Aszfalt II. 13 5 8 915 975 0,692
11. Alba Fehérvár II. 13 5 8 920 986 0,692
12. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 13 4 9 1016 1117 0,654
13. SMAFC 13 3 10 873 1096 0,615

Kiemelt kép: oselions.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Borbély Lajos Recent comment authors
Borbély Lajos
Olvasó

No, Mohának fekszik a az OSE-ban a rá osztott szerepkör. Gratulálok neki a már hosszabb ideje nyújtott jó teljesítményhez.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés