Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Az Olympiakosszal is játszik edzőmeccseket a DVTK

Hasonlóan szép és sikeres szezonban bízik Cziczás László.:

:

Hétfőn két edzéssel az Aluinvent DVTK csapata is megkezdte a felkészülését a 2019/20-as szezonra. Ennek kapcsán Cziczás László, a gárda vezetőedzője osztotta meg gondolatait a szurkolókkal a klub honlapján.

Az augusztus 19-én kezdődő felkészülésen az alapkerethez tartozó játékosok – Maja Škorić, Medgyessy Dóra, Zele Dorina, Szűcs Réka, Kiss Angelika, Cyesha Goree, Frindt Nikolett – mellé a DVTK Akadémia fiataljai közül Bacsó Zsófia, Kecskés Karina, Szegeczki Nóra és Vég-Dudás Anna is csatlakozott. Katona Szidónia, Kányási Veronika és a junior korosztály tagjaként Kababik Bianka, bár jelen voltak a kezdésen, nem gyakoroltak együtt a többiekkel, ugyanis rehabilitációs kezeléseken vesznek részt az elkövetkezendő hetekben, hónapokban.

Pusztai Petra két hét pihenőt kapott a felnőtt és az U20 válogatottbeli szereplése után, így ő 26-án csatlakozik a többiekhez. Chanel Mokangónak augusztus 20-án ér véget a hivatalos válogatott programja, így ő az afrikai kontinens bajnokság után mérkőzései után, 29-én érkezik Miskolcra.
Viszont augusztus 24. és szeptember 2. között Medgyessy Dóra és Cyesha Goree a 3×3 Európa-bajnokságon vesz majd részt Debrecenben.
Sharoti Walker-Kimbrough jelenleg az amerikai női bajnokság, a WNBA legjobb formájában lévő csapatában, a Washington Mystics-ben játszik, legutóbb az Indina ellen új WNBA rekordot jelentő 18 bedobott hárompontost jegyeztek.

A felkészülési mérkőzések dátumai adottak, a kezdési időpontok állnak egyeztetés alatt, hiszen a magyar bajnokság sok mérkőzéséhez hasonlóan dátum egyezések vannak a DVTK Jegesmedvék programjával.

Cziczás László: – A fentiek következtében öt utánpótlás korú játékos is lehetőséget kapott, hogy a felnőttek között mutassák meg oroszlánkörmeiket. Ez nekik és nekünk is gyümölcsöző, hiszen megfelelő létszámmal tudunk gyakorolni az edzéseken, a fiatalok pedig olyan tapasztalatokat szereznek, amelyek a későbbiekben hasznukra fognak válni. Ezért nagyon speciális a helyzet, de azon vagyunk, hogy minél több tartalommal töltsük meg ezt az előttünk álló öt hetet, és akkor egy hasonlóan szép és sikeres szezonunk lesz, mint a legutóbbi. Ennek érdekében négy felkészülési mérkőzést is fogunk játszani erős ellenfelek ellen, de ez még odébb van. Egyelőre a szorgos hétköznapok következnek, ami nagyon nehéz lesz a lányoknak.

A felkészülési mérkőzések menetrendje:

2019. szeptember 6., péntek (Miskolc, Generali Aréna)
Aluinvent DVTK – MBK Ružomberok (Szaniszló Sándor emléktorna)

2019. szeptember 13., péntek (Miskolc, Generali Aréna)
18.30 Aluinvent DVTK – Olympiakosz

2019. szeptember 14., szombat (Miskolc, Generali Aréna)
17.00 Aluinvent DVTK – Olympiakosz

2019. szeptember 18., szerda (Rózsahegy)
MBK Ružomberok – Aluinvent DVTK

Fotó: dvtk.eu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés