Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az NKA Pécs végig méltó partnere volt a világhírű Partizannak

Az ellenfél edzője is elismerően szólt a magyar csapatról.

  •   :

:

Színvonalas, szoros felkészülési mérkőzést játszott az NKA Pécs junior fiú A csapata a világhírű Partizan Belgráddal. Végig pariban voltak a kiváló szerb együttessel, amely végül győzött hazai pályán, de a látottak alapján dicséret illeti az Akadémiát is.

A kedd esti meccsen kiderült, hogy méltó ellenfelei tudnak lenni egy ilyen világhírű klub korosztályos együttesének is: nagyon kemény, férfias találkozót játszottak – olyat, amilyenre egy szerb csapattal szemben számítani lehetett! A pécsi játékosok felvették a kesztyűt, nagyon akaratosan, harcosan kosárlabdáztak, aminek meglett az eredménye: végig pariban voltak, szoros találkozót játszottak, amelyen csak kilenc ponttal, 76-67-re kaptak ki.

Vladan Glavinic: – Ez egy nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőség volt számunkra! Kiderült, hogy nálunk erősebb csapatokkal szemben is pariban tudunk lenni, fel tudjuk venni velük a versenyt, és jó meccset tudunk velük játszani. A legjelentősebb különbség a méretekben adódott: minden poszton magasabbak, termetesebbek voltak a szerbek, a játékosaim viszont olyan energiával, olyan akarattal harcoltak, amivel ezt el tudták tüntetni. Mi ebben vagyunk jók! Nagy szükség van ilyen mérkőzésekre, mert sem az edzéseken, sem a bajnoki mérkőzéseken nem találkozunk ilyen játékosokkal, ilyen ellenfelekkel. Nem mellesleg annak is örültem, hogy a csapatom kémiája szempontjából is jó volt ez a túra, együtt voltunk, együtt edzettünk, abszolút pozitív volt a hatása. Ugyanakkor hangsúlyoznom kell, hogy ez már történelem, innentől a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, amelyen meg kell tudnunk ismételni ugyanezt az akaratos, jó játékot!

A mérkőzéssel nem csak a magyarok voltak elégedettek, jó volt hallani, hogy a Partizan Belgrád vezetőedzője, Djordje Jovicic is nagyon pozitívan értékelte a látottakat. A korábban az Európa-bajnokságot nyert U18-as szerb válogatott mellett segédedzőként dolgozó kiváló szakember elmondta, nagyon tetszett neki az agresszív játék, s ez a meccs számukra is sok tapasztalattal szolgált.

A mérkőzés előtt tartottunk a Partizantól, de miután elkezdődött, rögtön éreztük, hogy nincs nagy különbség a két csapat között! Elsősorban talán a palánkok alatt voltak fölényben, fizikálisan bizony nagyon oda kellett tennünk magunkat védekezésben, és támadásban sem volt könnyű dolgunk. Nagyon jó volt egy világszerte elismert, híres klub csapata ellen játszani, főleg úgy, hogy végig meccsben voltunk! Mindez bizonyította számunkra, hogy jó úton járunk az Akadémián

– fogalmazott junior válogatott játékos, Meszlényi Róbert.

Partizan Belgrád–NKA Pécs A 76-67 (26-21, 19-15, 15-14, 16-17)

Nemzetközi felkészülési mérkőzés, Belgrád. NKA Pécs A: Meszlényi 13/6, Pifkó 18/3, Árva-File 1, Prodanovic 7/3, Schmera 11. Csere: Merkl 6, Tomic 6, Bor 5/3, Krkljes, Zalay, Boljos, Slézia. Vezetőedző: Vladan Glavinic.

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés