Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Az NKA Pécs csapata nyerte a II. Egyed Mihály Emléktornát

Elégedett edzők, biztató jövőkép.

  •   :

:

Helyezésektől, eredményektől függetlenül minden résztvevő nagyon jó szájízzel búcsúzott a hétvégén a Rátgéber Kosárlabda Akadémián megrendezett II. Egyed Mihály Emléktorna záró napján. A junior fiúk számára megrendezett felkészülési tornát a házigazda NKA Pécs nyerte meg.

Arról, hogy a torna során szakmai egyeztetéseket folytatott a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője, Béres Tímea és a Rátgéber Akadémia vezetője, Rátgéber László, itt írtunk.

Kifogástalan körülmények és színvonalas, izgalmas mérkőzések jellemezték az emléktornát, amelyen a házigazda NKA Pécs csapata mellett a Kecskeméti KA, a Falco KC Szombathely és a MAFC vett részt. Érdekesség, hogy az első hely mögött hármas körbeverés alakult ki (egy győzelem, két vereség), amelyből végül a MAFC jött ki a legjobban – egyetlen pontnak köszönhetően végzett a második helyen, s előzte meg a Kecskemétet, míg a trióból a Falco húzta a legrövidebbet. Az NKA Pécs együttese semmit sem bízott a véletlenre, mindhárom mérkőzését megnyerte, ennek köszönhetően megvédte címét, az első helyen végzett.

Az eredményhirdetésen a pécsi akadémia szakmai és stratégiai igazgatója, Rátgéber László hangsúlyozta, ezzel a tornával egy olyan kiváló szakemberre, Egyed Mihályra emlékeztek, aki nagyon sokat tett a magyar, azon belül pedig a baranyai, pécsi kosárlabdáért.

– Köszönjük a résztvevőknek, hogy elfogadták a meghívásunkat és eljöttek erre a tornára. Örömteli, hogy ebben a furcsa, szokatlan helyzetben egyáltalán meg tudtunk még szervezni egy ilyen sporteseményt. Mindenkinek sérülésmentes, sikeres szezont kívánok!

Ahogy tavaly, úgy idén is itt volt a tornán Egyed Mihály fia, aki szép szavakkal köszönte meg, hogy nem felejtették el édesapját, és egy rangos tornával őrzi emlékét a Rátgéber Kosárlabda Akadémia.

– Szeretném megköszönni Rátgéber Lászlónak és az akadémiának, hogy ilyen különleges körülmények között, ilyen gyorsan is meg tudták szervezni a tornát, amely most is nagyon színvonalas volt – fogalmazott Egyed Mihály. – Édesapám most biztosan mosolyog odafent, látva, milyen erős mezőny jött össze. Az ő gondolatai idézném: a rendszeres sportolás elsősorban az egészség megőrzését szolgálja, közösséget kovácsol, és csak a sporthoz való alázatos hozzáállás hozhat sikert, amely aztán egész életre szóló élményt ad.

Az eredményhirdetés során az egyénileg díjazott játékosok számára az jelenthetett nagy élményt, hogy kiktől vehették át az elismeréseket. Azoknak, akiket csapatuk legjobb játékosának láttak, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia olasz mentoredzője, a FIBA-instruktor Fabio Fossati gratulált, a torna MVP-je, Schmera Gergely pedig a legendás szlovén szakembertől, a szintén FIBA-instruktor Janez Drvarictól (aki az RKA másik kiváló mentoredzője) vehette át a díját.

Edzői értékelések

Kmézics Zorán, az NKA Pécs vezetőedzője: – Nagyon hasznos volt számunkra ez a torna, öröm volt látni, hogy fél év után újra mérkőzéseket játszanak a fiúk. Köszönjük a három ellenfelünknek, hogy elfogadták a meghívásunkat. Mi meccsről-meccsre jobban játszottunk, s ezeknek az összecsapásoknak köszönhetően végre pontos képet kaptunk arról, hogy milyen fázisban vagyunk, min kell a legtöbbet dolgoznunk annak érdekében, hogy igazi csapattá kovácsolódjunk. Sokat jelentett nekünk, hogy Meszlényi Róbert nagyon sok szituációban szép megoldásokkal szolgálta ki a társait. Ezen a tornán ismét megmutatta a tehetségét, ha így dolgozik tovább, akkor szép karriert jósolok neki.

Ivkovics Sztojan, a Kecskeméti KA vezetőedzője: – Azért nagyon fontosak az ilyen tornák, mert a fiatal játékosok láthatják, milyen kiváló körülmények között lehet dolgozni a magyar kosárlabdában, milyen infrastrukturális lehetőségek vannak. Gratulálok Rátgéber Lászlónak, az akadémiának és Pécs városának is! Nagyon remélem, hogy a Rátgéber Kosárlabda Akadémia és a PVSK mihamarabb megteremt egy mindkét fél számára előnyös együttműködést, megtalálja közösen a helyes utat, mert abban óriási potenciál rejtőzik.

Lakits András, a MAFC vezetőedzője: – Szeretném megköszönni a Rátgéber Kosárlabda Akadémiának, hogy meghívtak bennünket, és részt vehettünk ezen a színvonalas tornán. Ez a három mérkőzés nagyon jól szolgálta a felkészülésünket, mindegyikből mást és mást tanultunk. Reméljük, jövőre is itt lehetünk. Minden csapatnak sok sikert kívánok a folytatásra!

Váradi Attila, a Falco KC Szombathely vezetőedzője: – Gratulálok a pécsi akadémiának, nagyszerű feltételek mellett dolgozhat, és ezeket a kiváló körülményeket számunkra is biztosította ezen a kiváló tornán. Nekünk fiatal csapatunk van, sajnos jórészt nem tudtuk megvalósítani azt, amit terveztünk. Építjük tovább a csapatot, hétről-hétre jobbak leszünk.

A II. Egyed Mihály Emléktorna eredményei:

Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Kecskeméti KA 73-71
Falco Vulcano Energia KC Szombathely/A–MAFC 84-82
Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–MAFC 90-48
Falco KC Szombathely–Kecskeméti KA 60-71
Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Falco KC Szombathely 89-70
MAFC–Kecskeméti KA 58-51.

A II. Egyed Mihály Emléktorna végeredménye:

1. NKA Pécs
2. MAFC
3. Kecskeméti KA
4. Falco KC Szombathely.

Egyéni elismerések.

Az NKA Pécs legjobb játékosa: Kazy Balázs.
A MAFC legjobb játékosa: Bóka-Magó Áron.
A Kecskeméti KA legjobb játékosa: Velkey Géza.
A Falco KC Szombathely legjobb játékosa: Horváth Náthán.
A torna legjobb játékosa (MVP): Schmera Gergely (NKA Pécs).

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MAFCdrukker Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Tudom, hogy egy felkészülési tornából nem szabad komoly tanulságokat levonni, de nekem mégis a Rátgéber Akadémiát igazolják az eredmények. Mégiscsak lesimáztak egy Ivkovics edzette, szintén NKA-státuszú Kecskemétet, egy a válogatottba is saját neveléseket adó Falcót, és egy az utóbbi években a felnőttcsapatnál eredményesebb utánpótlással rendelkező MAFC-ot. A mieinknek is gratulálok a 2. helyhez, újból 2 A-s csapat utánpótlását múlták felül. Remélem, hogy sokukat látom 2-3 éven belül a felnőttben. Hajrá MAFC!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés