Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Az NBA-ben is dolgozott két magyar szakember az elmúlt idényben

Szezonzáró légióskörkép.:

:

Hanga Ádám Euroligát, Kovács Adrián Bajnokok Ligáját nyert csapatával, emellett három európai
topligában is akasztottak érmet magyar játékos vagy edző nyakába – sorozatunkban légiósaink
2022/23-as szezonjával foglalkozunk, a tizenegyedik, befejező rész a két NBA-ben szereplő csapat alkalmazásában álló magyar szakemberről, Bencs Dávidról és Dávid Kornélról szól.

Az előző részek itt olvashatók: Hanga Ádám, Maronka Zsombor, Kovács Adrián, Filipovity Márkó, Jakab Máté, Váradi Benedek, Golomán György, Benke Szilárd, Mikael Hopkins, Rosco Allen.

Bár hazai játékos 2001 óta nem lépett pályára az észak-amerikai ligában, két klubnál is hosszú ideje dolgozik egy-egy magyar. Bencs Dávid 2010 óta az Orlando Magic alkalmazásában áll, marketing tanácsadóként kezdte floridai pályafutását, később az elemzési részleg munkatársaként, majd vezetőjeként dolgozott, végül tavaly szeptemberben assistant general managerré nevezték ki, így a hétfős vezetőség, a front office befolyással és szavazati joggal rendelkező tagja. Idén januárban vele is találkoztak a MAFC serdülői amerikai túrájuk során. Az eddigi egyetlen magyar NBA-játékos, Dávid Kornél sem távolodott el a bajnokságtól, immár tíz éve a Milwaukee Bucks európai játékosmegfigyelőjeként dolgozik.

 

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Centerzterulez Recent comment authors
Center
Olvasó

Már megint pontatlan cikk, ejnye!
Nem csak 2 magyar dolgozott az NBA-ben,ismerősöm, Kiss Dani egy ideig büfés volt a meccsek alatt a Madison Square Gardenben. 🙂

zterulez
Olvasó

Wow, milyen hosszú cikk és mennyi új információ!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés