Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Az idei utolsó fordulót játsszák a héten a Piros-csoportban

A 14. játéknap következik a második vonalban.:

:

Kezdetét veszi a másodosztály alapszakaszának második köre: az e heti párosításokban már megmérkőztek a csapatok szeptemberben. Csak egy olyan együttes van, amely a nyitófordulóban legyőzte aktuális ellenfelét, de jelenleg gyengébben áll ennél a csapatnál: ez a Phoenix-MT, amely ráadásul idegenben verte a BKG-t. A PVSK edzőváltás után próbál visszatalálni a győztes útra a TF-BP otthonában. Rendhagyó módon négy napra oszlik a hét bajnoki: szerdán és pénteken egy-egy, szombaton három, vasárnap két találkozót rendeznek, összesen háromról várható élő közvetítés.

DEAC U23 – Salgótarjáni KSE

Szerda 16:00, Salgótarján, Városi Sportcsarnok

A Salgótarján (8., 6-7) ellen zárja az évet a Piros-csoport meglepetéscsapata, a 9-4-gyel 4. helyen álló DEAC U23. A debreceniek magabiztosan várhatják az összecsapást, hiszen legutóbbi három bajnokijukat megnyerték, hazai pályán pedig továbbra is hibátlanok, hatból hat a mérlegük az Oláh Gábor utcában. Az SKSE stabil középcsapatnak nevezhető, az előttük állóktól kikaptak, a mögöttük lévőket verték az első körben. Idegenben csupán egyszer nyertek öt vereség mellett, ugyanakkor egyszer sem kaptak ki igazán simán. A szezonnyitón kiélezett mérkőzést játszottak a felek, 72-74 arányban győztek a vendégek. Az előző fordulóban ez a két csapat szerezte a legtöbb pontot: a fehér-feketék Veszprémben (91-111), a tarjániak otthon, a Phoenix-MT ellen (110-89) tartottak erődemonstrációt – ebből kiindulva ezúttal is látványos találkozóra számíthatunk. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtube.com/@deackosarlabda7735 .

Ceglédi KE – NKA Pécs

Péntek 18:30, Szolnok, Tiszavirág Aréna

Egy remek esztendő méltó lezárására készül a listavezető NKA (12-1), ehhez az újonc ceglédiek (10., 5-8) otthonában kellene érvényesíteniük a papírformát a pécsieknek. A 2011-ben alapított Rátgéber Akadémia eddigi legsikeresebb éve volt a 2022-es férfi vonalon: felnőttcsapatuk az előző idényben bronzérmet szerzett a Piros-csoportban, a most zajló kiírásban már biztosan az élről várhatják az újévet, eközben az U20-as korosztályban országos bajnokok lettek. Egy másik nagy kosaras fellegvárban, Szolnokon tehetik fel a pontot az i-re Ivica Mavrenszki tanítványai, ahol az újonc Cegléd lesz az ellenfél. A sárga-kékeknek sikerült felvenniük a Piros-csoport ritmusát, otthon különösen veszélyesek: ötből négy sikerüket hazai pályán érték el, csak a PVSK és a MAFC tudta elhozni a két pontot a Tiszavirág Arénából. Idegenben pont az előző körben, Óbudán tudtak először nyerni (83-97), míg az éllovas a városi riválist verte 83-58-ra. Első piros-csoportos meccsén is nagyot küzdöttek a ceglédiek, 93-71-re nyertek ellenük Pécsen az akadémisták – a papírforma ezúttal is hasonló eredmény lenne, de a CKE ideiglenes otthonában még a listavezető sem mehet biztosra. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtube.com/@kosarlabdaegyesuletcegledi6135 .

Nagykőrösi Sólymok KE – Jászberényi KSE

Szombat 17:00, Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola

A TF után a JKSE-t (6., 7-6) is elkapná otthon a Nagykőrös (13., 3-10). A Sólymok egy hétmérkőzéses negatív szériát zártak le a legutóbbi játéknapon, amikor a Tehetséges Fiatalokat verték rendkívül simán, 101-66-ra. A tavalyi ezüstérmes küzdelmes félszezonon van túl, az első kor utolsó fordulójáig kérdéses volt, hogy győzelemből vagy vereségből gyűjtenek többet a jászságiak, a BKG elleni 89-77-es hazai diadallal sikerült pozitívra javítaniuk mérlegüket a jászságiaknak az előző bajnokijukon. Ezzel együtt bizonyára nincs megelégedve az elmúlt hónapok eredménysorával a klubvezetés, legalábbis a szezon közben végrehajtott igazolások erre utalnak. A legújabb érkező, Ivosev 36 ponttal, 53 VAL-lal járult hozzá a Kosok legyőzéséhez, Olasszal együtt sok problémát okozhatnak a kőrösi magasembereknek, akik szintén felfelé ívelő formát mutatnak, Kovács és Timkó is dupla-duplát ért el a TF-BP ellen – már csak a két centerduó összecsapása miatt is érdekes lehet a regionális rangadó. Ezen kívül Mester személye is pikánssá teszi a párosítást, a Sólymok-nevelésű hátvéd az „odavágón” (96-77) lépett pályára tétmeccsen először nevelőegyesülete ellen, most első ízben látogat ellenfélként Nagykőrösre – de vajon győzelemmel távozhat?

MAFC – Veszprém KK

Szombat 17:30, Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Kötelező győzelemre készül az 5. helyen álló MAFC (9-4), miközben a sereghajtó Veszprémnek (0-13) idén ez az utolsó esélye az első bajnoki siker megszerzésére. A hétvégén négy győzelem után kaptak ki újra a műegyetemisták: húszpontos hátrányból még fordított, de a végjátékban a rövidebbet húzta a Lakits-legénység a Vasas otthonában (92-82); a piros-szürkék Madár és Birkás nélkül szenvedtek sima vereséget otthon a DEAC ellen (111-91) az előző körben. Mindkét csapatban sok a korábbi A-csoportos játékos, adott esetben az egy-egy U20-as mellett akár négy-négy, A csoportos mérkőzéssel rendelkező spíler is felállhatna a feldobáshoz. Legutóbbi hat tétmeccsüket elvesztették a Gabányiban a veszprémiek, akiknek a Királynék városában lejátszott szezonnyitón (66-99) sem volt sanszuk a piros-feketék ellen – nagy bravúr lenne a Naményi-tanítványoktól, ha Újbudán aratnák szezonbeli első piros-csoportos győzelmüket.

TF-BP – Pécsi VSK-Veolia

Szombat 18:45, Budapest, Sport11 Sportcentrum

Mindkét csapat súlyos vereség után szeretne javítani: a TF-BP (9., 5-8) fogadja a PVSK-t (2., 10-3). A Tehetséges Fiatalok 35 pontos verést kaptak Nagykőrösön (101-66), a Vasút egy huszonötösbe szaladt bele a városi rivális otthonában (83-58) az előző fordulóban. Pécsi oldalon edzőváltás is történt az elveszített derbit követően, Juhász Olivér kérte szerződése felbontását, helyét átmenetileg a Rab-Csirics duó veszi át. A két együttes egyaránt a támadójátékban jeleskedik inkább, ennek tükrében különösen fájó lehet számukra a múlt szombati szerényebb termés, ami egy érdekes helyzetet teremt: mindkét vezetőedző „kapott egy mintát” az ellenfél sikeres levédésére, ugyanakkor a játékosok egyik és másik oldalon is szeretnék bizonyítani, hogy a legutóbbinál eredményesebb játékra képesek. Szeptember végén az otthon játszó pécsiek kiütötték a sárga-kékeket (101-53), ugyanakkor legutóbbi három idegenbeli találkozójukat elvesztették a fehér-feketék, ami egy bajnokaspiráns esetében már komoly problémát jelent. A TF pedig veszélyes ellenfél hazai pályán, legutóbb a JKSE-t kapták el a Sport11-ben (80-75 h. u.), ezzel hazai mérlegük is pozitívvá vált: 3-2. Eddig mindhárom botlása után elsöprő támadójátékkal igyekezett feledtetni a baranyai csapat, ez egy edzőváltás után várhatóan hatványozottan bizonyítani szeretnének a pécsiek, de ehhez a hazaiaknak is lehet egy-két szava. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtube.com/@XMEDIASPORT .

Phoenix-MT Fót – BKG-Prima

Vasárnap 17:00, Fót, Phoenix Sportcsarnok

Kemény küzdelem várható a Megyeri Tigrisek (11., 5-8) és a BKG (7., 6-7) összecsapásán. Mindkét együttes kikapott a legutóbbi bajnokiján, a lilák Salgótarjánban (110-89), a sárga-kékek Jászberényben (89-77). A lila-fehérek meglepetésre megnyerték történelmi, első piros-csoportos bajnokijukat Szigetszentmiklóson, 87-97 arányban. Azóta helyet cseréltek egymással a felek, de csupán egy pont köztük a különbség a tabellán, tehát egy esetleges (újabb) győzelemmel meg is előznék a Kosokat a Tigrisek, nagy fegyvertény lenne az újonctól, ha oda-vissza vernék a B-csoport meghatározó csapatának számító Primát – a Nagy-legénység nyilvánvalóan szeretné elkerülni ezt a presztízsveszteséget. Döntő lehet a két hátvédkettős párharca, az 1. fordulóban egyértelműen a Katona-Santiago páros nyerte ezt a különmeccset (pontok száma: 53-23), ugyanakkor az átlagok tekintetében a Nagy-fivérek eredményesebbek. A palánk alatt is izgalmas csatára van kilátás, az „odavágón” faultgondokkal küzdött a palánk alatt, de nyerte a lepattanócsatát a Phoenix-MT. Az eddigi eredmények alapján nagyjából egyenlő eséllyek indulnak a felek, ki-ki meccsre lehet számítani.

Vasas Akadémia – Óbudai Kaszások

Vasárnap 18:30, Budapest, Sport11 Sportcentrum

Tovább erősítheti pozícióját az élmezőnyben a 10-3-mal a 3. helyen álló Vasas, az Óbuda (12., 4-9) látogat a Sport11-ben. A piros-kékek csak egyet veszítettek el az előző nyolc bajnokijukból, legutóbb a MAFC ellen nyertek városi rangadót izgalmas végjátékban (92-82). A Kaszások három meccs óta nyeretlenek a bajnokságban, múlt szombaton a CKE ünnepelhette első idegenbeli győzelmét a Rádl árok utcában (83-97). Ha az előjelek alapján nem is, a nyári átigazolások miatt mindenképpen érdekes mérkőzés elé néznek a csapatok: a Vasas legjobb tripladobója, Fekete az előző idényben még sárga-feketében pattogtatott; az óbudaiak legeredményesebb játékosa, Boros viszont több, mint tíz év vasasos szereplés után fordított utat járt be a holtszezonban. Az idény kezdetén viszonylag szoros mérkőzést játszottak a felek, 64-74-re nyertek a piros-kékek. Hazai pályán még veretlen Arigbabu irányításával a Vasas, meglepetés lenne, ha most szakadna meg ez a sorozat.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés