Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az idegekkel játszott az utolsó negyedben a Körmend

A Kaposvár egy már elvesztett meccset hozott vissza.

Kaposvári KK–Egis Körmend 87–92 (14–21, 21–27, 15–24, 35–20)


Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 1000 néző.
Benczur T., Pálla Z., Győrfy R.

Kaposvári KK: Ubilla 22/3, Johnson 13/3, Baki 8/6, Hendlein 15, Spica 12. Cserék: Markovics 10, Halász 2,Lilov 5/3, Hock -

Egis Körmend: McNeail 9/3, Bradford 23/9, Price 23/9, Hammonds 10/3, Delas 9.Cserék: Ferencz 9/9, Csorvási 7, Németh 2.

Az élmezőnyhöz tartozó Egis Körmend együttese ellen folytatta a bajnoki alapszakasz küzdelmeit a Kaposvári KK alakulata. A hazaiaknál játékra jelentkezett Luka Markovics is, aki a héten lázas betegséggel küzdött, a körmendieknél pedig Németh Ádám is melegített. Nem játszott még azonban a vasiak friss igazolása, az amerikai Xavier Thames.

Spica találatával kezdte meg a pontgyártást a kaposvári alakulat, amelyben Baki Gergely kapott lehetőséget a kezdő ötösben. Két triplája után 8–3-ra vezettek a somogyiak. A letámadást erőltető vendégek már a labdafelhozatalt próbálták megzavarni, a gyors ellenakciók révén pedig az ötödik percben át is vették a vezetést. A negyed végéig Bradford és Price kosaraival léptek el gyorsabban kosárlabdázó körmendiek a sok közeli és távoli dobást is elrontó hazaiakkal szemben. A folytatásban is agresszíven kosárlabdázott a vasi együttes, amely jó százalékkal értékesítette helyzeteit. A 12. percben már 16–26 állt az eredményjelzőn, és ez a tíz pont körüli különbség állandósult a két csapat közt. A letámadás nagyon nem ízlett a somogyiaknak, akik védekezésben sem tudták megszűrni a körmendi akciókat. Markovics érkezése hozott lendületet a kaposváriaknál, neki is köszönhetően került ismét tíz pont alá a Kaposvári KK. Ezzel azonban nem volt vége, mert a jobban összpontosító vendégek másfél perc alatt visszaállították a különbséget.

A nagyszünet után ugyan Hendlein szerezte az első pontokat, de a körmendiek kíméletlenül kihasználták a somogyiak védekezési hibáit és bizonyították miért is állnak a tabella második helyén. A 25. percben Ubilla négy pontjával lopakodott közelebb a hazai együttes, Markovics zsákolása után pedig 51–60-nál időt is kért Matthias Zollner edző. Meg is tört a somogyiak lendülete, az újabb elhibázott távoli kísérletekre pedig Price és Ferencz válaszolt három-három ponttal. Ekkor már húsz pont feletti volt a különbség, így biztos vezetéssel kezdhette a negyedik negyedet a Körmend. Próbált faragni a hátrányon a somogyi alakulat, Lilov hármasával lett 61–72, a szurkolók pedig érezték, hogy kell a csapatnak a támogatás. Johnson büntetőivel jutottak megint tíz alá a somogyiak, akik egy 13–1-es rohanást produkáltak

. Öt perccel a vége előtt hat pont volt a hátrány, a lelátó hazai része pedig tombolva biztatta a pályán harcoló kaposváriakat. Ubilla egymás után szerezte pontjait, de Price és Hammonds is pontosan célzott. Az utolsó percben Bradford újabb triplája esett be, ezzel pedig végleg eldőlt a meccs – írja tudósításában a delfinek.hu.

Kiemelt fotó: Bálizs Zsuzsa

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés