Connect with us
Hirdetés

MKOSZ

Az energiaválság felülírhatja a versenyrendszert

Ülésezett az MKOSZ.:

:

Az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége legutóbbi ülés ülésén központi téma volt az energiaárak növekedése. Ennek okán a pandémiánál is nagyobb kihívás elé néz a sportág, és úgy tűnik, a túlélés érdekében tett intézkedések a 2022/23-as szezonban is felülírhatják a szakmai szempontokat.

Az MKOSZ – a pandémiás helyzet válságkezeléshez hasonló módon – a szabályzati keret- és feltételrendszer lazításával tudja elősegíteni a bajnokságok lebonyolítását. Tekintettel arra azonban, hogy a létesítményfeltételek területenként, de akár sportszervezetenként is változóak, és később is dinamikusan változhatnak, az MKOSZ elnöksége többlépcsős intézkedési tervet fogadott el azonnali hatályba lépéssel.

A hatályos szabályzat legalább 16 fokos hőmérsékletet ír elő a mérkőzések rendezése kapcsán. Húsz fok alatt az előírásszerű mérkőzésfelszerelés alatt bármilyen színű és hosszúságú aláöltözőt viselhetnek a sportolók.

Az NB I A csoportos és NB I B csoportos mérkőzéseket az NB I-es mérkőzésekre előírt technikai felszereltséggel, de az előírtnál kisebb nézőszámmal rendelkező termekben is le lehet játszani, amennyiben a csapat igazolja, hogy az eredetileg megjelölt terme az energiaválság miatt nem elérhető. Az utánpótlás bajnokságok mérkőzéseit – beleértve a főtáblás mérkőzéseket is, – amennyiben a csapat igazolja, hogy az eredetileg megjelölt terme az energiaválság miatt nem elérhető, olyan pályán is le lehet játszani, melyek mérete nem felel meg a szabályzati előírásoknak. Az utánpótlás bajnokságok mérkőzéseit – beleértve a főtáblás mérkőzéseket is – hétköznap is le lehet játszani. A tornarendszerben tervezett mérkőzések akár egyedi mérkőzésként is lejátszhatóak.

A létesítmények általános bezárása esetén a fűtési szezonban az NB I. A csoportos mérkőzéseket központi termekben is lejáthatják a csapatok, oda-vissza utazással. Régiónként központi, nyitva tartó termeket jelöl ki a szövetség, ahol az utánpótlás mérkőzések lehetőség szerint lejátszhatóak. Amennyiben a fűtési szezonban az utánpótlás tornák (mérkőzések) megrendezése az általános létesítmény bezárások miatt, vagy az irreálissá váló bérleti díjak miatt ellehetetlenül, a fordulókat a fűtési szezonon kívüli időszakra halasztják, a tavaszi fordulókat besűrítik, és ha szükséges, a versenynaptárt és a versenyrendszert is módosítja a szövetség.

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
agyasszakadtgepardBorbély LajosLassaEllenív Recent comment authors
agyas
Olvasó

Mindenért a szankciók a felelősek. De lesz nemzeti konzultáció.

Borbély Lajos
Olvasó

Érdekes kedves MKOSZ! Arról soha nem szól egy hír sem, hogy annak mi értelme van, hogy a bajnokság végén a csapatok teljes légióssort cserélnek. Valamint az miért nem téma, hogy jellemzően 5db külföldi van a keretekben? Tudom hogy ez nemzetközi trend, de lényeges különbség, hogy külföldön jellemzően nem állami csecsen lóg a teljes látványsport. Az igazi piaci viszonyok közötti lett magántulajdonos természetesen annyi külföldit igazol, amennyit akar. De nálunk nem erről van szó. A csapatok ahelyett, hogy az állami pénzeiket utánpótlásnevelésre használnák, évente cserélik a légiósaikat. A magyar adófizetők pénze a külföldi zsoldosok zsebébe vándorol. Az a kérdés fel sem… Olvass tovább »

Jon
Olvasó

Szerintem erről is a Falco, meg a szombathelyi önkormányzat tehet.
Viszont legalább előre megyünk, nem hátra. 🙂

Gézuka
Olvasó

Nevetséges ez az egész.

kosárbáró
Olvasó

Komoly dolgok lesznek még, szerintem lesz több csapat, aki kénytelen lesz majd a külföldiek egy részétől elköszönni!Végre jöhetnek a háttérbe kényszerített magyarok!!Amennyiben nem lesz mindenkinek tüdőgyulladása a 16 fokos termekben mikor lecserélve, szépen rájuk hül a cuccuk!Hajrá, kitartást!!!

Tom67
Olvasó

Idióták!

Barro
Olvasó

Szolnokon ma elfogadták hogy meccs napokra felfűtik a Sportcsarnokot, de a csapat nem ott fog edzeni A többi csapatról mit tudtok?

Olajheart2
Olvasó

Ez komoly? Jó hazai pálya lesz.. és hol fognak edzeni? És ahol edzenek az annyival költséghatékonyabb? Hajrá Olaj!

Lassa
Olvasó

A Falco is a kiscsarnokban tartja a hétközi edzéseit, meccs az Arenában 18 fokon

Miska
Olvasó

Érdekes, a légiósokon egyik csapat sem spórol.
Szinte minden csapat öttel indul.
Bum neki.
Biztos olcsó Jancsik.

Emőkefan
Olvasó

Falun az istálló télen is meleg! Hajrá MTE

Born2Ball
Olvasó

Tények👀👍

Mike21
Olvasó

Aki a kis Körcsarnokba szeretne menni, várják az utánpótlás és megyei meccsek.
https://youtu.be/dtYKUBg33GU
Borisz:
“Idén csak Együtt sikerülhet!”
Ivan Rudez:
“Várunk Titeket szombaton!”
Puska Bence:
“Töltsük meg Együtt az Arénát!”

szakadtgepard
Olvasó

Karcsi ma reggel mondta be….

Xero
Olvasó

Ilyen körülmények között alapban el kellene felejteni a meccseket karácsonytól február közepéig… Óriási pénzeket lehetne ezzel megspórolni. Idén úgyis kevesebb meccs lesz, simán be lehetne ütemezni ennyi kihagyással is a bajnokságot és inkább biztosra menni.

voldemort
Olvasó

Annyira azért nem spórolás, hogy élő szerződéssel rendelkező játékosokat fizetsz, akik amúgy három hónapig semmit nem csinálnak. Talán nem kellett volna szétlopni az államkasszát és akkor lenne megoldás, mint a többi ésszerűen gondolkodó országban…. Ehelyett mindenki azon agyal, hogy azt a szart, amit a nyakunkba tettek ,hogyan oldjuk meg…..

ejjha
Olvasó

Azért ugye körülnéztél, hogy mi folyik a világban, főleg európában? Te is egy ostoba Orbán fóbiás vagy, aki szerint ő mindenért is ő a hibás. Sz#r lehet az életed.

Jon
Olvasó

Ja, csak a németek meg az osztrákok Euróból fizetik a fűtést, ami akad is nekik. De hogy ne mondjak hozzánk képest irreálisat, a szlovákoknak is van már egy ideje és ott vannak már a horvátok is. Ha maga a pénznem nem lenne elegendő, mint ok, akkor érdemes megnézni, mennyit ért a Forint mondjuk 2-3 éve az Euróhoz képest, meg mennyit ér most…

kimye
Olvasó

menjel inkabb nemzeti konzultaciot kitolteni az ilyen kommentek helyett, biztos jon majd a fonitol a buksi simi.

Ewing
Olvasó

Ezt nem Orbán fóbiának, hanem igazságnak hívják…

Ellenív
Olvasó

Az a legjobb ejjhácska hogy te nem vagy fóbiás,csak szimplán hülye?

Xero
Olvasó

Én ebben teljesen egyetértek, de a fűtésszámla piaci áron, olyan óriási kiadás lesz idén, amit kíváncsi vagyok milyen klub vagy önkori tud majd kigazdálkodni.. Sokszázmilliós tételekről beszélünk.. A légióst meg amúgy is fizetjük a bajnokság végéig, tök mindegy, hogy milyen ütemezésben játszuk le a meccseket..
Pl. Csak a fentebbiekhez hozzászólva.. Inkább legyen több szünet, de edzhessen normálisan a csapat a saját csarnokában a maccsek előtt…

KKKfanta
Olvasó

Tehát akkor kedves Kaposvár! Mehetünk is vissza a kiscsarnokba hivatalosan is! Hála az ég! Hajrá KKKK!!!!

HajraKapos
Olvasó

Logikus lépés lenne, ha még nem is egész szezonra.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés