Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az első negyed döntött Pakson

Szoros végkimenetel.

Atomerőmű SE - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 87-77 (24-8, 26-28, 17-19, 20-22,)

Bajnokság, 5. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok,
V.: Földházi T., Papp P., Goda L.

Paks: Capers 18/9, Valerio-Bodon 2, Shepard 9, Jackson 6, Lóránt 15/3, Csere: Kis 4/3, Kovács 8/6, Pajor 3/3, Eilingsfeld 9, Baker 13/9,

Kecskemét: Pesakovics 9/3, Thomas 21/15, Djeraszimovics 12/3, Kucsera -, Karahodzsics 7, Csere: Horti 7, Dramicsanin 12, Lewis -, Wittmann 9/6,

A mérkőzésen az első pontot az ASE játékosa, Jackson szerezte meg egy sikeres középtávoli dobással. A 3. percben már 6-0-ra vezetett a hazai csapat, köszönhetően Capers és Valerio-Bodon kosarainak. A negyed feléig még Jackson dobott kosarat és Lóránt segített csapatának egy triplával. A vendégek is elkezdték a pontszerzést, Pesakovics két sikeres büntetőjével, így az állás 13-2 volt. A negyed végére sikerült jelentős fölényre szert tennie a hazai csapatnak, köszönhetően a padról érkezők kiváló játékának – Baker és Kovács is jól állt be – ezt próbálta a kecskeméti gárda megakadályozni, de Djeraszimovics, Karahodzsics és Wittman kosara ehhez nem volt elég, így a negyed végére 24-8-ra vezetett a hazai csapat.

A második negyed rajtját Wittmann és Horti jól elkapta és elkezdték a felzárkózást a kecskemétiek. Az etap első felében Shepard és Capers volt aktívabb a hazaiak oldaláról, míg a másik oldalon Wittman, Djeraszimovics és Karahodzsics remekelt, így 39-20-ra zárkózott a vendég együttes. A negyed végéig a paksiak többször betaláltak a triplából, de a másik oldalról is érkezett két hármas. A Kecskemét csapata felébredt és elkezdett javulni a játéka, de a nagyszünetre magabiztos paksi vezetéssel mentek a csapatok.

A szünet után Jackson egy zsákolással indította be a játékot. A harmadik játékrész közepéig a paksiaknál Baker egy sikeres triplával segítette csapatát, mellette még Capers és Shepard volt aktív. A vendégcsapatból Karahodzsics és Dramicsanin szerzett kosarakat, így 59-45 lett az állás. Baker nagyon jól játszott, pontokkal segítette csapatát. Djeraszimovics és Dramicsanin vitte a hátán a Kecskemétet, több közeli dobásuk is sikeres volt. 67-55 lett a harmadik játékrész vége.

Az utolsó felvonásban a Kecskemét próbálta kézbe venni az irányítást. Thomas és Dramicsanin sikeres kosaraival elkezdett felzárkózni a csapat, de Lóránt és Shepard megrázta magát, így 76-69 lett az állás. Feljavult Eilingsfeld és Kovács játéka is.

A mérkőzést is 87-77-re nyerte a paksi együttes.

Fotó: kosarlabda.ase.hu

HIRDETÉS
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KiütöttükmintCziglerabúvártMAFCdrukkermoldi56redmiller Recent comment authors
redmiller
Olvasó

Borzasztó első negyedünk eldöntötte a meccset…
Padunk lehetne határozottabb is! Nem csak a fiatalokat, hanem az időseket is le kellene ugatni!
A rotációnk lehetne pörgősebb is, mert sok az idősebb játékos!

moldi56
Olvasó

Redmiller!
Nem bántáskánt mondom,de a te csapatod megint ott fog végezni,ahol hosszú-hosszú évek óta van.A langyos vizes lavórban.A szerb légió annyira megszerette Kecskemétet,hogy ezek innen okkor sem mennek el,ha küldik őket.Teszik a dolgukat különösebb meggyőződés nélkül és nincs aki a tökük alá nyúlna.Kinek jó ez?

MAFCdrukker
Olvasó

2017/18-ban a Thompson vezette KTE szerintem egy árnyalattal kiemelkedett a közelmúlt hírösvárosi csapatai közül, de amúgy tényleg ugyanaz a szint nálam is.

KiütöttükmintCziglerabúvárt
Olvasó

A “Kinek jó ez?” ugye költői kérdés volt?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés