Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az első négybe jutna a DEAC

Sajtótájékoztatót tartott a klub.:

:

Igazi rangadóval kezdi a 2020/2021-es szezont a DEAC kosárcsapata, amely a Paksot látja vendégül az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A rajt kapcsán sajtótájékoztatót tartott a klub, melyen Papp László polgármester, Bács Zoltán egyetemi kancellár, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője, Becsky István szakosztályvezető, Kovács Adrián vezetőedző és Polyák László csapatkapitány vett részt – írja az együttes honlapja.

Mint ismert, a klub vezetésének sikerült a csapat gerincét egyben tartani, és minőségi igazolásokkal megerősíteni. Olyan játékosok érkeztek a cívisvárosba, mint Shaquille Hines, Carlton Guyton, Molnár Márton, Molnár Dániel, Kovács Ákos, míg Neuwirth Bence és Kalassai Martin az utánpótlásból került fel az első kerethez. A felkészülés során a DEAC nyolc edzőmeccset játszott, melyből hatot megnyert.

– Igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy eredményes szezon elé nézzünk – mondta Bács Zoltán. – Nyilván nagyon nehéz időszak volt a márciusi lezárástól idáig terjedő, ám a felkészülést és az igazolásokat látva azt mondom, remek csapata van a DEAC-nak. A kialakult helyzet miatt sok a bizonytalanság jelenleg, de szombaton végre mérkőzést rendezünk az Oláh Gábor utcán. Bízom benne, hogy a gárda benne lesz a bajnokság végén az első négyben, még inkább az első háromban.

– Debrecen az egyik legsportosabb város az országban, hiszen ennyi első osztályú klub, ilyen komoly háttérrel máshol nem figyelhető meg – vette át a szót Papp László polgármester. – Az itteni polgárok számára a sport kiemelkedő jelentőséggel bír. A város és az egyetem rendkívül szoros szövetségben menedzseli a helyi sportéletet, és hálás vagyok azért, hogy itt lehetek, úgy vélem, a DEAC nagyon sokrétű és sikeres klub. A kosárlabda az egyik legfontosabb sportág a DEAC portfóliójában, közel ezer gyerek kosarazik az akadémián, ez is mutatja, milyen komoly a társadalmi igény erre. A város nagyon komoly publicitást kap a kosárlabdán keresztül, a 3×3-as játékok kapcsán több mint tízmillió emberhez jutott el a hírünk. Óriási marketing ereje van a sportág rendezvényeinek, és Debrecen kicsit megmentette a versenynaptárat azzal, hogy merte vállalni a 3×3-as tornák megrendezését. A DEAC Kosárlabda Akadémia megkapta az egyik kiemelt akadémiai státuszt, ahogyan az itteni labdarúgó- és a kézilabda-akadémia is, ami egyedülálló. Örömteli, hogy Debrecenben két olyan nagy és patinás klub is működik, mint a DVSC és a DEAC  – mondta a város első embere.

– Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy itt ülhetek, mert ez azt jelenti, hogy ezek után a nehéz hónapok után elkezdődhet a bajnokság – fogalmazott Lóczi Lászlóné Kovács Marianna. – Nagy munkát kellett befektetni a háttérben, hogy mindez megvalósulhasson, hiszen hétről hétre, sőt napról napra új problémákat kellett megoldanunk a pandémia következtében. Nagyon sok sikert kívánok nem csak a kosárlabdázóinknak, hanem minden csapatunknak, és jó egészséget kívánok mindenkinek.

Becsky István elmondta, hogy az MKOSZ elnöksége folyamatosan egyeztet a biztonságos meccsrendezésről. A sportvezető úgy vélte, hogy a 3×3-as tornák megrendezésekor jelesre vizsgáztak, mert a sikeres eseményt követően mindenki negatív tesztet produkált. – Ami a DEAC-ot illeti, nagyon sajnálom, hogy így végződött a szezon, hiszen akár a kupában, vagy a bajnokságban is érmesek lehettünk volna véleményem szerint. Ráadásul a Főnix Csarnokban játszhattunk volna kupadöntőt, ezért nagy vesztesei voltunk a félbeszakításnak. Örülök, hogy ilyen nagy támogatottságot élvez a csapat, és nyugodt körülmények között tudnak készülnek a játékosok. Célunk, hogy az akadémiáról legyen két-három olyan játékos, akik később a felnőtt keret tagjai lehetnek. Emellett csak olyan légiósokat szerződtetünk, akik valóban erősítést jelentenek. Szerencsére már eljutottunk arra a szintre, hogy válogathattunk a minőségi kosárlabdázók közül – fogalmazott Becsky István.

Ezt követően Kovács Adrián vezetőedző vette át a szót: – Nehéz szituációban van a szakma, a sport, mert nem lehet tudni ebben a helyzetben, hogy mit hoz a holnap. Ennek ellenére úgy gondolom, egy nehéz, ám sikeres felkészülésen vagyunk túl. Mindenki maximális erőbedobással végezte a munkáját, és nagyon várjuk az első összecsapást a bajnokságban. Szerencsére elkerültek bennünket a komolyabb sérülések, és folyamatosan éreztük, hogy a város és a klub tökéletes körülményeket teremt a csapat számára. Nekünk csak a sporttal kellett foglalkoznunk, és az edzőmeccsek során hétről hétre javuló teljesítményt mutattak a fiúk – mondta a tréner.

– A legutóbbihoz képest erősödött a keret, és nagyon jó a hangulat az öltözőben, úgy vélem, sikerült az új játékosoknak zökkenőmentesen beilleszkedniük – ezt már Polyák László jelentette ki. – Nagyjából azok a céljaink, mint tavaly, az első négy hely egyikét célozzuk meg, és nagyon szeretnénk sikeres rajtot venni az ASE ellen szombat este.

Hír még a klub háza tájáról, hogy a csapat tagjai átestek a szombati bajnoki rajt előtti, kötelező PCR-teszten. Az eredmények már meg is érkeztek, a játékosok és a stáb eredményei is negatívak, így 19:30-kor fogadhatja az ASE együttesét a DEAC.

Fotó: kosarlabda.deac.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés