Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az első hét bajnoki mérkőzésének halasztását kérte a Pécs

Hét játékosuk is elkapta a koronavírust.:

:

Mivel hét játékosuk – a koronavírusos megbetegedés miatt – még jelenleg is karanténban van, az első hét fordulóban esedékes bajnoki mérkőzéseinek halasztását kérte a Pécs – írja a klub honlapja.

– Sajnos jelenleg nagyon nehéz a helyzetünk, így mindenképpen lépnünk kellett – mondta az ügyvezető, Bán Gábor. – A játékosaink egészségi állapotát szem előtt tartva, és sportszakmai szempontokat figyelembe véve is értelmetlennek és veszélyesnek tartottuk volna, ha máris bajnoki meccseket kellett volna játszanunk, így az első hét fordulóban eredetileg mellénk sorsolt ellenfeleinket megkértük, hogy halasszuk el ezeket a találkozókat egy későbbi időpontra. Nagy köszönettel tartozunk valamennyi csapatnak és az MKOSZ-nek, hiszen gyakorlatilag szó nélkül belementek a halasztásba, így már biztos, hogy a tervezett október 3-i, ZTE elleni meccsünk helyett számunkra majd október 28-án, a Kaposvár ellen kezdődik el a bajnokság.

35 hozzászólás

35
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
Kendeffy Botondpeterzoltanpantherkapacaderryl Recent comment authors
Kendeffy Botond
Olvasó

“A jelenlegi szabályok szerint, amelyik csapatnak az előzőleg megjelölt 12 játékosából 8 rendelkezésére áll, annak játszania kell! Ha az igazolt karanténhelyzet vagy fertőzés okán ennél kevesebb sportolóval tudna csak kiállni, akkor kérhető a halasztás.”

derryl
Olvasó

Szerényen csak annyit tennék hozzá, ennek így semmi értelme. Csúszik, torlódik minden, januárban első forduló, mert aki nemzetköziben ját szik, csak akkor szabad, stb. A csapatok neveztek, bevállalták, akkor tessék kiállni, ha nem, akkor nem, de én nem engednék halasztást, az nem bajnokság, hanem egy hülye szappanopera lenne, ha még akár júliusban is játszanának. Akkor a szövetség fizetné a légiósokat?

hopehely
Olvasó

BOHÓCLIGA…

MAFCdrukker
Olvasó

Távol áll tőlem az MLSZ dicsérete, de szerintem a koronavírus miatti halasztás protokolljában követendő példát adnak minden nemzeti sportszövetségnek. Ott csapatonként 1 db meccset lehet önhatalmúlag halasztani. Ezen kívül csak akkor nem kell lejátszani a meccseket az eredeti időpontban, ha a két klub megállapodik az új meccsnapban, amit a szövetség által kiadott pótlási napok listájáról választanak. Ha a másik klub játszani akar, vagy nem találnak megfelelő másik időpontot, akkor a meccset le kell játszaniuk. Ha sok a csapatban a covidos, fiatalokkal kell feltölteni a keretet. Nem igazságos ez sem, némely csapat kifejezetten rosszul jár vele, de legalább úgy tűnik, hogy… Olvass tovább »

Saliposz
Olvasó

Pont a focis példát akartam írni én is. Teljesen igazad van.
+ ha most ebbe belemegy a szövetség precedenst teremt és akkor más csapatoknak is meg kell adni a 7 meccset. Teljes káoszba fog fulladni a bajnokság. Főleg a nemzetközi kupás csapatoknak mert ott már eddig is probléma volt a sűrű versenynaptár.
Pont ezt írtam pár cikkel ezelőtt, hogy bizony lesznek csapatok akik nagyon meg fogják szívni, épp ezért most nem az eredmény a lényeg hanem a túlélés.
A bajnokságnak így vagy úgy végig kell mennie.

Bezse
Olvasó

Mire oda jutunk időben, hogy a Pécs elkezdi a bajnokságot , addigra lehet hogy a többi csapat nem lesz meg… Szóval értek én mindent , de vég nélkül nem lehet halasztgatni. A felcsútnak is el kellett utaznia az ifivel az EL selejtezőjére. A buducsnoszt is ifivel játszott a női kézi BL-ben. Szóval felesleges halasztgatni , mert sosem lesz vége.

Miska
Olvasó

Egyértelmű, hogy ez egy hektikus bajnokság lesz, ezzel gondolom tisztában van mindenki. De ha a halasztásokban partner lesz az MKOSZ, akkor halálra ítéli a bajnokságot. Már rég el kellett volna kezdeni, és nem ragaszkodni az októberi kezdéshez. A csapatok töltsék fel a keretüket ifistákkal, most ez van, ezzel kell együtt élni. Nem a Pécs lesz az első és az utolsó sem, aki így jár. Végig kell csinálni, ez a sportág érdeke. Csak a ZTE!

Beniben
Olvasó

Felelőtlen, értelmetlen, kidolgozatlan…
Ez nem sport, hanem szerencsejáték!

Mivanmivan
Olvasó

Kezdem azt érezni, hogy tök felesleges volt a csapatoknak légiósokba beruháznia. Tették volna félre a pénzt jövőre. Idén meg játszhattak volna a magyarok. Pár tehetséges fiatal legalább fejlődött volna.

Masterson
Olvasó

….egyértelmű szabályokat kellett volna hozni, hiszen már akkor második hullámoztak, mikor még jószerivel az első se volt sehol… Fel lehetett volna, kellett volna készülni! A tendencia az, hogy előbb utóbb minden csapatnál lesz, nem is egy, fertőzött. Szerintem senki nem gondolta komolyan, hogy(főleg nézők előtt) elindulhat normálisan a bajnokság. Amúgy meg…. Persze h mi belementünk, talán még ide se ért az irányítónk. A vicc továbbra is az, hogy szájmaszkon vagy karanténon kívül senki nem tudott, tud ez ellen a szar ellen tenni semmit. Lassan egy éve. Ha hetekig nem edzhetnek akik elkapták, akkor hiába halasztanak amúgy. Esélyesebb most, hogy ebből… Olvass tovább »

Rózsabimbó
Olvasó

A Szolnoki Olajnál is van egy kulcsjátékos, aki képtelen játszani, Juhos Levi—Halasztást!!!

Rouge
Olvasó

Hát igen, ez most egy ilyen bajnokság lesz,
erre lehet számítani.

Az MKOSZ részéről a hozzáállás az,
hogy ha legalább 4 játékos megfertőződik (vagy karanténba kerül) egy csapaton belül,
akkor halasztást kapnak.

A magam részéről nagy hibának tartom,
hogy nem kezdődött el a bajnokság már augusztus elején, tulajdonképpen az alapszakasznak majdnem a felét már le tudtuk volna.

Ami a legfontosabb, hogy legyenek nézők;
nekem még egy edzőmeccs is többet ér
ha a helyszínen látom,
mint az online bajnoki mérkőzések (buborékkal vagy buborék nélkül).

A bajnokságot végig kell játszani;
ha augusztusig tart, akkor augusztusig tart,
ha jövő szeptemberig,
akkor jövő év szeptemberéig.

Mi szurkolók ráérünk…

Nap Pali
Olvasó

És fizeted a játékosokat, szakembereket, termet, utazást, lakásokat, étkezést plusz 3-4-5 hónapon keresztül?
Nem mellesleg valamikor egy sportolónak pihennie is kellene.

TT
Vendég
TT

Pihentek eleget március óta. Minimális szünettel simán kibírható a nyár, lásd idén focibajnokságok, de sajnos szerintem a túledzettségtől nem kell majd tartani.

Rouge
Olvasó

Szerinted van bármi értelme egy olyan meccsnek, ahol mondjuk a teljes Falco játszik a Pécs ifivel?

Egyébként a sportvezetők nem hülyék, tisztában voltak a helyzettel, a legtöbb légiós két évre szerződött.

Nap Pali
Olvasó

Van értelme. Ha kiállnak, kapnak 1 pontot. Ha nem állnak ki, 1 pontot se kapnak.

Rouge
Olvasó

Baszki, nem a matek miatt járunk meccsekre,
hanem a sportélmény miatt.

Pbask
Olvasó

Abszolút veled értek egyet ebben a témában.. Rougenak ment.

Nap Pali
Olvasó

“Baszki, nem a matek miatt járunk meccsekre,
hanem a sportélmény miatt.”

Ezt a mobdatodat majd bemásolom nekd, amikor legközelebb azon fogsz vergődni, hogy ki lesz a bajnok, ki mennyi állami pénzt kap, stb.

Bezse
Olvasó

Értelme nincs , de ez van/lesz sajnos

kapaca
Olvasó

Szegény sportolók! Heti 1, netán 2 meccset nem tudnak kipihenni? ? Életerős fiatal emberek, akik ezért kapják a fizetésüket és elvileg még ezt szeretik is.
Aki a munkahelyén nap mint nap túlórázik, annak nem kell?!

Bezse
Olvasó

Én is ráérek , éppen nem utazok sehova ?

vasipasi
Olvasó

Állítólag az Alba is halasztani akar, igaz náluk egy beteg van, mondjuk ő kulcsjátékos…
Ha ebbe belemegy az MKOSZ, akkor lehúzhatja magát és a magyar kosárlabdát is a klotyón…
Nevetséges, hogy a csapatok nem értik meg, MÁSODLAGOS az eredmény…. A Pécs álljon ki az ifivel, kit érdekel, mi az eredmény? Itt most a sportág léte a tét…

Rouge
Olvasó

Voja…?

Gézuka
Olvasó

Igazából nem értem hogy ironizálsz, vagy teljesen komolyan írod amit írsz.

vasipasi
Olvasó

Tök komolyan írom. Le vagyok döbbenve, hogy emberek nem értik mi most a tét.
És tisztázzuk én nem vagyok vírustagadó, és komolyan is veszem a dolgot, vigyázok magamra, a családomra, hosszú idő után nem apukámmal, hanem egyedül fogok meccsre menni, mert féltem.
De nem állhat le két évig egy bajnokság, miközben más sportágak úgy, ahogy viszik tovább. Mindentől elfogunk esni, durva lesz a visszaesés….

panther
Olvasó

A focin kívül sajnos más sportágak sem mennek zökkenőmentesen, lásd kézilabda (pl. Szeged, de mondhatnám a Komlót, amelyik a legújabb hírek szerint ki sem tud állni, vagy a Fradi női csapata), vízilabda (az OSC-ben 8 beteg van, így egészen egyszerűen egy másik csapatot kellett behívni a kupa négyes döntőjébe), jégkorong, stb. Ezekben a sportágakban már az első fordulótól kezdve sok a halasztás, sajnos. Egyébként halkan jegyzem meg, a Pécs sem a bajnokság leállítását kérte, hanem halasztást. Azt írod, az emberek nem értik, mi most a tét. Szerinted mi az igazi tét? Az, hogy a bajnokság lemenjen, vagy az, hogy egyetlen… Olvass tovább »

royalka
Olvasó

Amíg ehhez asszisztál a szövetség, itt szó sem lesz bajnokságról.Így szezont nem lehet elindítani, sőt lejátszani sem. Hiába a felkészülés, a munka, megy minden a levesbe.Ma a Pécs, holnap az Alba, holnapután a Bivalybasznád stb. Semmi elkèpzelés, koncepció, protokoll. Majd jövőre újra megpróbáljuk. 🙁

Nap Pali
Olvasó

Nem szabad belemenni a halasztgatásba. Minden meccsnek legyen fix az időpontja, akik kiáll, az kiáll, aki nem, az megjárta. Vonatkozik ez a Pécsre, Bivalybasznádra és a Falcóra egyaránt.
A játékosokon a sor, hogy megmutassák, oda tudnak-e magukra vigyázni!

panther
Olvasó

Aki le tud írni ilyeneket, hogy “oda tudnak-e magukra vigyázni”, annak elvből nem szoktam válaszolni. Veled mégis kivételt teszek, mert szemmel láthatóan nem vagy tisztában a helyzettel. Jelenleg ugyanis egyszerűen lehetetlen normális módon elindítani bármilyen versenysorozatot, ezt lehet kifogásolni, de ettől még tény. Egyébként milyen sportértéke lenne szerinted a Falco felnőtt vs Pécs ifi meccsnek? Milyen sportértéke lesz annak, ha egy csapat úgy lesz bajnok, hogy pl. 30 meccsből 15-öt a másik csapat ifije ellen nyer meg? Ha ez nem Te csapatod lenne, biztos vagyok benne, hogy elsőként fikáznál, hogy így könnyű bajnokságot nyerni, hogy ez nem is igazi bajnoki… Olvass tovább »

peterzoltan
Olvasó

Akkor mit fogsz mondani, ha márciusban a te csapatodnak majd a paks ifi ellen kell játszani, mert már nem lehet halasztani. Biztos azt, hogy így jártak. Akkor nem lesz neked gond, hogy az ifi ellen kell játszani. Pont a vizilabdával jössz, ahol az Osc miatt sincs halasztás. Így jártak…..a pécs is így járt és még fog más is.

panther
Olvasó

Nem értetted, amit írtam, de nem baj.

Én biztosan nem fogom azt mondani, hogy így jártak. Ha figyelmesen olvastad volna, amit írtam, láthattad volna, hogy pont ezt kifogásoltam.

Ha pedig a bajnoki döntőben nem tud pályára lépni, mondjuk pl. a Szolnok, és emiatt helyébe lép pl. a Debrecen, az szerinted teljesen normális lesz?!

Szóval a vízilabda szerintem éppen jó példa volt annak az érzékeltetésére, hogy idén nem lehet normális bajnokságot rendezni. És megismétlem, nem hogy nem örülök ennek, hanem kifejezetten sajnálom.

Csak megpróbálok a sportszerűségre is hivatkozni, biztosan én vagyok maradi…

Rózsabimbó
Olvasó

Bevethető ifistákkal feltölteni az állományt, vagy 0-20, minden ki nem állott meccsen. Ne halasztgassunk, mert néhány hét és vége a bajnokságnak. Vigyázzon minden csapat minden játékosa még intenzívebben, hogy ne fertőződjön meg.

Tesito
Olvasó

Teljes fejetlenség lesz ennek a vége. Nem lepődnék meg ha 3 forduló után felfüggesztenék a bajnokságot.

Pbask
Olvasó

Úh bazzeg az kemény. Most még egy csapat,de mi lesz ha több…remélem ilyenre nem kerül sor.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés