Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Az első félidőben még bajban volt, végül továbbjutott a ZTE

A BEAC elfáradt a szünet után.

ZTE NKK – ELTE BEAC Újbuda 76–63 (21–21, 8–20, 21–12, 26–10)

Killik László Női K&H Magyar Kupa negyeddöntő,
Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 80 néző
V.: Györffy P. A., Boros T., Tóth C. (Bernáth A.)

ZTE: Koizar 12, Pusztai 2, Maltsi 13/9, Boonstra 20/6, Horti 17. Csere: Hegedűs-Őri -, Gáspár-Szalay 6, Parker 1, Kovács G. 5/3, Benke -.

BEAC: Szabó 13/3, Dúl 5/3, Laklóth 18/3, Kovács V. 4, Beckley 2. Csere: Mandics 5/3, Suppán 4, Kostowicz 10, György 2.

A bajnokságban zsinórban hármat bukó ZTE és a kupadöntőre hosszú idő után visszatérő BEAC csatája nyitotta az első napot Győrben. A mérkőzést a helyszínről tekintette meg Székely Norbert szövetségi kapitány is.

A zalaiak kezdtek jobban, egy 11-0-s szériával pillanatok alatt megléptek ellenfelüktől. A BEAC azonban nem roppant össze, remek százalékkal dobtak Laklóthék, és az első negyed végére ki is egyenlítettek (21-21).

Pályára került az új center is a fővárosiaknál, egy darabig még fej-fej mellett haladtak a csapatok, de aztán Szabó Dóráék nem kis meglepetésre állva hagyták esélyesebbnek tartott riválisukat. Betliztek a kulcsjátékosok a Zetében, 29-41-ről indult a második játékrész.

Alapos fejmosást tarthatott az öltözőben Gáspár Dávid, a szünet után ugyanis egy teljesen másik ZTE jött ki az öltözőből. Maltsi és Szalay vezérletével sokkal agresszívebben védekeztek, és hatékonyabban támadtak a kék-fehérek. A harmadik negyed után még vezetett a BEAC, de már csak 50-53-ra.

Laklóth Annáék az első félidőben nagyot mentek (Fotó: Pókász Endre/MKOSZ)

Az utolsó negyedre teljesen elfáradtak az újbudaiak, akik nagyot mentek az első húsz percben, de a végére elfogyott az előnyük. A Zete még időben kapcsolt, és végül megérdemelten nyert, és jutott elsőként a négy közé.

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés