Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Az első félidő után a soproni játékosok azt hitték, hogy megvan a két bajnoki pont.”

A körmendi edző szerint még messze vannak attól, amit a szezon végére kell elérnünk. Edzői nyilatkozatok a szombat bajnokik után.:

:

Tegnap este három hazai mellett egy vendégsiker született a 2019/20-as szezon férfi A-csoportjában. A hunbasket.hu segítségével összeszedtük az edzői nyilatkozatokat.

Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt 90-84 (27-20, 21-25, 20-21, 22-18)

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak és a Kecskemétnek is. Mindig hasonló mérkőzést játszunk velük, végig kiélezett volt az összecsapás. Sok hibával játszottunk és többször közel volt a KTE ahhoz, hogy nyerjenek.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Gratulálok a Paksnak, megérdemelten nyertek, de gratulálok a csapatomnak és a szurkolóknak is, hiszen tudjuk, hogy az ASE az ország egyik legjobb együttese és komoly céljaik vannak. Próbáltunk meglepetést okozni, tisztességesen felkészültünk és tulajdonképpen végig partiban voltunk az Atomerőművel. Nemrég új légiós érkezett hozzánk, aki még nincs kellőképpen felkészülve. Többek között ezért is sok labdát adtunk el, mert a játékosok nem értették meg egymást és ezekből rendre kosarakat is kaptunk. Sokat kell még dolgoznunk, hiszen nekünk akkor van esélyünk ilyen csapatokkal nyílt mérkőzést játszani, ha az összes játékos együtt dolgozik.


Jászberényi KSE – Sopron KC 66-76 (18-26, 7-15, 20-8, 21-27)

Nikola Lazics, a Jászberényi KSE vezetőedzője: Gratulálok ellenfelünknek, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Egy félidőnyi előnyt adtunk a Sopronnak, és csak a 3. negyedben kezdtünk el úgy játszani, ahogy már a találkozó elejétől kellett volna. Amikor pedig fordítottunk, buta hibákat követtünk el és az SKC ezt jól kihasználta. Vannak gondjaink, de azon vagyunk, hogy egyre jobbak legyünk.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Nehéz mérkőzés volt. Az első félidő után a játékosaim azt hitték, hogy megvan a két bajnoki pont. A harmadik negyedben sokkal lassabban és puhábban kezdtünk el játszani, s a Jászberény visszajött a mérkőzésbe. A hajrában bárki nyerhetett volna, szerencsére nekünk sikerültek jobban a dobásaink.


Egis Körmend – OSE Lions 84-63 (22-10, 30-21, 19-12, 13-20)

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Először is gratulálok a játékosaimnak! Azt gondolom, hogy az első három negyedben jól kosárlabdáztunk. Igyekeztünk belekényszeríteni az ellenfelünket abba, hogy távolról próbálkozzanak, és ahogy edző kollégám is mondta, nem tudták igazán jól dobni a triplákat. Igaz, ezek közül sok nehéz kísérlet volt, nem volt igazi helyzet. Emiatt természetesen örülök annak, amit ebben a három negyedben láttam. De még messze vagyunk attól, amit a szezon végére kell majd elérnünk. Sokkal inkább együtt kell lennünk védekezésben és támadásban egyaránt. Úgy érzem, hogy kiegyensúlyozottan támadtunk, öt játékosunk is tíz pont felett dobott. Jól osztottuk el a labdát, mindenki kivette a részét a győzelemből, ami fontos számomra. Most már a jövő pénteki, Sopron elleni találkozóra összpontosítunk, ami nagyon nehéz lesz.

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Először is gratulálok a hazai csapatnak, jobbak voltak ma este. Sokkal fizikálisabban játszottak, ők határozták meg a meccs ritmusát. Mi nagyon tompán játszottunk az elején, nem tudtunk megfelelően reagálni minderre. A 20 pontos hátrány már túl nagy volt, hogy utolérjük őket a második félidőben. Emellett 14%-kal dobtuk a hárompontosokat, ami nem ad esélyt arra, hogy idegenben versenyben maradjunk. Különösen nem egy ilyen tapasztalt, rutinos csapat ellen, mint a Körmend. Minden jót kívánok nekik a folytatásra, nekünk pedig sokat kell dolgoznunk, hogy felkészüljünk a következő mérkőzésre és az előttünk álló nehéz idényre.


DEAC – Kaposvári KK 81-79 (17-19, 22-20, 25-15, 17-25)

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: Hullámzó volt a játék képe, de szerencsére a legvégén a mi akaratunk érvényesült. Az első félidőben sok volt az eladott labdánk, és a nem voltunk elég agresszívak a lepattanózásban. A harmadik negyedben tudtunk valamelyest ritmust váltani és szerencsére az itt megszerzett előny végül kitartott a végéig.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Előzetesen lehetett rá számítani, hogy a bombaerős kerettel rendelkező Debrecen ellen nem lesz egyszerű dolgunk, és ez be is igazolódott. Gratulálnom kell a játékosaimnak, hiszen keményen játszottak és 25-30 percen keresztül tudtuk is kontrollálni a mérkőzést. A harmadik negyedbeli megingásunkat nagyon szépen kihasználta az ellenfél, ettől függetlenül visszajöttünk, de sajnos a végjátékban nem mi hoztuk a jó döntéseket.

Fotó: Egis Körmend Hivatalos Facebook oldala

 

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
SzimbaBezseJokicKPSVRKKredmiller Recent comment authors
Szimba
Olvasó

A Kaposvár bukta el a meccset, N 9-ből 0 mezőny és 71-72 eladott labda (sokadik)! Remélem összeszedi magát, vagy repülőre kell tenni!

Bezse
Olvasó

Ádám mikor tanulsz végre a saját hibáidból ? Ha a debrecen bombaerős , akkor a falco, az alba stb atombomba vagy mi a faxom ? Sem a nyilatkozás sem a meccselés nem megy !

KPSVRKK
Olvasó

Anélkül, hogy a Debrecent megbántanám a rengeteg eladott labdából nálunk volt több, mi játszottunk gyengébben. Nem a “bomba keret” volt a jobb. Persze DEAC behúzta övék a pont, gratula.
Ha azt mondom 7 büntető pont is volt közte mégjobban látszik hogy a támadásaink csak döcögnek. Tegnap kevés volt a belső posztos játék, a távoli meg nem ment.
Illetve inkább az dobott akinek nem ment.
A rotációs lehetőségünk pedig nincs megfelelően menedzselve.
Ádám!

Így is majdnem meg lett!

redmiller
Olvasó

Nyilas hogy “tévedhet” évek óta mindig a mi kárunkra (Kecskemét) , ráadásul fontos pillanatokban???
Azért az is megérne egy visszanézést, hogy az ASE mikor hozott le 20 percnyi játékot NÉGY faulttal! Pláne Dzunics alatt… Szerintem még a duplájával se nagyon…

Minek videóbíró, ha semmi nem látszik a szar MindiGo-s felvételeken??? Tegnap is ez volt… Fontos szitukban semmit nem lehet látni a pocsék videókon! Ezért felesleges a videóbíró… Nemcsak élvezhetetlen a minőség, még használni se lehet… Mindez 2019-ben!!! Vicc….

Jokic
Vendég
Jokic

Mondjuk tőled ez a sírás már kicsit sem hiteles. Évek óta ezt a lemezt pörgeted. Uncsi. 🙁

redmiller
Olvasó

Azért mert évente van 1-2 (esetleg 3) érdekes meccs??? Na mesélj!!!

Vagy meséld el, hogy Kemal a saját szemébe nyúl, Wittmann orrba vágja magát, Djuraszovics hasba vágja magát (ez pont Nyilas orra előtt!!!) , Djeraszimovics meg ziccerben tarkón… Mind a második félidőben és nulla fault! Sőt! Gyakorlatilag a 20 percből 15-ben két paksi fault, majd az utolsó 5-ben még kettő…

MKE181
Olvasó

ez azért kemény ( bombarős keret) akkor milyen a kerete a Falcónak , Real Madridnak,? ritka ostoba nyilatkozat .

Hagyadmár...
Olvasó

Fekete te ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés