Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Az első fázisban tart az Alba csarnokának az építése

A beruházás mintegy 5 milliárd forintba kerül, ebből a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 3,5 milliárdot biztosít.:

:

A kosár- és kézilabdacsarnok építése jelenleg az első fázisban tart, a tereprendezés már megkezdődött, azonban a kivitelezés valószínűleg csúszni fog – számolt be róla a feol.hu.

A Corvinus Egyetem székesfehérvári campusa mögötti területen már tavaly májusban elhelyezték az időkapszulát, amely egy építkezés kezdetét jelezte. Egy komplex beruházás megvalósítására kapott néhány éve engedélyt az Alba Regia SC.

– Amellett, hogy sportcsarnok lesz, tudásközpontként is szolgál majd, ahol az oktatás, a sport és az innováció összekapcsolódhat. Minden engedélyünk megvolt a beruházás megkezdéséhez, januárban kiválasztottuk a kivitelezőt, ám a koronavírus miatt nem kezdődhettek meg azonnal a munkálatok – monda el a honlapnak Balássi Imre, az egyesület elnöke.

Jelenleg a kivitelezés első szakasza zajlik, ami magában foglalja a tereprendezést, bontásokat, lőszermentesítéseket. A kezdeti tervek szerint 2021-re készült volna el a multifunk­cionális csarnok. A projekt alapvetően taotámogatásból és önkormányzati finanszírozásból valósult volna meg, ám a források hiánya miatt valószínűleg a tervezett időpont nem tartható, ám a csúszás mértéke egyelőre képlékeny.

A beruházás mintegy 5 milliárd forintba kerül, ebből a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 3,5 milliárdot biztosít, míg a város önereje 1,5 milliárd forint lett volna. Az önkormányzat a lap felkeresésére azt a tájékoztatást adta, hogy a jelenlegi költségvetési helyzetben a város az önerőt egyelőre nem tudja biztosítani. Arról is beszélt az Alba Regia SC elnöke, hogyan tudják a hiányzó összeget pótolni.

– Történtek jogszabályi változások, melyek lehetővé teszik az összeg pótlását. A támogatás intenzitása nő, illetve a műszaki tartalom több ütemben valósul meg. Fontos figyelembe venni az önkormányzat jelenlegi helyzetét, ám úgy gondolom, a városnak szüksége van erre a beruházásra – tette hozzá Balássi Imre.

Az új csarnokban egyaránt rendezhetnek majd hazai és világversenyeket is, mindegyikre alkalmas lesz.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
nick19MAFCdrukkerAntonioAlexedonnarummaLeklibajsza Recent comment authors
nick19
Olvasó

Jó a helyszín! Közel van a jelenlegi csarnokhoz, sok parkoló sem kell, mert a közeli bevásárlóközpontnál van elég. Ha jól szervezik a működését, ki is lehet használni majd az új csarnokot, hiszen közvetlenül az egyetemi épület mellett két középiskola is van.

MAFCdrukker
Olvasó

Jól gondolom, hogy az Alba Regia SC-hez tartozik az Alba Fehérvár férfi kosárcsapat, és a leginkább FKC-nak hívott, de hivatalosan szintén Alba Fehérvár KC női kézicsapat? Eddig nem nagyon sokat az ARSC-ről, de a szövegből ez jött le.

AntonioAlexe
Olvasó

AZ első fázisában tart AZ Alba csarnokának AZ építés
Sok AZ, kevés (semmi) írásjel.
A cikkből, engem csak ez érdekel(t).

donnarumma
Olvasó

Mi ês ki a “bánatnak”???

Leklibajsza
Olvasó

Boban Jokics ez miből épül?

Boban
Olvasó

Gyuri bácsi pénzéből. Vagy az igazából a Lőrinc pénze? 🙂 Amúgy meg le van írva, hogy miből, pl. az én adómból is (Önkormányzat önereje.)

Leklibajsza
Olvasó

Azért elég sok pénzetek van nektek…

törrögszultán
Olvasó

milanka, sorold légyszi a csarnokokat amik öt évente Fehérváron épülnek! (Az ipari csarnokok nem szántanak ide, azt ugye tudod?!)

egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

Ott van pl. a méltán “híres” jelenlegi edzőközpont, ahol a válogatottak az összetartásaikat tartják. Olyan jól sikerült kiszámolni a pálya méreteit, hogy egyszerre egyidőben 1, azaz egy darab edzés vagy mérkőzés tud zajlani.

A gyengébbek kedvéért: Fehérváron edzőtáborozik több (korosztályos v felnőtt) válogatott, de ezek közül mindössze 1 csapat tud edzeni v mérkőzést játszani. Olyanra, hogy egy játékos az EDZŐTÁBORBAN lemenjen különmunkát végezni, neadja az isten, egyéni képzést kapjon, esély sincs, mert az egy darab terem mindig foglalt.

nick19
Olvasó

Erről jutott eszembe….. kb. 2 éve voltam egy rendezvényen a Groupama Arénában, lehetőség volt egy stadion bejárásra is. Bemehettünk az öltözőbe. Kérdeztem a stadion bemutatását végző embertől, hogy Csak 2 öltöző van? (+ jv. öltöző) erre teljesen értetlenül néz rám, és mondja, hogy “Csak két csapat van.” Kérdezem tőle, hogy akkor egy 4 csapatos tornát nem is lehetne megrendezni a Groupamában? Válasz: “Jaaa …… hát azt nem!”.

antikosar
Vendég
antikosar

Szinháznak csarnok! Minek?

milanka487
Olvasó

Székesfehérvár szinte már 5 évenként új sportcsarnokot kap….

Boban
Olvasó

Milánka, a Sóstói Stadionon kívül milyen sportcsarnok épült még Fehérváron? Kérlek avass be, mert annak ellenére, hogy itt élek, én nem tudok ilyenekről sajnos. (Pedig jó lenne, ha tényleg így lenne). Remélem nem az MKOSZ edzőcsarnok lesz az, amit felhozol, mert azt az Alba nem igazán használja, és a válogatott szokott benne felkészülni. Köszi!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés