Connect with us

B-csoport

Fontos rangadót nyert a Nyíregyháza

Bus ponterős játékkal tért vissza.

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Salgótarjáni KSE 74-62 ( 21-16, 15-14, 25-15, 13-21,)

Piros-csaoport, 4. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna,
V.: Pozsonyi L., Balogh Gy., Lengyel Á.

Nyíregyháza:: Ubilla 18/6, Czinger 6, Mohácsi 12, Vaskó 3/3, Tóth 10, Csere: Mokánszki M. 4, Bus 11/3, Szobi 10/6, Kuttor -, Demeter -, Hengsperger -,

Salgótarján: Sömenek 7/3, Karanfilovszki 10, Herendic 8, Nshimba 6, Bán 5, Csere: Boinitzer 6, Joó -, Molnár 11/3, Bogatin 5/3, Hajdu 4,

Ubilla triplával indult a mérkőzés, majd két támadás után ismét betalált a távolról. A hazaiak a negyed közepére 13-4-re vezettek, köszönhetően a kezdő ötös nagyszerű játékának, melyet a vendégektől Karanfilovski és Herendic próbált ellensúlyozni, kisebb sikerrel. A negyed végéig a vendégektől Sömenek, Boinitzer és Karanfilovski igyekezett csökkenteni a hazai csapat fölényét, de Mokánszki, Bus és Mohácsi rendre betaláltak, így 21-16-ra vezetett az első negyed végén a hazai gárda.

A második etapot a salgótarjáni csapat játékosa, Hajdu kosara nyitotta, amire Mohácsi válaszolt egy közeli dobással. A negyed első felében Ubilla, Tóth és Czinger talált be, míg a vendégektől Nshimba, Molnár és Herendic próbálkozott csapatát meccsben tartani,. Ezek a vendégek percei voltak, 27-24-re felzárkóztak. Hiába dobott azonban triplát Sömönek és dobott jól Bán, a másik oldalról érkeztek Mohácsi és Ubilla pontjai, így az állás 36-30 volt a szünet előtt.

Néhány pillanat a ma esti mérkőzésről🦈🏀🦈🏀

Közzétette: Hübner Nyíregyháza BS – 2020. október 16., péntek

A szünet után a vendégcsapat folytatta jobban a meccset, mivel kétszer is betaláltak közelről, így két pontra zárkóztak fel Bointizer és Karanfilovski dobásaival. Megrázta azonban magát Siska János csapata, a negyed közepére a nyíregyházi csapat ellépett 47-36-ra köszönhetően Ubilla, Tóth és Bus sikeres dobásainak. A negyed végéig a hazaiaktól Szobi kétszer is betalált távolról és mellette még Ubilla és Tóth szerzett pontokat, a feljutásra esélyes nyírségiek ebben a periódusban léptek meg. 61-41.

Az utolsó tíz percben a vendégcsapat szerezte meg az első pontokat, köszönhetően Herendic kosarának, ám ezt Mokánszki és Bus ellensúlyozta. Nshimba és Hajdu is betalált, de a hazaiknál több jó egyéni teljesítmény is akadt, így megőrizték a harmadik negyedben összeszedett előnyüket.

Jó meccs kerekedett a rangadóból, de meglepetés nem született. A mérkőzést 74-62-re a Nyíregyháza nyerte.

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
bakibacsocsaSárgaPárnaOroszlanyi BanyaszCsippa Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nshimba és Karfiol kosármagyarok.
Nekem inkább azért fura olvasni a tarjáni névsort, mert közülük hatan nem olyan régen még Oroszlányon játszottak.

SárgaPárna
Olvasó

Oroszlányon játszotttaaaaak?
Nálam fiatal koromban ez fordítva volt. Az oroszlányok rajtam játszottak.

csocsa
Olvasó

Végre egy kis humor a vészterhes időkben.😀👍

MAFCdrukker
Olvasó

Gondolom, jó kapcsolat van a két klub között. Ami már a klubok identitása miatt is logikus nekem, legalábbis a mindkét táborban megjelenő két keresztbe tett kalapácsból (vagy az egyik véső?) arra következtetek, hogy bányászváros csapata mindkettő, piros-fekete klubszínekkel. De ezt te nyilván jobban tudod. Illetve ez akár öngerjesztő folyamat is lehet, mert szerintem szívesebben megy oda egy klubjától távozni készülő játékos, ahol több korábbi csapattársával játszhat ismét együtt. Azaz Bogatinnak mondjuk szerintem kézenfekvő volt a Tarján, ha már több játékpercre vágyott.

Gecse J. Márió
Olvasó

Nézegettem az összeállításokat… a tarjániaknál mind az 5 külföldies nevű játékos kosármagyar?

MAFCdrukker
Olvasó

Herendic szlovén, légiósnak is számít. Nshimba szerintem részben magyar származású, vagy gyerekkora óta itt él, mert elég jól beszél magyarul (edzője és csapattársai is magyarul kommunikálnak vele meccs közben, illetve – ez szetintem sokatmondó- magyarul káromkodik). Sömenek Martin és Boinitzer Dávid csupán a nevükben külföldiesek, úgy tudom, hogy ők amúgy ugyanolyan magyarok mint mi (ahogyan van nagyon sok egyéb német eredetű, vagy furcs hangzású név a magyaroknál). Karanfikovski Valentino szkopjei születésű, a Rátgéber Akadémián keresztül került hazánkba, ő kosármagyar lehet.

Csippa
Olvasó

Sömeneket szerintem jól ismeri,Boinitzer mtks volt, ezért is lehet, “külföldies” a neve, Nshimba meg sosem volt magyar, 15 évesen hozta a vasas afrikából….

MAFCdrukker
Olvasó

Köszönöm a kiegészítést!

bakiba
Vendég
bakiba

ez az mtks volt ezért ezért is lehet külföldies a neve csak nekem hangzik egy finom utalásnak?

MAFCdrukker
Olvasó

Nem, én is továbbgondoltam… Bár eddig azt hittem, hogy az MTK-sság csak fociban hordoz ilyen jelentést.

ldd
Olvasó

Évek óta szeretném szeretni ezt a Salgótarjánt, de nagyon nehéz. Lehet itt is fejétől bűzlik a hal?

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés