Connect with us
Hirdetés

MKOSZ

„Az elejét eufórikusan, a végét viszont kicsit letargikusan éltem meg”

Báder Márton az U19-es fiú-vb-ről.:

:

Báder Mártonnal, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökével az után beszélgetett az utanpotlasport.hu, hogy a magyar válogatott két győzelem után sorozatban öt vereséggel zárta a debreceni U19-es fiú-világbajnokságot, így a mieink az utolsó, 16. helyen végeztek a tornán.

Először is nagyon fontos, hideg fejjel kell értékelni a látottakat, hiszen még mindig nagyon friss, feldolgozandó az U19-es vb élménye, akadnak pozitív és negatív tapasztalatok egyaránt. A pozitív élmények sorába tartozik a világszínvonalú rendezés, ezért a debreceni szervezőcsapatnak mindképpen jár a hatalmas gratuláció és elismerés. A FIBA illetékesei elmondták, hogy húsz éve nem láttak ilyen színvonalon lebonyolított utánpótlás-világbajnokságot. Erre egyértelműen büszkék lehetünk, de legfőképpen a debreceniek Becsky István vezetésével, aki a szervezőbizottság elnöke volt, és mindemellett egyébként az MKOSZ-nek elnökségi tagja is

– kezdte Báder, majd szót ejtett a magyar válogatott teljesítményéről is:

“Alapvetően az érzéseimről, a benyomásaimról szeretnék beszélni, mivel a tiszta, szakmai értékelést meghagynám a szakmai bizottságnak. Azt vallom, hogy a mindenkori szakmai bizottság feladata a válogatottak, s így az edzők és a játékosok szereplésének értékelése, ugyanis a tanulságok alapján a legvégén a szakmai bizottság tagjai hoznak döntéseket, valamint alakítják ki az edzői gárdát is. Szóval visszatérve a saját, személyes benyomásaimra: az első két győzelem után eufórikus, az utolsó két meccs után viszont már kicsit letargikus volt a hangulatom.

Úgy gondolom, az utolsó két mérkőzést, Madagaszkár és Libanon ellen meg kellett volna nyernünk. Természetesen akadtak hátráltató tényezők, de ezek a körülmények minden más csapatnál is adottak voltak, így ez nem lehet kifogás. Az látszik, hogy a kilenc nap alatt lejátszandó hét meccs olyan szintű terhelés, amellyel a játékosaink korábban még nem találkoztak, különösen nem ilyen nívójú ellenfelekkel szemben. Egyébként ha az első két meccsen látott jó játékunkat sikerült volna megismételni a japánok elleni nyolcaddöntőben is, jó eséllyel továbbjutunk, és biztosan az első nyolcban végeznek a fiúk. Nyilván, ez a lebonyolítási rendszer sajátja, ezen utólag már nem érdemes agyalnunk, a következtetéseket viszont le kell vonni.”

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Nemmindegy?Center Recent comment authors
Nemmindegy?
Olvasó

Az Ivkovics rendszer összedölt, még az u20 és lerendezte az utánpótlást ????

Center
Olvasó

A “mi Marcink”… (idézet: Vuk).

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés