Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Az elején elaludt, de nagyon simán nyert a Nyíregyháza

Az eleje izgalmas volt.

HÜBNER-Nyíregyháza BS – PVSK-CARGATE 82-63 (14-22, 28-17, 26-17, 14-7)

Piros-csoport, 2. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
Gál J., Domán I., ifj. Marton P. (Dr. Gincsai J.)

HÜBNER-Nyíregyháza BS: Ubilla 30/15, Szobi 8/3, Mohácsi 14/6, Vaskó 9/9, Tóth 15. Cserék: Csikós -, Czinger 6, Hengsperger -, Demeter -, Kuttor -.

PVSK-CARGATE: Bíró 29/12, Marnajovics 2, Erdei 13/6, Laufer 4, Carev 11. Cserék: Kovacevic -, Bor -, Mándity -, Lakatos -, Riskó 4,

, Alaposan meglepte a PVSK-Cargate az első hazai bajnokiját játszó Nyíregyházát. Siska János csapatának Bíró és Laufer semlegesítése okozott sok gondot, mindketten nagyon jól dobtak. A vendégek közel 70%-al céloztak, míg Nyíregyháza csak 33%-os pontossággal dobott ebben az időszakban. 7-17 után, Ubilla triplája hozta vissza tízre a Nyíregyházát, de a pécsiek továbbra is kézben tartották a mérkőzést. Carev büntetőkből, Bíró távolról volt eredményes. Mohácsi és Ubilla büntetőivel alakult ki az első negyed végeredménye: 13-22.

A második negyedben – esélyeshez méltóan – nagyon bekezdett a hazai csapat. Mohácsi és Ubilla termelte a pontokat, két perc alatt négy pontra feljöttek nyírségiek. Ezt azonban újabb rövidzárlat követte, egy perc alatt 10-0-ás rohanást rendeztek a pécsiek, Bíró egymás után két triplát is dobott. Azonnal időt kért a Nyíregyháza. Szobi triplájával folytatódott a mérkőzés, majd Tóth rontott el két büntetőt, a center végül “akcióból” javított, így ismét 10 ponton belülre került a csapata.  A negyed derekán 24-34 volt az eredményjelzőn. Ezt követően állóháború kezdődött, a vendégek őrizgették előnyüket, sikeresen verték vissza Vaskóék felzárkózási kísérleteit. Egészen a negyed hajrájáig. Ekkor Ubilla és Tóth megrázta magát, jöttek Vaskó pontjai is, a Nyíregyháza pedig három perc alatt megfordította az állást. 42-39.

A második félidőben aztán a Nyíregyháza megmutatta valódi tudását, több játékos teljesítménye is feljavult és igazi csapatként kezdtek el játszani. Ubilla igazi vezére volt a csapatnak, de ekkor már a játék minden elemében ellenfelük fölé kerekedtek.  68-56 volt a harmadik negyed vége.

A záró részre a lényegi kérdések már eldőltek, a Nyíregyháza ennek ellenére nem vett vissza a sebességből, a pécsiek ereje pedig egyre jobban elfogyott. A végére nem maradt izgalom, a Nyíregyháza teljesen megérdemelten, 82-63-ra nyert.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Kendeffy BotondMAFCdrukkerBolyongó Recent comment authors
Kendeffy Botond
Olvasó

A nyíregyházi csapatban az Ubilla-Mohácsi-Tóth G. trió dobta a pontok túlnyomó részét. Hol vannak a fiatalok?

MAFCdrukker
Olvasó

Vaskó elsüllyesztett 3 triplát hazai oldalon, azaz a csapat pontjainak bő 10%-át szerezte fiatal. Ennél többet szerintem reálisan nem várhatunk a fiatalszabály kedvezményezettjeitől egy ilyen mély keretű csapatnál, mint a Nyíregyháza. Azt is számításba kelk venni, hogy a B csoportban nem U23-as, hanem U20-as szabály van érvényben.

MAFCdrukker
Olvasó

A Piros csoport továbbra sem csak a Nyíregyházából és aktuális ellenfeléből áll, a másik mai meccsen 71-69-re nyert a Salgótarján az MTK ellen egy törökbálinti zártkapus mérkőzésen. Holnap újabb 4 találkozót rendeznek, az RKA Pécs a BKG-Prímát, a Nagykőrös az első bajnokiját játszó Veszprémet, a TF-BP pedig a MEAFC-ot fogadja. A forduló rangadója a MAFC-Vasas, melyet azonban sajnos nézők nélkül rendeznek meg. Csapatom igért youtube-liveot, egyelőre azonban még nem hozták létre új csatornájukat a videómegosztón.

Bolyongó
Olvasó

A két kispadról összesen érkezett 10 pont ….

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés